Husköp

Ja, rubriken har ju väl redan avslöjat vad jag ska skriva om nu! :)

Och detta är det jag inte velat skriva så mycket om på bloggen, även om det kanske inte har varit superhemligt. Men med denna resa som det vart med detta hus, så har vi inte orkat sagt det till så många andra än våra nära och kära.

Jag ska försöka göra mig kort!

För två månader sen var vi å tittade på detta huset om Ni kommer ihåg?? Ett hus som både jag och Claes-Henrik föll pladask för. Detta skulle vi bara ha! Allt som vi vill ha i ett hus fanns, samt att det inte var några större projekt som behövdes dras igång med på en gång.

Vi började att bjuda och eftersom det inte vara nåra som hade lagt något bud,(förutom ett skambud) började vi ju såklart under utgångsbudet. Budgivningen var väldigt seg till att börja med och eftersom budet låg under utgångspriset, så ville säljarna inte sälja. Nackdelen var ju den att de inte hade någon brådska med att flytta därifrån då de inte hittat någon annat vid det tillfället. Så de kunde ju dra ut lite på det..  Det blev visning efter visning.... Till våran nackdel tänkte vi.. samtidigt som vi inte ville gå in med ett för högt bud som helst heller.

Sen kom beskedet som gjorde att vi fick dra tillbaka vårat bud (då vi vid det tillfället låg högst!) Besättningen på Classes båt blev permiterade! Snacka om dålig tajming.Viken katastrof!!  Detta innebar att vi inte vågadade.... eller rättare sagt behövde tänka igenom detta  husköp lite då det handlar om väldigt mycket pengar. Inte så jättesmart att köpa hus när bara en av oss har jobb kanske. Även om vi nu skulle kunna klara det ekonomiskt, så kändes det inte riktigt rätt!

Båda blev besvikna och tänkte att nu är det kört. Men så tänkte vi lite på det, pratade med banken å talade om hur det var, men fick ändå ok från dom, så vi tänkte att vi kör igen. Jag gick på en andra visning (Classe var ute på sjön då) å blev såld igen. :) Å så var budgivningen igång igen...

Även denna gången så var den hur seeeeeg som helst.. å nu har den hållt på i två månader... I går gick vi inte till mäklaren för att se vad som händer.. och ja.. Vi blev faktiskt rätt lättade när mäklaren sa att:

- Säljarna vill inte sälja huset längre!!!

-WHAT!! Samtidigt som man blev lite besviken, så kändes det rätt skönt i magen. För även om inte vi fick det denna gången, så fick ingen annan det heller. Och som mäklaren sa så hade säljarna inte hittat något annat å ville avvakta lite. Så chansen är nu att huset kommer ut till våren igen. Å det skulle i dagsläget passa oss myckte bättre!!

Så som sagt... huset blev inte vårat denna gång.. men nu har vi ialla fall större chans nästa gång.. å då kanske det känns ännumera rätt!!

Så slutet gott...allting gott! :)

Nu vet Ni vad det är jag inte berättat tidigare... Kanske ingen jättehemlis direkt... men det blir bara jobbigt att berätta för alla hela tiden om hur det går.. speciellt nu när det varit så långdraget. Man känner att man inte gjort annat än att tjötat om detta hus! :) SÅ nu känns det rätt skönt att berätta hur det tillslut gick...


Kommentarer
Linda

Vad tråkigt, eller kanske inte just nu. Men man blir ju så lyrisk när man kikar på hus, iaf jag. Jag möblerade hela huset i huvudet innan vi ens köpte det =)

2009-11-10 20:01:24
URL: http://familjenclaesson.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0