Hemorrojder?

Dags för fröken Lilja att bli lite bättre på att dricka vatten tror jag. Det kan också vara en anledning till min spänningshuvudvärk jag kännt ett par dagar nu!

Vem vill ha urinvägsinfektion, förstoppning och hemorrojder liksom?? INTE jag.. så redan nu har jag baljat i mig 50cl vatten på 10 minuter... å mer ska det bli! :)

Hur känner jag igen vätskebrist och hur förebygger jag det?

Du bör dricka åtminstone 6-8 glas (c 1,7 l) vatten om dagen. En del av detta kan vara juice, men om du försöker att inte gå upp för mycket i vikt kan det vara värt att hålla i minnet att juice ofta är ganska kaloririkt. Koffeinhaltiga drykcer som kaffe, te och coladrycker räknas inte, eftersom de är urindrivande. Om du inte tycker om kranvatten, kanske du kan lägga i några citronskivor, lite lime eller några gurkskivor. Om du inte vet hur mycket du dricker, kan det vara bra att fylla en tillbringare som rymmer 1,5 liter och dricka den under dagen.

Om du planerar att resa med flyg är det värt att vara uppmärksam på ditt vätskeintag, eftersom flygplansluft är mycket torr. Varmt och fuktigt väder gör att du svettas mer, så var varse tecken på begynnande vätskebrist: torrhet i näsa och mun samt mörkgul urin.

Ett bra sätt att förebygga är att ha med dig en flaska mineralvatten, som du tar en klunk av då och då. Vatten är nödvändigt, inte bara för att undvika uttorkning, men också för att fungera som ett medium för att transportera näring till bebisen via ditt blod. Tillräckligt mycket vatten hjälper också till att förebygga mot
urinvägsinfektion, förstoppning och hemorrojder, vilka är vanliga under graviditeten. Om du har mycket vatten i kroppen är det värt att veta att ju mer vatten du dricker, desto mindre lagras i kroppen.

Information hämtat hos babycenter.com

Kommentarer
Jenny

Hej Mia,



Jag skriver till dig då jag skulle vara intresserad av att göra ett länkbyte med din blogg. Jag skulle kunna ge dig länkar på olika sidor.



Vänligen kontakta mig om du är intresserad!



Hälsningar,

Jenny Eriksson

2011-11-30 15:56:32

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0