Tack och hej... slut ammat för mig!

Varning för långt och (kanske) trist läsning för Er som inte har eller är med barn.... Men läs ändå vetja.. Ni kanske kan lära Er lite som Ni aldrig får reda på annars! :)

Jag (i samråd med Classe) har nu pumpat ut mina sista droppar mjölk för den här gången!

Då jag sista månaden endast stödammat samt pumpad ut för att ge på flaska känner jag nu att jag, i det långa loppet, inte kommer att orka med dessa procedur mer! Speciellt inte de perioder när jag är själv (och Classe ute på havet)!

Det började redan vid födseln då Lexie efter tag inte fick in den rätta sugtekniken och jag fick använda amningsnapp. En suverän uppfinning by the way! Lexie har ju alltid varit lite liten i maten och detta i samband med amningsnapp har gjort att jag varit tvungen att se till så att verkligen all mjölk kommit ut varje gång.. (för att hålla produktionen) uppe (och då fått pumpa en hel del). I början gick det bra... sen blev det bara jobbigt.


Bjuder på (en rätt så privat) bild då Lexie endast är någon minut gammal! :) Ser ut som ett spöke..men HEJ.. jag har precis förlöst en unge utan NÅGON som helst smärtlindring!! :)

När hon var ca 3 månader behövdes inte nappen längre... men då började hon också bli mer och mer medveten om att mjölken inte kom lika fort längre och blev mer och mer ivrig på dagarna... vilket resulterade i att jag började ge (både brötmjöl och ersättning) på flaska. Detta ska ju fixas med dag som natt... och missar man.. ja.. då börjar mjölken att sina direkt. Detta begränsar en ju då lite grann då man HELA tiden ska pumpa ut skiten... eller amma och SEN ge ersättning! Två moment iställer för ett!

Har som sagt; sakta men säkert börja pumpa ut mer sällan då det inte ska bli så jobbigt att sluta men jag kan inte låta bli att nästa fälla en liten tår då jag ALDRIG mer ska få känna Lexie suga sig fast vid mitt bröst igen!

Kan ju låta lite skumt men så är det faktiskt! Hade det inte varit så att det ÖVERRALLT ska påpekas om: ATT BRÖSTMJÖLK ÄR DET BÄSTA FÖR DITT BARN kanske man som mamma inte behövde ha så dåligt samvete när man slutar...inte har tillräckligt... eller kanske inte kan amma alls!!

Jag skulle/ville amma max 6 månader.... och minst 4 månader sa jag från början. Men då visste man ju inte det man vet idag om amning. Nu är Lexie snart 4 månader och nu får det vara bra!

NÄ...Ersättning IS DA SHIT (om man nu inte ammar) och det är ju inte för inte det finns ersättning. Man vet hur mycket dom äter samtidigt som man gör sig själv en tjäns! Den mysiga stunden får man ju ha ändå när dom ligger där i famnen...tittar en i ögonen... å tuttar på flaskan som om det var/är det bästa dom vet! ♥

Kommentarer
joi

Klart du ska sluta amma om du känner för det. Man ska inte lyssna så mkt på vad folk säger runtomkring. Jag vet inte heller hur länge jag ska amma. Jag har aldrig tyckt det varit skitmysigt, men när jag funderar på att sluta, då får jag helt plötsligt ångest. haha.. man är så störd.

Hur ofta ger du ersättning om dagarna då? kram på er

2011-07-05 11:17:19
URL: http://minbebis.com/blogg/missjoi
Anna-mamma till Vincent

Bra att du tagit ett beslut !:) Fin läsning! kRAM

2011-07-05 11:52:54
URL: http://frokenstockholmare.blogspot.com
Angelica - Mamma till Moa <3

Skönt att du tagit ett beslut! De är som jag skrev hos en annan bloggerska för ett tag sen, som skulle sluta amma. Va stolt för den tiden du klarade amma :)



För det är inte så självklart och lätt som man kan tro!

Förövrigt är du en riktig fräsching på bilden :D Så såg INTE jag ut!!

2011-07-05 12:51:38
URL: http://mariaangelicasofia.blogg.se/
Sara - Mamma till Maja

usch ja. Tänk om jag bara hade träffat en enda sköterska eller BM som kunde tala om just de orden för mig när jag kämpade och kämpade med Majas ammning. Hon hade också "felaktig" sugteknik och släppte vaccumet hela tiden och fick ta nytt tag. Hej söndertrasade bröstvårtor :( Jag började som du att pumpa ut och stödamma men det funkade inte mer än tre månader. hjälp vad skönt det var när jag/vi bara bestämde oss att nu får det vara NOG.



Maja har diggat ersättning från första stund och hon har ökat fin fint i vikt.



Men jag LOVAR att jag känner din "ångest" eller vad man ska kalla det inför att sluta amma! Men sen kickar alla fördelarna in och då kommer det kännas lättare :)

2011-07-05 13:03:04
URL: http://smileysara.blogg.se/
Mira

Jag fick börja ge ersättning som utfyllnad när min Ella bara var 8 veckor. Min mjölk räckte helt enkelt inte till. Hatar bara att man alltid fick frågan "ammar du?" och att folk blir chockade när man säger nej. Jag hade oxå tänkt amma i 6-7 månader om det hade funkat. Provade amningsthé, pumpa etc men nej. Hon skrek bara till slut vid bröstet för att det inte kom tillräckligt. Det var bättre för mig att sluta helt. Hon blev mätt och jag mådde bättre psykiskt utan den stressen.

2011-07-05 13:47:00
URL: http://mirandalux.se
Åsa

Tycker du gör helt rätt i att sluta då det blir ett stressmoment att hela tiden puma och krångla.

Hade samma problem med mellan trollet och lilla trollet. Mitt lilla troll fick bara mjölk i 2v sedan blev det ersättning......man ska må bra själv också!

Lycka till med lillan!

2011-07-05 14:02:29
URL: http://tretroll.blogg.se/
Evelina - BF 5 juli

Hej fina! Mycket bra skrivet o jag kan själv känna mig lite stressad över att det finns så mycket man "ska/bör" göra för barnets bästa hela tiden...vilket då också kan resultera i att mamman kommer i kläm. Gillar inte det här med att mammor ska sitta och stressa upp varandra över hur deras "perfekta" liv fungerar.... Oj de där lät hårt. Men jag menar givetvis dem som trycker ner de andra som gör på ena eller andra sättet. Alla hittar vi förhoppningsvis det som passar bäst för just oss och ingen annan. Vi är ju alla olika. Så you go girl!



Jag hoppas att jag kommer att kunna amma (låter ju oerhört smidigt om inte annat...) men jag hoppas också att jag kan acceptera det om det inte skulle fungera...då utan att känna mig värdelös som mamma.



By the way! Såg bilden i detta inlägg. Nu fick jag ångest....hm...om jag är hälften så snygg som du var minutrarna efter du tryckt ut ett litet knyte JA DÅ KOMMER JAG VARA GLAD ;)



varma kramar

2011-07-05 15:21:02
URL: http://evelina84.blogg.se/
Johanna

Jag har fått gett ersättning från första timmen. Då jag äter medicin som går över genom bröstmjölken. Det har funkat kanon förutom att hon har en mjölkallergi.

2011-07-05 16:33:24
URL: http://johanna.4rok.se
Fia- mamma till Edison

Det kunde ha varit jag som skrivit detta inlägg! Vi är i precis samma sits och nu väntar jag mest bara på att mjölken ska ta slut... Känner precis samma som du skriver att det är tråkigt också... jättetråkigt. Men man orkar inte detta omständiga hur länge som helst!

2011-07-05 17:51:57
URL: http://airyfairy.blogg.se/
Carolina

Du ska verkligen vara stolt över att du klarat det så länge med tanke på hur jobbigt/omständigt det måste varit för dig. Det är verkligen ett bra beslut du tagit och det ska du inte må dåligt över. Ni ska båda må bra, det är det allra viktigaste.

Jag har slutat amma Wilda också. Jag helammade fram till midsommar men min mjölk var uppenbarligen inte tillräcklig för Wilda den sista tiden, för hon blev väldigt gnällig och otålig när hon åt. Så när hon sedan fick testa ersättning midsommardagen blev hon en helt annan tös. Hon blev så mycket gladare och piggare, mätt helt enkelt och det är så underbart att se. Så istället för att hon ska behöva vara hungrig och gnällig och jag orolig och trött så kör vi numera med ersättning. Började med att byta ut varannat mål men sedan tidigt i lördags morse har hon enbart ätit ersättning och det går så bra.

Men jag kan inte låta bli att sakna ha henne vid bröstet. Det är ju sååå mysigt. Men samtidigt vet jag ju inte att det inte fungerar. Det är verkligen med blandade känslor man slutar.

Jag sa också precis som du, att jag skulle/ville helamma till hon blev 6 månader, men går det inte så går det inte. Man får vara glad och nöjd med den tiden man fått. Tänker på de stackare som vill men inte kan alls.

Nä, vi ska vara stolta Mia! :)

Det är ju faktiskt inte så dumt att mata med flaska heller när man håller de små så mysigt i famnen och de kollar med stoooora ögon på en! KÄRLEK!!

2011-07-05 19:07:38
URL: http://bluppan.blogg.se/
Sandra - mamma till Levis

Jag fick sluta amma när Levis var 5 veckor och han verkar må bra än sålänge, precis som Lexie kommer att göra! Hoppas att du inte känner för mycket dåligt samvete, sånt är bara onödigt (även om jag kände mig som världens sämsta mamma till en början när jag var tvungen att sluta).

2011-07-05 19:17:38
URL: http://sandraolevis.blogg.se/
Karolina

Ersättning är bra! Fick ge stora tjejen ersättning från dag 3 och lilla tjejen ammade jag bara i 6 veckor innan jag hade helt slut på bröstmjölk. Har två fina och välmående tjejer som faktiskt varit mindre sjuka än sina "helammade kompisar". Ersättning är inte ett misslyckande (som jag har fått höra många, många gånger) det är omsorg om barnets bästa då bröstmjölken inte räcker till eller längre finns. Lycka till med lilla hjärtat ditt, du ska se att hon kommer bli en pigg, mätt och lycklig liten pingla <3

2011-07-05 21:02:52
Timjanoakleja

Skönt att ha bestämt sig! Det är ju toppen att det finns ersättning, när det inte funkar att amma. Jag har lite tvärtom erfarenhet, tycker att BVC var väl snabba att föreslå ersättning så fort det var lite jobbigt en vecka - för det löste sig snabbt för min del och nu funkar det igen! Men det är ju jättebra att det finns som sagt. Det är ju toppen att du ammat så länge och Lexie kommer må bättre med en glad mamma än om du hade mått dåligt över amningen!

Kram

2011-07-06 03:28:00
URL: http://timjanoakleja.wordpress.com
frida

När ja börja ge Noel bara ersättning blev de som en befrielse.. va inte alls lika stressad å trött längre.. va så skönt!! å Noel började dessutom gå upp mkt bättre i vikt då han va lite seg på de sina två första månader.. man ser verkligen i bvc boken när vi börja ge ersätting, vilket hopp de blev på kurvan haha!:P

De är skönt när man kan välja själv hur man vill göra, så de e tur e finns andra lösningar än amma :)

2011-07-06 18:45:59
URL: http://fritte.blogg.se/
Ida - mamma till Nova <3

Jag har oxå slutat amma nu. Och som jag har gråtit! Jag hade oxå velat amma tills Nova var 6 månader. Men kroppen ville annat, de tog slut. Men snuttan är jättenöjd med ersättning! :) Så det är ju tur de. Men det är en stor förändring att sluta amma. Både fysisk och känslomässig.



Jag tycker oxå att alla bara präntar in i en hur OTROLIGT bra det är att ens barn ammas. Men om de inte funkar då?! Ersättning är ju näst bäst :) Så varför klaga ner på de :)

Stor kram till dig!

2011-07-06 21:55:58
URL: http://idacarlgren.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0