Första gröten!!

I går var det då dags för Noelle att provsmaka sin första gröt. Hon verkade gilla det och slukade i sig det som ett hungrit lejon! Haha...nästan lite grymtande sådär Ni vet... Haha..
 
Jag gjorde i ordning en smakportion men gav henne bara två - tre skedar så att hon inte skulle få ont i magen senare under dagen (skippade dessutom katrinplommonen och efter att hon ätit fick hon bröstet).  Jag kommer knappt i håg hur man ska göra längre fast det bara var två år sen sist ungefär! :)
 
Men sen så ändras ju livsmedelsverkets regler år efter år å nu är det ju inte samma som med Lexie helt plötsligt. Nu ska man bara introducera gluten i små mängder... såsom i gröt... å vänta med mat smakportionerna. I stället kan man ge ett kryddmått av sin egen mat fram till 6 månader. Å även om det då är salt i är det så små mängder att det inte gör något.
 
Detta känner man ju, såklart, bäst själv hur man vill göra å eftersom man tidigare kunnat ge mat smakportioner så är det ju i alla fall inte farligt!
 
Men här är Noelle:s första möte med gröten! :)
 
 
Miss av mig att inte sätta på haklapp... men ur kladdigt kunde det bli av några skedar liksom? :) Men allt går ju att tvätta så ingen skada skedd!!
 

Kommentarer
Maria - mamma till ps-trillingar plus två!

Alltid lika kul med det där första små smakisarna. Tvillingarna var inget noga alls med sånt utan ratade fast föda fram till de var närmare 7 månader, minstingen däremot var så jädra

2013-04-12 13:30:05
URL: http://mammatillfem.wordpress.com
Maria - mamma till ps-trillingar plus två!

Ungar som skickar kommentarer som inte är färdig skrivna...

Skulle skriva att minstingen var så jädrans nyfiken på vad alla åt så han började med vår vanliga mat vid 5 månader och hoppade helt över de där äckliga puréerna i början. Alla sätt är bra utom de dåliga! Hi hi!

Kram

2013-04-12 13:32:11
URL: http://mammatillfem.wordpress.com
tindra

söt hon är!

2013-04-12 20:14:35
URL: http://tindraohara.blogg.se
Landkrabba

Vi började också med gröt och puréer när han var drygt fyra månader. Vår BHV-sköterska sa att det där med pyttesmå smaksensationer säger man för att främja amningen och för mig som inte ammar spelar det ju ingen roll. Han verkade nyfiken på käk så vi testade, det är ju ingen fara som du säger :) Nu är han snart 5,5 månader och äter en halv portion gröt och katrinplommon samt ett halvt mål ersättning till frukost, lite bebisyougurt till förmiddagsmellis, en halv liten burk samt ett halvt mål ersättning till lunch och sen äter han ytterligare två flaskor ersättning. Och ett nattmål. Funderar på att testa välling igen. Om jag vågar. Förra gången gick ju sådär. Nu är han bara vaken fyra, fem gånger. Bättre det än 20!

2013-04-13 13:02:09
URL: http://landkrabba.blogg.se
Evelina Sidenbäck

Hahaha vilken lyckad premiär ser jag de :) Vi har stannat i de där smakporttion-träsket ;) hahaha... någon/några skedar då o då... de tycker Lucas räcker!

2013-04-16 09:57:44
URL: http://evelina84.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0