Vila!

Måndag i dag vilket ju innebär att Lexie inte är på dagis. Så förmiddagen har varit livad vill jag lova!! :) Men jag lyckades få båda barnen att ta vila samtidigt i dag och det är jag mycket nöjd över. Det var lite kämpigt ett tag, men det gick.  
 
Å på tal om vila så börjar jag fundera på om vi snart ska sluta med den för Lexie? Känns som att hon fortfarande behöver den... och hon sover oftast inte längre än en timma utan mer ca 40 minuter. I alla fall på dagis.. hemma kan det bli upp mot en timma. MEN... hon börjar vilja vara uppe längre och längre på kvällarna vilket gör att jag börjar fundera lite på att plocka bort hennes vila för att se hur det går. Dock är vi nog inte riktigt där ännu... men som sagt... det tåls att funderas på. :) 
 
 
Jag vet ju att detta är jätte individuellt som många andra saker hos barn (och vuxna) men hur sover Era barn som är i ungefär samma ålder som Lexie??
 

Kommentarer
Maria sjömansfru och mamma

Det är väl bara att prova några dagar och se hur det går, funkar det inte alls så är det ju ganska lätt att ta tillbaka vilan. Men man måste nog ge det mer än en dag då det ju kan ta en stund innan hon vänjer sig med.

2013-09-23 16:11:01
URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se/
Frusol

Nu är ju Viggo lite äldre än Lexie ( född sep -10)men han sover fortfarande, både på dagis och hemma. En timme på dagis och typ lika hemma. Om han inte sover så får han soppatorsk lagom till middag så det är helt outhärdligt. Nu är han iof inne i nån fas igen eller så är har det varit lite mkt med ny avdelning på dagis och lillebror som kom för han är inte lätt att tas med just nu....

2013-09-23 21:46:00
URL: http://frusol.blogspot.se
Evelina Sidenbäck

Lucas får inte sova. Han är ju vaken lika länge som oss isf. Vi har dock vissa dagar då Lucas kanske vaknar extremt tidigt pga sina hulkningar osv då kan han få sova ca 10-15 min max... så somnar han ganska skapligt. Utan middagsvila somnar han ca 18-19. Precis lagom o vaknar ca 06:30-07:30. Nu ännu än timme tidigare men de beror inte på att han sovit färdigt egentligen...ja du vet ju...

2013-09-23 22:26:42
URL: http://evelina84.blogg.se/
Marie

Magdalena är 27 månader och hon slutade sova på dagen straxt före sommarlovet. Det var lite kämpigt i början innan hon vänjde sig men det var helt klart värt det. Hon somnar så mycket lättare om kvällarna nu. Tidigare tog nattningarna mellan 20 och 60 minuter och aldrig före kl 21. Nu slocknar hon på två röda vid 19.30-20 och sover 11 timmar i sträck om inte någon mardröm väcker henne om natten.
Hon kan fortfarande vara trött mitt på dagen ibland men då är det bara att locka henne med nån lek och så är hon igång igen =)

2013-09-24 21:21:02
URL: http://thefairytales.blogg.se

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0