Hejdå "lapparna"

Låt mig säga såhär!!

När det är dåligt väder.... Då åker alla till landets shoppingcenter och handlar.. så också vi!! :) Planen var egentligen att åka till Smögen en sväng, men pga typ stormen här i västra Götaland, så skippade vi det å tar det i morgon i stället.

Hur som helst... När det är sånt här skitväder så gör man lätt av med en hel del pengar...  I alla fall jag.. Orkar inte ens skriva upp allt jag shoppat idag... men här kommer (inte ens en båkdel) lite bilder....(Det jag skulle ha....En skohylla i ek... det hittade jag ingen jag ville ha tyvärr).


Ny badrumshylla... + två svarta korgar


Mina söta grodor...(ej inhandlade idag dock)


Min nya (rosa) väska... :)


Och så lite silverschampoo och inpackning... (jävligt dyrt men värt det)

Ja.. det var som sagt LITE av allt jag handlat idag. Tur att mamma och Olle har varit här och hjälpt till att bära allt. :) Har dessutom fått två presenter och en orkide av dom! En dataväska och en jättesöt liten tavla (som jag själv har valt) :) Kanske kommer det bild på det i morgon. :)

Nu säger jag god natt efter en mycket trevlig kväll :)

   
På Shangri La i Trollhättan

God Natt!

Hejdå Karlskoga

Så... nu har nog jag varit i Kga så det räcker för ett år framöver. :) Inte för att det gör mig något, men herregud vad mycket jag har varit här nu på sistonde. Fast det blir ju lätt så på helgerna när Classe är borta å jag inte har något annat för mig. Då är det lätt att åka "hemåt" till familjen å hälsa på. Och nu har det ju varit för att jag inte klarar mig så "bra själv" pga gipset.

Men nu är det slut för denna gången å nu dröjer det säkert ett tag innan jag kommer tillbaka. Dels så kommer mamma och Olle att stanna hos mig över helgen.. sen tänkte jag börja jobbba till veckan å på fredagen i nästa vecka kommer bror med familj med kompisar å hälsar på... Sen är det bara en helg kvar å sen kommer Classe hem igen. Och då lär ju vi försöka att hitta på något.. jag menar.. nu när jag inte är invalid längre. :) Blir säkert ett par dagar i båten om det är fint väder å så blir det nog Köpenhamn å kanske en bilresa söder ut. :)

Kanske en tur i denna?? :)

Något PIP blev det inte för mig i år heller.. Hade väl inte tänkt att gå på det från början och absolut inte nu när jag inte kan gå ordentligt... Men nästa år kanske om de nu fortfarande arrangerar det så kanske man drar sig ditåt. Vi får väl se... långt kvar, men tiden går fort. Alldeles för fort i bland.

Nej.. nu är det dags för mig att packa ihop mina sista saker.

Hejdå alla Chaerlswooodare.... :)

Förmiddag..

*gäsp*

Känner mig trött... Har vaknat, nu, två dagar i rad runt klockan 06.00 av att det kliar så förbaskat på mig. Å det är dom där jävla myggorna som ätit på mig..vem som nu kom på att dom skulle finnas?? Har inte fått ett enda myggbett på hela sommaren... men så åker vi ut till farbror och faster till deras sommarställe... Och vad händer då. Jo.. man blir överfallen av mygg.

Bara det att då kände man ju ingenting... + att jag smorde in mig med myggspray över typ hela mig. Men se det kan inte ha funkat... för alla vi som var ute där i söndags är helt myggbitna. Ha ha.. Kan ju skratta lite åt det, men jag hatar det.

Dessutom när jag vaknade sådär tidigt, så kom en fluga, som verkligen inte ville sluta flyga, in i rummet där jag sover. Och tro inte att den tänkte flyga därifrån heller.. Nope... jag blev tokig å kunde knappt somna om. Men så tillslut lyckades jag väl somna i alla fall. 

HA... å vad låg i saftglaset i morses... Jo... flugan. Rätt åt den.... tyckte jag först. Men när jag sen såg att den rörde på sig så plockade jag upp den, och hoppas nu på att den torkad å kan flyga igen. :( 

Dåligt samvete?? Mmmm.. lite grann faktiskt...

Gipset borta!!!

Yes Yes Yes!!!

Gipsfri??

Sitter i bilen påväg till Uddevalla för att (förhoppningsvis) ta bort gipset. Ja, det var i alla fall vad de sa sist jag var där. Och jag kan inte känna något konstigt i benet, så jag behöver nog inte vara orolig.

Vi åkte kl 07.00 i morses och vi passerade Götene för en stund sen. Åker nu i in Lidköpings kommun om Ni är intreserade. :) Åkte också förbi i en poliskontroll precis... även om de står på andra sidan, så får man ju hjärtstopp när man ser en polisbil. Haha... man tror alltid det värsta..

Nej.. nu hoppas vi på att jag är gipsfri när jag skriver nästa inlägg... Eller vad säger Ni??

"Kusinfrisör"

<--------------  Nu ska burret bort!!

Ska strax åka till "backa" för att bli klippt av kusin Kristin. Anna-Lena brukar ju alltid klippa mig annars, men då Kristin tog studenten från frisörskolan i sommras, så ska hon få visa vad hon går för. :)

Jag nästan hatar mitt hår.. jag vet.. det är ett hårt ord, men säg... Jag gillar INTE mitt hår i stället då.  Har ju självlockigt hår, å jag vet att många skulle döda för det. Men nej.. jag hade gärna haft spikrakt hår i stället. Men men.. det hade säkert vart tvärtom om jag nu haft just spikrakt. :)

Jag vill tacka plattången som är min trogna vän.. samtidigt som den också gjort att håret slits lite väl mycket. Jag försöker att dra ner på plattandet i hela håret.. å bara ta lite i luggen å på sidorna.. Men nu känner jag att det är rätt risigt i topparna och det är dax att göra nå´t åt det.  Sen behver jag även färga min snygga utväxt... ska färga mig lite mörkare tror jag å ev. lägga i lite ljusare slingor i stället. Detta blir inte idag men snart...

Sista dagen


Linnea och Rasmus ville vara med på kort! :)

Nu är det mindre än 24 timmar kvar tills mitt gips är borta. Det ska bli så himla skönt, men kommer säkert samtidigt att kännas väldigt skumt. :) Kommer nog inte kunna gå ordentligen på ett par dagar, men att bara slippa tänka på det där gipset så fort man ska göra något kommer vara som en stor befrielse. Kl 10.30 i morgon SKA det bort.

Har sovit som en jävla pinne i natt... (skrev jag på FB) men inser nu i efterhand att man säger kratta.. Haha.. jaja.. just då kändes det som rätt ord. Har vaknat av och till + att jag haft Amanda brevid mig som rört en hel del på sig. Men men.. jag skiter i det just nu.. för nu är det ensast en natt kvar. :)

Södra Råda

Hemkommen från kusinträffen hos faster och fabror i deras torp(eller hus rättare sagt) i Södra Råda. Kameran kom tyvärr inte med, då jag inte vet vart jag har lagt den riktigt. :) Men nånstans är den väl! Antingen hos mamma och Olle eller brorsan. Vi får väl se.

Hur som helst så har vi haft det jättemysigt. Alltid lika kul att träffa alla. Vi fick massa god mat och.... myggen dom blev nog mätta också... Herrejävlar va mygg det var.m Till slut satt alla med myggspray å myggrollon..men dom vill fan inte ge sig ändå.. så till kaffet gick vi in.

Efter kaffet blev det bad i Skagern för vissa.. hade gärnat hoppat i men jag får vänta tills på tisdag, då kanjag bada hur mycket som helst. :)

Tack alla för en helfin dag!

En osminkad Lilja och så lille Rasmus


Amanda går i fasters fotspår och tar självporträttskort. :)


Mina söta brorsbarn... :)

Åhåå!!

Har man inget att göra så får man sig nåt att göra... har man nåt man ska göra.. så får man ännu mer att göra!!

Jag som var så glad och som precis pratat med kusin Ulrika som ska komma hit och hälsa på snart, Ja... vad händer då tro!! Jag ska ta upp min beautybox från golvet å upptäcker då en blålila fläck på golvet.  Alla som nån gång använt silverschampo vet hur den färgen ser ut, å jag inser snabbt att min shampoflaska läckt.

 
(Klicka för större bilder)
Hela beautyboxen förstörd. :( Men de flesta grejerna är urplockade å "räddade! Min lilla smyckes bag blev dock tvåfärgad.. haha.. rosa... med lila inslag. Ha ha..

Mycket riktigt... hela beautyboxen med innehåll är nerkladdat av lila sörja. Åhåååååå.. så irriternde. Å att försöka få bort detta schampo från alla grejer sen då.. Det löddrar inte dåligt kan jag säga..

Jaja.. det blir inte riktigt alltid som man tänkt sig. Hoppas bara jag får i ordning på det mesta innan Ullis kommer.

Pust och Stön!!

Kelly Clarkson

Det har varit dåligt med "fredagslåtar" på sistonde nu, men här kommer veckans låt i alla fall. :)

Kelly Clarkson - Already Gone. Jag gillar den skarpt och kör den högt i högtalarna.


För trött för att komma på nåt här...

Det här är inte första gången jag tar upp detta med  min morgontrötthet, men mor'nar är ingen höjdare enl mig. Visserligen kunde jag inte somna igår (förmodligen pga av gipset), men klocken är ändå 09.30 nu å jag skulle lätt kunna somna om. Hur detta ska gå sen när jag börjar jobba igen. det vet jag inte? Men men.. det löser sig nog. Man får ju lite andra rutiner sen när gipset är borta och förhoppningsvis så somnar man då likte tidigare på kvällarna + att jag förmodligen kommer att sova mycket bättre då!

Nä, nu blir det snart frukost..väntar bara på att mina gäster ska komma in och hjälpa mig. :)

Välkommen till vår hall! :)

 Nya väggdekorationen!!


Fy faaaan vilen ful skohylla vi har inser jag nu när jag ser den på bild. Måste köpa en ny i ek så att den passar in med resten av intredningen... Eller kanske en i guld.. som spegeln!! *ler* Kanske inte blev så bra på kort.. men det blev rätt ok ändå tycker jag. :)

Kustentur


Krabba var ju riktigt jäkla gott... :)

Jag orkar egentligen inte skriva något här just nu, men jag vet ju vad tråkigt det är när man följer en blogg och det inte skrivs något på länge! :)

Någon som känner igen sig?? Kan tänka mig det, mså därför får jag väl göra en liten uppdatering i alla fall.

Jo!! Pappa och Anna Lena kom ju till mig i går efter lunch någon gång. Jag fick en ltien present som bestod av duk och ljus. Mycket uppskattat, då jag faktiskt tänkt på en ny duk till matsalsbordet. Sen är det ju alltid kul att variera sig lite. Satt å prata lite en stund här hemma och åkte sedan ut till överby för att handla lite. Efter det åkte vi ner till slussarna där det visst var veteranbils utställning.. hur mycket folk som helst.. Trevligt. Vi gick där lite och strosade och tog oss en glass å kollade in båtarna som låg där.  Sen åkte vi hem å gick sedan till Butlers för att äta mat. Mysigt och gott.


I dag har vi vart till kusten. Kungshamn och Smögen.. och sedan Hunnebo, Bovalstrand, Hamburgsund och så Hamburgö såklart som pappa minns sen han var liten. (Vi har hört denna historien många gånger nu) Ha ha...När dom campa på ängen.. gick upp i bergen å gjorde sina behov.. hur pappa tjänade sina första pengar som grindpojke mm.. Vi skrattar alltid gott åt detta... men det är väl härligt med minnen. Det har vi ju alla! :)



1. Pappa och "Nanna-Nena";  2. Pappi och jag... På Smögen (ser Ni min fina blå "sockeplast"?)

Kryckade mig fram så gott det gick på smögenbryggan och en hel del shopping blev det faktiskt. Anna Lena och jag handla.. Vi gillar´t!! Pappa shoppade också.. en jacka...så han blev inte bara ståendes för att vänta på oss :) Efter turen på bryggan satte vi oss på Göstas för en lunch... A-L och jag tog fisksoppa... å pappa en landgång med skaldjur. Sen köpte vi med oss räkor, kräftor och krabba hem. Så nu är vi mätta på¨skaldjur för ett par dagar framöver känns det som. Men herreguuud va gott det är. Å krabba.... jag som hade för mig att det inte var nå gott... SHIT va gott skulle jag villa säga nu. Det var väl en kul överaskning Classe. :)  Jag tar mig... för ett par år sen åt jag inga skaldjur över huvud taget. :)                 


A-L, Pappi & Mia käkar mat på Göstas.... Shit vilka skönheter.. Ha ha..

                                                  
Har också under kvällen hunnit sätta upp en vägg dekoration i hallen... Bild kommer. Svårare än vad vi trodde.. då det är bokstäver som sitter nedåt. Man kände sig helt vindögd. Men det blev riktigt bra tillslut.


Räkor och kräftor... Mums!

Nu har Anna-Lena & Pappa gått till den andra lägenheten för att sova, och jag ska väl göra detsamma!
Natti!!




Dom är påväg

Pappi ringde för ungefär 1 hour ago och sa att dom åkte från Kga, och det innebär för mig att det nog dax att göra sig i ordning, med tanke på vilken tid det tar.

Somnade om i morses runt kl 08.00 och vaknade igen vid 11.00 tiden... Jag ville egentligen bara somna om, men det är ingen bra idé för då blir det bara ännu en natt med dålig sömn. Jag får verkligen panik på det här jävla benet nu. Trodde ju att sista veckan skulle gå bra, men den är väl värst bara för att jag vet att jag är så nära att få ta bort gipset. Samtidigt så blir det väl att man tänker mer på det när man inte direkt gör något. Men men.. det får gå och nu får  jag ju sällska p här i ett par dagar å då får jag ju annat att tänka på.

Lite bilder från gårdagen.... Ett mysigt av slut på vår "semester" och sista dagen tillsammans inna Classe åkte. Nu är det bara nedräkning som gäller. :)

Fick by the way ett sms förut från honom å han skrev att han var framme i Amsterdam.. Gott å höra. Man är ju alltid lite nervös när han ska flyga, då det ju är så myckt olyckor. Men man tror ju heller aldrig att det ska hända en själv, så det är bäst att inte tänka på det för mycket. Uschi..

C-H tvättar bilen....

...och jag har lite halvtråkigt i bilen under tiden..

Sen blev det mat....

..och det var gott.

Att vinka hejdå!

Ja, i bland är det en riktig plåga men i bland går det också väldigt bra.

The sailor is gone, och klockan är 04:33 just nu. Borde ju försöka gå upp och somna om, men det är ingen ide att ligga där uppe å vri å vända på sig. Så jag lägger mig lite vid tv:n här nere och hoppas på bättre tur här... Tv:n brukar ju ha en förmåga attt söva en... i alla fall mig. :)

Avskedet då! För att ha umgåtts 24/7 i nästan 4 veckor, så gick det väldigt bra. Inga tårar har fällts än som tur är, men jag har väl heller kanske inte riktigt fattat att jag ska va ensam här nu igen i 4 veckor?...FAST... Nä, men jag har bestämt mig för att det blir bra och annars så är det ju bara dom första dagarna som är jobbiga.

Nu är det bara gipset som ska bort och efter det så är allt bra igen. Då ska det börjas sjuktränas och så får vi väl se hur fort jag kan komma tillbaka och börja gå normalt. Längtar också för att kunna komma igång med lite träning igen. Har ju en PT som måste börjas användas snart. :) Det är ju det här med den nya livet (som vi alla börjar med ca 100 ggr i veckan)... och det är alltid lite lättare att börja med när C-H åkt. Inte för att det inte funkar när han är hemma, men man har ingen annan att ta hänsyn till, + att jag får dagarna att gå då när han är borta.

Nä.. nu får det bli soffläge å så får vi se om jag kan somna igen...

God morgon! :)

Da'n före da'n...

Ska strax iväg till svärföräldrarna och grilla lite. Ingen hemma där , så då passar vi på att utnyttja grillen lite. Classes mamma är för go hon. När vi frågade om det var ok att vi grilla där i kväll så var det ju såklart inga problem..och sen när vi var till henne på jobbet med några papper, så sa hon att hon vart hemma på lunchen å gjort en sallad åt oss som vi kunde ta till det grillade. :) Ha ha.. Så snällt. Vem orkar gå hem å förbereda något för nån annan lixom. :) Jo hon!

Annars har vi inte gjort så mycket idag... eller jag har inte gjort så mycket rättare sagt. Classe har fan legat i å tvättat alla våra kläder som vi haft med oss ut till båten, kört runt på mig  och sist men inte minst handlat och tvättat bilen. Å vad ahr jag gjort.. Jo.. bara suttit å tittat på typ.

Nu packar Classe väskan, för i morgon bär det av till Amsterdam å påmönstring av båten. Ha ha... å just nu sprejar han "grisen" med parfym. Det gör vi alltid... vi har två små gossegrisar som vi alltid sprejar med varandras favoritparfymer på för att man alltid ska kunna sniffa lite när man saknar varann lite extra. Ha ha.. löjligt kanske, men det har vi gjort i all år från det att jag köpte dom till oss på alla hjärtans dag för 5½ år sen. Å så kommer det alltid att vara framöver också.

Nä, nu ska jag sluta, för C-H är nu färdigpackad å det är dax för oss att dra.
Hej hopp!!

Mobilt...

Ärligt talat... Mobilt bredband är ju hur bra som helst. Det har verkligen funkat hur bra som helst under hela vår båtsemester och nu sitter jag i bilen och skriver detta. Vi har dessutom köpt en fm-sändare så vi kan köra Spotify genom datorn å ut i högtalrna i bilen. 

Bilen är nercabbad och trots att "semestern" typ är slut, så känns det rätt gött ändå. Och trots min fot, så har vi haft det bra. Vi har helt enkelt bara fått göra det bästa av situationen. Det kommer bli riktigt tråkigt nu när C-H åker ut på onsdag, men jag har ju klarat av det förr å kommer att klara det nu också. Dessutom så ska ju gipset bort om en vecka och då kan man ju börja hitta på lite saker igen.

Pappa och Anna-Lena kommer och hälsar på i slutet av veckan, å dom hade en idé om att jag kan följa med dom tillbaka till Kga över helgen, så jag slipper att vara själv så länge med gipset. Blir ju verkligen såååå handikappad närjag inte har nå´n som hjälper mig med vissa saker.. då jag ju själv måste koncentrera mig på mina två jävla kryckor. :)

Nä, nu är vi tillbaka i Trollhättan igen och nu ska vi åka å handla thaimat. Har längtat så mycket efter det kan jag säga.

Ha det gött. :)

Jag smälter..

Herregud, jag dööööör så rolig reklam!! Den får nog gå till topp 3 på listan tror jag. :)


Badpojkar


Ola och Erik Steker...

I dag har vi haft besök av lillebror,Ola och Patrik, även kallad Krok av Classe.. haha...han heter Grip i efternamn..men C-H råkade komma ihåg lite fel... Men å andra sidan så trodde Patrik att C-H var Norsk så.. det jämnade änna ut sig. Ha ha..

Vi har i alla fall haft en riktig go dag ute på havet. Sol och bad har det blivit.. dock inte för min del.. men det var okej ändå.. vi fick en bra plats där vi även kunde titta på Smögen offshore race... inte så mycket å se kanske om man inte är jätte intreserad.. men jävel vad dom körde. :)

Erik med polare skulle åka vidare till Marstrand i dag, så vi körde in dom och hittade oss samtidigt en plats i Smögen. Så nu ligger vi här å har det gött. C-J kommer väl förbi här sen å då ska vi gratta honom med skumpa är det tänkt. :)

Så har vi det i kväll.. hur har ni det??

God morgon

Vaknar upp ännu en dag i ruffen. Så härligt att bara öppna dörren, dra upp kapellet å vakna lite mera till klarblå himmel och sol. :)

I går tåg vi det bara lugnt i båten, då det knappt fanns några platser i smögen.. pga seglarveckan. Vi lagade tacos och satt å såg på solnedgången i stället. Mysigt! Men det hade ju vart kul å träffa lillebror och kusin med kompisar, men vi kanske hinner ses lite i dag å åka lite båt.


Tacos i solnedgången

Det är Smögen Offshore race idag å det är ju rätt populärt, så vi tänkte ta oss ut till nån ö nära banan och kolla på de snabba båtarna. Sen hoppas vi att rätt många båtar lämnar smögen för vidare resa mot Marstrand, så att vi också kan få plats i smögen.
Carl- Johan, Classes bror fyller år idag, så idag blir det restgaurangbesök å firande av honom, om jag så även blir tvungen att hoppa 5km på kryckorna :)

 
Smögen Offshore race

Annars är det jävligt omständigt att  hela tiden ta sig runt på dom, det blir lixom inte att man hoppar i land lika mycket som man skulle gjort om man hade ett vanligt ben. :) Men men.. trots sjukskrivning, så har vi ju ändå kunnat vara ute i båten. Å det får man väl se som lite positivt i alla fall.  MEN... va så mycket mer vi kunnat gjort om jag kunde fått vara frisk i stället. :( Men det får man inte tänka på, för då blir man bara deprimerad. Och nu är det inte långt bort för att ta av skiten. Ska bli en sån frihet. Jag ska ut å gå.. tänk att bara kunna ta sig till affären.. ta bilen.. cyckla.. Ja.. man får ju förståds ta det väldigt försiktigt i början, men ändå...

Seglarveckan 2009

Här kommer ett litet smakprov från seglarveckan när vi var i Hunnebo och Fjällbacka! :)
Världens sämsta kvalité...men det är ändå nå´t! :)



 


I slutet av veckan...


"Hamburgsundskanalen"

Då var man frääässs igen då. :) Alltid lika skönt att komma tillbaka till båtplatsen och kunna ta en riktig dusch. Visst kan vi dusca i båten också, men det känns inte riktigt som samma sak + att det blir så bökigt med schampoo och balsam å grejer. Och att ducsha i gästhamnar är också krångligt då jag ju är invalid som Ni vet. :)

I går blev det Grebbestad en sväng efter att vi lämnat Fjellbacka. Det är ju altid kul att åka lite båt, och jag måste säga att jag kört en hel del båt den här sommaren mot vad jag brukar göra. Måste väl dock bli lite bättre på att läsa i sjökortet å inte helt förlita mig på Classe... men övning ger färdighet. :) Så hedan efter kan Ni kalla mig Kapten Lilja. TACK!

Som sagt... vi stack upp till Grebbestad, men hittade ingen tilläggningsplats vid affären, så vi sket i att ens gå i land. Å det gör mig inte ett dugg. För det första så har man varit där så mycket å så känns det ju nästan som att man kommer "hem" till Kga. Det kryllar ju av Kga där. Men visst är det mysigt.. det säger jag inget om. Men det stället jag gillar mest här på kusten är SMÖGEN. Så det är tur att vi har båtplats så nära. :)

I går när vi kom tillbaka hit till båtplatsen, så kom Erik, Mattis, Ola och Patrik hit och hälsade på. Dom hade vart å handlat på systemet å skulle sen gå ut å käka lite. I dag hade vi tänkt att ta en liten båttur om det passar, men det blåser en del å det är lite tråkigt. Men det går ju att åka ut ändå.. solen skiner ju i alla fall. Kanske skulle man försöka få ltie sol på sig?? Men då får jag nog försöka hitta lite lä någnstans tror jag.

Classe är på vårdcentralen nu (igen). Utslagen har lixom inte gett sig. Det är väl förmodligen nässelutslag, men eftersom det inte hjälper med salvan han köpte, så kanske han får något annat istället. Ja.. här har Ni två sjuklingar... ha ha.. en med gips, en med halsfluss och nässelutslag.. Vad kommer här näst tro!!? Ha ha..

Vad som händer i kväll får vi väl se.. kanske går ut å äter på restaurang eller nåt.. det var länge sen. Vi brukar ju annars unna oss det på semestern, men pga av mitt ben, så blir man lite begränsad. Fast vi har det gött här i båten också å kan ju laga vilken mat vi vill här också...så det är inget vi ångrar. Men förresten.. Lillbrollan sa ju att vi kanske skulle ta å äta lite räkor å kräftor idag.. å ja.. det går ju alltid ner. Fast.. jag läste att det inte är så bra att äta skaldjur om man har såna där nässelutslag.. inte heller att dricka alkohol, så vi får väl se hur det blir.

Ja ja.. det var en liten uppdatering i alla fall.
Tjing tjong!!

Önskebilden... :)

Här Philip kommer du en bild på vår båt.

Vit med grönt kapell. Två sovplatser, kök, toa och dusch på badbryggan. Vill du köpa den... Den är till salu! :)



Och här kommer en bild på lillebåten..


Rasmus och Classe på tur i Smögen... :)

Raketfart..

Det här blir ett supersnabbt inlägg.

Vaknar upp i Fjällbacka å solen bara strålar in i ruffen. Så gött... Man blir så glad när man vaknar och solen skiner. Allt blir lite lättare då på någo vis. Får väl ta å försöka bättra på den obefintliga solbrännan. :) Man fick ju lite färg sist, men sen har det ju vart så dåligt väder så att det känns som allt bara runnit av en. Classe är brun som en pepparkaka.. å det gör ju inte saken bättre...ochn att jämföra sig med en sån person är inge roligt.. för då ser man ännu blekare ut... Och han gillar dessutom att påpeka detta, och vill jämföra armar hela tiden. Ha ha...

Erika och Johan var här i går å hälsade på och vi hade väldigt trevligt. Samma röj här i Fjällbacka som i Hunnebo i förrgår. I dag får vi se om vi drar vidare mot Grebbestad, eller om vi kanske ska ta en lugn kväll och lägga oss på ö i natt.

Ska försöka orka lägga ut lite bilder sen. I alla fall en bild på vår båt, då Philip ( Helenas son) önskat det. :)

Hoppas Ni har en bra dag vad Ni nu gör!?

Fullt ös...


Påväg mot Hunnebo i regnet...

Då var vi på plats i Hunnebo då. Vägen hit var regning och tråkig, men nu har det gråa vädret blåst undan å solen börjar titta fram.  Så nu får jag väl säga att det gamla talesättet ändå funkar.. för efter regn kommer nämligen sol... i alla fall i dag. Klarblå himmel över oss helt plötsligt. :)

Vi ligger på första parkett kan man säga för att se hur båtarna en efter en kommer in och lägger sig utanför Bella Gästis, där dom som vill vara med i seglarveckan ligger. Vi kom hit strax innan 14.00 å redan då var det packat med båtar. Och värre kommer det att bli kan jag lova. Sjöräddningen patrulerar här utanför hela tiden för att kolla så att inen druttar i vattnet och för att hjälpa till icke så vana båtfolk. :) Som tur är så blåser det inget idag, å det gör det ju att det blir lite lättare för båtarna att ligga stilla.

Vi har käkat lite lunch och ska nu knäppa en öl tror jag och bara sitta här å titta på alla människor och lyssna på den steron som spelar högst musik. :) (lite svårt att höra vad dom spelar då alla båtar försöker överrösta varandra) :) Vem behöver tv när man har en sånhär utsikt?!!?


Kanske inte ser ut som så många båtar, men detta är bara ena sidan..det är hur många rader som helst med båtar..å tänk att ligga längst ut.. det blir ett par båtar att hoppa över när man ska in i land. :)


Tvärtom!

Efter regn kommer solsken som man  ju säger... men i det här fallet (vilket var i går) så skulle man nästan kunna ändra det uttrycket å säga att efter sol kommer regn! :)


Utsikten från vår båtplats i gårkväll

Seglarveckan har börjat...


Phu... även om det inte är pötthett ute, så är det varje gång ett stort projekt att gå och ducha när man inte är som vanligt. Men nu sitter jag nyduchad och har bara håret kvar att fixa. Rummet med toa'n och duscharna här vid vår båtplats är ju inte direkt fullproppat med ventilation, så när man duschat klart går det ju typ inte att bli torr om man inte öppnar dörren å får in lite luft.. Å öppnar man dörren.. Ja.. då ser ju halva bryggan in! :) Men det är väl ett I lands problem förmodar jag.

Classe har lyckats fått nesselutslag och ser ut som en boxningsrink i ansiktet.. ha ha.. Nä, det är väl inget att skoja om. Grejen är ju den att han åkte på halsfluss för ca två veckor sen.. å nu när pencelinkuren var över, så blommade det upp små röda prickar på kroppen.. å då bla ovanför ögat. Men nu har han vart till apoteket å fixat salva  och nu verkar det ge sig lite. Vi har tur vi måste jag säga. Och på toppen av detta.. så sluta motoron till lillebåten att funka i förrgår. Ha ha.. Men nu ska han som har marinan här kolla på den å fixa till den. Vi tror oss kanske veta vad det är så det är nog inget stort problem som tur är.

Seglarveckan drar i gång idag. Första anhalten är Hunnebo.. dit faktiskt vi tänkt att åka idag. Vi åker rätt snart å hoppas på en "egen" ankarplats, för då slipper man ha båtar utanför sig. Det blir ett jävla spring på massa fulla männsikor som skla hoppa över ens båt å det känns lite sådär.. men vi får väl se. Det är ju alltid kul med lite folk. Fast sen ska vi nog försöka undvika att åka dit dom är, för det brukar vara sånt jäkla liv å såååå  mycket båtar. Man har väl blivit lite för gammal för sånt där tror jag. :)

Ja ja.. vi får väl se som sagt vad som händer å om vi kan få nån plats i hunnebo... om inte åker vi väl kanske vidare till hamburgsund eller tillbaka till vår båtplats.. eller varför itne smögen. Vi får se helt enkelt!

Ha det gött!

Till Ola och Patrik...

(Lillebrors kompisar) Här är vi.....


Vi ses!!

Piratparty!!!

Det är pirattema (piratparty) i Smögen idag. Det spelas musik från varenda båt å SHIT vilket party det är. :) Roligt att sitta å titta på spektaklet utan att behöva klä ut sog och ramla i vattnet som oräkneliga personer har gjort. Ha ha...

Här kommer lite smakprov...

   

Ja... såhär kan en kväll i Smögen se ut!!!

Smögen


Rasmus kör båt  över till smögen och Classe är koncentrerad. :)

Nu blir det många uppdateringar till skillnad från förra veckan. Men då har Ni ju koll på oss och det är väl roligt. :)

Regnet har nuslutat att ösa ner å det är uppehåll. Soen vill inte riktigt titta fram, men här ute på kusten så kan det ju gå fort. Å vi hoppas fortfarande på lite sol innan kvällen. Ligger nu bredsida vid smögen bryggan å resten av båten i är iväg å köper lite lunch. Det blir Göstas räk och kräft sallad för min del. Så himla gott med färska skaldjur här ute på kusten.

Vad som händer i kväll får vi se, men vi blir i alla fall kvar här i Sömgen. Det är en sak som är säker. Fredrik, karin och Rasmus åker hem lite senare i kväll å så får vi se om dom löser av några andra som kommer hit?? Men annars så har vi ju det gött här i båten,sittandes vid bryggan, ta ett glas rött å bara titta på folk. Det är så roligt tycker jag.

Inte för att jag gillar att bli uttittat själv, men man tittar ju inte på någon speciell utan bara myllret av folk. Å så kan man emellanåt vända blicken ut mot farleden å titta på lite båtar. Nice!

Nä.. nu väntar käk... magen kurrar!! :)


Min utsikt från båten just nu.. Det kan man kalla 1:a parkett. :)


Ärligt talat... jag sa ju att det kan gå fort här ute... nu kommer klarblå himmel å strålande sol.. Wieeee!!

Morgon i Kungshamn


Härligt väder på G.....


God morgon!! Då var det en ny dag igen då.

Dagarna går fort även när det regnar...som det ju gjorde igår. Hela jävla dan verkligen. Å halva natten också tror jag. När vi vaknade för en liten stund sen så var det uppehåll, men när vi tittade bort mot smögenbron, fick vi se ett helt kolsvart moln, och nu har det börjat regna igen. Tar det aldrig slut eller??

Rasmus har sovit tillsammans med Classe och mig i våran säng inatt och den lillprinsen kan röra på sig och ändra ställnig kan jag lova. Vet inte hur många gånger jag har fått lägga rätt honom, då han legat vertikalt över hela sängen. :) Men det gör inget, för det är så mysigt ändå å ha en "litten en" brevid sig. :)

Nä, nu ska vi käka frukost så jag får säga hej för nu!! Å så får vi hoppas att det snart lättar upp snart igen.

Oljemålning av Rasmus Lilja

Hej jag heter Rasmus och jag är 3år. Min faster är jättesnäll tycker jag och hon heter Mia.

Här kan Ni lägga bud påä min senaste målning... :) Vassegoá å bjud!!



Det regnar nu...

Vilket väder det är då!! Det känns ju fan som höst! Kallt å jäkligt. Men men.. det är ju så svensk sommar ska vara.. eller rättare sagt ÄR!! :) Det är ju visserligen skönt med lite omväxling. nu när det vart så himla varmt.

Sitter i ruffen och kollar internet lite, men ska bara skriva ett snabbt inlägg då bror med familj kommit hit. Eller nästan hela familjen.. AManda är i Varberg med sina kusiner, så hon är inte med. Eftersom det regnar så, så blir det ingen båttur just nu... roligare när dte är lite finare väder. Så vi väntar nog tills i kväll eller i morgon. För då ska det bli finare väder igen.

Men nåt ska vi väl hitta på, så vi tar bilen å åker på lite upptäcksfärd här ute. Lite lunch på nån mysig restaurang å i kväll lagar vi väl nåt här i båten, tänder lite ljus och dricka lite vin. Lite mysigt är det ällt när det regnar. :)

Nä.. nu ska jag umgås lite.. (Rasmus leker dessutom frisör eller nå't å just nu har han trassalt in sig å det är inte så skönt) Ha ha...

Solfri dag?


Gårdagen.....innan vi åkte till Uddevalla för ny undersökning...

Humm.. Jag skrev på FB nyss att det har varit fint väder varenda dag ute på kusten sen vi åkte dit och även denna vecka när det vart sådär "här hemma"! Och vad händer nu när vi väl är hemma då?... Jo.. det regnar när man vaknar. Så tråkigt. Fast å andra sidan gör det inte så mycket eftersom vi ju nu är hemma å ska fixa lite saker. Classe måste fixa några papper till rederiet i Norge och jag skulle behöva fixa till mina naglar. Det är likisom dax nu. Man måste ju va sommarfin trots mitt handikapp.

Jaha.. hur gick det nu i går då.

Jo..men det gick väl bra får jag säga. Först var jag helnöjd och allt kändes jättebra.... men när jag sen kom hem började samma procedur som första dagen men gips. Jag kände mig instängd och fick panik.. det var varmt  trångt å det kändes som att det kliade på hela benet. Men.. jag tror att det är för att när man stter här hemma å inte gör något, så tänker man typ inte på nåt annat än det här jävla benet.

I dag känns det dock lite bättre. För det första så har jag fått ett nytt gips... ett plastgips..som är hälften så tungt som det förra. Valde ett svart gips, då det var det snyggaste och diskretaste. Annars kunde man välja på blått, gult,lila eller vitt. Men dom färgerna sticker ju ut så... plus at vitt blir så sketet. Svart passar ju till allt om man sa tänka kläder å så. :) (fast det är ändå inga kläder som passar till det här jävla sketbenet)

En till grej som är bra ,är att jag endast behöver ha gipset i 3 veckor til.... i stället för 4:a. Och det är ju alltid nåt. Så Tisdag den 28 juli ska det BORT!! Behöver då bara klara mig i en vecka, då ju C-H åker ut den 22 juli, men det får väl gå på något sätt!?

Nä.. nu sk jag ta å göra mig i ordning.
Ha det bra!

          
Före                                                                       Efter

Ja, ni ser ju skillnaden på gips. Jag kan lova att detta som jag har nu känns som himlen jämfört med det andra. Det var så tungt så att tom sköterskan som tog bort det frågade vad dom hade tänkt på när dom gipsat mig. Dt var klumpigt gjort + att dom gipsat massa gips upptill å nästan ingen nertill, där själva frakturen sitter. Och efter allt detta så kommer jag försöka hålla mig ifrån Kga lasarett låååång tid framöver. :) Skterskerna på Uva var suveräna... snälla och trevliga och GLADA framförallt.  Så nu är det bara å köra på å hoppas att det går bra och att jag slipper dom här panikattackerna som jag får emellanåt.

Danglebærsangen!

Kiss och bajsåldern har väl varenda kotte varit i tror jag och i hemlighet tycker vi nog fortfarande att det är lite roligt med sån humor.

I alla fall jag...

Den här låten måsste bara lyssnas på. Humor precis i min smak. Jag skrattar så jag får tårar i ögonen när jag hör den. (men man kan behöva lyssna på den ett par gånger innan den blir riktigt riktigt rolig och för att exakt höra vad de sjunger om)

Vi tackar Classes Norska kollegor för rolig humor....



Ärligt talat...

Classe tar premierturen i vår gummibåt....

Då satt man här nyduchad och klar å redo att åka till Uddevalla för ny röntgen. Har varit och är rätt nervös fortfarande. Tänk om de säger att jag måste operera!! Vad gör jag då.?? Känns som hela mitt liv kommer gå under då!? Allt pga en liten jävla vrickning på foten.

Och vem ringer inte nu då när jag suttit och laddat mentalt inför vad som komma skall... Jo...ordopeden i Uddevalla.

TROR NI ATT DOM FÅTT MIN FIL OCH LÄNKAT ÖVER MINA BILDER!!!!!

Nä....just det.

Ännu en gång fick jag stå till svars då hon frågade om jag hade varti kontakt med Kga som det stod i hennes papper. För sjuttielfte gången fick jag förklara som det var och nu bad jag att hon skulle kontakta dom själv. Kunde dom inte bara ha gjort det från början eller???

Känns som att man alltid hör gnäll om sjukvården och jag har ofta tänkt att vissa kanske klagar lite bara för att... Men det är ju fan sant. Men dom gör väl sitt bästa såklart, och visst kan det bli fel. Bara det att det ju är patienten som blir lidande i slutändan!

Jaja...håll nu tummarna för mig att det går bra å att jag slipper operation!!

Surkärring

Vissa människor ska inte jobba inom service yrket om man inte orkar att vara trevlig och förstå att den som kanske ska vara MEST arg är patienten som slussats runt till olika städer...mottagningar...avdelningar..nummer och personer.

Orkar inte dra hela valsen här på bloggen, men det var ju inte lättare sagt än gjort att va på akuten i Kga för att sedan få ett återbesök i Trollhättan! Tror jag har pratat med 8-10 personer å ringt ett antal telefonsamtal senaste dygnet. Men NU SÅ! Nu är allt ordnat å jag ska på ett återbesök i UDDEVALLA i morgon kl 13:00! Att jag skulle behöva lägga ner sån här tid när det är dom som gjort fel.. Det kan jag itne fatta. Men men.. nu är det som det är. Jag tänker bara på alla gamla som säkert bir behandlade på samma vis. Det är inte lätt alltså!

Å jag vet.. det är inte dom stackars personerna som sitter i andra änden som gjort fel, men man kan fan ta å dra LITE på smilbanden.. eller i allfall försöka hjälpa personen som ringer så mycket man kan.

Dagens tistel går därför till Agneta på Ortopeden i Kga som var klart surast av dom alla!!

Ja ja.. annars har jag det väl rätt så okej måste jag säga. Det är visserligen jävligt irriterande och jobbigt att ha gips, men man måste kunna få göra det bästa av situationen å vara ute lite. Därför har vi ju nu varit ute på kusten i nästan en vecka. Jag får panik så fort jag går in i lägenheten... jag blir varm, får ångest det kliar å jag blir så jävla rastlös. Så att få vara på båten ute på kusten med fint väder har npg varit den bästa terapin för mig måste jag säga.

Vädret här ute är fortfarande bra å jag har legat lite å solat i dag medans Classe och hans far fixat lite med båten. (det är ju alltid nåt med båtar). Har även lyckats ta mig i gummibten å fått några småturer i smögen och kungshamn. I lördags var Mattias och Vera å hälade på oss å och sov över i båten. Låg i smögen.. sicket drag. Tyvärr blev jag ju sittandes i båten mestadels av tiden, men det går bra det med när man ligger precis intill bryggan å kan titta på folk!:)

Nä...nu ska vi ta en tur (just in till Smögen) och sen ska jag ta å gå å ducha. Krångligt om något kan jag säga... men det måste göras..handikappad eller ej! :)

Hoppas Ni har det gött allihopa!
Kram

Äta gott får man göra när man är på kusten också... Classes föräldrar var också ute med båten i helgen och då bjöds det på färska kräftor och räkor från smögen. Å så "Göstas" goa vitlöksbröd till såklart!

Nu så...


I'm ALIVE!! Det trodde Ni inte va?? :)

Vet att det varit dåligt med blogande på sista veckan och det handlar bara om lathet.

För det första så har vi varit ute på kusten hela veckan. ( i lägenheten har det inte kunnat vart å vara då det ju vart så jävla varmt)

För det andra så orkar man inte hålla på att sitta vid datorn när det är så fint väder.. eller.. man har inte det där suget som man har när man är hemma å inte har nå't annat att göra. Här finns ju så mycket annat att titta på att man glömmer bort vardagen lite. :)

Och för det tredje, så har jag inte orkat ta tag i att köpa något mobilt bredbannd. Men nu så!! Nu har vi provt på kontantsurf å det verkar ju funka hur bra som helst. Vi behöver det ju bara nu när vi är ute på kusten.. annars känns det bara onödigt!

Nä, nu ska vi äta lite brunch å sen väntar samtal från läkaren.  Håll tummarn