Gott Nytt År!

Inte varje nyår man ligger och bloggar den här tiden...ha ha.. men vad göra för att hålla sig vaken? Nyårsstassen åkte av för ca 1½ timma sen då jag drog på mig termobrallorna för att sticka upp till fotbollsplanen och möta upp bror med festgäng för lite fyrverkerier.



Nu orkar jag nog inte byta om igen... så noga är det väl inte.. jag kör på nästa år i stället. Kotten gillar myskläder...och mammi med. Och  efter att vi skålat in det nya året är det nog bums i säng för Mia. Hade tidigare under kvällen fullt upp med att hålla mig vaken men tack vare min lilla promenad till fyrverkerierna förut så har det gått rätt bra efter det. :)

Det blir ingen nyårskrönika här på bloggen.... möjligen kommer den framöver.... eller inte alls!? Bloggen har väl inte direkt varit första prio nu under jul och nyårsledigheten... men den kommer tillbaka. I "prömis"!

Om 30 minuter är det nya året inskålat så Gott Nytt År på Er nu då så hoppas vi på ett underbart 2011! ♥

Lite shopping blev det...med betoning på lite!

Då var vi hemma igen och jag har äntligen dragit på mig mina mys/träningsbyxor...Så skönt!!

Jag vet.. man får inte förslappa sig helt i sin klädsel när man är gravid (och/eller efter sin graviditet) men det är ju så skönt med löst sittande kläder så det är inte sant. :) Mysisar är min bästa vän på kvällarna när ingen ser.

Örebro idag då! Var inne på Marieberg där jag visst inte varit inne på år och dar verkar det som. Kände ju igen mig lite grann men allt var liksom nytt och fräscht! Mycket nice!! Hittade mig ett vanligt svart linne...sånt som går åt när man är gravid känns det som...annars också i och för sig. En vit mamma tunika och en ny sjal.

Det var det hela... och inget var på rea. Hittade dock en massa smycken, men jag kände att jag får ta och lugna ner mig lite med just smycken nu... Hinner använda saker en gång å så tröttnar jag på det.. eller så hinner jag inte ens ta på mig det innan jag tröttnat på det. Så jag får helt enkelt börja använda det jag har lite först...

Fast...rean är ju inte slut än och känner jag mig själv så har jag nog köpt mig en ring eller två...ett örhänge eller tre innan året är slut. :)

Bild på två utav plaggen ser Ni till vänster!
Tunika från H&M och sjal från Kapp Ahl..om någon är sugen?


Vet ni vad?

Jag drar till "Öret" en sväng!! :) Får se om man kommer hem med några fynd...eller med någonting över huvud taget! :)

En sak är säker...det var typ hundra år sen jag var där och shoppade i alla fall!!

Många bollar i luften!

Har helt glömt av bloggen idag. Sorry för det...men jag har en BRA anledning!

Har nämligen varit barnvkat i dag till mina tre brorsbarn...Amanda 9...klarar sig visserligen bra själv..men ändå.. man måste ändå vara med lite. Å så har vi Rasmus 4 år.. och Alwa dryga 1 år. Att på detta vara inne i snart 31:a veckan gör det ju inte lättare.

Det ska underhållas...göras frukost se till att frukosten äts upp... plocka bort frukost.. borstas tänderna... bada/duschas...byta blöjor...leka....läsa saga... plocka undan grejer...byta blöja.... väljas kläder...titta lite på tv....spelas dator....plockas undan grejer...leka, byta blöja...söva en lite donna som helst inte vill sova middag...äta lunch... ta fram ytterkläder... plockas undan saker...väcka liten...byta blöja...äta mat med lillan som sovit....ta fram ytterkläder för att gå ut... trycaka ner Alwa i kärran...dra pulka...åka pulka...följa med till barnens kompisar... gå hem...lägga sig i soffan.. plockas undan grejer...Och ja... så har det fortsatt...

Men nu... Nu ska jag sätta mig vid bordet och bli serverad spagetti och köttfärsås...Tack gode gud för det..för ätit själv har jag väl knappt hunnit med!!

Måndag!

Nu är väl julen över kan man säga?



Bara nyår kvar sen börjar ett helt nytt år! Och inte vilket år som helst för oss. :) Kotten har ju planerat att lämna min mage och komma ut och umgås med oss som en riktig familj....och det ser vi fram emot. Läskigt och spännande på samma gång! :)

Men nu tänkte jag faktiskt ta å försöka få i mig lite frukost om det går. Känner mig fortfarande lite sissodär idag, men jag har väl liksom inte riktigt vakant till än. Så det ska nog bli bra bara man kommer upp från sängen och får lite energi i sig.

Sen får vi väl se vad dagen har at erbjuda... har ju lite kompisar som jag vill träffa och som måste planeras lite. Jobbigt det där när man inte bara kan "ses" när man vill.... :( Men men... nu har jag ju några dagar här i Karlskoga så jag ska nog hinna med alla även om det kan bli lite tight!



Have a nice day!

Nu behöver jag sömn!

Tänkte bara smyga in och passa på att säga god natt...

....för efter julfirande i dagarna tre är jag nu helt slut. Nästan så att man känner sig lite sjuk...Men det är nog bara sömnen som är boven i det hela tror jag. :)

Dagen har varit super och det var lika roligt som vanligt att träffa alla kusiner...tyvärr kunde inte Kristin (yngsta kusinen) vara med, men annars var vi samlade allihopa.

Julklappsleken blev helt galen som vanligt i vår släkt...men det är ju lite så det ska va liksom. :)



Nu ska jag somna med ett leende på läpparna och hoppas på en bra dag i morgon!

God Natt! ♥

Dag tre..

Snart dags att svida om till Juloutfit nr 3!


Här har Ni kotten på självaste julafton!

Denna gången för att fira julafton med kusinerna.... men sen får det allt räcka. :) Långa dagar och sena kvällar gör att man känner sig lite halvseg idag. Som tur är så var man ju inte ute igår.

Ha ha.. för några år sen då man ju alltid var ute på juldagen, satt alla vi kusiner i soffan trötta och en aningens bakfulla, medans våra föräldrar servade oss med mat och paket. Nu är det lite annat...I går vet jag faktiskt inte om någon av oss var ute och det tycker nog alla är rätt så skönt i dag, då vi blir 21 personer hos pappa och Anna-Lena. det kommer bli full fart är jag rädd för...men det ska också bli himla mysigt att träffa alla, äta god mat och spela julklappsleken!

Bjuder på Alwa när hon är med storasyrran Amanda och sjunger Singstar i sitt nya Hello Kitty nattlinne. :)


Snart dax att dra vidare...

Sitter något nyvaken, med min nya fina mjuka ROSA morgonrock och rufsigt hår, i ett av mina gamla flickrum!!

Nyvaken är jag för att vi var på midnattsmässa i går. En liten tradition vi har...dom som vill följer med och annars stannar man hemma. Oftast beror det nog mest på att man är rätt så trött efter allt julfirande under dagen, men när man väl kommer iväg så är det allt lite mysigt ändå.

Nu är ju inte vi kristna på det sättet i vår familj, men jag tycker att man kan gå till kyrkan ändå om man vill. Man är ju ändå inte mer än mänsklig och kan skänka en tanke till dom som inte har det lika bra som en annan. Jag/Vi har en STOOOOOOOOR familj och firar jul i dagarna tre för att få allt å gå ihop.. och jag är så tacksam för detta. Det här är vad jag är van med... att fira jul endast en dag.. skulle för mig kännas väldigt konstigt. Men samtidigt så tänker jag mycket på dom som inte har det lika bra som jag och som kanske sitter själva eller som inte ens har ett hem att gå till. :( Medans vi konsumerar julklappar för flera tusen finns det massor med barn och vuxna som inte får en endaste julklapp. Och tyvärr så kan man inte så mycket göra åt den situationen....men liiiite kan allt alla göra.

Jag har här i jul skänkt lite pengar till olika ändamål genom att lägga i bössor och köpa sånt som går till välgörenhet...kanske inte jättemycket, men ändå lite... vad nu mycket och lite är?? Men hjälps vi ändå alla åt så blir det mycket i slutändan!!

Men nu ska jag göra mig i ordning och hoppa i juldress nummer två (av tre) :)
Hoppas alla får en bra juldag!

God Jul!

Vilken Julafton!!

Massor med snö, solen skiner och så får man träffa alla nära och kära!! Kan ju inte bli bättre...



God Jul på Er alla mina vänner och bloggvänner!!! ♥

Bye bye Trollhättan

Hej hej Karlskoga...



Nu drar jag/vi (kotten och jag alltså) snart...ska bara hämta bilen och packa in alla grejer..!!

Gravid vecka 30


Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.


Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.


BM besök....

Var ju som sagt hos barnmorkan idag och tänkte bara tala om att allt var bra. :)



Alla värden var bra och jag hade lyckats gå ner 2 kilo sen sist.... hur nu det är möjligt (just ja...svaret finns ju i ett tidigare inlägg :) )?  Fast å andra sidan så kan jag ju nu äta julgodis med gott samvete i helgen och det tackar vi för.

Bebis hade också växt...eller ja.. SF måttet var i alla fall 2,5 cm större än sisst och låg inom normalkurvan. Bebis hjärta slog 150 slag i minuten och hon/han rör sig lite som den vill i magen just nu. Här i Trollhättan kollar dom inte "att den fixerat sig" förens senare i graviditeten...då det ju faktiskt inte är dags för den att komma ut riktigt än.

Ja, det var väl alles liksom!!

I dag!



I dag invigde jag min röda kofta som köpte för några veckor sen. Kände att det var dags såhär danföredanföredopparedan. :)

Annars så har dagen rusat iväg i ett rasande tempo och innan jag hann reagera hade ja suttit på kontoret i 12 timmar. Att det alltis ska var såhär när man ska vara lite ledig. Det är roligt med ekonomi men det jobbiga är att det ju alltid är såhär i månads skiften om man vill vara ledig. Men jag gör gärna det och kan vara lite långledig nu i stället.

I natt kom det ännu mer snö här i Trollhättan men som tur är så ska det ju nu lugna ner sig. Tvärtemot vad dom sa för några dagar sen. Men ingen är väl gladare än jag och min familj eftersom jag ju är en utav dom som ska ut å köra i jultrafiken. :/



Ha ha.. jag tror jag dör vad rolig jag ser ut.. Som en tomtemor... samma stuk på både inne och ute kläderna idag!! Skiter jag i att jag blandar rött och rosa.... Nu för tiden kan man göra det om man vill... bara så Ni vet det! :)

Nu ska jag kolla på bonde... å sen ska jag väl försöka packa lite..

Vaddå mat?

Sen jag blev gravid har jag helt tappat intresse för mat och matlagning OCH speciellt när Classe inte är hemma!  Tyvärr så händer det också att jag glömmer bort att, både kotten, och jag behöver mat. :(

Herregud... nu är det inte så att jag inte äter.. men jag kanske borde äta lite mer...eller åtmindstonde lite oftare.

Jag kan vara jättehungrig mellanåt men har ingen matlust.. och då är det inte kul att varken äta eller laga mat. Det här har nu resultrat i att mina mammabyxor som jag köpte i början av graviditeten börjar bli för stora och jag får gå och dra i dom hela tiden!?

Ja, så är det faktiskt.. magen växer men andra delar på kroppen verkar just nu bli mindre. Det är inget som syns efterom jag fortfarande växer, men det känns. Så det ska bli spännande i morgon när jag ska till BM för vägning, mätning och provtagning.

Jag har frågat min barnmorska om det här att jag fortfarande väger mindre nu än när jag skrev in mig i somras (inga mängder, utan endast några kilo) men hon säger att så länge magen växer så mår bebis bra. Bebisen tar det den behöver (och jag har och ta av) och är det någon som skulle må dåligt så är det i så fall jag. Jag spyr ju i alla fall inte upp maten som många illamående gravida gör.  Och som sagt... JAG ÄTER.. jag lovar.... och jag mår bra. Men det är så konstigt att det kan bli såhär... jag som trodde att jag skulle se ut som en flodhäst vid det här laget!? (vilket jag iofs gör ändå...men en ännu större sådan)



Någon som känner igen sig??


Shopping!

Just nu gör jag allt förutom det jag borde göra... men jag är på G! Jag ska bara.... som Alfons säger! :)

När man bor mitt i stan är det svårt att undvika att butikerna skriker efter en... och idag kunde jag inte stå emot utan var tvungen att göra några små inköp!! Denna gången till mig själv.



Det blev en svart klänning (som om jag inte har tillräckligt med svarta klänningar?) med spetsdetaljer på. Och så blev det en vit topp som jag tror att jag lämnar tillbaka eller byter till en mindre storlek. Kändes sådär nu när jag kom hem!?  Det blev även ett skärp och ett par strumpbyxor. Sånt som är bra att ha i jul!! :)



Humm... vad tror Ni?

Hon har...

...lockar i sitt hår!!



Några av Er vet ju redan att jag har självlockigt hår... andra har INGEN aning om det då jag ju aldrig har lockigt. Men idag busade jag till det lite å bara rufsade till håret lite. Med hjälp av plattången (såklart) och mitt egna rufs blev resultatet i alla fall inte spikrakt! idag. :)



Dagens outfit... Denna topp köpte jag då magen började titta fram lite smått men har sen dess aldrig använt den!! Varför då då kan man ju undra. Jo.. för varje gång jag fått fram denna ur garderoben på morgonen så har jag aldrig orkat stryka den... och Ni vet ju att det inte går att planera sånt här i förväg och stryka kvällen innan. Så av den anledningen har den legat där skrynklig och dan för att idag tas fram å ÄNTLIGEN strykas. Mycket skön och sådär vardagsfin liksom!


Julshoppingen tar kol på mig! :)

Och jag vet varken ut eller in...



I går handlade jag klart mina julklappar...tror jag!
I dag måste jag ta och gå igenom vad jag köpt till var och en och se så att allt som jag tänkt från början är med i påsarna. Självklart har det ju smugit sig ner både en och två saket för mycket, men jag kan liksom inte råför det...det är roligt att handla.. men inte lika roligt att ta hand om det sen.

(Brors)Barnen som jag inte skulle köpa så mycket till...får som vanligt massor! :) Och där har jag verkligen NOLL KOLL på vad jag köpt.. det slinker liksom ner någontng varje gång jag är ute och handlar. Men nu får det vara stopp!! Den som får minst är Lilla Alwa.. men det är bättre att hon får grejer sen när hon har nytta av det + att hon har så många att ärva leksaker å sånt ifrån att det bara är onödigt att handla massa nya likadana grejer.

Okej.. det är inte kul att alltid behöva ärva saker... men leksaker som någon knappt använt är väl inte så farligt..och är man bara dryga året tror jag inte att man bryr sig! Tänk på Kotten.. han/hon är just nu sist in i gänget och kommer bara få gamla grejer!! Haha...eller inte.

Det är roligt det där... I början sa jag att det kvittade om man kanske köpte en begagnad vagn...eller beganad bilstol... för det syns ju knappt att det är använt när dom är så små... Men av någon anledning så har min hjärna ställt om sig och det är ju nu HELT SJÄLVKLART att kotten ska ha nya grejer. Viktigt är också att modellerna är av ÅR 2011! :) Sen ärver jag/vi gärna leksaker och kläder som knappt använts..för det växer dom ju ur hela tiden.

Nu är det ju inte så att jag tänker gå och köpa gamla 70-tals kläder på loppis... utan jag tänker ärva av mina nära och kära!!

Så det så!

Till Er gravida...

Om Ni inte redan gjorde det.....så passa på att gå in på Babybox och beställ ett litet gratiserbjudande som du enkelt hämtar ut i närmsta "babyaffär" som i mitt fall var/är Babyproffsen!

Innehållet kan variera lite från butik till butik, men lite smått och gått finns allt, och det allra bästa är ju blöjhinken som är värd en hel del. Perfekt för ett doftfritt blöjhem! :)



Blöjhink (ingår även refil som räcker ca en månad), blöjor, tvättservetter, cd-skiva om före och efter graviditeten, Vanish, Lactasyd, en napp, amningspads, olika tidningar och en jäkla massa reklam och rabbatkuponger. :)

Öhööö...

Ja, jag ser sjuk ut... jag ser också det! :)



Blixten trollade visst bort all min färg i ansiktet...men man kan ju inte alltid bli bra på bild. :) Jag bjuder ju i alla fall på två kort från denna dag!

I dag lämnade jag i från mig lilla Rasmus och är nu ensam igen. Känns inte som att jag gör annat än bara säger hejdå till mina nära och kära hela tiden. :( Kommer kännas jätte tomt när jag kommer hem till lägenheten och därför sitter jag nu kvar på jobbet för att kvällen ska gå lite fortare... så jag inte behöver känna mig så ensam så länge innan jag ska gå och lägga mig.

Men jag har ju kotten... och kotten lämnar mig aldrig! Inte just nu i alla fall!! ♥


Sen är det ju som Classe sa..  bara för två, tre, dagar kvar... för sen åker jag ju hem mot Karlskoga och firar lite jul.. och kanske också nyår. Men då blir det ännu ett farväl till alla igen. Buhuuu... Fast då är det bara en vecka kvar tills "sailor" kommer hem.. så jag ska väl klara mig!


Blodmakaroner! :)

Det gäller att skoja till det när man ska äta middag med barn.

Tyvärr gick inte dom rödrosa makkisarna hem riktigt den här gången. Kanske skulle ha vart en killfärg i stället.. men röd karamellfärg var det enda som fanns hemma...

Däremot åts alla köttbullarna upp samt GRÖNSAKERNA...hör och häpna! :)



Jag tyckte i alla fall att makkisarna blev fina och åt upp allt på min tallrik. Duktigt va! :)

Jul på Liseberg

I dag har vi varit på Liseberg jag och Rasmus.

Och det var allt tur att vi tog på oss ordentligt, för det var lite kyligt. Men nu är vi hemma igen och här i soffan är det varmt och skönt.

Tänkte inte skriva så mycket mer just nu men här kommer lite bilder....och ni vet ju att bilder säger mer än tusen ord! :)



Det får nog räcka tror jag. Nu ska vi bara mysa i soffan med dator och tv. :)
Hoppas Ni haft en bra Lördag!?

Lördagsbus!

Ännu en natt med en helikopter i sängen. :)

Det spelar liksom ingen roll hur stor säng man har... man blir alltid själv liggandes på ena kanten balanserades för att förhoppningsvis inte ramla ner. I morse vaknade jag dessutom med ett ben i golvet...som spjärn för att inte ramla ner helt å hållet, men annars så har denna nattens sömn vart bättre än gårdagens.



Nu tittar Rasmus på Bollibompa och jag ska ta å göra mig i ordning lite så att vi kan komma iväg snart.

Var nere i förrådet förut för att se om jag kunde hitta lite termobrallor å sånt så att jag slipper att frysa ihjäl i dag när vi ska vara ute hela dagen. Inte det lättaste när man har en mage som står ut åt alla håll och kanter. Men jag hittade tillslut ett par som är Classes... dom går dock inte att stänga helt, men det köser vi med lite fix och tricks.

Jag kommer se ut som en michelingubbe... men det skiter jag i... hellre varm å gööörtjock, än kall och (bara) tjock! :)

Blubb blubb...

I kväll kommer nog både jag och Rasmus somna ovaggade tror jag.



Efter ca 5 timmar på Vattenpalatset i Vänersborg är man RÄTT  så mosig i kroppen. Vi har simmat, åkt i "strömvirveln", åkt i rutchbanor, badat i bubbelpoolen, bastat och så har vi ätit korv o glass! :)

Nu blir det tv, dator, pizza och godis....och så kommer Mattias och vera på besök också, då dom ju ska låna övernattningslägenheten i helgen. Jag kan ju inte lova att mina ögon kommer vara vakna sååå länge i kväll, men jag ska göra mitt bästa att inte somna FÖR tidigt i alla fall. :)


Glassen var ungefär lika stor som Rasmus själv. :)


Ihiiiiii........


Här var det strömt... Roligt tyckte Rasmus..och jag med! :)


Vattenlandet...


Nästan helt tomt i badhuset.... kanske är det ett tecken på att man ska gå hem då? :)

I morgon blir det full fart igen... men innan dess lite mys i soffan och en god natts sömn!

"Torsdagskjol" åt mor... :)

Helt ärligt... Herregud vad fort det går!! Vecka 29 nu!!!

Det är allt tur att det (ändå) är ett par veckor kvar alltså, för vissa dagar är det så svårt att fatta vad det är som händer så det är inte klokt. Snart är man en familj...Ja, man har ju familj redan nu...men det här blir vår egna lilla familj och vi blir liksom "kottens" föräldrar!!

Mia ska bli mamma och Classe ska bli pappa! Känn på den Ni!! :)

Här har Ni dagens mage och outfit!


Den där pappersåtervinningshögen som ligger på golvet kan Ni ju lådsas om att Ni inte ser... Jag ser den inte i alla fall!!!

Pappershög? Vart? Jag vet inte vad Ni pratar om!


Gravid vecka 29

Såhär ser det ut i min mage nu!!! Det är helt UNDERBART!! Men jag tycker lite synd om "kotten" för det ser jäkligt trångt ut!!


Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 400 gram.


Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.


Kvällsmat!

Tittar på Bonde Söker Fru, äter skinkmacka med senap på och så ett kallt glas mjölk till det! :)



Mums!

Oj då..

Det blev en lång dag på jobbet...jag kom hem 19:30 och var på jobbet strax efter 07:00 i morse! Men jag ska inte klaga...tänkte vara ledig på fredag då ju lille Rasmus kommer till mig i morgon kväll.

Och guuuud vad vi ska mysa och ha det gött. Tror att det blir att besöka badhuset..kanske tom äventyrsbadhuset i Vänersborg och om vädret tillåter så åker vi nog in till Göteborg och Liseberg nån av dagarna också.



Jag ska skämma bort honom riktigt ordentligt nu när han "slipper" sina två systrar...som för övrigt får stanna hemma i Kga. Men Alwa fattar ändå inget då hon ju är så liten och jag vet att Amanda kommer få mamma-mys-tid hela helgen med Karin... så det kommer blir bra åt alla håll och kanter!!

Vitaminkick!

Nu blir det fruktstund för fröken Lilja och "lillkotten"!!



Det värsta är att det NU precis kom en 3 kilos tunna med massa godis i till oss från en levernatör... Jag som skulle vara duktig och äta frukt nu...

Men okej.. frukt först... å sen godis då!! :)

(Hi hi...Vi har bestämt att portionera ut godiset i fikarummet i omgångar.... för om vi ställer ut hela bunken så är det slut på två timmar! Det är konsitgt vilka godisråttor alla på kontoret blir helt plötsligt)

Onsdag idag då!



I natt har jag sovit riktigt ordentligt och inte vart uppe en endaste gång men ändå är jag trött. Den där rastlösheten som satt i, i går kväll var som bortblåst nu på morgonen... men den kommer väl under dagen antar jag. Det är ju när jag kommer hem som jag blir som piggast av någon konstig anledning. :)

I dag tror jag att jag skulle behöva slå in alla julklappar jag köpt så att det blir nån ordning på det där hemma. Just nu ligger allt bara huller och buller i påsar överallt. Och om inte jag vill ha och göra hela natten innan julafton, så är det bäst att jag sätter i gång.

 


Booooring....



Näää.. jag har inte alls tråkigt... jag lovar!!!

Konstigt att jag idag känner mig helt rastlös efter en hel dag på jobbet och flera timmars jul-shopping när jag, ju senast, i går kände att "musten" hade gått ur mig helt och hållet!?

Ärligt talat...

GRÄSLIGT är bara förnamnet... men är det JUL så är det!!



Här försöker man liksom å så blir det såhär fult! :(
SUR...(är efternamnet)

Fralla

Om det är nå't jag fått dille på, på sistonde, så är det nygräddade frallor med ost på!!

Jag vet... det är inte speciellt nyttigt... inte nyttigt alls förresten... Men det är ju så GOTT.. och för att jag ska få i mig någon frulle över huvud taget på morgonen så måste det vara gott nu för tiden.

Osten ser inte så jätte aptitlig ut på kortet men det var den... och till detta serveras nu lite varm oboy också!! Jag får helt enkelt väga upp denna onyttiga morgon med fisk till lunch idag tror jag! :)


Tre små...dagens..



Jag lyckades somna om till slut och sov kanske ca 2 timmar till...varav jag jag snoozade sista timmen. *ler* Kunde lika järna dratt på mig kläderna å stuckit till jobbet direkt... men nej.. det känns inte okej att vara på jobbet kl 04:30 liksom.

Nu hoppas vi att denna tisdag (som det ju är) går fort och att det snart är onsdag och helg... Rasmus (brorsbarn)kommer förmodligen till mig i helgen och då ska vi bara mysa och hitta på kuliga saker tillsammans! Och så har jag bokat övernattningslägenheten till Mattias och Vera också, så det blir nog fullt hus i helgen!



Min nya fina döskallering får liva upp mina annars så himla tråkiga kläder idag. Kände ingen ork för att piffa till mig något extra idag... så det blev jeans...randig tröja och en svart kofta på det. Wohooo..det är ju så man smäller av va snyggt! :)

Det är tidigt nu..

Klockan har precis slagit 04:00 och för ca 20 minuter sen vinkade jag av Classe i sömnigt ögonblick. Nu är det endast en liten doft av hans parfym som finns kvar i lägenheten.

Men det känns okej... även denna gången faktiskt (konstigt nog). Men ABSOLUT inte mer än okej...

Jag skulle behöva sova ca två timmar till (minst) då nattens sömn varit sådär...det är den alltid när han ska åka. Man småvaknar hela tiden å DIREKT börjar tankarna att snurra på att han snart ska åka. Detta innebär att timmarna innan hans ska åka nästan är värre än när vi säger hejdå! Det låter ju lite konstigt kanske, men så är det.

Jag tror att jag lägger mig lite här nere i soffan och tittar på musikhjälpen i P3 och hoppas på att John Blund hittar tillbaka till mig så att jag och kotten får sova liiiite till i alla fall!!

Jag vill inte...

I morgon åker mitt ♥ ut till havs igen.

Jag vill inte jag vill inte jag vill inte...(men det ska väl gå bra denna gången också)! :)

Lite trist såklart att han inte är hemma över jul och nyår men å andra sidan så kan ju jag åka hem å ta det lugnt "hemma" hos min familj och mina vänner i Karlskoga.



Hade tänkt att gå på Luciafirande i kväll i stadskyrkan, men näää.. jag spendera hellre dom sista timmarna hemma i soffan med min mys i stället!


Orkeslös.

Det här kortet tar ju inte fram min bästa sida kanske men detta hade passat mig MYCKET bättre just nu!



 Jag vet inte vart min ork har tagit vägen? Bara på några dagar... typ sen vi kom hem från Dubai...så kräver min kropp massor med sömn känns det som. Jag somnar tidigt på kvällarna men är ändå efter 8-9 timmars sömn fortfarande sugen på att sova MER!

Allt från att göra sig i ordning, ta på sig kläder till att gå i trappor, gå till jobbet....ALLT är jobbigt! Jag vet att det förmodligen kommer att bli MYCKET värre och hoppas på att detta just nu bara är en tillfällighet. Men ändå...dessa dagar är JOBBIGA!!

Kotten tar nog mer energi från mig än vad jag tror och i bland kanske man bara ska tillåta sig själv att vara lite trött, ligga på soffan och inte göra nå't (vilket iofs är en ganska vanlig syn)!

Jaja.. jag ska inte klaga..det finns dom som har det värre...och dessutom är väl detta bara början på slutet! :)


Turist....Ja visst!!

Vi köpte ju inte bara dyrbarheter i Dubai utan självklart turistprutade vi på saker som redan kostade noll kronor!! :) Visserligen sparkade kotten till lite i magen när jag, i stället för att handa på GUCCI, D&G,PRADA etc.. gick in i den lilla sunkiga affären och köpte fyra st t-shirts för ca 25kr. Men vi var helnöjda och jag tror att kotten uppskattar dessa sen när H*N kommer ut! :)



Eller vad tror Ni?? Det här är väl bättre än alla märken i hela världen!

Vad trodde jag egentligen??

Vad skulle jag ut i julstressen och göra?? Kunde jag inte bara ha förstått att det hela jävla Trollhättan skulle julhandla just i dag?



Det fanns ju inte ens parkering i parkeringshuset när jag kom fram, så jag fick snällt ställa mig ute i kylan som de flesta andra. Hade ju tänkt att bilen skulle få ha det lite varmt och lyxigt en liten stund, men så blev det inte.

Jaja.. hur som helst så fick jag i alla fall några klappar inhandlade och det viktigaste var ju till Classe, eftersom han åker på tisdag! :( Resten kan jag ta i veckan... tror inte det är lika mycket folk då. I alla fall inte om man åker ut på eftermiddagen... får ta och sluta lite tidigare på jobbet nån dag bara.

Hittade även två "jul-utstyrslar" till mig också.... en röd kofta och en röd klänning! Den vita blusen var också ett tänkt köp, men den stramade liiiiiite för mycket kring magen, så jag skippade den. :)



Färgerna gör sig kanske inte riktigt på bilden, men vad tror Ni... Lite "julig" känsla får man väl i alla fall?

Julklappsinköp!

För en vecka sen intog vi sista frukosten i Dubai...klockan var väl 06:00 och ingen av oss var speciellt hungriga. Är aldrig det i och för sig så tidigt på morgonen. Men idag har jag fått i mig två mackor (utan kanter såklart) i alla fall och jag är snart redo för lite jul shopping.



Classe blir nog hemma och det är väl lika bra det... orkar inte ha en gnällig kille med mig som tjatar om att få åka hem hela tiden och som talar om för mig vad mycket folk det är... Ha ha.. varför är det alltid så?? Nej.. jag älskar inte heller att trängas i köer och trånga affärer....men ibland har man liksom inget val. Jag är ändå inte ute i sista stund å många klappar är faktiskt redan inhandlade! :)

Det dumma med att handla tidiga julklappar är att det oftast blir dyrt då man hela tiden köper mer och mer... i alla fall är det så med mig. Jag hittar liksom bara ännu mer grejer att köpa då... Så för mig tror jag det skulle vara mer ekonomiskt att gå ut i sista stund å handla det som man verkligen tänkt. Men det gäller väl bara att hejda sig och stoppa någonstans helt enkelt!

Fast... sen är det ju så fruktansvärt kul att handla julklappar...om man nu som jag (i år) är ute i god tid!! :)

Lussebak!

I går var det miljarders köttbullar som rullades... I dag är det lussekatter som ska bakas. Degen har jäst färdig under tiden som vi varit ute hos grannen och hjälpt dom att skotta av deras STORA balkong som inte skottats på hela vintern. Jag vaktade i och för sig bara... men Classe har varit superduktig å kört järnet!!



Vi har slängt i saffran som vi köpte i Dubai och vi får väl se om det smakar något... vågen:s batterier var slut, så vi fick liksom höfta lite... och så vet man ju inte hur denna saffran är i smaken.. men det återstår att se... :)

Att sova eller inte sova...

Varförf sova när man kan vara vaken? Speciellt när man är ledig!! Och om det är jag eller kotten som sovit oroligt i natt kan jag inte svara på men alla gånger jag vaknat har kotten varit aktiv i alla fall.



Nu (kl 06:45) fick det vara nog och jag har smugit ner till soffan för att titta lite på tv och se om jag kanske somnar här en liten stund. På tv:n visas mest barnprogram vid den här tiden men på tv4+ vissas just nu förlossningskliniken... och av någon anledning tycker jag ju helt plötsligt att det är ett jätte intressant program. :)

En tjej som precis skulle gå in i vecka 28 (jag är i v 28) fick tidiga verkar och var tvungen att  föda... och herregud.. dom ser verklgien ut som små söta människor nu!! Självklart väldigt väldigt liten.. men ändå!! Helt otroligt.

Jaja.. bäst jag stänger ner datorn ovh vilar huvudet lite på kudden och ser om jag får nån mer sömn eller inte??

God morgon!


Köttbullar...

Vi rullar köttbullar, och griljerar skinka. Köttisar är ju inte jätte sköj att rulla när man (som vi) måste göra världens minsta jul-köttbullar. :) 

Men det blir ju gött!!




Dom ser kanske inte så små ut... men dom är superduper små... nästan så att man knappt ser dom. Jag lovar!! :)

OBS...läs inte om du är känslig!

Jag hamnade på en tidningssida med denna text och jag fattar inte varför jag fortsatte att läsa... men jag kunde liksom inte sluta... tårkanalerna fylls så fort jag tänker på att detta lika gärna kunde ha varit jag...eller vem som helst för bara några månader sen.

Även om chansen nu är stor att barnet överlever om någonting skulle hända "oss" går det inte att tränga undan vissa tankar som man egentligen inte borde tänka på. Vi har tre underbara månade kvar med kotten i magen och jag önskar inget mer än att allt är bra där inne och att allt ska gå bra under själva förlossningen.

Jag har (nog)mått oförskämt bra under min tid som gravid och jag kan inte ens tänka på hur detta hade kännts om detta hade varit jag/vi! :(

Varför lägger jag då ut denna text kan man ju undra... Jo...för att jag är så jäkla glad över det jag har och för att det får en att inse vad snabbt allt bara kan ta slut!!

-----------------------------------------------




"Jag ser ett foster, med jag hör inga hjärtljud."
 
Hon klipper med de tunga ögonlocken över blicken som letar vidare på ultraljudsskärmen. Hon suckar, tittar och ser så trött ut. Hon kanske har haft bakjour och vill inget annat än att komma hem. Tystnaden svider i bröstet och redan nu förstår jag att det är något fel. Till slut gör tystnaden för ont och jag frågar vädjande om hon ser något där inne.
Långsamt, som för att vinna lite tid, säger hon att hon ser ett foster, men hon ser dessvärre inga hjärtljud.
Men för att kunna göra en riktig bedömning ska en annan läkare få uttala sig.
- Jag skickar en remiss till ultraljudsenheten så kanske ni får tid nästa vecka, säger hon lättad över att inte behöva handskas mer med oss och vårt problem.

Jag svarar lätt chockad att det för mig är en omöjlighet att åka hem utan att veta om det foster jag har i magen lever eller är dött. Jag kräver ett annat läkaruttalande nu i natt. Förvirrade och ledsna inväntar vi den överläkare som ska komma för att ge sitt uttalande.

Den kvinnan som nu kommer in i rummet är precis så där hård och saklig som oftast kvinnliga läkare sägs behöva vara för att nå upp till sina manliga kollegers trovärdighet, men för mig framstår hon som en likgiltig informationskälla helt utan empati. Jag är rädd för hennes bekräftelse av de borttappade hjärtljuden. Jag känner hur ultraljudsstaven vandrar runt inuti mig i sökandet av liv. Bilderna som växer fram på skärmen är till en början diffusa och byter ständigt skepnad. Men plötsligt ser jag hur min stora runda livmoder, vars påtryckningar fått mig att kissa var tredje timme de senaste månaderna, tydligt tar plats över skärmen. Den stora, mörka bubblan sluter tryggt om vårt framtida barn som livlöst kurar i en vrå.

- Brukar det vara svårt att se hjärtljud i vecka 13, frågar jag i ett desperat försök att inte tappa hoppet.
- Nej, det brukar det inte, svarar hon utan att lyfta blicken från skärmen.
Till slut tar hon ut staven och informerar mig om att den här graviditeten är avstannad sedan vecka 8+1 och att det inte finns något de kan göra.
Alternativen vi erbjuds att göra är att antingen ta piller som hjälper en att få fram fostret som en förlossning eller att göra ett operativt ingrepp med hjälp av en skrapning. Jag väljer det senare. Vi bestämmer att jag ska återkomma nästa morgon klockan 8, då jag ska få livmodersvidgande medicin och efter 3 timmar få en skrapning.

Broschyren i min hand heter "Om missfall" men bokstäverna bildar inga ord för mig. På väg hem genom natten pratar min käre och jag med varandra. Det finns en enorm lycka över att har varandra, över att vara två i en sån här situation. Det går nog bra, imorgon klockan 12 är allt över.

Solen som sömnigt breder ut sig över Årstaviken ger ett vackert ljus i vårt anonyma sjukhusrum. Munnen klibbar av den långa fastan och jag är rädd. Rädd för den utsatthet och maktlöshet som min sjukhusskjorta och identitetsband per automatik innebär. Men det hela ska snart var över. Om tre timmar har medicinen vidgat mig så pass mycket att en skrapning kan ta vid.

Vi vilar, vi pratar, min käre och jag, vi ligger tätt, tätt intill i den trånga sängen och snusar in varandras trygga dofter. När det är dags för vår tur säger man att det kommer mer akuta fall in och vi måste vänta.
Jag får morfin mot de värkar som för varje timme tilltar. Jag är rädd. Timmarna går, det bultar blod ur mitt inre och jag får mer morfin mot smärtorna. Solen som tidigt i morse gnistrat över Årstaviken gömmer sig lojalt bakom ett dystert grått molntäcke. Ett mörker intar vårt rum, dagen är sedan länge kväll när fostervatten sprider sin värme i den nu nedblodade sängen. Vad händer? Varför får jag inte opereras? Ett ingrepp som de sa inte skulle ta mer än 10 minuter. Jag är så förbannat ledsen och rädd. Man säger till oss att det endast är ett operationsteam som servar hela Södersjukhuset under helgen så mina besvär har ingen hög prioritet men man lovar att hålla koll på mig så att jag inte förblöder.

I gråt och vädjan vaggar morfinruset in mig i ny foglighet några timmar. Dagpersonalen går hem till sitt, ny personal tar vid och ifrågasätter min käres ständiga närvaro. Jag blir livrädd igen, att inte kunna värja mig, att inte ha förmågan att orka slåss mot byråkratiska regelparagrafryttare. Min käre lovar att aldrig gå, det känns bra.

Kvällen blir natt och det som kunde blivit vårt första barn kommer ut i en nerblodad toalett. Det alternativ jag ett dygn tidigare fått, att föda fram fostret, det alternativ jag avböjt, var sedan länge ett faktum. Oundvikligt på ett storstadssjukhus som endast har ett operationsteam att serva alla trauman och sjukdomar som kan uppstå en helg i vår huvudstad.

Efter 18 timmars mardrömsväntan, värkar, blödningar, tårar och panik kommer jag till operation. Nattpersonalen ifrågasätter att min käre ska vara med mig när jag somnar och hos mig när jag vaknar. Jag orkar inte bråka mer, jag är bara så djävla rädd för att bli sövd, jag vill inte vara själv. Jag gråter, vädjar och somnar tryggt hos min käre.

Utdrag från en artickel ur sourze av Kia Karlsen

Brun VS Vit!!

Ha ha ha... jag tror jag dööör!! Hur blek kan man bli egentligen... ja.. det ser Ni ju på bild nr 2 och tydligen så fick jag allt lite färg där nere i Dubai på (bara) en vecka ändå!! (Bilden före resan är tagen i början av v 26 och bilden efter är tagen i slutet av v 27)



Lite roligt att se skillnaden faktiskt!! Nu vill man ju underhålla färgen så mycket det går, men jag vill ju inte hålla på att sola solarium. Gjorde den EN endaste gång innan vi åkte, men la ner det, då jag fick dåligt samvete för kotten där inne... fast nu har H*N ju haft det varmt och gott i en vecka, så det är väl bara mig själv jag skadar... å man kan ju faktiskt lägga en handduk för magen...det måste ju hjälpa lite om man tänker på stråningen.

Har läst lite om solning under graviditet och det finns inga studier som visar på att det skulle vara extra farligt... Däremot ska man ju vara försiktig så att man inte få pigmentförändringar. Dessutom är det ju inte så bra i vanliga fall heller. Så ja.. vi får se hur det blir.. Det funkar ju alltid att kleta in sig i lite brun utan sol i fejjan också... Magen är ju inte så många som ska se.. förutom familjen och alla Ni på bloggen förståds.. :)

Nån som har några erfarenheter eller tankar omkring detta med solarium under graviditeten??

Vill bara förtydliga att jag ABSOLUT inte förespråkar att sola när man är gravid och har som sagt bara solat solarium en gång under tiden som gravid. Men jag säger heller inget om det är någon som solar..eller har solat under sin graviditet!)

Dagens!

Då har snart halva fredagen gått då... I kväll blir det fredagsmys som hela Svenska folket kallar det och i morgon blir det lite (tidigt) julfirande hemma hos Classe:s föräldrar då dom vill bjuda på lite julbord innan deras son drar ut på de sju haven. Kippe ska också vara med och jag antar att det blir utgång för grabbarna efteråt. :) Själv får jag väl traska hem å lägga mig under en filt å titta på nån bra tjej film... om jag inte redan somnat! Ha ha..



I dag är det massage på jobbet också. Man ska ju inte masseras när man är gravid men jag får sån go nack massage i stället och det är nästan bara skönare.

Härligt med fredag måste jag säga...

Happy friday!

Härligt med ännu en fredag!!



Som vanligt lyckades jag ju somna på soffan i går medans Classe och Kippe satt kvar å tjötade. Jag hade visst pratat lite med dom i sömnen.... Ha ha...och svarat på frågor som inte alls var till mig så dom hade väldigt roligt.

Nu har jag precis tagit en såndär låååång varm dusch och höll faktiskt aldrig på att komma därifrån. Men jag fick släpa ut min trötta kröpp å vila lite i soffan i stället. Och vad passar bättre då än att morgonblogga lite??

Några lussisar blev det ju aldrig i går eftersom att jag somnade... men i helgen blir det nog lite julstök ändå. Har ju sagt att jag inte ska pynta något då Classe ut på havet över jul och nyår och för att jag åker till familj, släkt och vänner i Kga...men det får nog bli några tomtar och en liten röd julduk ändå tror jag! :) Och så måste jag nog ta och inhandla lite julklappar och något fint att ha på mig på Jul!!

Nä... nu måste jag fixa till mig och dra till jobbet!

Lite kvällsmys!

I kväll blir det mys med räkor, kräftor och julmust (i alla fall för min del)! :) Sen hade vi tänkt att göra lussekatter också...men det får vi väl se hur det blir med den saken. Kippe kommer hit om en stund också och vi får väl se om han är sugen på att baka lite.. annars tar vi det till helgen.

Gjorde det lite mysigt utanför lägenheten förut....


Välkommen ute....

....och välkommen inne! :)


Gravid vecka 28

Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.

 

Mamma

Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.

 

Pappa/partner

Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.


Så blev det!

Här kommer resultatet på den nya manikyren!!

En aningens korta kanske, men dom växer ju som ogräs så om någon vecka ser dom nog bättre ut tror jag! :) Men annars blev dom ju ju(v)ligt fina!!! :)


Det är dags för manikyr!!

Herre jösses hur mina naglar ser ut alltså... Efter en veckas sol och bad har den franska manikyren tappat färgen samtidigt som dom blivit så långa att en nagel till och med gick av PRECIS.

Saltvatten är inte detr bästa för lacket som är på naglarna och luckras liksom upp när man badar och solar och naglarna blir allmänt äckliga och fula! :( Men idag är det jag som åker ut och fixar till dom igen!! Vi får väl se vad vi ska hitta på den här gången... kanske får det bli lite julinspirerade toppar... eller kanske helröda naglar med glitter eller nåt annat motiv på!?




Här har Ni den HEMSKA före bilden... det är ju så at man skäms!!



Dagens "mammaoutfit"!

I morse när jag provade kläder så blev det ju som vanligt 100 ombyten.



Till slut kastade jag av mig allt och hittade denna "fulsöta" lilla tröja som jag köpte på H&M Divided (ej mammatröja) för ett tag sen. Som många andra plagg i garderoben så händgde såklart prislappen kvar då jag ju aldrig haft på mig den tidigare. Men idag kände att just denna tröjan faktiskt gör mig lite glad.. och kanske (förhoppningsvis) även någon annan! :)

Ett varsitt öga på tuttarna och så en glad mun på magen!! :) That´s me!!


Till kotten!

I går efter jobbet var jag en snabbis till barnmorskan för att ta lite prover. Jag hade ju lite förhöjt blodtryck sist men nu visade det sig att det var jättebra igen. Om två veckor ska jag dit igen för att mäta magen och även mäta sockret.

Eva (som BM heter) frågade om jag ville lyssna på kottens hjärtljudet och SJÄLVKART ville jag ju det. Kände ju också att det kunde vara skönt å höra så att bebis mår bra där inne efter resan... man vet ju liksom aldrig!

Och ja.. det lilla ♥ slog på som bara den... denna gång 148 slag i minuten..samma som sist gång. :) Jag blev så glad att jag var tvungen att gå in i närmsta affär och köpa en liten present till "kotten".



Tjej eller kille...det får vi se.. men detta tycker jag både passar till en liten cool tjej och en liten rocker kille! :)


Julmys på First Hotell Kung Oscar

I kväll har jag och Anneli varit på julmys och visning av hotell Kung Oscar här i Trollhättan. Det kommer ju ibland lite inbjudningar till jobbet och är det något som verkar intressant så får man ju passa på liksom! :)

Efter visningen blev det lite julbuffé och underhållning av G-star!! Mycket trevlligt!


Lilla Liam ( som för övrigt är Jessica Andersson:s son, hennes ex ser Ni också på bild...snett bakom på keyboard) var med och spelade och körde i slutet ett solo så att publiken jublade. :) Jätte duktig!

Ett trevligt avslut på en tisdag måste jag säga!

Diamonds are forever..

Någon som orkar läsa???



För lite mer än 1½ år sen så förlovade jag och Classe oss i Rio. Vi hade en gång sagt att åker vi till Rio De Janeiro så ska vi fasiken förlova oss.

 

På min 30:onde födelsedag hade Classe bestämt sig att överraska mig med två biljetter till just RIO som födelsedagspresent. Då vi skulle åka inom 1½ månad hann vi liksom inte med att tänka ens vad det var vi hade sagt att vi skulle göra om vi nu nån gång åkte dit. :)

Väl där kom vi ju på vad vi sagt och bestämde oss för att slå slag i saken. Tyvärr hittade vi då inga ringar som vi tyckte om.. utan skojjade till det och köpte oss två stycken ringar i silver på Copacabana beach. Och så bestämde vi oss för att utföra själva "ceremonin" uppe vid Jesus statyn för att verkligen få ett fint minne därifrån.

Och så här såg det ut då!


Vi bestämde oss sen för att vi skulle fixa ringar när vi kom hem... Vi gjorde väl nåt litet försök i att hitta dom rätta ringarna men då vi aldrig hittade något så rann det liksom ut i sanden. Jag är inte den som bryr mig om Classe just inte har ringen på sig varje dag och detsamma gäller honom.. och eftersom vi bara hade dom "tillfälliga" ringarna blev det mer och mer att vi inte hade på oss dom alls.

Men nu ska Ni få höra!!


VI HAR ÄNTLIGEN KÖPT VÅRA RIKTIGA FÖRLOVNINGSRINGAR... och detta hände såklart i Dubai!! Nu har vi ju redan ett fint minne från vår förlovning men ändå ville vi göra det lite speciellt och bytte därför våra ringar upp i världens högsta byggnad Burj Khalifa!

Och såhär såg det ut!!


Classes ring till vänster med en diamant... och så min till höger...med hela 22 diamanter!! (ringarna är i vitt guld)
I´m a lucky girl!! ♥



Utsikten från Burj Khalifa....452 m.ö.höver havet (124:e våningen) ...och ringarna är PÅ!! (hela byggnaden är 828 m.ö.h)


Mysigt....rondellerna formar sig nästan som ett hjärta!



Våra Arabiska juvelhandlare var nöjda efter vår affär! :)



Ja...så gick det till... och nu är det bara att vänta på den sista ringen!! :)


Dags för jobb!

God morgon...

Här sitter jag i soffan när jag egentligen borde göra mig klar för jobb, men jag känner faktiskt ingen stress idag.. klockan är bara 06:45 och jag är faktiskt snart klar. Bara kläderna kvar. Vilket dock oftast blir ett problem då jag aldrig tycker att nåt ser bra ut. Men där är det nog fler som känner igen sig. :)



Den här låten hörde jag på flygresan både till och från Dubai och på något sätt så fastnade jag för denna och kan nu lyssna på den om och om igen. :) Man kan både skratta och gråta till den.. men det är väl för att jag är gravid antar jag!! Känslorna spelar ju en ett spratt i bland.

Nä.. jag får nog ta å välja ut några trasor och traska ut i det kalla vädret så jag kommer hem nån gång i eftermiddag!!

Ha en bra dag!


Wooaaa...



En blek mage precis innan avfärd till Landvetter i förra veckan. Alltså vecka 26. (får nog se till att hinna med å ta ett kort eller två nu när lillen blivit ltie solbränd också)

Nu är jag i vecka 27 och på G ini vecka 28 och fick precis se att vi passerat 100 dagars sträcket... My gooood... vad fort det går! ♥

94 dagar kvar i dag...

Snart blir det pannbiff!

Ja, men då var vi hemma igen!



Verkligheten är tillbaka!!  Snö...jobb...äta...sova...skita...jobba...frysa...äta...titta på tv och så sova lite till är ett faktum! Bloggen behöver också komma igång ordentligt igen känner jag, då jag ju inte vill svika mina läsare!

I går flög vi alltså hem från kära kära Dubai, men det var nära att vi hade kommit hem idag i stället då flyget från Dubai var inställt igår när vi kom till flygplatsen. MEN... som tur var fick vi plats i sista sekund på ett plan till Munchen å sedan därifrån till Göteborg, så det blev ju bra till slut ändå!

I dag har jag varit på jobbet som vanligt och det har faktiskt känts helt ok. Kanske är det för att man vet att snart är jul och man blir lite extra ledig. Nu vet jag i och för sig inte hur jag ska göra i mellandagarna.. Kan som vanligt inte bestämma mig, men självklart så skulle det ju vara skönt att få vila upp sig lite och vara hemma med familjen i Karlskoga. Classe kommer ju att fira både jul och nyår på båten så i Trollhättan kommer jag väl inte att hänga onödigt mycket om jag inte behöver. Men det gör mig heller inget att jobba.. det är bara det att det blir ett flängande fram och tillbaka mellan Kga-Thn mellan jul och nyår.

Krångligt det där med när man flyttat "hemmifrån". :)

Utsikt från sängen!!

Det här har vi vaknat vi upp till varje morgon... lite annat än hemma i Trollhättan! :)


En jävla massa sand, men rätt skönt att vakna till när man drar upp gardinerna ändå! :)

Last night




Då var vi hemkomna från den sista dagen på stranden då! Känns ju lite tråkigt at åka hem til kylan när man kan vara i värmen, men den här veckan har varit helt fantastisk skön och jag har njutit av varenda minut. En vecka går fort, men det är också bättre än inget. Man hinner allt ladda batterierna ordentligt även om man nu skulle kunna tänka sig att stanna kvar ett par dagar.

Jag skulle nog inte vilja bo här, men vi kommer säkert att åka tillbaka hit en vacker dag. Det är jag ganska säker på. Perfekt om man inte vill åka så långt på vintern...alternativet är ju typ Gran Canaria och där vet man ju aldrig med vädret på vintern... Å nää.. charter är inget för oss.. men det kommer väl i samband med unge kanske.. så jag ska inte säga för mycket. :)

Nu ska vi ta oss ett sista dopp i poolen innan vi gör oss i ordning för i kväll. det blir nog en båttur på kanalen och så middag på det. Och så får vi helt enkelt passa på att njuta av den sista värmen vi känner, för i morgon är det vi som står där igen på Landvetter och huttrar!! Buhu...

Men lite mysigt blir det allt att komma hem till allt julmys som är hemma...bättre det än regn och rusk i alla fall!!


Välkommen till oss!! :)

omm

Här får Ni se lite hur det ser ut där vi bor... Hotellet är som jag skrev jätte fint och har väldigt bra service. Nackdelen skulle väl vara att det inte ingår internet när vi nu bor i en "Executive svit"..men men... Man kan inte få allt...vi är som sagt helnöjda ändå och lägenheten hemma är inte ett dugg lockande nu! :)

En snabbis från Dubai..



Äntligen lite gratis internet och en uppdatering från semestern. Inte för att jag saknat internet speciellt mycket, men det är ju alltid roligt att visa ett livstecken och även se vad som händer där hemma. :) Internet på rummet kostar nästan 200 SEK per dag, och det är lite väl mycket för att kanske spendera 30 minuter max på datorn, så vi har valt att skita i det. Men nu visade det sig att det var gratis nere i lobbyn, så jag gör en JÄVLIGT snabb uppdatering så att jag inte blir fast här.

Här är verkligen toppen... vad annars!! Kan nog inte komma på att klaga på något. Vi bor i ett jättefint rum... uppgraderade oss till en svit (det bästa rummet på hela hotellet...såklart) på två rum med stooort badrum och stoooor balkong på 22:a av 23:e våningen. Men egentligen är det högre upp då det är massa våningar som det bara är restauranger å sånt på!!

Dagarna är fullspäckade av bad, sol och olika aktiviteter och vi har det som sagt jätte bra. Hinner faktiskt inte skriva så mycket mer då jag måste ta å göra mig i ordnig för kvällens händelse. :) Vi ska upp i världens högsta byggnad och se på utsikt och fira deras Nationaldag med massa fyrverkerier... blir nog väldigt häftigt.

Classe är också sugen på att kolla lite på datorn så nu ger jag mig.. men mer uppdatering kommer... senare i kväll!!

Kram på Er alla där hemma. :)