Nu kommer solen och den blåa himlen till Kungshamn!



Fortfarande lite soldis... men vad gör det.. för allt är bättre än moln, regn och rusk!

Det är mörkt ute nu!

Sitter ensam i båten och klockan är snart midnatt... det är kolsvart ute å det blåser som bara den.  Nästan som taget ur en skräckfilm. Men hör och häpna så känner jag mig inte så rädd som jag kanske trodde att jag skulle vara. :)

Classe har stuckit på grabbdest till Christian, vars föräldrar, har stuga i närheten av vår båtplats.Inga tjejer var välkomna och Classe skulle inte ha gått om inte jag sa att det var ok. Jag känner mig ändå inte så sugen på utgång idag, utan tänker snart pallra mig ner i ruffen å fortsätta i min bok som jag köpte igår. Det är myss det. Ochn så får pojkarna roa sig bäst dom vill.

Prognosen för morgondagen ser lite bättre ut än dagens, men man vet ju aldrig.. så vad som händer i morgon får vi se. Antingen tar vi välo en tur med båten.. eller så tar vi bilen å åker någonstans över dagen!

Som sagt... kvällen blir lugn för min del, men vi har ändå hunnit med att få i oss lite god mat och dryck  och så har vi duschat. Få förunnat såhär på kusten... Lyx att ha dusch å toa i hamnen där det inte är några köer eller krångligheter.


Nyduschad å nyfönad!


Dukar upp för middag...


Bara att hugga in...

Nu säger jag godnatt å drar mig ner i ruffen.

It´s a cloudy day and I'm missing the sun!


Smögen...


...kära smögen!


Mellanmål på turen mellan Kungshamn och Smögen


Tillbaka i Kungshamn... vädert såg sådär ut, men blåste bort som tur var...

För att inte bara sitta still och dega, tog vi oss en liten båttur till smögen och kollade in läget. Tyvärr var det ingen idé att dra ut på nån längre tur, då det blåser en del idag. Tog även en liten tur i lillebåten när vi kom tillbaka då faktiskt solen visade sig i 5 minuter. :) Stack in och handlade lite fredags mat... det blir helstekt rostbiff och potatisgratäng. Mums..


Utanför nästan folktomt... inne däremot var visst hela Kungshamn... :)


Nu är det semester...

....men vilket jävla skitväder det börjar med!!!


Mulen morgon i hamnen...

Om det är något man ska klaga på så är det just vädret. Mulet och regnit om vartannat och någon speciell värme är det ju inte heller.

Men men.. nu är det semester och det är bara skönt att kunna ta dagen som den kommer. I går var första riktiga semsterdagen och då sov vi till klockan 10.30..och i dag gick vi upp 09.30. Så jag klagar inte...men det kan ju bli lite långtråkigt om det nu ska vara sånt här väder i 2 dagar till. :( Fast å andra sidan har vi bunkrat upp med böcker och filmer och det är rätt mysigt när man hör regnet smattra på kapellet när man ligger i ruffen och har det gött.


Tacka gud för trådlöst internet dagar som dessa...


En liten biltur i det regniga vädret..

Packa pappas kappsäck...Packa pappas kappsäk!!

Klockan går och jag orkar inte ta mig för någonting.

Det har varit full fart på jobbet och efter det full fart på stan med massa ärenden. Och nu skulle jag egentligen behöva börja packa inför båtsemestern... men nej nej nej... mycket skönare att ligga här i soffan tydligen och glutta runt på kända och okända bloggare. :)

Fast snart är det tyvärr dags att bita i det sura äpplet... om jag nu vill komma iväg nogelunda tid i morgon eftermiddag.

Får dra bra på lite bra musik, tänka att det ska bli skönt med lite semester...och så får vi hoppas att allt går lite lättare.

Förresten... I natt kommer Classe hem... 4 veckor sen sist.... ♥

Longing for holliday!

Nu är det nära... väldigt väldigt nära.




Två arbetsdagar kvar... sen sticker vi tillälskade älskade kusten!!!

Love love love!!!


Ha ha ha ha ha ha....

Jag döööör av skratt!!



Kan se det om och om igen... vill man skratta så ska man titta på detta!!!

Sleeping beauty

Vaknade för en halvtimma sen... alltså typ 07:30. Jag vet.. idag så får jag ju sova huuuur länge jag vill, men tydligen så räckte det nu tyckte sömnen. Men inte kan man gå upp nu.. Nej.. nu blir det till att mojja i soffan lite innan jag ska göra i ordning lite frulle.

 

Vad dagen har att erbjuda får vi se...Kanske blir det en tur ut till Kungshamn för att kolla till båten lite.. men vädret är sådär just nu, så jag vet inte än... men allt kan ju ända.

 

Gott att vakna frisk idag ändå!! :)

Min tjusiga sovmask!


Semestern närmar sig...på onsdageftermiddag sticker vi...

Langtidsvarsel for Kungshamn i Västra Götaland


Torsdag
29.07.2010

Klarvær 20° Lett bris, 4 m/s fra vest-nordvest

Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra vest-nordvest. 0,8 mm nedbør i døgnet.

Fredag
30.07.2010

Klarvær 20° Lett bris, 4 m/s fra sørvest

Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
31.07.2010

Klarvær 20° Lett bris, 4 m/s fra sør-sørvest

Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra sør-sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Søndag
01.08.2010

Lettskyet 19° Lett bris, 5 m/s fra vest

Lettskyet. Lett bris, 5 m/s fra vest. 0 mm nedbør i døgnet


Friday I'm in LOVE...

Det är fredagkväll.... jag är hungrig... alla dricken öl på uteservering... inte jag..

What to do? :)


Jag finner inga ord?....

...jag kan bara skratta...


Minisemster!


CowboyAlwa! :)

Jo... såhär var det va!! Egentligen skulle kära Helena kommit och hälsat på mig i några dagar här i veckan.

Nu blev det tyvärr inte så och jag hade ställt in mig på att jobba. MEN.. så skrev min bror på FB att de planerat att åka ner till Liseberg på tidsdagen, för att möta upp familj och kompisar som semesterat i Falkenberg i veckan, för att sedan följa med dit ner på kvällen och sen hemfärd på onsdagen.

Sicken bra idé tänkte jag.. då hänger jag på och så får jag ju dessutom träffa alla barnen, åka lite karusell och så sola och bada!!

Och ja... det blev riktigt lyckat! Mycket folk på Liseberg såklart och med 7 barn i hasorna, hann väl vi "vuxna" inte med alla de karuseller vi kanske hade velat åkt.. men några hann vi allt med... och barnkarusellerna funkar ju dom också! :)

I går var det fint väder och hela dagen spenderades i Skreda, Falkenberg..där vi solade och badade!


Köer på ca 20-30 minuter på dom populäraste åkturerna...

JAG blev PISSEBLÖT såklart!!!

Amanda och Hanna bara skrattade åt mig...

En utav dom roligaste åken på hela dagen... satan i gatan vad jag skrek (och skrattade)

Rasmus ville ha med faster och syster på Kaninresan... Wohooo vad det gick!! :)

Och så blev det ltie 3D film...

...och mat!

Lite löst folk på Liseberg.

Lagom rolig karusell som får det att kittla i magen.

Solgudar...

Strandraggare...

Blekfis..

Busungar

En tlöttis.... :)

Att gräva ner varandra är kul..

Tjohoooo..

Glad badtjej...

Hemgång...

Ja... det var två dagar berättade i bilder....

I'm sooooo tired!!

Vet inte vad det är med mig, men jag är så trött.



Antagligen tog mina två dagar ledighet ut sin rätt helt enkelt... hur man nu kan bli trött på att vara ledig? He he.. Fast å andra sidan... en heldag på Liseberg med 7 ungar samt sol, bad och Bus i Falkenberg kan ta rätt hårt på vem som helst faktiskt!!

För det var nämligen det jag gjorde på min lilla spontanledighet tis-ons! Får berätta mer om det senare eller kanske i moron till och med!! :)

När jag ska ha semester?



Det undrar faan jag med kan jag tala om för Er!! Är det inte under semestertider det ska vara lite lugnare på jobbet?????

Tydligen INTE!!

Anar Ni en viss bitterhet...så stämmer detta!!

Fallens dagar från mobilen...




Redo för utgång!?



Ha ha... lyssnar på gamla hederliga artister som E-Type och Da Buzz och väntar på att partykänslan ska infinna sig.

Det värsta man kan göra är naturligtvis att råka somna innan man tänkt göra sig i ordning... och det gjorde ju givetvis jag. Skulle lätt kunna ligga i soffan å glo på tv: i kväll... MEN.. sen är det ju bara fallens dagar en gång om året, så jag får allt pallra mig ut till mina vänner i öltälten! :)

Är det fallens dagar så är det...




Mina arbetskamrater och jag bestämde oss för att dra ner till öltälten på lunchen och käka lite. Det blev kycklingspett med tzatziki och pommes. MUMS! Och är man i ett öltält kan man ju bara inte motstå en kall en! Men det blev ju såklart bara en... dom andra tar vi om en stund när vi går hem! :)

Härligt med fredag igen!


Today I´m looking like this!


Fredagsflätan på plats!! (Enda dagen i veckan jag orkar piffa till mig lite extra med löshåret)


Liten sommarklänning på som vanligt när solen tittar fram!


Camping in the city!

I går när jag kom hem hade denna bil, inkl husvagn parkerat utanför oss. I går kväll och i morse stog den kvar. Det visade sig att några bodde i den över natten.

Tyckte dom att dom hade rätt att campa mitt i stan bara för att gatan där var avstängd och för att dom har hand om "langos" vagnen nu på fallens dagar?

Eller är dom bara jävligt snåla som inte kan ta in på campingen några hundra meter bort??

Dessutom hade dom i framfönstret på bilen lagt en tröja med reklam om deras "matvagn" så att alla som går förbi ska bli sugna!!

Gratis reklam också.... jag säger då det!! Ha ha...


Fallens dagar börjar komma på plats och jag får besök!

Ja, då har det gått ett år sen sist då!! Fallens dagar är tillbaka i vanlig ordning.

Förra året var vi inte hemma.. vi struntade i det, dessutom så hoppade jag fortfarande på kryckor då och det kan ju vara lite jobbigt när det är FULLT med folk överallt!

Jag gick förbi alla öltält och "stånd" nu när jag gick hem och eftersom vi kliver RÄTT UT genom dörren "i det", så är det svårt att missa. Både positivt och negativt att bo så nära. Men mest positivt tycker jag, för jag har inte ont av att det kommer väsnas här nu i 4 dagar. Och dom som inte orkar med det, brukar fly lägenheterna. :)

Mattias och Vera är här också med följe och from i morgon ska dom sova i övernattningslägenheten. Ska bli kul att träffa dom lite, då det var ett par veckor sen.

Nä, jag har verkligen ingen bloggmotivation nu så jag ger mig. Men ha det gött så länge så kommer uppdateringar i vanlig ordning.

Vart bor du lilla råtta...

....i en hatt??

Åhååå så skönt det var att få komma ut och äta lite lunch i solskenet. Kändes ungefär som att jag suttit instängd i en liten grotta när jag kom ut å solen sken in i mina blå!!




Min förmiddag har nämligen spenderats i detta mysiga, härliga, underbara, svala, icke trånga arkiv!!

Wohooo.... för det papperslösa samhället som skulle infinna sig när datorerna kom!!!

Åskoväder på G?

Usch...jag blir orolig bara jag tänker på det. Det är ju inte säkert att det kommer hit, men risken är rätt stor vad det verkar på skriverierna i tidningen.

Det åskade lite igår...och det åskade lite i morse... så för min del är det bra så.

Men blir det ett riktigt oväder, får jag dra ur alla sladdar som finns å låsa in mig på toaletten..så jag slipper se och höra skådespelet.



Fast hur kul är det att sitta på toa:n och häcka?? :)


Det var en gång en räka...

Alltså... för bara några år sen så åt jag INTE skaldjur, nästan så att jag inte ens ville titta på dom!!! När det var kräftskiva eller liknade satt jag alltid där med korv i bröd... rostbiff och potatis sallad, eller nåt liknade!!

..Men nu på senare år så har jag lärt mig uppskatta det trevliga (och goda) med skaldjur. Kan i och för sig fortfarande tycka att det är lite halväckligt att sitta å skala och suga på små dur som legat längst ner på havets botten bland ..jag vet inte vad.... Och kräftor är värre än räkor... men jag börjar allt äta mer och mer kräftor också!! (Krabba har jag dock lite svårt för...)

Och nu när det är sommar och det bär av ut mot kustenså är ju detta bara ett måste!!!





Ny dörrmatta?

Hittade denna dörrmatta i går... men köpte den aldrig.



Jag är ju inte jag någon riktigt "housewife"... men inte långt därifrån...så kanske att jag ska köpa den ändå?? *ler*




Älskade kusten

Ja, då var man äntligen här. Solen skiner och det fläktar alldeles underbrt skönt.


Grannen som försöker starta motorn utan att luftventilen är på... då går det inge bra...

Puckona som lagt sig fel är här nu... och vet Ni va killen säger, när jag talar om att han får vänta lite, då jag måste fixa hit Carl Johan som ska flytta båten.... Jo..då säger han att: -Jaha...  jag hade ju inte tänkt vara här så länge...tänkte liksom sticka nu!!

-Ja,säger jag.. men han är ju typ här om 5 minuter..

-Jaha...(suck)

-Ja, sa jag.. nu är det ju int jag som ställt mig på fel plats och flyttar vi inte båten nu, så flyttas den inte på förens om 3 veckor.

-Okej.. då får jag ringa ett samtal först då!

Till råga på allt så visste han inte (stackaren) att han låg på fel plats, så hans föräldrar hade uppenbarligen inte ringt å talat om att han skulle skynda sig ut. Utan när jag frågar om det är han som ska flytta båten, ser han u som ett jävla frågetäcken och ringer mamma!

haha.. men nu är dom på väg härifrån,, så snart är allt löst. Ohooooo.. herreguuuud... nu var dom nära båten.. bäst jag hjälper till lite, för annrs har vi ingen bakdel kvar på båten.

Sådär ja... nu har dom kommit iväg... PHU!






Jag har det rätt gött här ute. Bara ett li...

foto0990 (MMS)

Jag har det rätt gött här ute. Bara ett litet dilemma. Någon har lagt sig på vår båtplats... Och vi står nu på någon annans, bredvid vår plats. Som tur var fick jag tag på han som äger marinan, som i sin tur fick tag idom som ställt sig fel. Väntar nu bara på att dom ska dyka upp puckona.


Det var frukosten det!!

Mums...orkade visserligen bara en macka.. men det var ett bra förösk..den andra får gå med som mellanmål till båten.

Uhuurk...Vilken äcklig fettrand i pastramin... Åt jag verkigen upp den???

I så fall måste jag nog spy nu...


Kungshamn

Klockan 07:46 slog jag upp mina blå i morse men tro inte att jag vaknat riktigt riktigt än. Fast jag förpassat mig från sängen till soffan. :) alltid något!  Man måste ju få passa på att "morna" sig lite när man kan. Det gör mig faktiskt inte så mycket att vakna tidigt, så länge jag får ligga kvar och dra mig lite. Dessutom så somnade jag innan 22:00 tiden i går i soffan, så jag är ng rätt utvilad ändå. SÅÅÅ Skönt.

Idag väntar kusten på storbesök. Båten ska sjösättas klockan 12:00 och jag måste ju ut och inviga soldäck! Får se om jag tar med mig datorn, eller om jag kanske uppdaterar lite via mobilen?

Men ha en så himla skön lördag i alla fall.

Nu blir det en rejäl frukost och sen måste jag nog ta och börja packa....


Körv mä bröö och fantaaaa...

Roligare fredagsmiddag får man ju leta efter!!!!


Så är det när jan glömmer vad det är man ska handla när man åker till affären. Man får ta vad man har helt enkelt.

Eller ja...jag ska väl inte sticka under stolen med att jag inte orkade göra nåt annat heller för den delen.

Partylåt a'la Mia

Det här är precis my kind of peppmusik inför en bra helg!!

Ger Er två versioner.
Personligen tycker jag att ver. 2 är bäst i början.. men tyvärr var den så kort, så jag tog med båda.

Dra på volymen och börja dansa!!! :)


 


Härliga helg!!

Snart är den här... den vi alla går och väntar på. Eller ja.. i alla fall dom flesta. Många stickr ju på semster idag också... dock inte jag. Jag får jobba några veckor till innan det är dags för mig att vila ut.

Men men.. nu är det helg och det ska bli sol. Jag åker ut till kusten och båten för att sola och bada.. så jag klagar inte.



Why does it rain..

Jag som skulle ut och springa idag efter jobbet hade jag tänkt.


Nu tänker ju min hjärna såhär att: Fan va gött... det regnar. Du kan INTE gå ut och springa.

Mendans jag två sekunder efter kommer på att det finns löpband på gymmet där jag ju betalar massor för att (inte) träna!!

Kommer i samma stund på att jag behöver städa hemma också... humm.. ännu en undanflykt för att slippa ge sig ut och träna!!

Och vem förlorar på detta då. Jo..bara Mia själv!

Guuud va trött jag blir på mig själv!! Classe är super duktig och har kommit i gång bra på båten, så det är bara jag kvar nu!!!

Tänk om jag bara kunde hitta lite energi i ett hörn någonstans!

Mellanmål

Var nere till torget förut och hämtade ut ett paket från H&M och passade då på att köpa lite jordgubbar till mellis!!

Mums!!

 

Idag måste jag säga att jag känner mig på lite bätte humör ändå! Kanske var det tisdagsvibbarna som spökade i mig igår bara. Jag vet itne.. Gav mig i alla fall ut på en liten, med betoning på liten, löprunda i går efter jobbet för att få rensa tankarna. Det kändes att jag vart sjuk och att jag fortfarande är snuvig pga det samt allergi gjorde det itne lättare för mig. Dryga 2 km orkade jag i värmen.. sen gav jag faktiskt upp. Jag hade allt orkat mer, men då jag sprang fel blev jag så trött på mig själv att jag gav upp å tänkte att det ändå var bättre än inget.

Blåsan under foten kom tillbaka i vanlig ordning och det gör ju inte saken bättre det heller... men jag ska köpa compeed eller vad det heter å ta på mig mina speviella löparstrumpor, så ska jag nog klarar av ett par kilometrar i dag också! :)



Tråkiga tisdag

Känner mig inte alls på humör idag. Har haft en sådär riktig skit dag i dag måste jag erkänna.



Frågan är varför det ska det vara så för? Det är ju inte så att jag VILL gå runt och va tjurig... Jag vill ju vara den där glada, positiva och spralliga Mia ju! Men tyvärr så är det ju bara så att vissa dagar bara känner man påengång att dagen kommer gå åt h-vete.

Kanske är det är tur att det snart är semster.... och kanske är det så att jag egentligen skulle behöva semeter redan nu!? Hur mycket man än gillar sitt arbete (?) så behöver man komma bort från den plats man spenderar mest tid i hela livet på. Och just nu känner jag att jag VERKIGEN måste komma bort härifrån ett tag. Måste få vara lite ledig...träffa andra människor.. byta miljö... ALLT.

Just nu känns det som att jag bara.... Sover...vaknar... äter...skiter.... (ser massa spindlar överallt) och JOBBAR...JOBBAR...JOBBAR!

Går det över tills i morgon tro??

Jag tror att jag....

...DOG...en stund i morses när jag vred upp persiennen i vardagsrummet och skulle släppa in lite ljus!!!




Jag liksom flöööög bakåt in i bordet och höll på att ramla omkull.... När ja sedan vågade mig dit igen, fick jagse att "ÄCKLET" (som tur var) satt på utsidan av glaset!

Vidriga, hemska äckliga, snuskiga, vedervärdiga skitspindlar.... VARFÖR måte Ni finnas???

Ryser i hela mig!


Flätat var det här!!


Dagen till ära, fredag som det är, har jag satt imitt löshår. Vet inte hur länge sen det var, men i dag kände jag för att vara lite långhårig. Perfekt att man kan variera sig lite. Men jag ska ju inte sticka under stolen med att jag är lite sugen på att sätta i nytt löshår permanent igen. Fast... det blir nog först efter sommaren i så fall.


 

Dagens look!!


Paket...

....får man viss när det kommer "främmande"



Vilken tur att jag är GALEN i paket då!! :)
(förresten så tror jag redan att jag vet vad det är...för jag såg en grej på baksidan hihi...)

SMS till Mia

Fick precis ett sms där det stod:

Enligt gps:en anländer vi fram 19:04 till Trollhättan. (vilket typ är nu)

Wohooo...."Mammi och Olli" har kommit för hälsa på mig idag för att sedan i morgon åka vidare till Barbro och Björne i Stenungsund.

Så nu ligger rosén i kylen och så bär det av mot nån av stans uteserveringar för lite mat och nån öl tror jag.

Inte illa pinkat för en sketen torsdag.