Kan det ha varit magknip?

I går kväll hade vi tårkalas här utan dess like. Lexie hade sin första, riktigt obehagliga, skrik attack och tillslut känd jag mig så hjälplös att jag själv brast ut i tårar! (Tilläggas bör att jag nog var rätt trött också)

Det här är ju förmodligen inget ovanligt då ju bebisar kan få magknip osv... men när man är mitt uppe i det så vet man verkligen inte vad man ska göra och min första tanke var KOLIK!! Gode gud... måtte vår unge INTE få kolik!!

Hon skrek och försökte tutta puppe (napp vägra hon) om vartannat och tillslut hade hon skrikit så mycket att hon nästa fick tjippa efter andan! Åhåå... det var så hemskt och jag hoppas verkligen att jag slipper uppleva detta igen! Jo jag vet.. det här är livet som småbarnsförälder...men jag hoppas jag inte behöver uppleva det allt för ofta då!!

Tillslut lugnade hon i alla fall ner sig och somnade! Men detta efter kanske två timmars vaggandes i min famn.. både ståendes och sittandes... kan säga att min rygg i går inte kändes helt hundra efter det. Kan ju tyckas enkelt att gå runt med en liten i famnen.. men lägg då till att bebisen inte ligger still och att dom ändå väger ett par kilo.

Så i går kväll ska jag erkänna att det var tufft att vara "ensamstående" förälder!

Men som sagt så lugnade hon ju ner sig och kunde äta ordentligt igen vid 22:00 tiden för att sedan utfärda en rejäl rap. Och när jag sedan bytte blöja så tror jag att anledningen till gallskriket låg där i!! :)

Vad säger Ni som har barn... eller erfarenhet av detta.... märker man skillnad på kolik och magknip! Jag menar.. detta har aldrig hänt förut... visst nån gång måste ju vara den första... men efter detta så har hon varit bprecis som vanligt!

Kommentarer
sara - mamma till maja

usch ja det är hemskt! Maja hade ett par sånna nätter när hon var pytt också. Tårarna sprutade på både barn och till slut mamman.

Men jag tror inte det är kolik. det är nog som du säger magknip. deras tarmar är ju inte fullt utvecklade ännu och det tar ju lite tid. är det gaser och rapar rekommenderar jag miniform. det började vi med och maja pruttade som aldrig förr men magontet försvann :D hoppas det var en engångsföretelse för er!

2011-04-14 10:26:43
URL: http://smileysara.blogg.se/
Sofia

Nu har ju inte Lowa haft kolik så det kan jag inte svara för..Men några gånger,dvs kanske 4-5 på 3,5 månad så vrider hon till ansiktet, o totalt kapskriker rätt ut, spänner hela kroppen o blir helt stel som en pinne...Då har det varit antingen en jätterap på gång eller bara mer hungrig..Eftersom jag inte ammat så har det inneburit mer eller mindre trycka in flaskan i munnen, först när hon tagit första "supen" så är hon nöjd o avslappnad igen...Som att det nästan satt nån propp ivägen som behövde motas bort liksom...Vi har kört med sempers magdroppar enligt bvc ordination, det verkar vara vanligt att köra med dem...o ja, jag tycker aldrig att det är nåt problem med nr2 som skall ut numera - även om det är av fast karaktär..Det finns nåt som heter minifom oxå, de har lite olika effekt - kolla upp det om du inte redan provat..KRAM

Ps, Plan B kan vara magmassage, ganska hårt, tyå trumman på magen

Plan C kan vara lägga på magen, då brukar det pysa ut luft lite här o var....

kram igen.

2011-04-14 18:01:39
URL: http://lowaojag.wordpress.com
veronica

Om du får i dig mycket komjölk så försök att dra ner på det eller sluta helt ett tag för att se om det blir bättre.

Mina barn har haft mycket problem med magknip i samband med att jag dricker mjölk eller äter mat med mjölkprodukter.

Kram

2011-04-14 18:01:51
URL: http://www.virrisbyvirris.se
Anna-mamma till Vincent

Ibland blir det tårkalas. Det är ju inte konstigt när man ibland är så himla trött, kanske inte hunnit äta och har en bebis som skriker. Då är det jobbigt! Många kramar till dig!

2011-04-14 20:13:24
URL: http://frokenstockholmare.blogspot.com
frida

Jag såg på Noel när han hade ont i magen för han riktigt spände hela kroppen och skrek när de gjorde ont och kunde sen bli jätte lugnt och sen efter några minuter spänna hela kroppen igen och brista ut i tårar igen!

Minifom droppar blev hans räddning :) Som tur är de som folk säger, de försvinner med tiden. Han har inte haft ont i magen sen över 1 månad tillbaka och dropparna har vi oxå slutat med :)

2011-04-14 23:45:55
URL: http://fritte.blogg.se/
Sara

Vår tjej hade oxå så där ett par kvällar, sommest i ca 2 timmar, men det som funka bäst ( hon älskar att bada) va att spola upp ett bad liite varmare än vanligt då slappnar hon av och det gav sej. =0)

2011-05-01 16:56:28
URL: http://sarawe83.bloggplatsen.se

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0