Time out!

Ombytt och klar för en kväll i soffan ("Råkade" få med en såndär "sketful morgonrock" från BB som jag bara älskar)! :)

Känns som att jag inte gör annat än gnäller nu för tiden men dom sista dagarna har det varit tufft vad gäller Lexie. Man känner det kanske inte på en gång utan det kommer först när man landat lite. Och även om jag gillar att ha och göra så känns det som att jag aldrig hinner stanna upp och andas!

Men i kväll kändes det som att jag bara ville checka ut och komma tillbaka igen om en vecka!



Jag tycker, mig se, att tand nummer två är påväg upp i Lexies mun och just därför är det just nu väldigt lätt att "skylla" hennes beteende och olika symptomer på detta. Men jag vet ju inte!?

Hur som helst så:

  • Äter Lexie jättedåligt... är inte alls sugen på varken gröt eller mat. Vill mest bara ha majsvälling eller ersättning. Eller ja.. det är det jag får i henne i alla fall!
  • Sover jätte oroligt och sover sämre under dagtid!
  • Gillar inte att prata "bajs" men hon är helt enelt kass i magen om man jämför hur det brukar vara!
  • Gnäller mer än vanligt och gillar inte att ligga still när man sa byta blöja eller ta på henne kläder!
  • Somnar gärna i min famn eller på magen med med örat lysnnande på mitt hjärta (Detta har inte hänt sen hon var spädbarn typ)!
  • Snuvig... och kräks ofta lite efter intag av välling och ersättning...vilket hon inte heller gjort på länge!

Eftersom hon inte diret hade några symptomer vid första tandsprickningen vet jag ju inte om detta har med "nummer två" att göra. Det jag är rädd för är just detta med hennes mage... Är det inte för tanden så är det ju förmodligen komjölksallergi! :(

Please HELP me... vad tror Ni.. låter det typist för tandsprickning!?

Ser jag ingen tand på några dagar å detta fortsätter kommer jag kontata BVC för rådgivning och tillväxtkontroll. Grejen är ju den att eftersom Lexie redan är liten blir jag ju så orolig att hon sa gå ner i vikt, och inte upp, nu när hon äter så dåligt.

Vår lilla lilla tjej. Samtidigt som jag blir trött och frustrerad så tycker jag ju även synd om Lexie och mitt dåliga samvete gör sig påminnt!

Det är inte lätt att vara liten...men jag hade önskat att jag slapp gå igenom detta helt ensam! :(


Kommentarer
Sofie

Min Alice va jätte dålig i magen hela sitt första år o lilla Lowa totalt tvärtom ja tror inte du behöver oroa dig för allergi än men ja förstår om du oroar dig för vikten de e ju en annan sak hoppas de blir bättre snart med allt du verkar så stark som fixat allt själv en stor kram Sofie Karlskoga

2011-12-03 20:29:39
Sanna, mamma till Lexi

Min Lexi va dålig i magen o bara spydde när hon va runt 3 månader. Fick ligga inne då hon sjönk i vikt med de berodde på ett tarmvirus. Då trodde läkarna först att hon va komjölksallergiker, men eftersom hon drack ersättning som tillägg då och inte fick utslag eller blev röd runt munnen efter så uteslöt dom det. Så om din lilla Lexi inte blir röd runt munner (vanligt vid matallergi) eller får några utslag på kroppen så är hon inte allergisk mot komjölk. BVC sa till mig att runt 8-10 mån kan dom bli väldigt mammiga då dom gör ett rejält språng i utvecklingen. Kanske är det de beror på?

Kramar från oss

2011-12-03 20:44:40
Fia- mamma till Edison

Jobbigt! Visst är det jobbigt när de inte äter... Edison är ju en liten mask han också så jag tycker det är skitjobbigt när han vägrar mat. Ska hålla tummarna för att Lexie inte är allergisk utan att det "bara" är nån dum tand. Edison har varit jättepåverkad innan varje tand han har fått, gnäll, matvägran, gnäll, orolig sömn osv.



Hoppas det vänder, kramar till er!

2011-12-03 21:33:09
URL: http://airyfairy.blogg.se/
Ida

Men de låter som att de är tanden som lurar... Tänkte med magen också hört mycket om att när tänder är på väg så kan dom bli väldigt dålig i magen. Men annars är hon väl på ganska gott humör, inte hängig eller så?

Vet inte hur du gör på kvällarna men vi har börjat stänga av tv och dator från 18 på kvällen tills Millie har somnat, och bara av de så sover våran nattoroliga tjej mycket bättre.

Men vad gäller Lexie så tror jag att de är tänderna som spökar, och om inte annat så ring BVC alltid skönt att få prata med någon kunnig:) Kram på dig!

2011-12-03 21:36:33
URL: http://mrstongco.blogg.se/
Ida

ÅÅå tack:)

Ja men tror faktiskt att dom kan bli väldigt störd av tv och dator, för Millie är likadan om datorn är uppe ja då är de där man ska hänga:P Och sen om dom inte tittar på tvn direkt så snappar dom upp och sen så ska dom bearbeta allt i sömnen, kan nog bli ganska kaos i deras små huvuden då, iaf vad jag tror:)



Ja de var längesedan man var helt crazy, kan nog vara så att man blivit för mammig.. ja iaf jag.. haha usch hur de låter:P För stod kl halv 1 i natt med en cider i min hand och tänkte om jag dricker upp den ja då slår de om ett tag, ja men då ska ju jag sova kanske (för vill ju sova ett tag innan de är dags att ha hem lillan) och då blir jag sliten imorgon, så de sluta med att jag lämnade den på bordet:P Ja du hör ju hehe

2011-12-03 22:04:09
URL: http://mrstongco.blogg.se/
Emelie

Det låter väldigt mycket som tandsprickning tycker jag. Nog för att Lilly bara har en bissing än så länge men när den var på väg så var hon lite gnälligare än vanligt, snorig och sov sämre på nätterna.

Hoppas det går om sig snart, det är inget roligt när det är jobbigt åt dom små och speciellt inte när man måste hantera det själv :(

2011-12-03 22:25:24
URL: http://trytoreadmymind.wordpress.com
fia

Cornelia är likadan just nu, tror att det är tänder på G!

Vi får hoppas på det! :)

2011-12-03 22:28:57
URL: http://josefinefia.blogg.se/
fia

Tack detsamma! :)



2011-12-03 23:00:54
URL: http://josefinefia.blogg.se/
Jessica ♥ Mamma till Alicia ♥

Jag skulle vilja tro att det är tandsprickning. Alicia har komjölksallergi och det märkte vi genom att hon fick utslag i ansiktet. Det fick hon dock bara när hon var 1-2 mån ungefär, efter det var det inga utslag utan andra symtom som tex. jätteont i magen, hård i magen och fiser jättemycket. Haha trevlig information :).. Men ja, jag tror inte det är nån allergi din lilla tjej har iaf. Men hoppas det blir bättre snarast! Kramar

2011-12-04 00:33:29
URL: http://lovelyeverafter.blogg.se/
Jenny L

Tror också på att det är tänderna som spökar. Magen kan bli kass, de vill inte gärna äta nåt, speciellt inte varmt. Prova med fruker/ fruktpuréer... Dreglar hon mer än vanligt är drt pckså ett tydligt tecken. Det finns bra bitringar har att köpa som är fyllda med vatten som man lägger i frysen som är sköna för dom att bita på. Hoppas mysteriet uppenbarar sig snart! Styrkekram!

2011-12-04 08:02:06
URL: http://jennyler.blogg.se/
Tindra

Hej på er.. Jag tycker det låter som när Filip får tänder :) Dem äter sämre för det gör ont med skeden i mun... Helst vill dem inte ha mat el gröt el flaska! Båda mina pojkar har vart såna. Men Filip gillar puréer som stått i kylen :) brukar köpa samtliga sorter fr nestle för 5-6 mån & 8 månaders & lägga lite ovanpå gröten o då äter han den. När Filip kollat på tv sent mot kvällen så kan han gråta i sömnen en hel del ,min äldsta var också så, det blir för mkt intryck för dem små :( Hoppas du fått lite svar på dina frågor annars hojta till hos mig, min äldsta var riktigt jobbig som liten så man har lärt sig en hel del "tricks" Stor styrkekram till dig!

2011-12-04 14:29:22
URL: http://tindraohara.blogg.se/
Pernilla - Mamma till Alwa

Hej. Hoppas du fått svar på varför Lexie är som du beskriver? Förstår att det är tungt och jobbigt för dig. Man måste kunna få andas emellanåt för de små kräver uppmärksamhet hela tiden :) Har du några släktingar som kan ge dig lite andrum?

Jag kan tyvärr inte ge dig råd på vad det kan vara, men det är bra tips för en annan när Alwa ska få tänder :)

Kram

2011-12-04 14:49:22
URL: http://alwag.blogg.se/
Evelina - mamma till Lucas

först innan jag glömmer det; shit vilka fina ögon du har!.. jaja...nog om de ;)



stackars dig o lilla Lexie. Jag har ingen erfarenhet av tänder än... men jag hoppas verkligen för Lexies skull att de är tanden de beror på. Måste vara så tufft att ha detta själv.



Om man ändå kunde ge dig avlastning... tusen kramar<3

2011-12-04 16:00:57
URL: http://evelina84.blogg.se/
Therese- Mamma till Ameah

Det är samma här hemma nu. Många av Lexies "symtom" stämmer in på Ameah och det började i fredags :/ Nu hoppas jag att den där satans tanden dyker upp för hon mår inte bra denna gång :(



Ameah har reagerat ungefär likadant vid varje tand och jag tycker nog absolut som att det låter som tandsprickning.

2011-12-04 19:56:43
URL: http://mylifeinthai.se
Elin - mamma till Alicia

Vi hade liknande symptom vid tan 2-4 på vår lila tjej. Första tanden kom helt obemärkt och de sista 3 har det vart massa gnäll, dålig i magen (blöjbyte 5-7 ggr/dag), snuvig, feber (vid tand 2), vill vara nära osv.

Så låter som att det skulle kunna vara en tand på väg. Men alla är ju olika. Hoppas det visar sig snart :)

2011-12-05 14:40:25
URL: http://elinvictoria.bloggplatsen.se
Fatima

Vi tänker på er fina ni. Läste dem nya inläggen också. Be strong mama fortsätt vara den du är. Du ska se att det vänder. LOVAR. Du är bäst.

2011-12-12 00:08:37
URL: http://www.mina-prinsar.com

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0