Naglarna...

Sådär ja...


...Nu är naglarna fina och fräscha igen. Ljusrosa tippar med lila blommor!

Då var det dags för lite nagelfix igen då.

img_3334 (MMS)

Då var det dags för lite nagelfix igen då.


Litet bild collage från i Lördags!



Har ju inte berättat något om lördagens festligheter med det var hur som helst mycket trevligt. Vi åt och drack gott, skrattade, och bowlade!

Inga problem alls att bowla faktiskt... valde dock ett inte så tungt klot så ibland fick man liksom inte till den där kraften man vill ha när man drar iväg klotet... Men kul var det, det gick hyffsat bra och kvällen flöt på! :)

Gurka....

...vad trött jag är!!

Och jag är precis lika tråkig, som jag ser ut, i dag med! Ville helst bara dra täcket över huvudet i morse när klockan ringde...vilket jag visserligen gjorde ett par gånger...men tillslut var jag ju tvungen att gå upp.


Att man kan vara så morgontrött alltså!?


Ingen ork...

Har verkligen inte haft någon ork att skriva idag.



Gårdagskvällen tar väl, idag, ut sin rätt kan man säga när man ligger som en påse skit i ett hörn i soffan. :) Det är inga fel på mig..jag är bara jäkligt trött och seg!

Vi var ute en sväng förut i det fina vädret men inte heller det hjälpte och nu har jag gett upp!

Mini kör innne i magen också och ibland undrar jag om det är något han/hon försöker säga till mig/oss.. :)

Tror kanske att den säger:
-Hey.. mamma..ta det nu lite lugnt och bara ha det gött i soffan...jag gillar det också! ♥

I kväll är det fest!

Drar iväg för att käka, bowla och dricka (alkoholfria) drinkar!!



Hoppas Ni får en mysig lördag kväll vad Ni nu än gör....

"Mini".. här är din vagn!!



Skulle vi inte hinna köpa en säng till dig så finns det ändå en sovplats här i och förhoppningsvis har mamma och pappa valt rätt... Men vi är fortfarande lite osäkra!! :)

Beställde denna vagnen för ett tag sen men ångrade oss när vi skulle hämta den sist och valde därför att inte hämta ut den. Men idag fick det vara nog.. det finns för och nackdelar med alla vagnar skulle jag vilja säga men nu har vi ändå bestämt att denna får bli "kottens" första prova på vagn... Funkar det inte så köper vi ny!!



Denna är lätt och smidig och passar för oss som ju bor i stan... och kanske är det mest för min skull då jag ju ränner i affärer titt som tätt!! :) Samtidigt är det en stabil trehjuling som funkar fint för promenader också! Med den andra vagnen vi tittat på hade jag nog blivit galen tillslut då jag inte skulle kunna a mig fram lika smidigt.

Men som sagt... vi kanske har valt fel... kanske har vi valt rätt...vad vet jag?? :)

Här är min present som jag fick från Classe!




Jag har alltså fått en systemkamera, som man även kan filma i HD med + tillbehör, i present av Classe. Det är NIKON D3100 och ska visst va en bra sak säger dom som vet.

Tycker Ni (som vet i verkliga livet) att jag fotat mycket innan är det inget mot vad jag kommer göra framöver! "Kotten"-"Mini"-"Korven"... kalla den vad Ni vill...hur som helst kommer bebis bli en supermodell... :)

Nu ska jag bara gå kurs i hur man tar dom bästa bilderna!!

Gravid vecka 35

Ja.. nu börjar vi närma oss sakta men säkert... Jag mår fortfarande hur bra som helst... även om man nu självklart börjar känna av att magen är och blir större och större!! Tror till och med att jag kommer sakna "min" mage efteråt... :(




Lite info som vanligt...

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.


Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen.

Tänkte bara säga godmorgon här ifrån Strandgatan!!


Lite lagom yrvaken...

Med tanke på att jag sprungit på toan en sisådär "sjuhundrafemtioelva" gånger i natt så känner jag mig ändå rätt så utvilad. Somnade på soffan i går efter att vi tittat på parlamentet och missade på så vis Let's Dance finalen... Hörde såhär i efterhand att stackars Bagge åkte ut. Mycket tråkigt.. även om han inte är den bästa dansaren så är det underhållning!

Inte för att han den där norbaggen är dålig, men jag tycker faktiskt inte att han har att göra i Svenska Let's Dance över huvud taget. Så därför tycker jag att det är dags för honom att åka hem!!

Nu ska vi äta frukost och sen ska jag visa...berätta om paketen jag fick i går. Jag blev så glad att jag började gråta!! :)


Till Mia... BARA Mia..



Har Ni sett.. jag har fått paket!! Helt jäkla LOVELY!! Jag fullkomligt ÄLSKAR paket men får nu (enligt order) vänta tills jag bloggat klart innan jag får öppna!! :) Så nu får detta inlägg gå undan!!

Undrar Ni också vad jag fått??

Jag är i alla fall jätte nyfiken för jag har ju liksom inte hunnit önska mig något av Classe än då jag inte riktigt trodde att vi skulle fira min födelsedag än. Vi ska ju till Göteborg i nästa helg å tänke mig ju det som en liten present... men men.. ingen är gladare än jag och nu ska här rivas papper!



(Hihi...Classe har råkat ta julpapper som inslagspapper.. men det är tanken som räknas å jag tycker det blev jättefint ändå!!)

I feel like Pocahontas



Rotade fram denna tröja ur garderoben idag! Och som många andra kläder är även detta ett plagg jag aldrig använt tidigare.

Jag tänkte, när jag såg den, att den blir en perfekt gravid tröja... men så är den så himla jobbig att stryka och blir skrynklig på två sekunder... så därför har jag liksom aldrig tagit på mig den.

Men i dag åkte den fram... så också löshåret.... och kombinationen, fläta - tröja, gör att jag idag känner mig som en Pocahontas! :)



Men det är ju alltid roligt med lite färg.. eller vad säger Ni?

Gårkvällen!

I går efter att vi käkat mat så slappade vi bara framför tv:n. Kollade lite på Landskampen på 3:an, men då jag ju är sådär sportintresserad så gick jag in å tog mig en varm dusch i stället. Sen tog jag på mig morgonrocken och kröp ner under soffan....nej filten menar jag ju... och somnade!!


Mia mumsar hemmagjord pizza! :)

Classe väckte mig runt 22:15 å frågade om vi skulle gå upp... han skulle bara kolla klart på sporten först. Jag gick å borsta tänderna för att sedan släpa mig upp till sängen och jag tror fan jag somnande på vägen.
Har knappt nåt minne av att Classe kom upp...eller ja.. jag vet att han sa godnatt eller nåt.. men då var jag som sagt redan inne i drömmarnas värd! :)

Lyckades sova hela natten och vaknade i morse kl 05:08..lite väl tidigt kanske så jag låg kvar å morna mig i en sissodär 40 minuter för sen tror jag nästan att blåsan skulle ha spruckit! :)


Vem vet?

Det här är vad vi gjorde efter föräldragruppen!!



Vi tittade på ett hus..och nu är det ingen som vet vad som händer... :)

Uppblåst!

Oj... Mini (även kallad kotten) och jag har ätit ärtsoppa och pannkaka till lunch idag och vi är såååå mätta.. eller ja.. i alla fall mamma! :)



Nu ska vi strax ge oss iväg mot MVC och träffa föräldragruppen och bli lite klokare än vad vi var innan...hoppas vi på i alla fall! Om inte annat är det rätt skönt med en tidig dag! Och när det är slut ska vi göra en annan spännande sak... men det berättar jag inte om just nu... 

Ha en bra eftermiddag!


Såhär ser vi ut dag!

Det här med tidsinställda blogginlägg är ju superbra!!

Detta är ett sådant då man ju aldrig vet när man kan ha tid att blogga. Och eftersom jag ju jobbar på dagarna passar det ta perfa. Men visst.. jag har ju också paus och lunch på jobbet och det är också då jag slänger in mina inlägg under dagarna. Vi har ju inga speciella raster här så inlägget kan komma lite när som under dagen.. om vi nu ens tar några över huvud taget.. men då kompenserar jag det med ett litet blogginlägg för att komma ifrån jobbet för en stund!!

Men nu som sagt kör vi ett tidsinställt inlägg så får vi se... :)




This is us today!!


Dagens snackis i Trollhättan..

Usch!!

Det har brunnit....
Hotell Swania här i Trollhättan i natt och 200 gäster har blivit evakuerade. Polisen gissar just nu på mordbrand men det är ingen som vet än! Jag passerar där när jag går till jobbet och det var fortfarande massa brandbilar där då dom just då inte hade fått släckt allt!

Vi bor bara några hundra meter från detta hotell men har har inte hört något i natt...Det är konstigt.. andra nätter kan jag vakna mellan 1-3 gånger och i natt när det tutat brand och polisbilar utanför så har jag sovit som en stock! :)

Nu verkar har allt gått bra och alla har klarat sig utan skador vad jag vet vilket känns skönt då vi har kollegor (som är här på HK och hälsar på) som bott där i natt. Dom har förmodligen blivit inakorderade på andra hotell för att få lite sömn (om man nu kan somna efter något sådant här?) och kommer när dom kommer.

Men jag är rätt så säker på att detta blir dagens snackis!

Såhär spenderar vi kvällen!!


Tavlor!

Vi har precis varit och handlat lite käk att fylla upp kyl och frys med och väntar nu på lite kvällsmat! Sprang in en snabbbis på Ö&B också då vi skulle ha en grej där... och vips så blev det även ett litet spontanköp utav två tavlor.

Såhär blev resultatet av min lilla makeover...


Lite suddig före bild!


Och här en lite tydlligare efter bild...

Tavlorna blev kanske lite små... eller rättare sagt... dom sitter lite för högt upp... men grejen är den att dom måste sitta där för att dölja ett gammalt hål i väggen. Den FULA porttelefonen stör jag mig också på men den är inget att göra åt tyvärr!! Vill vi ha fortsatt besök så kan den vara bra att ha för att kunna öppna grinden! :)

Tävlingen avgjord!

Mina vänner...

.....CLINIDERM tävlingen jag höll som "Buzzador" är nu avslutad och avgjord!

Classe hjälpte mig att dra 4 st namn ur lapphögen så att jag inte skulle fuska..varför jag nu skulle göra det?


Ni var 9 st som hade anmält Er till tävlingen via mailen och alla hade ändå rätt så stor chans eftersom det fanns 4 boxar att lotta ut.

Jag tackar Er andra för deltagandet och hoppas att Ni fortsätter att vara med i kommande tävlingar framöver

Men nu säger vi GRATTIS till...



Jessica, Emma, Cathrine och Gunilla

Jag hoppas att Ni ska bli lika nöjda som jag är med produkterna (plus att Ni får prova några till som inte jag provat...så återkom gärna med respons) och paketen kommer på posten inom kort!!!

Grattis en än gång!!

Handen på rumpistumpen..

Såg ett program som heter 24 timmar på 3:an här om veckan.. reprisrer vill jag minnas... Men skit samma.. hur som helst så bodde Anna Book och Maria Montazami ihop i ett hus vid skärgården i just 24 timmar för att lära känna varandra.

Och där lärde dom bla varandra hur man "posar" framför en kamera... Och då lät det såhär: - Handen på stjäääääärteeeen och så... Heeeej!



Känns som att jag typ tagit efter den "posen" idag förutom att jag håller käften när jag tar kort.. *ler*

Överraskning..

I bland så händer det att jag får känna mig som en prinsessa för en liten stund...och igår var ett sånt tillfälle!

Det kom ett mail från Classe på eftermiddagen med någon konstig bokning av något slag. Jag reagerade först inte så mycket på det, då han brukar skicka över sina flygtider för utskrift innan han ska mönstra på. Men ju mer jag läste så fick jag syn på att det var ett hotell bokat...i Göteborg...den 5:e februari? Och då är ju Classe fortfarande hemma!


Jag fick ta det som mest liknade en "prinsesskorna"! Alltså en Burger King krona som jag hittade i en byro som vi rotat fram till "Kottens"  alla fina kläder h*n kommer få! :)

Jag skickade genast tillbaka och frågade vad det var frågan om och då ringde han upp och sa att det inte var något speciellt men att han tyckte att vi bara skulle åka i väg och ha det lite extra lyxigt en helg...Men också lite för att han sen åker i väg i två veckor... och också för att jag fyller år när han är borta...och också lite för att det liksom blir "den sista lilla utflykten innan "kotten" kommer till oss... Och så RÅKAR det ju även vara båtmässan den helgen. :)




Han kan allt
min sambo och jag ska njuta i fulla drag av god mat, shopping, sköna sängar, avkoppling och hotellfrukost!!! :)


Då har man vart lite duktig då. Nu hem och...

img_9855 (MMS)

Då har man vart lite duktig då. Nu hem och äta lite mat och slänga sig i soffan.


Blurb blurb...

Snart bär det av mot vattengympan i Vänersborg då! Det ska bli sååå götteligöttgött. Har suttit och gäspat hela eftermiddagen och bara känner hur jag ska slappna av och njuta i den varma bassängen.

Lunchen idag spenderade jag med bästaste "Nilla" (min gamla arbetskamrat). Hon slutade typ för två veckor sen, men eftersom vi inte kan slita oss från varandra får vi nu ha små lunchdejter i stället!! Som vanligt var det ju hur trevligt som helst och hade vi kunnat hade vi nog kunna sitta kvar där än... :)  Men lunch är lunch å kan inte hållas på för länge!! :)

BM besöket gick bra och här kommer lite uppdatering om läget i V34 (33+5) Ni som inte är gravida skiter förmodligen i detta då det inte säger Er så mycket...och jag ber om ursäkt för det men jag vet att några är nyfikna..bla min mamma och några andra..så därför rapporterar jag ändå! :)

Vikt: +0,1kg (totalt "viktuppgång" är hör och häpna - 4kg...japp, det är sant... och jag har INTE bantat...har bara haft jävligt tur)
Socker: 5.0
Äggvita: 0
Blodtryck: 130/75
Hjärtljud på bebis: 150
Sf: 33

Bebis ligger som den ska (med huvudet neråt) och verkar må hur bra som helst enl BM! ♥

BB info igår...MVC i dag...och så en liten outfit på det!

I går kväll var vi på NÄL för information om förlossningen och BB. Vet inte vad jag ska tycka om just informationen vi fick då dom just nu håller på att bygga om både förlossning och BB. Därav är det ju inget som ser ut som det gjort och som det visades på bilderna. Men man går nu in till förlossningen via PSYK...och det känns ju tryggt! :)

Men visst... självklart är det alltid bra med lite extra info om vissa saker som telefonnr och andra saker. Något jag blev lite sur över var att man förmodligen INTE kommer få eget rum på just BB avdelningen, då det inte finns möjlighet för det under tiden av ombyggnationen och det är ju KASS.

Givetvis får man ha önskemål om eget rum men samtidigt förstår man ju att rummen kommer gå till dom som mest behöver dom. Och då vill man ju kanske hoppas på att man inte får ett eget då  det förmodligen är något som inte gått bra på förlossningen i så fall! :( Så det är bara att hoppas att man får ett rum med andra snälla mammor och barn! :)

Jag frågade om antalet i ett rum och oftast var man väl kanske tre som samsades men MAX 4 vid kris! Så det ska väl gå bra ändå...hopas jag. Det värsta är väl att man kanske väljer att åka hem i förtid för att det är svårt att få lugn och ro i ett rum med andra bebisar... dom lär ju inte sova samtidigt direkt! :) Men som sagt... vi får hoppas på det bästa!



För övrigt så drömde jag om att jag/vi födde en liten pojk i natt. Förlossningen kunde inte gått bättre och bebis hade massor med hår på huvet! Ha ha.. Det märks att det snart är dags!

Strax drar jag till MVC för att se till så kulan har växt och att kotten och mamma mår bra! Wiee wiee wieee...

My bloggspace!

Jag blev ju, som jag tidigare skrev, utmanad att visa hur det ser ut där jag (som mest) sitter och bloggar. Och ja.. jag tror att det ser ut som hos dom flesta andra. :) Halvliggandes eller halvsittandes, uppbullad med filt och kuddar! :) Utmaningen kommer från Emma och här ser Ni nu platsen där jag oftastg läser Era bloggar och även skriver mina egna inlägg!!



Roligare än så blir det liksom inte!! Men nu måste ju jag också utmana och då blir det......

Veronica
, Johanna , Elin och Karin

Se så... nu är vi nyfikna... :)

Jag har blivit utmanad..

..av en tjej där jag ska lägga upp en bild (eller fler) på hur det ser ut där jag bloggar. Jag antar givetvis utmaningen och kommer senare under dagen att lägga upp mer information om detta, så håll utkik! :)

Nu sitter jag här och tar en liten paus då jag har sura uppstötningarm mest hela tiden!!

Jag sa ju att jag idag kände mig grå! :)
(både bildligt och bokstavligt)

Hold It Against Me!

Är väl inget Britney Spears fan i vanliga fall men hennes nya låt går jag av nån anledning igång på och det känns som om att benen bara vill springa mot dansgolvet och visa vad dom går för! :)






 


Today i´m feeling...GREY!

Återigen dags för jobb då!

Idag har jag faktriskt ingen lust alls att gå till jobbet. Det hade passat mig mycket bättre att få ligga kvar i en varm skön säng nu för att sedan förpassa sig ner mot soffan och slå på tv:n. Kan ha att göra med att jag inte sovit så mycket i natt...

Dels kom vi inte hem förens runt 23:00 tiden i går och när man väl kommer hem så går man ju inte bums i sängen tyvärr.... så hon hann nog bli runt midnatt innan vi hade hoppa i säng tror jag. Kotten ville dessutom inte sova utan bökade runt som om h*n var med i nån slags boxningsmatch!? Likaså var det i morse när jag vaknade... full aktivitet å då var det bara att gå upp.



Men det blir nog en bra dag ändå! :)

Rapport från Karlskoga

Här har vi det bra... men tiden går ju, som Ni vet, alldeles för fort och denna visit hinns det inte med några direkta besök till några andra än familjen! Lite trist eftersom det ju förmodligen är sista gången innan "kotten" är ute. Fast å andra sidan så kommer jag ju vara här dessto mer när bebis väl är här och kommer ju då kunna träffa alla gamla kompisar mer än vad jag gjort på hela tiden sen jag flyttade från Karlskoga. :)

Vi kom hit i går eftemiddag och tog ett varv genom stan. (Det måste man alltid göra *ler*) Sen åkte vi hem till mamma och Olle och så kom alla brorsbarnen. Fullt  ös medveslös... kan man sammanfatta resten av den eftermiddagen. :) Dom blev även kvar hela kvällen (förutom Amanda som skulle på sovaöver kalas) + att storebror samt Karin kom hit på kvällen för middag. Sen satt jag, Classe, Mamma och Olle uppe till strax efter midnatt och prata och prata... dock var jag väl itne riktigt med helt i samtalet då jag visst slumrade till emellanåt. :)

I dag ska vi iväg till pappa och Anna Lena på söndags middag och det ska också bli mysigt att träffa dom igen. :) Bror + familj kommer även dit i eftermiddag, så det blir full fart igen. :) Men sen.. sen är det slut på det roliga och vi åker hem igen. 

Veckan som kommer blir händelserik för min del.. inte för att det är någora jättespeciella grejer som skall göras..men varenda dag utom fredag denna vecka är planerad med någonting extra efter jobbet! :) Och ja.. Ni får ju reda på vad dag för dag... 

4st vinnare av CLINIDERM produkterna skall också utses....
Hej!

Frulle på G!



Har precis duschat och tänkte nu ta och göra mig i ordning....men först blir det frukost för nu har jag varit vaken sen kl 05:51 i morse.

Classe vaknade strax efter och om det var för mitt "kramp i vaden gallskrik" eller inte vet jag inte.. men jag tror konstigt nog att han sov som en stock just då! Själv trodde jag att jag skulle dö men det gjorde jag inte! :)

Hoppas på en bra lördag och lite bilar på vägen... för snart drar vi!! :)

Late..

Kvällen börjar lida mot sitt slut kan man säga och jag måste ändå sammanfatta dagen som mycket bra. Blev i och för sig en rätt lång dag på jobbet..men vad gör det... nu är det ju trots allt helg.

Efter jobbet kom Classe och hämtade upp mig och så åkte vi direkt till Uddevalla för att hämta Per-Anders (Classes bror) och Emma som lämnat Norge över helgen för att komma hem och hälsa på. Sen åkte vi raka vägen hem till svärföräldrarna där det vankades god mat och dryck!

Mätta och nyss hemkomna ska vi väl snart gå upp och lägga oss....för i morgon bär det av mot Karlskoga! Jag skrev på Facebook förut att detta innebär att vi inte behöver göra ett skit i helgen... förutom att vara lite trevliga.

Förmodligen är det sista gången jag är hemma i Kga innan "kotten" tänker komma ut....Och OJ... vad konstigt det känns när man skriver så... Men så kan fallet faktiskt vara då familjen kommer och hälsar på mig dom två helgerna Classe åker ut på havet igen....och efter det lär vi inte röra oss jättelångt hemifrån! ♥

Så vem vet.. kanske ses vi i helgen? :)

Gravid vecka 34

Gravidkalendrarna visar och räknar lite olka och därför har "mina" nya veckor både hamna på en torsdag och på en fredag. Idag hamnar den på fredag och får så kanske göra resten av tiden, då det var så jag gjorde från början! (om det är nu någon som tycer att detta verkar konstigt och vimsigt från min sida)

Hur som helst så är graviditetsvecka 34 här och det är endast 6 veckor kvar nu!! Kan Ni fatta... 6 ynka små veckor!! Om 1½ månad kan jag vara mamma..och är jag det inte då.. så blir jag det snart!!  Jag funderar lite på det där när det är dags för min lilla hjärna att förstå att det snart ligger en liten liten liten männsika i min famn!? Kan vara dags att börja fatta nu! :)


Kortet är taget i morses, ganska snart efter att jag vaknat, därav den "skrynkliga" magen! :)

Om någon är intresserad så kommer här i vanlig ordning lite information vad som händer just nu...

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

 

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

 

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

 

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

 

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.


Dessa kläder!?

Jag blir aldrig klok på dessa "omtagningar" av kläder man gör på morgonen! Är Ni likadana??

I morse provade jag nog 10 olika "outfiter" och var väl påväg att gå iväg i tre utav dom... Men som vanligt ändrade jag mig i sista stund och fick börja om!

Det är ju ändå fredag i dag och då tycker jag att det är kul att känna sig liiite fin i alla fall... eller rättare sagt så känner jag inte för att gå i sånadär "slapparkläder" för då känns det som ju som en vanlig vardag liksom.

Så hur tänkte jag egentligen i morse när jag tog på mig denna tröja... och hur tänkte jag egentligen när jag köpte tröjan över huvud taget? För varje gång jag provat den så tar jag av mig den och den har därav ALDRIG använts!
Nä..det fick fick bli ännu ett ombyte och sen fick det vara nog!! :)

Japp.. så såhär ser jag ut idag... Lite lagom "kontors-chick" sådär! :)


Iphone baby!

Nämen... har Ni sett...



...en liten Iphone damp ner i min hand idag.... (bättre sent än aldrig).... and I love It Already! :)

I ♥ Shoe's

Snart kommer våren och då gäller det att vara förberedd!! Dessa skor kommer från Vagabond och är dom inte helt underbara...speciellt dom mönstrade!

Inget för den "gravide" men i vår och sommar är jag ju mamma (LYCKA).. och då kan man väl unna sig att halta runt i ett par kilklackar! (dessutom har man ju en vagn att stödja sig lite mot om man nu är ringrostig) :)





För 700 SEK resp 750SEK (dom sista) så är dom mina... eller kanske dina?? :)


Torsdag = Nära till helgen...

Besöket hos barnmorskan igår gick bra.. jag hade visst lite dålig koll på vad det var som skulle göras i går då vi sist, jag var där, planerade in flera besök. Så igår var det bara en sån rutinkontroll vilket gjorde att vi varken kollade socker eller "mätte magen"...det ska vi göra i nästa vecka! :)


Humm...vart tog magen vägen.. ser ju nästan platt ut! Ha ha....

Men...de andra "proverna" togs och allt var normalt även dennna gången.

Vikten stod stilla (på pricken) sen förra veckan...
Det fanns ingen äggula som jag brukar säga (ska vara äggvita..jag vet) :)
Och blodtrycket låg på 130/70.

Självklart lyssnade vi ju bebis hjärta också... (det gör vi alltid och man blir ju så varm när man hör att det tickar på där inne) men igår var det lite lugnare än vanligt.. Bm skrev upp ett medel på 136 slag/minuten...men mätaren rusade fallt från 130-155 i går så det fick liksom bli medeltalet. Det är ju så att bebis sover mer nu samt att den har mindre yta att röra sig på å då kan "hjärtslagen" gå ner lite.. samtidigt som det kan rusa iväg för minsta lilla rörelse den gör... och Ni vet vad barnmorskor alltid säger när man undrar om det ska vara så??? Jo.. DET ÄR HEEEELT NORMALT!! Ha ha... Känner Ni igen den!?

Det var det... nu väntar jobb!

Nu är det lunch!

Ska äta färsk pasta med kyckling"pastasås" till!! Det blir mums det! 

I eftermiddagen blir det ett litet besök hos barnmorskan. Vet att jag ska kolla äggvita...blodtryck och socker... och hoppas ju naturligtvis på bra resultat. Sen får vi se om vi ska "mäta mage" och lyssna på hjärtljud i dag också! :)



Sen ska jag bara gå hem och inte göra nå't... tänkte jag säga... men det ska jag/vi visst göra. Vi ska röja i lite lådor. Känns inte som jag/vi gjort annat på sistonde.. men det behövs frigöras lite plats till "Kotten" nu och då är detta ett måste eftersom det av någon konstig anledning hela tiden fylls på med grejer trots städning och rensning! :)

Ice Ice baby...

Japp.. halkan har sagit till igen och jag funderar återigen på att införskaffa mig broddar!

Tror nämligen att den uppfinninen är underskattat och fattar egentligen inte vad jag väntat på? (förmodligen att skiten ska smälta bort från gatorna så man kan gå som folk). Fast nu är det liksom bara svinhalt...direkt på marken.. funkar broddar då, eller ger man bara ifrån sig ett jäkla högt ljud och framkallar uppmärksamhet där folk tänker:

- Jaha.. det är hon...michelinkvinnan... där framme som är töntig och använder broddar!!





- Och JA.. det är jag... michelinkvinnan (from HELL) liksom.... vi får väl se vem som ramlar först!? HA!!


Splish splash!

Då har kotten och jag klarat av vårat första vettengympa pass (för gravida). Två andra tjejer från vår föräldrargrupp visade sig också dyka upp så det var ju lite kul. Man är ju alltid sådär lite töntig när man tänker att: -Jag känner ju inga... men det gör ju inte dom andra heller så det är bara att köra!!

Vi var ett bra gäng tjejer men 9 st dök tydligen inte upp så vi var bara 11 st... vilket var synd för dom då dom blir strukna och ledarna kallar in nya som står i kö tills nästa gång. Tydligen så hade vi som var där väldans tur att komma med då det är världens efterfrågan på just gravid vattengympa!



Nu blir det mat och sen slapp i soffan! :)

Candylicious!

Gaahaaa... Just nu fick jag ett sötsug som inte är av denna värld!! Och inte finns det nåt i någon lite gömma heller...what to do!! Får helt enkelt ta mig en kiwi i stället och hoppas på det bästa.... men helst av allt skulle jag just nu vilja ha en TWIX!!


Classe längst till höger.. han tror att ingen ser vart han är påväg... :)


Här hade jag jättegärna velat vara nu!!

En del av Er vet ju att vi var i Dubai i början på december och där är ju allt lite väl galet.... så även denna godisbutik som vi sprang på i ett utav varuhusen! :) Tänk å få frossa där just nu!!!

Men... jag tar väl min kiwi då.. :(

Cykeltur!

Ha ha.. ja.. jag tog mig en cykeltur i morse! Det mesta utav all snö är snart borta här i Trollhättan då det ju varit plusgrader i 2-3 dagar. Under snön har det ju legat is och gör fortfarande, men dom lite större vägarna där bilarna kör är ändå rätt okej. Så jag tänkte att eftersom att jag har lite bråttom hem efter jobbet i dag, så ska jag prova och ta cykeln till jobbet. Snabbt och smidigt färdmedel....

...OM man inte är gravid och inte suttit på en sadel på ett par månader!! :) Antar att det bara är ovanan av att cykla... men satan i gatan va anfådd jag blev...och satan i gatan vad ont i rumpen jag fick. Dock gick det bättre med magen än vad jag trott... men så såg jag väl ut som att jag typ gjort i brallan också då jag förmodligen cykla med benen så långt ut man kan komma för att få plats med magen emellan! Ha ha...

Jaja.. den bjuder jag på...jag kom ju i alla fall helskinnad till jobbet och det är huvudsaken!



För övrigt så tycker jag att jag blivit RÄTT SÅ stor nu och det ska bli skönt att börja på vattengympan i kväll! Ska till barnmorskan i veckan och mäta igen och förra gången hade magen skjutit iväg 2 cm (hade visserligen en annan BM mellan gångerna och ibland mäter dom lite olika så så kanske var gången innan lite missvisande, då den inte växt alls speciellt mycket)... Men som vanligt... SÅ VAR DET VAR HELT NORMALT! Blir spännande och se vad som hänt denna gången. Känns ju som att man ska föda ut en jättebebis.. men så behöver fallet inte vara bara för att man har stor mage som tur är! :)

Jag är ju trots allt gravid och det är ju nu man kan passa på att unna sig och ha stor mage... så jag njuter i fulla drag även om jag ser ut som en flodhäst!

Jag somnar typ NU!

Tagit plats i soffan... men funderar redan nu på hur jag ska orka ta mig upp till övervåningen och sängen? Sminkborttagning samt tandborstning känns också vääääääldigt långt borta just nu!



Kanske att jag ska ta en lite smygis i soffan. Ja inte en fis då rå utan en liten smygissömn...det är ju så gött att somna in med tv:n som bakgrund!!

Vad vi gjort idag får jag helt enkelt berätta om i morgon!
God natt!

Clinidermtävlingen...

Om Ni inte redan varit med och tävlat om produkterna från Cliniderm som jag lottar ut har Ni fortfarande chansen att delta!!

Tävling pågår även denna veckan då kampanjen fortsätter i ett par dagar till! Så fram tills på fredag har Ni möjlighet att vinna dessa govopaket från Cliniderm!!

Tryck på länken så kommer ni vidare till tävlingen!

Skötväska!

Men OJ vilken söt liten skötväska....



men OJ vad min sambo förmodligen inte vill gå runt med den!! :(


Hej påse under öga!!

Måndag och ny vecka!! Är Ni laddade?



Själv har jag ett par ögon som egentligen inte riktigt vill vara öppna just nu men tyvärr har jag väl inget val.. och hade jag inte haft ett jobb till så hade jag ju förmodligen klagat på det! Jag f¨år helt enkelt bara hoppas att John Blund tar å tar bort det där gruset han slängt i ögonen på mig!!

Dagen till ära, då jag varken orkade eller hade nån speciell lust att göra mig till nåt extra, fick det bli min underbart fulsöta hjärtetröja!! Blandade meningar om denna tröja... ha ha.. och jag vet två i min familj som gillar den sådär mycket ! Min bror och min far! Jag har haft den en gång tidigare och jag tror att denna tröja kan vara den fulaste dom sett!! :) Därför blir det ju också lite extra roligt att ta på sig den!



Ciao!

Slapparsöndag DELUXE!

Ligger i soffan med nattlinnet på och klockan är snart 16:00. Rekord i slapphet tror jag. Men då jag sovit lite sisådär i natt så har jag i dag under dagen små sovit lite och då heller inte orkat ta mig för att göra mig i ordning!!



Men en dag någon gång då och då får man ha såna här dagar inbillar jag mig för att inte få så dåligt samvete. Nu kommer ju även en ny jobbvecka och nån dag ska vi även bege oss in till IKEA för att titta på bla skötbord..om vi nu kan hitta något och så är det även lite andra grejer som måste fixas. Och då kan det ju vara skönt att man haft en slappardag där man inte gjort något!

Men snart ska vi faktiskt klä på oss lite för att gå iväg och hyra oss en film.. och så blir det nog pizza till middag i kväll!

Hoppas Ni också haft en skön söndag... slappardag eller ej!

Grabbarna dricker öl...

...och så gör även jag!! :)



Men det blir bara en...och inte heller blir det nån utgång för mig. Jag stannar hemma och tittar på tv...eller så går jag och lägger mig!! Men än så länge så har festen bara börjat... så jag håller i ett tag till jag med. :)

Mamma Mia!

Såhär kommer det se ut om några månader...typ...



Jag ska (verkligen) bli mamma och gå runt med en vagn. Något man drömt om sen man var liten tjej och gick omkring med sin egna lilla dockvagn!!

Kära nån va vuxet! :)

Oj oj oj...

Jag tackar för alla svar ang barnvagn.. både här och på FB. Det finns nog ingen vagn som är riktigt jävla skitdålig.. om man nu inte köper en begagnad sak från 1800 talet. :)

Vi har förmodligen hittat vår vagn i dag, men det är fortfarande för och nackdelar och tankarna snurrar i huvet om vi valt rätt!? Så jag berättar inte riktig än!



MEN.. vi har kommit fram till att vagnen måste passa våra behov och inte bara gå på "utseende" "dyrast-billigast" eller populärast märke...Utan här gäller det att vagnen är stabil men också smidig...liten och lätt då vi ju också måste tänka på att vi ska ha med vagnen på båten i sommar och så måste den ju givetvis vara lite "snygg" också! :)

Ja, vi får se hur det blir och det är inte värre än att man byter om man inte är nöjd!! Herregud.. vad är problemet liksom.. Gillar vi den inte säljer vi och köper en ny!! Punkt slut!

Nya tulpaner in da' house!



Det är ju så fint och fräscht...och så blir man ju så glad med lite blommor!

Barnvagn på G!?

Jag/Vi blir inte kloka nånstans!! Tankarna och funderingarna går fram och tillbaka HELA tiden...
  • 4 hjul?
  • 3 hjul?
  • fasta hjul?
  • vridbara hjul?
  • sittdel åt båda håll?
  • billig?
  • dyr?
  • gungig?
  • stadig?
  • märke?
Listan kan göras lång...

Det finns fördelar och nackdear med alla dessa vagnar... då vi ju är två som tycker till... och varför tycka lika för?? Det blir ju så mycket lättare då..och det ska det ju uppenbarligen inte va att välja vagn? Här är några vi kollat på.. men givetvis så tillkommer alltid någon när vi är ute och kikar och jag blir snart GALEN!!





Hjälp oss!!

Vi är bortbjudna!

Slängde mig precis i soffan och ska nu titta på reprisen av halv åtta hos mig! Sen är det väl dags att göra sig i ordning för att dra till "svärpäronen"!!



Och vet Ni vad... jag ska återigen äta.. haha..för dom ska naturligtvis bjuda oss på mat. Och äta bör man....annars dör man!

Classe kom och hämtade mig på jobbet förut... men denna gången gåendes. :) Så det fick bli en promenad genom stan hem. Där stötte vi på Sanna.. min gamla arbetskamrat... vi tjötade lite och kom ju givetvis in på min graviditet. Hon har själv två barn och berättade lite om vad som komma skall för mig. Om jag blev nåt klokare vet jag inte, men en sak är säker och Sanna är en riktig superföderska!! :) Iskall...på ett bra sätt alltså!!

Jag ska ta åt mig av det hon sa och fortsätta läsa på och så får vi helt enkelt se...

Ha en mysig fredagskväll allihopa!!

Är det något Ni vill veta?

Det dyker då och då upp lite frågor här i bloggen och jag är lite dålig på att lägga upp svaren här på bloggen..men försöker ändå svara i Era bloggar. Men även där missar man ibland... plus att en del är anonyma!

Så därför har jag nu samlat ihop några frågor som Ni ställt till mig som jag också tänker svara på nu..och har Ni fler frågor är det bara Ni lägger en kommentar i detta inlägg så ska jag svara på dom också!

Men Ni kanske får alla Era svar här?

♣ Gör du dina naglar själv?
-
Nej, även om jag är intresserad och tycker att det är kul att ha fina naglar är jag nog för lat för att sitta och pilla med sånt. Jag gör dom på en nagelsalong här i Trollhättan som heter ProffesioNails.

Oj, är din sambo ute 4 veckor i sträck?
- Japp, på denna båten ser turerna ut så!

Är det alltid så?
- Det är olika på olika båtar...men de senaste båtarna har det varit så. I början när vi träffades var han ute 10 veckor i stäck! Det funkade bra hela tiden...men ändå kände vi väl båda att det var liiite för lång tid att vara i från varandra. Men kärleken är stark som Ni kanske förstår!! :)

Är det inte jobbigt att vara ifrån varandra så länge?
- Till och från skulle jag vilja säga. Det är väl aldrig roligt att behöva säga hejdå och veta att man inte ska ses på 1 månad. Men å andra sidan är det det här vi är vana vid. Sen finns det så himla bra kommunikation på alla båtar i dag att vi dagligen kan hålla kontakt via, telefon, mail, FB, MSN mm.

Har Ni bestämt Er för vilken barnvagn Ni ska köpa?
-Nej...inte riktigt än, men hoppas bli klara med det i helgen!! Det är verkligen en djungel!! Men vi är väl lite inne på BRIO Happy (duo), Brio Sing (duo) Emmaljuna Edge (duo) men vi kan också ha sållat bort den!?! Sen blev vi lite intresserade av babyproffset egna märke.. någon som vet nåt om den?? Så svaret är helt enkelt NEJ! :)

Har Ni tagit reda på vilket kön det blir på barnet?
- Nej, det får bli en överraskning!


Har Ni några namnförslag?
- Ja..några har vi väl, men inget är bestämt än! :)

När har Ni BF (beräknat födelsedatum)?
- Enligt RUL (rutinultraljud) är BF 10 Mars 2011


♣ När är det dags för föräldrautbildning för Er?

- I går startade första träffen och som nu pågår 4 torsdagar i rad. (3 kvar alltså)

♣ Vad jobbar du med?

- Jag jobbar som ekonomiassistent och sköter den löpande redovisningen på ett företag här i Trollhättan.

 


Då har man käkat lite igen då!!

Denna gången lunch! (herregud vad jag äter hela tiden!)

Vår kära vän Johan (även kallad Bernhard) var inne i stan och behövde lite lunch sällskap en fredag som denna...Classe var ju given och så snek jag in mig på ett hörn också!  Bernhard fick bestämma och Thai blev det!! Jag älskar thaimat om det är någon som missat det..så jag var mer än nöjd..och är nu mer än mätt! :)



Ja, och eftersom att det är fredag fick jag ju dra på mig "lång" klänningen som bara blir kortare och kortare av någon anledning. Har haft den förut, så det är väl egentligen inte så mycket att visa... men jag tycker själv att det är kul och titta på andras kort så därför  tror jag av nån anledning att Ni som är här också tycker det är kul!!??

Men vad vet jag!? :)


Mätta och belåtna!

Trött och lite osäkra på om vi verkligen orkade gå ut och äta igår (fast vi liksom redan bestämt det) så gjorde vi i alla fall ett försök! Å det visade sig ju bli hur bra som helst. :)

- Vi hamnade på Oleary's!  
- Där var det sportsquiz!
- Vi deltog inte...

....utan (vi) bara åt och drack! :) Och tur var väl det...för jag kunde fan inte en enda fråga!



- Om jag är sportintresserad? NOPE!!
- Om Classe är sportintresserad? Njao..men mer än mig i alla fall!
- Det var mysigt, gott och trevligt!
- Så tack Lext för middagen! :)

Off we go to work!

Vaknade strax före 04:00 i morse och kunde givetvis inte somna om!! Efter 3000 vändningar på en halvtimma så frågade Classe hur det egentligen gick för mig på andra sidan madrassen? :) Skönt tänkte jag.. en till som en vaken! Sen att det var jag som väckt han spelade inte så stor roll tyckte jag...nu slapp jag ju ligga vaken själv!

Så där låg vi i mörkret och pratade om allt och inget...tills jag, strax efter 05:00, somnade om igen. det gjorde inte Classe så han låg snällt kvar där och pilla på sin Iphone så jag fick några minuter sömn till! Men inte var det länge... för sen ringde ju klockan lite före 06:00 och då skulle ju jag egentligen gå upp...men det ORKADE jag inte så jag låg kvar en stund och morna mig. Men nu är vi båda uppe på fötterna och Classe ska KÖRA mig till jobbet då han ska ut och åka skidor nu! Sicken lyx!!

Men nu är det dags att dra!!

Torsdagslyx!

Sitter i soffan med varsin laptop i knät... inte har vi sagt ett ljud till varandra på ett tag...och inte heller är tv:n på!! Ha ha... tänk vad ens dator är värd mycket. Jag sitter och läser bloggar, bloggar själv och glor lite på fejjan.. Och C-H han kolla på båtar, båtar och åter båtar. :) I bland kollar han även på hus också..och det gör ju jag med såklart. :)

Nu låter ju detta helt sjukt, men lite "egentid" med sin dator måste man allt få ha när man kommer hem. Och vi ska ju dessutom snart prata massor med varandra då vi faktiskt tänkte äta ute idag. Vi ska alltså gå på restaurang.... Vad töntigt det låter...gå på restaurang!! Humm.. ja ja.. skit samma..hur som helst så måste man få lyxa till det lite mitt i veckan också!



Sådär ja.. nu har bi börjat prata med varandra igen så nu är det dags att sluta blogga! :)


Gravid vecka 33



Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

Mamma

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.

Pappa/partner

Väntar ni ert första barn kan det vara lärorikt att få komma på en förlossningsföreläsning några veckor innan det är dags. Det kan också gör att ni känner er tryggare och säkrare inför förlossningen. Alla runt omkring er har sina egna tankar och berättelser om förlossningar. Det är bra att lyssna på och diskutera med andra men det är även bra att lyssna till dem som jobbar med förlossningar och nyförlösta dagligen för att få en annan bild av verkligheten.


Ohooo Nooo!




Katastrof!!!

Fingret måste genast till nagelakuten...och vi som ska träffa föräldrargruppen för första gången idag!! Vad ska dom tro liksom? Att jag är en slarver som inte bryr mig om mitt utseénde bara för att jag är gravid??

Nej..jag skoja bara (bästa att skriva det)..detta får vänta tills i helgen då jag kanske har lite tid över för att laga!! :)


Time goes by..

Redan Torsdag i dag min vänner...OCH...visst är det LOVELY...fr i morgon är det helg igen!



Randigt IT IS som Ni vet när man är gravid nu för tiden.. eller så kanske det alltid har varit?? Vad vet jag.. men jag skrev ju ett inlägg om det för ett tag sen och fick bara en massa uppmuntrande kommentarer! Det tackar vi för. Nu menade ju jag inte att Ni skulle ge mig massa komplimanger och säga att jag inte såg stor ut i randigt..utan det var mer bara grejen av att göra så mycket mamma kläder i randigt, när man annars säger att man "blir stor" eller "större" av just tvärrandigt! :)

Jaja.. jag låter den diskussionen med mig själv stanna här och så hoppas jag på att Ni får en bra dag! ♥


Jag luktar så gott!

Som sig bör (enligt mig) så hade ju Classe givetvis med sig en liten present hem till mig. Han själv tycker dock att jag har alldeles för många parfymer... medans jag inte kan se något problem med det?

Vill han att jag ska lukta gott så är det bara att handla vidare. Men visst... en parfym (och ibland två) varannan månad gör ju att skåpet rätt fort blir fullt. Men då brukar en maskara eller ett läppglans funka bra som lite plåster på såret i stället (eftersom han varit borta från mig). :)



I dag möttes jag av denna goda doft från Naomi Cambell!!

Jag tackar och bockar!! ♥

Black and Gold

MEN.. jag blir tokig på blogg.se!! Hade i stort sett skrivit klart ett inlägg då allt bara försvann! Inte gick det att "backa" och inte ligger det som utkast... så det är bara att börja om! Åhåååå!!

Det har i alla fall kommit mer snö i natt...vilket inte är så bra kombo för mig!! Snö + isigt underlag = LIVSFARA! Classe brukar skoja lite med mig och säga att jag är klumpig då det har hänt (tidigare år) att jag gjort såna där fiiina vurpor som man helst inte vill göra. :) Men i år har jag "peppar peppar" klarat mig väldigt bra.. å den som halkat runt mest... det är nog Classe själv.

Men så i morse kom ögonblicket som kunde gått illa. Jag var påväg till jobbet, genom stan, som vanligt i godan ro... då jag helt plötsligt sätter ner foten i nån slags "grop" som bildas av is och snö. Och AJ säger jag bara. Faaan.. vad ont det gjorde...Foten vred sig 360 grader kändes det som. Jag ramlade som tur var inte men jag vrickade till foten och det räckte och blev över. (Fick ju snällt halta vidare utan större utsvävningar!) 

Tänk Er om jag ramlat då.. då hade jag ju inte kommit upp. Smidig som ett kassaskåp med ytterkläder på.. Kan tala om för Er att man känner sig lagom uppstoppad som gravid då..ha ha.


I dag kör jag helsvart med lite guldinslag...

Nu bara väntar vi...!!

Timmarna räknas ner...och även om jag förmodligen har lagt mig när han kommer hem så kommer jag ju garanterat att vakna när han sätter nyckeln i dörren. Kotten vaknar säkert också och vill säga hej till "pappi" som varit borta så länge.. :)

 


Sailors hemkomst!

Dagen är kommen... min sjöman kommer hem!!

Visserligen inte förens sent sent i kväll... men ändå... en månad har gått och jag behöver ju nu inte sova ensam på ett tag i alla fall. Och så kan jag ju använda det mänskliga stödet, som skydd för att inte rullar runt på mage, i stället för att bulla upp och krama kudde varenda kväll! :)


Dagen till ära tog jag mina "ankar" örhängen! :) (annars en jävligt tråkig outfit)


Snart är du här...älskade lilla unge!! ♥

När jag sitter här i soffan och ser på min mage, som rör sig åt alla håll och kanter, slår det mig.... (ännu en gång idag) .....att om två månader smäller det.

(Ja.. enligt RUL alltså... sen vet man ju aldrig!!)




Det är nästan så att man vill fira med tårta!!
Löjligt va!? :)

Halv åtta hos mig!

Japp.. det är vad som visas på tv:n just nu!

För min egen del blev det lite köttfärsås, morot, majs, blomkol och en avkado. Man tager vad man haver... och det var gott och jag blev mätt. Grejjen är den att jag kännt mig lite skum i magen idag (inte nog med att jag varit trött liksom). Nästa som lite magknip.. Ni vet... när man typ vill släppa världens brakfis fast det inte går.  :)



Nu brukar ju inte jag gå å släppa väder hur som helst och inte heller idag fast jag gärna hade velat göra ett försök! :) Kanske är det sammandragningar jag haft? Vad vet jag...har ju aldrig haft det förut så jag vet ju inte hur det känns... Men samtidigt så säger dom ju att sammandragningar och förvärkar är ungefär samma sak och känns ungefär som molnande mensverk.. och det däremot har jag ju kännt av lite grann sen tidigare.

Eller så blev det helt enkelt en dålig start på morgonen med trötthet och dåligt intag av frukost som gjort att magen inte ville var med idag? Vad vet jag.... Nu börjar det dock kännas lite bättre efter ännu lite mer intag av mat och grönt.. men i stället så har huvudvärken hittat hit!  Blää...

Tror jag ska ta en varm dusch, dra på mig mitt nattlinne och sen krypa ner under filten och hoppas på en bättre dag i morgon! :)

Påminnelse av CLINIDERM tävling!!

Ni har väl inte glömt bort att vara med i tävlingen där du kan vinn en av 4 gåvoboxar från hudvårdsserien Cliniderm!!


----->
Klicka in här för att vara med och tävla!! <-----


Ingen ork!

Urk vad jag känner mig trött!! Jag har ingen ork what so ever i min kropp idag! Bara att resa sig upp känns jobbigt idag...och för att inte tala om att gå eller böja sig ner! Försökte somna tidigit i går, men ju mer man tänker på att man måste sova så går det ju inte. Tankarna flyger både hit och dit!

Tillslut måste jag ju ändå ha somnat, för klockan 03:00 (den magiska vakna tiden) så vaknade jag av att något tryckte på blåsan... så det var bara att snällt gå upp för att sen försöka somna om igen. Har drömt jättemycket i natt och när jag vaknade var jag skita-asa-trött!!

Jag har trots min obefintligea ork slängt ihop ett litet kollage på dagens.

Jaha.. på de här korten ser det ju ut som skjortan legat i en boll över natten (jag ser för övrigt också ut som en boll).. Men den är faktiskt struken... tyvärr verkar det som att den blir skrynklig så fort ma rör på sig + att den är lite skrynklig i sig också. (Bara så ni inte tror att jag går ut HUR som helst)


Kvällsmat!

I kväll serverades det tacos framför tv:n! Mycket gott..men nu ska jag ta hand om tvätten!



Vågar knappt visa...

Okej.. det ser värre ut på kortet än vad det var...ingen ursäkt....och det är inte okej att ha så stökigt i en garderob. (Tyvärr var detta resultatet av en stressig jul"packning", då jag bara rev ut saker i panik,  och som blev ännu värre när jag sen kom hem igen då jag inte orkade ta tag i det på en gång).

Man hittar inget... och allt blir bara skrynkligt och fult (hoppas nå´n känner igen sig)! Nu är det mer ordning och jag har till och med hittat kläder som jag tidigare undrat vart dom tagit vägen. :)

 

Nu har jag burit ner massa grejer till förrådet samtidigt som jag håller på å tvättar.... och så tänkte jag ta och dammsuga lite också! Efter allt detta blir det nog en liten promenad till klädinsamlingen för att skänka lite kläder jag rensade bort och så kanske en liten sväng runt stan bara för att få lite luft!

 

Ingen soffliggardag idag inte!


Zzzznark!

I dag blev det sovmorgon minsann...men sen så har jag vaknat ett par gånger i natt pga konstiga drömmar. Så idag blir jag inte lika snabb ut som i går. Klockan är redan 10:30 och i går var jag ju utanför dörren kl 10:00.

OM jag ens går ut över huvud taget? det är IS-gata ute...samt att det har regnat och bildats stora poolområden på gatorna!! Helt och hållet LIVSFARLIGT!! Men å andra sidan så måste jag nog gå ut å få lite luft annar blir jag så himla rastlös.

Har ju på senare tid fått ett lite pedantiskt beteende och kanske ska garderoben få sig en omgång i dag (igen). Jag blir TOKIG när det ser ut som att en tromb ägt rum där inne. Behöver fler garderober... men har en aning om att så inte bli fallet innan vi flyttar...utan tvärtom. Nu kommer MINI också som ska inkräkta på mitt utrymme. Någon som har nån bra lösning på det hela?? Rensade ju för bara några månader sen!!

I går kväll var Kippe här och hälsade på mig lite och äntligen fick jag min thaimat. :) Vi kollade först på en film..sen fångarna på fortet och sen en film till.. så det blev en helkväll i soffan med tv och godis. Det värsta är att det blev en del godis kvar då vi ju var så mätta efter maten... så nu sitter jag här och äter det som frukost. Och det är inte OKEJ... så nu måste jag ta med mig det upp till köket och göra i ordning lite "riktig" frukost!! :)



Jag och pensionärerna!

Hemkommen från stan precis och klockan är bara 12:00. Ha ha.. vid den här tiden är man ju vanligtvis inte klädd annars! :)

Köpte mig ju en ny BH i går men lyckades få med mig fel storlek och då det inte fanns många kvar tänkte jag att det var lika bra att se till å byta den idag. Det trodde jag väl aldrig.. osminkad, kl 10:00, i träningskläder stegade jag in mot ODEN och Kapp Ahl (fick en fråga om vart den är köpt) för att byta. Och det gick ju bra.. med mig hem fick jag även en skjorta samt ett lite finare nattlinne i svart med vit spets.

Efter det gick jag ner till MIE`S (en hårsalong inte så långt från där vi bor) för att kolla om någon hade tid och plocka mina bryn... så nu har jag fått det gjort och även fått lite frisk luft på köpet i form av en liten promenad också!


Nya fina ögonbryn!

Nu börjar magen att kurra så smått och jag ska nog börja tänka på lunch!! Spagetti och köttfärssås får det bli! Mums!


God morgon på Er!

Då var det lördag i dag då!

Gick upp och la mig runt 23:00 tiden i går och somnade nog rätt fort tror jag. Därav vaknade jag ju ganska så tidigt i morse.. redan kl 07:30...däremot ville inte Mia:s ögon riktigt öppna sig, så jag låg kvar en stund till med hopp om att kanske somna om.. Men tji fick jag för sen vaknade mini till och då var det lika bra att ge upp! :)



Nu har vi käkat lite frukost...i sängen... LYX... och nu ska jag krypa ner en liten stund till och glo lite på tv innan jag går upp och tar tag i dagens fix.

Ha en bra dag!

En liten svartvit tavla på oss TRE! ♥

Jag har dom senaste dagarna varit väldigt  "städig och pysslig" och jag tror det kan ha med graviditeten att göra! :)

Det senaste jag pysslade ihop, här i kväll, är denna tavla som jag nu (tyvärr) inte riktigt vet vart jag sätta upp....??


....Men jag tror att det kanske får bli i sovrummet så att vi kan se vårat lilla hjärta både när vi vaknar och när vi somnar! ♥


Fredagsmat för en..eller två?

Ja.. hur ska jag säga... jag är ju ensam men ändå inte. Mini ska ju också ha mat! :) Så är vi en eller två som ska äta??



En sak är säker i alla fall och det är att här ska ÄTAS! Tänkte gå och köpa mig lite thai först men så såg jag på hemvägen att favorit thaien stängde 14:00 idag... eller kanske öppnade dom då?? I don´t know...skit samma!! Hur som helst så har jag tagit fram en hönökaka från frysen som jag tänkte tillaga som en pizza. Jättegott om Ni inte provat det förut?

Och så får det bli Postkodmiljonären och Let's Dance för hela slanten!! :)

Tulpaner!



Jag gillar "levande" blommor... så jag tog och köpte mig lite vita "tullisar" förut!!

Och så blev det..

...även en BH till mig och två par strumpor till "Kotten"!! :)



Man måste ju även vara lite fin "under" när man är gravid!!

En liten "ljuskjälla" fick det bli...



Stack in i en inredningsbutik här i Trollhättan efter jobbet (bara) för att "titta lite". Givetvis kunde jag ju inte motstå denna söta lilla lykta..så jag slog till!

Blir nog mysigt i kväll när jag får tända upp den! :)

Lovely friday!

Då var det dags för jobb i dag igen då!



Många är ju lediga idag eftersom att det är sk. "klämmis"... men jag kör på ändå..jag var ju ledig igår. :) Blir nog inte någon heldag med tanke på att jag i stort sätt kommer sitta här själv och var här rätt tidigt. Men jag ska allt kunna få gjort en del ändå...och nån mer lär det ju dyka upp!

Skönt med fredag i alla fall och två dagars ledighet till! :)


Ingen fredagsoutfit direkt men jag orkade liksom inte anstränga mig något idag när det ändå knappt kommer vara några på jobbet!

 


Uppdatering av filmen...

Filmen var jättebra och efter nästan exakt 32 minuter började tårarna att rinna.. och sen slutade dom inte förens nu.. 5 mintuer efter att filmen slutat...

Har gråtit och snorat så att jag inte längre har någon smak kvar...pop cornen smakar inget och drickan känner jag bara "bubblorna" av!! Så är Ni sugna på tjuta en skvätt...lägg Er i soffan... luta Er tillbaka...var ensamma...ladda med en jäkla massa papper och slå på denna film! :)

Jag kan vara extra känslig då jag i vissa scener känner starkt för dom båda då jag vet hur jobbbigt det kan vara att säga farväl till den man tycker om...och jag är kanske lite extra bölig i vanliga fall och kanske ännu lite extra nu. Jag vet inte.. men är Ni såna som brukar gråta till "extreme home makeover, biggest loser, olika "gör om mig" program m.m. .... så kan jag garantera att Ni även gråter till denna film!!

Nu ska jag badda ansiktet med kallt vatten och gå upp och lägga mig...är alldeles svullen i ansiktet känner jag! Ha ha..

Tjejfilm!

Nu ska jag borra ner mig i soffan tillsammans med en skål popcorn och slå på en film jag nyss var och hyrde!!

Räknar med att gråta några floder då jag såg inne hos "sjömanshustrun" att det var precis vad hon hade gjort! :) Och eftersom det är samma författare som skrvit A Walk To Remember så kan det inte gå fel. Den filmen tjuter jag mig rätt igenom varje gång jag ser.

A walk to remember kan jag varmt rekomendera.. och den här får jag tala om senare vad jag tyckte om!

Men hey...här har Ni ju två filmtips om Ni är sugna på riktiga tjejfilmer! :)



Hoppas Ni har en mysig torsdagskväll mina vänner!

Hejdå julen...

Sådär ja... Nu har jag hållt på och städat och rensat HELA dagen.. känner mig inte riktigt nöjd än... men det är städat och fint nu i alla fall. Någon tvätt har jag inte hunnit med men det tar jag i helgen. Tror att jag behöver sätta mig ner i en sekund och inte göra nåt nu!! Men det är bara det när man väl är i gång så går allt av bara farten. Anlednignen att det tagit hela dagen är för att jag kört en rejäl rengöring i köket samt "homestylat" lite och tagit bort saker.

I need a house.. å det snart!! Känner att vi snart inte får plats här längre.. eller jo.. det får vi.. men alla grejer som man köper på sig får inte plats. Det finns så myclet snyggt som jag nu valt att packa ned för att jag vill förändra lite...Hade jag haft ett hus hade man kunnat ställa det på något annat ställe kanske? Nu hamnar det i en låda å så får vi se när det kommer till användning igen. :)

Huvudsaken är i alla fall att julstjärnorna är borta från fönstrena och att vi nu väntar på våren....När nu den tänker komma?



Vi tackar för denna gång och så får vi se vart dom packas upp nästa gång??

TÄVLING!!

Jag skrev tidigare i veckan ett inlägg om att jag var "en buzzador" och dess innebörd som ni kan läsa här! Jag utlovade i samband med detta även en liten tävling som jag nu tänker gå ut med!!



Jag har fått möjligheten att testa ett antal produkter från CLINIDERM by ACO och även fått äran att lotta ut 4 st gåvoboxar!

Jag har nu använt dom i ett par dagar kommer givetvis att fortsätta med detta för att få bästa resultat! Produkterna tycker jag (än så länge)funkar bra och man känner sig ren,fräsch och mjuk i huden eftr att ha använt dom. Produkterna har en svag doft vilket är perfekt för dom känsliga men som ändå vill att det ska lukta lite gott!

Det Ni nu ska göra är att svara på två enkla frågor och svaren kan Ni givetvis hitta på CLINIDERMS hemsida!

1. Varför har Cliniderm tagit fram dessa produkter?
2. Nämn 3(4) olika områden som produkterna omfattar!


Det enda Ni nu behöver göra är att lämna en kommentar i detta inlägg att Ni är med och tävlar och varför just Du ska vinna en gåvobox... samt maila mig svaren (+ namn och adress) på [email protected] så att Ni inte kan tjuvkika på varandras svar....även om dom nu inte är så svåra!! :)

Tävlingen pågår t.o.m 2011-01-16 (så Ni har gott om tid på Er)

(Jag står givetvis för porto)



Kom igen nu... det är väl inte så jobbigt!!
Lycka till!

Vinnare av gåvopaketen kommer jag senare att lägga upp här på bloggen och har Ni en egen blogg blir ni även länkade såklart!

Gravid vecka 32

Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.



I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.

Lyrisk...

Jag har precis....för första gången...hört "kottens" hjärta slå här hemma genom ett stetoskop!!



Min kära mamma gav mig ett sådant i jul, i hopp om att jag/vi skulle få höra något där inne. Jag har inte gjort några större försök än men började i går kväll då bebisen hade hicka (igen). Det lät som små dunkanden i magen och redan då blev jag helt lyrisk över att "själv" (utan BM) höra saker som händer i min mage!!

Och så i morse... när jag satt här nere i soffan tänkte jag att jag gör ett försök då bebis verkade lugn.. lite lättare då att hitta hjärtat eftersom det kan vara ganska dovt och "gömmas" av andra ljud!! Och det gick fort... jag pricka rätt på en gång... DÄR VAR DET...det lilla lilla hjärtat som slår på vår bebis!! Emellanåt kom en lite buff då bebis förmodligen kände att jag tryckte lite extra på h*n!

Det här blir roligt för Classe att höra när han kommer hem och jag hoppas att vi kan pricka rätt fler gånger..även om det kan vara lite svårt.

MEN... vilken lycka att kunna få höra att det tickar på där inne när man vill...och inte bara på sina kontroller på MVC!! ♥

God kväll!!

Jag är sugen på något gott? Men vet inte riktigt vad?

Konstigt det där att man ena dagen knappt kan äta för att man bara känner ett stort NEJ till mat... medan man andra dagen skulle kunna äta vad som helst! :) Kanske inte skulle äta vad som helst just nu, men är ändå sugen liksom!

Fick ett 10 pack TWIX av min brorsdotter Amanda i julklapp som ligger där uppe.. och jag kan säga att det är farligt nära att jag kommer gå upp å hämta en sån snart!

Dagen i dag har varit blandad!! Först "fuldagen"... sen besök hos BM....och sen hejdåtårta för två kollegor. Dåligt blandat med bra. BM besöket fick ju dagen att bli lite bättre då man ju blir alldeles varm i hjärtat av att höra bebis hjärtljud och samtidigt få höra att allt står rätt till med mamma också. Ingen äggvita..bra blodtryck och trots jul och nyårsfirande så hade jag gått ner 0,5kg...och SF låg precis på "mittenkurvan"!

Det tråkiga idag var väl att två kollegor lämna företaget för nya utmaningar..Glad för deras skull, men kommer sakna "Nilla" lite extra...my colleague in crime liksom. Men å andra sidan så går ju jag också snart hem... så jag är egentligen bara glad för hennes skull... och Marias också såklart.

Som Ni ser har jag morgonrocken på mig vilket jag typ  har varje kväll numera. Vet inte vad det är men jag är så frusen på kvällarna att jag nu alltid tar mig en VARM dusch innan jag går och lägger mig. :) Nu ska jag inte lägga mig riktigt än men jag ska däremot krypa ner i soffan under filten...å så ska jag kolla på Moulan Rouge på 8:an kl 21:00. Och till det får det nog bli en TWIX trots allt!

Lite musik kanske..

Det var länge sen jag slängde in lite musik i bloggen så här kommer en låt jag faktiskt hörde för första gången i går på radion. (i P3)

Jag bara föll pladask och var tvungen att leta upp den DIREKT... och här får Ni lyssna å se vad Ni tycker!! :)


Den är här nu...

Årets första "ful"dag!!!

Nej, jag brukar inte gå runt och tycka att jag är snygg annars heller men vanligtvis så accepterar man ju i alla fall hur man ser ut å tar dagen som den kommer. Ingen annan ser skillnad och nej.. man ska inte kalla sig för ful.. utan kanske en dålig dag då!! 

Så nu är den alltså här!! The bad day!

Dessutom har det flyttat in en finne eller två på min näsa. Nej.. inte hela världen och vad gör det om hundra år! Men inte blir det bättre en sånhär dag!

Kläderna som jag (för en gång skull) planderade i går redan... gick INTE att ha på sig idag! Hur nu det kan komma sig? Så mycket kan inte ha ändrats under mina 7 timmars sömn? Eller?




Uppenbarligen var det ju ingen skönhetssömn så det kanske inte är konstigt alls! Och  dagen till ära ser jag alltså ut som en liten tant!

Hejdå!

Kläder till "kotten"!

Visst är det nå´t speciellt med små söta kläder... MEN VISST blir det extra gulligt när det är pappan som köpt det (alldeles själv)!! :)

Det här hade Classe varit ute och handlat innan han åkte ut till sjöss denna gången. Alla bara "smalt" på julafton när jag öppnade paketet till "mamma och kotten"!!



I dag fick jag även ett mail där han undrade lite om vi hade köpt tillräckligt med (små) strumpor till bebis!! Ha ha.. han är väl för söt (och kommer förmodligen döda mig för detta inlägg)! ♥

Kunde inte låta bli...

Mina ben dom bara gick och gick och gick... Jag kunde verkligen stoppa dom... och mina händer dom bara sträckte sig och stärckte sig efter dessa (två) läckerheter där dom hängde (så ensamma) på ställningen! :)


l

Att det sen var halva priset gjorde det ju inte lättare att motstå! :)
Är helnöjd och endast 114:- fattigare!

Blått är flott...

....Men nästa gång får jag nog komma på något nytt!! Hade lite bråttom idag, så jag körde på en gammal hederlig "färgad" manikyr som alltid funkar! Denna gånen i blått... en färg jag aldrig haft förut och som jag egentligen tycker sådär om... men så länge det inte är mörkblått så funkar det!!

Så här är resultatet!



För information så var det lilla kollaget förut endast några få bilder från mitt nagelarkiv!!. :)

Nu blir det tv för hela slanten!



Hemkommen efter jobb och träning.... tänkte jag skriva (och skrev det)... men jag har ju inte alls tränat!!! (låg bara så gött i mun eller nåt?)

Jobb och shopping är mer rätt... Fast nu för tiden är väl allt man gör "träning" med tanke på den mage man går runt med! :) Eller rättare sagt... det mesta känns som ett träningspass nu för tiden. Bara att ta sig ur sängen... eller soffan liksom...

Nu ska jag ta och äta lite kvällsmat och så ska jag uppdatera hur naglarna blev!!

Naglar..

Nej.. nu måste jag skynda mig till någon av mina nagelteknologer och fixa min klor!! :) (Vet att du skrattar Nilla)




Kan bara inte bestämma mig för hur jag vill ha dom idag, men resultat kommer....

Dagens..

Nu när det ändå är lunch tänkte jag passa på att slänga in en "dagens"!!


Tröja och kjol...
Vardagsenkelt och mycket sköna gravidkläder! :)


Kors i taket...

...Nej i örat ska det ju vara!! :)



Inviger idag mina nya fina örhängen som (jag bl.a. fick av min svägerska) i julklapp!
Fina va!

Tidigt..

Ligger i sängen och inser att det inte är någon idé att somna om igen. Vaknade för ca 30 minuter sen av en lite mindre mardröm och har efter det inte kunnat somna om! Så typiskt när man ändå känner att man är trött och behöver sova. Men jag får hoppas på tidig sömn i kväll stället. :)

Klockan är inte mer en 05:20 i skrivande stund och att göra sig i ordning för jobbet känns nu lite tidigt... men vad har jag för val??  Kanske lika bra att jobba in lite då vi ju snart ska börja gå på föräldrakurs som är mellan 14:00-16:00 (fyra torsdagar) plus att det ju blir en hel del BM besök nu framöver på dagtid.

Visst... man kan börja ta ut föräldraledigt för såna grejer.. men det känns liksom bara bökigt... bättre att justera arbetstiden lite i stället.

Så ja... jag går väl upp då! :)
God Morgon!

Spårlöst!

Ligger nyduschad i soffan och ser på Spårlöst... å då ser det ut såhär!!



Buhu...vad sorgligt det ska vara hela tiden då!!

Nästa år...

..kommer detta fina julgranspynt hänga i granen!! :)


Snöflinga 50:- och kula 35:-.. å så halva priset på det! :)

Hade tänkt köpa dessa när dom in till butik i november.. men kom på att det är bättre att vänta tills efter jul då det förmodligen är rea... Och eftersom vi inte hade någon gran i år då ingen av oss var hemma så var det ju onödigt att betala fullpris. Och vips... i dag på lunchen var det halva priset.. så nästa jul blir det äntligen lite ROSA i granen!! :)

Lovika special designed for Mia!

Har inte jag världens finaste vantar så säg!?




Det tycker i alla fall jag!!

Lunchrandigt..

Alltså... jag har funderat över detta med randiga kläder!!!

Det sägs ju att man inte ska bära "tvär" randigt när man är stor...men varför görs då många mammatröjor i just tvärrandigt??

Nu är detta ett vanligt linne..så jag får skylla mig själv om jag ser extra bred ut... men jag har andra gravid tröjor som jag köpt som just har ränderna på tvären!!

Och när man är gravid är man ju VERKLIGEN tjock!! :)



Nu ska jag slänga i mig lite lunch!!


Gravid vecka 31

I förra veckan gick jag och kotten in i vecka 31 tillsammans... Vet att jag missat att uppdatera om detta så här kommer lite info vad som händer denna veckan! :)


Magen i kväll... (V 30+3)

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

 

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

 

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

 

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

 

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.


Louis Vuitton till BB kanske?

Om ett par veckor är det dags att packa och förbereda BB väskan!! Och varför inte lyxa till det i någon utav dessa??


1:an...2:an eller 3:an...det är frågan? :) (Tror dock att min favorit är nr 1!)

Bilderna är hämtade från www.handbagsshopbuy.com

I´m a Buzzador!

När jag kom hem idag låg där i brevlådan ett stort paket och väntade på mig från Buzzador. Klicka gärna in för att läsa lite mer om vad detta innebär... men här kommer lite kortfattad information vad en "buzzador" gör! Och är du själv intresserad av att bli en Buzzador går du in via denna länk.




Att vara "en Buzzador" innebär att man blir inbjuden till olika kampanjer som man kan gå in och anmäla sig till.

Är man intresserad av att vara med i en kampanj svarar man på olika frågor och får på så sätt redan på om man är intressant för kampanjen eller ej. Om du blir en av dom utvalda får du inom ca en vecka svar på detta via mail och några veckor senare dimper det ner ett paket till dig där innehållet varierar beroende på vilken kampanj du deltar i.

Ni ska snart få reda på vad innehållet i mitt pakete är och Ni ska även få chansen att vinna delar av innehållet via en tävling jag tänker hålla framöver. Men först ska jag bilda mig en uppfattning genom att läsa på och prova produkterna!!

Hoppas Ni är nyfikna och håller utkik! :)

Hejdå Karlskoga för denna gången!

I dag är det dags att packa bilen full och bege sig hem tillTrollhättan!



Samtidigt som det känns lite vemodigt
känns det också lite skönt att få komma hem och INTE bo i en resväska. Även om man varit ledig så har det varit rätt då hektiska dagar ändå och när jag kommer hem ska jag njuta av lugnet och tystnaden och bara ta det lugnt....och så vänta på sjämannen såklart! ♥

Tack vare denna ledighet (som ju tillbringats i Kga) så har även denna "frånvaron" gått fort och på tisdag är det bara en vecka kvar tills han kommer hem. Då får vi 4 sköna veckor tillsammans där vi bla ska fixa vagn...bilbarnstol...säng..skötbord och lite annat smått och gott! Sen sticker han bara ut två veckor till innan det är dags för Kotten att förbereda sig för världen... ♥

Nä, nu ska jag göra mig i ordning, packa väskorna och försöka få med mig alla julklappar hem! Tänkte att jag skulle hinna åka under tiden som det är ljust ute i dag.. känns lite säkrare på något sätt!

Tack alla Ni som gjort min Jul, Julledighet och Nyår så himla mysig...familj, släkt och vänner!!

Vi ses snart igen! ♥

Vilken start?

Hallå? Var jag ute i går eller?

Nej, det var jag inte.... och inte drack jag en droppe alkohol heller....ändå startade jag detta året med spya! Bra jobbat!!

Tror dock inte att det är någon magsjuka då jag nu kännt mig bra i ett par timmar och fått vila lite. Magen kurrar..vilket också brukar vara ett sundhetstecken. Tror bara att jag mosade i mig frukostfilen lite för tidigt efter att jag vaknat och på så sätt kände mig lite för "välfylld". Förmodar att det har med graviditetn att göra.

Känner mig som sagt mycket piggare nu och ska ta å gå in i duschen för att fräscha till mig lite å sen få lite luft i form av promenad i det fina vädret.




Men kaxigare än såhär var jag inte förut!! :)