Familjemys på hög nivå!

Tänkte att det var bäst å dra i väg ett litet inlägg såhärn på söndags eftermiddagen så att Ni har koll på oss! :)

Dagarnan rullar på när man är borta (eller hemma). I fredags var det ju fest och det tackar vi Linda för. Gårdagens tillstånd vittnade om att det var en väldigt trevlig fest!! :) Men som jag skrev så har man ju inte tid att vara bakis när man är här så vi drog i väg till Lunedet på förmiddagen med barnen och lekte, käkade och kollade på djuren!



På kvällen var vi hemma hos mamma och Olle på god mat. Grillad lax, med massa olika grönsaker i ugn, rostad potatis och sallad till! Mys mys mys!



Nu är vi hos pappa och Anna-Lena och har precis kommit upp från badet. Det var lite kallt men låg man bara i en stund så blev det skönt! Kvällen bjuder även här på mat och det ska bli mysigt att få umgås med familjen i dag med.



Sådär ja...det får räcka för nu... och som Ni ser går det VERKLIGEN ingen nöd på oss här i dom Värmländska skogarna! :)

Full rulle!

Snart kommer Lexie:s farmor hit så att jag kan åka iväg och fixa mina naglar!! var ett tag sen sist och dom har nu växt ut till riktiga klor!!

Design är inte riktigt bestämt än...men det lutar nog mot rosa... Skräll..NOT!



Nu lutar det mer och mer åt att jag åker till Karlskoga idag. Dels så är det alltid mysigt att komma hem till familjen men denna gången är det även en tjejfest som drar lite i mig!! :) Och man ska väl kombinera nytta med nöje!

Tänkte att det kunde vara roligt att partaja lite med gamla Karlskogabrudar för en gång skull...för det var verligen inte i går! Det blir ju inte riktigt så när man flyttat...för när man kommer hem så är det så många man ska träffa och då finns liksom ingen tid till att sticka i väg en hel kväll för att sedan dagen efter vara bakis! :)

Man vill liksom vara med sin familj och sina närmsta vänner!

Kusin och tremänningshäng!

Det börjar närma sig midnatt och ny dag..... och här sitter jag!!

Kusinerna stack vid 21:30 tiden ungefär och sen försökte jag natta (om) en trött Lexie som haft fullt upp idag med sina tremänningar. Övertrött var ordet!! Men det är förståeligt nu när hon vill vara med så mycket som möjligt.



Det var jätteroligt att träffa Ullis, Walter, Olivia och Kristin! Vi har pratat...ätit...lekt... varit i lekparken...handlat...ätit och ja.. Ni vet!! :)

Nu är det godnatt för mig snart och så hoppas jag att jag ska kunna bestämma mig för om jag ska åka till Karlskoga i morgon eller inte!?

God natt!

Baka baka lite kaka!!

Någon som hört den ramsan förut?

Lexie:s farmor brukar köra den med Lexie och hon skrattar så hon kiknar ibland!! Eller ja.. kiknar och kiknar kanske var att ta i ... men hon ler, gapar och ger ljud ifrån sig i alla fall! :)



Å som rubriken lyder är det kanske vad jag borde göra idag då två av mina kusiner kommer hit och hälsar på.

Ulrika är hos Kristin i Gbg med sina två barn och hälsar på och eftersom det inte är så långt mellan oss så tyckte dom det skulle vara roligt att komma hit idag. Kristin har ju varit här förut, men aldrig Ullis så det ska bli jättekul! Fint väder verkar vi få  också!!

Bäst att äta frulle och göra sig i ordning!


Uppmärksamhet!

Någon mer än jag som har en unge som ska ha uppmärksamhet HELA tiden?? :) Jag gör inget annat än att hänga med Lexie dom senaste dagarna! :)

Visst.. jag älskar den där lilla krabaten och vill ta vara på varenda minut... men ge mig en halvtimma..en timma...utan att jag måste underhålla... byta leksaker...plocka upp leksaker som kastas högt och lågt... byta ställning... ligga... halvsitta....sitta ordentligt.. stå...prata..sjunga....läsa sagor!!!

You name IT!!



La henne i babygymmet och lät henne gny lite... till slut blev det tyst!! :)

Å nej..  I DAG tänker jag INTE ha dåligt samvete för att hon fick somna på golvet... det ligger dessutom två madrasser där under så hårt är det inte... för jag har underhållit denna dam sen kl 08:00 i morse med undantag för en liten eftermiddagslur på gräsmattan! Ja.. och så PW:n då... men det var för bådas skull!! :)

Nu ska jag försöka laga till lite kvällsmat innan hon vaknar. Wish me Luck!

Nu lunch!

Har precis kommit hem efter 1h 15 min PW i den stekande solen!! Behöver jag säga att svetten rann om mig när jag kom hem!!

Dessutom har jag dom sista 20-25 minutrarna valt att i stort sett bara gå uppför i backar. Svinjobbigt (med min kondis) men förhoppningsvis förbränner det kanske en liten kalori till än annars!?

Lexie sov gött i vagnen och ibland önskade jag att vi kunde byta plats med varandra!! Ha ha.. tänk Er den bilden i huvet då!!



I morse körde jag dessutom 25 minuter på crosstrainern (sen orkade jag inte mer). Det gäller att gå ut stenhårt för man vet aldrig när nästa tillfälle kommer!! Ha ha.. Är man periodare så är man.

Man kör igång.. känner sig jätte duktig och lägger sen av!?

Någon som känner igen sig? :)

Namntavla!

Jag är med och tävlar om dessa fina namntavlor "Made by Caoline"!



Tävlingen hittar man hos Emelie och dom fina tavlorna är det Caroline som gör!

Nu håller jag tummarna för mig själv!!

Buzzadorpaket!



I går kväll hämtade jag ut ett paket från Buzzador där jag fått möjlighet att få prova på och buzza om Dove Intense Repair Express Intensivbalsam.

Vad det innebär att vara Buzzador kan Ni gå in och läsa här och vill Ni själva bli en går Ni in och registrerar Er här.

Paketet innehöll även 10 små gratis prover på 50ml och som Ni ser är en redan utdelad och fler lär försvinna... men är det så att Ni är intresserade så lämna en kommentar här om varför du tror att just du behöver prova Dove Intense Repair Express Intensivbalsam.



Jag har ännu inte hunnit prova produkten men återkommer med resultat när jag gjort det!!

Som Ni kanske vet har ju jag självlockigt hår egentligen och eftersom jag plattar mitt hår en del slits det ju lite extra. Dessutom är mitt hår extra känsligt nu eftersom jag ammat också!

Jag hoppas verkligen att detta kan funka.... och vad kan vara bättre än ett balsam som verkar som en inpackning? Dessutom på en minut!


Byte av gardiner!

När vi flyttade in i huset hade förra ägarna lämnat kvar en hel del gardiner i fönstret. Detta blev då tyvärr inte prio ett att greja med... Men nu är Mia trött på dessa gamla trasor och det är inte en dag för sent att byta ut dessa.

Jag har ju en hel del gardiner sen innan och just i detta rum (som inte alls är iordninggjort för övrigt)  hänger nu ett par gamla som jag använt i lägenheten någon gång! :) Kanske inte så jag vill ha det i framtiden.. men bra mycket bättre än innan.

Från detta


Till detta


"Dekorationen" i fönstret är inte heller den bästa, men den får duga så länge tills nya blommor och ny lampa är inhandlad!

Anledningen till svarta gardiner...krukor och lampa är den fondtapeten Ni ser. Kanske ska jag byta ut allt till vitt... men som sagt... det här är ändå bättre än det som var innan!

Eller vad tycker Ni!!

Något gammalt!

Jag läste någonstans att man vid den här tiden i åldern kan börja "gömma" barnens leksaker för att sedan ta fram dom så att dom verkar som nya!!

Lexie har kanske 7-8 leksaker som hon tycker om allihopa. Och eftersom det inte är så många vet jag inte vilken jag ska gömma riktigt. MEN.. så kom jag på att mamma skickade med min gamla "båge" som jag till babysittern när jag var liten.

Sagt och gjort dammade jag av den å satte på Lexies babysitter. OCH den passar... 32 år senare... :) Här kan vi snacka om GAMMAL leksaK som blev som ny! (frågan är om inte min storebror haft den till och med... och då kan vi snacka gammal... ha ha..)



Lexie tycker den är jättekul att snurra på och då och då reser hon sig upp och böjer sig framåt för att bita i träleksakerna vilken kan gör henne lite frustrerad emellanåt.

Men nu får hennes andra båge vila lite så att den blir skojsig  igen när hon tröttnat på denna! :)

Du och jag Lexie!

Klockan är 04:00!
Jag fryser!
Det är mörkt!

För tio minuter sen åkte han.
Jag har en klump i magen.

Går tillbaka in i sovrummet.
Tittar på (dig) min skatt.
Så ovetande om att pappa åkt till sjöss.

Lägger mig på hans kudde.
Det kommer en tår.

Inser att jag inte kommer att somna om!
Nu är det du och jag Lexie!



God Morgon!♥

Köpenhamnstips!

Har fått lite kommentarer (senast i går) om lite Köpenhamnstips!

Det är tyvärr inte så att jag kan spruta ut tips då vi ofta nöjer oss med Nyhavn och Ströget..men för oss brukar det räcka gott! Sen är det ju lite man gillar att hitta på!

Först och främst kan jag tipsa (om man nu tar färjan Helsingborg-Helsingör) att åka strandvejen (strandvägen) mot Köpenhamn (även om GPS:en visar en annan väg). Även om det tar lite längre tid så är det värt det. Det ligger så mycket fina hus längs vägen och är det fint väder kan man även stanna till och bada om man känner för det!

Vi har ett hotell som vi gillar jättemycket... men det är ju också olika. Hotellet heter Admiral Hotell (se en film här och boka här) och ligger väldigt nära Nyhavn vilket vi tycker är bra då man går fram och tillbaka längs just Nyhavn som sedan går i hop med Ströget. Vi tycker att hotellet är mysigt och ligger fint precis in till vattnet. Inte alltid vi bor där, men ett tips är att gå in på booking.com söka på hotell i Köpenhamn och sedan finna något som ligger centralt.


En kall och frusen Mia (efter hellregnet som var i Köpenhamn för några veckor sen) med Nyhavn i bakgrunden.

Vad man också kan göra om vädret tillåter är att ta en båttur. Det finns olika turer som alla utgår från Nyhavn. Det går bra att med barn men man får lämna vagnen på land så ett tips är att med lås till vagnen om man inte har tillgång till ett hotell i närheten! Turen tar ungefär en timma och på båtaran finns alltid guide! Tips att ta med mat och filt till barnet. (Billigaste turen (40 DKK) går på andra sidan Nyhavn men är MINST lika bra som dom lite dyrare)


Båtturerna går flera gånger i timman och det är bara att hoppa på utan bokning.

Sen finns ju även TIVOLI som ligger i slutet av Ströget och även om man nu inte kan åka några karuseller när man har småbarn så är det ändå trevligt att gå in där och titta. Det finns även restauranger att äta och dricka gott på om man vill! Mysigt att går runt där inne på kvällen.


Mycket lampor på kvällen inne på Tivoli!

Vår favoritrestaurang heter ITALIANO och ligger en tvärgata upp från Ströget ca 25 meter. Skyltar brukar finnas.. men fråga annars längs vägen. Ingången är som en liten tunnel efter ett "litet torg".. gå igenom den å Ni har restaurangen på höger sidan efter övergångsstället. Mycket god pizza (och annan mat) jätte trevlig personal och mysig restaurang.


Italiano...gå gärna in på hemsidan och titta lite mer på mat, miljö och karta.

Hur trevligt det än är på Ströget så kan jag också tipsa om att svänga av ner på smågatorna där det finns jättemysiga cafeér, restauranger och butiker.

Men det bästa tipset är nog att se till att fråga efter en karta på hotellet så att Ni har en översikt över Köpenhamn och så utgår Ni därifrån!! :)

det finns ju massor med mer saker som museer och sånt.. men det är itne riktigt vår stil så där kan jag tyvärr inte tipsa om något!

Om man vill se Den lille Havfrue kan man svänga av till den längs strandvejen men också se från alla båtturer!!

Hoppas detta varit till lite hjälp och anledningen till att jag lägger upp ett inlägg om detta är då jag fått flera frågor och för att senaste två kommentarerna inte innehållit några mailadresser.

Trevlig resa och återkom gärna för att tala om hur Ni hade det!

Inte som man tänkt sig!

Det blev inget restauranbesök för oss i går.. Vi fick sitta kvar i båten å mysa i stället!

Det slutade att regna ett tag men då var klockan så mycket så vi beslöt oss för att stanna "hemma".Å tur var väl det....för som jag skrev i förra inlägget så började det regna RIKTIGT ordentligt sen igen!



Vädret är inge vidare nu heller så i dag packar vi ihop vårat pick och pach och drar hemåt!

Ses där!

Gud är arg!

Det regnar så det regnar!!

Å med all rätt... Han där uppe måste nämligen vara riktigt arg nu!

Gud gråter som man säger.....
Jag med!!


17:e  Maj!

Det är fruktansvärt det som hänt i Norge och mina tankar går till alla som varit "inblandade" och/eller känner någon som varit i närheten!!

Tack och lov för att dom jag (och min familj) känner har klarat sig... ♥


Lördagsfin(a) i båten!

Gud så skönt...

....det var att duscha!! Såhär ute på havet kan det ju gå både en, två och fyra dagar mellan duscharna. :)

Visst... vi har tillgång till vatten och "duschslang" här i båten så att man kan tvätta av sig... men inget går ju upp mot en varm dusch efter ett par dagar med salt och sol!



Lexie är lördagsfin i jeansklänning hon fått från mina arbetskamrater och tanken är väl att jag också ska försöka göra mig till lite med klänning och smink! För om det bara slutar att regna (efter regn kommer sol och efter sol kommer tydligen regn igen) så ska vi i kväll gå på restaurang!

Storkalas här i Kungshamn idag med stor scen, öltält och lite marknadsstånd så det blir nog en liten tur med vagnen efter att vi käkat! Vi hör i och för sig musiken hit till oss så vi kan ju ha party i båten om det nu skulle vara så! :)

Efter regn kommer solsken!!!

Japp.. så har det varit här ute på kusten i två dagar nu!

Vi har ju haft vädret med oss ända tills i går förmiddag då vi vaknade av att regnet smattrande mot kapellet. Även om man nu helt bara vill ha sol så är det faktiskt rätt så mysigt när man får kura ihop sig inne i ruffen med mysbyxor och en sprudlande glad bebis!

Här har vi ju haft besök som Ni vet och därav inte nänstan inget bloggande. Vi tog en liten tur upp till Hunnebostrand för lunch och tuffade sen hemåt igen och fick en plats längs Smögenbryggan där vi stannade över natten!

Riktigt trevligt då det var massa folk och glad stämning på bryggan! Vi slog till på skaldjur till kvällsmat å satt i båten och bara titta på folk mellan varven som vi var upp å gick längs bryggan, kolla i affärer och spanade in andra båtar!

Som vanligt slänger jag in lite bilder från dagarna som varit...


Det är verkligen härligt med båt..


Sotekanalen..påväg mot Hunebostrand


Mmmm... RÄKOR!



En öl


Några partybåtar


Solnedgång vid båtplatsen


Semester!

Nä ni kära vänner... Nu ska jag upp på däck och sola lite!

Fullt ös medvetslös... Har precis tagit pr...

img_5223 (MMS)

Fullt ös medvetslös... Har precis tagit premiärturen i gummibåten... Bara pappa som åkt förut! Själv (läs Lexie) tyckte jag det var så kul att jag somnade efter halva vägen! :) Vi har också konstaterat att mamma är kass på det här med att köra och för att inte tala om att lägga till! :) Men övning ger färdighet heter det ju! Tur ändå att pappa är "kapten"! :)


Sol sol...underbara sol!

Så skönt att ännu en dag vakna upp till sol sol sol!!

Men i dag tror jag vi får passa på att njuta för sen kommer regnet!? Och sen ska det bli fint lagom tills att Classe åker igen nästa vecka!!

Kan Ni fatta... 4 veckor har alltså passerat och det är dags för Lexie och mig att stå på egna ben igen. Men det tänker vi inte på nu! :)


En rätt så vanlig position när vi ligger vid båtplatsen! :)


Va? Var det någon som sa att det lukta bacon? Skiit samma... jag bjuder på det.. å gött är det!


Här däremot har Ni en läckerbit!! Om man ändå kunde vara så söt utan att behöva göra ett endaste dugg!

Nä.. nu har jag inte tid att sitta här längre. Måste ut i solen lite innan besöket kommer å när dom kommit antar jag att vi tar en tur med båten längs kustremsan! Smögen...Kungshamn... Fjällbacka... Hunnebo och tillbaka kanske...

Hoppas NI alla får en fin dag!
Kram till Er!

Ännu en skön dag!

Dagen i dag har varit ljuvlig... Att jag sen ser ut som en kräfta är en annan sak! :)

Att man aldrig ska lära sig att man har Skandinaviskt pigment!! Ha ha... Jaja.. det gäller att passa på när tillfälle ges då ju vädret inte vart sådär skitbra på senaste!

 

Nu ska vi ut och äta middag här i Kungshamn!!

Lexie är uppklädd till tänderna, i Lundmyr, och kommer nog charma varenda liten kotte i byn! :)

I morgon kommer lillebror och Kristin...ska bli kul!! Dom har beställt vitt vin o räkor.... Det dom inte vet är att räkorna kostar ca 300 kr kilot!! Kräftorna är ännu dyrare! :)

Men va fasen... det är det allt värt emellanåt å får man finbesök så får man!!

Kör en liten snabb mobilblogg i väntan på ...

img_9247 (MMS)

Kör en liten snabb mobilblogg i väntan på ett lite längre inlägg senare i dag!  Inte för att göra er avundsjuka på något vis :) .... Men ser det inte gött ut!?  Lexie sitter i sin babysitter och leker medan jag sitter eller ligger här bredvid henne! Classe ska ta en tur i gummibåten och ja.... Livet känns onekligen bra såna här dagar! Hoppas solen lyser på er också en dag som denna!


T.o.R Smögen!

Nu har vi precis kommit tillbaka till båten efter en promenad över till Smögen!

Där var det full fart som vanligt. Mycket båtar och mycket folk längs bryggan! Många hade nog letat sig dit då ju vädret inte skulle vara så bra idag. Men tji fick vädergudarna för nu är det i stort sett klarblå himmel och sol här ute!

Det är det som är så bra när man är ute på kusten... Oftast så blåser molnen bort härifrån å man kan se inåt land hur molnen hopar sig. Men det kan givetvis även bli tvärtom också! Men i dag har vi som sagt haft tur.


Utsikt från Smögenbron


Där nere ligger vår båt..


Lexie somnade som vanligt under promenaden!


Smögenbryggan.


Oxå smögen


Underbar utsikt från bron mellan Kungshamn och Smögen!

Vinden är visserligen fortfarande med oss och uppe på smögenbron blåste vi nästan bort.. ha ha.. nä..inte riktigt.. men det var jobbig motvind! :)

Nu ska jag sätta mig uppe på båten och försöka fånga några solstrålar innan vi hittar på något annat idag! En god bok får följa med upp på däck också tror jag!

Vad hittar Ni på i dag då tro?

Nu är vi på plats!

Sitter i ruffen och har precis gett lillan mat... tydligen var det inte tillräckligt då både händer och fötter åker in i munnen just nu!  Ha ha..

Första natten kan jag beskriva som en aning guppig. Kan bero på ovana... men också att vi har båtplatsen längst ut på bryggan (självvalt) plus att det blåste en hel del i går/kväll/natt!

Oftast brukar det vara rätt så "vaggande" så det var nog mer ovana är själva blåsten som gjorde det! Lexie sov dock som en stock.


Vi har smögenbron och solnedgång som utsikt på kvällarna! :)


Påväg ut till båten....längst bort... (nej inte den stora till höger) :)


Miapiafia


Lite spartansk tacomiddag fick gårkvällen erbjuda då vi varken hade ork eller lust att gå på restaurang!


Lexie var nöjd och verkar inte vara sjösjuk (än) i alla fall! :)

Om Ni undrar vart/hur vi har Lexie när vi sover i båten så finns tre alternativ. Då det finns två sängplatser med plats för 2 pers i varje "säng" , fler går om man nu vill det men två är lagom... men då kan hon antingen få en egen säng där vi kan täcka för utgången så att hon inte kan ta sig ur... hon kan sova mellan/bredvid oss....eller som i natt... sova i sin vagninsats!

Kan samtidigt även informera att det här finns både dusch och toalett så att både vuxna och barn kan hålla sig rena och fräscha! :)

Nä..nu är det dags att ta tag i dagen... vädret är bättre än vad dom lovat på nyheterna så ut på en långpromenad kanske!

Nu är det god natt!

Ett litet snabbt inlägg innan det är dags att krypa ner i sängen!

Ögonlocken känns tunga och det ska bli riktigt gott att krypa ner under täcket snart. Vi tog ett snabbt beslut strax före kl 23:00 att vi minsann skulle sticka ner till stan och titta på fyrverkerierna. Sagt och gjort packade vi in oss i bilen.

Lexie var vaken men TRÖTT...och det bästa med bilen är att hon somnar så fort man startar i princip. Och ja.. hon somnade...sov sig igenom fyrverkerierna och sover fortfarande!



Finns säkert några som har åsikter om våra "spontana" små utflykter och att vi drar ut Lexie "mitt i natten"... och för att vi kanske inte har några direkta rutiner. Men det behövs inte här... Såhär levde vi innan och var det något vi lovade varandra innan vi fick barn var det att vi inte skulle ändra på något utan leva vidare som gjort innan.

Självklart ser inte livet ut som det gjorde förut men man kan heller inte gå och bli tråkig för att man skaffat familj. Och SJÄLVKLART skulle jag aldrig göra något för min egen skull som skulle ha negativ inverkan på Lexie!! Och lite fyrverkerier har väl ingen dött av!

Nu är det god natt för i morgon sticker vi ut till kusten igen för nytt försök till lite båtliv! :)

Sleepover!

I natt har Lexie sovit borta för första gången utan mamma och pappa som istället var ute på stan och kalasade!


I bilen ner mot stan...

Fallens dagar har nu pågått i fyra dagar och i kväll avslutas det med stort fyrverkeri. Förut när vi bodde i stan var man ju ute varenda kväll men nu är det ju lite annat och det gör mig inte ett endaste dugg! :) Vi hade inte direkt planerat att gå ut igår men så blev det så fint väder och öltälten lockade!

Lexie följde alltså med farmor och farfar hem och vi kunde gå ut och roa oss bäst vi ville.... och jag måste säga att jag hade SKIT kul! Mycket folk, musik, dans och glada människor gjorde kvällen perfekt! Det blir lite roligare när man inte är ute lika ofta längre.

Lexie är nu hemma hos oss igen och jag undrar om hon inte växt lite sen vi lämnade ifrån oss henne igår!! Ha ha... Lillskruttan!!



Förresten... Har ju inte sagt vad Lexie vägde sist och några har ju gissat... närmast var Anna som gissade 5,6kg... men den exakta vikten var: 5265 gram!
Sakta men säkert klättrar hon på sin kurvan... :)

Back home!

Ja, Ni läste rätt!

Sämre väder och ingen båt gjorde att vi stack hem igen. Men vi fick i alla fall tre fina dagar på kusten och då svärföräldrarna också har båt så har vi kunnat sova i den i stället för att flänga fram och tillbaka. Men nu löser det sig nog med båten i nästa vecka.... lagom till att det ska vara dåligt väder! :) Men men.. härligare att vara ute på kusten att sitta hemma i huset och uggla!



När vi kom hem i går kväll så väntade mamma och Olle i huset på oss. Dom har varit och hälsat på några vänner i Stenungsund och tog då vägen förbi oss och hämtade nycklarna tidigare i veckan så att dom skulle kunna bo här även om vi inte var hemma.

Men nu kom vi ju hem så i går grillade vi och hade trevligt och nu har dom åkt! Lillan sover men så fort hon vaknar ska vi också röra på påkarna! Lite shopping står på listan idag! :)

Ha det gött!


Modell för en... byrå! :)

Model för en dag heter det ju annars!

Men nu är det ju så att Lexie redan är det då mami inte kan låta bli att fota sin lilla skönhet VARJE dag! :) Så rubriken fick helt enkelt bli som den blev. Modell för en byrå!



Kanske ska vi kontakta IKEA och höra om dom inte vill ha med Lexie i ett reklamutskick! Ha ha...

Nä..skämt å sido.. var som sagt bara tvungen att fota skruttan när hon kollade in läget på sin nya byrå i sitt nya rum! :)

Tack till Er!

Jag vill bara slänga in ett snabbt inlägg till och tacka alla min läsare...gamla som nya, kända som okända!!

Man blir lika glad varje gång någon lagt ner lite tid för att läsa igenom ens inlägg och kommenterat...eller som i förra fallet hjälpt mig svara på frågor jag haft... utefter era egna erfarenheter!!

Då och då kommer också fina kommentarer om att Ni gillar min blogg, hur söt vår prinsessa är ..att jag verkar vara en snäll och go person (vilket ju är sant) mm.



Och Ni ska bara veta vad detta gör mig glad!! ♥

Kanske inte alltid hinner uppmärksamma era kommentarer men jag läser dom alltid och suger åt mig av vartenda liten bokstav Ni skriver!

Speciellt kul tycker jag det är när jag får kommentarer av folk som själv inte bloggar och som ändå är inne och läser och som kanske följt mig ett tag utan att jag vetat om det!! Keep up the good work säger jag!

För att inte tala om alla Ni nya bloggvänner jag fåt efter att Lexie kom till världen (samt under graviditeten). Även om man inte känner varandra i riktiga livet, känns det som att man känner varandra ändå!! Knasigt kanske kan tyckas... men hej.. detta är ju 2000 talet och fler och fler tar till internet för att kommunicera.

Även om inläggen kanske ramlar in lite mer sällan nu på sommaren så lovar jag att jag kommer göra mitt bästa för att underhålla Er framöver också!

Stor Kram till Er alltså och glad sommar!!

Västkusten = Bästkusten!!

Då var vi åter igen hemma.... Inte våran plan direkt men nu blev det så ändå! Jag ska ta det lite snabbt från början..

För två veckor sen, när Classe kom hem, så sjösatte vi ju våran båt med  förhoppning om att vi skulle kunna vara där ute på kusten så mycket som möjligt nu när han är hemma. Tyvärr så visade det sig att de som servat båten inte gjort ett ordentligt jobb och var då tvungna att ta upp båten igen.

Nu har det alltså gått två veckor och båten är ÄNTLIGEN klar!! Nu väntar vi bara på att de kan sjösätta den igen. Vi vet inte om den kommer i i morgon men vi tänker utgå från det och nu är väskorna packade. Om fallet inte blir så... så får vi ändå ännu en fin dag ute på kusten!

Till helgen är det Fallens Dagar här i Trollhättan så det går ju ingen nöd på oss direkt. Men det som är irriterande är att detta jobbet skulle vart klart i våras.. så att vi skulle kunna få ha vår semester nu när Classe är hemma den här månaden... och det visste dom om... Ändå har det dragit ut på tiden!!


Skit samma... i morgon blir det i alla fall kusten igen och så får vi se varifrån nästa inlägg kommer i från! :)

(Har dock ett tidsinställt inlägg som dyker upp under morgondagen... alltså onsdag!)



Vi fick i alla fall några härliga timmar vid havet idag och Lexie var nöjd hela tiden. Hon har också idag, på sin 4 månaders dag faktiskt, nu fått känna på havsvatten för första...men absolut INTE sista...gången!! Med mycket luft och D-vitamin laddat...somnade skatten skönt i bilen på vägen hem! <3

Vi hörs!

BVC besök!

Inte fan gick vi och la oss i går kväll när jag skrivit klart inlägget inte.

Nej... Classe gick in och påbörjade ihopskruvningen av byrån MALM från Ikea som Lexie ska ha i sitt rum! Och ja... alla Ni som någon gång skruvat ihop en möbel därifrån vet ju själva hur lång tid det kan ta!! Det är ju inte EN del liksom!! Herregud.. man förstår varför grejerna är så billiga liksom!

Ja ja.. nu var det ju inte det jag skulle blogga om... men det jag skulle komma fram till var att när klockan i morse ringde vid 09:00 tiden ville varken min hjärna eller kropp gå upp! Jag var liksom i koma. Tror vi kom i säng vid 01:30 för att sedan ge Lexie mat vid 04:00 OCH vid 06:00??? Hallå... kl 06:00 hon åt ju som en häst kl 04:00!! :)



Viktkurvan visade i alla fall uppåt vilket vi ju är glada för... Att Lexie är en liten tjej det vet vi men för oss blir hon bara större och större!!

Liten med naggande god som man säger!! :)

Bitring...modell större! :)

...Eller vad är det egentligen han har köpt Lexie:s pappa!?

Det var väl kanske inte riktigt vad jag sett framför mig när vi pratar bitring men Lexie är helnöjd å stoppar gladeligen in detta konstverk i munnen så fort hon kommer åt! :)



Nu sover hjärtat och snart ska väl vi också hoppa i säng. I morgon väntar BVC besök kl 10:00 och efter det blir det hem och packa för att sen åka ut till båten och kusten!! Förhoppningsvis blir vi nu kvar där ett tag så hör Ni inget från mig på någon dag så är det för att vi håller på att instalerar oss.

Men sen.. så fort jag fått i gång det mobila bredbandet så ska här uppdateras! För Ni vill väl följa med ut på det böljande blå och en härlig semster ute på kusten? :)

Det var gott!

Är det sommar så är det! ♥



Ja, det är bara måndag men ändå fick lite bubbel slinka ner i kväll! Det är ju det som är tjusningen med sommar och semester! :)

Lite grillat tillsamans med en lite matigare sallad har också slunkit ner och vi är mätta och belåtna! Nu är det allsång på Liseberg... fast det är nästan så att jag ångrar mig när jag hör hur falskt alla sjunger. :) Men det är väl det som är allsång antar jag!


Lata dagar i solen och skuggan! :)

Äntligen så har solen förstått att det är sommar!! Så härligt.. och det gäller att passa på för man vet ju aldrig när tänkt att dra sig undan igen!

Det blir som sagt inte så mycket gjort här hemma då man ju bara vill vara ute hela tiden! :)


Skugghäng med Lexieloo...


Mammas glajjor är bra skit mot ljus himmel...


Blekfisen... is still going strong... Ha ha.. Men man blir ju inte så brun av att hänga med Lexie i skuggan direkt! :)


"Papi" han jobbar på som vanligt... här med nya "trall tvätten"!


Att vara nakenfis är det bästa som finns när det är varmt ute!

Nä kära läsare...Inne blir man inte heller brun så dags att ge sig ut i solen igen för att ännu en gång försöka sig på en liten bränna! :) Har en liten aning om att det kommer gå sådär... men men.. några solstunder här och där är bättre än inga!

Hoppas Ni haft en härlig dag!

Men åhåå... HJÄLP mig någon!

Då var det dags för ännu en djungel (för oss förstagångsföräldrar")! Nämligen SMAKPORTIONER!

För det första.. 4 månader? Ska man räkna från datum till datum då barnet föddes eller är det 16 veckor dom menar?

Skulle det vart 16 veckor skulle vi ju kunnat börja för ett tag sen men gäller det hennes födelsedatum skulle vi typ kunna börja nu då hon ju "fyller" 4 månader på tisdag! :)



Jag vet ju när det gäller smakisar av olika puréer att man endast börja med någon tesked åt gången/dagen för att sen gradvis öka... Men det jag undrar över är gröt!! På förpackningarna står det att man ska blanda1 dl vatten med si och så många skopor pulver!! Blir inte det väldigt MYCKET gröt för en fyra månaders bebis.

Tycker bara att det verkar onödigt att blanda så mycket för att sen slänga bort resten?? Eller kan man spara det om blir över för att ut och värma igen?

Innan jag börjar leta info på nätet så frågar jag alla Er experter som har erfarenhet av detta!! :)

HJÄLP MIG NU
tack!


Underbara sol!

Vi har nu förflyttat oss till baksidan där olika aktiviter utspelar sig! :)

  • Jag solar
  • Lexie är nakenfis och äter upp sina fötter
  • Classse klippe gräset
Rättvis fördelning tycker jag! :)



I kväll ska pappi på 2x30 års fest i Stenungsund. Jag och Lexie är också bjudna men har bestämt oss för att stanna hemma och umgås med Angelica i stället! Så när Classe slavat klart där ute tänkte jag sätta mig i cabben och glida ner till systemet för att köpa lite gött tjejbubbel!!

Rosa ska det va!! ♥

Morgonmys i solen

Som vanligt, när man vaknar till sol, så äts det frukost på framsidan. Solen går upp där och det har hunnit bli sådär lagom varmt.


Lexie äter på sin giraff som blivit väldigt populär sen hon fick den igår av farmor!! :)


Morsan solar mellan frukostintagen... :)


..och Lexie garvar åt morsan som är en blekfis


Jag älskar dessa blommor!! Man blir verkligen så glad när man tittar på dom! :)


Å så var dörrskyltar på plats vid vardera dörr!!  VÄLKOMNA hem till oss! (egentligen är det väl tänkt att man ska hänga dom på dörrhantaget men jag tyckte detta gick minst lika bra då det redan satt "krokar" uppe!


Nu hoppas jag att solen för en gång skull kanske skulle kunna tänka sig att visa hela dagen och inte bara en liten stund på förmiddagen som dom senaste dagarna. I går var det inte alls nåt roligt väder. Varmt men mulet! :(

Men innan vi gör något annat i dag så ska lilla grodan få sig ett bad... Kanske hoppas även mamma och pappa ner också!! :)

Gårdagens utflykt!

Det är inte gratis när man åker till IKEA! (I alla fall inte för sambon) :)

Det blev en hel del och ändå fick vi inte med oss allt! Man vill ju bara riva ut allt i hela huset och bara köpa (allt) nytt.. Men fortfarande har vi inte målat eller tapetserat något än så vi får vänta lite till!

Vi kanske börjar lite smått med något rum nu men annars har vi sagt att vi ska försöka ha lite "semester" och bara ha det gött denna gången Classe är hemma och så kör vi igång på Classes nästa ledighet!



Lexie fick sig i alla fall en egen matstol som vi tänkte montera ihop sen...och så fick hon en byrå....som också ska monteras ihop (sen)... PUST!! Det är väl det som är det jobbiga med att köpa grejer! :)

Annars har vi inga direkta planer för dagen! Härligt med helg ändå trots att man är ledig varendaste dag! :)

Mobilblogg! Visst blev det Göteborg! Class...

img_4355 (MMS)

Mobilblogg! Visst blev det Göteborg! Classes papper är fixade och nu bär det av mot IKEA! Men först MAT... eller så tar vi det på IKEA helt enkelt! :)


Lexie och jag bloggar!

I dag var det en trött Mia som slog upp sina blå!

Blandningen mellan en VÄLDIGT sen kväll och en liten Lexie som vaknar två gånger för att ha mat under min/vår sovande period gör att man vid 09:00 tiden bara vill somna om igen! Men nej.. vi gick upp, åt frukost (ute idag igen...wohoo) och ska väl nu planera dagen som komma skall!


Lexie är ivrig på att börja blogga.... :)

Förmodligen blir det en tur till Göteborg i dag med då Classe måste fixa lite papper på Norska konsulatet där och när vi ändå är i krokarna så slinker vi nog även in på IKEA!! (Inte mig emot) Stora plånboken får följa med för jag vet massor som jag och Lexie vill ha!!

Kram på Er! ♥

TOTO!

Då har vi vart lite spontana i familjen igen!!

TOTO är ute på deras sista turné och endast några timmar innan spelningen på Trägår´n (i Göteborg) bestämmer sig jag och Classe för att vi ska kolla upp om det finns några biljetter kvar till kvällens konsert!

Det finns det... och ja.. på några timmar hade vi fixat barnvakt, ätit och tagit oss ner till Götet!




Kanske inte mitt favoritband men en konsert är alltid en konsert och TOTO är ju faktiskt lite kult! Och många låtar är faktiskt riktigt bra!

6500 fans fanns på plats och om man skulle bedöma av publiken så var alla väldigt nöjda!!

Älskar känslan man får på en bra konsert och denna var absolut värd pengarna (och halva nöjet är ju att titta på alla OLIKA människor)!

Nu är det God Natt! :)


Mina händer!

Att det ska vara så gott att stoppa in HELA händerna i munnen dagarna i ända!!

Och är det inte händerna...Ja.. då är det nåt annat tuggbart som ska in i munnen!! :) Kanske ska börja kolla om det är en liten "sockerbit" på väg kanske?



Försöker lite då och då med napp men den är inte direkt jätte populär hos denna tjejen så hon får väl fortsätta att äta på sina händer och leksaker! :)

Bara hon inte börjar suga på tummen som sin mamma... för det kan vara svårt att sluta... I KNOW!! Tummen sitter alltid kvar å den slinker lätt in fast den inte får... medan man med nappar kan ge bort till tomten.. barn som inte har några nappar och/eller andra gamla knep! :)

Första uppddateringen på dagen!

När vi vaknade sken solen och vi bestämde oss för en frukost på framsidan!

Det vara bara det att när vi fixat i ordning allt så försvann den! Ha ha.. så typiskt.. Fram med mössa och filt till Lexie  medans vi andra fick sitta där o huttra!

Nää.. så farligt var det inte.. det är ju fortfarande varmt ute... men man känner allt när solen går i moln! Som tur är så verkar det som att det kommer att spricka upp igen. Å har jag lite tid över ska jag fasen i mig sola lite idag!

Jag är varm!

Funderar på att gå in å ta mig en dusch.. en kall sådan!! Inte nog med att solen skiner och det är varmt... det är KVAVT... jättekvavt ute!!

Tycker lite synd om Lexie.... men eftersom hon inte gnäller så är det är säkert ingen fara med henne. Vi har dessutom AC, så blir det helt outhärdligt får vi väl dra på den då!!

Kvällen har spenderats ute på altan med tacokyckling och en ½ öl då jag och Classe delade! :)

Nu blir det Allsång på Skansen som väl varenda annan Svensk också tittar på just nu!!

Nails!

I dag var det dags för påfyllning och ny design på naglarna igen!! Här har Ni resultatet i vanlig ordning!



Kände för en vanlig fransk manikyr då det ju är väldigt fint på sommaren... men som vanligt så var jag tvungen att skoja till det med lite detaljer! :)

jag är nöjd och jag hoppas Ni också tyckte det blev fint! :)

Mobilbloggat från vägkanten!

img_8943 (MMS)

Wohooo... Jag är barnfri...sambofri och just nu ute med cabben! Solen skiner...stereon är på högsta volym och just i denna stund känns livet rätt bra! :)


Tack och hej... slut ammat för mig!

Varning för långt och (kanske) trist läsning för Er som inte har eller är med barn.... Men läs ändå vetja.. Ni kanske kan lära Er lite som Ni aldrig får reda på annars! :)

Jag (i samråd med Classe) har nu pumpat ut mina sista droppar mjölk för den här gången!

Då jag sista månaden endast stödammat samt pumpad ut för att ge på flaska känner jag nu att jag, i det långa loppet, inte kommer att orka med dessa procedur mer! Speciellt inte de perioder när jag är själv (och Classe ute på havet)!

Det började redan vid födseln då Lexie efter tag inte fick in den rätta sugtekniken och jag fick använda amningsnapp. En suverän uppfinning by the way! Lexie har ju alltid varit lite liten i maten och detta i samband med amningsnapp har gjort att jag varit tvungen att se till så att verkligen all mjölk kommit ut varje gång.. (för att hålla produktionen) uppe (och då fått pumpa en hel del). I början gick det bra... sen blev det bara jobbigt.


Bjuder på (en rätt så privat) bild då Lexie endast är någon minut gammal! :) Ser ut som ett spöke..men HEJ.. jag har precis förlöst en unge utan NÅGON som helst smärtlindring!! :)

När hon var ca 3 månader behövdes inte nappen längre... men då började hon också bli mer och mer medveten om att mjölken inte kom lika fort längre och blev mer och mer ivrig på dagarna... vilket resulterade i att jag började ge (både brötmjöl och ersättning) på flaska. Detta ska ju fixas med dag som natt... och missar man.. ja.. då börjar mjölken att sina direkt. Detta begränsar en ju då lite grann då man HELA tiden ska pumpa ut skiten... eller amma och SEN ge ersättning! Två moment iställer för ett!

Har som sagt; sakta men säkert börja pumpa ut mer sällan då det inte ska bli så jobbigt att sluta men jag kan inte låta bli att nästa fälla en liten tår då jag ALDRIG mer ska få känna Lexie suga sig fast vid mitt bröst igen!

Kan ju låta lite skumt men så är det faktiskt! Hade det inte varit så att det ÖVERRALLT ska påpekas om: ATT BRÖSTMJÖLK ÄR DET BÄSTA FÖR DITT BARN kanske man som mamma inte behövde ha så dåligt samvete när man slutar...inte har tillräckligt... eller kanske inte kan amma alls!!

Jag skulle/ville amma max 6 månader.... och minst 4 månader sa jag från början. Men då visste man ju inte det man vet idag om amning. Nu är Lexie snart 4 månader och nu får det vara bra!

NÄ...Ersättning IS DA SHIT (om man nu inte ammar) och det är ju inte för inte det finns ersättning. Man vet hur mycket dom äter samtidigt som man gör sig själv en tjäns! Den mysiga stunden får man ju ha ändå när dom ligger där i famnen...tittar en i ögonen... å tuttar på flaskan som om det var/är det bästa dom vet! ♥

Grrrr....säger Lexie!

Man behlver inte bara vara liten å söt... man kan även vara liten och COOL!!



Just det senare alternativet kommer Lexie att vara framöver i dessa otroligt läckra tights (mamma vill också ha)!! Den lilla jeansvästen kunde jag inte heller låta bli...

30 DKK per plagg! Tänk va man kan fynda (även) i Danmark!

Back on track..

Hemma igen efter en härlig liten spontantripp till grannlandet! Trots regnvädret så blev det mycket lyckat och som Anna skrev i kommentaren så kommer detta vara något vi skrattar... och kommer komma ihåg framöver..och hon har så rätt!! :)



I dag har dagen gått åt till att packa upp... tvätta... tvätta och tvättat. Vi hade ju som sagt besök här i dagarna två och när man agerar hotell så blir det som sagt lite tvätt av sängkläder och handdukar mm.

Själv har jag även hunnit med ett besök på vårdcentralen där jag fick recept på allergitabletter + att jag kollade upp en liten böld som vuxit på huden. Rättare sagt på röva..eller ja.. lite längre upp... där skinkan börjar ungefär.. ha ha..

Det visade sig i alla fall inte vara någon cancersvulst som jag blev lite nojjig för utan var bara en liten infektion som försvinner med alsolsprit eller penicillin!

Slutet gott allting gott!

Videosnuttar från köpenhamn!

Ja, Ni har nog nu alla läst om vilket oväder som drog in över Köpenhamn just den kvällen när vi var där?  Har förstått att det var ett av dom värsta regnen någonsin... 3 månaders regn på typ 3 timmar. Försökte fånga vädret på film, men det blev värre än såhär å då fanns det inte en chans att ta fram kameran för då hade den gått sönder!!

Så här kommer en snutt då ovädret just bara börjat!



Dagen efter.. alltså i går.. sken solen igen och vi gav oss åter igen ut på lite sightseeing... Vi hoppade på den sedvanliga lilla båtturen som ju faktiskt blev Lexies första... om man nu inte räknar med färjan över till danmark då! :)

Och här kommer en snutt från den!



(Och nej.. vi hade inte flytväst på Lexie(dock var den med) men det gick bra ändå som Ni ser)


Vilken kväll!

Jag har väl aldrig varit med om något liknade förutom när jag varit i Asien!! Herregud vilket oväder det dragit in över Danmark i kväll!

Nyhavn är helt översvämmat och redan kl 20:30 fick många restauranger stänga pga översvämning! Vi hann dock in på ett av våra favorithak.. nämligen.. ITALIANO.. så mysig restaurang och så god mat... MEN.. regnet nådde även oss och jag säger bara HERRE GUD!! Det blev totalt kaos när alla gäster som satt ute skulle in.. och vi som hade vagn glömdes bort helt och hållet... förmodligen för att man är så "besvärlig" med vagn! Men om alla hjälps åt så går ju allt lite lättare!



Inte ens taxichauförerna stannade för att ta upp oss då dom ju skulle bli "PISSEBLÖTA" pga att vi hade vagnen med oss.

IDIOTER säger jag rätt ut sagt... Det är väl för fan bättre att vi och ev. chauffören blir blöat än en tre månaders bebis... Men nej.. dom tänkte bara på dom själva. Dom hade ju inte ens behövt gå ut ur bilen.. vi som redan var sklyblöta kunde väl fixat det!

Som tur var hade vi ju regnskydd och solparasoll som fick agera paraply! Till slut insåg vi att vi var tvugna att ta tjuren vid hornet och promenera hem.. hur blöta vi nu skulle bli!



Nu gör vi nytt försök då solen än en gång visar sig... Ny dag...nya möjligheter!

Kram på Er!

Köpenhamn då rå...

Hej svejs!

Vi lämnar ett molnigt och grått Trollhättan och kommer till ett varmt och soligt Köpenhamn! Hur gött känns inte det då!


Lexies första färjetur! :)


Vårt (fina lilla) rum! :)

Precis checkat in på hotellet som kanske blev lite av en besvikelse då rummet är... på ett ungefär... lika stort som ett fågelbo! :) (Vårat favvohotel var tyvärr fullbokat) Men vi är lika glada för det då det ligger centralt är frächt och så ingår det frulle också. Det är nämlgien inte så vanligt här i Dääänmaaarrk annars (på favvohotellet kostar det 180 SEK för frukost... Som hittat!! NOT!)

Jaja.. det får räcka för nu då vi tänkte ta oss en tur längs Nyhavn och Ströget! :)

Ha ha.. tilläggas bör att inte ens vagnen fick plats i hissen.... allt är tydligen minimalt på detta hotellet!! :)

Sommar i trädgården!

Oj vad livet känns härligt när det är sommar!! Allt som oftast i alla fall! :)



I morgon sticker vi till Danmark så följ med oss dit! :)

Det är roligt med besök!

För ca en timma sen vinkade vi av våra gäster och om ett par timmar kommer nästa! :) 

Storebror med familj kommer hit och bor hos oss då dom (faktiskt också) ska besöka Göteborg i helgen! Ungarna ska få leka av sig på Liseberg ena dagen och Universeum nästa dag! Själva sticker vi nog (på en spontantripp) till Köpenhamn i morgon där vi tänkte stanna tills på Söndag! :)

Det blir Lexies andra utlandsresa i så fall! :) Först Norge och nu Danmark... det är till att va berest må jag säga... ha ha.. (eller INTE)!

Där var lite bilder från i går och idag!

Lexie höll låda hela kvällen och skulle PROMT vara uppe med dom vuxna! Men sen stöp hon i säng och sov till 04:20 för lite mat och sen till 09:00! Det tackar vi för! :)