Borde vi vara bättre på detta nu?

Som förälder blir man ju såklart stolt (och lycklig) över de framsteg man ser hos sina barn och självklart blir det ju då detta man pratar om och "skryter" om!! :)



Missförstå mig rätt nu... för SJÄLVKLART ska man...och VILL man ju berätta om när ens unge gör framsteg men jag tycker också att det är viktigt att våga berätta om saker som kanske inte går lika snabbt framåt då ju alla barn är olika i utvecklingen!

Därför tänker jag nu berätta att Lexie fortfarande kämpar på med att ligga på mage och resa sig upp...hon är mer intresserad av att typ äta upp hela handen i stället!! :) Många bebisar i Lexies ålder (12 v) är redan jätteduktig på detta men för vår lilla tjej verkar det ta ännu lite tid innan hon orkar ligga upprätt en längre tid trots att hon är väldigt stark i nacken när man bär omkring på henne!

Vi kämpar vidare och jag har dessutom tagit till mig tips såsom att lägga en kudde under magen.. eller en hoprullad handduk för att hjälpa till lite på traven.. Och ja.. det hjälper faktiskt! :)

Bra start på dagen!

Trots att Classe nu åkte i morse så blev det ändå en väldigt bra start på dagen! Solen sken utanför fönstret och jag stack ut på en timmes PW med vagnen!



När vi kom hem gick vi ut på altan och satte oss... och härliga sol säger jag bara!! Måtte den vara här för att stanna! Min kropp behöver verkligen byta färg nu... från vinterblek till sommarfräsch! Mina ben är EXTREMT jävla bleka och ska jag ens kunna visa mig i klänning så måste jag nu skynda på lite!!

Tyvärr kan man ju inte ligga och pressa hela dagarna eftersom jag nu måste ta hand om Lexie 24/7..men någon halvtimma då och då ska jag nog kunna få ihop! :)

Lexie och jag kommer fixa det!!

Det är ny vecka...Fyra veckor har gått...och i morgon åker Classe (igen).



Jag har försökt att inte tänka på det men jag vet att det kommer komma i kapp mig i kväll! :( Därför ska vi bara umgås och mysa med Lexie i dag!

Kanske återkommer jag under kvällen... kanske inte... Men i morgon är jag garanterat tillbaka...Glad som ledsen! ♥

I morse kom Lexie med "post"!

I dag säger vi GRATTIS till alla underbara mammor där ute! :) Och  tänk att man nu själv får bli firad denna dagen och inte bara fira sin egen mamma!

Min unge visste precis vad jag behövde och hade därför letat sig ut och köpt ett presentkort på 60 minuters massage!!

Efter ca tre månaders kånkande och bärande ska jag nu NJUUUUTA av denna timma!!

Tack älskade Lexie... (eller är det kanske hennes pappa jag ska tacka?) :)


Nya bordet!

Lovade ju lite bilder på hur köket tagit sin form efter att vi köpt nytt bord samt nya stolar...så här kommer det!


Klockan är lite missanpassad och skall upp på väggen! :)


En (snygg) lampa i taket fattas... :)


Detaljer... som kanske ändras framöver?

Sådär ja... då har jag visat lite av köket!! Fler bilder av huset kommer!

Funderar på att visa Er hur det ser ut nu innan vi fixar till saker och ting.... så att Ni får se före och efter!! Vad säger Ni om det??

Projekt: Stol!

Det här är vad vi håller på med just nu! :)



Japp vi köpte nytt bord och nya stolar här i veckan å nu är det bara att slava lite själv innan det är på plats!! :) Inte direkt skitkul jobb men det måste ju göras! Bilder på resultat kommer när det är klart!

Tidig morgon!

03:45 vaknade Lexie och ville ha mat och efter det har jag inte kunnat somna om!? Hallå.... 5 timmars sömn räcker inte i längden! :)



Men i stället för att ligga i sängen och vrida och vända på mig så bestämde jag mig nu, kl 05:00, för att gå upp!

Jag får väl fixa det här inlägget...läsa lite andra bloggar och sen hoppas på att kunna somna om igen. Det värsta är väl bara att det snart är matdags då igen! :)

I dag ska ena bilen in på service och så ska sotarna komma hit. Allt detta händer på förmiddagen och sen får vi väl se vad som händer. Antar att det ska fixas lite här i huset/trädgården (som vanligt) och så ska vi väl handla lite inför besöket i morgon då min mamma och Olle kommer hit och hälsar på (från Karlskoga). Det blir första gången dom får se huset och det ska bli roligt!

Många besök blir det när man har stor familj och flyttat "hemifrån" (...och nästa helg kommer mina bröder också...i alla fall den ena med familj)!

Familjecentrum!

Då var vi hemma för ett kort stopp innan vi ska iväg igen! Mammaträffen var jättetrevlig och även besöket på familjecentrum dit man ju kan gå och träffa andra barn och föräldrar! Lexie skötte sig exemplariskt och var nöjd mest hela tiden! Skönt tyckte mamma! :)


Kompishäng!


Sångstund!

Mia och Lexie redo att sjunga!

 

Sådär ja... nu sticker vi ut till kusten på en liten tur!! Hörs i kväll!


Onsdagkvällen!

I kväll har vi haft Kippe och Angelica här på lite middag! Det blev tre rätters för dom andra och två rätters för mig, då jag inte äter sill!



Menyn kanske verkar lite dåligt sammansatt men såhär såg den ut!
  • Sill och färskpotatis
  • Helstekt fläskfilé med rotfruktsgrönsaker, bea + sallad
  • Rabarberpaj med vaniljsås
Nu är kvällen slut för mig, Angelica och Lexie medan grabbarna sticker ut på stan en sväng. Själv ska jag inta sängen för att sova ut inför morgondagen då jag ska träffa mammorna från den "gamla" föräldragruppen!

Vi ska först träffas hos Malin för lite lunch och ska sedan promenera bort till öppna förskolan och kolla läget!

Over and Out!

Sommarklänning till Mia

Lovade ju att visa mitt kap som jag köpte på H&M i går...så här kommer den!



Inte så illa pinkat för 100 spänn väl?

Hej i dag är jag en Finne?

Längre upp på vår gata finns ett hus som är vitt med blåa knutar... Det kallar vi för Finska huset... i vårat hus finns ett rum som är målat knallblått med vita lister... Det kallar vi Finska rummet (det är skitfult och ska givetvis målas om)!!



I dag har Lexie på sig vitt och blott... och därför kallar vi henne idag för Finska Lexie! :)

Rosa och grått!

Efterkontrollen gick fin fint och det var roligt att träffa Eva igen!

Vädret här i trollhättan är lite ostabilt kan man lugnt säga.. ena stunden sol... andra stunden spöregn och tredje stunden orkanvind och därför bestämde sig Lexie och jag att stanna hemma! Det blev dock en liten tur till Överby där jag hittade en klänning för 100:- på H&M. Visar den senare för nu tänkte jag faktiskt visa Er en "dagens" i en jätteskitig spegel (som bara stått i flera år utan användning) samt i motljus! :)



Jag bjuder på det och ska NU GENAST gå och putsa av speglarna (som vi dessutom inte satt upp än) :)

Efterkontroll!

Slänger in ett snabbt inlägg då jag/vi strax ska i väg på efterkontroll! Ska bli jättekul att träffa min MVC sköterska och visa upp våran skatt!! Det andra kanske kan kvitta! :)



Vad dagen sen bjuder på har vi inte riktigt bestämt... men nåt ska vi nog hitta på! Kanske åker vi ut till kusten... kanske inte. Förmodligen INTE..då det typ ska blåsa kuling där ut! Classe måste dock åka ut hur som helst då det måste flytta på svärföräldrarnas båt! Lexie och jag får väl hitta på nåt annat "skojsigt"... såsom shopping kanske! :)

22:30-06:30

Pyjamasen jag satte på Lexie i går har hon ALDRIG haft på sig, innan, men efter denna natten kan jag lova att hon ska få ha på sig den igen. Budskapet nådde nämligen fram till hennes, i går, trötta lilla kropp och hon har i natt sovit 8 timmar i sträck!!!



8 timmar... det har aldrig hänt tidigare! Hon var riktigt trött i går kväll men bara SKULLE vara vaken så tillslut fick jag ta med henne ut på en liten kvällspromenad. Ofta somnar hon ju efter 2 sekunder typ men i går var hon vaken länge för att vara henne (i vagnen). Men till slut så somnade hon och eftersom vi inte vill väcka henne fick hon ligga kvar i vagnen vilket visade sig vara mycket gott tydligen!

På dagens agenda står tillväxtkontroll på BVC och efter det ska nog mamma ut å gå med några andra mammor här i området!

Trevlig dag på Er! ♥

Sovställning!

Lexie har tagit efter sin morfar när hon sover! Ha ha.. När han somnar i soffan/fotöljen brukar han ofta somna med en hand i fejjan! :) Hi hi...



Nu sticker vi till "svärisarna" och käkar grillad korv och hemlagat mos! Gott på en söndagkväll när man är lite trött efter dagens bestyr! :)

Liljekonvaljer!

Jag älskar att plocka blommor och är så glad att liljekonvaljerna nu tittat fram!

Självklart var jag ju tvungen att plocka en bukett när jag såg dessa i går när vi var ute på en liten tur! :) Har dessutom hittat ett ställe i skogen inte så långt härifrån där jag såg att det börjar komma konvaljer också så nu kommer det dofta gott här i huset ett tag framöver! :)



Bjuder på en liten bild på mig och Classe också! Bilden är tagen bara några månader efter att vi träffades på Gran Canaria för 8 år sen! :) Då var man blond, brun och smal... Nu är jag inget av detta längre dessvärre! :)

Härligt!

Classes föräldrar kom hit och hjälpte oss med skåpet jag pratade om tidigare...så nu är det uppsatt. :) Med sig hade Eva-Britt en rabarberpaj (gjord på maräng)!! Så himla gott!!  Och så kom även Classes moster förbi (hon bor i samma område som oss) och kelade lite med Lexie!



Classe har klippt gräset och jag har hängt upp tvätt.... UTE... förstår Ni...Outside!! Ha ha.. jag vet att jag tjatar om hur härligt allt är när man har hus.. men det är nå't speciellt med vissa saker när man annars är van vid lägenhet! Sen finns det mycket som inte är lika roligt men så är det ju med allt!

Det bästa vi har!

Just nu ligger den här älskade lilla ungen och sover sin förmiddagslur.

Då passar vi på att sätta oss med varsin laptop i knät. Jag för att blogga och (försöka hinna) läsa några andra bloggar och Classe för att kolla båtar och nyheter!

Vi prioriterar olika här i livet! :)

I dag ska vi försöka få upp ett vitrinskåp i köket. Vi ska bara bestämma oss för vilken utav de två väggarna vi ska sätta den på? Men i dag måste den upp för nu är jag trött på "finglasen" som bara står på en hylla i vardagsrummet. Snart börjar väl folk tro att vi tycker att det är snyggt att ha blandande glas framme! Ha ha..


Kvällen!

Då har fredagen snart passerat och vi väntar nu på lördag! :) Även om man är hemma och är ledig så är det ändå någonting med fredag och helg! :)



Vi har nu avnjutit en god middag på altan efter allt slit i trädgården idag.... MEN.... eftersom Lexie varit lite smågnällig i kväll har jag faktiskt cola i mitt vinglas i fall någon skulle undra!! Jag gillar att dricka ur vinglas (speciellt på helgen) så om det nu dyker upp såna glas på bilderna så BEHÖVER inte det betyda att jag dricker vin... även om man nu kan unna sig det emellanåt!

Jag säger bara WOW!!

Ta Er tid och kolla på detta klippet... tårarna bara sprutar på mig just nu...Romantiker som man är!! :)



Ärligt talat!!! Vilket frieri!? ♥

Trädgårds stök!

Ser Ni nån skillnad eller?? :)




Japp...maskrosorna är borta.. eller ja.. vi har gjort det bästa vi kunnat i alla fall. Bara att invänta ett skyfall för att se vart dom växer upp igen. Alla rötter kom säkert inte med helt upp å maskrosor är ju jobbigt ogräs som kommer tillbaka hur som helst. Men nu är det i alla fall inte lika många att plocka bort framöver när och om dom nu dyker upp igen! :)

Pink & Red!

Japp... idag kör vi dom förbjudna färgerna rätt och rosa...tillsammans med även lite orange!! Egentligen är dessa färger ihop ett BIG NO NO men i detta fallet är det bara sött! :) För att missmatcha ännu mer satte jag på henne ett par röda strumpbyxor också!!



Nu ska vi klä på oss lite mer och gå ut i trädgården för att dra upp maskrosor och rensa stuprännor! Roligare jobb kan man ju ha men har man hus så har man! :) Det är ändå rätt så fint väder ute och solen lyser... Det gör det ju lite lättare. Lexie är supertrött och kommer somna gott i vagnen!

Sector Alarm!

Sådär ja!! Nu har "larmgubben" varit här och ställt in/om vårat larm till huset!!

I larmet ingår även ett trygghetslarm vilket jag tycker är väldigt skönt..med tanke på tidigare inlägg! Är det så att jag någon gång känner mig otrygg eller att det skulle vara så att tjuvar kommer in i huset på natten så trycker jag bara på knappen som går direkt till SOS Alarm som genast skickar hit någon! Eller.. om något händer, mig eller Lexie, och jag direkt måste få hit någon som hjälper oss så gäller samma sak!!



Klart att detta inte är någon garanti (att inget kommer hända) men det känns mycket bättre att ha det än att inte ha det!!

Nu kan Lexie och jag känna oss lite tryggare i alla fall! :)

Bök och stök!

Jag har insett att det är ett evigt plockande när man (har barn och) bor i hus! Lexie är ju inte direkt så stor så att hon kan stöka ner själv...men då hon bestämmer när det ska ätas, bäras, bytas på och sovas så får man ju liksom utgå från det och släppa allt annat! :) Det är mer jobb med ett "spädbarn" än vad man kan tro! Kläder, blöjor och dreggelhandukar ligger högt och lågt emellanåt!



Sen stökar man ju givetvis ner en del själv också.. kan ju inte bara skylla på "Lexieloo"!

Ha ha.. om Ni undrar vem det är som står på alla fyra i bakgrunden så är det Classe som leker med Lexie som ligger bakom mig! Så går det när morsan i huset tar självporträtt till bloggen! :)

Häng i soffan!

Halvsitter/halvligger i soffan och kollar på Efterlyst! INGET jag kommer att titta på när Classe åker bort kan jag lova. Speciellt INTE nu när vi bor hus! Usch!



Jag är lite orolig för hur det ska gå att vara ensam i fyra veckor i ett stort hus när man är så mörkrädd som jag är.. men jag hoppas.. och tror... att det kommer gå bra. Får bara se till att dra ner rullgardiner/hissgardiner (så att ingen kan titta in) och ha lite lampor tända så att det inte blir kolsvart i huset på natten! :)

Hejdå för (förmodligen) sista gången!

Det var med (lite) sorg i hjärtat vi sålde denna lägeneheten men idag när vi väl skrev på alla pappren och lämnade över allt som har med lägenheten att göra så känns det ändå väldigt bra. Vi trivs ju kanon i huset och får vi bara bo in oss göra det till det huset som vi vill ha det så kommer det bli ännu bättre!



Väggdekorationer är kvar i huset och varje gång man kommer åka förbi och se in i vardagsrummet kommer jag ändå någong stans känna att det där är "vår" lägenhet... Men på ett bra sätt!! :)

Tupplur!

Lexie har somnat bredvid sin kompis i vår säng! :)



Frågan är bara om det är "kompisen" som är STOR... eller Lexie som är liten! :)

(16:e och..)17:e Maj i bilder!

Då var vi hemma igen efter en helt fantastiskt trevlig lite tripp till vårat grannland Norge! Vädret var med oss i dag och folket strålade i kapp med solen kan man säga! :)

I stället för text ger jag Er här ett lite bildkollage på dagarna två! Med på bilderna är Classes föräldrar..bröderna P-A & C-J och Emma (P-A:s tjej).



Nu blir det sängen för att vila upp fötter och kropp då man är rätt "mör" efter allt gående i dag! :)
God Natt!

Glad 17:e maj säger vi idag! Åhåå... Så ro...

img_1577 (MMS)

Glad 17:e maj säger vi idag! Åhåå... Så roligt det är här! Sån fest verkligen! Alla är så glada och fina och musiken hörs överallt! :) Lexie har sin röda sjömansklänning på sig idag som hon fått av pappa och Anna-Lena. Passar så bra idag med färgerna! :)


NORGE!

Sådär ja!! Då har vi checkat in på Rica Victoia Hotell här i Norge. Kanske inte ett av dom bästa hotellen vi bott på..men helt okej...och det ligger ändå mitt på Karl Johan:s gate så mer centralt än detta är svårt att hitta.... om man inte bor på Grand Hotell då såklart.... vilken kanske är lite överdrivet dyrt när man knappt kommer tillbringa någon tid på rummet:)


Japp...ser ut som ett bombnedslag så fort man kommit innaför dörren! :)


MiaPiaFia...


Lexie kollar utbudet i hotellmappen! :)

Nu ska vi göra oss i ordning och sticka ut på Akers Brygge för lite mat och god dryck!  I kväll får Lexie utpumpad mat samt ersättning! Mamma ska nämligen ta sig ett gott glas vin i kväll dagen till ära! :)

Nu är vi redo för avfärd mot Norge! Lexie ...

img_3814 (MMS)

Nu är vi redo för avfärd mot Norge! Lexie har sovit bra i natt och är på sitt bästa humör. Ska bli kul med en liten utflykt tills i morgon! :)


Kvällsbesök!

Nu får vi besök av Johan och Erika som ska få träffa våran skatt för första gången!



Och eftersom Lexie sovit hela dagen är hon på strålande humör!! :)

Fel i systemet!

Just nu kan man tro att Lexie valt att vända på dygnet då hon i stort sätt inte gjort annat än ätit och sovit i dag.

Hon var ju visserligen vaken i natt, en del, så visst måste hon få "sova igen" det... Men risken är ju bara den att hon väljer att ha ännu en vaken natt och det vill vi INTE då vi planerar att åka till Oslo i morgon för att fira 17:e maj på tisdag!


Det blir Lexies första utlandsresa! :)

Inte så långt, men man måste ju börja någonstans! :) Classe har ju sina bröder där men vi har ändå valt att bo på hotell mellan måndag-tisdag och det är nog skönast för alla tror jag.

Jag har varit i Oslo många gånger förut på 17:e maj då jag varit drillflicka och gått med i paraden som äger rum där!! Men nu var det många år sen å det ska bli så kul att komma tillbaka å se hela "spektaklet" och uppleva gamla minnen!

Synd att inte Sverige tagit efter denna folkfest faktiskt!



Dagen efter!

I dag är det söndag men känns som måndag? Vet inte vad det är som gör det men konstigt är det! :) Jaja... söndagskänslan kankse infinner sig mer under dagen vad vet jag?

I går vad det i alla fall jätte trevligt och på kvällen dök även Classes föräldrar upp. Vi grillade och hade det gött helt enkelt! Sen tittade vi lite på Eurovision sådär vid sidan av och jag vet inte riktigt vad jag tyckte om bidragen!? Kul var väl ändå att Saade kom 3:a (har jag hört då jag visst somnade)!

Pappa, Anna-Lena och Kristin åkte strax efter att Sverige uppträtt då dom ju skulle hemåt Karlskoga och Kristin med en buss mot Göteborg medan Classes fröräldrar stannade kvar tills alla bidragen sjungit.

Lexie har haft en bajsnatt rent ut sagt...men säkert en bra natt enl. henne själv då hon gladeligen legat och sprattlat i sängen och hållit mamma vaken mer eller mindre hela natten! :)

Det ska jag nu ta igen med ett avslappnande varmt bad!!

Tack alla för i går!

Besök från Karlskoga!

Rabarber/hallonpaj står i ugnen och snart dyker pappa, Anna-Lena och kusin Kristin upp!!



Hur det kommer smaka vet jag inte för jag är ingen som bakar direkt. Eller har inte varit i alla fall... men nu när jag bor i hus och har ett stort fint kök att böka i känns det mycket roligare.

Ska bli kul att träffa familjen och se va dom tycker om huset!? Det är ju första gången för dom då dom ju bara sett det på bild förut. Men jag tror dom kommer att gilla det.

Hoppas Ni får en fin lördag!

Humör!

Lexie talar gärna om när något inte står rätt till...fast oftast så är hon en väldigt nöjd och glad bebis! I bland har hon dock bara lite svårt att bestämma sig!!



Som i morse när vi skulle klä på henne!! Först blev hon arg och vi undrade vad som var fel... men innan vi ens hann undra klart så var hon ju glad igen!!

Tur att hon inte är långsint! :)

Fredag den 13:e!

Så kom dagen man helst inte vill ska inträffa!! Nämligen fredag den 13:e!!



Jag är nog lite skrockfull fast jag kanske inte riktigt vill erkänna det för mig själv!

Jag går t.e.x inte gärna på A-brunnar.. och om jag gör det måste nån dunka mig tre gånger i ryggen... Under stegar vill jag inte heller gå.. och om man är två stycken som är ute å går så får man INTE gå på varsin sida lyckstolpen...för då blir man osams!! :)

Jag hoppades dessutom att Lexie INTE skulle födas på just datumet den 13:e... för några gånger per år faller ju just 13:e in på en fredag!! Å hur kul är det liksom!? Ha ha.. Jag vet..jag är töntig! Men jag hade tur.. hon pluppade ut den 12:e!!

Däremot kan jag nog vara lite slarvig med att lägga nycklarna på bordet. Aja baja!! Men i dag har jag (peppar peppar) trots allt slarv med reglerna klarat mig undan väldigt bra tror jag! :)

Hur har det gått för Er?

Fredags-strumpor!

Inte så pjåkigt ändå!!



Strumporna är ju i alla fall svart med rosa djur på!! Den ena med rosa grisar..och den andra med rosa myror eller vad det ska föreställa!!

Familjen har badat!!

Jag somnade aldrig om!! :)

Straxt efter inlägget fick jag i stället ge mig in till sovrummet för att ge Lexie ännu lite mat! Efter en liten rap/spya bestämde vi oss för att det var dags att ta premiärbadet fredag som det ändå är idag och Lexie var nöjd som tusan! :)


Man blir trött av att bada och Lexie har nu somnat i vår säng. Det betyder jobb för mamma och pappa!! Dags att dyka ner i ännu några flyttkartonger i hopp om att det blir ännu lite mindre stök här i huset! :)


Tidig uppstigning!

För sådär "cirkus" en timma sen vaknade vår lilla solstårle och berättade, på sitt lilla vis, för oss att hon ville ha mat! Klockan var då runt 06:00 tiden och hur trött man än är så självklart ställer man ju upp! :) Dotter och sambo somnade snabbt om igen men jag.... Jag kunde inte sova!!



Klockan tickade på och jag insåg att det inte var nån idé att ligga där och vrida och vända på mig... så nu sitter jag här i soffan i stället och kollar på Vakna Med The Voice på 5:an. Men jag kan säga Er att jag efter detta inlägg tänker inta position raklång och i samband med det förhoppningsvis somna om igen! Tv:n brukar funka bra som sömnmedel!

Piff i köket!

Efter att vi kommit hem från bebisträffen så tog jag tag i lite "kökspiff"!! Tyckte att det nu fick vara nog med det tråkiga "kala" köket och fixade till lite gardiner och blommor!

Först kommer två före bilder...sen två efter bilder och till sist en helhetsbild!!




Tänk bort bordet är Ni snälla.. det står bara där tillfälligt då vi plockade upp det från förrådet då vi inte köpt något nytt än..och i lägenheten hade vi ju barbord! :)




Ska kanske byta ut orkidéerna i fönstret men annars så får det nog se ut såhär ett tag framöver!



Som sagt... nytt bord ska införskaffas och lite nya blommor..men annars blev jag rätt nöjd faktiskt! Hissgardinen var ett HELVETE att få till då den bara hängde i sidorna när man rullade upp den.. men det fixade jag till med lite kartong som jag rullade in! Man får inte vara dum inte! :)

Bebisträff!

I förmiddags var vi hemma hos Kicki på "mammabebisträff"!! Det var vi som gick i föräldragruppen innan vi fick barn och det var kul att vi nu alla var samlade när bebisana nu anlänt! :) Fika och (mest) bebistjöt var vad som bjöds liksom! :)



I nästa vecka blir det träff med ännu en föräldragrupp... då den gruppen utgår från vilken vårdcentral man tillhör!! Så många mammor blir det. KUL för mig som inte är från stan!

Åska!

har året första åskväder dragit in!!



Jag är verkligen inget "fan" av åska alltså! I alla fall inte när jag är ensam.

Jag vet inte riktigt vad det är som gör mig så rädd men jag tycker helt enkelt att själva ljudet är det läskigaste tror jag!! Att det sen kan slå ner kommer nog på andra plats.

Lexie och jag körde paraply och babybjörn!!

I skrivande stund har åskan dragit sig bort och solen hittat fram igen. Gött det!!

Kuriosa: När det började att regna stod vi och pratade med grannarna... och hon i gröna huset sa att det gula huset i alla fall står högre upp än vårat! :) Det tyckte i och för sig hon i det gula huset inte var så roligt...men hon var inte lika rädd längre!! :) Så jag får väl tänka på det då nästa gång! :)


Vårruset!

Gårdagen var superbra!!



Fint vädet och många glada tjejer!!

En aningens stor kanske!

Jag passade på att köpa en solhatt till Lexie när jag snabbt sprang in på babyproffsen för ett par dagar sen!!



Lexie var inte med så jag kunde inte prova.. och OJ vad jag missbedömde hennes lilla huvud!! Ha ha.. så idag åkte den tillbaka och så får vi leta efter en ny! :)

Ännu en dag som ska gå i solens tecken!

Då vi har förmiddagssol på framsidan av huset blev det idag vår första frukost där! Ohooo sweet lord va skönt det var!! Lexie är med i sin babysitter som hon gillar att sitta i när vi ska äta..laga mat osv.. Hon vill ju också vara med liksom!



Nu ska vi göra oss i ordning för att sticka ner till lägenheten en sista gång (kanske) för att köra skräp till tippen och sen hoppas vi på en liten stund i solen i eftermiddag.

Å sen... Ja sen ska mami springa vårruset... eller springa.. nej.. gå rättare sagt! Det blir jag och några tjejer på jobbet. Ska bli jättekul att träffa dom.. och vilken tur med vädret man kan ha då, då det efteråt blir mys med picknick också!!

En soft kväll!

Nu gick luften ur oss båda och även om det finns massor att göra så tänker vi tillbringa resten av kvällen i soffan! Lexie ska få ett lite bad också... men annars blir det VILA!

Till kvällsmat belv det grillad kyckling med sallad och sparris... Hur underbart är inte det då på en måndag.. inte vad man är van vid när man bott i lägenhet. Nu kan man ju verkligen grilla när man vill!! Härligt!


Mammas hjälpreda i köket!


Naturell!


Tillbehör


Middag på altanen såklart


Mums!


Nöjd!

Ja, det var den kvällen det.

Nu så..

Då är datorn uppackad och bloggandet kan börja igen! Det har allt kliat lite i fingrarna på mig, samtidigt som jag känt att jag inte haft tid eller ork att blogga mitt i flytten! Lägenheten är tömd och städad så nu ligger allt krut på att få det beboeligt i huset!

Herregud vad kartonger det är alltså! :) Känns som att man aldrig ska bli klar.. Man vill ju liksom få till det bra från början så man inte måste hålla på att göra om sen. Men men.. det tar väl lite tid att bo in sig och trots att huset är i bra skick så finns det ALLTID saker som ska göras. Tapeter ska bytas.. golv ska slipas.. något ska målas...saker som ska köpas... och ja.. det finns ALLTID något att göra som sagt.

Tyvärr är jag en sån som vill få allt gjort PÅ EN GÅNG men måste nu inse att det inte går. Och så får jag kryp i kroppen när jag ser alla halvöppnade kartonger som aldrig blir uppackade! :) Tur att Classe är hemma tre veckor till! Det fina vädret hjälper ju inte heller till direkt då man ju inte ät gööörsugen på att vara inne...men vi försöker variera lite och så kan man ju greja lite på kvällarna i stället!

Nej.. nu får jag ta tag i något och inte sitta här och tjöta! Har ju även en del bloggar att läsa och kommentera också!!

Hej på er! Jag lovar att bloggen snart är ...

img_8757 (MMS)

Hej på er! Jag lovar att bloggen snart är up and running igen! :) Men först får ni nöja er med ett mobil inlägg från en solig altan!


Dra mig baklänges!!! I natt sov skruttan n...

img_1385 (MMS)

Dra mig baklänges!!! I natt sov skruttan närmre 6 timmar i sträck! Hemligheten? Att sova i kärran... i nya huset! :)


GÄSP!

Kära vänner....

Nu vet jag faktiskt inte hur mycket bloggande det blir dom kommande dagarna pga internet å så.. men jag ska göra mitt bästa och snart ska Ni få följa oss från vårat Nya hem! :) Tycker inte att Ni ska lämna oss nu utan håll utkik...



...Man vet aldrig.. när man minst anar så ligger det här ett blogginlägg! :)

Men nu är det GOD NATT!!

Vi fortsätter!

Packningen pågår för fullt och jag har en liten känsla att det kanske inte blir så jätte mycket uppdaterat här i dag. Men å andra sidan så måste man ju ta sig en liten paus nån gång emellanåt.. som nu! :)

Vi är i alla fall snart klara med undervåningen och ska fortsätta på övervåningen.. som delar utav den redan är klar. Och även om det alltid finns massa småbös kvar känner vi oss i fas! :) I eftermiddag/kväll kör vi nog ett litet lass med kartonger till huset för att underlätta lite inför morgondagen då möblerna ska flyttas och vi FLYTTAR på riktigt! :)

Ha en bra dag!

Sneakpeak!

På fredag är huset vårat på riktigt.. men idag fick vi faktiskt tillgång till en nyckel för att redan nu börja ställa dit lite lådor å så! :) Därför tänkte jag nu bjuda Er på en liten sneakpeak! :)


Här är delar av köket,vardagsrummet,en dörr till sovrums samt "glasrummet"!


Ett utav badrummen!


Ja, det funkar att fota sig själv i spegeln här med.. *ler*


Här i "glasrummet" kommer jag nog att få amma fler gånger... dock i lite mysigare miljö än i kväll! :)

Ja..det var en liiiiten sneakpeak men mer kommer efter hand! Det är såklart en hel del att göra med tapeter å lite annat smågrejs men det kommer vi ta efter hand då vi ju har lilla Lexie att ta hand om  plus att vi vill bo in oss lite innan vi bestämmer oss helt för hur vi ska måla/tapetsera osv.

Nu är det God Natt för oss då vi kört på rätt hårt hela dagen idag!

Vi närmar oss 4 kg! :)

I dag, mitt i all röra, hade vi tid på vårdcentralen för besöket hos doktorn som man gör runt 6 veckor. Lexie är ju 7 veckor nu men man får anpassa sig efter doktorerna samt att jag tyckte Classe kunde få vara med nu när han ändå kom hem igår!

Själva undersökning gick väldigt snabbt och allt såg väldigt bra ut! Skönt! Det finns ju alltid en lite oro att något inte ska stämma liksom!




Vi vägde och mätte även skruttan som går upp sakta men säkert.. Längden däremot sticker iväg.. om man nu ska jämföra mot vikten! :)

Längd: 56,5 cm
Vikt: 3940 gram


Ingalill tycker inte att vikten är något att oroa sig för då ju Lexie än så länge är nöjd med det hon får i sig och inte bråkar nåt över det. Men för säkerhets skull har vi bokat in en extra tillväxtkontroll om ca 2 veckor igen! Känns tryggt för oss också så vi fortsätter se att hon går upp å inte ner!!

Need I say more?

Tog en liten paus, stannade upp och insåg att lägenheten aldrig kommer vara sig lik igen! :)



Just nu är det JÄVLIGT rörigt!! Men vi är på G och nu kör vi lite till!

Happy Face!

Det blev inte mycket bloggat i går som Ni märkte! :) Tiden rullade på och när vi väl hämtat hem Classe fanns ju ingen tid till Er förstår Ni väl! :)



I dag börjar vi flytt-packa på riktigt. Herregud.. det är verkligen nära nu! På fredag eller lördag kommer vi för första gången att sova i vårat... I VÅRAT hus!! Shit så spännande. Samtidigt så känns det också lite tråkigt att behöva lämna vår underbara lägenhet mitt inne i stan!

För det är det man kommer sakna...att bara lätt kunna sticka ut om man snabbt behöver något. Men å andra sidan så kommer vi inte bo så långt från stan nu heller....men det blir ju ändå inte riktigt samma sak! Fast i gengäld får vi ju så mycket annat i stället... Tänk er bara at kunna gå ut på sin egna altan nu när solen tittar fram. Hur mycket är inte det värt liksom? :)

Nä.. nu måste jag sluta.. plikten kallar.. Lexie åker ut på gården och flyttkartongerna kommer in! :)

Fyra veckor har gått!

Fyra förväntasfulla veckor har nu gått och idag ska Classe ÄNTLIGEN få komma hem å träffa sin lilla dotter igen...och så mig förståds! ♥


Classe och Lexie på BB...inte ens ett dygn gammal...

Oj vad han kommer märka skillnad på vår lilla skatt och han kommer tycka att hon blivit sååå stor tror jag. Och vad gäller för min egen del ska det nu bli skönt att kunna få lite avlastning emellanåt!

Första gången han kommer hem, inte bara till mig, utan till sin alldeles egna lilla familj!

Åhåå vilken underbar tisdag!!

En rosa dröm!

Den lilla stickade dressen passade finfint och idag invigdes den!



Undrar om Lexie tycker om rosa lika mycket som sin mamma? :)

Just nu har hon inget val i alla fall!!

Hösnuva?

Jag vet inte om jag börjar bli förkyld eller om det är allergin som börjat spöka! Jag brukar klara mig undan rätt bra såhär på våren men nu tycker jag att näsan börjat rinna lite väl mycket dom sista dagarna! Det återstår och se och tills dess får jag väl gå och snora lite då!

Ute var det jätteskönt! Lite för blåsigt för min del kanske.. men när man fick vinden i "baken" och hade solen i fejan var det LÖVELY!!

Vi var ute i nästan 1½ timma och nu är i alla fall jag hungrig. Bäst att jag skyndar mig innan någon hinner före och jag återigen får vänta på att bli mätt! :)

Utgång!

Sådär ja.. nu har halva dagen gått och det är dags för promenad ut i solskenet. :)



Ja.. solen skiner.. men det är nog inte sådär jättevarmt som det varit tidigare! Bäst att klä på sig ordentligt och inte låta sig luras av en klarblåa himlen!!


En slagen hjälte!

Middagslur!!



Då passar jag på att gå och duscha!

Ingen dag är den andra lik!

Konstigt vad olika det är!  Nu är klockan strax efter 12:00 och i går vid den här tiden var jag påväg ut till Överby Köpcentrum... I dag... Ja idag är jag inte ens påklädd!!


Nu måste jag tag tag i några samtal inför flytten!!
BOOORING!

Filmkväll!

Kippe och Angelica har precis lämnat lägenheten och snart är det dags för sängen! Vi har ätit tacos och kollat på Little Fockers! Mycket rolig film faktiskt!


I morgon är det måndag och på tisdag är det jag och Lexie som åker till Landvetter och hämtar hem "pappi"! ♥

Min egentid avklarad!

Jag var borta i hela 2½ timma och jag hade kunnat vara borta lite till. Lexie sov sig nämligen igenom hela besöket hos farmor och farfar.. och hade hon vaknat så hade hon ju mat med sig! :) Men.. det här var ju typ första gången och man känner sig nästan lite skyldig när man lämnar bort barnet.

Inte för att jag är orolig eller så..mer att man är till besvär!! Samtidigt så vet jag ju att dom så gärna ställer upp! Hur som helst så hann jag med dom ärenden jag hade plus några till. :)



Till mig blev det ett par chinos och en skinnjacka och till Lexie en liten rosa dress på rea för 50:-, ett par solglajer och en solhatt! :) Har inte provat något på henne än då hon somnat om här ute igen... men jag antar att allt är för stort utom dressen som är stl 56! PERFEKT.. och så var det den sista dom hade kvar dessutom!


Egen tid!

Jag ska snart "ge bort" lillan för lite barnvakt hos hennes farmor och farfar så att jag får lite egen tid för att åka ut till Överby Köpcenter för några ärenden!


Jag ska bara mata Lexie så att jag kan få ut mesta möjliga lediga tid där ute... men om det skulle bli panik har jag även förberett med "Miamjölk" på flaska! :)