Apelsinmorgon!

God morgon kära vänner!

Sitter här i soffan framför tv:n och tittar på vakna med the Voice och försöker njuta av lugnet före stormen!

Egentligen borde jag också ligga i sängen med tanke på hur jag klagade när Lexie slog upp sina blå för ca 1½ timma sen. Men... av nån anledning kunde jag, inte lika lätt, somna om igen som dom "andra två".Tror jag ....på något vis... känner att jag måste passa på att njuta lite medan jag kan! :) Hallå... om två veckor sitter man här själv igen med det lilla krutpaket till unge man har!!

Jaha... Nähä... så länge hann jag njuta. Hann inte mer än att skriva klart ovanstående mening så var vi alla samlade i soffan igen!

Å mina apelsiner som jag så fint skurit upp får jag inte heller ha i fred! :) Men vad gör det... Är det inte underbart med en kladdande bebis i soffan såhär på morgonkvisten!
Nä.. den där lugna morgonstunden kan jag ju se mig om efter. Nu blir det frukost samt sanering av unge och soffa! :)

Jag gjorde ett gott försök i alla fall!!

God morgon! ♥

Busungen har varit framme!

Man inte hinner inte mer än hem innan Lexie kryper iväg och gör (nya) hyss! :)

I går käll käkade hon upp några rabattkuponger på blöjor medan hon i morse hade sönder Classes halsband för att sedan krypa i väg och dra bort en apelsin från vårat apelsinträd!

Grejen är den att vi inte brukar ha trädet där annars... Vi hade bara flyttat in det från glasrummet nu när vi varit borta i en vecka (då vi stängde till där och stängde av värmen där ute)!Rackarunge säger jag bara!


Det är ju roligt att hon är så duktig på att krypa med det är ett ständigt springande på en annan fram och tillbaka för att hela tiden säga AJ AJ.. eller AJABAJA!

Man ska ju heller inte behöva plocka bort grejer för då lär dom sig ju aldrig. Det jobbiga är väl bara att dom...eller ja.. kan bara tala för Lexie... ska stoppa ALLT i munnen! Om det så är för en död fluga till ett gammalt torrt löv!!

Nu har Lexie än så länge, vad jag vet, inte fått i sig nån fluga... men jag lovar.. hittar hon en då kommer hon att äta upp den!! :)

Ja.. som Ni märker har vi nu kommit hem från Oslo. Kom i går kväll! Lite sorgligt att lämna en sån härlig storstad.. men det var också rätt skönt att komma hem till huset igen.

Men jag vägrar säga att.... Borta bra..men hemma är bäst... för så hemmakär är jag inte så att jag inte kan uppskatta både borta och hemma lika mycket!!

Det är här vi håller till!

Har ju glömt av att visa hur vi bor ju så här kommer ett litet collage. Rummet är som en liten tvåa och sovrummet ligger separat vlket har varit bra då vi inte behövt störa exie på kvällarna när vi kollat på tv!!

Å ja.. det blir lika stökigt här som hemma...men här har jag hunnit plocka undan lite :)Nu har veckan gått och vi ska i dag checka ut... men än blir inte Oslo av med oss. Nu flyttar vi till nästa ställe! :)

Vi ska bo hos Classes ena bror och i kväll ska vi hem till den andra brorsan allihopa och käka mat och ha det trevligt.

Sen får vi väl se om vi åker hem i morgon eller inte!? :)

Från mobilen!

God morgon!

Inte alltid man har såna här goda frukoststunder!?

Kan man tröttna på hotellfrukost? Njae... Tveksamt! :)

Varför sitta när man kan stå!?

Ja.. så resonerar Lexie numera! :)

Hon har sen en tid tillbaka börjat dra sig upp mot allt som går å för var dag som går blir hon stadigare och stadigare i benen!Ja ja.. jag vet att jag låter som en tönt där i bakgrunden... men man gör det automatiskt som morsa!! :)

"Pappa is a sailorman"!

Fick ju en fråga för ett tag sen där man undrade vad "man" egentligen gör som sjöman nu för tiden.... och det finns ju även i detta yrke, som i alla andra, olika inriktningar och titlar... men det är inget jag direkt kommer att gå in på.

Classe har jobbat på sjön så länge jag har känt honom... och ja... så länge vi varit i hop.... Men med ett litet uppehåll för studier.För att, i dag, kunna bli sjökapten är det ett måste att läsa... det är inte som förr... då vem som helst bara kunde hoppa på en båt och sen jobba sig upp utan utbildning.

Utbildningen "heter" Sjökapten... men för det är du inte automatiskt kapten nästa gång du kommer ombord. Man måste ha jobbat som styrman i ett visst antal seglade månader... och med seglade månader menar jag månader som han är ute på sjön... månaderna hemma får dom alltså inte räkna med för då är dom ju inte ute på jobb.

Såhär kan det se ut.. Innan man läst något är man en sk. matros... och efter du läst så blir du styrman...4:e, 3:e, 2:a,1:a och (olika på olika båtar hur många styrmän man har)! Efter detta blir du överstyrman och sist men inte mint så blir man tillslut Kapten (rödskägg)!Classe har ganska så precis gått och blivit överstyrman vilket också är anledningen till att vi just är i Norge denna vecka. Som överstyrman, förutom att köra båt och ha visst personalansvar har man bl.a. ansvaret om säkerheten ombord. Vare sig det skulle vara en brand eller om någon gör sig illa och behöver "läkarvård".

Ja.. nu är dom ju inga utbildade läkare.. men de måste veta och kunna ta hand om en skadad person om så bara ett plåster ska på, om ett öppet sår måste sys eller om det går så illa att hjärt och lung räddning måste ges.Dom har alltså ett ganska stort ansvar på sig där ute på sjön! Visste Ni tex att dom har kylrum ombord på vissa båtar i fall någon skulle "trilla av pinn" och dom är långt från land!? Otäckt tycker jag.. men olyckan kan ju vara framme även långt ute på havet och då måste såna grejer funka!

Classe har jobbat på många olika båtar, allt från att segla jorden runt till att segla på Nordsjön, och i denna branschen kan man hoppa runt rätt mycket utan att det konstigt.

Skulle en annan göra det skulle ju arbetsgivarna undra var det var för fel på en! :) Men här byter man kanske till en bättre båt.. en bättre tjänst..bättre turer.. Ja.. det kan vara vad som helst. Alla båtar är ju olika.. och går på olika hav.. vissa båtar är man ute längre på ... andra lite kortare. Det beror helt på vad båten har för last och vart dom "seglar"När Classe och jag träffades jobbade han på en bilbåt som gick jorden runt och bilderna Ni ser här i inlägget är från en resa där jag hoppade på i Australien för att vara med på deras resa på andra sidan jordklotet i 1 månad.

Jag fick uppleva hur det är ombord... hur det är att inte se land på flera dagar... se otroligt vackra solnedgångar....delfiner som ständigt simmade i kapp med båten!  Jag fick segla över ekvatorn... segla över det djupaste uppmäta djupet på hela jorden... segla på piratvatten... vara med på övningar fira nyår mitt ute i ingenstans...Ja.. jag fick vara med om en hel del kan jag lova!! :)
Detta var Dec 2007 - Jan 2008!! Och på denna båten jobbar man 10 veckor... och är sen hemma i 10 veckor.

Men som Ni förstår är 2½ månad lite länge att vara i från varandra.. och speciellt nu när man har barn. Det funkade för oss i ett par år.. men sen kände vi båda att det vi var för lång tid att vara borta.. även om det var helt underbart när han sen var hemma.

Ja.. det här kan man prata i evigheter om och jag vet inte om Ni blev så mycket klokare... men jag slutar här. :)Hoppas ändå Ni fått en liten liten inblick i vad, i alla fall, Classe jobbar med!

Yaya´s!

I går var jag i Thailand för några timmar!! ♥
Det var såååå gott och jag var såååå mätt när jag gick...eller rättare sagr...rullade därifrån! :)

Besöker Ni Oslo ska Ni absolut besöka någon av Yaya´s restauranger! Supergod mat och dessutom superhärlig inredning med personal som går runt i shorts och "pissetofflor"!! :)

Stämning..minnen...vill åka tillbaka!! JA JA JA!!

Stackars hotellgäster!

Efter en natt med galet lite sömn stega jag i morse ner till frukosten med rufsigt hår och osminkad feja (Ingen vacker syn kan jag lova)!

Till råga på det var det massa folk där nere och Lexie var såklart på sitt bästa bushumör och höll låda och slängde mat hej vilt runt omkring sig. Och för att avsluta det hela la hon en riktigt "glödhet" poomis också som gjorde att vi fick utrymma frukostsalen omedel BUMS!! :)

Frågan är om hotellgästerna någonsin kommer kunna njuta av sin frukost, efter vår uppenbarelse, igen.Nu har jag äntligen fått fislisa att sova lite igen då hon i natt sovit rätt så oroligt. Tror hon har drömt en massa plus att hon velat ha ersättning två gånger inom loppet av bara några timmar.

Själv ska jag glutta runt i Era bloggar och se om jag hinner skriva ner några kommentarer. Måste även försöka hinna göra mig i ordning innan "hon där inne" vaknar igen. Jag vill ju inte skrämma livet av fler folk här i Oslo!! :)

I dag blir det nog en tur till operahuset och i kväll... då det ju är lill lördag... ska vi ut på restaurang igen! Det gäller att passa på när man är "bortrest"!

Ha(aaa) de(ee)... som vi säger i Norge!! ;)

Lugn och skön kväll på rummet!

Då var familjen samlad på hotellet igen!Lexie och jag kom inte ut förens efter kl 12:00 i dag vilket kanske var lite oväntat då vi typ vakna 06:15! :) Men efter att vi duschat, jag och Lexie, blev vi så trötta att vi somnade om igen. Vid 09:00 blev det frukost och när vi kom upp på rummet igen och tittade ut genom fönstret kände jag att det var en sån där dag då man ville stanna inne å glo på film!

Men nej..man kan ju inte sitta inne hela dagen, så till slut tog vi på oss och gick ut.

Först tog vi en sedvanlig promenad och efter det besökte vi (hör på detta nu) Kulturhistorsika Museet!! :) Jag... på museum... själv... med Lexie!! Det trodde Ni inte va!Inte varje dag man kultiverar sig på detta sätt, men saken är att jag faktiskt tycker att historia är rätt intressant...och framförallt fascinerande. Om Lexie var lika road som jag vet jag inte men hon var nöjd mest hela tiden tills vi kom upp till ismannen Ötzi... då somnade hon i min famn! :)

Lagom till att vi var klara tog vi oss ner till färjan och mötte upp Classe som var klar för dagen. Sen blev det ett snabbt besök hos Classes ena kusin jobbar nere vid Aker Brygge.

I går kväll var vi på restaurang.. i dag köper vi nog hem något till hotellet och softar i soffan! Mina fötter och ben är lite lagom möra efter 2½ mils promenerande ! I dag 1 mil och i går 1,6 mil!

Vintersnyggt!

Lexie har en svart åkpåse just nu och visst.. det passar ju till allt...mn visst är det lite tråkigt!?

Så i stället funderar vi nu på detta?
Allt kommer från Elodie Details som alltid gör supersnygga grejer! :)

Promenad och shopping!

Lexie och jag har varit hemma på hotellrummet kanske en timma för bl.a. lite mat, lek och blöjbyte. Annars har vi varit ute hela dagen och strosat! Lite shopping har det också blivit!

Mest till lillan men även lite till mig!Nu ska vi ta på oss och sticka ner till Aker Brygga dit färjan, med Classe ombord, anländer om ca 25 minuter. Och så ska vi träffa Classes andra bror och hitta på något!

Då jag inte är helt överrens med sittdelen till vagnen så har jag inför denna resa satt på liggdelen igen. Dels så sitter Lexie bra i den och så ligger hon framförallt bra i den. Vi är på jakt efter en ny vagn men får ta det när vi kommer hem!
Ville bara säga det till Er som kanske undrar varför vi har den på när hon är så pass stor att kunna ha sittvagn! :)

Oslo!

Då var vi här!

Resan (tog ca 2½ timma) gick bra och Lexie skötte sig exemplariskt. Hon sov största delen av resan men när hon var vaken så var hon på glatt humör och satt och snacka där bak i baksätet för sig själv!

Classes båda bröder bor ju här så när vi kom hit i går åkte vi direkt hem till mellanbrorsan för att kolla in hans nya lägenhet! Sen följde han och hans tjej med för att agera piccolo då vi har en HEL DEL grejer med oss. Ha ha..

Man kunde ju nästan tro att vi skulle flytta hit.. men det blir ju så när man har barn och ska vara borta i en vecka!!!Hotellet ligger väldigt centralt och det tar kanske 3 minuter att komma till Karl Johan och 5-10 minuter för att ta sig till Aker Brygge! Hotellet är fräscht och vårt rum är som en liten två:a med vardagsrum och kök i ett samt ett sovrum, badrum och en balkong!

Trångt blir det ju alltid när man ska mosa in resväskor, vagn, leksaker, ytterkläder, skor mat mm... men det funkar alldeles utmärkt och det är skönt med kök då vi ju har tillgång till mikro och kyl.. Just för Lexies matintag i alla fall!

Ska visa lite bilder sen tänkte jag!Tog en liten promenad i går kväll och kollade läget lite... Underbart mysigt att uteserveringarna fortfarande är öppna... och i dag blir det väl ännu en tur för mig och Lexie. Just nu ligger hon och sover och då få jag passa på att uppdatera lite här, men sen ger vi oss ut och ser vad storstaden har att erbjuda!

Ha en fin dag!

Väskorna packas igen..

Jag skrev ju i tidigare inlägg att vi skulle åka till Norge och i dag är det dags!

Lexie hjälper mamma att packa..eller ja.. hjälper och hjälper.. hon drar mer runt kläderna än att göra nån direkt nytta! :)Vad ska vi då göra i Norge... Jo...Classe ska på kurs i veckan och i ställt för att vi ska vara i från varandra en hel vecka till så följer hela familjen med! :)

Vi ska bo på hotell i centrala Oslo så mig och Lexie kommer det inte gå någon nöd på!

Nu får vi ju känna på hur det är att leva Svenssonliv!!  Ja.. kanske inte normalt att man bor på hotell då men... jag menar mer det där att man får längta lite till kvällen då den andra hälften kommer hem och "löser" av!!

Blogga kommer jag göra som vanligt och jag hoppas att Ni hänger med!

Sjusovare!?

Vet Ni vad?

Klockan är 15:00 och jag har precis gått upp!! Eller ja.. jag har varit vaken tidigare å så men vid 11:30 kom Lexies farmor och hämtade henne och då var det jag som sprang in till sängen och tv:n!!

Orkade inte ens sätta mig i soffan utan sängen skulle det vara... och HERREGUD så gott det va att bara få ligga där i FRED utan en liten gymnast bredvid sig... Ni har ju sett hur hon håller på! :)

Glodde på reprisen av 4 stjärnos middag och efter det fanns det inget att titta på.. och vet Ni.... Då lade jag mig på sidan och somnade!! HALLELUJA MOMENT... när hände det senast liksom?Det var ÄNNU skönare och nu känner jag mig helt underbart utvilad... eller ja.. kanske nästan lite föööör utvilad...Ni vet.. sådär så jag nästan kan tänka mig att gå tillbaka in sovrummet!

Och vet Ni en gång till.... Jag tror jag gört... det kanske har börjat nåt annat på tv:n nu!

Senare sticker vi ner till Classes päron (och lillan) för middag! Lyxdag gånger 2 eller?? :) Men hejsan hoppsan vad värd jag är detta känner jag!! Ha ha...

Tittut!!

Var är fjant...??... Här mamma!! :)

Morgongympa!

Jomenvisst... Mamman i huset borde gå i Lexies fotspår och utöva lite gymping så här på morgonkvisten.

Men det känns liksom så himla tungt när man är trött, hungrig och frusen! :) Alltid skönt att ha något att skylla på tycker jag! Nä, men ärligt.. jag har tänkt på det där... Det behöver ju inte vara några komplicerade övningar direkt.. 15 minuter kan ju räcka..Alltså.. Nu tänker jag inte på nåt konditionspass utan mer ett litet styrkepass där man tränar upp bålen, ryggen och magen! Konditionen kan man ju ta senare på promenaden! Ja.. man får väl värma upp lite först kanske... men sen kan det ju som sagt inte vara så himla svårt att bara utöva några övningar!

MEN.. det finns alltid ett men... och så även i detta fallet. Jag behöver pushas på...gå på ett pass med bra musik... hemma blir det inget gjort. Det vet jag nämligen av egen erfarenhet!!

Någon som känner igen sig?? :)

Att äta själv!

I kväll fick Lexie go bananas och äta den sista gröten själv ur skålen!!

Ja, det gick ju sådär men i bland måste man släppa taget å låta dom kleta och försöka äta själva. Det finns ju tvättmaskin, disktrasa och dusch liksom! :)Ja..en dusch fick det helt klart bli av lillan!

Det var gröt ta mig *PIP*.... överallt! Men det får man som sagt stå ut med emellanåt! Kan lova att det inte är slutkletat för denna damen inte... eller ska jag säga... slutätet.. hon gör ju ändå sitt bästa ! :)

Julmingel + lunch!

I natt har jag sovit som en kratta. Drömt massa knasiga drömmar och snurrat runt som en torktumlare!

Drömde bl.a. att  jag var med i Bachelorette...kan ju iofs va trevligt om man hade varit singel :)... att jag bodde på ett hotell med Svenska Hollywoodfruarna där Gunilla Persson var lika knäpp i drömmen som i verkligheten och sist och så himla otäckt så drömde jag om att, Ni vet hon, Ann Lundberg från antikdeckarna ramlade i vattnet tillsammans med Lexie! Som tur var så kom dom båda upp igen... men usch..Det var HEMSKT!

Vad kommer allt i från liksom?Som tur var så var ju alltihopa bara en dröm!! Pheuw!

I dag ska jag i väg på "julmys" till en av våra leverantörer på jobbet! Lite tidigt... men det är mer lite mingel och att dom vill visa vad dom har att erbjuda nu inför julen! Å ja.. det kan ju alltid vara lite trevligt att komma i väg lite å tjuvsmaka på julen! Det brukar finnas lite julmat och så brukar man bl.a. få glögg och en kall dag som denna känns det helt rätt! :)

Sen ska vi rota i lite kartonger som vi varit och hämtat i ett förråd som vi haft...spara...slänga... Ja Ni vet.. såna där jätteroliga måsten!! NOT!!

Längtar tills i morgon... inga måsten och så helg på det!! Å på söndag sticker vi till Norge..men mer om det sen! Nu ska jag göra mig i ordning..ska ju vistas bland folk i dag! :)


Familjen är samlad igen!

Classe tycker att jag är lite taskig när jag ligger i soffan och bara skrattar åt honom när Lexie kallar på uppmärksamhet! Ha ha ha...

- Nu njuter du va... säger han samtidigt som han snällt plockar upp sin dotter och pussar på henne!

Det är ju såklart inte meningen att han ska komme hem och sköta allt helt plötsligt men det är så himla skönt att bara få ligga kvar i soffan och titta på!!

Jag ska bara utnyttja det lite i dag... jag lovar (fingrarna i kors)!Nu ska vi klä på oss och gå till lekparken! Så myckte roligare när vi är tre! :) Och kl 14:00 bär det av till badhuset för babysim!

Å så skiner solen... En HÄRLIG onsdag med andra ord!!

Jag har fått lite frågor som jag senare tänkt svara på.. bla vad min sambo "jobbar med" som sjöman.. för det kan ju va massa saker... :) och så tänkte jag skriva lite om hur Lexie uppträder nu när pappa kommit hem igen då jag vet att många undrar. Men det får äna gå en dag eller två innan jag kan svara på det!

Har Ni fler frågor så ställ på bara!! :)

Lite om mig!!

Jag bara ÄLSKAR parfymer... billiga som dyra...dyra som billiga!! :)

Och i kväll fick jag denna!!


DKNY Be Delicious (fresh blossom)... och sist fick jag BURBERRY Touch For Women och innan dess Lancome:s miracle So Magic...dessförinnan COCO Chanel MADEMOSISELLE... och så kan jag hålla på.... :)

Innan jag träffade Classe köpte jag kanske parfymer varannan månad...i balnd varje.....samt att jag också ofta önskade mig parfymer vid olika tillfällen!

Sen jag blev tillsammans med Classe har jag i stort sätt fått en parfym vid varje hemkomst... och vi har varit tillsammans i över 8 år... behöver jag då säga att jag har MÅNGA parfymer!? :)

Classe tycker, trots att jag slängt massa...gett bort massa, att jag fortfarande har alldels för många och säger VARJE gång att han INTE tänker köpa en till utan frågar om jag vill ha något annat. :) Denna gången bad jag om en mascara... men han såg igenom det å köpte ändå en parfym! Ha ha... Det är kärlek det!!  ♥


I väntan på pappa!!

Wieee.. dagen är här och det känns i hela kroppen!!!

Lexie och jag spenderade förmiddagen på Öppna Förskolan där vi bland annat gjorde en gipsavgjutning av hennes lilla söta underbara fot. Och med oss hem fick vi en liten hand som vi ju gjorde förra gången vi var där! :) nu ska det bara köpas (djupa) ramar och sen är det klart!

Efter det bar det av till affären för lite handling.. bäst att fylla upp kylskåpet när sambon kommer hem. :) Så lite extra lyxig frukost har inhandlats och i kväll, trots att det bara är tisdag, blir det lite extra god mat.... och har man tur kanske man får något gott att dricka till det med!
Lexie har äntligen somnat efter att bara ha sovit typ 30 minuter sammanlagt fram tills klockan blev 14:30! Så nu tänkte jag försöka greja i ordning det sista här innan vi tar bilen och sticker till Landvetter!

Kl 17:10 är det två förväntansfulla tjejer som står där i ankomstterminalen med två stora leenden på läpparna!!

Och ca 1½ timma efter det är familjen äntligen samlad i huset igen! ♥

Sista kvällen!

Sitter i soffan och kan nästan inte tro att det är sant att jag i morgonkväll sitter här med Classe! ♥

4 veckor har gått och trots att vissa dagar varit väääääldigt långa så har dom sista två veckorna gått väldigt fort!

Lexie ligger och sover och har ingen aning om att hennes pappa kommer hem i morgon! Att hon i morgon kväll inte bara kommer att få mysa med mig... att bli buren av mig....att bli påpassad på av mig.... att göras i ordning inför kvällen av mig... att bli matat av mig.... att bli sövd av mig...

Och vet Ni vad... DET SKA BLI SÅ HIMLA UNDERBART!!!!I dag har vi varit ute på en 8 km promenad och Lexie var i stort sätt vaken hela vägen vilket ju var kul eftersom hon gärna somnar efter en liten stund när vi är ute! Ha ha.. Men hon hade sovit lite på förmiddagen så det var väl kanske inte så himla konstigt ändå.

Resten av eftermiddagen har handlat om lek och bus och nu i kväll tog vi oss även ett bad. En bra sysselsättning när Lexie är lite svårunderhållen! Tror vi satt i i 40 minuter och vi båda såg ut som två russin när vi steg upp!

18:30 stöp den lilla damen i säng och jag har ägnat mig åt hår, bryn och ögonfransfärgning! :) Nu blir det att hänga i soffan och verkligen bre ut mig.. för i morgon är vi ju två här å då blir det lite trängre. Men inget mig emot! ♥

Full fart framåt!

Lexie har ju sedan ett tag sen tillbaka tagit sig fram som en tusenfoting om underlaget tillåtit det.

Nu har det övergått till med krypning... men samma här.. underlaget måste vara det rätta å med byxor på parkett och hala golv är fortfarande lite svårt! Men utan byxor går det lättare.

Här kommer en lite halvtjurig frustrerad Lexie som inte alls vill visa vad hon kan... men här är i alla fall några av dom första krypstegen Lexie visat upp! :)Känner att jag varit lite off i uppdateringarna om Lexies framsteg som hon gör varje dag men jag har väl en såndär period just nu! Samtidigt som att jag är trött och frustrerad över att Lexie sällan är nöjd över att leka själv och att jag hela tiden ska vara där för att få tyst på henne!

Står upp gör hon också nu och hon kommer mer och mer underfund med hur man drar sig upp mot saker. :) Jorå.. så visst gör hon framsteg...men den där seperationsångesten är jag just nu VÄLDIGT trött på!! :(

En månad har gått... och nu är jag på bristningsgränsen alltså....

Två da'r i rad!! :)

Ha ha.. men gud vilken hemskt kort jag lagt ut på mig själv ( i förra inlägget) ser jag!! I mobilen såg det åtminstone okej ut men nu på datorn inser jag att det kanske inte var det bästa.

Men Lexie är ju söt så det räcker för oss båda och jag är ju inte mer än bara människa.Nu är jag i alla fall hemkommen från bion med min kära barndomsvän Helena. Jägarna 2 blev det och jag tyckte absolut att den helt klart är sevärd! Kul men svenska filmer tycker jag och denna var spännande och i bland lite sådär småotäck! :)

Lexie har jag inte hört ett ljud i från så jag antar att hon har det bra. Eller... jag vet att hon har det bra för hon är i (några av) dom bästa händer... Jag hoppas nog mer på att hon har skött sig och inte varit till allt för mycket besvär! :) 7 timmar snart sen hon åkte! Ska bli spännande i morgon bitti och höra hur det gått!

Själv ska jag snart krypa ner i sängen och riktigt njuuuta för att sedan hoppas på en god natts sömn! Kommer vara världens piggaste morsa i morgon full av energi. Å i morgon... jag då är det 30 års fest å Lexie ska än en gång sova borta. Denna gången hos farmor och farfar i Trollhättan.

Dåligt samvete för att jag lämnat bort min dotter 2 kvällar i rad? NEJ... faktiskt inte... vi har ju typ suttit ihop, hon och jag, nu i 4 veckor... så jag gör det med gott samvete!

Sist men inte minst....Tack Helena för i kväll... supermysigt verkilgen... alltid lika härligt att umgås med en kär vän som känner en utifrån och in! ♥

Mobilbloggat!

Kom på att jag inte bloggat något i dag! Rätt skönt faktiskt! :)

Tiden här i Karlskoga börjar gå mot sitt slut och i morgon är det vi som åker hem!

Sista dagen kunde ju inte slutat bättre.. Barnvakt med övernattning... Och jag... Jag ska gå på bio med bästa Helena och sen sova gott EN HEL natt!


Satsumas!

Ha ha.. satt å käka en satsumas, i förmiddags, medan Lexie fick lite fruktpuré.

Var ju givetvis tvungen att ge henne en smakbit och jag är så glad över att jag fångade det på bild!Ser inte ut som att det är gott men det tyckte hon... det var nog mer att det var väldigt suuuurt! :)

Fortfarande morgon...

Började fundera på lunch men tittade sen på klockan... Hon var inte mer än 09:30! Ha ha... får nog vänta lite med det!

Men det hör ju inte till vanligheterna att man hunnit med frukost till stor och liten samt bad av liten, dusch av stor MED shamponering... påklädning... förmiddagslur... såpbubbeltillverkning... utelek med Alwa... uppdaterat FB...spelat lite Worldfeud på mobilen och nu hinna blogga!!

Allt innan kl 10 liksom! Inte konstigt att man tror att det är lunchdags!! :)

Jag har lärt mig vid det här laget att man inte ska ropa HEJ för tidigt när något är bra MEN dom sista två nätterna och dagarna så har Lexie sovit rätt okej faktiskt!!

Hon vaknar fortfarande på natten... men inte lika ofta utan kanske bara två gånger för mat. Men ena gången har jag nästan aldrig hunnit att lägga mig så den räknas inte tycker jag! :)

Och på dagarna kör hon på två lite längre sovpass i stället för tre smålurar! Men detta beror som sagt lite på när den första luren infinner sig å som i dag när hon redan hunnit sova ca 1:15 minuter lär hon somna igen efter lunch och en tredje i eftermiddag.

Men efter 17:00 får hon helst inte sova (om det inte är nåt speciellt)... för då somnar hon aldrig inför natten... det har jag i alla fall lärt mig! :)

Hoppas Ni får en bra dag alla!! ♥

7 månader

Men kära nån!

Det var ju inte länge sen jag skrev att hon blev 6 månader! Men jaja... nu är hon i alla fall 7 månader och nu börjar man nästan glömma hur små och hjälplösa dom egentligen var när dom kom till oss.7 månaders dagen firar vi med att leka och kleta i en uräten skål med gröt och katrinplommon!

Skitunge = Sötunge! ♥

Lexie du fattar inte detta än... men mamma, och självklart pappa, hjärtar dig!!

♥♥♥

Brrr...

..det är kallt ute!!

Underbar höstdag men satan i gatan va kallt det blivit. I morse såg jag till och med en bil som skrapat rutorna...BURR!!

Nu är det verkligen höst på riktigt!Lexie ligger ute i vagnen och sover gott och har så gjort i snart en timma... frisk luft fixar det mesta. Ha ha.. hon somnade bara vi stack ut näsan godingen!

Själv inser jag, när Classe kommer hem i nästa vecka, att jag behöver ta det där extra bubbliga badet... gå i väg på den där sköööna massagen....ta den där lååånga sovmorgonen...gå till frissan... noppra brynen...lägga en ansiktsmask...gå i väg och trääääna....tappa ett kilo eller 20....och kanske till och med lägga mig i det där vaaaarma solariet!

Det ser ju ut som att jag ska förfalla när som helst och det säger jag inte bara! :( Hua! Det tär verkligen på en att ständigt vara trött och stressad!

Härliga morgon!?

Vaknar klockan 06:00... AV MIG SJÄLV!

Varför???

Visserligen tycker jag att det är skönt när jag slipper bli väckt av något annat, i vanliga fall Lexie, men när hon ändå sov kunde väl jag också få göra det.

Men nej....hon sov på ...så jag vände på mig för att själv försöka slumra till då jag hör att hon hört mig och själv börjar skruva på sig. SKIT tänker jag... nu gäller det att ligga prick still så att hon inte börjar bli uppspelt bara för att få uppmärksamhet!

O ja.. där låg jag i den obekvämaste ställningen och visst somnade hon om.. men till viken nytta? För jag låg ju fortfarande som en pinne, VAKEN, och kunde inte röra mig! Ha ha.. Tror dock att jag hann å slumra till ca 25 minuter innan Lexie vaknade " på riktigt"! :)

Men jag ska inte klaga för natten har ändå varit okej och jag känner mig rätt så utvilad trots allt!


Lexie låg tidigare på golvet och fick i sig oidentifierbart föremål in i munnen! Jag satt vi bordet och hör hur det smaskar nere från golvet... :) Förmodligen var det väl nån gammal smörgås eller plätt från gårdagen... Ha ha...men efter detta satte jag upp henne i stolen och gav henne en leverpastejmacka.....som ganska så nyss kom upp då hon trycker i sig dom små bitarna för att sen sätta i halsen!

Det är inte lätt att va liten...men nu gör vi ett försök med gröt! Det brukar vi lyckas bra med!

Overallen!

Fick en (anonym) kommentar där frågan löd vart jag köpt Lexie:s Overall!Den är köpt i en NAME IT butik här i Trollhättan och bär även märket NAME IT!!

Overallen är en lite tunnare vindoverall som är bra nu när det blivit kallare men ändå lite för varmt för att ha en fodrad vinteroverall.

Jag köpte en lite större storlek med hopp om att vi även ska kunna använda den till våren.. men jag är tveksam... Beror på om hon växer mycket.. lite eller lagom nu under vintern! :)

Men visst är den fin!

Utflykten i bilder!


Hej hej...

...som Ni förstår har vi det fortsatt bra här i karlskoga och så mycket bloggande blir det ju inte som Ni märker.

I går var det ju fullt upp med kalas och på eftermiddagen hälsade vi på Helena och så även i förmiddags. Mycket att ta igen när vi bor så långt i från varandra. :(Nu väntar vi på att Amanda ska komma hem från skolan för att då ta vårat pick och pack och åka till Mariebergskogen i Karlstad. 

Hundra år sen jag var där men där finns lite djur å sånt man kan titta på och så har vi packat ner lite fika!

Kul med lite utflykt tycker barnen och även vi vuxna!

Lyxig förmiddag!

Det är så himla skönt att vara hemma och bli lite bortskämd! När man har folk runt omkring sig hela tiden är det alltid någon som hjälper mig med Lexie.

I dag har tex. min svägerska tagit hand om henne på förmiddagen. Karin och Amanda skulle i väg och handla och köra Rasmus till Mulle på förmiddagen och då frågade hon om hon skulle ta med Lexie... och det var ju inte så att jag direkt tvekade med svaret liksom!  Å sen när det var dags för lite vila så tog hon vagnen och gick ut en promenad och jag kunde göra mig i ordning i lugn och ro.

Då storebror grejar ute har jag visserligen tagit hand om Alwa... men hon är 2 år så hon sköter ju sig själv...men ändå.. man får va med å leka lite och se till att hon inte springer bort. Skönt med lite omväxling från bebislekarna. :)Nu på eftermiddagen ska vi i väg till Boda Borg där Amanda ska ha sitt 10 års kalas. För att beskriva det enkelt så är det typ som Fångarna på fortet fast här måste man klara flera banor för att ha klarat en "cell". Skitkul både för stora och små men i dag är det endast för de mindre! :)

Sen lite senare ska jag nog hälsa på min kära vän Helena och i kväll blir det tacos! Gött!

Vi har landat!

Rullade in i Karlskoga vid 16:30 tiden efter ett antal stopp efter vägen! :) Resan gick jättebra men nu när hon inte sover hela vägen blir det ju några stopp för leksaksupptag, nappinstopp och mellis! :)

Nu är det full fart här som vanligt när man är hemma och i dag står det kalas på schemat.

I går kväll blev det 3 rätters middag hos pappa och Anna-Lena där även min lillebror och Kristin anslutit sig. Dom sistnämnda hade även åtagit sig att ta hand om Lexie i morse när hon vaknade och sagt och gjort stegade vi in i deras rum kl 07:20 i morse men ny blöja i högsta hugg! :)Jag har haft en jätteskön morgon med massor av avlastning...jag somnade till och med tillsammans med Lexie (med gott samvete) när hon sov sin förmiddagslur. Så skönt... och detta då jag visste att jag inte hade några måsten under tiden hon sov... frukosten tog dom andra hand om!!

Nu ska jag göra mig i ordning och så blir det väl kanske en liten uppdatering i kväll igen!! :)

När vi packar....

...packar vi rosa! :)


...och uppmärksammar samtidigt bröstcancern!!

Vi ses i Karlskoga! ♥

Minisemester till Karlskoga!

Hej hopp!

I dag är det fredag och vi ska ut på vägarna igen. Nämligen till min hemstad Karlskoga. Hur länge vi stannar är inte riktigt bestämt än, men jag tror vi åker hem nån gång i nästa vecka... typ tisdag.. då vi ju har babysim på onsdag.

Å tänk... då är det bara en vecka kvar tills "papi" kommer hem!! :)Nu måste mamman i huset ta och göra sig i ordning och packa klart väskorna så vi kommer i väg nån gång i dag. Har dessutom några ärenden som ska utföras innan vi åker också!!

Lexie är som Ni ser helnöjd över vår lilla minisemester!!

Ha en bra helg!

Lite barnfri!

Nu ska jag sticka i väg och hämta hem godbiten som varit hos farmor och farfar på eftermiddagen! :)Förmiddagen spenderades ute ,i det inte så härliga, höstrusket. Men vi slapp regnet i alla fall som tur var.

Hur som helst är det alltid härligt att vara ute och jag får lite smått panik över hur det ska bli till vintern när det är massa snö ute... jag kan ju inte gärna dra en pulka efter mig på mina PW:s...Då kanske hon ramlar ur och jag inget märker!! Ha ha...

Nä bäst att åka.. farmor ska i väg och träna.. vilket jag också borde göra men det får bli bättring på det i nästa vecka.. för i morgon ger vi oss ut på vägarna igen och blir borta över helgen!! :)

Nya lampor!

Köpte två lampfötter samt två lampskärmar på Gekås som jag matchade i hop. Inte direkt gratis men ack så mycket billigare än om jag hade köpt det i en lampaffär!!

Tyvärr är jag nog inte helt nöjd...det blir liksom inte bra hur jag än ställer dom!? :( Bilderna gör det kanske inte helt rättvist i  det ljuset... men här ser Ni ju i stora drag hur det ser ut...(och ursäkta röran i soffan)!Kanske är det en vanesak.. men om så inte är fallet får dom helt enkelt pryda något annat fönster eller vrå här i huset! :)

Eller så är det helt enkelt blommorna som felar...ser lite trist ut... eller hur? !!! Humm.... Jag får fundera lite och plocka fram lite annat pynt och kolla om det blir bättre!!

Skriv gärna en kommentar och var ärliga...1:an..2:an eller inget dera.... jag kan ta att Ni tycker att det ser skit ut... även om det kanske känns lite jobbigt inombords! :)

Men ska det va nåt så tror jag själv på 2:an faktiskt!

Lexies vikt och längd!

Kom på i går att jag glömt av att uppdatera Er på Lexie kurva angående vikten och längden. Fick dessutom en kommentar i dag som även där påminde mig om att det var det jag skulle göra i dag!!

Så här kommer lilltjejens resultat... eller vad man ska säga! :)Fortfarande en liten och nätt tjej... men som klättrar på sin kurva!

Dock ska jag till veckan be om en tillväxtkontroll då jag tycker att hon slarvar lite med maten efter att hon blev sjuk. Hon är mest intresserad av mat i flytande form samt gröt nu igen. :( Men men.. det är ju inget som säger att hon inte ska bli intresserad igen.. det får ta den tid det tar och vi tragglar på!

Men för att vara på den säkra sidan vill jag bara kolla så att hon inte har gått ner sen sist!!

Ja... jämför och disskutera gärna! :)

Vill inte gå utanför dörren...

..i dag tack...men måste... då det är dags för babysim i dag igen.

Att vakna upp till en totalt gråmulen himmel efter en natt med massa bök och stök gör ju inte att man blir på bra/bättre humör direkt! Jag vill inte hålla på att vara bitter och hela tiden lägga skulden på Lexie, men just nu är det inte mycket som faller damen i smaken.

Det måste vara något som är fel här hemma då hon varken vill äta, somna, sova eller vara själv när vi är hemma. Visst... vi umgås ju HELA tiden men vi måste väl inte sitta i hop för det!? Det är som att hon blir rastlös av att vara själv då hon ju alltid är en glad bebis så fort vi går utanför dörren!Ta andra barn i Lexies ålder. Dom sitter, ligger eller ålar omkring och är rätt nöjda bara dom har något att pilla på. Lexie har (tamigfan) 3 miljoner leksaker men så fort hon ser att jag lämnar hennes synfält börjar hon å gnälla! Det är rätt påfrestande ska jag erkänna.

Tro mig... jag gör verkligen allt för min dotter... MEN NEJ.. jag skämmer inte bort henne med att hon ska få som hon vill på en gång även om hon i slutändan oftast kanske vinner. Hon får allt gnälla lite innan jag kommer springandes för att inte bli helt odräglig framöver.Jag älskar min unge och hon har många bra stunder också. :) Hon gnäller aldrig när vi åker bil... när vi träffar nytt folk.... när vi är och handlar..när vi är ute...när hon får vara med helt enkelt... Så oftast är hon ju en lätt bebis att ha å göra med... det är just det här när man är hemma och jag behöver göra annat än att leka med henne... :(

Nu ska jag försöka se om hon kanske kan sova lite så att jag kan plocka upp alla grejer från i går och få lite ordning och reda här hemma. Jag blir tokig av att hela tiden få släppa det jag håller på med och att det alltid ser lite småstökigt ut här hemma!

Och så lovar jag att ladda med lite positiv energi så att dagen, trots en lite halvseg start, blir bra!! ♥

Då var vi hemma igen!

Tiden går fort när man har trevligt sägs det ju och jag kan hålla med! :)

Nu har ännu två dagar gått, på denna "ensamheten" när sambon är borta, och tevligt har vi haft det också! Vi lämnade Trollhättan på förmiddagen och var i Kungsbacka vid lunchtid. Väl där gick vi till Kungsmässan och tog en lunch där för att sedan gå hem och fika då en annan kompis till Carolina kom.

På kvällen fick vi våra små i säng kl 19:00 och vi lagade.. eller ja.. Carolina lagade Laxlasagne. Till detta avnjöts en god flaska vin framför tv:n! :)
I dag var vädret lite bättre än i går så i dag, efter frukost, blev det en lite längre promenad runt ån! Myspys! Ja.. å sen stack jag och Lexie i väg till Ullared.

Å hur det slutade får Ni veta/se i morgon...för NU... är det godnatt för en övertrött Lexie som helst INTE vill sova!!

Ullared

Den som har mest grejer när man dör vinner tycker Lexie! Å ja... Efter i dag ligger hon bra till! :)


Minisemester!

Blogg.se var lite knäppt i morse så det blev inget inlägg då tyvärr! Å nu går det inte att ladda upp bilder via mobil appen heller!! :(

Hur som helst är jag och Lexie i Kungsbacka och hälsar på Carolina och Viggo som också har en sambo/pappa på sjön!

Vi blir kvar här tills i morgon och i kväll ska vi laga mat och dricka lite vin! Gott å ventilera sig lite med någon som vet vad man går igenom emellanåt! :)

Inget riktigt bestämt än, men kanske tar vi en tur tull Ullared i morgon när vi ändå är halvvägs liksom! :) Helt plötsligt kommer jag på massor som vi behöver!

Men vi får se hur det blir! :)


Morgon läsning!

Äntligen kan man skriva ordentliga inlägg från mobilen med den nya mobilappen! På tiden tycker jag.. Nu ska man bara komma på att använda den också! :)

Här startade morgonen redan kl 06:00 i dag men än ligger vi kvar i sängen i hopp om att få somna om en stund! :)

Men under tiden lite morgon läsning i det fria... Ja utan blöja alltså! :)


Tipspromenad med nyfunnen "mammavän"!

Köket är undanröjt och nu sitter jag här (barnfri) i soffan och kolla på repriser. Ljuvligt!!

Lexie och jag har varit ute halva dagen i dag och för ca en timma sen kom farmor och hämtade lillstrumpan. Jag skulle egentligen åkt och träna men orkade inte det då vi var ute på långpromenad förut + att jag är rätt trött!

När klockan var 09:00 i morse steg vi ut ur huset och ut i friska luften för en liten morgon PW som visade sig bli längre än tänkt! :)Det var nämligen så att jag tänkt gå en tipspromenad i dag som jag sett skyltat om här i området...men så hade jag glömt bort det och kom på det när jag gick förbi skylten än en gång. Det var bara det att den inte började förens kl 10:00 så jag tänkte att jag får väl ta den på tillbakavägen då!

Å mycket riktigt... lagom svettig ca 1 timma senare stegade vi dit och fick svarslappar. Precis när jag kom dit kom en annan mamma också så vi tog sällskap hela vägen och stannade sedan efteråt och tjöta och åt korv ... som det bjöds på när man kom i mål! Korven smakade mycket gott då jag "glömde" av frukosten i morse plus att tipspromenaden var lååångt mycket längre än jag trodde! :)

Så summa sumarum blev det väl ungefär 1 mil idag.

Hennes son och Lexie visade sig vara jämngamla (skiljer bara en månad) och så bor dom bara ett stenkast härifrån. Kul med lite nya bekantskaper och vi ses säkert fler gånger.

Så ja... LexieLoo och jag har haft en riktigt skön söndag med andra ord!

In med det nya...

.... Och ut med det gamla!!Ni är några som kommentarat min/vår nya header å det tackar jag för! Det var på sin plats!!Både Lexie och jag har växt..... (tyvärr) både på längden (mest Lexie) och brädden (mest mamma)!! :)

Den gamla "vanliga" headern gjorde oss inte rättvisa helt enkelt!!

Much joy I say to you! :)


Utcheckning från svärföräldrarna!

Då var vi hemma igen.... efter vad som skulle bli en middag... men som i stället blev till övernattning hos svärföräldrarna! :)

Lexie åkte ju ner till farmor och farfar redan på förmiddagen så jag fick lite egentid efter natten som varit. Och jag ska erkänna att jag inte gjorde ett skit.. förutom att ligga på soffan. Och vet Ni vad.. Jag kollade på en film.. en HEL film utan uppehåll!!Vid fyra tiden gjorde jag mig dock i ordning och cyklade neråt. Kvällen bjöd på grillat och då Lexie somnade vid 19:00 tiden bestämde vi att vi skulle sova kvar. Mamma kunde ta sig ett glas vin och slappna av lite. Men vid 22:30 var det en trött mamma som gick upp å la sig. Slocknade på två sekunder tror jag! :)

I morse bjöds det på lyxig räkmacka till frukost... känn på den..och efter det kunde jag få läsa tidningen i fred då farmor och farfar underhöll Lexie.

Nu har vi checkat ut och är hemma igen. Jag ska göra mig i ordning lite å sen blir det promenad ute i det sköna vädret. Vi har (än) inte strålande sol, men värmen är med oss!

Å vet Ni vad... Lexie satte sig upp SJÄLV för första gången i dag!! Hon rullade runt på mage... ställde sig på alla fyra... vek in benet å stötte ifrån med armarna... Å VIPS.. så satt hon där!!!Herregud... Hon må vara liten... men jäkligt stark och med en vilja av stål!! Tyvärr kan jag ju inte säga som sin mamma... ha ha.. förutom det där med viljan då kanske! ♥