Valborg!



Kungen fyller år...en av mina bästa barndomsvänner från Kga fyller år OCH varenda kotte verkar fira att det är Valborg i dag. Självklart hurrar jag för Helena en dag som denna, men annars går nog den här "Valborgsdagen" som den tråkigaste ever då sambon, i natt, sticker ut på sjön igen. :(

Alla uppdaterar sina facebook statusar med SOL, LEDIGHET OCH FEST! Själv så tjurar jag lite!!!

Gamla skor!

I dag var det barnloppis i Vänersborg... vi var inte där. :) Här ärver vi inom familjen... och i detta fall av mamma!  Å vad kan vara mer miljö/prisvänligt än det?? :)

Om Lexie gillade det hon fick låna? -Nej..hon var väl inte direkt skitnöjd.... hon ville hellre ha sina knallrosa foppatofflor istället! :)




Jag klandrar henne inte...dom har ju sett sina bättre dagar! ;)

Fast lite charmiga är dom allt...det måste Ni hålla med om!? Till och med så pass att dom fått en plats i "stegen"! :) Å ja.. det är väl där dom får fortstätta att vara framöver också! Kanske får dom, tillslut, stå där tillsammans med Lexies första skor när dom blivit för små?! ;)

Vattenpalatset!

I går eftermiddag blev vi trötta på det dåliga vädret och åkte därför till badpalatset i Vänersborg!

Perfekt tid att åka dit då skolorna redan varit där och alla andra jobbar! Vi var inte själva men det var lugnt och skönt och vi kunde släppa lös Lexie med sina badringar utan att vara nervösa för att hon skulle komma bort!

I dag är vädret bättre och i kväll blir det grillad lax på nya grillen vi köpt i dag! ;)

 


För jag har bara..... regn hos mig!



Lexie och jag tog cykeln ner till stan för en liten sångstund vid 10:00 tiden i morse! Regnet hängde i luften men vi klarade oss på vägen dit. Hem blev det lite värre och värre... Haha.. och väl hemma kom världens störtskur. :)

Jag hade tagit med mig regnskyddet till vagnen i värsta fall... och tänkte att jag säkert på något sätt kunde fixa till det så i alla fall Lexie slapp att bli blöt... men då det bara duggade lite lätt när vi var klara så chansade jag på att "bara köra utav h-vete"! Haha.. Tyvärr är det ju typ BARA uppför hemåt och även om Lexie inte är någon tungviktare så känns det att man har lite extra last att dra på!

Men hem kom vi och Lexie somnade till och med i stolen.  Jag vet inte hur det är på andra cykelsadlar till barn men den vi har går att fälla bak lite (syns inte så bra på bilden) om barnet somnar och ja... det funkade ju utmärkt tydligen! :)


I väntan på babysim!


Om en timma börjar babysimmet och just nu så laddar Lexie genom att ta en tupplur! Behövligt om hon ska orka simma omkring som en vilde i en halvtimma! :) Annars så har Lexie och pappa tvättat bilen på förmiddagen....medan jag fixat ordning lite i köket.

Har ju berättat förut att jag gillar snittblommor och gärna tar vara på dom när dom börjar se lite hängiga ut. Buketten med liljorna jag köpte i förra veckan började se lite hängig ut å skulle precis åka i papperskorgen när jag till min glädje såg att det i alla fall fanns tre blommor som såg helt okej ut.

Å ja... nu står dom på bordet i en liten vas och doftar ljuvligt! :)

Knäckig rabarberpaj!



Det här med att baka är väl kanske inte min starka sida... kanske just för att jag just aldrig bakar! Men..... det här med rabarberpajer... det kan jag... och det är mycket möjligt att jag kan ha gjort den godaste OCH bland den enklaste rabarberpajen EVER!! :)

Dessvärre får jag inte provsmaka den förens i morgon då vi får besök av Carolina, Daniel och Viggo på eftermiddagen!

Men den som väntar på något gott sägs det ju! :)

Och ett litet PS... kommer Ni hit på fika i sommar kan Ni räkna med att det är rabarberpaj Ni får å inget annat... för det är som sagt det enda jag kan göra...plus att jag BARA älskar rabarber! Haha... Och kanske kan det i sommar även slinka ner en och annan jordgubb i pajen också! :)

Mamma vill att Lexie ska prata lite! :)

Innan kameran kom fram babblade Lexie järnet.... Nu hör man lite men lådorna i köket är mer intressant!


Regnig måndag!



När det regnar ute och det inte finns så mycket annat att göra får man roa sig bäst man kan hemma! :)

Lexie fick en "rullande resväska" när hon fyllde år av Classes moster och den är rolig att åka på... å så kan man ha leksaker i också!

Perfekt kombo! :)

Å att sätta sig "i" saker har ju Lexie alltid haft en förkärlek till...Haha... och för att inte tala om vindruvor... Ja.. frågar Ni Lexie skulle hon nog kunna leva på det!

Sicken resa! :)

6 mammor och 6 barn på vift till Frederikshavn! :)




x
Vi har haft det hur bra som helst men efter den här resan kände vi nog alla att nästa resa bör gå till ett SPA... UTAN barn! Haha...

Det har varit full fart från morgon till kväll och ja.. Ni kan ju tänka Er hur det är att försöka synka 6 barn! :) Men man får ta det för vad det är helt enkelt å jag måste säga att allt flöt på rätt så bra ändå och att våra små stjärnor skött sig exemplariskt!

Mycket lek bus och bad blev det och om några år gör vi nog om det igen! :)

Morgonrock och en liten resa!

Tack för Era tips om vart jag ev. kunde hitta en morgonrock!! Tyvärr hjälpte dom inte då jag redan hade irrat runt i dom butikerna Ni tipsat om! :) Men stort tack ändå!



Kom ju på att vi har Needs For Kids här i Trollhättan också å då den affären är HUUUUUR stor som helst så tänkte jag att där måste dom ju ha morgonrockar. Å ja... det hade dom. Flera olika med det fick bli den ovan då den var minst krims krams på! :)

Men varför var det nu så viktigt att hitta just en badrock då... Jo.. det är nämligen så att jag och Lexie åker med dom andra mammorna och barnen (från föräldrargruppen) till badhotellet i Frederikhavn i morgon!!

Tidigt i ottan sticker vi från Trollhättan till Göteborg där färjan väntar på att ta oss över till Jylland och Frederikshavn där ska vi spendera en ett dygn med massa bus, bad, god mat och trevligt sällskap. 6 mammor och 6 barn...som gjort för kaos. Haha... Men kul ska det bli.

Nu ska jag gå igenom sista packningen så att det bara är att åka i morgon bitti!
Ha en fin helg... och PS... Jag mår mycket bättre nu! :)

Ingen direkt bättring på mig inte!




Ligger i soffan och tittar på en gammal repris av familjen annorlunda, som visas på tv, och i det tillstånd jag är i just nu blir jag bara trött av att titta på familjerna! Hur orkar dom??? 8 barn, 10 barn.... Jag själv kan knappt se mig som tre barns mor! Phuw!

Två är nog det det får bli helt enkelt...men man ska ju aldrig säga aldrig har jag lärt mig! :)

Status här hemma är annars att jag är fruktansvärt trött och energilös vilket jag tycker är jättejobbigt... OCH tråkigt. Halsen har blivit bättre tack och lov och jag har heller ingen feber....men ändå orkar jag ingenting. Känns piss rent ut sagt. :(

Men det är bara att gilla läget, ligga lågt och hoppas att det är bättre i morgon... för på lördag MÅSTE jag vara frisk... Lexie och jag ska nämligen ut på lite roligheter då! :)


Lite småhängiga...

Japp.. som rubriken lyder är vi lite hängiga här i huset. I alla fall jag och Lexie...eller i alla fall JAG! :( Inget allvarligt men snuvan är ett faktum och jag har även ont i halsen och känner mig allmänt seg liksom...men i mitt fall går det mesta att bota med lite värktabletter.

Däremot hoppade vi babysimmet i dag och hittade på lite annat i stället - då jag tycker det är dumt att dra upp å ner Lexie i badet om hon inte riktigt är 100.  Men att lämna Lexie till farmor och farfar till hennes stora lycka, gjorde mig ingenting! Och medan lillloppan bytte lite miljö satte vi oss i bilen mot Mariestad där vi sen åkte hem med en båt bakom bilen!

Så det kan bli! :)



Haha.. den båttokiga i familjen klarade av att vara båtfri i 3 dagar. :) Tanken var ju att vi skulle ha en båtfri sommar för att köpa en större båt till hösten... men är man uppvuxen på sjön så är man å det vi köpt nu är mer än badbåt. Man kan sova i den å så, men det är absolut ingen båt man bor i en hel sommar som den andra var! :) Men den duger absolut över sommaren att åka ut å hänga i på kusten när solen lyser!

Ett bra pris fick vi den för också.... MEN...då måste den rustas upp en  HEL del då den stått på land i 4 år utan att någon rört den. Fick nästan en liten chock när jag såg den.... och det kommer krävas några arbetstimmar men det är ändå ganksa lätta saker att åtgärda i slutändan. Och även om vi kommer få lägga ut en del (bla på kapellet) så kommer vi att ha tjänat en kosing på kuppen i höst när vi säljer den igen! Det gillas!

Nä, nu ska jag sluta babbla och lägga mig under filten... ensam...med en kopp varm nyponsoppa med en klick vaniljglass i....Mumma för halsen det!!

Classe..?? Ja.. vart tror Ni han är?? Ute i båten såklart! Haha..

Att se bra ut!?




En vanlig syn hos småbarnsföräldrar.... eller??

Trött(a)!

Redan efter 1½ timma efter uppstigning somnade Lexie om igen?

Jag minns att natten varit sådär.. men då jag vart i något vaket "sovtillstånd" kan jag inte minnas exakt hur många gånger eller hur länge vi varit vakna vid de olika tillfällena. Kanske har Lexie varit mer vaken än mig/oss? Eller så beror det bara på att hon inte kom i säng förens vid 21:00 tiden i går då hon vägrade att sova!



Det går verkligen upp och ner det där nu med att lägga sig på kvällen. Vissa kvällar är det nemas problemas, andra kanske lite trögare.. men det går.. medan man vissa kvällar bara får ge upp helt enkelt.

Jobbigt... men till min "glädje" har jag hört att flera har problem med detta nu så jag ser ingen oro i det. Hur har Ni det?

Happy Face!

Jag har faktiskt inget alls roligt att skriva om i dag!

Började morgonen med att ta oss ner till stan för att träffa mäklaren som hjälpte oss lite med deklarationen.... eftersom vi i år både sålt och köpt bostad förra året!

När vi var klara med det sprang jag runt och letade efter en morgonrock till Lexie utan framgång. Antingen så var dom för stora eller så var dom svindyra. Köper inte en morgonrock för 399:- när jag dessutom inte ens gillade den! :( Så är det någon som har ett tips på vart jag kan hitta en till okej pris hör gärna av Er. Behöver dock ha den innan helgen. :)



Eftermiddagen har spenderats i soffan tittandes på rättegången mot Breivik, på NRK1, och efter en stund somnade vi alla 3 i soffan. Välbehövligt då vi alla var rätt trötta...av att inte göra något! :)

Om bara regnet slutar så ska vi gå ut en sväng med Lexie och jag tror minsann vi tar en promenad ner till djuren...det var ju minst en vecka sen sist! :)


Pannkakor!


Härliga sol!

Sitter på framsidan i en solstol och njuter av solen, lugnet och fågelkvittret. Vinden är kanske inte den varmaste, men eftersom det knappt blåser något så gör det mig inget. Jag kanske inte skulle sitta här i kortärmat direkt men solen värmer såpass mycket att jag ändå kan sitta här utan jacka och skor. :)



Å sådär ja.. nu kom GT (med bilaga) levererandes direkt till dörren. Sicken morgon! :)

Bäst att passa på att njuta under tiden som Lexie sover lite förmiddag. Hon var visst trött i dag och inget mig emot. :) Jag får som sagt slappa lite medan sambon kör på med altanerna! :) Nå´n rättvisa får det väl vara.

Men snart blir det full fart igen då bus vaknar... Då ska vi nämligen ut mot kusten igen... Dags för försäljning av båten. Mmm.. blandade känslor där faktiskt. Vi säljer ju för att köpa större men det kan också betyda att vi blir utan båt en sommar vilket känns lite sådär. (Om vi nu inte mot förmodan skulle hitta någon innan dess?)

Men va fasen... vi klarar oss... vi har ju ett hus att greja med + att svärföräldrarna har båt där ute... och eftersom det inte är mer än en timma ut dit så kan man ju faktiskt åka ut över dan bara. Och vi har ju trots allt kvar vår lilla gummibåt som kan ta oss ut till nån härlig ö! :)

Vinden har vänt!

Molnen blåste bort och fram kom solen! Å med solen kom värmen vilket betydde att vi kunde gå ut igen.

Classe tog fram tralltvätten och jag och Lexie tittade på. Lexie var jättenyfiken och kröp fram till pappa hela tiden för att titta med skräckblandat förtjusning. Hon visste nog inte om hon skulle skratta eller gråta. Haha.. dom är ju för roliga.

Om dom inte gillar det behöver dom ju krypa nära liksom. :)



Nä... nu tar vi helgen här... vi hörs! :)

Ingen värme ute direkt!

När klockan var 08:00 i morse stod frukosten framdukad och innan det hade familjen även hunnit med ett litet morgonbad. :)

Efter lite plock och dammsugning gick vi ut på altan och tittade på när "pappi" tvättade bilarna. Blev ingen långvarig vistelse ute direkt då det blåste iskallt... och när en kompis dök upp bestämde vi oss för att gå in och fika lite i stället.



Nu sover lillan en liten middagslur, Classe är och handlar något medel till altanerna och jag... jag bloggar lite. :)

Men snart är det väl dags att börja tänka på lite lunch! Har både pannkaka och kyckling gryta färdig till Lexie och vi får väl se vad hon föredrar. Om hon ens vill äta någon alls... hon har nämligen varit lite dålig med det på sistonde (IGEN)! :(

Hon håller på att få fler tänder och jag antar att det är det som spökar. Det är lika jobbigt och tråkigt varje gång. Jag/vi vill ju bara att hon ska äta liksom!! Men så länga hon äter välling och verkar må bra så är det väl inget att oroa sig för. Hon får ju ändå i sig lite mat. Men blir det inte bättre snart får jag nog ta en tid till BVC för en liten extra vägning för att vara på den säkra sidan.

Första cykelturen!

I dag är typ första dagen, sen vi kom hem, det inte vart skitväder ute! Å vad kunde inte passa bättre än att slå till på en cykeltur!

Sagt och gjort skruvade vi fast Lexies sadel och sen bar det i väg!

Först vart hon helt stum.... för att sedan nöjt köra sina hejarop och klappa med händerna! Roligast var det såklart i nedförsbackarna då det gick som fortast! :)

Så skönt att komma ut och cykla... (Även om mamman fick blodsmak i munnen av dom brantaste backarna) ... så det här kommer vi göra om!


13 månader!

När ska man egentligen sluta å "fira" varje månad? (Nu när dom liksom fyllt 1år menar jag)

Jag kommer i håg, innan jag själv fått barn, att det värsta jag visste var när folk sa hur gamla deras barn var i månader!? Jag orkade liksom inte räkna efter varje gång och förstod inte varför dom inte bara kunder säga att dom var typ 1år eller 1år och 3 månader...eller vad dom nu var. Så jävla noga är det väl inte!



Nu är man ju själv inne i tänket å vet på stuberten när någon säger antal månader. ;) Dock försöker jag själv inte att tala om hur gammal Lexie är i månader om någon frågar eftersom hon ju nu passerat den magiska 1:an.... annat är det ju innan, då man ju inte kan säga så mycket annat än antal månader! :)

Såå...när tror Ni att man kommer att sluta fira månadsdagen... snart... längre fram... eller aldrig? :)

Hej svejs!

Slänger in en gårdagens i brist på annat! :)



Vår lilla cowgirl...indianflicka..kalla det vad Ni vill! :)

Västen köpte i Köpenhamn när vi var där förra året. Västen bär stl 68 och man kan verkligen säga att jag fått valuta för pengarna då hon fortfarande kan ha den! : Dessutom var det på REA kommer jag i håg och jag tror inte att jag betalade mer än 30 kr för den!

Det där humöret alltså!

Lexie har ju alltid "flugit" fram som en kanonkul och jag kan ärligt säga att det ALDRIG är en lugn stund här förutom när hon slagit igen sina blå!

Detta med att hon testar nya gränser tillsammans med ett jäkla humör som växer fram dag för dag gör det ju inte bättre direkt! :) DRAMA QUEEN i say to you!!

Ni känner säkert igen Er! Några av Er som läser har säkert redan gått igenom denna fas... och många med mig är nog mitt inne i den! Å för Er som inte riktigt är där än.... VÄNTA bara! :)




Säger man nej...säger ajabaja... eller tar något i från henne kan hon bli skogstokig. Hon skriker.. viftar med armarna och lägger sig sedan ned på golvet och bankar!! Oftast går det över väldigt fort och när man tänker på det i efterhand kan jag skratta åt det för det ser rätt roligt ut. Men när det väl händer gäller det att man håller minen så att hon förstår att man inte kan göra och bete sig hur som helst!

Jag vet att det är nu dom utforskar för att lära sig saker men sätter man inga gränser ligger man risigt till framöver. Det är ju faktiskt för att skydda dom själva.

Någon som inte är riktigt lika roligt är när Lexie nyper och river mig i ansiktet. Här om dagen slet hon bort en skinnflik i fejjan å i dag rev hon mig runt hela munnen samtidigt som hon bara skrattar! Å ju mer jag säger AJ ju mer tar hon i! Hoppas verkligen att detta är något som växer bort annars har vi ett problem!



MEN... Nu är hon ju som tur är inte såhär jämt... utan hon är ju faktiskt, allt som oftast, den där lilla solstrålen som bara vill ställa till med lite bus och hon kan faktiskt även komma för att bara kramas och mysa!!♥

Ny dag!

Klockan är 08:00 och vi har precis gått upp! Kors i taket säger jag bara eftersom vi senaste veckorna gått upp strax efter 06:00 nästan varje morgon! :)

Lexie vaknade i natt och var jätteledsen och till slut tänkte vi att vi skulle prova med välling men nej... det ville hon inte heller ha....:( Till slut somnade hon om och förmodligen var det bara en mardröm eller nåt.



Lexie älskar (som många andra barn) att läsa böcker. Djurböcker är dom bästa men andra går lika bra. Den här läste vi i går kväll och även i morse så fort vi kom upp!

Det är ju så gulligt när dom kommer släpandes på böckerna och vill borra in sig i knät på sig! :)

Nähä.. nu säger sambon att jag har 20 minuter på mig innan vi måste åka!! Ojojoj... bäst att skynda! Fullspäckad dat i dag. En tur till Udevalla... sen ut till båten och fixa lite för att även hinna med en lunch längs kusten!

Hörs under dagen... eller senare i kväll!


Glad fortsättning.

Tur att FB finns för i dag fick jag reda på att Jesus är uppstånden! :) Hurra för honom... för det är ju därför vi firar påsk" ;)

Sånt här vet man ju visserligen men inget som jag direkt går och tänker på måste jag säga. I vår familj innebär nog Påsken (nu för tiden) återförening av hela familjen då jag och min lillebror ju flyttat från Kga!



Men i år skulle det ju bli lite annorlunda då ju faktiskt Classe ÄNTLIGEN skulle få vara hemma en påsk! (Vet inte när han var hemma en påskafton sist faktiskt).

Vi hade planerat en lugn och mysig hemmakväll med tre rätters... och till huvudrätten skulle det bli grillat! Men tji fick vi då ju Classe låg heeeela dagen (och kvällen) och allt som var planerat gick i stöpet. :( Jag och Lexie var nere en snabbis och visade upp oss hos svärföräldrarna men på kvällen satt jag här ensam i soffan, ätandes tacos och sippade på lite dricka! :)



I dag är allt bättre men man vågar ju inte ropa HEJ än.

Som Ni ser blev det en liten påskkärring av Lexie i går  ändå och i morgon, om alla känner sig bra, så blir det nog en förvandling igen då vi ska hälsa på Lexies gammel mormor!

Nu är vi hemma igen!

Efter 4 härliga dagar i Amsterdam är vi nu tillbaka i Trollhättan igen...och vad kommer man hem till?? SNÖ och sjukdom!!



I dag är det visserligen sol och gnistrande snö.... Ni vet... sådär underbart som man vill att det ska vara när det är julafton. Men nu är det ju Påsk och då vill vi ju såklart ha sol... men helst ingen snö!! Fast å andra sidan kommer denna dagen inte bli som planerat ändå då vi har en mag/influensa-sjuk i familjen! Så jävla typiskt! :(

Men som vanligt får jag och Lexie försöka göra det bästa av situationen och ingen kan ju råför att man blir magsjuk. Nu gäller det mest att hålla tummarna för att inte vi också blivit smittade... men den risken är väl tyvärr ganska stor antar jag! :(



Så ja... vi får väl se om det blir någon liten påskkärring av den här tösen i dag! Lite upp till besökarna! :)

Hur som helst så hoppas jag att Ni andra har en super dunder bra Påskafton men god mat och trevligt sällskap!

Vi har det bra!

Behöver jag ens tala om vilken lycka det var i går när Lexie fick syn på sin pappa på flygplatsen och för att inte tala om när hon krama om honom!

Ja mina ögon var inte torra i alla fall! Men ni kan ju tänka er själva när man ser sitt barn skina upp som en sol efter en månads frånvaro från pappa! ;) Inte mycket som slår det faktiskt!




Lexie åker bil med ekorren!

Wohoo... Åkattraktion i Amsterdam! :)


Snart får jag träffa min pappa!

Oj så vi längtat efter dem här dagen! ;)


Påskpyssel!

Eftersom påsken börjat när vi kommer hem har jag därför redan börjat påskpyntat lite!

Tycker inte man behöver överdriva vid påsken och jag vet egentligen inte vad jag tycker om att "pynta" över huvud taget. Men när man bor i hus (och har barn) så gör man liksom såna här saker bara för att... i alla fall är jag sån! :)

Först tänkte jag köra ett ris i bara vitt och ett i bara svart... men i stället gick jag ALL IN å körde alla färger som fanns (utom just svart). :) Ljusen böts ut till lila, påskkärringen hängdes upp i fönstret och så pyntade jag ett vitt hjärta med lite kycklingar. Men nu får det räcka!

Det är ju bara påsk en gång om året å det finns i alla fall en person i hushållet som gillar pyntet... och hon heter Lexie! ;)



Har Ni själva påskpyntat då eller tycker Ni kanske att det är lite överskattat ändå?? :)


Snart är det dags...

Som Ni vet så närmar det sig ju nu avmönstring för sambon och på tisdag har det alltså gått en månad (igen)!!

Jag vet inte om Ni kommer i håg det, men för ca två veckor sen skrev jag lite kryptiskt att det inte skulle bli "någon vanlig" återförening denna gången. Alltså att Classe kommer hem till oss...

...NEJ.. för den här gången blir det ombytta roller och vi åker och hämtar hem honom i stället! :)



Vi ska inte åka bil som man kanske kan tro av bilden ovan...utan vi ska ut och flyga! Lexies första flygresa!

Skönt att starta med en kortare tur då vi ju bara ska ta oss till Amsterdam och med oss kommer vi även ha Classes föräldrar vilket känns skönt. :) Inte för att jag inte skulle klara av att flyga själv...för jag är ju van att göra mycket själv.... men eftersom att vi även ska spendera några dagar i Amsterdam kan det vara skönt för mig och Classe att få lite egentid nu när vi inte setts på ett tag! :)

Så ja.. som Ni förstår är det full planering här hemma på vad som ska packas och inte packas... man har ju liksom inte bara sig själv att tänka på... Men skulle man glömma något så är väl inte det katastrof... Det finns ju faktiskt affärer i Amsterdam också! :)