Ett slag för Öppna Förskolan!

För mig och Lexie är Öppna Förskolan guld värd.... och speciellt när killen är ute på jobb!

Eftersom jag inte är från Trollhättan från  början så känner ju inte jag så många som har barn. Framförallt så "känner jag ju inte igen" folk som man ju annars kanske gör "hemifrån". Och det är ju inte direkt så att man bara går ut på stan å letar efter mammakompisar heller...

Vänner har jag ju via killen, men ja tror Ni förstår vad jag menar. Har ju heller inte min familj i närheten och när man är såhär mycket ensam som ju jag är nu när jag är mammaledig så är som sagt Öppna så himla bra.



Lexie bara älskar det och jag har lärt känna massa nya tjejer... även om jag kanske inte kommer ha kontakt med alla så knyter man starkare och starke band varje gång å vips så har man hittat en mammakamrat till att gå å fika med osv.

Sen är jag otroligt tacksam för att vi från föräldragruppen fortfarande håller i hop (och kommer så göra som det känns). Vi ska bla. åka till badhotellet i Fredrikshamn här i vår och det ska bli skitkul! För att inte tala om alla nya bloggvänner som tillkommit! :) Ni är ju också guld värda!! Men som sagt... Det är inte alltid lätt att hitta nya bekantskaper som nyinflyttad men såhär många "vänner" som jag hittat nu har jag inte gjort sen jag flyttade hit.

Så.. tack Lexie.. och Öppna Förskolan för det! :)



Världens suddigaste mobilbilder men dom är i alla fall från i går när vi just var på ÖF.

Många har frågat om färgen som vi använder.... å visst är det ätbar färg! :) Vaniljyoghurt med karamellfärg. Så himla enkelt att blanda i ordning och perfekt om man vill kladda lite hemma framöver.

Som jag skrev så verkar det verkligen som att Lexie gillar att gå dit, då hon, totalt, skiter i mig för att sticka i väg å gör grejer för sig själv och utforskar nya saker. Frågan är bara varför hon inte kan vara lite själv när vi är hemma också?? Visst..hon är nyfiken å kan greja lite själv.. men det handlar om 10 minuter här... och... 15 minuter där... Resten av tiden så ska jag vara med.

Jag nämner ju ganska ofta att jag plockar, plockar å plockar... Här ska Ni få se en video (också från i går) där Lexie är i sitt esse!! Såhär är det hemma då hon "leker" själv. ALLT hon får tag på ska ner på golvet.. ut ur lådorna.. å ja.. vem är det som konstant får gå å plocka upp.. jo jag.. om jag hinner, för när hon känner sig klar... ja.. då ska hon ju bara vara med mig å saker å ting blir liggandes! :)



Det är möjligtvis inte så att det är någon som känner igen sig? :)

Kan tillägga att Lexie just nu sover... annars hade jag ALDRIG få sitta här i fred. Det som är ajabaja är dom roligaste leksakerna. Det vet ju alla! :)

Kommentarer
Carolina

Vad jag känner igen mig i det du skriver angående vänner! Jag har iofs bara flyttat ca 5-6 mil från där jag växte upp o skulle kunna träffa gamla vänner då o då, men tyvärr växte vi ifrån varandra snabbt och vännerna sedan gymnasiet har valt så många andra olika vägar i livet att det är sällan vi träffas. O här där jag bor nu hade jag fram till nu bara vänner genom min sambo eftersom det är han som är här ifrån. Men så kom Wilda och mammagruppen och helt plötsligt har jag en ny väldigt nära vän och ett par andra nära vänner med barn i samma ålder som vi träffar så ofta det går! Vi har t.o.m. börjat umgås tillsammans med våra män så det är skitkul! :)



Dessutom hade vi nog klättrat på väggarna här hemma om det inte hade varit för nya vänner, babyrytmik och öppna förskolan för Wilda blir så uttråkad och gnällig om vi bara är hemma. Haha

2012-01-13 11:05:31
URL: http://bluppan.blogg.se/
Martina

Haha nej här verkar det inte hellet hjälpa det minsta. För han sov på samma sätt när jag bara ammade. Vaknade en till två ggr per natt för mat och igår försökte jag verkligen fylla honom med mat men det gjorde inga underverk. Man kan ju inte ge dem mer än de gapar efter. Vi försökte med vatten i natt med. Det var stört omöjligt.



Vi ska prata sömn på föräldrargruppen på tisdag. Undrar om hon har några mirakelkurer. Haha. Jag får väl vara glad att han oftast somnar utan bråk och stök istället. Sen vore det ju toppen om man slapp vakna stup i kvarten på natten med men det är ju inte direkt något jag räknar med.



Full fart framåt för Lexie! Jo det märks redan här att det man inte får leka med det är mest spännande. Kontakter/sladdar/telefoner/datorer/fjärrkontroller/dammsugaren var spännande med.



Hoppas ni får en mysig helg! Ut och njut lite i solen. Det ska vi.

2012-01-13 11:24:56
URL: http://martinaballerinas.blogspot.com
Evelina - mamma till Lucas

ja ÖF, mammagrupp och bloggen har varit ett verktyg för mig att hitta andra mammor att umgås med. Kände ingen heller innan i samma situation. Visst jag är inflyttad men jag kommer bara ett par mil härifrån, min pappa bor här o har även en syster här...MEN just det där med att hitta andra mammor att dela samma vardag med! De hade jag inte direkt någon... Lärde känna först genom mammagrupp o lite öf (har inte varit så mycket på de...) sen har jag också träffat några mammor som läser min blogg här i stan :) Superkul! Var så rädd innan att jag skulle bli helt ensam om dagarna. Du vet de där icke existerande självförtroendet som säger att ingen vill väl umgås med mig heller... vill inte vara till besvär osv..



Ja man är ju rolig som du vet ;) Jag har sagt de förut o säger de igen...tusan så synd att vi inte bor närmre varandra :( varmaste kramarna till finaste DU! <3

2012-01-13 19:16:55
URL: http://evelina84.blogg.se/
Malta Johanna

SVAR:



Herregud vilken fin liten ängel du har!! Bedårande. Kul att du hittade till min blogg :) med risk för att göra dig besviken måste jag dock säga att jag inte är mamma utan endast barnflicka! Men bloggen fylls av bilder på barnen eftersom vi umgås varje dag :)



Kram Johanna

2012-01-13 21:28:10
URL: http://alltommalta.com
Anna-mamma till Vincent

Jag är ju också "nyinflyttad" till Sthlm. Riktigt svårt att hitta riktiga och bra vänner när man är ny. Jag håller verkligen med dig att öppna är bra att finna andra föräldrar :) Kram

2012-01-14 20:06:04
URL: http://frokenstockholmare.blogspot.com

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0