I min hemstad!

I torsdags packade jag och Lexie in oss i bilen och styrde upp mot "skogarna"!  Pappa skulle överraskas!
 
Han är inte riktigt pensionär ännu men gjorde sin sista dag i fredags och det tyckte vi skulle firas lite. Å överraskad blev han när både barn, barnbarn och vänner dök upp på uppfarten då, vad han trodde, de skulle ut å äta! :)
 
 
Hur länge vi blir kvar vet jag inte, men jag måste hem innan fredag då jag ska till tandläkaren då hon var sjuk sist. Tänkte ringa och avboka tiden då den ju är "mitt i sommaren", men jag måste ändå hem å se till huset lite så det är lika bra att få det överstökat!
 
Annars har vi det ju som vanligt väldigt bra här hos familj och vänner! 
 
Over and Out!

Att sova i eget rum!

 
I går kväll bestämde jag mig för att göra ett försök att få Lexie att sova i sitt rum för första gången... dessutom i ny säng! STORT steg för lilla loppan då hon nästan varje natt sovit i vår säng!
 
Å ja.. det gick som jag trodde att natta henne där... sådär alltså! Hon kom inte riktigt till ro så till slut tog jag med henne in till vår säng och försökte där. Misslyckat där också... Hummm... Jag visste att hon var trött så vi satte oss slutligen i soffan där hon somnade i min famn efter ca 10 minuter.
 
Då passade jag på att lägga över henne till sin säng.... och det gick!! Hurra tänkte jag. Blir det bara för några timmar så är det i alla fall en början! Men vet Ni vad??? Hon har sovit i sin säng fram till klockan 05:00 i morse då jag var tvungen att "titta till henne" (med undantag för napp kl 20:45 och välling kl 00:00)!
 
 
Stort steg för mig också att lämna henne ensam i sitt rum. :) Kl 05:00 vaknade alltså jag och hon sov...men vaknade strax därefter.... och då kunde jag ine låta bli att ta in henne till mig.
 
Där somnade vi båda om tätt in tillvarandra och oj så mysigt det var! ♥... men nu har vi börjat och jag kommer att fortsätta försöka med att hon ska sova i egen säng!

Lika som bär?

För ett tag sen bläddrade jag igenom "min första tiden bok" och hittade ett foto på mig, som faktiskt var med i tidningen, sommaren 1980! Japp.... fotomodell redan då...och japp (igen) så gammal är jag!! :)
 
När jag sen bläddrade igenom dagens fotoskörd och fick syn på detta kunde jag inte annat än att rota fram det där gamla kortet igen!
 
 
Båda ser vi lite tokiga ut... jag gör nån knasig min med munnen och Lexie har stoppat nappen bakofram! :) Dock är ju jag en aning rundare än Lexie... haha... tungviktare VS flugviktare liksom!
 
Så om vi är så lika vet jag inte, men bilderna påminner ju i alla fall om varnadra och det var liksom det som var grejen med det hela! ♥

Dagen D var kommen!

 
Ja, så var dagen kommen när sambon åkte ut igen och jag vill tacka alla som "stöttar" oss där ute men Ni måste ju undra vad det är vi håller på med egentligen och om vi är helt dumma i huvet som håller på såhär!?
 
Ja, det kan man fråga sig å jag frågar mig detsamma varje gång han ska åka...Haha... men sen blir det oftast så bra! Eller ja.. det är klart att det är tufft emellanåt men en månad går otroligt fort när man väl ser tillbaka på tiden. Å för vår del gäller det att dela upp hela perioden i småperioder.
 
Själv kör jag veckovis och har bara första veckan gått så brukar dom andra bara rulla på av bara farten. Nu är ju även sommaren här och dagarna med sol gör ju också att livet känns lite enklare att leva!
 
Så kalla det galenskap om Ni vill men detta är vår vardag. Däremot vill jag inte att Ni ska tro att vi är själviska på något vis... skulle det visa sig att detta inte är bra för någon av oss i familjen... allra mest för Lexie och kommande pyre så ändrar vi på det! Man kan jobba ju jobba på sjön och ha rätt så normala arbetstider ändå. Dock kan ju det innebära en hel annan livsstil för oss...bättre eller sämre...det kan man ju aldrig veta!?
 
Vill bara att Ni ska veta att vi gör allt för att Lexie ska ha det bra! Men tuffa dagar finns... det gör dom för alla!

Lexies rum!

Nu har vi ju bott i huset dryga året och först NU har vi börjat fixa i ordning i Lexies rum. ;)  Innan har det mer bara varit ett sköt- och lekrum med tomma väggar! Väggarna är fortfarande rätt tomma men nu har vi i alla fall satt i gång.
 
Ni som följer oss via instagram (miapiafias) har ju redan fått en liten tjuvkik på divers inköp dom senaste dagarna men det är ju även många som inte följer oss där så därför tänkte jag nu bara visa en liten glimt av hur Lexies rum börjar ta form.
 
Det är långt i från färdigt då tavlor, gardiner, hyllor, ev himmelsäng och annat viktigt småpiff är kvar att göra. Men det börjar i alla fall likna mer ett rum nu än innan! :)
 
 
Lexies rum är det minsta i hela huset (dock inte pyttelitet) men vi tyckte ändå att det ver det som passade bäst när vi hade bott in oss ett tag. Rummet ligger bra till från vardagsrummet och Lexie kan springa lite ut och in som hon vill men ändå känna att vi är i närheten plus att hon har en liten hörna här i vardagsrummet också att leka i.....och jag tror att det kommer bli rätt mysigt när det väl är färdigt. Sen får hon flytta till större när hon blir äldre (om vi nu bor kvar då)! :)
 
Ni vet... jag kan störa mig på att sladdarna hänger krokigt... och att lamporna över sängen hänger lite för högt upp....samtidigt som jag inte orkar göra något åt det...haha.. men såna småsaker ska justeras plus det där lilla extra VIKTIGA piffet.
 
Jobbigt det där när man vill att allt ska bli/vara perfekt från början....men här har Ni som sagt ett litet smakprov från delar av rummet i alla fall ;)

När 1 + 1 blir 4!?

Känns konstigt att jag hållt detta hemligt för Er så länge  men nu kan jag inte hålla mig längre.
 
LEXIE SKA BLI STORASYSTER!
 
I slutet av November kommer lillasyster eller lillebror och känslorna är många! Fantastiskt...overkligt....spännande...nervöst...pirrigt.... men alldeles alldels underbart såklart! ♥

Midsommar!

Midsommarhelgen är snart över och för vår del blev det en rätt lugn sådan!
 
Vi firade med Classes föräldrar på kvällen och på dagen var vi på traditionellt midsommarfirande med dans runt stången såklart! :)
 
Sommaren har ju knappt börjat känns det som men visste Ni det att vi, redan, nu börjar gå mot mörkare tider igen! :( Tycker det är så skönt när det är ljust så länge och är inte alls sugen på mörka kvällar. Men jag antar att det inte är så mycket annat än att gilla läget helt enkelt!
 
 
I morgon är det måndag och på tisdag morgon sticker sambon ut på havet igen så nu gäller det att ta vara på dom få timmar som är kvar. 
 
Tänk att en månad kan gå så fort! ;(

Sol, sol älskade sol!

 
Ja, så fort solen tittar fram sticker vi ut till västkusten och njuter i fulla drag och i går var en sån dag (igen).
 
Det gäller att passa på nu när Classe inte är hemma så länge till! :( Och nu har vi även lagt ut denna båten till försäljning då vi ju till hösten tänkt köpa större båt. Vi vet ju inte om vi får den sålt nu och då kan vi ju även åka
lite i Augusti. Men eftersom man aldrig vet med vädret har vi sagt att vi kanske tar en sista minuten eller något då!?
 
Fast som vanligt, hos oss, är inget bestämt..

ZARA Baby Love!ZARA har ju sååååå underbara barnkläder och när jag i går smet in i en av butikerna, på Karl Johan, var jag bara tvungen att slå till på denna underbara lilla kreaktion. Som en liten prinsessbakelse liksom och jag riktigt ser framför mig hur söt vår lilla dotter kommer att vara i den! :)

Collaget gör den inte riktigt rättvis så jag kommer nog visa den en gång till.... när hon väl har den på sig!

En liten tur till Oslo!

Nä fy farao vad dålig jag har blivit på det här med att blogga...och faktiskt även att läsa bloggar! :(

Tid finnes ej.. eller jag tar mig rättare sagt inte tid. När sambon är borta skyller jag på det å när han är hemma så skyller jag på att det är så många andra saker som måste göras. Tror ändå att jag bloggar lite mer när han är borta då jag ju blir helt själv när Lexie gått och lagt sig och jag inte har någon annan att "umgås" med!

Och ja... tankarna går fortfarande kring att skaffa lösen... skaffa ny blogg... sluta helt!? Fast sluta vill jag ju egentligen inte göra... Är bara trött på det gamla liksom! Ny layout och lite nytt innehåll skulle inte skada! Börja om från början liksom!! Hummm.... Men nu skiter vi i det en stund!I söndags drog vi i väg till Oslo bara sådär. Det var inte alls planerat men ett mycket bra drag från vår sida visade det sig.

Vi åkte upp på eftermiddagen och sov hos Classes ena bror och i går, måndag, spenderade vi hela dagen på Oslos gator innan vi till kvällen åkte hem igen. Vi skulle kunna stannat kvar en dag till, men då vi hade lite grejer bokade i dag så fick det räcka med en dag helt enkelt! :)

Älskar storstäder och man kan ju egentligen undra varför vi inte bor i någon då?? Men vi har det bra här.. i Trollhättan... och så tar vi små turer dit vi vill åka i stället! :) Vi blir lika sugna på att flytta varje gång... men så måste man ju även prioritera... och vi känner att vi hittat ett fint hus som vi tivs med, en lagom stor stad, nära till kusten och samtidigt närhet till Classes föräldrar och vänner!

Så vi blir kvar här ett tag till tror jag! Om vi inte flyttar utomlands!?! :)

Hejja Sverige!

Nu köööör vi!!!


OBH Nordica by Björn Axén!

För ett tag sen tackade jag ja till ett erbjudande från Buzzador gällande att köpa ett "hårvårdspaket" till reducerat pris.

Paketet innehöll en plattång, en volymaster och en flexi curler.Jag är ju en flitig användare av plattång då jag ju faktiskt har självlockigt hår i vanliga fall. Och tro mig.. jag har testat många dåliga plattänger i mina dar och tidigare faktiskt bara haft en favorit. Nu har jag en till!! Liten och smidig och även om det kanske tog lite längre tid att platta (då den som sagt inte är så bred) så är resultatet  super och håller länge!

Mitt hår blir aldrig fett och därför behöver jag inte tvätta det så ofta (men självklart tvättar jag det) och det jag upptäckt när jag använt denna plattång är att jag kan gå i flera dagar utan att behöva platta håret mer än första gången! :) Och alla vet ju vad det betyder... ett friskare hår! :)Provade även volymastern... men fick nog inte riktigt in rätta knycken... men den ska jag absolut "utöva" lite mer då mitt hår blev alldeles livlöst efter att jag ammat Lexie. Gäller bara att man hittar tiden.

Å sist men inte minst Flexi curls... Ja.. som jag sa tidigare så har jag ju lockigt hår av naturen så dom har jag faktiskt inte provat å såg mer som en bonus. Men kanske tar jag och provar dom nån gång för att få lite annan form på lockarna.. eller så kommer jag ge bort dom! Men dom verkar oneklingen bra de också.

Å just det... man kan göra jättefina lockar med plattången också då den är perfekt rundad i kanterna!!

Så tummen upp för OBH Nordica och Björn Axén!

Mammakul!I kväll ska jag å de andra mammorna, från vår föräldragrupp, ut å bowla och käka!!

UTAN BARN!

Det blir första kvällen på LÄÄÄÄÄNGE som jag får göra något ensam! EGENTID.... here I come!! Å herreguuuud vad jag ska njuta av att äta god mat och bara sitta där å snacka utan att någon drar i mig eller pockar på min uppmärksamhet!

Kanske kan man göra sig till lite å slänga på sig ett par örhängen utan att halva örat blir avslitet av några små barnhänder... Haha.. Å kanske kan man få på sig ett halsband som får hänga där i fred! :)

Japp... i kväll ska jag ha roligt och bara vara MIA!

En dag på kusten!

En underbar dag på kusten där himlen sprack upp och bjöd på sol! Livs...


KustenI dag sticker våra gäster vidare till kusten.... å så gör även vi då vädret är helt okej här och även visar sol där ute!

I går blev vi bjudna på tre rätters här hemma som ett tack för att dom fått sova här. Det behövde dom absolut inte göra men det var väldigt uppskattat och superdupergott!

Och som tack somnade både jag och Classe i från dom då vi båda fick gå in å natta om Lexie!! Haha.. tur att dom är så förstående ändå! :)

På instagram kan Ni se hela menyn från gårdagen (sök bara på miapiafias)!

Busungen nummer 1

Ja, det är ju inte bara ett hyss som hittas på här hemma om dagarna och i bland förundras man hur dom kommer på allt!

I morse blev det sådär tyst!!!

Ni vet....sådär tyst det bara blir när dom gör något dom inte ska göra... å så hörde jag sen hur Classe ropade - Mia... kom hit får du se!

+


Inget jättebus men på något sätt har hon fått tag (och upp) paketet till blöjpåsarna! Till saken hör att dessa luktar också... väldigt gott...men kanske ingen doft man vill ska sprida sig i huset då det förknippas med annat! :)

Har sagt det förut och säger det igen... Hur kan saker som dom INTE ska leka med vara SÅ himla roliga??

Funderingar!?Sambon har åkt i väg för att hjälpa några kompisar att flytta och Lexie har precis somnat...och jag slumrade visst också till i några minuter. Men här hinns inte vilas inte för i dag får vi nattgäster och även om mycket är fixat så är det ändå saker som ska förberedas....och att jag plockade undan i går... det märks inte heller...men så ä det ju när man har barn. Varför nöja sig med en sak att leka med när man kan välta hela huset?

Sen har jag funderat lite på det här med bloggen också!

Tiden finns inte riktigt till alla gåner att blogga men jag vill heller inte sluta då jag ju har kära trogna läsare som jag vet gillar att följa med oss i vår vardag... Jag har ju också familj och vänner som ju inte kan träffa oss varje dag som också uppskattar bloggen.

Det jag funderat på nu är att sätta lösen på bloggen. Lexie börjar ju bli stor nu och är inte längre någon bebis...men hon kan fortfarande inte säga vad hon tycker om att jag bloggar om henne stup i kvarten. Jag är också sugen på att visa Er lite mer hur vi bor, inredning, nya prylar... gamla prylar... kanske bli lite (ännu) mer privatare...men vågar inte det nu då jag är lite nojjig... speciellt eftersom sambon är borta så mycket som han är. (Med lösen vet man ju ändå vilka som kan se innehållet liksom)

Jag vet att man kan förlora en hel del läsare på detta men just nu är jag inte ute efter att bli den största blogerskan heller (även om det skulle varit kul)! :) Däremot tycker jag ju att det är jätteroligt om så många som möjligt hänger med ändå och jag lovar att Ni inte kommer bli besvikna.

Än är detta inte riktigt helt klart än men så går mina tankar i alla fall! :)

Tänkvärt!

Hittade detta "urklipp" och var bara tvungen att dela med mig! <3


Hej hallå!Då var vi hemma igen eftger en rätt intensiv men mycket trevlig helg! Tänkte lägga upp lite bilder i ett senare inlägg för nu har jag inte riktigt tid då Lexie vill leka kurragömma med sina tandborstar i en strumpa plus att jag hörde att tvätten blev klar där ute! Vart sambon är? :) Han fixar en grej med bilen och hämtar en elkabel till båtkärran!

Dagen innan kryssningen åkte vi ju till Kga för att inte lördagen skulle bli så lååång i bil. Plus att Vi då även hann med och träffa HELA min familj (då även lillebror var hemma från Sthlm)! Och efter kryssningen... ja... då blev det ett dygn i härliga huvudstaden där vi än en gång träffade lillebror som också tagit sig tillbaka till Sthlm samt några vänner som flytt sin kos dit!

Det blev en härlig lunch i solen och en eftermiddag på Skansen. Det kom några spridda skurar men vi klarade oss rätt bra från dom och dagen blev så bra som den kunde bli! Så tack Stockholm för denna gånen.Sen väntade oss BARA 43 mil hem! :)

Kga-Sthlm-Åbo-Sthlm- Thn!Ja, som rubriken lyder sticker vi i dag iväg till Karlskoga för att i morgon styra kosan mot Stockholm och en hederlig gammal "Finlandskryssning"! :) Min storebror med familj ska med också å det är faktiskt dom som lurat med oss då storebror fixat gratis resa till oss!

Storebror fyller även år i dag så man kan ju se det som en liten födelsadagskryssning också! :) Hur som helst så ska det bli jättekul och Lexie är fylld av förväntan säger hon! Haha...

När vi sen kommer tillbaka till Sthlm på söndag har Classe bokat hotell åt oss och vi stannar tills på måndag då vi hoppas hinna med att träffa lite polare på lunch!? Sen får vädret utse om vi stannar kvar längre eller inte!?

Datorn kommer jag att lämna hemma men som vanligt så kommer ju mobilen hänga med å det kommer säkert att bli ett å annat mobilinlägg. Å ja.. Ni som följer oss på Instgram (mialext) är ju med under hela resan! :)