Efter regn kommer sol...Ja, efter den lilla vilopausen på förmiddagen var det en mycket gladare unge som genast gjorde mig på bättre humör! :)

Nu är hon nere hos sina farbröder, farmor och farfar och jag har hunnit gjort en hel del ärenden! Jag ska också strax åka neråt då vi ska grilla i kväll och fira Classes pappa som fyller år i morgon!

Men FÖRST.... först ska jag slänga upp benen i soffan, luta mig tillbaka och bara slötitta "litte" på tv! :)

Inte en das på rosor just nu!

Då har ännu en dag passerat och det inte ofta jag säger det här...men just nu önskar jag bara att denna helgen ska vara över!

I går hade jag en av mina mindre bra dagar men gjorde ju såklart det bästa av situationen för Lexies skull. Det är väl helt enkelt så att både krafter och tålamod börjar ta slut såhär efter 4 veckor "ensam"! Deppig, ledsen och småsur... Japp.. där har har Ni mig! När vi vaknade i morse kändes det änså som att det skulle bli en bra dag. Men tji fick jag... Lexie har nu vart gnällig i tre timmar. Så fort jag råkar göra något annat än att vara med henne blir hon tjurig!

HALLÅ...Vi bor i ett hus... jag har sysslor att göra... Jag är inte bara mamma...jag vill göra mig i ordning också. Något som Lexie inte alls vill förstå verkar det som!

Har precis fått Lexie att sova förmiddag och när jag "postat" detta inlägg ska jag försöka fortsätta med det jag försökt hela  morgonen... att plocka och få undan lite grejer. Sen när Lexie vaknar ska vi åka och handla och efter det sticker vi nog ner till "farmor och farfar"  då Classes bröder är på visit över helgen.

Helgen är här!

Här fick man lite sovmorgon i morse!

Inte förens 07:30 vaknade älsklingen upp i morse. Å faktiskt så har natten varit jätte bra! Vaknade en gång och fick då lite välling men åt bara 50ml.... Förmodligen inget som håller i sig men man får vara glad för det lilla! :)I dag ska vi fylla dagen med promenad, handling och en tur ner till stan. Å så ska vi väl hälsa på djuren också. Lexie blir helt till sig när vi kommer i backen där man kan skymta djuren och varje gång vi ska gå ner till stan så får man gå (om)vägen förbi! Haha.. Gäller att inte ha bråttom med andra ord! :)

Skönt att helgen är är men nu vill jag bara att den ska vara över så att det blir måndag.... för då är det bara EN DAG KVAR tills vi får träffa vår tredje hälft! ♥


Tillbaka i Trollhättan!

Strax efter lunch gled vi in på garageuppfarten och efter bara några minuter innanför dörren var (o)årdningen återställd som Ni kan se!! :)Direkt när jag kom in i Trollhättan åkte jag in till Babyproffsen som hade total utförsäljning i dag, pga nya ägare...eller nedläggning, dom visste inte riktigt hur det skulle bli... Hur som helst så fyndade jag vagnen som Ni kan se i bakgrunden! (Närmre presentation kommer)

Å ja... jag måste be om ursäkt för det fula vita skåpet som står där (som ingen lagt märke till om jag inte tagit upp det...I know!! Men..)... Jag verkligen HATAR att det står där!! Det gör sig likosm inte rätt i vardagsrummet. Men tills vi fått i ordning i groventrén så har det blivit ståendes där helt enkelt! Det andra skåpet (som jag visserligen gillar..men skulle vilja måla vitt) gör sig inte riktigt heller rätt.. men men.. Som jag sagt tidigare... det tar ett tag att bo in sig och med en 1 åring i familjen, och en sambo på sjön, är det svårt att hinna med allt man vill göra och vissa saker prioriteras mer än andra!

Förresten.... datorn är back in business! :)


Utelek!

Det är ju så härligt när man kan vara ute mer och mer! Men man får se upp... För både det ena och det andra slinker ju gärna in i munnen!

Men lite skit rensar väl magen? Eller hur är det? ;)


Lite bilder från dagarna som gått....

Vi är kvar i Karlskoga, och har det bra, men åker hemåt i morgon eller senast Torsdag som det ser ut just nu!

I dag har vi varit i Örebro där vi besökt Lager 157 och Ikea. Mycket bra dag tycker jag... mindre bra tyckte plånboken! :)Haha.... La Ni märke till att Lexie satt sig ien kastrull? Inte många som klarar av att trycka ner sig där inte....men Lexie hon fixar det mesta!! :)

Sen har vi det där med att gå!! Ena dagen är hon jätte duktig medan hon andra dagen inte är ett dugg intresserad!? Konstigt det där... men ja ja... ingen brådska....för när hon börjar gå... DÅ får man nog verkligen vara på sin vakt! :)

Pappa pappa... Titta på mig!

Jag kan gå nu! Å har Ni sett den fina rutchkanan jag fått också!


På tur!

Då var man i Karlskoga igen då! :)

Vi är här då alla inte kunnat komma ner till oss och firat Lexie av olika anlendningar...och det går ju lika bra det.

Vi är bara härpå snabbvisit och åker hem i början på veckan igen. Skulle ju kunna stannat längre men jag känner att jag måste hem å komma i gång med träningen igen plus att jag har en hel del att fixa med inför nästa vecka....då ju faktiskt Classe mönstrar av.

Ja, det är sant... på tisdag är det bara en vecka kvar!! Hurra säger jag!:)
Vädret är underbart och i går var det hur varmt och gott som helst på framsidan hemma hos mamma och Olle.

I eftermiddag ska vi hem till pappa och Anna-Lena och äta våfflor och som sagt fira Lexie! Kusinerna ska också med och även i dag skiner solen så det blir nog en hel eftermiddag ute i det fina vädret! 

Rymlingen!

I morse när jag hade öppnat dörren och gått tillbaka in för att hämta en grej passa Lexie på att rymma!

Ut på altan...ner för trappen och så utför garageuppfarten! ;)

Undrar vart hon tänkte sticka?


Nytvättat!

Vem älskar inte doften av utehängd tvätt?

I dag var det, i alla fall, premiär hemma hos oss, för i år, och fler lär det bli! ;) Jag själv har även passat på att lapa lite sol längs husväggen! UNDERBART!


Blommor!

Jag tycker om blommor och gillar att greja och arrangera lite grann... Däremot är jag inte så noga med att ligga i rabatten och smutsa ner mig bland alla äckliga smådjur! ;)

Men då är ju krukor himla käckt tycker jag! Nu har vi ju bara bott här en sommar å då blev allt lite provisoriskt... Men i år vill jag ha massa fina blommor på altanerna!

Börjar lite smått med nya vårblommor! ;)


Min nya mössa och scarf!

Visst är dom fina!

Ni hittar dom på KappAhl men priset är jag osäker på... Kan ha varit 69:- resp. 79:- eller liknande!?

Busunge!

Lexie och diskmaskinen! :) Det slår aldrig fel.. Blir det tyst å jag vet att jag diskat ( och öppnat maskinen) så får man se upp! Flertal tallrikar har gått åt spillo men jaja... Det är sånt man får leva med!


Vårnytt i garderoben!

Känner Ni igen det där med att det som uppdateras i klädväg främst är hos ditt barn! Sig själv glömmer man liksom bort lite! ;)

Å ja, nu har Lexie varit ute och shoppat igen och här är ett litet urval av det senaste!


Sjömansungar!

Lika barn leka bäst heter det ju och när papporna är ute på jobb försöker vi, så gott vi kan, att få till en träff så att mammor och barn får träffa likasinnade! ;)

Barnen har plöjt på som två ångvältar å vi mammor har haft fullt upp med att övervaka så dom varit snälla mot varandra! Haha...

Dagen har alltså varit jätte trevlig och vi hoppas att vi ses snart igen!


Tråkmåns!

Ni tycker förmodligen att jag har världens tråkigaste blogg just nu och jag håller med Er! Den är fruktansvärt tråkig nu och allt är min skit dators fel! :(

Trots både iphone och iPad så blir man helt handikappad som bloggare när datorn inte vill funka! :(

Men.. Helgen har varit bra då min storebror och Lexies 3 kusiner varit här från Karlskoga! Fullt ös medvetslös kan man lugnt säga att det har varit! Å i morgon fortsätter det då Carro och Viggo kommer hit från Kungsbacka å hälsar på i dagarna två!

Hon är ju också "sjömanshustru" och vi hittade faktiskt varandra via bloggen! ;)

Hoppas ni fortsätter titta in då jag ändå försöker göra mitt bästa av mobilbloggandet! ;)


Hos tandläkaren!

I går var Lexie på sitt första tandläkarbesök. Det var mest information men också lite frågor om matvanor och tandborstning! Tandläkaren var jättegullig och vi var där nästan en timma! :)

I går kväll kom även Lexies kusiner hit så här är full fart nu och i dag blir det shopping.... manikyr för småtjejerna... och i kväll blir det pizza och bowling! :)


Bilar ska bara funka!

Varför händer allt när sambon är borta?

Det frågar jag mig ofta och den här veckan vet jag egentligen inte hur jag har hållt samman!

Det startade med att Lexie hade feber...sen blev jag sjuk och mitt i allt detta skulle ja rodda ett ett års kakas! Å sen då... Ja, då pajar datorn å nu... Nu paja bilen!

Lexie och jag blev ståendes mitt i skogen då bilen helt plötsligt sluta att funka! Ironiskt nog var vi på väg till verkstaden å hade tur att få assistans av just dom! Allt gick bra men kunde ha slutat illa då bilen sluta att funka i en uppförsbacke! :(

Hur som helst så visade det sig att generatorn pajat så nu är vi utan bil också jag å Lexie!

ALLT måste visst hända när det verkligen inte ska hända! Det räcker liksom med att behöva vara ensam i en månad! :(

Låter kanske som småsaker i vissas öron men för mig gör detta min vardag ännu jobbigare än vad den redan är!

Dock försöker jag ändå hålla humöret uppe.. Det är ju så vi Svenskar gör! ;)


I tidningen!

I dag var Lexie med i tidningen!

En gratistidning som kommer ut varje onsdag här i Trollhättan... Och eftersom annonsen också är gratis så passade jag såklart på att skicka in en grattishälsning till prinsessan! ;)


Hej!

Vill bara titta in och säga hej samt tacka för alla grattis hälsningar till Lexie och krya på sig hälsningar till mig!

Kan samtidigt då passa på att tala om att jag faktiskt mår mycket bättre nu och ingen är gladare än jag! Det var några halv tuffa dagar men nu är dom över och vi blickar framåt! ;)

Förresten... Nu har det redan gått en vecka... Bara tre kvar... Men det blir ingen vanlig hemkomst denna gången... Men mer säger jag inte nu! ;)

 

Sådär lyckad bild.. Haha... Men man tager vad man haver när datorn krånglar! ;) Det kan inte alltid vara perfekt! :)

Grattis Lexie!

Ja, för ett år sen kom hon! Två dagar efter beräknat och oj vilken känsla det var att helt plötsligt vara föräldrar!

Allt gick väldigt fort när det väl var dags och nån smärtlindring hann jag aldrig få och trots förvärkar från hell hade jag en fantastisk förlossning!

Men nu är det ju hon som kom ut som är huvudpersonen i dag... så grattis älskade Lexie! ;)


Vi får ta en paus!

Jag har åkt på nåt virus... Min dator har åkt på nåt virus och det är nu det är som tuffast att vara gräsänka! :(

Allt började i går och nu hoppas jag innerligt att jag känner mig bättre i morgon när Lexie firar sin första födelsedag! :( Just nu lever jag på värktabletter och biter i hop...men snart ska jag få vila!

Såååå... Vi får ta en liten paus.... och efter det får det bli mobilblogg tills datorn är fixad!


Vi har besök!

Här är det lika dött som vanligt men tiden räcker liksom inte riktigt till plus att vi nu (i helgen) har besök av mamma och Olle som är och hälsar på från Karlskoga. Mysigt tycker vi!!

Lexie och jag har blivit firade och det var ju inte ETT paket Lexie fick direkt! :) Massa kläder, olika leksaker och en cykelhjälm som vi (faktiskt) var och köpte i dag. Å på tal om cykel så är det väl på tiden att visa min present från Classe!! :)
Rejäl men ändå sportig och cykelns ROLLS ROYCE om Ni frågar cykelhandlarna! Bara det bästa är bra nog! :)

Som Ni ser är cykeln redan använd då jag var tvungen att provåka en sväng innan cykelkorgen åkte på och nu fattas bara cykelsadeln, till Lexie, som vi ska hämta i veckan.... och nu jäklar ska här cyklas! :)

Är ni i köpartagen av (en riktigt bra) cykel så fråga efter denna... jag lovar att Ni INTE kommer ångra Er!

Men nog om det nu...

Helgen spenderas som sagt med (delar av) familjen och i kväll blir det väl Mello antar jag!! Mina favoriter (utan inbördes rangordning) är: Loreen, David Lindgren och Lisa Miskovzki... och som bubblare kommer Danny. Tyckte han sjöng lite falskt sist men hoppas att det blir bättre i dag. MEN..även en skräll kan slå in och som vinnare kanske vi får se Ranelid eller Flink koras!

Vilka har Ni som favvosar och/eller tror vinner?Varför ta EN tomat när man kan ta tre? Och varför äta med haklapp när man kan äta utan? Inga roliga fläckar dom där tomatfläckarna! Men men.. det går att köpa nytt och på tal om det så har Lexie i dag shoppat loss på både jacka, skor, byxor, tröja och strumpor! :) Visar Er i senare inlägg!

Ha nu en bra lördag..å som sagt...vem vinner nu hela "Mello"(spektaklet)? :)

Phu!!

Vilken natt och vilken dag!!Tänker inte gå in i detaljer men det har varit en (mist sagt) tuff natt med många uppvak och gråt samt en hektisk och tuff dag....

.... och med det sagt slänger jag mig i soffan (väldigt) TRÖTT, frusen och nästan lite illamående! :(

Såpbubblor!

När man är ledsen och kinkig får mamma ta fram såpbubblorna........ å då blir allt igen! :)Nu ska jag åka å spinna!
Tjing!

39,7...Febermys!

Såhär har det sett ut HELA eftermiddagen hemma oss. En febrig Lexie som varit jätteslö men JÄTTE mysig!

image description

Att få ligga och "snosa" på sitt lilla barn och sedan slumra in tillsammans är nog det bästa som finns! ♥

Varm som en kamin har nu Lexie somnat för kvällen och med en alvedon i kroppen hoppas jag att hon får sova, i natt, och vakna upp pigg och feberfri i morgon så att vi kan gå på babysim! :)


Det känns lite tomt....

Bloggen har, som Ni säkert märkt, legat lite på is sista tiden.... Men det har ju också sina anledningar!

I morse, kl 04:00, puttrade taxin  iväg utanför fönstret och kvar blev jag, Lexie och mörkret. Jag har alltid svårt att somna om när sambon åkt och tankarna bara rullar fram och tillbaka. Men här gäller det att försöka tänka positivt!! Dels att man bara ska ta en dag i taget... men också att kunna ha något att se fram emot.

Å dom två kommande helgerna ska vi faktiskt få besök här i Trollhättan och det är ju verkligen ett litet avbrott i vardagen... och sen har jag även några andra små planer som förhoppningsvis också kommer få veckorna att gå.Inte nog med att sambon åkt.... tror även att Lexieplexie fått feber. Har inte kollat än då hon sover nu men jag tyckte hon kändes lite varm, och var såpass hängig, att vi fick åka hem från Öppna Förskolan som vi åkte till i morse.

Lexie var på 1 års kontroll i går och fick ju sin sista vaccination (nu på ett tag) och förmodligen är det bara den som tar ut sin rätt och då är hon ju snart på benen igen.

Tyst och tomt i huset är det (NU) i alla fall (då Lexie sover ute) å det är svårt att förstå att det såhär kommer vara  i 4 veckor till!!? 

MEN... vi har gjort det förut och gör det igen! :)

I min hemstad!

Lämnade Trollhättan i går för ett dygn i Karlskoga där familjemys stått/står på schemat!

I går var vi musikal där min bonusmamma hade en av huvudrollerna! Den var jättebra ochviol var superduktig! ;) Under tiden var Lexie hos hennes mormor och bonusmorfar och det gick jättebra trots att hon inte träffat dom på länge! Blev endast lite gråt i slutet då hon var trött!

Efter musikalen åkte vi hem till min storebror och åt middag! Lillebror och Kristin var också med å vi stod för varsin rätt! Så himla kul att bara träffas vi syskon med respektive!

I dag ska vi träffas alla hos pappa och Anna-Lena (bonusmamma) igen där vi ska få mat och fira mig och Kristin som också fyllt år! Å för barnen blir det även skridskor på sjön denna underbara dag!

Sen är det tyvärr hemförd för oss! BVC besök i morgon och sen åker Classe på tisdag igen! ;(

 


En heldag ute!!

Det fina vädret håller i sig här i Trollhättan och jag hoppas verkligen alla fått känna på denna lilla "för" vår för det är ju så härligt!

Lexie har gjort allt ute i dag... lekt... ätit... och till och med sovit på altangolvet. Frisk luft gör en tydligen så trött att man kan somna var som helst!

Vi har alltså varit ute i stort sätt hela dagen i dag. Så skönt med hus alltså!! Nu kommer den bästa tiden. Bara att öppna dörren och kliva ut! :)

Själv har jag suttit i solen en liten stund och Classe.. ja..han har tvättat bilarna!! :) Sen tog Lexie och pappa en tur i cabben å Ni ser ju själv hur roligt Lexie tyckte det var!! Haha.. (OBS!! Lexie åkte endast med i bilen från uppfarten in i garaget) Men roligare blir det när taket åker av i sommar! :)

Nu ska vi grilla och få besök av Classes andra bror som även han kommit hem från Norge för att träffa lilla loppan!

Ha en trevlig kväll!

Första Mars!

En dag att minnas....


....för då gick Lexie sina 10 första steg!! ♥

Jaaa.... hon har ju sen tidigare gått ett steg hit.. å två steg dit.. men jag/vi har ändå inte räknat det som att hon kunnat gå... då jag tycker att man får ta några fler steg för att det ska räknas som något stort.

Självklart
har man ju blivit glad (och lite stolt) för dom få stegen hon tagit förut men nu... nu blev det jubel! :)
Närvarande var mami och papi såklart!!!!  Farmor och farfar, samt Lexies (ena) farbror och "faster" Emma som just nu är hemma, från Norge, och hälsar på. Och då lilla loppan snart blir ett blev det även lite paket, mat och tårta dagen till ära.

Absolut inget storkalas men ack så trevligt! :)

Var tvungen att kladda så fint på (sista minuten) tårtan då jag tyckte att det skulle synas att det ändå var Lexies dag vi firade..... Å ja.. även om hon som sagt inte fyllde 1 år i dag så var det ju ändå VÄL värt att fira att hon, som sagt, tog 10 steg i dag!

Älskade (skit)unge vad glad man bli! ♥