Å så synd det är om mig!!

Det här med sömn är ju något som är en bristvara hos de flesta föräldrar.Vissa har det bättre... vissa sämre! Jag själv tillhör (tyvärr) det sistnämnda alternativet!! Jag vet att jag tagit upp detta förut att Lexie typ inte sovit en hel natt sen hon föddes men det tåls att tas upp igen då man ofta....eller i alla fall jag... tror att man gjort någonting fel i själva kvälls och/eller nattrutinen!!
 
Men så behöver det inte alls vara... det finns inget som säger att det hade blivit bättre om vi gjort på något annat sätt. Vissa barn sover helt enkelt lite sämre än andra och det är inget konstigt med det (eller?). Själv kan jag tycka att alla andras ungar sover så himla bra, dom somnar själva och vaknar dom... ja.. antingen så somnar dom om eller så smyger dom in och lägger sig hos mamma och pappa!
 
 
Fast sen när man berättar hur man själv har det kommer det ofta upp att det är ganska många som faktiskt också har barn som vaknar flera gånger under natten och som också även vill ha välling nån gång under dessa uppvak! Vi slutade ju med välling... å ja... det tar tid och det är jobbigt... men jag har nu själv valt, för min egen skull, att ge Lexie välling en gång per natt då jag vet att det är det som behövs för att hon ska somna om. I mitt fall, just nu, funkar det inte med mindre sömn än vad jag redan får. För som det är nu är det ju inte bara Lexie som väcker mig på nätterna utan även en stor mage!
 
Å ja.. hur ska det bli sen då tänker Ni..när det kommer en bebis som ska ammas var och varannan timma!? Inte fan vet jag!! Men jag hoppas ju på det där "sömnmedlet" som kommer när man ammar... Ni vet... att man somnar under tiden ... eller i alla fall på en gång efter att man ammat klart!? Som det är nu kan jag ligga klarvaken hur länge som helst när jag väl blivit väckt och det är sjukt jobbigt när man vet att man måste upp strax efter 06:00 då ju Lexie oftast vaknar! Har jag tur får jag sova till 07:00! Och har jag otur så får jag sova till kl 05:00 som dom senaste mornarna!!
 
Det är inte jätteroligt att vara gräsänka dessa nätter och dagar men jag har inget val och jag gör mitt bästa. Fler mammor och pappor har det ju också såhär men för deras del så kommer ju ändå någonsom kommer hem vid 17:00-18:00 tiden och man kan i alla fall få hjälp med nattning och lite avlastning. Och kommer dom inte hem på veckorna så kommer dom i alla fall hem över helgerna!! På 4 veckor kommer inte en jäkel hem hit och avlastar mig... och hur jag orkar...
 
Det vet jag faktiskt inte!! Men uppenbarligen så går det! ♥

Kommentarer
Maria Berndtsson

Även vi som har världens underbarn när det kommer till sömn på det stora hela har haft perioder när det varit jobbigt med. Men är tacksam för att det varit korta faser som gått över på några dagar. Hoppas för din skull att nästa barn blir lite mer av en sjusovare. Men det kommer lösa sig ändå, för så är det ju det finna inget annat sätt. Och gnälla av sig hjälper även om man bara skriver av sig all skit och det är okej att tycka synd om sig som mamma ibland med, så det så! Hade gärna gett dig en hel natts sömn om jag kunnat

2012-11-10 12:06:32
URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se/
Carolina

Jag lider verkligen med dig!! Jag hade aldrig orkat om jag hade fått så lite sömn. Jag beundrar dig verkligen som alltid verkar orka så mycket ändå och ser så fräsch ut.
Det är när föräldrar har det som du/ni med nattsömnen man nästan skäms över hur bra man själv har det.

Massa kramar till dig

2012-11-10 14:12:18
Anonym

Allt går på nåt vis =)

Jag var också mycket själv (en sambo som jobbade 7-17 måndag-fredag. Träning nästan varje kväll 18-19,30. Mycket matcher på helgerna och aldrig ngn annan barnvakt. )
För mig var det otroligt viktigt att ha en bra kvällsrutin att oavsett vad natta jag vid kl 19 för att få kvällen själv. Ger man sig faan på det så går det även om det tar tid (tog nog närmre 2 månader =))
Sen att jag ändå däckade efter kl 21 så fick jag ändå liiite tid själv. Sen gick vi upp runt 05, inte als kul. Me man vänjer sig ju =)

Barn nr 2 mest bara hänger med, vart inte direkt nå mer jobb. Mer än blöjbyte och amning =)

Det kommer gå bra ska du se!! Ni är ju 2 vuxna på heltid varannan månad. Inte många som är det =)

2012-11-10 15:18:16
Angelica - Mamma till Moa

Vet precis hur du har de, men de vet du ju redan. 3 hela nätter sov fröken och nu är de värre igen. Hopplöst. Hon är uppe och håller på. Jag har ju en sambo som kommer hem, men de hjälper inte mig eftersom hon är så mammig. De är bara jag som funkar. :/
Men men, de kommer väl bättre tider. Och under tiden är de fan så skönt att klaga lite. Hoppas att lillskrutt som kommer snart sover bra! :)

2012-11-10 15:29:28
URL: http://Mariaangelicasofia.blogg.se
♥ ♥ Melissas Prinsar ♥ ♥

tycker du är jätte duktig som faktiskt orkar va ensam höggravid och med Lexie allt från trott och bråk till sömnlösa nätter osv
ni har inte funderat på att din sambo kanske inte kan jobba borta som han gör sen när ni fått bebisen? han kanske behövs lite mer hemma tänkte ja?
Kram

2012-11-11 15:47:36
URL: http://www.melissasprinsar.com/
Maria - mamma till ps-trillingar plus två!

Är också ensam med mina fem barn och när jag sov en hel natt sist har jag ingen aning om, men på nåt sätt så fixar man ju det. Min minsta som kom när tvillingarna var 11 månader är nu snart tio månader och har ännu inte sovit en enda hel natt, så jag förstår exakt hur du känner.
Hoppas att du hittar sätt som gör att du orkar någorlunda iaf!

Stor kram

2012-11-11 20:36:54
URL: http://blogg.mama.nu/fanea

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0