Fartfyllda dagar!

Vi ses i Karlskoga avslutade jag förra blogginlägget med.... Ja, men det är ju inte så lätt när jag aldrig uppdaterar! :) Däremot vet jag ju att många av Er följer oss på Instagram och där uppdateras det ju i alla fall MINST en gång om dagen!
 
Hur som helst så har vi ju det som vanligt väldigt bra här i skogarna....och som alltid är det fullspäckat schema när man väl är hemma och vill träffa alla. Så dagarna går kan jag lova och precis innan jag loggade in här bokade jag även in en tågresa till Sthlm på torsdag för att åter igen vara i Karlskoga på lördag eftermiddag! Varför inte pressa in lite till i schemat när man ändå håller på liksom!
 
Min lillebror bor i Sthlm och när jag ändå är här, och det är smidigt att ta tåget dit, bestämde jag mig för att passa på att åka då man inte riktigt kan veta när nästa tillfälle dyker upp... med tanke på vad som komma skall menar jag! :)
 
Hur resan kommer gå kan ju också bli en spännande historia då jag och Lexie aldrig rest ensamma med tåg. Men det gäller väl bara att ha ipoden och mobilen laddad...lite ritpapper,pennor och fika i väskan och ett himla gott humör. Jag har även bokat biljetter runt lunchtid och hoppas kanske att resan inte är allt för spännande och att den lilla duracellkaninen kanske vill sova lite under resans gång! :)
 
Men om inte...... tar resan knappa 2 timmar och då får väl helt enkelt jag och resten av resenärerna bara finna oss i att Lexie är med på tåget!! Haha...
 
 
Hade gärna träffat många av Er där borta i storstaden men inser att det kan bli lite svårt med "så lite" tid kanske...men ser Ni mig eller är i närheten så hojta till...Kommer bo på Kungsholmen och förmodligen spendera fredagen inne i "Sthlm City"!! Jag är ju flexiebel... och  Ni kommer ju ha stenkoll på Instagram... eller hur! :)

Fartfyllda dagar!

Vi ses i Karlskoga avslutade jag förra blogginlägget med.... Ja, men det är ju inte så lätt när jag aldrig uppdaterar bloggen! :) Däremot vet jag ju att många av Er följer oss på Instagram och där uppdateras det ju i alla fall MINST en gång om dagen!
 
Hur som helst så har vi ju det som vanligt väldigt bra här i skogarna....och som alltid är det fullspäckat schema när man väl är hemma och vill träffa alla. Så dagarna går kan jag lova och precis innan jag loggade in här bokade jag även in en tågresa till Sthlm på torsdag för att åter igen vara i Karlskoga på lördag eftermiddag! Varför inte pressa in lite till i schemat när man ändå håller på liksom!
 
Min lillebror bor i Sthlm och när jag ändå är här, och det är smidigt att ta tåget dit, bestämde jag mig för att passa på att åka då man inte riktigt kan veta när nästa tillfälle dyker upp... med tanke på vad som komma skall menar jag! :) Hur resan kommer gå kan ju också bli en spännande historia då jag och Lexie aldrig rest ensamma med tåg. Men det gäller väl bara att ha ipoden och mobilen laddad...lite ritpapper,pennor och fika i väskan och ett himla gott hömur. Sen har jag bokat biljetter runt lunchtid och hoppas kanske att resan inte är allt för spännande och att den lilla duracellkaninen kanske vill sova lite under resans gång! :)
 
Men om inte...... tar resan knappa 2 timmar och då får väl helt enkelt jag och resten av resenärerna bara finna oss i att Lexie är med på tåget!! Haha...
 
 
Hade gärna träffat många av Er där borta i storstaden men inser att det kan bli lite svårt med "så lite" tid kanske...men ser Ni mig eller är i närheten så hojta till...Kommer bo på Kungsholmen och förmodligen spendera fredagen inne i "Sthlm City"!! Jag är ju flexiebel... och  Ni kommer ju ha stenkoll på Instagram... eller hur! :)

Varför blir det alltid stress...

Jag brukar för det mesta vara rätt bra på att hålla tider... men varför blir det alltid tight med tid så fort man har något bokat!!?
 
I söndags hade jag planerat så bra hur jag skulle lägga upp dagarna när Lexie var på dagis å så blir allt bara helt omkastat och så sitter jag nu här med frukosten i högsta hugg och 2 timmar på mig att städa undan, planera och packa allt inför mer än en vecka i Kga! Lunch?? Ja det får nog bli en Mc Donalds i bilen tror jag!!
 
Och det är ju inte en sak som ska med när man ska vara borta ett tag!! Nä.. bättre lycka nästa gång säger jag!!
 
 
Vi ses i Karlskoga då.... PUUUUSS!!!♥

När tiden inte räcker till...

Varför sitter jag då här kan man fråga sig? Att blogga måste ju inte vara prio 1.. och nej.. det är det inte inte.. men i bland så måste man bara få skriva av sig lite!!
 
 
Dom dagar som Lexie inte går på dagis är rätt tuffa....ja.. även dom dagar hon går där också eftersom 5 timmar går alldeles för fort vissa dagar!!  Speciellt nu när det regnat i fan en vecka!! Att vara högravid, gräsänka och samtidigt försöka tillgodose Lexies alla behov tar på krafterna och ni som känner Lexie vet nog vad jag menar!!
 
Men så kommer den där timmen när hon sover middag... ja..TIMMEN.. för inte är det ofta hon sover längre inte! Tyvärr!!  Men det här min hjärna inte kan slappna av och ta beslutet att NU VILAR DU KVINNA!! Jag ligger där i sängen och hör hur Lexie sakta men säkert andas mer och mer in i sömnen och jag vill så gärna men tänker på det som är utanför... och på bloggen... WHY... ja.. inte vet jag... men så är det. Känner att jag inte levererar och att jag och bloggen blir tråkigare och tråkigare. Mini i magen har knappt uppmärksammats alls... och ja.. snart är han/hon här!!  Jag trycker ju om att blogga... men har ju igen annan tid än hennes vila (el. ev. kvällen men då är jag stendöd i soffan) då Lexie absolut inte skulle låta mig sitta i fred i 15 minuter.
 
Vad är problemet då.. sluta blogga... nej.. jag vill inte.. Skit i disken.. klädhögen på golvet... kissblöjan på bordet... maten som ligger under bordet...smulorna på bänken...leksakerna som är överallt. Mig själv.. hur ser jag ut... konstant påsar under ögonen!! Jag har inga kläder... magen är i vägen...
 
Nä.. med dessa tankar i huvudet kan jag ju inte slappna av ändå när jag ligger där och funderar på att skita i allt och bara få slumra in brevid min lilla skatt. Men nu har jag i allafall fixat köket och bloggat...groventre´n får vänta.. för nu ska jag gå in å vila... tyvärr har timmen snart passerat men jag gör ett försök  så får vi se hur det går!! :)
 
 

Regn och åter regn!!

Varför sitta inne och mysa när det regnar när man kan vara ute och bli pisseblöt i stället? :)

Har ju fått order om olika sysslor här hemma när sambon är borta... å ja... Det minst sagt tufft att va gräsänka i bland!! ;) Men vi tjejer håller i hop i vått och torrt och har hjälpts åt att sopa och kratta löv runt huset nu på kvällskvisten!!

Vi hann även att gegga loss i sandlådan innan vi gick också!! Å ska jag vara ärlig så var det inte många löv vi fick bort pga regnet!! :) Men det är ju tanken som räknas!! Visst??


Tokfia!

Alltså... jag måste ju bara dela med mig av dessa bilder som jag tycker är så charmiga!!
 
 
Fotona är tagna när vi var på The Reef för ca två veckor sen och detta är morgonen efter när vi ska gå ner och bada igen.
 
Någon utav oss säger väl till Lexie att Nu ska vi gå ner å bada lexie... å då tänker hon genast att man ju ska klä på sig innan man går ut genom dörren!! Sen om det är mammas bots och pappas keps.. det spelar inte så stor roll!! Men OJ vad vi skrattade!! ♥

Mysbrallor på!!

När man går hemma så här som jag gör är det ju inte alltid man orkar piffa till sig... om man inte ska göra något speciellt vill säga. Och speciellt inte såna här dagar, som det är i dag, när det regnar och är igengrått på himlen.... då får jag ännu mindre lust att fixa i ordning mig. Dessutom är det sällan jag hinner göra det innan jag lämnar Lexie på dagis och man känner sig verkligen som en trött gammal morsa när man kommer där i lite ruffsigt uppsatt hår, osminkad och gärna i mysbrallor som man fått dra på sig i sista stund innan man går hemmifrån!! :)
 
 
I morse verkligen spöregnade det ute och trots vår korta bit till förskolan fick det bli bilen. Vem orkar eller hinner dra på hundra olika regnkläder för max en minuts cykeltur... eller ta fram vagn och regnskydd för fem minuters promenad liksom!? Inte jag i alla fall.
 
Sagt och gjort satte vi oss i bilen å där och då kom jag på den briljanta idén att jag kunde passa på att åka och handla lite när jag ändå hade bilen. Lämnade Lexie och körde mot affären. Någonstans där inne fick jag se en spegelbild på mig själv.... HJÄLP!! Haha.. Inte nog med att jag såg helt färdig ut... jag tittar ner på mina svarta mysisar (med olika fläckar på)  å inser då att jag även har träskor på mig!!! HA!! Tur att jag inte träffade på någon jag kände... eller ja.. dom hade väl knappast kännt igen mig!! :)
 
Men jag bryr mig egentligen inte så mycket... tycker det kan va rätt skönt att bara gå å vara helt naturlig en dag... och säg mig... vem skulle inte vilja ha mysbrallor på sig dagligen!?
 
 
Nu ska jag unna mig lite tid i soffan med en ny tidning, vilket ALDRIG händer annars, och sen blir det väl det sedvanliga plocket innan lilla Lexieloo ska hämtas!! :)

Prutt!

 
Ja, en bild säger mer än tusen ord, som man säger, och precis såhär känner vi för att pappa åkt i dag!
 
03:15 ringde sambons telefon och det var dags att gå upp! Hade vi sovit eller hade vi varit vakna... Ja... många timmars sömn har det INTE blivit känner jag nu såhär i efterhand. Men mest synd är det ju om C som haft en resa framför sig med bil till Landvetter, flyg till Amsterdan och taxi ut till båten för att sedan dra igång med jobb på en gång. Själv kan jag ju faktiskt lägga mig ner en stund nu då jag precis lämnat Lexie på dagis!
 
Det känns ju aldrig roligt när sambon åkt men jag är ju så van och värst tycker jag att dagen, kvällen och natten innan är. Nu är han ju liksom borta och det är helt enkelt bara att ställa om och slå på den där knappen som man försökt lagra lite extra energi i!! :)
 
Men jag ska ju inte sticka under stolen med att det gör ont i hjärtat när Lexie sträcker upp händerna i luften och frågar vart pappa är? Usch... jag känner mig som världens sämsta mamma som måste försöka förklara att pappa har åkt till båten och jobbat. Till saken hör ju även att vi ju har vår egna båt i trädgården, vilket ju kan leda till lite förvirring för Lexie när han liksom inte är där heller!! :(
 
Det har ju hittills gått bra med bara mamma men visst märker man ju mer och mer att hon märker att pappa inte är hos oss och inte kommer hem.. en försmak på det fick vi ju i förra veckan när han var på kurs. varje dag frågade hon efter honom och ja.. hon kommer säkert att fråga i en månad nu men det är bara att förklara och visa foton på vart pappa är nu! Som tur är så nöjer hon sig ju ofta med det och är inte speciellt ledsen. Men det skulle vara roligt..eller ja... roligt och roligt... rättare sagt intressant och veta vad som rör sig i huvudet på henne när man talar om för henne hur läget ligger till!? Vår lilla tjej!! ♥
 
Nedräkningen har börjat!! :)

Att kissa på pottan!

För ett tag sen köpte jag en potta till Lexie... inte för att jag tänkt börja potträna än utan mer för att det är bra och ha en i fall hon får för sig att vilja använda den.
 
Hon har ju haft full koll på hur mamma gör på morgnarna och har nu själv börjat tagit efter sen en tid tillbaka när morgonblöjan åker av. Det kommer sällan något i pottan (då hon ju själv inte säger till) men det är ju ändå en början och hon vet precis hur man gör!!
 
Shittha (sitta)...kischa (kissa) torka....säger hon!! :)
 

Först hämtar man papper och sätter sig.....
 
 
Sen gör man kssss-ljudet och försöker kissa....och här ser det ju även ut som att hon tänker göra nr
2..haha..
 
 
Och sist men inte minst så torkar man sig!!
 
Efter detta tittar hon lite i pottan för att sedan gå å slänga pappret i toaletten!! :)
 
En vacker dag kanske det kommer lite kiss men än så länge är det ju inte så lätt då hon ju kanske precis kissat i blöjan. Men som jag skrev så är det ju ändå en början och inget vi tvingar henne till. Tror inte man ska börja potträna förens dom är 2½-3 år sådär... eller ja.. det är väl en smaksak... men jag känner att det är en rätt bra ålder då man lättar kan kommunicera med varandra och hon själv förstår att NU är jag kissnödig och säger till!!
 
Kommer även köpa en sån toaring framöver då det kanske är roligare att sitta på en riktig toa i stället på pottan...eller i alla fall så att man kan alternera! :)
 
Hur ser Ni på det här med potträning??

Ren och skär LYCKA

Det här kortet är, det första på Lexie, och taget endast några sekunder efter att Lexie "pluppat ut"!!
 
Tänk att Vi snart ska få uppleva detta igen!! ♥
 
 
Och trots mina "tvättbjörnsögon" tycker jag mig se en stolt och lycklig mamma.... en av de ,hittills, bästa stunderna i mitt liv!

The Reef!

Ja, som Ni vet var vi ju till Danmark en snabbis i förra veckan för att besöka badhotellet, The Reef, som ligger i Fredrikshamn. För oss som bor i Trollhättan är ju detta jättesmidigt då det ju bara är att ta oss in till Göteborg, ställa bilen å sedan ta färjan över!
 
Och det smidiga med The Reef är att det ligger mitt i centrum och att det dessutom är gångavstånd från båten!! Å det gillas ju av många barnfamiljer kan jag lova!!
 
Lexie och jag var ju där i våras med "mammagruppen" då vi skulle fira att våra barn blivit 1 år och Lexie gillade det även då men man märker att hon växt och hon verkade uppsakatta det ännu lite mera nu!
 
 
Badet ligger alltså i hotellet och man kan bara i stort sätt hela dagarna om man vill... vardagar är poolerna öpnna mellan 08:00-21:00 och på helgerna mellan 08:00-22:00. Och tycker Ni att det ser lite tomt ut på fotona så är det för att vi badade båda dagarna med endast tog med kameran ner på morgonen, dagen då vi skulle åka hem. Som småbarnsförälder är man ju vaken rätt så tidigt å då passade vi på! :) Men rätt fort så fylls bassängerna upp å helgerna är ju värst men eftersom vi har möjlighet att åka när vi vill tänkte vi att det kunde vara lite lugnare en veckodag men ändå inte helt tomt! Å det var alldeles lagom med folk!!
 
Två helt perfekta dagar med familjen och det är sånt här man får tänka på när det känns lite ensamt och tungt! ♥

Det känns tungt!

I dag, måndag, blir vi tjejer ensamma igen... men nej... det har inte gått fyra veckor än..bara tre!!
 
Det är bara det att Classe ska åka på kurs i Ålesund, Norge, i dagarna fyra!! Kursen är egentligen bara tre dagar men eftersom det är så långt måste han flyga och tyvärr är inte flygtiderna inte dom bästa direkt.
 
Han åker redan i eftermiddag och kommer inte hem förens 02:30 natten till fredag vilket ju i stort sätt innebär att han är borta nästan hela den här veckan!!
 
 
Först trodde vi att han skulle komma hem på torsdagen men sen visade det sig att det blev ännu en kursdag!! :( SÅ surt när det är vår sista vecka tillsammans... och speciellt nu när jag skulle behöva ladda energin extra mycket då vi ju snart är ensamma i fyra veckor igen.
 
Men men.. det är inget att göra åt. Detta är en kurs han behöver då han som överstyrman är "sjuk"ansvarig ombord med allt vad det innebär. Han är liksom båtens "sjukhus" om något händer! Och såna här saker är ju sånt som behöver hållas i gång när man har sånt ansvar! Han kan tex få dra ut en sticka ur handen till att behöva sy eller göra ännu svårare!!
 
Men jag ska försöka att inte hänga läpp utan bara få dagarna att gå å sen njuta ordentligt av helgen som kommer.... för sen är det som sagt dags igen!
 
 

The Reef!

Ligger nu på hotellrummet efter ett par timmars badande och Lexie har kört på så hårt att hon däckade efter 5 minuter på rummet! Lite tidigt, men vi ska ju käka och sen kan vi ju alltid bada lite till då det även är kvällsöppet i badet, så en liten lur skadar ju faktiskt inte!

För Er som inte har Instagram får här ett litet collage från dagen... Dock inget från badet än då jag varken tog med kamera eller mobil dit ner! Men det kommer.. Det lovar jag!

Tyvärr inga kanelbullar för oss i dag men vi firar ju på vårt sätt i stället! ;) Å vi har det jätte bra!


Oct. 04, 2012

Sent i går kväll... Ja, för att vara exakt... Kl 23:00 bokade vi en liten minitrip till Fredrikshamn och badhotellet i Danmark! Så i natt blev det inte många timmar då det skulle packas och i morses gås upp tidigt!

Lexie vet inget.... Men hon hade ju inte fattar om vi förberett henne heller och det lika bra att hon vänjer sig vid våra spontana infall! ;)

Så ja, nu ska jag in och väcka liten för att sen packa in oss i bilen som tar oss till Göteborg för att sedan ta färjan över!!

Å sen blir det bada av kan jag tala om för Er!! ;)


Extrakontroll på NÄL

Okej...Läs om Ni orkar... men nu kan jag berätta utan att behöva göra någon orolig!!
 
Vissa av Er vet redan att jag till och från börjat känna "den där" molnande värken i magen som man gör när "kroppen" förbereder sig på vad som komma skall. Inget konstigt med det!! Tänker inte gå in på just alla detaljer, men i går morse så började jag känna av dessa "värkar" lite mer och lite oftare... dessutom höll de på HELA dagen.
 
Men som omföderska vet man ju hur riktiga förvärkar känns och tänker att det är nog ingen fara... samtidigt som jag vet att dessa sammandragningar brukar ge med sig. Jaja.. tänkte jag... blir det inte bättre tills i morgon så ringer jag... å under tiden så läser jag på lite på internet.
 
I morse kände jag återigen samma symptom och efter att jag både hade hört och läst om att det röra sig om urinvägsinfektion ville jag ändå ta det säkra före det osäkra. UVI kan nämligen göra så att värkarbetet startar och gör man inget åt det så kan det ev. skada fostret eller betyda tidig förlossning. VILKET jag ju självklart INTE alls var/är sugen på!!
 
Så i morse ringede jag först 1177 för att inte "störa" dom på förlosningen.. Har Ni hört nåt så dumt...störa... det är klart man inte stör om man är orolig för sin gravititet...speciellt inte såhär i "slutet"....men så kände jag i alla fall. Hur som helst så blev jag ju ändå tvungen att ringa förlossningen då det ju är dom som tar hand om sånt här efter v23!
 
Berättar alla symptomer och att jag bara vill vara säker på så att allt står rätt till. Dom tycker självklart att jag ska komma in å får då en tid 08:30!!
 
 
Väl där fick vi först träffa en barnmorska som tog CTG vilket visade sig helt normalt... bebis hjärta slog på bra och rörelserna var det inte heller några fel på. Urinet visade inte heller några tecken på UVI men för säkerhets skull skulle jag ju även få träffa doktorn (och med min vanliga tur även en läkarstudent)!!
 
Det var ju skönt att hjärtat slog som det skulle på bebis men när man sitter där är man ändå lite smått nervös för vilket besked man ska få. Jag är heller inte den som ringer i första taget utan härdar nog ut in i det längsta. Dock tyckte jag kanske att det var dumt att chansa i det här fallet.
 
På doktorn får man ju ALLTID vänta och mer och mer nervös hinner man bli men tillslut så blev det även vår tur.  Fick träffa en kvinlig läkare som var jättebra och jag fick en en gång dra historian om hur allt låg till. Och döm av min förvåning när jag fick lägga mig ned för UL och jag insåg att vi skulle få se bebis en gång till. ♥ Och döm av min lycka när allt såg ut precis som det skulle!! :) UL gjordes även på livmoderhalstappen för att även där vara säkra på att inget var knasigt!!
 
Lugnet kom och jag kände mig mer och mer dum för att jag tagit upp deras tid vilket ju dom såklart inte tyckte.
 
Men summa sumarum då... Njae... som omföderska är det vanligare att sammandragningarna kommer tidigare och kan hålla i sig lite längre men i mitt fall kan det även ha att göra med att jag tydligen var full av skit!! Haha.. ja.. Ni hörde rätt och jag bjuder på det... :)
 
Som gravid kan man ju ha en tendens att bli en aningens hård i magen och jag kunde faktiskt inte svara på när jag varit på toan sist och gjort just nr 2 så i detta fall kan det vara det som orsakat mina sammandragningar!?
 
Japp så kan det va tydligen...  och man kan ju skratta åt det såhär i efterhand.  FAST jag blev även tillsagd att vila och ta det lugnt, för stress mår ingen bra av... ochsåklart  även ha uppsikt på så att inget annat händer. Och jag måste erkänna att det känns så himla skönt att vi ändå kollade upp det för nu vet vi att allt ser jättefint ut vare sig jag är full av skit eller inte! ♥