Times fly...

Dagarna går i ett här hemma och snart har två veckor av sambons "hemmatid" redan passerat!  Sorgligt... men så är det. Sen väntar fyra, vad jag tror, ganska tuffa veckor för mig som gräsänka igen!! :( Jag känner redan nu att jag behöver mer vila än innan och denna gången gäller det VERKLIGEN för mig att ta det lugnt och ta vara på tiden som Lexie är på dagis för övrig tid är det verkligen full fart nu!
 
När killen kommer hem igen är det två veckor kvar till BF och det är helt ofattbart. Jag vet inte riktigt vart tiden tagit vägen och snart är vi "helt plötsligt" fyra i familjen. Lexie ska bli storasyster och vi ska bli tvåbarnsföräldrar. Spännande och skrämmande på samma gång och jag hoppas så att det ska funka med det livet vi lever i dag men vi får helt enkelt ta en dag i taget!!
 
 
I går kväll var vi på kalas och Lexie var på ett strålande humör och somnade inte föresn straxt efter 22:00! I dag vaknade hon typ som vanligt och i eftermiddag ska vi i väg och träffa mammorna och barnen från vår föräldragrupp!! Hon har sovit ca 50 minuter redan men har en liten aning om att hon kommer bli lite trött i eftermiddag igen! 14:00 ska vi vara borta och det minsta jag vill nu är att ta dit en trött och grinig Lexie som klänger och tjurar!!
 
Men man ska ju inte ta ut något i förskott och det ska säkert gå bra. Hoppas Ni alla haft en trevlig helg!

Missoni by Lindex!

Antingen så gillar man det eller så gillar man det inte!! Själv är jag mittemallan tror jag!! ;)
 
Tycker att vissa plagg är jättefina och speciellt till dom små... men det kan också bli för mycket om man säger så!! :) Provade några plagg själv men tyckte att det kändes sådär... Dumt att köpa nu när man är gravid också!! Men till Lexie hittade jag två fina byxor.. ett par "lite finare" och ett par "vanliga" mjukisar och dessa tänkte jag matcha med någon enfärjad tröja bara.
 
 
Själv slog jag till på väskan.. och den tycker jag verkligen jättemycket om! Gillar extra mycket att det liksom glittrar lite i den!
 
Sen kan jag ju inte lova att det inte kommer att slinka ner något mer än detta...men för tillfället känner jag mig rätt nöjd! :)
 
Vad tycker Ni om Missoni??

Att lämna på förskolan!

Sådär... då var Lexie lämnad på förskolan och Ni kanske undrar lite hur det går? Har ju inte skrivit så mycket om det tror jag förutom att jag tycker att det är väldigt skönt och framförallt nyttigt för oss alla.
 
Som Ni vet sen tidigare så går hon ju bara 15 timmar i veckan och kommer så göra, även när Classe är hemma. Det går ju inte gärna bara att ta bort henne varannan månad för då blir det ju omskolning på omsklning och då blir det nog svårt för henne att känna trygghet för fröknarna och förskolan. Dock är vi överrens om att vi kan ändra lite på dagar och timmar när han är hemma om vi ska göra något speciellt! Å nån vecka kanske hon inte är där alls... men vi kommer alltså, som sagt, inte att plocka bort henne helt den månaden han är hemma!!
 
 
Men så till saken... hur går det då??
 
Jo... men det går bra...säger dom i alla fall. :) Men en full redovisning får vi väl på utvecklingssamtalet som kommer här i höst! :)
 
Jag tyckte det var lite roligt i början när alla skolade in sina barn och skrev att OJ så bra det går och han/hon vill knappt lämna förskolan osv... och jag tänkte.. men herregud.. är det bara Lexie som blir ledsen när jag åker därifrån och skitglad när jag kommer och hämtar henne?? Men nepp.. det visade sig ju att fler stött eller stöter på det "problemet".
 
Nu är det VERKLIGEN inte så att jag är en känslokall person men för mig har det faktiskt inte varit så jobbigt som jag tror att många andra upplever det... dock kan jag förstå känslan.. för visst fan känns det när man lämnar sitt barn gråtandes till någon annan!! Men i mitt fall så vet jag att det går över så fort, på Lexie, att jag inte behöver känna någon skuld. I bland har det till och med gått över innan jag ens gått ut ur rummet. Det gäller nog bara att avleda dom lite. Jag har också varit väldigt noga med att fråga varje gång jag hämtat om det gick över eller om hon varit ledsen i övrigt och nej.. någon enstaka gång när dom ska lägga sig.. men inget som inte gått över fort.. så nää...jag tycker som sagt inte att det är så jobbigt!!
 
DÄREMOT... märker jag faktiskt skillnad på när någon (närstående) ska gå någonstans. Förut sa hon tex inte ett ord när man gick och hon var hos någon som hon kände bra, utan bara skrattade och vinkade typ. Men nu kan hon även bli ledesn när tex pappa, bara, går ut genom dörren... eller om vi lämnat henne hos farmor och farfar och säger hejdå!! Så visst..lite separationsångest märker man ju av mer nu. Men vid dessa tillfällen känner jag inte alls någon ånger eller så för där vet jag GARANTERAT att hon har det bra. Och blir hon så med mig så förklarar jag ju såklart alltid varför personen var tvungen att gå och även här går det ju över på 20 sekunder!!
 
Å ja.. nu har det gått två dagar utan gråt... men då har hon i och för sig itne sett att vi gått... och man märker att hon tar för sig mer och mer genom att gå in själv och i stort sätt inte bry sig så mycket om oss som lämnar!!
 
Jag ska väl tillägga också att det är klart att det kanske hade varit annorlunda om jag varit tvungen att lämna bort henne 8-9 timmar VARJE dag.. nu är det ju faktiskt bara 5 timmar 3 dagar i veckan! Så missförstå mig inte... jag förstår Er helt och hållet att Ni känner skuld och har dåligt samvete för Era barn som gråter när Ni lämnar dom och kanske även flera gånger under dagen också. Men för för mig är lite gråt värt 15 timmar egentid i veckan när jag är själv!!

Den där "åsnan" !!

Alltså... vi har verkligen varit ute i sista sekund när det gäller att bestämma syskonvagn och anledningen till det har att göra med att jag inte riktigt orkat ta tag i det tidigare plus att det varit sommar och att sambon jobbar som han gör.
 
Men vid denna hemkomst var detta PRIO ETT och nu har vi bestämt oss... eller jag ska nog skriva att JAG har bestämt mig för C-H är väl inte riktigt lika exalterad som jag är över att få hem en Donkey!!  Inte för att han har något emot den... men han förstår inte varför någon annan inte duger.
 
Men jag ska säga Er att denna vagnen inte alls var helt självklar då den ju faktiskt är väldigt dyr och man frågar sig ju om det är värt det osv. Jag var alltså inte alls helt såld på den till att börja med!! Men efter att ha tittat och kännt på den så blev jag nog lite kär.... och ja... om det nu är så att jag blivit påverkad av reklam.. andra mammor...att det skulle vara (eller var) lite av en "status" vagn så fine. Nu är det den jag vill ha och då tänker jag unna mig, och mina kiddos, den!! :)
 
 
Trodde väl inte att jag skulle känna mig så upprymd efter att ha köpt vagn men nu gör jag faktiskt det...haha!! Vagnen vi köpte till Lexie har funkat jättebra (även om jag varit lite osams med den i bland) och den var inte alls speciellt dyr...snarare en utav dom billigare!!  Så ingen kan säga att jag bara köper vagn efter märke och hur dyr den är!! Så det så!!
 
Men sen är det väl så att det är svårt för killar och många andra att förstå hur man kan bli så exalterad över en vagn!! Men låt oss bli det... alla har vi ju lika intresen... Inte sant? :)
 
Och Ni som har den eller tänker köpa den... peppra nu på med kommentarer så att alla runt omkring mig också förstår HUR BRA (och snygg) den faktiskt är!!! :)
 
Å så en sak till: Tack snällaste Therese för hjälpen!! ♥

Hummerfiske

I dag (24/9) är/var det alltså premiärdagen för att få fiska hummer!! Vi har själva aldrig lagt i tinor men i år kände vi att det var dags att prova "fiskelyckan"!!
 
Vi har i dagsläget bara 3 tinor men känner att det räcker nu när det är första gången. Vi gör det ju bara för skoj skull och skulle vi mot förmodan få någon hummer så vore det ju såklart jätteskoj! Kanske utökar vi till nästa säsong och hoppas på att fler tinor ger oss bättre tur... det ökar ju i alla fall chanserna! :)
 
 
 
Ja, en toppendag på kusten kan man sammanfatta det hela och nu får vi väl hoppas på lite nybörjartur!! :) Nu får dom ligga i tills på onsdag då det ska vara dåligt väder i morgon och efter att det är gjort kommer vi, i dagarna, även att ta upp båten för säsongen. Känns alltid lite vemodigt men HEJ... snart är det ju sommar igen!! :)

Det ska börjas i tid!

Lexie ska bli MakeUp Artist säger hon och mamma säger inte emot för det är ett yrke hon själv hade kunnat tänka sig!!! :)
 
 
Snabbt som en vessla stack ho
 
Snabb som en vessla stack hon in på "lill"toan (när jag gick därifrån för en minut)..hämtade sin pall, och klättrade upp till sminket som låg där och lockade i handfatet! Jaja.. det är bara att skratta!! Inte första gången detta händer! :)

BVC 18 mån

Ja Ni.. det här med att ta "några kliv" upp på viktkurva är inget för Lexie inte. :/
 
Många pratar ju om att spräcka 10:an... jag hade förhoppningar om att åtmindstonde få spräcka 9:an men ICKE!!!
 
Döm av min förvåning när vågen stannade på 8780 gram!! Trodde (och tror fortfarande :) ) att det var något fel på vågen!  Men vad ska man göra... hon är ju som ett helt energiknippe så någon nöd på henne.. det går det inte. :)
 
 
Det vi funderar på nu är ändå om vi kanske ska ta och sluta med vällingen HELT!! Lexie äter ju fortfarande välling på natten och jag vet att striden kanske skulle ha behövts tagits tidigare men i den situationen vi varit och är i .... har jag valt mina strider om jag säger så. Jag tyckte kanske att hon kunde få behålla nåt vällingmål då det ju innebär mys och trygghet men sköterskan sa att dom inte behöver ha varken kvälls, nattmål eller morgonmål efter 1½ års ålder. Men visst... det där bestämmer man väl själv... men ändå.. om vi nu ska se om maten blir bättre kanske vi måste exprementera lite och ta bort just vällingen!?
 
Har gjort några försök att skippa morgonvällingen för att hon ska äta frukost, men hon äter ju inte mer för det och då har jag i sista sekund fått ge henne välling så att hon inte ska behöva gå hungrig på dagis. Hon är ju med på mellanmålet där.. men vad jag vet är det oftast bara någon frukt och sen dröjer det ca 2 timmar innan lunchen serveras.
 
Lexie är Lexie och har ju alltid varit liten och haft fullt med energi... men Ni ska ändå veta att det gnager i huvet på en förälder när dom liksom aldrig äter så att man blir sådär nöjd själv. Det är en ständig "oro" att dom ska gå hungriga och man får alltid planera att ha något med sig om man ska någonstan!! Men påpekas bör väl ändå att hon blivit bättre på att (oftast) äta BRA ett mål om dagen i alla fall!! Å det är ju alltid något!! :)
 
Jag kommer uppdatera Er om hur det gå....Men här har Ni i alla fall gårdagens siffror!!
 
Vikt: 8780 gram
Längd 81 cm
 
Sprutan slapp vi då vi tagit dom tidigare... i förebyggande syfte och nu är det inte någon kontroll förens om ett helt år. Dock tyckte sköterskan (som slutar i 1 december) att vi kunde be om en tillväxtkontroll när bebis är född bara för att hålla koll liksom och det känner jag också kan vara bra.
 
 
Vår lilla...fast stora.... tjej!! ♥

Bekvämt till mamma.

Om Lexie fick nya skor måste ju jag det också... och dessa fick det bli!
 
 
Jättesköna och lagom klack till en bekväm mamma med stor mage och trött rygg!! Råkade ha på mig ett par BETYDLIGT högre klackar häromdagen när jag var å shoppade å OJ vad jag fick sota för det i går. Men ja... vill man vara fin får man väl lida lite pin antar jag!! :)
 
 
Vi får väl se om jag lärt mig någon läxa eller inte... förmodligen inte då man ju även som gravid vill känna sig lite extra fin nån gång!! :)

Hemkomst och lyxfrukost!

Ja, i går kom han ju hem, the sailor, som dom flesta vet!! 
 
Å han gjorde det till en uppskattad överraskning då han kom hem tidigare än planerat. Så när jag och Lexie gled in på garageuppfarten efter vattengympan stod han där... och jag som trodde han först skulle dyka upp runt midnatt!!
 
Snacka om förvånad... höll ju nästan på att köra in i grannens häck. :)
 
Hur som helst så fyllde han ju år i måndags och som första morgonen hemma blev det såklart frukost på sängen såhär lite i efterskott!!
 
 
Att jag blev glad över att ha killen hemma igen är inget mot vad Lexie blev!! Jag tittade bak i spegeln på Lexie i bilen å såg hur hon sken upp som en sol. PAPPA.... sa hon å tog ut tutten.. (som hon brukar göra när dom pratar videosamtal). Mina ögon började ju såklart vattnas och att se sin unge så glad går inte att beskriva.
 
Väl ute ur bilen blev hon lite blyg i några sekunder... svårt för henne att förstå att pappa inte längre sitter i mobilen... utan att han nu står framför henne...men det släppte som sagt vädligt fort!  Och jag kan säga Er att Lexie inte släppte sin pappa med blicken en sekund i går kväll. Dit pappa gick... ja.. dit gick Lexie!!! Och när det var dags för läggdags (vilket ju blev lite senare än vanligt för Lexie) så var familjen rätt trött och vi slumrade till alla tre tror jag... dock vaknade jag till... och där låg mina fina som sov så skönt å tätt intill varandra!! ♥
 
Underbart att vi nu är tillsammans igen å jag känner redan hur energin börjar komma tillbaka igen!!

Lackat till Lexie!

Ni förstår säkert att jag inte kunde motstå dessa små underbara skapelser när dom stod där på hyllan och skrek på  mig i går.
 Hur snygga är dom är inte och hur cool kommer inte Lexie att bli liksom!?

När kroppen skriker efter sömn!!

Jag har försökt denna gången att inte "gnälla" så mycket när sambon varit borta och jag försöker i och för sig att inte göra det allt för ofta annars heller. Jag försöker att ta en dag i taget och tänka på hur bra jag har det men även jag har mina sämre dagar som alla andra!
 
Som dom flesta av Er vet om så är vi nu inne på dom sista två dagarna innan sambon kommer hem från havet igen och jag tror att det oftast är vid den här tiden som jag börjar lyssna på min kropp. Eller hur ska jag förklara... något undermedvetet "i mig" säger att snart snart snart får du avlastning och då börjar jag på något vis att "slappna" av och känna efter!
 
Efter 4  veckor utan ordentlig sömn en enda natt...ja egentligen nästan sen Lexie föddes....så somnade jag i morses i soffan efter att jag lämnat Lexie på förskolan! Jag som bara skulle kolla på vädret för att sedan göra mig i ordning och sticka ut på massa ärenden.
 

 
Jag känner att jag behöver en lite tupplur på ca 30 minuter och tillåter mig själv att ställa timern så att jag kan vila lite men också så att jag ska vakna igen. Men denna har jag tydligen ställt om varje gång jag vaknat... å först efter 3½  timmar inser jag att jag sovit bort min "egentid" som jag så väl behöver.
 
MEN.... sömn är ju också egentid... det är ju inget jag kan göra när jag har Lexie hemma. Dock har jag tydligen väldigt svårt att förstå detta...eller svårt att unna mig det då det är så mycket annat som ska göras hela tiden!!!  
 
Nu är det ju faktiskt inte bara så att jag är trött för att jag har avbruten sömn flera gånger varje natt och jag kan INTE bara tänka på mig själv... jag är ju faktiskt i slutet av en graviditet också. Dagarna är tyngre och på nätterna så har jag svårt att somna om! Jag måste fatta detta!!
 
Att Lexie har fått börja på förskolan har underlättat massor för mig och jag är jättetacksam för mina 15 timmar som jag får... Jag måste bara lära mig att slappna av och lyssna på min kropp. Att disken får stå ett dygn... eller att tvätten får ligga några dagar är väl en vardag för dom flesta småbarnsföräldrar och när man är själv borde väl detta vara ännu mer accepterat...Men jag funderar nog alldeles för mycket på vad folk ska tänka om mig om dom kommer in här å ser att det är stökigt!
 
Nä, nu får det vara slutbabblat... nu är det bara 30 minuter innan yrvädret kommer hem igen så för att tala emot mig själv är det väl nu dags att lägga på ett kol så att jag hinner plocka undan lite, få igång en maskin tvätt och själv göra mig i ordning då vi ska över till våra "nya" grannar på lite fika senare!!

Gårdagen i bilder!

Som Ni vet tog vi ju´en tur ut till kusten i går för att kolla så att allt var okej med båtarna!
 
Någon båttur blev det aldrig då det blåste så ute på havet men medans Lexies farfar grejade lite med deras båt tog vi en promenad bland husen i Kungshamn. Det är verkligen så mysigt att gå där och titta på gamla (och nya) hus som ligger sådär perfekt vid havet.Man blir ju inte nåt avundsjuk!! :)
 
 
 
Lexie pallade äpplen (såklart) och var även på sista bilden påväg upp till tomatplantan om Ni ser den.... TJUV!!
 
Men en härlig dag som Ni ser!!

Dagens aktivitet!

 
I dag sticker jag och Lexie ut till kusten med svärföräldrarna och njuter av det härliga höstvädret!! Riktigt känner hur skönt det ska bli med lite salta stänk och frisk havsluft!!
 

När jag gifter mig.......Kan Ni lita på att jag ska vara den gräddigaste prinsessbakelsen Ni någonsin sett!! :)

Nytt i krukorna!

Under eftermiddagen/kvällen tänkte jag att jag skulle kombinera lite "nytta med nöje"...Lexie skulle få vara ute å få frisk luft å jag kunde då samtidigt plantera om lite blommor då sommarblommorna nu dött!! Ja... DÖTT!! Lexie gjorde sitt bästa med att försöka liva upp dom med litevatten men njae... det gick sådär kan jag säga!
 

 
Lexie tyckte väl att detta planterande var kul i 3 minuter och sprang i väg hela tiden... ut på vägen.. till bärbusken där hon ABSOLUT inte får äta några bär men gärn vill skrämma mamma lite...runt huset.. å ja.. jag kunde helt enkelt inte få någon ro där på framsidan.
 
Tog med mig sakerna på baksidan då jag tänkte att hon kunde sitta i sandlådan lite under tiden... Jamen tjena... det var ju inte lika kul som mamma och vattenslangen jag dragit fram. Så fine... hon fick hjälpa till.... men NEj.. inte heller det var roligt till slut. PUST!  Så det var bara att försöka hålla humöret uppe på lillstrumpan å skynda skynda för att sedan gå in igen. :)
 


Kanske inte den bästa planteringen jag gjort men nu har vi i alla fall blommor som lever, och som ska klara hösten, i krukorna igen!!

Nail beauty!!

I tisdags var det dags att åter igen fixa till naglarna lite och jag har länge tänkt att "glittra till" det lite å nu slog jag äntligen till!! :) Finns oändligt många olika glitter att välja på så det här är inte det sista Ni ser av glittriga fingrar kan jag lova! :)
 
Bilderna gör sig inte riktigt rättvisa och det är svårt att fota sina händer själv då kameran gärna kräver två händer annars... men här får Ni i alla fall ett litet smakprov. Instagram och facebookvänner... Ni har redan fått en sneakpeak i svartvittt men här kommer även i färg! :)
 
Skönt med fräscha naglar igen och så får vi se vad det blir nästa gång! :)
 
 

Storstädning!

Å herregud.... Det här trodde jag väl aldrig att jag skulle visa men jag antar att fler småbarnsföräldrar känner igen det här.
 
Ofta ser man ju faktiskt bara fina välstadade och designade hem men här får Ni nu se vårat kaos som oftast uppstår efter BARA en dag!!
 

 
Jag mår inte bra av att gå i detta så därför blir det en hel del plockande under dagarna..men tyvärr till ingen nytta märker man ju sen på kvällen! Å i bland måste även jag sätta mig ner i soffan på kvällen och försöka att inte tänka på kaoset!
 
Och så är det det här med inredning... Jag vill så mycket men orkar inte då jag vet att det inte är någon idé då INGET kommer få stå där jag vill ändå. Blomkrukor välts omkull... kuddar skitas ner... saker på bordet åker i golvet...och försöka ha en större växt på golvet är ju bara att glömma!! Ja.. Ni vet.
 
Så öppna ytor och mindre mys är det som gäller hemma hos oss just nu... i alla fall i vardagsrummet. Sen är det ju det här med tid också... sambon är ju faktiskt borta ½ året och när jag är själv hinner jag ju som Ni märker inte ens att städa typ!!
 
Men men.. I lands problem är vad det är!! Min tid kommer också när jag får ett hem som jag vill ha det! :)

V 30, MVC och vattengympa!

Det här med att blogga har ju inte riktigt gått som jag tänkt mig men jag gör så gott jag kan å här får Ni en liten uppdatering om mina senaste 36 timmarna typ!
 
 
Vi gick i går in i vecka 30 vilket känns helt otroligt och jag undrar i vilken vecka jag är i när jag förstår att det faktiskt kmmer att komma en familjemedlem till SNART??
 
Hur som helst så innebar starten på v 30 ett rutin besök hon mödravården. Alla värden såg bra ut och jag hade tom tappat ett kilo sen sist och två totalt sen inskrivningen. Precis som med Lexie.Inte bra att gå ner i vikt såklart under en graviditet, men jag var och är ingen underviktig person sen innan så jag är bara glad att jag inte gått upp en massa.... däremot tyckte väl kanske inte BM att jag skulle gå ner mer nu. Lovade henne i alla fall att jag absolut inte bantar utan att det bara faller sig såhär av olika anledningar.
 
Anmälde mig där och då till gravidvattengympan som jag även gick på när jag väntade Lexie och det visade sig att det började redan i dag!! Så ja.. i kväll har jag haft en härlig timma för mig själv... och 10  andra "tjockisar" i en riktigt varm å skön bassäng med gymping och UNDERBAR avslappning! Så skönt och välbehövligt att bara få rå om mig och magen äntligen då det rätt ofta känns som att "den" kommer i skymundan tyvärr!
 
Men nu ska vi få några härliga tisdagar tillsammans jag och min mage!! ♥

Jorå så att...

Jag är väl en av, många, få som säger det här... men.... Herre GUUUUD så skönt det ska bli att lämna Lexie på förskolan i morgon. Inte för att jag ska lata mig... har fullt upp dom timmarna hon är där....
Men för att jag ska kunna känna att jag är en bra mamma resten utav tiden så behöver vi detta hon och jag.
 
 
Efter att bara ha sovit i 45 minuter i dag så har eftermiddagen varit sådääär måste jag nog säga. Lexies "heta" humör har visat sitt rätta jag i dag och jag hade väl en förhoppning om att kvällen skulle sluta rätt tidigt för den lilla loppan. Nu var inte detta hennes fel.... utan det fanns visst "några" andra som inte tyckte att vi skulle få det så lätt och inte nog med att det är svårt att lägga en övertrött unge i vanliga fall så skedde även detta...
 
Lexie är, trots allt, efter ca 1 timmas brottning i sovrummet påväg att somna när....
 
1. Det ringer på dörren (19:45) !!! Självklart måste jag ju upp å kolla vem det är så att jag inte måste fundera på det hela natten (man vet aldrig vad det kan vara för några som är ute å ringer på dörren). Upp med Lexie på armen och upptäcker att det är grannflickan som vill sälja pandasaker till deras skolresa. Självklart ska vi sponsra säger jag men just nu kommer du lite olägligt så jag får be dig komma igen en annan dag..(lite tidigare)
 
2. Lexie har nu vaknat till igen å blir skitsur när vi går tillbaka in i sovrummet. Hon får syn på vällingflaskan och säger att hon ska ha mer. Går med på det då jag vet att hon lugnar ner sig av vällingen å ja.. det var ju ett tag sen hon drack upp den nu (eftersom vi varit vakna ett tag) så jag fixar ny!!
 
3. Lexie dricker några klunkar och SPYR sedan upp allt rätt ut!!! Samtidigt som jag tar hand om en go spya och en lagom glad Lexie ringer det i mobilen. Av nån anledning svarar jag!?!? Telefonförsäljare som babblar på medan jag försöker säga att jag inte är intreserad.
 
4. Försöker avsluta samtalet medan jag hör hur det börjar ringa i hemtelefonen OCKSÅ.... vad fan är det här.. jag har en övertrött nybadad :( nerspydd unge och säng att ta hand om. Åter igen försöker jag säga att JAG ÄR INTE INTRESERAD till hon i mobilen... och om du inte hör det så har jag ett gråtande barn som ska sova PLUS att det nu ringer på andra telefonen. CAPICH?
 
5. Tittar ¨på nummerpresentationen och ser att det är ÄNNU en säljare. Det går inte att trycka bort... så jag trycker på svara och lägger på, på en gång. Men du... det här är ju ett jättebra erbjudande fortsätter hon i andra änden... Talar om för henne att NU lägger jag på!! 
 
Till slut somnar hon efter många om och men och jag känner hur jag måste ta å andas lugnt för att inte tappa kontrollen. Går ut i köket å påminns genast om att JUST JA... Lexie hade ju sönder en ljusstake på bordet innan också!!
 
Så ja... förstår Ni nu att jag tycker att det ska bli skönt att "ungen" ska till förskolan 5 rimmar i morgon!? ;)

Badhuset!

I dag har Lexie "ledig" fredag om man kan säga så!! :)
 
I och med att hon bara går 15 timmar i veckan så har vi valt att ha henne där tis, ons och torsdag och så får hon vara hemma måndag och fredag! Lite för att, när jag är ensam, kan ta långhelg och åka "hem" till Karlskoga utan att behöva krångla för mycket varje gång. Sen om vi alltid kommer ha det så får vi se... men vi kör på det så länge!
 
Nu för tiden kräver ju dom små rätt mycket aktivitet å jag tog därför beslutet att åka till badhuset! Lääääänge sen vi var där nu då det ju varit sommar. Sen har vi även valt att avsluta babysimmet då det ju inte funkar sen när mini nr 2 kommit. Jag kan ju inte bara i början och killen... ja.. han åker ju ut på havet titt som tätt... ! :) Kanske börjar vi framöver igen, men nu känner vi att vi kan åka dit själva för att bada och leka istället.
 
 
En mysig fredagsaktivitet som vi nog gör till en vana tror jag framöver... sen om det blir på förmiddagen alltid är ju inte säkert. Men det var rätt så skönt.. för vi var nästan ensamna där. :) Men sen i höst kan det ju vara mysigt att "avrunda" dagen med badhuset också!
 
Kortet blev ju sådär bra men jag hade bara mobilen med mig och så var jag ju samtidigt tvunen att va snabb så inte Lexie hittade på nåt där i vattnet!! :)

Saknad!!

Vissa dagar saknar man sin andra hälft mer än andra... I dag är en sån dag!
 
 
Det är inte så att jag går runt å "saknar" en hel dag kanske... men det kommer stunder då och då, när man önskar att man vore två...eller att man bara var tillsammans hela familjen igen. ♥
 
Och att se Lexie skina upp när vi pratar videosamtal med "papi" är oslagbart!!! I morse körde hon nå´n slags dans för honom och hon gick verkligen inte att stoppa... hon snurade å snurrade till Euforia som spelade på radion att jag höll på att skratta ihjäl mig!!
 
Älskade unge!

Mitt i vecka 29

 
Denna graviditet har jag varit urdålig på att uppdatera Er om status på mig, mage och pyret... men en sommar, en trasig dator, Lexie och massor med annat har liksom "kommit i vägen"!!  ¨Däremot har jag tänkt på att ev skriva några inlägg framöver om hur det varit, hur det är och tankar om hur det kommer att bli samt försöka svara på några frågor jag fått... men jag lovar inget och jag vet ju inte ens om Ni är intresserade!?! :)
 
Hur som helst är vi i, alla fall, nu mitt uppe i V 29 och det mesta känns helt ok förutom att magen nu börjar vara lite i vägen! Min rygg är väl kanske inte heller min bästa vän men det får gå helt enkelt..!!
 
Mer, än så, tänkte jag nog inte pladdra om just den här veckan!! :)

Fötterna på bordet!!

När Lexie började på förskolan trodde jag att jag lite oftare skulle kunna slänga upp fötterna på bordet, lite oftare, men jag ska säga Er att det tyvärr inte är någon vanlig syn här hemma.
 
 
Alltid är det något som ska gröas (ni vet ju hur det är)... Visst... nu slipper jag göra dessa saker utan gnäll och stress men ändå... det skulle vara så himla skönt att komma hem och känna att jag inte behövde göra en massa saker utan bara lägga mig i soffan och glo på tv en förmiddag!!
 
Jag vet att det är nu jag måste passa på...för om 2½ månad är det kört!! Då är det ju plötsligt inte bara mig själv, Lexie och huset jag måste sköta om.... för då är ju liten här också. Å ja... jag förstår om Ni undrar hur vi tänkt här egentligen.... haha.. när jag klagar på att jag inte hinner vila nu... I bland undrar jag detsamma ska jag tala om för Er men jag intalar också mig själv att det kommer gå bra... även om det många dagar säkert kommer bli förjävla tufft rent ut sagt!!
 
Nätterna jag sovit en hel natt sen Lexie föddes kan jag nog räkna på en hand (tyvärr) och inte lär det komma så många tillfällen framöver heller då man nu börjar vakna av pyret i magen också. Å sen... ja.. sen börjar bebislivet igen. Men om några år... DÅ.... då ska jag sova!!! ;)

My little queen!

Lexie avanserar från prinsessa till drottning! :)
 


Från 99kr → 40kr → 20kr!!
 
FYND kan man säga! Hittade den på Filipstadsmarken och kunde såklart inte hålla tassarna i från den! :)
 
 

En helt vanlig tisdag

Morgonen var en sån där morgon som man helst skulle kunna hoppa över. Trött, orkeslös och ryggont..och så är det tisdag på det. En grå sådan dessutom! Dock vaknade jag till lite när vi tog oss till förskolan och trots duggregn i luften så var det rätt skönt ute.
 
Lexie hade väl inte heller en av sina bästa mornar... men jag klandrar henne inte eftersom jag själv vet hur det är!! :)
 
 
Nu är jag hemma igen och här finns att göra efter en helg i resväska kan jag lova... sen kan jag inte för mitt liv förstå vem det är som, i natt, har varit här och stökat till så in i bängen!?

Karlskoga

En helg går fort... sist jag skrev var vi påväg.... nu är vi hemma igen.
 
Jag brukar ju oftast stanna lite längre än "bara" en helg, men eftersom Lexie precis skolats in på dagis kände jag inte riktigt att jag vill börja med att vara borta för mycket nu i början. Vill ju att hon ska bli trygg i sin förskola, sina kompisar och sina fröknar...eller heter det pedagoger?? Jag vet inte.. jag säger både dagis och fröknar med jämna mellanrum som Ni märker!! :)
 
Skit samma... Helgen har varit jättebra med massa familjemys såklart... och på lördagen hann vi även in en sväng på Filipstadsmarken... även kallad Oxhälga...!?!?  Sol... massor med folk och alldels för många getingar... men det var många år sen jag var där så det var bara kul att åka dit och glo lite.
 
Söndagen bjöd inte på lika bra väder men vi tog oss ut till ett ställe som heter Lunedet och titta på djuren, lekte och fikade.
 


I dag (måndag) hann jag även med en dejt med min gamla barndomskamrat Helena på stan innan vi åkte hem. Vill ha mer sånt och saknar att ta en liten lunch med en riktig vän.. men men... såhär är det när man bor "långt" i från varandra! :( 
 
Bäst att passa på att åka när Lexie ska sova så efter lunch blev perfekt och hon sov i nästan två timmar. Sen satt hon där bak nöjd och titta i sin bok eller ut på vägen sista biten.

Nu sover hon och jag kollar Robinson!!
Vi hörs!