En helg utan Lexie!!!

Ja, Ni som följer mig på Instagram (miapiafias) vet ju att jag och Noelle fått (nästan) hela helgen tilsammans ENSAMMA!! 
 
Och med risk för att reta upp  vissa läsare.... kan jag tala om för Er att jag.... KNAPPT längtat efter Lexie över huvud taget!! 
 
 
Men så här i efter hand ska Ni veta.... att hon inte längtat eftet oss (mig) heller!!
 
Så det så!!
 
MEN... nu är vi i alla fall samlade.... Jag, Lexie och Noelle!!! Å visst är det underbart!!! ♥ Hur skulle egentligen mitt liv sett ut utan just Lexieloo...
 
(....och jaaa... även Noelle såklart!!) :)

Vi stack till Karlskoga!

Efter många om och men stack jag, Lexie och Noelle till Karlskoga efter lunch! Det har varit funderingar hit och dit ang. om jag skulle "orka" åka hit denna omgång! Å med att orka menar jag med allt som är runt omkring när man är på redande fot! Dessutom hände något med tvättmaskinen i förrgår och mitt tålamod och min energi drog ner mig till botten!

Tänkte att jag skulle skita i allt men nu är vi här! Hoppas få några sköna dagar med familjen och slippa all stress med städ, tvätt, plock, disk och mat hela dagarna! I stället hoppas jag på lite ny energi och som det ser ut nu så stannar Lexie kvar över helgen medan jag och Noelle åker hem!

Men inget är bestämt än.. Vi tar dagarna som dom kommer! Men till veckan måste vi vara hemma igen då schemat är fullproppat! Å så är det ju även veckan då det är hemkomst för papi! ;) Hurra för det!!


Vilket väder!

Å så var ännu en helg avbockad. 
 
Fredagkvällen bjöd på AW för min del och kidsen fick mysa till det hos farmor och farfar. Båda skötte sig jättebra och när jag fick ett sms där det stod att dom somnat var det bara att köra på å ha kul. Å kul var det att komma ut lite. Var ju ett tag sen man var ute på krogen liksom... om man nu inte räknat med torsdagsquizet som jag och mammorna går på i bland.
 
Svärföräldrarna bor inne i stan så lättast för mig var att sova där efterso barnen var där. Detta innebar ju att det inte direkt blev nån sovmorgon för mig men vad gjorde det när det var så fint väder ute? Både i går, lördag, och i dag, söndag, har det varit helt underbart väder och vi har verkligen varit ute HELA dagarna!!
 
I dag blev det en lite utflykt in till Uddevalla och "deras" strandpromenad.. och efter det åkte vi även upp till Emaus som ligger i närheten. Det är en gård med lite djur och en ganska stor lekplats. Man kan rida på hästar och klappa kaniner bla. Å så går det runt en stor fet gris mitt bland alla! Haha... Jätte mysigt och väldigt populärt hos barnfamiljer som Ni kan förstå! :)
 
 
Nu är det god natt efter två nätter med minimalt med sömn. Natten som var sov jag endast tre (osammanhängande) timmar. Larmet till bilen gick 6 ggr mitt i natten och mellan och efter det kunde jag inte somna om. Sen vaknade Lexie... och sen Noelle som även bestämde sig för att vara vaken en timma. När kl var 04:00 kollade jag sista gången på lockan för att sedan vakna igen kl 05:30 för att amma Noelle. Efter det somnade jag om å vaknade igen 07:30 då Lexie tyckte det var dags att gå upp!
 
Hur jag klarat dagen vet jag inte... men detta väder ger mer energi än vad man kan tro! Nu håller vi tummarna på att inget larm på bilen går och att vi alla tre får sova!!! 

Bushelg...

Ännu en helg är passaread och i dag är det två veckor sen Classe åkte ut på sjön. Detta innebär som Ni vet att (nästan) halva tiden gått. Han blir ju kvar två dagar extra denna gången men va fasen är det i det stora hela. Vi blir ju väl kompenserade... och även om tiden tillsammans är mer värdefull än pengar så kan man ju alltid göra något litet extra som man ju kanske annars inte skulle ha gjort!? :) Inte något ont som inte har något gott med sig som det heter! :)
 
Hur som helst så har vi överlevt även denna helg och nu laddar vi inför nästa för då är vi ju ännu närmre hemkomsten! :)
 
Flickorna sköter sig väl hyffsat får jag säga. Lexie är ju lite (inte så lite heller) busig och jag får vara med med mina hökögon vart jag än går så att inte lillasyster får sig en snyting. ;) Jag har ju skrivit detta förut och Ni undrar säkert som jag.. när ska detta sluta!? Nu är det ju inte så att hon hela tiden vill göra sin syster illa... hon vill ju gärna leka, bära, mata, bädda om Noelle... men förstår ju inte riktigt konsekvensrna av vad som kan hända och när jag då säger till henne att vara försiktig så måste hon testa lite till.
 
 
Dock börjar Noelle verka tycka att storasyster är rätt festlig och det kommer ofta ett stort leende på hennes läppar när Lexie visar sig. Å hon står ut med mycket och jag sitter i bland å småskrattar för mig själv när jag ser dom två!! Den ena helnöjd och den andra som kämpar för att inte "sättas" på! :)  Det växer väl bort med tiden men är rätt påfrestande nu när man är mitt uppe i det....dessutom ensam 24/7.
 
Så nä... här har vi inga mösterbarn inte!! :) Men å andra sidan är väl inte vi några mönsterföräldrar heller... Men vem säger att allt måste vara perfekt hela tiden? :) 

Första gröten!!

I går var det då dags för Noelle att provsmaka sin första gröt. Hon verkade gilla det och slukade i sig det som ett hungrit lejon! Haha...nästan lite grymtande sådär Ni vet... Haha..
 
Jag gjorde i ordning en smakportion men gav henne bara två - tre skedar så att hon inte skulle få ont i magen senare under dagen (skippade dessutom katrinplommonen och efter att hon ätit fick hon bröstet).  Jag kommer knappt i håg hur man ska göra längre fast det bara var två år sen sist ungefär! :)
 
Men sen så ändras ju livsmedelsverkets regler år efter år å nu är det ju inte samma som med Lexie helt plötsligt. Nu ska man bara introducera gluten i små mängder... såsom i gröt... å vänta med mat smakportionerna. I stället kan man ge ett kryddmått av sin egen mat fram till 6 månader. Å även om det då är salt i är det så små mängder att det inte gör något.
 
Detta känner man ju, såklart, bäst själv hur man vill göra å eftersom man tidigare kunnat ge mat smakportioner så är det ju i alla fall inte farligt!
 
Men här är Noelle:s första möte med gröten! :)
 
 
Miss av mig att inte sätta på haklapp... men ur kladdigt kunde det bli av några skedar liksom? :) Men allt går ju att tvätta så ingen skada skedd!!
 

Girls night out!!

I kväll är det (åter igen) dags för morsor på stan!!
 
Eller ja.. vi brukar i alla fall försöka träffa varandra, vi (6) morsor, utan barn någon kväll i månaden för att käka gott och "spela" quiz. Detta är tredje gången nu å i kväll siktar vi på topp 3!! Haha...
 
 
Oavsätt placering på quizen ska det bli himla skönt att få komma ut lite och även om barnen oftast sover vid den tiden ska det bli skönt att inte behöva ha ansvaret just där och då ....å framförallt skönt att  komma utanför väggarna lite och bara vara (klyschigt sagt) den där  Mia.
 
God mat ska intas.. å kanske slinker även ett eller två glas vin ner! Noelle blir ju matat innan å skulle det vara så att hon behöver något under natten så tar hon ju flaskan!!  Ja, vi får se hur det blir men gött å komma ut  ska det i vart fall bli som sagt! 
 
Trevlig torsdagskväll alla!!

En vecka har gått...

..och här hemma kämpar vi om överlevnad!! 
 
Eller ja.. det är väl mer Noelle som kämpar för sin existens rättare sagt! I bland tror jag fan att Lexie blivit döv då hon typ aldrig gör som jag säger. Å säger jag till henne att vara försiktig så måste hon testa gränserna ännu lite mer tills det slutar med att hon hamnar på sitt rum.
 
Jag försöker göra det så pedagogiskt som möjligt med att först varna henne och berätta om konsekvensrna innan jag sätter ord till handlingarna. Men när hon efter två tre tillsägningar fortfarande inte gör som jag säger tar jag med henne in på rummet... hukar mig ner och talar om för henne att hon nu får stanna här för att hon gjort fel. Där får hon sitta i ca 1-2 minuter... Har hört att det är ok å "stänga" in dom lika länge som dom är gamla... men oftast går jag in lite tidigare för att åter igen tala om för henne varför hon fick stanna på sitt rum och att hon måste be om förlåtelse.
 
Men i bland åker hon in med besked... å ja.. nu får jag säkert fan för detta men så är det och jag tror faktiskt att det är fler som känner igen sig. I bland blir man bara så trött på att tjata och tjata å jag vet att hon bara är två år men även om hon fortfarande är liten måste vi ju sätta gränser och visa att hon gör fel. 
 
Fast i bland kan man ju inte låta bli att skratta lite åt hennes "oskyldiga"  försök att "köra" över Noelle! :)
 
 
 
Ja.. bilderna talar ju för sig själva!! Goaste skitungarna...som jag älskar Er ändå.
 
Å ja.. nu måste jag kommentera något som Ni säket inte ens lagt märke till men alltså... byrån i bakgrunden är så JÄVLA ful å jag riktigt HATAR den. Den var tillfällig å blev bara ståendes där efter vi flyttat in. Å nu är det 2 år sen!! Den hör hemma i en garderob på sin höjd men helst på soptippen. Nu måste jag verkligen hitta något nytt där innan jag stör ihjäl mig. 
 
Ja.. det var väl allt för tillfället! :)

Ja herregud!

Att få dagarna att gå är, nu för tiden, inga problem. Och vill man bli svettigare än på ett träningspass kan man ju åka ut till Överby (shoppingcenter) en eftermiddag med en Noelle och en Lexie!! 
 
Herregud... vad tänkte jag liksom. Noelle skulle snart behöva mat men jag tänkte ju att vi bara "lite snabbt" skulle köpa nya skor till Lexie och sen åka hem och det började ju bra men slutade med att Lexie försvann! Hon började följa efter nån annan lite större flicka i butiken som hade nån rolig "pruttslajm" och ja.. då kan Ni ju tänka Er hur kul det var att prova skor!
 
 
Hur som helst så hann jag mäta hennes fötter å prova två par... ena paret kom hon med själv... i rätt sorlek dessutom! :) Men... så började Noelle att gråta så pass mycket att jag var tvungen att ta upp henne...  Tog upp å la ner henne ett par gånger men tillslut gick det inte att ha henne liggandes utan hon slulle bara vara i famnen. Samtidigt kom en expedit fram å fråga om jag ville ha hjälp å jag tänkte att det kunde vara bra om hon också mätte skorna så jag verkligen kollat rätt.  MEN....Vad händer då?
 
Jo... Lexie är borta... Reser mig upp å ser mig omkring....skymtar henne utanför butiken... springer ut med Noelle i famenen å ser hur hon tänker åka rulltrappa!! Som tur är så var det en där som kunde stoppa henne....(eller den lilla pojken som hon sa... va fan.. hon var rosa upp till tänderna)  Men det slutar ju inte där. Lexie var ju inte helnöjd över att inte, just då, få åka rulltrappa utan skulle då helt plötsligt åka hiss i stället.... 
 
Ja, Ni kan ju tänka Er... en unge i famnen å en släpandes tjutandes i andra... ALDRIG MER tänkte jag just då, medans svettpärlorna började jobba i pannan. Men ganska så fort fick jag ändå med mig henne tillbaka in i butiken å spände då, fort som fan,  fast henne i vagnen! 
 
När vi sen var klara fick hon åka hiss upp å ner å mamma fick shoppat lite snabbt också. Men när Lexie insåg att hon satt fast braka helvetet lös å hon började skrika i protest. Då gick vi till hissen och så var allt bra igen. På vägen ut till bilen köpte vi även en hink å spade å då var lyckan gjord. Hade säkert kunna gå runt lite mer då men nej då var jag så slut  att jag kände att det fick vara nog!! Haha... 

Påsken!

Påseken i år gick fort i år!! Men så är det väl när man ändå är hemma och är "ledig"!? Man känner ju inte av ledigheten på samma vis som om man hade jobbat! Hann dock med en hel del bla en tripp till Karlskoga och hann även njuta lite av sista dagarna tillsammans innan C mönstrade på!
 
Påsken bestod av familj, skattjakt, påskgubbe och god mat! :)
 
 
På dom två sista korten ser Ni Lexie egna påskpyssel som dom gjort på dagis. Hittade det i en påse... måste har varit "pappan" i huset som hämtat och glömt bort att säga till mig att dom pysslat på dagis. Så typiskt killar! :) Man kan ju inte spara allt dom gör med detta är ju det första å jag gillar fågelboet å den enkla kärringen så det får sparas till nästa år i alla fall! 
 
Hoppas Ni haft en fin påsk och fått umgåts med nära och kära! ♥