Underbara väder!

Sådär ja.. då var vi hemma i Trollhättan igen då! Vi har inte hunnit vara hemma många timmar än (vaken tid) och ändå ser huset ut som ett bombnedslag just nu. :) Men det får det göra ett tag till för just nu orkar jag inte göra så mycket annat än att ligga på soffan. Det tar på krafterna att vara på "besök" i hemtrakterna! :)
 
I dag är en underbardag ute och så var det även i söndags i Karlskgoa så därför tänkte jag dela med mig lite av några härliga pulkabilder!! Härligt att fåbli barn på nytt i bland!
 
 
Ja, en underbar dag helt enkelt som slutade med en krock!! :)

Tyst!

Ja, här har det varit väldigt tyst nu i en vecka! Men som Ni vet så är vi ju i Karlskoga och har varit dryga veckan! I dag är det söndag och i morgon, måndag, åker vi hem igen!

Detta betyder också att det på tisdag endast är en vecka kvar tills Classe kommer hem! Längtar som en tok men det är ju också det som är tjusningen med att han är borta! ;) Ni tycker säkert tiden har gått fort, precis som jag, men vissa dagar känns som en evighet och speciellt i början!

Hur som helst så har vi, som alltid här i Karlskoga, haft det väldigt bra! Träffat familj och vänner och gottat oss i massor. Men nu åker vi som sagt hemåt igen där vardagen väntar på oss! Lexie ska till dagis, sina 15 timmar, och jag ska pussla ihop dagarna så gott det går med allt vad det innebär! ;)




Önska sig kan man ju alltid göra!

Jag har visserligen klockor så det räcker... men kan man få för många? Det är frågan!
 
Så Classe... om du ser detta å inte vet vad du ska köpa till mig i födelesdagspresen så får du här ett litet tips! :)
 
 
Det gör inget om du köper båda två!!  :)

Dan före dan..

Efter att ha haft en rätt kass tisdag så har vi nu tagit nya tag i dag, onsdag, och att den började bra är ju ingen tvekan.
 
Vi vaknade strax efter 07:00 och slog på tv:n i vanlig ordning för att mysa lite framför bolibompa! När vi sedan klätt på oss och väntade på att gå till dagis ringer telefonen. Farmor och farfar erbjuder sig att ta med Lexie till dagis så att jag slipper släpa ut Noelle. Då dom ändå skulle åt detta hållet så tackade jag ju givet vis inte nej till den hjälpen. :) När dom väl kom hit slutade det med att jag ringde till dagis  och sa att Lexie inte kommer då hon i stället följer med sin farmor och farfar hem  i dag i stället! :)
 
Vi åker ju till Karlskoga i morgon och kommer vara borta dryga veckan så jag förstår om dom vill träffa Lexie lite innan dess! Och Lexie stormtrivs ju hon med så det blir liksom en win win situation där och ingen än jag är nöjdare. Nu kan jag koncetrera mig på packningen och Noelle i stället.
 
 
I eftermiddag ska vi på träff med alla mammor, från Lexies förädlrargrupp och nu var det jättelänge sen vi sågs både barn och mammor (allihopa), så det ska bli riktigt kul. Vi har dessutom ett nytillskott till att hälsa välkommen. En liten Viola som kom dan innan nyårsafton. Kul att Noelle kan ha någon att leka med på de kommande träffarna sen när dom blir lite större. :) 
 
Men nu... nu ska jag kila upp på vinden och hämta ner den stora resväskan. Har bestämt mig för att inte ta med mig så himla mycket kläder denna gången å hoppas att vi ska kunna få plats alla tre i den väskan!? (ja.. inte vi.. utan...våra kläder)!! Hoppas kan man ju alltid men samtidigt så har jag ALLTID haft med mig alldeles för mycket å det blir bara jobbigt och rörigt sen när man kommer hem igen.  Å det finns ju faktiskt tvättmaskiner i Karlskoga också! :)

Bajschocken på Instagram

Ja herregud vilken grej det blev av att jag la ut ett , enligt mig, rätt oskyldigt foto på lite senapsgul sörja på en barnrygg! Många med mig tyckte detsamma och några av Er hann inte ens att se det (och har ändå engagerat sig) så detta är för Er! :)
 
 
 
Detta foto la jag alltså ut i morse med texten! "Vad fan hände här? Den var det tryck i! God morgon!" :). Jag kallade den även för spökskiten då jag liksom inte såg den först...eftersom allt uppenbarligen hamnat på ryggen!!
 
Kommentarerna och likesen trillade in tills jag helt plötsligt upptäckte att bilden var borta!?
 
Osmakligt kan tyckas men nu är det ju så att Instagram är till för att fånga ögonblick i vardagen och som småbarnsmorsa, jag är, tyckte jag att det var rätt roligt faktiskt då jag vet att många "andra mammor" följer mig och säkert skulle känna igen sig! 
 
Å ja..det var många som fick sig ett gott skratt i morse men tyvärr även någon/några som tyckte det var att gå till överdrift och anmälde fotot!
 
 
 
Det var ju inte meningen att uppröra folk med min bild och jag accepterar att alla kanske inte tyckte att det var lika roligt som jag tyckte... men kära nån.. scrolla vidare eller sluta följa mig!? 
 
Det roligaste i detta tycker jag nog ändå är att den person som verkar ta mest illa upp är en person som inte ens följer mig!? Och ni som följer mig på instagram har nog sett vad "dena person" jämfört denna bild med. Alla möjliga omogna liknelser som inte alls är i närheten av detta.
 
Lite dijon senap som Ove Sundberg och en instagramvän sa! :)
 
Ja.. alltid upprör jag någon och det kommer jag nog fortsätta att göra.  Men eftersom jag vet att Ni är många där ute som faktiskt uppskattar mina bilder så kommer jag köra på i vanlig ordnig. Och ska jag vara ärlig så tycker jag det är sååå roligt när folk retar sig på (mig) småsaker! :)
 

Ny vecka!

Helgen är över och i morgon är det ny vecka igen. Tänk att det på tisdag, redan, har gått en vecka sen C åkte! :)
 
I går eftermiddag åkte vi ner till svärföräldrarna för att hälsa på och vips hade jag barnvakt och kunde gå ner på stan en timma innan butikerna stängde. Fick med mig ett par brallor hem och en stor fin ram som jag tror ska få pryda sovrumsväggen!?
 
I dag har vi varit ute nästan hela dagen. Vi har varit till ett ställe som heter Bergagården. Lexie har åkt pulka och så har vi fikat! Efter det blev det lite mat...återigen hos svärföräldrarna. :) Är det inte Classe som lagar mat så är det dom! Haha...
 
 
Så mycket mer, än så, har jag väl inte att skriva just nu men hoppas alla får en bra vecka för det tänker vi få! :)
 
 

Slapparfredag!

Det är ju inte bara dåligt att Classe är ute sjön... eller vad säger Ni?? "Tack vare" det så ramlar det ju in inlägg här i stället! :)
 
Fredag i dag då mina vänner... och det är något visst med helg trots att man går hemma alla dagar i veckan. Lexie har inget dagis och vi får ju då en hel, extra, dag att mysa i hop! Än så länge har vi inte gjort så mycket då vädret inte tillåtit oss att gå ut och nu så sover tjejerna. Dock kommer någon utav dom...eller båda... snart att vakna och då tror jag vi klär på oss och går ut lite. 
 
Att det är lite pusslande när man är själv med två små är inget ljug, men dessa dagar har ändå gått över förväntan och som jag skrev i går så gäller det att tänka positivt! :)
 
 
Vad vi ska göra i helgen har jag ingen aning om men något får vi ju hitta på! Sen blir det tre dagar på dagis för att på torsdag (min födelsedag *host host*) åka till familj och vänner i Karlskoga i 1½ vecka. Å när vi kommer tillbaka är det bara en vecka kvar till Classe kommer hem igen. 
 
Som sagt... det har varit en bra start hittills och jag hoppas verkligen att det håller i sig och med det sagt önskar vi Er en trevlig helg! ♥

Ny dag..

..nya möjligheter.
 
 
Det är så man får tänka när man haft en natt med lite sömn. Det och att ta en dag i taget. Att jag sovit lite är inte barnens fel...jag kunde bara inte somna om när jag vaknade av att någon av barnen gjorde nåt läte i från sig. Klockan var då runt 01:15... tänkte att det kanske var Noelle som var hungrig men när jag tittade på henne sov hon som en stock. :) Å då kommer tankarna att ingen ide att somna om för snart vaknar hon och vill ha mat osv.. å ju mer jag rör på mig så vaknar väl Lexie också...Ja, Ni vet...plus tusen andra tankar också!
 
När klockan var två tänkte jag att jag tar upp Noelle å ger henne mat så att jag kan få sova lite sen och inte behöver bli väckt än en gång. Hon hade ju då inte ätit sen ca 19:15 tiden så snart skulle hon ju säkert vakna ändå. Noelle käkar på och somnar... men inte jag. Så jävla typiskt!! Kl är ca 03:00.. Lexie börjar röra lite på sig och jag är rädd att hon också ska vakna.. å ja.. det gör hon. Men jag är snabb med vällingen och hon sover vidare. Strax före 04:00 kollar jag på klockan en sista gång för sen måste jag ha slumrat till.
 
Vaknar kl 05:00 av att Lexie sitter upp i sängen å lägger världens kaskadspya i sängen. Inte en...inte två.. utan typ fem!! Phu!! Inte nog med att man ska ta hand om detta och en yrvaken Lexie som sitter där och hulkar... tänk om Noelle vanknar å är ledsen också.. men hon låg där och tittade som tur var. 
 
Magsjuka? Hur ska detta bli... jag... Noelle... själva?? Ingen kommer vilja komma och hjälpa till om det är magsjuka!! Tankarna går på högvarv. Nu var det som tur var inte magsjukan utan bara Lexie som satt slem i halsen när hon hostade, och kräktes pga det...tack och lov.
 
Upp å hoppa å dra av sängkläderna å lägga ut handdukar för att torka upp så vi skulle kunna sova vidare. Jag fick amma Noelle å sen somnade vi alla tre gott kan jag säga för att vid 08:00 tiden stiga upp igen.;)
 
Man är inte kaxig i vissa situationer men jag har ändå kännt mig rätt pigg i dag och får väl ta (ännu) en tidig kväll, i kväll! I eftermiddag kommer tjejernas farmor hit för lite avlastning då jag ska åka ut till Överby å fixa mina naglar. Ja.. jag har det rätt bra jag ändå och ska inte klaga!! 
 
 
Inte dåligt klyschigt.... men puss på Er alla som hela tiden stöttar och peppar mig/oss i vått och torrt! ♥

BVC

I går var det åter igen dags för ett BVC besök för Noelle och hon växer vidare. 
 
5160 gram och 59 lång.  (För skoj skull så vägde Lexie 5 kg när hon var 4 månader :) !! )
 
 
I morgon ska vi nog gå dit igen... inte för någon kontroll utan för att det är BVC träff. Ett par torsdagar framöver kommer dom ha olika teman och man behöver ju inte gå på alla om man inte vill. Men det kan ju vara lite intressant å så träffar man ju lite andra mammar med barn i samma ålder. I morgon kommer en psykolog dit och informerar lite om vad dom gör. Så som sagt... kommer inte något annat i vägen går vi nog dit en sväng då ju Lexie ändå är på dagis!
 
Dagen i går flöt på bra och på kvällen fick vi besök av Linda och Melwin. (Vi gick i samma föräldrargrupp när vi väntade Lexie). Vi fikade lite och barnen lekte på. Vid 19:00 tiden var det dags för Lexie att gå och lägga sig och ja.. nu var det bara att hålla tummarna. Jag gjorde i ordning välling och samtidigt som Lexie drack upp det ammade jag Noelle.
 
La sedan Noelle i hennes säng och la mig brevid Lexies i våran. Vi tittade lite på Nicke Nyfiken på mobilen och vips så sov båda två. Att Noelle också somnade var ju bara en bonus men ingen var ju nöjdare än jag! :)
 
Natten gick helt ok. Tre uppvak totalt. 
 
23:50 Lexie
03:00 Noelle
05:15 BÅDA!
 
Ammade Noelle och när kl var 05:45 gjorde jag välling till Lexie i hopp om att hon skulle somna om igen men ett tag såg det ut som att ingen av dom skulle somna. Slog på bollibompa å vips så sov Noelle... jag slumrade till för att sedan vakna å se att Lexie också somnat om. 
 
Ställde om klockan på 08:15 å då var det full fart till dagis som började kl 09:00! :)
 
Dagen i dag har också varit bra. Haft besök av en tjej som jag gick gravidvattengympan med (första omgången) och fick då träffa hennes lilla Emmy som nu är fyra månader då hon fick nästan 5 veckor för tidigt! Så roligt att träffa henne igen verkligen! :)
 
Nu börjar klockan närma sig 21:00 och jag fick båda barnen i säng innan 20:00 i dag också. Helt underbart. Noelle behöver ju inte lägga sig men hon somnar automatiskt när jag ammat henne å sen lägger henne i sin säng medans jag nattar Lexie. Jag vet att detta kan vända när som helst å detta är ju bara andra dagen... men man kan ju alltid hoppas att det kan fortsätta såhär!

Avskedet!

Än har det bara gått några timmar på dagen men både jag och Classe tyckte nog att detta var den bästa "avskedsnatten" på länge då vi faktiskt båda ändå sov rätt ok! 
 
Vid 21:00 tiden i går bestämde vi oss för att gå in och lägga oss hela familjen. Japp..Lexie var vaken kl 21:00 en vardag! Och om någon undrar varför så är det för att hon förstår att pappa ska åka å utnyttjar tiden med honom/oss tillsammans så mycket hon kan. Å kom nu inte å säg att hon inte kan förstå vad som händer för det gör hon!! Hon förstår förståss inte vad en månad innebär men hon vet att pappa ska jobba på båten och att han är lååångt bort som hon brukar säga!! 
 
Hur som helst så gick vi in å slog på tv:n. Jag ammade Noelle och Lexie fick välling. Efter lite bök, stök och mys sov vi nog alla runt 22:00 tiden! ALLA 4 i samma säng. Så mysigt då det händer så sällan :) Classe och jag vaknade väl till en varisn gång under natten men barnen sov ända fram till Classe lämnade sängen vd 03:20! Jag ammade då Noelle å la henne sedan i sin säng för att sedan ge Lexie välling så att hon snabbare skulle somna om! 
 
Pappa kom in och pussade oss tjejer hejdå och på något sätt kändes det skönt att det nu var i gång. Så fort han åker kan man ju liksom börja räkna ner! :)
 
 
KL 07:30, ca, vaknade vi, slog på bollibompa, drack välling och ammade!!
 
Å ja.. morgonen gick kanon! Lexie frågade en gång vart pappa var och jag talade om att han ju åkt och jobbat på vilket hon svarar. Jaaaa.. på båten.. låångt bort! Å så var det med det! Vi åt frukost klädde på oss och gick ner till Lexies dagis varpå jag och Noelle tog oss en promenad vidare mot BVC för kontroll!
 
Så nu kööör vi..nedräkningen har börjat! :)