Pimp my baby Converse

I dop present fick Noelle dessa söta rosa converse av hennes kusiner. Å då jag tidigare blivit inspirerad av  ett par svarowski converse letade jag nu fram min pyssliga sida å gjorde min egna variant.
 
 
Det var ganska pillrigt eftersom jag har så långa naglar.. men pinsetten hjälpte mig lite på traven. :)
 
Nu fattas bara ett par sidenband som jag ska byta ut snörena med... frågan är bara... rosa eller vita?? 
 
 

Då har pappa åkt...

Det är alltid lika spännande (och lite oroande) att vakna på morgonen när "pappa" har åkt. Eftersom han alltid åker så tidigt (03:40 typ) sover ju båda barnen och helt plötsligt är han ju bara borta! Med Lexie försöker vi några dagar innan börja att förbereda henne på att pappa ska åka... men inte så att vi tjatar hål i huvet på henne för det är ju lite svårt att veta vad snart betyder...även om hon själv använder sig av det uttrycket! Men... kvällen innan förbereder vi henne dock på att pappa kommer att vara borta i morgon.. att han ska åka flygplan... till stora båten för att jobba och att han kommer vara borta ganska länge. 
 
Och när vi säger detta så upprepar hon och säger även ...Lexie sakna sin pappa. Åka bort till stora båten och jobba. Så visst förstår hon.
 
 
Men hur gick det nu då i morse? 
 
Som vanligt när någon i sängen fattas så frågar hon vart är mamma/pappa... och då jag gått å lagt mig på Classes sida i morse (då Lexie typ låg på min och jag även behövde ta upp Noelle till sängen) så frågar hon på en gång.. vart är mamma... Haha.. Men jag hade ju bara bytt plats så efter ett tag frågade hon såklart vart pappa var? Pappa har ju åkt till båten vet du... varpå hon svarar... pappa kommer tillbaka snart. Inte lätt att veta vilken båt man menar eftersom vi ju själva spenderat en hel del tid i vår båt. :) Å när jag då berättar att han ju åkt stora flygplanet för att han ska jobba börjar jag höra en liten darrande röst säga att neeej... pappa inte jobba!! Å jag tänker att NU, nu blir det gråtkalas... men hon hon sansar sig och säger sen att pappa är i köket. Nej.. säger jag då.. å efter det sa hon själv.. pappa jobba... pappa kommer snart... å ja.. snart kommer han ju... men inte än på ett tag! ♥

Joråsåatte...

I morgon är dagen kommen (igen)!! Känns inte som att jag gör några andra inlägg om när C mönstrar på eller av. Har varken tid att blogga när han är hemma eller borta... men som jag sagt tidigare så ska jag i alla fall försöka blogga lite mer. ;) Här kan man ju bli lite mer personligare än på instagram... eller va fan... jag är nog rätt personlig där också förresten... men här kan man ju skriva av sig på ett annat sätt.
 
Hur som helst så har dagen varit fullspeckad... som vanligt dagen innan. Denna gången eftersom vi varit ute i båten sen i förra veckan. Kunde ju ha valt att komma hem en dag tidigare... men vi valde att passa på att njuta till fullo där ute och köra den lite stressiga dagen i dag i stället!! :)
 
Vi gör aldrig någon stor grej av att C ska åka utan kör på som vanligt men nu när kvällen är kommen och vi ska lägga oss blir det svårt att somna. Klumpen i magen kommer samtidigt som jag peppar mig själva at det även denna gången kommer gå bra. 
 
 
Vi startar med att redan i morgon sticka till Karlskoga för att sedan på fredag åka till Stockholm för en två dagars kryssning till Helsingfors. Min storebror fyller 40 år och hela tjocka släkten ska med! :) Så det blir en bra start. Dock är det jävligt jobbigt att planera allt som ska med...för att inte tala om när man kommer hem... men det roliga väger upp... Sen ska vi väl se till att hitta på lite andra aktiviteter också. Å är det fint väder kan vi ju alltid åka ut till kusten. 
 
Själv har jag nu gett mig fasiken på en förändring gällande min vikt och för att peppa mig själv kommer jag nog att använda bloggen  som lite "stöd". Jag vet inte hur många gånger jag sagt detta... men nu känner jag mig peppad och jag ska göra mitt bästa vad gäller kost och motion trots att jag nu blir ensam med två små! Det är inte alltid lätt att hitta tid till träning eller att planera middagar... men jag ska som sagt göra ett försök å jag hoppas Ni peppar mig! Jag tänker ha/ta små mål i taget å hoppas på så vis att jag denna gången ska lyckas. 
 
Nä.. nu går jag in å lägger mig hos min familj och myser det sista!♥

Att sitta på lillasyrran..

Det är ju tur att Lexie inte är allt för tung då hon (nämligen) har en tendens att sätta sig på sin lillasyster! Haha... Noelle ligger oftast där "glad i hågen" och ja... Lexie... hon är road till max!!
 
Se själva... och by the way...älskar kortet där Lexie även spelar en liten truddilutt på syrrans rygg!! ;)
 
 
Hihi... ja.. fler såna här bilder finns å så länge inte Noelle klagar så får dom väl hålla på... Om ett år är det väl Lexie som ligger där på magen och " får igen för gammal ost". Dessutom kommer väl Noelle vara i kapp henne i vikten då... haha..

Sol och värme

Äntligen har den kommit... Den första provsmaken på hur sommar känns! Inte en dag för sent om ni frågar mig ;)

I nästa vecka besöker den oss igen som det ser ut som nu och sen får den gärna stanna ända till September- Oktober ;)

Eller vad säger Ni?


Dagarna som gått!

Ja, som Ni ju många vet så kom ju barnens pappa hem i tosdagskväll. Lexie öppnade dörren och sprang in i tillbaka in i huset med ett glädjeskrik. Även det sedvanliga (tillgjorda) "fallet" fick hon också till. Men efter det fick pappa en lååång kram å så var allt som vanligt igen. Eller ja.. en något ännu mer speedad Lexie var det nog men inga kostigheter och det känns ju alltid skönt när vi ändå lever som vi gör! :)
 
Men sen då... jo... sen ha det gått i ett här hemma. Hela fredagen gick åt till att städa, handla och leka med barnen för att på lördag förbereda det sista inför dopet och alla gäster som vi skulle  ha här hemma. Allt gick hur bra som helst och vi tackar såklat alla inblandande som gjorde denna dag så fantastisk som den bara kunde bli. (Få bli ett eget inlägg om dopet)
 
 
Lördagen försvann å så blev det söndag och då var det dags för båten att få sig en rejäl omgång... och ja... det tar tid när den stått en hel vinter. Orkar inte gå in på allt här och jag tor faktiskt inte att Ni är specciellt intreserade, heller, av just vad....men det tar tid kan jag lova. Även gårdagen och dagen har/kommer att spenderas ute i det vackra vädret där tädgården måste "rustas upp" och arbetet med båten fortsätter! Det är ju så underbart när man kan springa lite ut och in som man vill utan att behöva ta av och på en massa kläder hela tiden.
 
Men glädjen verkar vara kortvarig då det visst blir sämre i mogon igen. Därför får vi njuta så gott vi kan  i dag...som för övrigt verkar bli den varmaste dagen hittils i år!
 
 

Noelle 5 månader

Liten blir stor...eller rättare sagt större! :)
 
 
Ja, tidigare i veckan var det dags för vaccination och 5 månaders kontroll för Noelle. Sprutorna gick bra och jag kan inte säga att jag märkte någon skillnad på henne, vare sig, under dagen, kvällen eller natten. Mycket skönt då man ju inte vill se sina barn febriga och "hängiga".
 
Upp i vikt hade hon också gått och längden växer hon på också!!
 
Vikt: 6495 gram
Längd: 65 cm
 
För att jag tycker att det är lite roligt, att jämföra, så skriver jag även in Lexies siffror vid den tidpunkten
 
Vikt: 5700 gram
Längd: 65,5 cm
 
Och när vi ändå var där passade jag även på att ta en liten kontrollvikt på Lexie och ÄNTLIGEN har hon spräckt 10 kilos gränsen! ;)
 
Med råge dessutom (höhö) Nu väger hon nämligen 10,6 kilo och är 85 kort/lång!  Det Ni!! :)
 
 
Älskade ungar!!! ♥
 
Mamma vill stoppa tiden en liten stund!!

En månad..

Sådär ja.. då har en månad passerat och i morgon kommer killen hem igen. Som jag skrivit tidigare så skulle han ju kommit redan i går... men tyvärr blev det två dagar extra denna gången och från med denna omgång kommer dom nu att byta på torsdagar i stället för tisdagar.
 
Att han kommer hem i morgon innebär en hel del jobb för mig i veckan då vi ju har dop för lillstrumpan på lördag. Visserligen ska vi beställla all mat men det är ändå en del som skulle/ska fixas. Inbjudningar.. beställningar... kläder...handling... å ja ni vet... Det tillkommer alltid mer än vad man tror. Vi ska dessutom ha mottagningen hemma hos oss vilket betyder att huset måste vara i toppskick!! :) 
 
Å Ni som har två små vet hur lätt det är att städa under tiden som en två åring drar fram saker HELA tiden och en, nyss fyllda, fem månaders hängandes bode runt hals och tuttar!! :)
 
 
Nä... dags att greja lite... men först går vi nog ut i det fina vädret lite. För vem vill städa när man kan njuta av solen?