Karlskoga över helgen...


Efter att, i förmiddags, ha fixat lite ärenden med dessa två hoppetossor styrde vi vår kos mot familjen i Karlskoga. Som vanligt när vi tre ska någon stans så tar det lite tid att komma i väg då vi alla har tre olika viljor. Att komma i väg själv med två små är inte alltid det lättaste men man får göra det bästa av situationen och i går kväll fick jag faktiskt lite avlastning så att jag kunde packa det mesta i alla fall. Men sen är det ju alltid det där sista som ska ner... två barn ska som kläs, äta, bytas på och jagas runt på... ja Ni vet. :)
 
Men nu är vi här och direkt när vi kom hem hämtade vi upp kusin Alwa på dagis vilket blev stor succé hos alla tre busungarna. Lexie och Alwa satt och fejkskratta hela vägen hem och Noelle hon satt i framsätet och tittade på dom och skrattade med högt!! Härligt!!
 
I kväll åker vi hem till mamma och Olle för att sova där och i morgon blir det bus med alla kusiner HELA långa dagen för att sen på söndagen fira Alwa och Amanda som fyllt år. Helgen kommer gå fort med andra ord och på måndag tror jag att vi drar oss hemåt igen.
 
Men nu ska vi njuta av att vara hemma hos hela tjocka släkten och jag ska njuta av att barnen inte kräver min  fulla uppmärksamhet HELA tiden! ;)

Mellis i lekparken!

Dagen, i dag, började med tre trötta tjejer som låg lite vääääl länge och drog sig i sängen framför bolibompa!! :) Helt plötsligt insåg mamma att dom snabbt fick göra sig i ordning för att lämna Lexie på dagis.  Något sena fortsatte sedan jag och Noelle på en liten pw för att vakna till liv och andas lite frisk luft! :)
 
 
En halvmil blev det... eller ja..... 5km. Men det låter så mycket längre med en halvmil så jag kör på det.
 
Solen sken och benen var lätta! :) När vi kom hem lekte vi lite för att sedan, båda två, somna i sängen. Haha..Behövligt förmodligen eftersom även jag somnade! 
 
När vi vaknade var det dags för lunch och efter det fixade jag i ordning lite fika för att sedan gå och hämta Lexie igen. i dag gick dom där 5 timmarna verkligen fort. Väl på dagis fick Lexie ett raseriutbrott från ingenstans när hon inte fick springa ut i strumplästen och utan jacka.... !?!? Hallååå..vad är det som händer liksom!! HEEELT galen blev hon och ville varen gå till lekparken eller till djuren som jag föreslog eftersom jag gjort mellis till oss alla i det fina vädret.
 
Efter en svettig kamp fick jag till slut ner henne i vagnen och på vägen hem när jag sa att vi får väl gå hem å tjura i stället så ångrade hon sig å sa förlåt mamma och gav mig en kram. - Häär mamma går man in till lekparken. :) Kunde ju inte göra annat än att smälta och gå till lekparken!! :) För allas bästa såklart. Det gäller att ta vara på dom här fina dagarna nu!!
 
 
I tre timmar var vi ute och när vi kom hem gjorde jag mat och efter det kan ja säga att  flickorna somnade rätt gött där inne i sovrummet! ♥

Härliga höst!

Jag skulle ju, såklart, helst vilja att sommaren varade längre... men denna höst kan jag faktiskt inte (heller) klaga på än så länge. Det sköna med sommaren är ju att man slipper alla dessa kläder... men med hösten kommer också den där härligt friska luften som man ju mår så bra utav. :) Hoppas verkligen att det håller i sig så att man kan vara ute med barnen utan att behöva klä på den regnkläder så fort man sätter fötterna utanför dörren.
 
 
Bilderna är tagna dagen innan pappa åkte men i dag är en sån där härligt fin höstdag när man egentligen ska vara ute hela dagen.
 
Vi var ute lite i sandlådan förut men ska försöka komma ut lite mer i eftermiddag efter att vi gjort lite ärenden! 
 
Hoppas Ni har/haft en fin måndag Ni med!? :)
 

Vila!

Måndag i dag vilket ju innebär att Lexie inte är på dagis. Så förmiddagen har varit livad vill jag lova!! :) Men jag lyckades få båda barnen att ta vila samtidigt i dag och det är jag mycket nöjd över. Det var lite kämpigt ett tag, men det gick.  
 
Å på tal om vila så börjar jag fundera på om vi snart ska sluta med den för Lexie? Känns som att hon fortfarande behöver den... och hon sover oftast inte längre än en timma utan mer ca 40 minuter. I alla fall på dagis.. hemma kan det bli upp mot en timma. MEN... hon börjar vilja vara uppe längre och längre på kvällarna vilket gör att jag börjar fundera lite på att plocka bort hennes vila för att se hur det går. Dock är vi nog inte riktigt där ännu... men som sagt... det tåls att funderas på. :) 
 
 
Jag vet ju att detta är jätte individuellt som många andra saker hos barn (och vuxna) men hur sover Era barn som är i ungefär samma ålder som Lexie??
 

Alltså... våra ungar...

Lämnade köket i ca 40 sekunder och kommer tillbaka till detta. :)
 
Det är så himla typiskt våra barn... Lexie den lilla rackarungen hittar på buset och Noelle den lilla filuren hon bara gillar läget å tycker att allt syrran gör är "sketatkul"!!!
 
Vad mamma tyckte förstår ni nog? :) Pust och stön... haha....
 
....men kunde ju, såklart,  inget annat göra än att skratta när Lexie kläcker:
 
-Kolla mamma... jag har mååålat Noelle lite!!...
-Jättefiiiiint...eller hur mamma (sagt med "sista bilden" så att jag verkligen inte kunde bli "arg"..vilket jag aldrig skulle bli över något sånt här...herregud.. det är ju bara lite färg...om än lite merjobb) :)
 
 
Okej... jävligt osmart att låta dom rita på golvet... men just då var det väldigt smidigt då jag hade fullt upp med annat. Anade kanske att Noelle skull hälla ut, det lilla vatten jag gav Lexie till vattenfärgen, men hade inte räknat med detta. :)
 

Pink Ladies!

Torsdagen är kommen och pappa har åkt! Men som vanligt så har jag bestämt mig att inte deppa i hop och tänka på allt "det jobbiga" med att vara själv... utan att i stället fokusera på hur mycket roligt jag och tjejerna ska ha.
 
Dagen har börjat bra och Lexie har förstått att pappa åkt till båten för att jobba och har inte alls varit ledsen. Hon är så förstående och som alltid börjar vi att prata med henne redan några dagar innan pappa åker så att hon ska veta om att det nu börjar närma sig. Däremot undrar jag om Noelle märker något... hon märker säkert att det fattas någon men jag tror inte att hon känner av det direkt om Ni förstår vad jag menar!
 
I dag har jag lite att fixa med under tiden som Lexie är på dagis så medan Noelle sover där ute i vagnen ska jag ta och göra mig i ordning så att vi kan komma i väg sen!
 
 
Det var/är dagens tjejer det...... Mina små rosa prinsessor!! :)
 
Hoppas Ni får en fin torsdag och som jag brukar säga.... Nu köööööör vi!!

Födelsedagsblommor!

Jag gillar vita blommor! Eller rättare sagt... jag älskar vita blommor!  
Liljor, kallor, galdiolus... för att inte prata om vita rosor! :) Ja.. just nu gillar jag vitt över lag kan man säga! :)
 
 
Som sagt....Älskar dom och självklart köpte jag ju dom då, givetvis, till min älskling!
 
Finns en person till som fått dessa blommor av mig...eller ja... två personer... ;) och det har ju sina anledningar att  dom fick just dom fick dessa!! ♥
 

Kalas hela dagen lång!

I morse blev det frukost på sängen här hemma.  Pappa fyller år!!
 
Morgontrött som jag är ramlade jag ur sängen tidigt i ottan i hopp om att jag skulle få greja i ordning allt själv innan alla skulle vakna. Tji fick jag.
 
När Noelle märker att jag går... eller vaknar av att jag är borta... ja.. då ska inte hon heller sova mer. Så sagt och gjort fick jag gå in och hämta henne och göra det bästa jag kunde av frukosten för att inte resten av familjen skulle vakna. :) Men den enda som egentligen sov var väl Lexie som vaknade som en yrboll när jag och Noelle kom in och sjöng. 
 
Däremot är hon nästan alltid pigg och glad när hon vaknar och frukost på sängen är ju inte varje dag så det var inga problem denna morgonen heller. :)
 
Dock blev ju inte frukosten så lyxig som jag hade tänkt då Noelle inte nöjde sig med att sitta på golvet eller i sin stol... utan med henne hängandes på ena höften blev det bara några vanliga mackor, lite te och juice. Brukar annars försöka lyxa till det lite med ägg, bakelser å lite annat sånt... men detta dög alldels utmärkt det också!
 
 
Vid lunch kommer mamma och Olle (från Karlskoga) för att gratta, då de senare ska vidare ner till Stenungsund och i kväll kommer Classes föräldrar... så ja.. det blir kalas heeeela dagen lång! :)

Läggdags...

Att varva ner innan läggdags är inte våra barns melodi... Här kör vi på uttröttningsmetoden! Haha... I alla fall om barnen själva får bestämma! :)
 
Den här kvällen satt jag och Noelle i godan ro och läste en saga... och vips så dök yrbollen Lexie upp å så var festen i gång! :)
 
 
Ja.. så kan det se ut här hemma! ♥

Nu är sommaren över...

.. Ja, lite så känns det varje gång när man tar upp båten. Men om September ska fortsätta med detta väder vägrar jag tro att den är slut och ärligt talat... Vilket väder vi haft! 

När Classe kom hem för tre veckor sen räknade jag kanske med max några nätter i båten... Några kalla sådana! :/ Men som Ni flesta vet och har sett på Instagram har vår sommar varat läääänge i år. Varje dag har varit en bonus och oj så tacksam jag är för detta nu! Det är ju dessa minnen som ska ta oss igenom hela hösten/vintern!

Men som sagt.... I går åkte båten upp och vi avslutade verkligen på topp då vädret levererade även i går! 

Se och njut... ;)
När vi sedan kom hem på kvällen bestämde sig Lexie (efter att hon varit lite dum mot mig och syrran) att hon minsann INTE skulle stanna kvar hemma! Nä.. Hon skulle med hem till farmor och farfar och ja... Visst fick hon det! 

Kunde inte motstå att skratta lite när hon kom med sin väska och docka (som Lottas gris) under armen då det nästan var som taget ur Lotta på Bråkmakargatan... Haha.. Som hon dessutom ALDRIG sett! ;) 

Vågar inte visa henne de filmerna för då kommer hon väl på ännu mer knasigheter än hon redan gör! 

Lexie 2 år och 6 mån!

Ja, i dag blev Lexie "2,5" år! (130912) 

Tiden går fort men det sjukaste, tycker jag, är att Noelle snart blir 10 månader! Herregud säger jag bara! :(

Men visst... det är charmigt ju äldre de blir också... Dock kan de snart få stanna av lite i sina åldrar... Ni vet.. om man typ kunde frysa tiden lite runt 4 och 2,5 år sådär! ;) Små men ändå rätt självgående ! Haha...

Nä.. Det vore ju tokigt... Nån gång vill man väl även att de ska flytta hemifrån också! :)Älskade små ungar! ❤

(Å ni har väl lagt märke till den fina syskonmatchningen) ;)


Köksfönstren

Fönstren vid matsalsbordet fick sig också en liten makeover när jag ändå var i gång... dock inte så stor men nödvändig.
 
Ni vet... (eller ja.. så här var det i mitt fall) när man flyttar in så ställer man "dit" saker lite provisoriskt för att man ska kunna bo in sig ett tag för att sedan ändra om allt eftersom... men vissa saker funkar å så får det liksom vara så. Vi flyttade ju dessutom in när Lexie bara var en månad  å med en sambo på sjön, första barnet... som skulle visas sig vara väldigt energisk, sov dåligt på nätterna för att sedan vänta ett barn till så orkade jag liksom inte bry mig om saker och ting till slut. Jag ville... men jag orkade inte.
 
Nu är det ju visserligen Noelle som tar all tid och när jag är ensam är det svårt att hinna med såna här "småsaker" men nu försöker jag i alla fall få lite "ordning på torpet"! Men när det ena är gjort... vill man ju ändra nåt annat och så kommer det väl alltid att vara. :)
 
Hur som helst....Orkiderna från vardagsrummet fick flytta in till köket och ett hjärta fick pryda den gamla platsen där "Njut varje minut" hängt tidigare!
 
FÖRE
 
 
 
 
EFTER
 
 
 
Ingen jätteförändring men de (plast)blommor som stod där tidigare hade verkligen gjort sitt i de fönstren. Meeeen... nu står dom i rummet bakom garaget, som vi använder som förråd... vilet gör att det ser lite trevligare ut där i stället! :)

Nytt i fönstren...

Har LÄNGE velat ändra om i fönstren men med när Lexie var liten så var ju hon högt och lågt å skulle, som alla andra, åt  det mesta. Därför har det mest funnits platsblommot i detta hem pga praktiska själ. Å ja.. sen kom ju Noelle och förstörde det hela och hon är visserligen en kopia av Lexie men nu var jag så trött på hur det såg ut att en förändring var tvungen att ske. :)
 
Noelle har redan varit uppe i soffan och försökt provsmaka på blommorna men i värsta fall är det väl bara att plocka bort dom de gånger hon ska vara i soffan. :) Det andra sakerna som står där kommer väl inte heller att få stå där i fred men vi gör ett försök i alla fall. Å nej... givetvis tänds inga ljus i obevakande ögonblick och barnen är i närheten.
 
FÖRE
 
 
 
EFTER
 
 
Det blev lite ändrande fram och tillbaka och vi får väl se om detta blir det slutgiltiga resultatet eller om jag ändrar om lite till. Man måste flytta lite fram och tillbaka för att se vad som passar bäst. Men jag tror att jag är rätt nöjd för tillfälllet!

September och sol.

Dagarna går i en rasande fart och snart har sambon varit hemma i två veckor. :) Känns nästan som han varit hemma längre vilket ju är positivt.
 
Direkt när han kom hem så åkte vi ju ut till kusten, och båten, där vi blev kvar i en vecka pga att det blev så himla fint väder. Att säsongen börjat dött ut gjorde oss inte ett dugg... bara skönt nästan att inte behöva trängas med alla turister överallt även om ju det också har sin charm såklart. Men den dosen får vi ju ändå så det är som sagt rätt skönt när det lugnar ner sig lite. Huvudsaken när man är ute är ju ändå att det är bra väder vilket kusten som sagt levererade även då i slutet av augusti! :)
 
 
 
I helgen som var, var vi i Köpenhamn som också bjöd på hyfsat väder. Å ja.. denna veckan har ju börjat kanon verkligen. Rena sommarvärmen ute.... och tankarna går såklart kring om vi ska ta några dagar till i båten innan vi tar upp henne!?! :)