Köpenhamnstips!

Har fått lite kommentarer (senast i går) om lite Köpenhamnstips!

Det är tyvärr inte så att jag kan spruta ut tips då vi ofta nöjer oss med Nyhavn och Ströget..men för oss brukar det räcka gott! Sen är det ju lite man gillar att hitta på!

Först och främst kan jag tipsa (om man nu tar färjan Helsingborg-Helsingör) att åka strandvejen (strandvägen) mot Köpenhamn (även om GPS:en visar en annan väg). Även om det tar lite längre tid så är det värt det. Det ligger så mycket fina hus längs vägen och är det fint väder kan man även stanna till och bada om man känner för det!

Vi har ett hotell som vi gillar jättemycket... men det är ju också olika. Hotellet heter Admiral Hotell (se en film här och boka här) och ligger väldigt nära Nyhavn vilket vi tycker är bra då man går fram och tillbaka längs just Nyhavn som sedan går i hop med Ströget. Vi tycker att hotellet är mysigt och ligger fint precis in till vattnet. Inte alltid vi bor där, men ett tips är att gå in på booking.com söka på hotell i Köpenhamn och sedan finna något som ligger centralt.


En kall och frusen Mia (efter hellregnet som var i Köpenhamn för några veckor sen) med Nyhavn i bakgrunden.

Vad man också kan göra om vädret tillåter är att ta en båttur. Det finns olika turer som alla utgår från Nyhavn. Det går bra att med barn men man får lämna vagnen på land så ett tips är att med lås till vagnen om man inte har tillgång till ett hotell i närheten! Turen tar ungefär en timma och på båtaran finns alltid guide! Tips att ta med mat och filt till barnet. (Billigaste turen (40 DKK) går på andra sidan Nyhavn men är MINST lika bra som dom lite dyrare)


Båtturerna går flera gånger i timman och det är bara att hoppa på utan bokning.

Sen finns ju även TIVOLI som ligger i slutet av Ströget och även om man nu inte kan åka några karuseller när man har småbarn så är det ändå trevligt att gå in där och titta. Det finns även restauranger att äta och dricka gott på om man vill! Mysigt att går runt där inne på kvällen.


Mycket lampor på kvällen inne på Tivoli!

Vår favoritrestaurang heter ITALIANO och ligger en tvärgata upp från Ströget ca 25 meter. Skyltar brukar finnas.. men fråga annars längs vägen. Ingången är som en liten tunnel efter ett "litet torg".. gå igenom den å Ni har restaurangen på höger sidan efter övergångsstället. Mycket god pizza (och annan mat) jätte trevlig personal och mysig restaurang.


Italiano...gå gärna in på hemsidan och titta lite mer på mat, miljö och karta.

Hur trevligt det än är på Ströget så kan jag också tipsa om att svänga av ner på smågatorna där det finns jättemysiga cafeér, restauranger och butiker.

Men det bästa tipset är nog att se till att fråga efter en karta på hotellet så att Ni har en översikt över Köpenhamn och så utgår Ni därifrån!! :)

det finns ju massor med mer saker som museer och sånt.. men det är itne riktigt vår stil så där kan jag tyvärr inte tipsa om något!

Om man vill se Den lille Havfrue kan man svänga av till den längs strandvejen men också se från alla båtturer!!

Hoppas detta varit till lite hjälp och anledningen till att jag lägger upp ett inlägg om detta är då jag fått flera frågor och för att senaste två kommentarerna inte innehållit några mailadresser.

Trevlig resa och återkom gärna för att tala om hur Ni hade det!

Kommentarer
Emma

Tack Mia!! Kanon:)

2011-07-25 14:49:06

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0