One to go...

Å så har vi fått ännu en dag att gå... tre veckor har gått å nu är det bara en kvar! :)

Klockan är strax efter 21:00 och efter att jag skrivit detta inlägg tror jag faktiskt att jag går in och lägger mig. Känner mig rätt trött och även om vi har över 100 kanaler så finns det absolut NADA att titta på. Alltså bara onödigt att vara vaken!!

Förmiddagen spenderade vi på Öppna Förskolan där det blev lek, bus, sång och lite mellis. Trollhättans tidning var på besök där i dag och kanske kommer Lexie att vara med i sin första tidningsartikel. Hennes mamma däremot (harkel) har varit med i tidningen många gånger innan (viftar lite nonchalant på huvet) men aldrig i TTela som tidningen heter.

Skämt och sido... Lexie får stå för fotot och mamma för texten... om ens något som jag sa kommer med. Vi var ju inte själva där direkt! :) Hur som helst ska det bli spännande å se och framförallt så är det viktigt att detta kommer med i tidningen så att kommunen ser hur uppskattat det är och inte lägger ned verksamheten.



När vi kom hem från öppna hade Lexe somnat i bilen och jag bar över henne till vagnen där hon sov (ute) i ca 1½ timma! Skönt för henne... skönt för mig! :) När hon vaknat blev det mat och lite lek och eftersom det i dag var vilodag från träningen blev det i stället en promenad på 7km i det kalla vädret på eftermiddag/kvällen. Lexie var vaken nästan hela tiden men somnade sista kvarten ungefär och längre fck hon inte sova för då hade jag aldrig kunnat få henne i säng vid 19:00 tiden.

Väl hemma blev det middag och bad. Jag hade gjort lax och potatis till lillan... som hon ratade... så i stället fick det bli lite vaniljyoghurt till kvällsmat! Badet var som vanligt uppskattat och när vi var klara så var det pyjamas på och bums i säng för Lexie.

Som sagt... ännu en dag som gått...och om en vecka sitter jag här och väntar! Classe kommer med ett sent flyg och det är alltid tråkigt.... men huvudsaken är ju hur som helst att han ändå kommer hem! :)

Till våren!

Dessa två små söta kappor kommer pryda Lexie i vår, sommar och höst.

Den första kappan har min mamma köpt på Cubus och den andra har en bekant till Classe sytt och det roliga med den är att det bara finns ett exemplar! :)

Har kollat lite på hennes grejer och det kommer säkert att beställas mer därifrån! :)


Ja.. så nu längtar vi till våren så att vi kan slippa dessa bylsiga och jobbiga overaller man måste ha på sig hela tiden. Tänk va smidigt när man bara behöver dra på en liten kappa och ett par skor när man ska ut! :) Förhoppningsvis så har Lexie lärt sig att gå själv då också.... å hur sött kommer inte det vara då!

En liten tjej med klumpiga skor och en liten söt kappa! :)

Mammas hjälpreda?

Desto fler kockar ju sämre soppa. :)



Ja.. det blir lätt kaos i köket när Lexie bestämmer sig för att vara med. Mycket att hålla koll på... så som

  • att hon inte ramlar ner
  • att hon inte får tag på någon vass kniv
  • och att hon inte sätter något i halsen

Lämnar henne (självklart) aldrig utan uppsikt och vill hon vara med så får hon väl det då. Inte att rekommendera men vad gör man inte när någon står å drar en i byxorna hela tiden! :/


Härligt väder!

Vilken dag vi har haft hittills!!

Strålande sol, minusgrader och glittrande snö. Precis som en riktig vinterdag ska vara!

Lexie och jag har varit ute större delen av förmiddagen då vi först åkte pulka till lekparken där vi gungade och åkte pulka nerför en kulle... för att sedan gå hem och byta färdmede.Stoppade ner Lexie i vagnen och hon slocknade på två röda när jag la henne i vagnen och det fick bli en promenad på 6 km. Hade tänkt gå lite längre, men då Lexie vaknade och inte hade ätit så jättebra till frukost vågade jag inte riskera att gå längre i fall hon skulle bli hungrig och mycket riktigt när vi nästan var hemma började hon faktiskt att gnälla lite.



Jag hade laddat kameran med glömde den synd nog hemma.. det hade varit roligt att haft några bilder från denna härliga vinterdag men det kommer väl förhoppningsvis fler och jag fick ändå några mobilbilder! :) Men ovan får Ni en bild från i morse i stället!

Nu ska vi ta och göra oss i ordning å sticka till affären för sen kommer Lexies farmor hit då jag ska åka och träna. Gött och få komma hemifrån lite och "slippa" för en liten stund! :)


Myskväll!

Ja, det är vad Lexie och jag har haft i kväll!

Vi har lekt, busat och skrattat åt varandra! ;) Å så tog vi oss ett litet bad innan "natten" och nu ligger vi här i sängen nedbäddade båda två!

Lexie sover och jag mumsar gott & blandat och kollar på spårlöst! Hög mysfaktor som Ni hör... Det är bara en liten pusselbit som fattas... Killen! :(

Hoppas denna vecka går fort för nu saknar vi dig! <3


Barnloppis och Party!

Sådär...då har jag överlevt årets första barnloppis!! Aldrig mer känns det som. :)

Hittade inget speciellt..eller ja.. jag ORKADE fan inte leta i trängseln. Folk är ju som galna. Alltså.. vad gör det om man missar ett par brallor för 20 spänn liksom. Folk behöver ju inte gå in för att döda för gamla kläder kan ju jag tycka men men... Jag får skylla mig själv som utsätter mig för det! Haha..

Hittade hur som helst ändå några små söta kjolar och ett par skittuffa tights som jag köpte av en bekant som sålde där i dag samt några pyjamasar. Kom även hem med denna hemska keyboard för 40 pickadoller. :)

Kanske är något som man kan lämna till farmor och farfar... Haha.. Satte i batterier när jag kom hem å herregud säger jag bara... men Lexie gillar den säkert! :)



Lexie lämnade jag kvar hos farmor då jag sov där i natt. Dom var barnvakt i går kväll när jag tränade och efter det bjöd dom på havskräftor och vin så det blev en natt i Classes gamla pojkrum å i min gamla säng faktiskt! :)

Jag ska snart åka ner å hämta upp lillskruttan för att umgås ltie för att sen faktiskt lämna tillbaka henne igen. :) Morsan ska på tjejfest i kväll!! TJEJFEST... det var länge sen! Vi är visserligen bara 3 st (tror jag) men ändå.. Ska bli roligt! Vi ska träffas upp hos Angelica och sen....SEN ska vi göra stan! :)



Men först lite lunch å några ärenden då Lexie och farmor var ute på promenad just nu!

Hoppas Ni får har/får en trevlig lördag för det tänker jag ha! :)
Tjing!

Mina nya skor!

Mamma köpte ett par nya skor till mig när vi var i Stockholm och jag hade inte jättemycket att säga till om.

Jag tycker mest att dom är klumpiga och inte alls roliga att ha på sig... dessutom tar det tvärstopp när jag försöker gå i dom! Mamma säger att dom ska vara bra för min nu när jag ska lära mig gå... då det är en "rejäl" gummisula under...men som sagt... jag tycker att det är skor för en utomjording! :)

Vad ska dom vara bra för liksom?



Ja.. det där med nya skor var väl sådär populärt hos lillskruttan! :) Just nu gillar hon inte att ha på sig "saker" över huvud taget känns det som! :) Mössa ska av... vantar ska av.. strumpor ska av... Hade man kunnat gå naken hade nog Lexie gjort det ! Haha...

Skorna köpte jag för att det ska vara lite lättare för henne att ta sig fram, men det är klart att det tar lite tid att vänja sig från "tossor", strumplest, barfota, sockeplast... till riktigt ordentliga skor.... men det är lugnt... har köpt en storlek som hon kan växa i å jag räknar med att hon i alla fall kan ha dom under våren å säkert även under hela sommaren. Vår lilla Sessa sticker ju inte iväg (sådär jättesnabbt) i storlek som Ni vet vid det här laget!! ♥

Vart ska det här sluta?

Men det började ju bra!

Vaknade ca 20 minuter före Lexie i dag. Jag och gick upp och gjorde mig i ordning och, precis, när jag var klar så hörde jag Lexie inne i sovrummet! Perfekt start liksom då jag tänkte att vi skulle gå prova på en annan "öppen förskola" i dag som öppnar kl 10:00. Tänkte dessutom att vi skulle ta en promenad dit å tajmingen kunde inte va bättre!

Sen börjar det... Lexie har blivit snuvig igen och jag behöver nog inte förklara hur hon ser ut i sitt lilla söta ansikte när jag tar upp henne. Saker och ting hade torkat och smetats ut om man säger så! Näsan var tilltäppt och jag inser att jag måste köra en sväng med nässugen! Lexies favorit! NOT!!

Hon blir galen på mig. Känner mig som världens elakaste men tänker ändå att det är för hennes bästa. Tvättar hennes ansikte och ja.. nu är vi redo för frukost. Lexie får nästan i sig en, hel, portion gröt vilket jag får vara nöjd med då hon ju för ett tag sen bestämde sig för att INTE ät gröt på morgon!



Efter frukost måste jag ta fram sugen igen å nu är det kört. Mindre nöjd unge får man nog leta efter. Gnäll gnäll gnäll.  Öppna får vi strunta i tänkte jag å tog upp Lexie i famnen! 5 minuter och hon sov på min axel!

Lilla tjejen!!  Verkar som att en liten förkylning är på gång (igen) och man vet ju själv hur det är att känna sig lite halvkass! :( Nu sover hon ju som sagt men när hon vaknar sen ska jag känna om hon är varm och ev. ta tempen. Om hon verkar någorlunda pigg tänkte jag i alla fall ge mig ut på en promenad och så skulle vi även behöva handla lite.. har ju varit borta i en vecka å det där nödvändiga som mjölk, frukt och grönt saknas just nu i kylen!

Hoppas för både Lexies och min skull att det inte blir värre för henne. Det är tufft nog som det är just nu liksom!Men vet Ni?? Det är typ bara 1½ vecka kvar till sambon kommer hem så jag ska nog kunna bita i hop! :)

Tillbaka i Trollis!

Å så var vi hemma igen! :)

En vecka går fort när man har roligt...och framförallt när man har fullt upp! Det har ju blivit en del bilåkning då vi ju även tog en weekend till Stockholm men jag måste säga att Lexie fixat det utan knappt något gnäll alls! I går sov hon dessutom nästan hela vägen hem från Karlskoga till Trollhättan som är ca 22 mil!

Den här gången har jag i stort sett BARA träffat familj och släkt! Svårt att hinna med både familj och kompisar när man har en sån stor familj som jag har. Sist jag var hemma flängde jag omkring som en vante och det var jättekul det med. Men när jag kommer "hem" till Karlskoga vill jag på något sätt också kunna njuta och försöka ta det lite lugnt. Här i Trollhättan har jag ju inte möjlighet till detta i samma utsträckning.

Tänk om det vore lite närmre till Kga.. då skulle allt vara lite enklare..men nu är det som det är å det funkar ju uppenbarligen också! :)


Lite bilder från i tisdags när vi var ute och åkte skridskor! :) Bara en sån här sak liksom...att få träffa sina brorsbarn mitt i veckan och hitta på bus... guld värt!! :)

Har precis fått Lexie i säng för förmiddagen och jag ska ta och göra mig i ordning. Ska luncha med en arbetskamrat i dag...Pannkakor IT IS!!! :) Det är ju torsdag som Ni vet. Och efter det tänkte vi ta oss ut till lek och buslandet här i Trollhättan där vi ska möta upp lite andra mammor/pappor och barn!

Och i kväll blir det träning.. så ja.. fullt upp när man kommer hem! :)

Jag kom med! :)

Dags att BUZZA lite igen! Denna gången om Mild Fullkornsvälling från Nestlé!



Jag har ju tidigare berättat att Lexie inte äter/dricker välling utan bara vill ha ersättning på kvällen/natten! Gång på gång så försöker jag blanda i lite välling i hopp om att hon till slut ska godta vällingen helt! I bland har det gått bättre... i bland sämre och jag har nu en tid BARA gett henne ersättning för att jag inte orkar hålla på att krångla nu när jag är själv.

Men nu ska det bli ändring på detta igen. I och med att jag fått möjligheten att buzza och prova på Nestlés fullkornsvälling ska jag nu göra nya försök igen.

Jag har ännu inte fått hem produkten men lovar att återkomma om resultat så fort vi börjat provsmaka! :)

Vill Ni själva bli en Buzzador går Ni in och registrerar Er här.

Som Buzzador har du möjlighet att prova nya produkter och tjänster. Allt du behöver göra är att berätta om dem för dina vänner, öga mot öga och/eller via sociala medier. Att vara Buzzador är gratis och innebär många spännande möten mellan dig, dina vänner och nya produkter eller tjänster.

Trappklättring

Lexie sticker iväg uppför trappan så fort hon har möjlighet och när hon tror ingen ser! :)


Visst är det typiskt!

I morse bestämde sig visst min kropp att vakna före Lexie. Då vi sovit i samma säng i natt hade jag inte mycket svängrum att röra mig på och kunde därmed inte somna om. :( Gick i stället ut till Amanda som satt under ett täcke framför tv :n i väntan på att gå iväg till skolan!

- Jaja.. jag får ju i alla fall vara lite för mig själv här ute vid tv:n tänkte jag (kl 07:05..PHU)!

Sen kom Karin upp...min brors sambo...och frågade mig vad jag gjorde uppe? - Gå å lägg dig i min säng! Innan hon sagt klart meningen hade jag nog redan sprungit in i sovrummet och lagt mig! :) Men kunde jag somna? Nä... skulle inte tro det... så lätt skulle jag inte få det och lagom till att jag ändå börjar känna att snart... snart... ja.. då börjar ju Lexie att hojta till innifrån sovrummet bredvid såklart.



Är påväg upp, men hör att Karin redan är i rummet så jag gömmer mig så att Lexie inte ska få syn på mig och bli mammig. Går tillbaka in och lägger mig och somnar  i TYP 10 minuter ...eller om det ens var det!? :) Jaja... klockan börjar närma sig 09:00 och jag har ju i alla fall fått lega och vila lite!

Jag går upp och slås av att det är väldigt tyst... Vem sover inte då? Jo Lexie... på soffan!! Och hur somnade hon? Jo.. när Karin bytte blöja på henne!! HA... som ett slag i ansiktet... hon som brukar vara halvt hysterisk när jag ska byta på henne!!

Visst är det typiskt! :)

Hej!

Tänkte bara snabbt komma in och säga hej!

Helgen i Sthlm gick fort... nästan lite för fort kan jag tycka. Men så blir det ju när man kommer sent på fredagen och sedan ska åka hem på söndagen igen.  Jag hade ju först inte planerat detta så det blev ju faktiskt bara en fin bonus på vår lilla tripp till Karlskoga så jag är nöjd ändå!

Nästa gång tänker jag stanna lite längre och då förhoppningsvis, även kunna, träffa några av Er där ute... om det nu är så att Ni vill träffa oss!? :)





Snart är vi tillbaka i Trollhättan igen å detta mest för att jag måste hålla i gång den träning jag ju (precis) börjat med. Om jag kör ett pass på onsdag så har jag haft ett uppehåll på en vecka och det får väl ändå vara okej... men blir det längre uppehåll är det lätt att det rinner ut i sanden (IGEN).

Hade tänkt att åka hem redan i morgon, men då min extramamma ska klippa mig i morgon efter jobbet, väntar jag tills på onsdag förmiddag och kommer vi iväg tidigt så kanske vi även hinner med babysimmet kl 14:00!?

Nä.. nu ska jag gå in till min lilla skatt och hoppas på en bättre natt än i natt då hon bökade och stökade rätt rejält! :( Jag klandrar henne inte... det är många nya intryck som lagrats hos henne på, bara, några  få dagar å då är det klart att det snurrar runt lite där uppe i hennes lilla huvud! :) Men i natt hoppas jag som sagt att vi får sova!

Vi har det bra!

Underbart att vara i en storstad igen! :)

Älskar myllret och kan gå hur länge som helst och titta på människor å suga i mig av storstadspulsen!

Med det sagt är jag inte lika nöjd över trängseln i vissa butiker men det är sånt som ändå hör till!

Nu är dom andra på Spamalot på Oscars å jag och Lexie gör stan! Vi har också hunnit med att fika med två av mina kusiner, Magnus och Mattis med respektive! ;) Å lilla Julia.. Så söt!

 


Kungsholmen!

Då var vi på plats! :)

Bilresan gick faktiskt bra och vi kunde åka i ett sträck! Lexie var vaken rätt länge och blev lite gnällig ett tag, men med lite banan, sång och babblarna somnade hon och vi beslöt oss för att köra på!

Vi var väl framme runt 19:00 tiden och bestämde oss då för att köpa hem lite mat eftersom ingen av oss ätit sen lunch! Det blev grekiskt och uj så gott det var! :) Sen tittade vi lite på tv medan Lexie plöjde igenom lägenheten för att till slut somna kl 23:00! Nu är kl 08:00 å hon sover fortfarande... Dock har hon puttat ut mig från min sovplats så att jag får ligga på golvet där ju hon från början sov!! :)

I dag ska vi träffa våra kusiner och Lexie ska för första gången träffa sin tremänning Julia 7 månader! Första gången för mig med förresten..så det ska bli kul!

Dom andra har sen länge planerat att gå på en föreställning i eftermiddag men efter det sluter vi upp igen för att i kväll gå på restaurang!

Ha en härlig lördag!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/940031/images/2012/pic_185426933.jpg" class="image">

 


Fullt hus!

Snart färdigpackad tror jag...

Har packat om lite sen vi kom hem i går, för i eftermiddag bär det av till huvudstaden! :) Behöver ju inte rikgit ha med mig allt, som vi kom hit med, för bara två dagar! :) Har bantat ner en väska men ändå ser det ut som att vi ska flytta någonstans! Haha..

Här är det full fart då det är 7 barn i huset... alla mellan 10 månader och 10 år!! Behöver jag säga at ljudnivån  är i högsta laget! :)

Men jaja.. vi ska ju som sagt snart åka å då blir det lite lugn och ro! Lexie gillar ju att ha massa folk runt omkring sig men just nu sover hon faktiskt (hur f*n nu det går till)!


Lexie med sin yngsta kusin Alwa 2½ år!

Funderar lite på hur bilressan ska gå sen.... det är nästan 25 mil till Sthlm från Kga och Lexie brukar ju ofta somna i bilen... men i dag somnade hon ju så sent så nu får vi se hur det blir. Förmodligen somnar hon framåt 17:00 - 18:00 tiden igen och då blir nog en sen kväll för oss!! 

Men jag har en liten aning om att det finns några som tycker att det är bra (att hon som sagt är vaken lite när vi kommer fram)...som dom längtat! Ska bli skönt att slänga upp fötterna på bordet å se dom andra krypa omkring på golvet... i stället för mig! :)

Alltså.. Kan Ni också känna att det Ni just skrivit bara är en massa "dravvel"? Just nu känner jag så i alla fall! Det här inlägget kunde jag lika gärna struntat i att skriva... för fy fasiken vilket ointressant och osammanhängade inlägg... men nu är det ju skrivitså jag publicerar det ändå! :/

Myspys i Karlskoga!

Några har undrat lite vart vi skulle åka i dag och, inte för att det varit hemligt men, nu kan jag tala om att jag är i min gamla hemstad Karlskoga!

Inte så länge dock för i morgoneftermiddag bär det av mot huvudstaden tillsammans med pappa och min mamma nr 2! :) Vi ska hälsa på min lillebror och hans tjej! För mig å Lexie blev detta en liten bonus tripp då pappa och Anna-Lena bestämt detta sen ett tag tillbaka... Å då lillebror och Kristin längtade efter Lexie passar vi alltså på att hänga med! Kommer bli super mysigt!

Nu är det film (bridesmaids) med grönsaker och dipp hos storebror med familj! :)

Skriver från mobilen så jag avslutar här!

 


Tillbakablick!

Satt och klurade lite på vad jag skulle skriva i detta inlägg då jag ju inte bloggat något i dag. Samtidigt som jag klurade satt jag å tittade igenom lite bilder från i somras.

Hittade många härliga favoriter men här kommer två som jag tänkte dela med mig av. :)



Det där tandlösa leendet alltså!! Hur sött var det inte liksom.. Nu är det ett minne blott och tänderna växer för fullt. Tänk att man aldrig kommer att uppleva den här tiden igen... i alla fall inte med Lexie! :( Men det är ju som alla säger att var tid har sin charm!

När dom är små längtar man efter att få se alla framsteg i takt med ju äldre dom blir och när man väl är där längtar man tillbaka lite till bebis tiden då dom bara låg där och var nöjda med livet! :)

Det här inlägget blev ju inte alls som jag tänkt efter att jag hittat dessa två bilder... men så blir det i bland.

I morgon ger vi oss ut på roadtrip jag och Lexie! Vi blir borta minst en vecka så inläggen kanske inte kommer dugga tätt här inne, men några ska vi allt kunna hinna med!

God kväll på Er! ♥

So far....So good!!

Har just satt mig i soffan och skulle faktiskt kunna sitta kvar här nu....njuta av lugnet, glo på tv och kanske somna en liten stund....men se det går inte.

Bomben har slagit till igen och kläder måste tvättas! :)

Men jag ska inte klaga... Svärmor har precis varit här och hämtat Lexie och eftersom jag i dag har en vilodag från träningen så tänkte jag få lite gjort här hemma i stället. I mitt fall så är ju det lyx... då jag ju just nu inte har någon som kommer hem och löser av mig eller kan hjälpa till med städningen! Och att jag i dag inte har lämnat bort Lexie för att träna, handla...eller göra några andra ärenden känns rätt konstigt..men skönt! Och det är bäst att jag kommer i gång snart så att jag inte blir kvar här i soffan. :)



Tisdag för oss innebär Öppna Förskolan och att "pappi" varit borta en vecka. En vecka som gått väldigt bra men som också varit väldigt intensiv då Lexie kräver att jag är med henne i stort sett hela hennes vakna tid... om det nu inte är så att vi "hittar" på något annat.

Att hon sen inte heller sover nätterna igenom gör en också lite halvt medvetslös emellanåt. :) Men överlag är jag mer än nöjd då jag trodde att Lexie skulle ta det hårdare än vad hon gjort av att pappa "försvunnit". Jag märker faktiskt knappt någonting förutom som ja skrev.. att jag ska vara med henne hela tiden. Förmodligen märker hon att det bara är hon och jag vilket gör att hon känner sig ensam när jag försvinner in i ett annat rum.

Sen är hon ju så himla nyfiken också å så fort jag grejar med något i en höjd som hon inte kan se så står hon där och drar mig i brallerna! :) Fick ett tips om en sån sjal som ska vara bra men just nu kommer jag inte på namnet på den... Hur som helst så är det inte en sån vanlig bärsjal utan en liten mer smidigare sak nu när dom ändå är så pass stora.!?

Jaja.. Här kan man ju sitta å tjöta hur länge som helst för att slippa städa känns det som just nu men så roligt ska vi inte ha det å det är ju kul om Ni orkar läsa klart mina inlägg innan Ni tröttnat! :)

På med lite bra partymusik å fram med dammsugaren!! Nu KÖÖÖÖR VIIIII (som dom skriker på spinningen)! :)

Nytt och fräscht!

Har vairt ute på lite shopping i dag och medan Lexie tog sin "eftermiddagsvil" passade jag på att fixa mina naglar!

För att hinna klart innan Lexie skulle vakna igen blev det vanlig fransk manikyr i dag och jag är riktigt nöjd! Känns fräscht på nåt sätt!

Det är så här jag lyxar till det som småbarnsmorsa! :)


Ont!

Trots en ny säng så ger sig inte mina ryggproblem och i dag blir det till att ringa kiropraktorn så att lite kotor får rättas till! Här om dagen låste sig även något i vänster skuldra och varje gång jag tar upp Lexie eller gör vissa rörelser ILAR det till SOM BARA DEN och det är INTE skönt!!

Vad dagen annars har att bjuda på vet jag inte, förutom i kväll då jag ska på spinning. Gjorde en liten annonsering på Facebook att jag har en massa fikabröd som jag behöver hjälp med att äta upp och vi får väl se om någon nappar. Vore ju synd att behöva slänga! Kan ju i och för sig frysa in med då blir det säkert bara liggandes där för jag ska då inte äta upp det. :)



För övrigt har Lexie tand 5 och 6 på gång och har så haft ett tag nu...

Tänderna har avlöst varandra och gjort att Lexie varit lite små "trälig" med maten igen. :( Här om veckan bestämde hon sig även för att hon inte ska äta gröt på morgonen heller.

Så här hemma bjuds det numera på "vanlig" mat som skruttan kan äta själv med händerna...för då går det minsann lite bättre. Å även om det tar längre tid och blir en aningens kladdigt så äter hon ju. Barnmatsburkarna är inte alls speciellt intressanta längre då hon bara efter några skedar stänger munnen, vrider på huvudet och drar i haklappen!

Skitunge! ♥

Men något hon verkligen gillar är frukt.... FRUKT FRUKT FRUKT!!!! Banan, apelsin, clementin, vindruvor, avocado, päron, äpple... you name it!! Hon skulle nog kunna leva på frukt  om hon själv fick välja!! :)

Söndag förmiddag!

Snart kommer Sandra och Freyja hit på lite fika så jag har inte så mycket tid på mig! Kanske hinner jag inte ens skriva klart inlägget... men jag ska inte bli långvarig!

I går var Lexie och jag i Stenungsund med svärföräldrarna. Det var fint väder och vi kände för att ta en liten tur ut till kusten. Vi kikade lite i affärer å så avslutade vi med sen lunch på Harrys. Lexie beställde in en pannkaka å mumsade så det stod härliga till! :)


Lexie lekte tittut härom natten...närmare bestämt kl 00:05! :)

I eftermiddag blir det träning för min del igen... ska bli gött! Spinning på schemat då jag har lite efterdyningar av gympan jag var på i torsdags! :) Spinning blir det även i morgon och på onsdag! Sen blir det till att promenera för på torsdag åker jag till Karlskoga å då blir det ju tyvärr ingen träning.. men vardagsmotion är bättre än ingen motion!

Sådär... jag hann! :)

10 månader!

I torsdags blev Lexie 10 månader! Hurra för det såhär lite i efterskott!

Det skulle ju såklart firas på något sätt så vi firade med att gå upp en  storlek på blöjan!! Nr 4 fick det bli nu när hon passerat "den magiska" 7:an!! :)



Såna här stunder är kärleken till sina barn oändlig!! ♥

Till morbror Erik och "moster" Kristin

Här kommer ännu en liten film... Vet ju att Ni gillar det! :) Ni andra får givetvis också kolla! :)


Ett slag för Öppna Förskolan!

För mig och Lexie är Öppna Förskolan guld värd.... och speciellt när killen är ute på jobb!

Eftersom jag inte är från Trollhättan från  början så känner ju inte jag så många som har barn. Framförallt så "känner jag ju inte igen" folk som man ju annars kanske gör "hemifrån". Och det är ju inte direkt så att man bara går ut på stan å letar efter mammakompisar heller...

Vänner har jag ju via killen, men ja tror Ni förstår vad jag menar. Har ju heller inte min familj i närheten och när man är såhär mycket ensam som ju jag är nu när jag är mammaledig så är som sagt Öppna så himla bra.



Lexie bara älskar det och jag har lärt känna massa nya tjejer... även om jag kanske inte kommer ha kontakt med alla så knyter man starkare och starke band varje gång å vips så har man hittat en mammakamrat till att gå å fika med osv.

Sen är jag otroligt tacksam för att vi från föräldragruppen fortfarande håller i hop (och kommer så göra som det känns). Vi ska bla. åka till badhotellet i Fredrikshamn här i vår och det ska bli skitkul! För att inte tala om alla nya bloggvänner som tillkommit! :) Ni är ju också guld värda!! Men som sagt... Det är inte alltid lätt att hitta nya bekantskaper som nyinflyttad men såhär många "vänner" som jag hittat nu har jag inte gjort sen jag flyttade hit.

Så.. tack Lexie.. och Öppna Förskolan för det! :)



Världens suddigaste mobilbilder men dom är i alla fall från i går när vi just var på ÖF.

Många har frågat om färgen som vi använder.... å visst är det ätbar färg! :) Vaniljyoghurt med karamellfärg. Så himla enkelt att blanda i ordning och perfekt om man vill kladda lite hemma framöver.

Som jag skrev så verkar det verkligen som att Lexie gillar att gå dit, då hon, totalt, skiter i mig för att sticka i väg å gör grejer för sig själv och utforskar nya saker. Frågan är bara varför hon inte kan vara lite själv när vi är hemma också?? Visst..hon är nyfiken å kan greja lite själv.. men det handlar om 10 minuter här... och... 15 minuter där... Resten av tiden så ska jag vara med.

Jag nämner ju ganska ofta att jag plockar, plockar å plockar... Här ska Ni få se en video (också från i går) där Lexie är i sitt esse!! Såhär är det hemma då hon "leker" själv. ALLT hon får tag på ska ner på golvet.. ut ur lådorna.. å ja.. vem är det som konstant får gå å plocka upp.. jo jag.. om jag hinner, för när hon känner sig klar... ja.. då ska hon ju bara vara med mig å saker å ting blir liggandes! :)



Det är möjligtvis inte så att det är någon som känner igen sig? :)

Kan tillägga att Lexie just nu sover... annars hade jag ALDRIG få sitta här i fred. Det som är ajabaja är dom roligaste leksakerna. Det vet ju alla! :)

Lexies första teckning!

Lexie aka Picaso på Öppna Förskolan! :)


Vi kör på..

Förmiddagen i dag får spenderas inne då det är halv storm och regnar ute. :( Sånt riktigt skitväder alltså och en promenad är inte att tänka på tyvärr!

Å vad hittar man på då rå... Jo.. man tvättar, plockar, städar och leker med Lexie. :) Hade en tanke på att lämna henne på barnpassningen där jag tränar (man får boka det två ggr/vecka OM plats finns) för att ta ett lunch spinningpass. Men eftersom jag inte cyklat på ett tag (förutom i går) känner jag i dag att jag inte vill sitta på någon sadel på ett par dagar. Haha.. men i stället sticker vi nog till Öppna Förskolan efter lunch och har jag tur så kommer jag in på en reservplats på vattengympan i kväll i stället!



Lexie somnade precis och det betyder för mig att dra på ett kol. Bäst att göra sig i ordning under tiden hon sover för annars tar det bara onödig tid då ju hon ska hänga en i hasorna hela tiden. Kanske hinner jag även hänga upp ena maskinen för att sedan stoppa i nästa.

Trodde för ett ögonblick att det skulle vara liiiite roligare att tvätta när man har egen tvättstuga.. MEN ICKE.. kan tala om för Er att det är precis lika tråkigt.  Dock lite enklare! :)

Vi fortsätter att hålla oss sysselsatta.

Ingen rast ingen ro.

Precis tillbaka från babysimmet och redan innan jag åkte hemmifrån konstaderade jag att en bomb måste ha slagit ner under tiden Lexie och jag var ute på promenad på förmiddagen. Ärligt talat alltså... hur kan det på en förmiddag...några timmar.... se ut som att en hjord elefanter klampat igenom huset?  Jag vet väl iofs svaret... men ändå...Jag gör inget annat än plockar, plockar och plockar. :)

När killen är ute på havet känns det som att jag skulle behöva FYRA armar i bland. Nu har jag typ en.. då Lexie gärna lånar den andra då hon tydligen måste sitta på min höft så fort jag ska göra något. Stor del av det stökiga ligger väl i och för sig i Lexies leksaker... men även i att jag hela tiden får släppa allt jag håller på med för att vara med henne. Jag gör det så gärna.. men får panik när köket ser ut som det gör.



Nu är i alla fall lilla loppan nere hos farmor så att jag kan städa undan lite snabbt här hemma och även packa träningsväskan! Japp.. Ni hörde rätt.. Mia ska på spinning om cirkus en timma.

Nu kör vi igång det nya livet för hundrafemtioelfte gången och den här gången är det allvar då jag gått upp alldeles, på tok, för mycket i vikt sen i somras. :(

Hur kommer det sig att det är så svårt att gå ner i vikt när det är så himla lätt att gå upp?

Hur har det gått för oss i dag?

Strax före 19:00 gick jag in med Lexie i sängen för natten. Och ärligt talat så var det läääänge sen det gick så smidigt att natta henne. Dessutom trodde jag att hon skulle protestera då vi senaste tiden båda jag och C legat hos henne tills hon somnat. Men hon skötte sig ju HUR bra som helst och ingen är gladare än jag.

Dagen kan jag faktiskt inte heller klaga på trots att C åkte i morse! Vi har i och för sig fyllt dagen med Öppna Förskolan, pulkaåkning med svärmor och efter det massa lek på golvet. Kan tänka mig att dagens bravader samt att Lexie bara sovit en gång i dag bidrog till den lätta nattningen..men det spelar ingen roll... huvudsaken är nu att hon ligger där inne å sussar.

Som Ni ser/såg i förra inlägget var det ju som sagt i dag dags för premiäråkning av nya pulkan...och ännu större... första åkturen EVER ju och därför bjuder på lite bilder från dagen ute i snön!

(Bara älskar bild nummer 2)



Som sagt var... dagen har varit fylld med grejer och även om den varit bra så är jag nu ganska trött jag med för det tar ju ändå på krafterna att underhålla någon en HEL dag.

Men vi får tacka Öppna Förskolan, Lexies farmor som var här och åkte pulka samt den härliga snön för i dag. I morgon är en ny dag och den ska vi bland annat fylla upp med morgon PW och babysim!!

Det Ni!! :)

Första pulkaturen

Wiee...


Sailor is gone! :(

Är inte Ni också trötta på dom här inläggen... Det är i alla fall jag... men ändå måste jag få skriva av mig lite!

För en halvtimma sen pussades Lexie hejdå (sovandes) medan jag själv pussades hejdå i dörröppningen. :) Det är så himla overkligt när man står där och säger hejdå... tittar när han kliver in i bilen och man till slut vinkar hejdå för att se bilen köra runt hörnet.

När man inte ser bilen mer... då går man in... helt tom i skallen och undrar hur fasiken det här ska gå!? Själv brukar jag bara stå där en stund å kolla ut i tomma intet innan jag vaknat till och försöker förstå vad som precis hänt! :(

Å just nu känns det som att han ligger inne i sovrummet hos Lexie, snart vaknar dom, och kommer båda snart ut genom sovrumsdörren. :( Men så är det ju inte..... å när Lexie vaknar är det verkligen bara hon där inne. (Nu, i skrivande stund, inser jag att han verkligen åkt)!! ;(

Djupt andetag...



Tänk på lilla Lexie då? Vad hon ska undra... och kommer hon att bli extra känslig, nu igen, då jag för en liten stund lämnar henne på golvet? Separationsångest är inget att leka med och eftersom jag kännt på det tidigare är jag nu lite smått nervös hur hon kommer reagera? :(

I går kom den första RIKTIGA snön... innan har det ju liksom bara lagt sig som ett puder. Känns så himla tråkigt att Classe inte ska få vara med om Lexies första pulkatur! Dock fick han vara med i går kväll å se hur hon tittade stort på snön samtidigt som hon var lite avvaktande när han tog upp lite i handen! :)



Nä... vad som händer i dag återstår att se... Vet inte om jag orkar ta mig för något alls faktiskt, men att introdusera Lexie ordentligt för snön... och hennes första pulkatur... det ska jag i alla fall göra! :)


BVC 10 månader!

Ja.. på torsdag blir Lexie 10 månader och  i dag var det därför dags för hennes 10 månaders kontroll!

Då ju Lexie redan sen 8 månaders ålder gjort allt som en 10 månaders bebis "ska kunna/börja kunna göra" var det inte så mycket att prata om! Det vi var mest spända på var ju såklart hennes viktkurva!

Å kan Ni tänka Er.. vid (snart) 10 månaders ålder har hon ÄNTLIGEN spräckt 7 kilos sträcket! :)



För att vara exakt så väger hon nu 7270 gram och är 71 cm lång! En applåd för det tycker jag nog! :)

Efter att tänderna avlöst varandra och Lexies matlust varit sisådär är vi faktiskt helnöjda. Hon stiger nu sakta men säkert på sin lilla kurva igen och det känns jätteskönt.....även om hon fortfarande är liten! Men... med den energin som hon har så blir det så. :)



Lilla tjocksmocken! :)

Å just ja.. i dag var vi och fixade pass till Lexie också. Vi har ju funderat på en liten resa framöver fast inte bestämt något. Men då vi ju grejat en HEL del i huset (mycket som ska köpas när man köpt hus) och i dagarna även köp en (dyr) säng... gör att vi kanske får vänta lite med den där lååångresan tyvärr. Men det betyder ju däremot inte att man inte kan hoppa på en sista minuten resa för det! :) Detta blir dock inte förens i februari eller april då ju sambon har det jobb han har.

Och på tal om det (sambons jobb alltså) så är i morgon en dag jag helst inte vill hoppa över!!! 

Ni vet vad jag menar....Skitdagen är kommen! :(

Vår helg!

Hur gick det nu då i Fredags på bowlingen! riktigt jä-la skit dåligt kan jag tala om! :) Jag kom inte sist men såhär dåligt var det länge sen jag spelade. För lite öl i kroppen helt enkelt. :) Nä.. skämt och sido... vet inte vad det var men vi alla var rätt kassa och okoncentrerade. Vi var helt enkelt mer intresserade att tjöta med varandra än att slå den där perfekta striken. DOCK..., gjorde JAG lagets enda STRIKE! det Ni! :)

Kvällen var för övrigt mycket bra och när vi skulle käka så blev det ett tjej och ett killbord. Mycket roligt då det är några "nya" tjejer med i gänget nu som ska lära känna! Kan säga att det bjöds på en HEL drös med fnitter och skratt. Mycket nyttigt för min mammahjärna! Tyvärr har jag inga bilder att dela med mig av.. tog bara några kassa mobilbilder som inte är så mycket att ha! Bjuder på en bild av bara mig i stället! :)



Gårdagen spenderades i sängen fram tills Lexie kom hem strax efter lunch. Vi har ju ny säng å det är såååå skön. Så det var svårt att gå upp när man ändå inte hade någon att tänka på. :) När Lexie kom hem åt vi lunch för att sedan ge oss ut på en promenad. Vi gick ner mot stan och när vi ändå var där så blev det ett spontanbesök hos Classes föräldrar som bjöd på räkmacka och öl. Sen var det lika lång väg tillbaka... Tröttsamt! MEN... så kom vi ju på att vi kunde prova på att åka buss. Så sagt och gjort...30 minuter senare satt vi på en buss på väg mot Björndalen!

Jag har ALDRIG åkt buss sen jag flyttade till Trollhättan... vilket är typ 8 år sen nu... så det var på tiden å nu vet jag att det inte är så svårt med vagn heller! Dagen i dag har spenderats ute i den friska luften och vi tog bl.a. en promenad ut till Överby och handlade lite .

Efter det blev det lunch... tv tittande och till slut somnade vi ALLA i sängen och vaknade för kanske bara en kvart sen. Guuuuud så skööönt! Å vilken skön slappar söndag. Frisk luft och sen inte göra NÅGONTING. Nu blir det till att tända brasan och fylla upp badkaret... varför sluta när man är på topp av "attgöraingenting"! :)

Hoppas Ni haft en härlig helg Ni också!

Att åka buss!

När man är liten är det många saker sim händer för första gången och i dag var det dags för Lexies första busstur! :) Spännande!


Lyxdag!

Började dagen med riktig lyxfrukost. Baguette och Oboy! Och efter några dagar med grötätande var detta helt lovely! :) Men det slutar inte... till lunch blev det gårdagens (grillade) oxfilé och rödvins sky som fick puttra i hop men lite lök, creme fraiche paprika/chili och grädde. Ingen dålig pastasås det inte kan jag lova!

Å i kväll ska vi inte prata om... Då ska nämligen mamma och pappa få vara Mia och Classe för en stund. :) Det blir bowling och mat med ett stort gäng kompisar och det ska bli sååå kul! :)



I dag har vi även varit ute i det fina vädret i ca två timmar! Vi har gungat och tittat på djur och på vägen träffade vi även på några andra kompisar.

Nä.. nu ska jag ladda bowlingarmen...Hur många poäng tror Ni jag får?  Är jag bra eller dålig? :)

Den där Bordsdamen! :)

Jag fick en förfrågan om jag inte kunde visa  den där söta haklappen jag pratade om här om dagen!?

Självklart... här kommer den!



Inte så pjåkig va! :)

Finns även för lite finare pojkar också... Då med texten Världens Bästa Bordsherre såklart.. å i stället för spets... så är det nitar på!! SOOO COOOL!! :)

Inköpta i en liten inredningsbutik här i Trollhättan om någon undrar!


Bök och stök!

Sådär ja!!

NU är äntligen HELA julen undanplockad! Gardiner, handdukar och stakar ligger nu nerpackade i lådor för att först komma fram om ett år igen! Det är ju himla mysigt med jul tycker jag... men så fort nyårsafton är över vill jag bara få bort allt! Å nu är det som sagt gjort!

Men vi har ju inte bara ägnat oss åt att städa bort julen.. vi har ju även målat om i sovrummet och beställt ny säng. I och med detta har vi även fått i väg vår gamla gästsäng och ställt in vår gamla dubbelsäng i gästrummet som för övrigt ska få sig en total makeover nästa gång Classe kommer hem och jag skulle vilja göra det som ett riktigt hotellrum! :)

Classe håller väl kanske inte riktigt med då vi nog måste ha kombinerat gäst/datarum! Men hallå... det finns ju skrivbord på de flesta hotellrum så... :)



Lexie har även hjälpt till pappa med att sätta i hop en sån trapp stege som jag köpte för ett tag sen. Har liksom inte riktigt veta vart vi ska ha den... och ärligt talat så vet vi inte riktigt det nu heller..men vi har en idé. Vi får helt enkelt prova å se lite vart den kan tänkas passa.

Bilder på för och efter kommer på sovrummet inom kort... så även på hyllan kanske? Om det nu blir bra. :)

Nu ska jag laga lite lunch! Hej!

Mammas nya leksak!

Alla känner väl igen det där samtalet med sin partner... att I ÅR BYTER VI INGA JULKLAPPAR MED VARANDRA!! :)

Ständigt kommer ändå frågan ... Har du köpt något till mig?

Ha ha... Nåt litet kan man väl ändå köpa "lite för skoj skull" tycker jag....så av mig (och Lexie) fick Classebasse ett par pyjamasbrallor, en kokbok av Per Moberg och en toaborste. Mest nöjd med sistnämda! Haha.. skitkul (i dubbel bemärkelse)!

Jaha.. och vad fick då jag?

  • Hugo Boss parfym
  • Lancome mascara
  • Lancome kajal
  • Lancome ögoncreme
  • Ett "bodykitt" med skrubb, rengöring och mjukgörande lotion
Efter detta undrar man ju lite om han tycker att jag inte tar hand om mitt utseende ordentligt såhär efter att jag blivit morsa....haha. Men det tar inte slut... Dock kunde jag väl inte tro mina ögon när jag öppnar paketet med detta i!?



Mia:s egna iPad!! :)

Egentligen totalt onödig... men ändå.... så väldigt nödvändig för en småstressad bloggande småbarnsmorsa som ändå måste hinna med allt från Nyheter till "Fejjan", Wordfeud och andra bloggar under dagen!

Ja det är så man känner sig i bland.....så det är med denna jag sitter och läser Era inlägg på dagarna nu när min dator är som den är. Kommentarerna kanske lyser lite med sin frånvaro och det är väl det som är nackdelen med denna.. att den ju är som en IPhone i tangentbordet å det ju då tar lite tid att skriva! Ni vet hur det är.

Men så snart min dator är fixad kommer fingrarna att glöda inne på Era bloggar igen! :)

Summa summarum... "I ÅR BYTER VI INGA JULKLAPPAR MED VARANDRA SNACKET" kan vi lika gärna skippa. Dock vet jag inte riktigt hur jag skulle toppa detta med min hejdundrande mammapeng! :)

Bordskick!

Lexie fick världens sötaste lilla haklapp i julklapp där det står:

Världens Bästa Bordsdam!

Den är svart men vit skrivstil och vit spets å är som sagt huuuur söt som helst. Dessvärre lever inte vår dotter upp till de orden ännu! :) Se här bara hur hon bar sig åt i morse! :)



Sista bilden visar rätt TYDLIGT hur mycket hon brydde sig om att vi gång på gång stoppade ner benet så att hon satt ordentligt i stolen! :)

Mammas och pappas skitunge det och kanske blir hon en världskänd prima ballerina när hon blir stor! :)

Nu är allt över!

Här hemma grejas det för fullt just nu!

Medan Classe håller på att måla om i sovrummet har jag städat bort det mesta av julen! Tomtarna är borta... granen är avplockad, alla röda ljus och dukar är borta osv. Nu är det bara gardinerna och stakarna kvar.. men dom får hänga kvar några dagar till!

Det har gått alldeles för fort, enligt mig, men samtidigt känns det faktiskt gott att få städa undan allt småplock!



Gårdagen spenderades i sängen framför tv:n då vi på nyårsnatten fick barnvakt och själva kunde gå ut och roa oss! Åhåå så skönt det var att få ligga där och inte bry sig om något! :) Sen är det väl kanske mindre härligt att vara bakis.. men det är smällar man får ta och så farligt var det inte.. Det var nog mer tröttheten som tog över då vi inte kom hem förens närmre 05:00 i går morse! :)

Vi firade hemma med god mat och en lite halv tjurig Lexie som vi mitt i allt fick gå ut och gå med som Ni såg i förra inlägget. :) Väl ute, med hörlurar på, så somnade hon nästan direkt. Skönt.. och vi kunde fortsätta med middagen.



Sen ringde Classes föräldrar å frågade om vi inte ville komme ner till dom å fira tolvslaget och väldigt passerligt så vaknade Lexie och vi ringde en taxi!  Tolvslaget firades med äkta champagne ,fyrverkeritittande och cigarr?... varefter vi stack i väg till några kompisar i stan.

Där var det full fart och vi spelade ett spel som heter "Med andra ord"! Riktigt roligt å OJ vad vi skrattade, skrek och tjoade!! :)

I går kväll gjorde vi som nästan alla andra i hela Sverige..... KÖPTE PIZZA!! :)