Besök!

Hej på Er kära läsare!

I dag har det gått i ett!! Å inte nog med det fullspäckade schemat så har man ju typ i dag flytit bort också!! :) Men jag klagar inte.. hellre lite för varmt än för kallt!

Dagen började med bebisträff i värmen och fortsatte sedan till affären för inhandling av kvällens meny! Vi får nämligen besök av en kollega till Classe! Han och hans tjej kommer på hoj från Norrköping och sover kvar hos oss tills i morgon då dom beger sig mot Göteborg!

Sen har vi fixat i ordning ett provisoriskt gästrum... eller ja.. vi fick röja ltie å sätta i hop sängen... Rummet är ABSOLUT inte klart då det ska målas å grejas där inne... men det finns nu ett gästrum för den som kommer på besök! :) Ja... och sen har vi plockat lite och förberett maten. Och nu kommer dom snart!

Hoppas Ni haft en fin och skön dag i hettan! :)

Undrar Ni vart vi har tagit vägen?

Det har som Ni märkt varit lite dött här ett par dagar! Men som Ni vet så åkte jag ju en sväng till Karlskoga och när vi kom hem därifrån (igår) så kom ju den omtalade sjömannen hem!! Därtill kan jag också tala om att min dator blev kvar i Karlskoga! Tur som sagt att "sailorboy" kom hem så att jag slipper sitta helt utan!! :)

I stället för att skriva en hel roman här i bloggen lägger jag i stället upp lite bilder på dagarna som varit! Det låter väl bra? Som lite kompensation liksom! :) (Varnar dock känsliga läsare för strandad val lite längre ned)



Sådär ja.. ett litet axplock kan man säga! :) Härliga dagar hoppas jag Ni ser att vi haft i alla fall! Dom första bilderna är från Karlskoga då jag tog mitt premiärdopp. Har ju varit lite rädd om "bröna" men då det var så varmt så var jag bara tvungen! De sista bilderna är från i dag när vi skulle sjösätta båten! Bilderna är från Bovallstrand och Smögen...(och vi har båtplats i Kungshamn för Er som vill veta det)!

Nu blir det sängen då det vankas mamma/barn träff i morgon kl 11:00!

Blev överraskad av Classe i går när jag ko...

img_5723 (MMS)

Blev överraskad av Classe i går när jag kom hem.... Han hade kommit med ett tidigare plan utan att säga något till mig! Höll visserligen på att skita ner mig när larmet inte larmade av... Men det som väntade inne i köket tog snabbt bort min rädsla! :)


Så det blev!

Hux flux så är jag helt plötsligt i Karlskoga! :)

Efter att Helena ringt bestämde jag mg för att lite spontant följa medc "hemåt" Karlskoga i dag! Min storebror och Rasmus (brorsbarn) ska ha gemensamt kalas  morgon och jag hade först tackat nej! Men nu fick jag alltså ett infall och åkte hit! Fick ju dessutom sällskap i bilen av bästa Helena!! :)



Nu ska mysa lite med mina brorsbarn! :)



God Kväll!!


Söndag!

Solen skiner ute... Är det inte underbart!?

Den här veckan verkar det ju som att sommarvärmen kan hitta hit igen och ingen är gladare än jag för det!

En annan sak jag är glad över är att Classe kommer hem på tisdag!!! Önskar att det vore måndag i dag så att han kom hem i morgon... men men.. vi ska nog överleva ändå!! :) Det som är lite surt är han kommer med sista flyget och alltså inte kommer hem till oss förens vid midnatt... :(


Ha ha.. den här bilden skickade Classe till mig för ett tag sen... det var precis när vi hade träffats!! Så små vi ser ut! :) Kortet är taget på datorn...därav kvalitén! Ser för övrigt inte klok ut men det bjuder jag på! :)

Nu blev jag ännu lite gladare!! Min barndomsvän Helena från Karlskoga ringde PRECIS och överraskade mig för att tala om att dom kommer förbi och hälsar på!! Wohooo!!  Så nu måste jag sätta lite fart!

Det undebaraste skratt!!

Har precis kommit hem från Classes moster där vi har hängt lite idag! Bättre väder här i dag än i går (även omdet sprack upp i går kväll) och vi har suttit ute hela dagen! Skönt!

Jag skrev detta på FB förut: När Lexie skrattat så gråter jag (av lycka)!

Det vattnas i ögonen och jag blir alldeles varm i hela kroppen!! Hon fick ett sånt härligt skrattanfall förut när Ann-Christine busade med henne och jag har aldrig hört henne skratta så mycket förut och det var/är så underbart och höra!! ♥

Nu förstår jag verkligen dom som säger: Vad gjorde jag/vi innan man skaffade barn!? Både fysiskt och emotionellt!!


Nu sticker vi och firar Midsommar!!!




Karm på er! ♥

Midsommarsöt!

Lexie ville också önska Glad Midsommar till ALLA där ute sa hon!!





Sagt och gjort knäppte vi några kort och här kommer hennes hälsning! :)

Då var det Midsommar!

Glad Midsommar på Er!!

Lexie har sovmorgon och jag har hunnit duscha, pratat med Classe och (ena) brorsan samt avnjutit en frukost bestående av fil och färska jordgubbar!!



Som vanligt så är det fullt schema idag! Det enda som kunnat va lite bättre är väl vädret då (och att Classe skulle varit hemma)!!

Men dels så är man ju van vid att det sällan är strålande sol på midsommar och det kunde ju faktiskt varit värre! :) Och dagen är ju inte slut än heller!! Kanske skingrar molnen på sig å vi får strålande sol i kväll! :)

Blått & Vitt

Sådär ja!! Då var vi redo för dagens äventyr!! Bara den där lillfisen som ska vakna så att jag kan få på henne lite kläder också!



Trotsar det (inte så) härliga sommar vädret och tar på mig klänning idag! Är det sommar så är det... vare sig det är sol eller inte! Dessutom gillar jag kjol och klänning...Så det så! :)

Dagarna går!

Uhuaa.. I dag kändes nästan som att jag vaknade bakis trots att jag inte drack en droppe igår! :) TRÖTT var ordet!!

Antar att gårdagen tar utt sin rätt på mig idag...men det är bara att bita ihop och komma igen. Får dessutom skylla mig själv att vi inte kom hem förens efter midnatt! Men.. ibland blir det så när man är tillsammans med goda vänner! :)

Var i alla fall hembjuden till Angelicas förldrar på räkor och vin (cider för min del) och det var supergott och mysigt! Lexie babblade på för fulla muggar och vid 21:30 slocknade hon i vagnen!

Jag gjorde en bukett av blommor vi har i trädgården! (som vi gav bort såklart)

Och Lexie var sommarfin i klänning med roset på! :)



Nu ska vi ta och göra oss i ordning för sen ska vi nog hälsa på Classes mormor och sen hänga lite med "farmor och farfar"

Dagen hittills!

Oj! Klockan är 16:00 och vi har varit hemifrån sen kl 09:40 ungefär. Det är många timmar det... men vi har också hunnit med en hel del måste jag säga!!

  1. Besiktat bil nr 2
  2. Matat
  3. Handlat
  4. Träffat Anneli
  5. Matat
  6. Ätit lunch
  7. Varit på jobbet och hälsat på
  8. Matat
  9. Handlat på systemet
  10. Och nu sist men inte minst släppt av lilla loppan hos svärmor!!!


Nu ska jag bara njuta lite innan jag ska börja plocka upp alla varorna för sen kommer nog E-B och Lexie å då är det full fart igen då vi ska iväg i kväll!

ORKA!

Jaha... här sitter jag halvnäck i soffan och bloggar innan klockan slagit 08:00!!

Varför då kan man ju undra? Jo.. det ska jag tala om för Er!

"NÅGON LITEN STACKARS SATE" måste ha ringt FEL!! (efter att ha kollat upp numret via Hitta.se 07:35)

Man ringer INTE FEL till någon som har en 3½ månaders bebis!! Så det så!! Kom i håg det!! Remember! Capisch! Understand! Förstått????



Att jag ens ORKAR sitta här blogga och DESSUTOM ta kort!!

Over And Out säger jag bara!

Pheuw!

Jamen jag vet... Det ser ut som att ett mindre världskrig dragit över mig...men det är bara jag och Lexie som varit ute på en PW i 1h o 15 min... i typ orkanväder mellanåt! :)



Smink? Nej.. ungefär som vanligt.

Lite lagom blodröd? Jo tack uppför och motvind!

Svettig? Ja..efter alla uppförsbackar vi gick upp för...så JA!

Vill du göra det igen? Nej tack.. inte just nu i alla fall!

Nu MAAAAT!

Brev från lillan!

Pappa kom hem... för vi längtar efter dig...



Nu mina vänner är det "bara" en vecka kvar tills sjömannen kommer hem igen! Och OJ vad vi längtar!

Känner att jag börjar ta slut som "artist" nu och det ska verkligen bli skönt att inte HELA TIDEN vara behövd..utan att jag också kan göra saker utan att planera långt i förväg!

Fick ett mindre gråtanfall i går då jag kände mig trött, orkeslös och allmänt VÄRDELÖS! Alla Ni som har barn vet ju vad det innebär med en liten...även om dom nu mestadels är nöjda.... Det tar på krafterna (speciellt när man är ensam 24/7)...och nu börjar mina ta slut!!

Så... Pappa kom hem... för vi längtar efter dig! ♥

Klockan är 12:30 och jag går fortfarande i nattlinne!

Sådär ja! Ännu en bra grej att bo i hus!

  • Lillan är trött och har ätit lite dåligt! Vägrar att somna i sin säng, i min famn eller på soffan!! Bara ligger och rullar, jollrar, äter på händerna (då hon inte tar napp) och kliar sig i ögonen! Inser att vagnen är enda alternativet. Men då hon som sagt ätit dåligt vågar jag inte ge mig ut på nån långpromenad... dessutom har jag bara nattlinne på mig och frisyren ska vi ju inte tala om...så att göra sig i ordning är inget alternativ!
Då tar man bara ungen.. lägger henne i vagnen....drar i hop håret i en tofs, tar på sig en tröja (över nattlinnet) och tar på sig flip flopsen å tar några varv på gården!! :) Det hade jag ALDRIG gjort i stan kan jag lova!! :)



3-5 minuter behövdes och nu sover hon där ute på framsidan (vid köksfönstret) och jag hoppas vinna lite tid på att greja utan dåligt samvete för att jag inte ger henne min fulla uppmärksamhet! ♥

Vi gick nästan vilse!

Lexie och jag har varit ute på en liten PW i det fina vädret idag. Lexie var inte det minsta intresserad av att ligga i vagnen.... och jag hade tur som tagit med mig Babybjörnen.... då hon började skrika som en stucken gris. Visade sig senare vara en liten rap som satt långt inne! La sen ner henne i vagnen och hon somnade på direkten! :)

Från det att vi flyttade till huset har jag nog inte gått samma promenadväg någon gång... och då jag ju inte är från Trollhättan kommer jag i bland lätt på villovägar! :) Så även idag... Ha ha.. så jag vände om för att gå samma väg tillbaka för att inte virra bort mig ännu mer!

Jag hade ju kommit hem till slut (då jag anade vart jag var) men då jag ju inte är helt hundra på gångvägarna runtom var det helt enkelt bäst att vända om. Dessutom vet man ju aldrig när lillan vaknar upp och blir sådär superhungrig som man bara kan bli när man inte ska bli hungrig!

Tur är väl ändå att man har lite mat i "bröna" då jag sket i att ta med någon ersättning! :)

Kan detta vara förklaringen?

Tidigt inlägg men jag blev minst sagt förvånad när jag går ut från sovrummet och bort mot toaletten då jag skymtar något i fönstret på vägen dit! :)



Är detta tjuven som äter upp mina stearinljus på altanen??

Jag har nämligen två mornar i rad kommit ut och blivit helt konfunderat över vem som gnagt/hackat/pickat sönder mina ljus ute på baksidan! Först tänkte jag på en katt... men förmodligen inte då ju dom ofta välter omkull sakerna för att få tag på grejer.. och sen var min gissning på någon slags fågel eller nåt!!

Men hej.. det kanske är detta lilla söta rådjur som kliver upp på altanen och smaskar i sig mina ljus?

Någon som har en aning om detta...eller vad det kan vara för något skumt som härjar på vår baksida om nätterna??

Uppdatering: Har sökt lite på det och faktiskt så verkar det vara fåglarna som äter stearin!!
Att man inte kan få ha nå´t i fred nu för tiden!! Ha ha...

Lexie har precis somnat om i min famn och ...

img_4820 (MMS)

Lexie har precis somnat om i min famn och nu vill jag inte lägga henne ifrån mig... Därför enhands inlägg från mobilen! :)


Bloglovin!

Sen jag gjorde om designen försvann min ikon till BLOGLOVIN...men nu är den tillbaka!!

Jag har kommit på att det ju är en väldigt bra ikon då man ju har en hel drös bloggar som man följer. Så från och med nu ska jag böra klicka och spara Er andra som också har bloglovin!

bloglovin

Här hittar Ni och följer mig!!! :) Ikonen finns även i menydelen!!


Inget direkt vettigt att skriva!

Nu var helgen över och det har varit väldigt trevligt med besök här i helgen. Klockan 13:00 körde jag Jessica till stationen och efter det åkte jag hem till svärföräldrarna och hälsade på.

Nu blir det till att försöka natta den lilla och sen lägga sig raklång i soffan och äta upp resten av godiset som blev kvar från i går!



Lexie rullade förresten över från rygg till mage för första gången här om dagen! :) Och idag har hon även skrattat på RIKTIGT.. det har hon visserligen gjort tidigare...men jag har bara hört det en gång å då var det inte alls som idag. Världens charmigaste skratt får jag nog säga att det var/är!!

Gårkvällen!

Behöver nog inte skriva så mycket då jag tror bilderna talar om att vi hade en trevlig kväll i går!

Vi grillade...drack lite bubbel (med löjliga is snoppar i),lyssna på musik, kollade roliga youtube klipp och så tjöta vi en massa massa minnen!! Inte förens kl 05:30 i morse kom vi i säng. (blir så när man inte träffats på länge) Lexie sov bra i natt och vaknade två gånger sen sov hon till 11:00..vilket ju var skönt så vi också fick några timmars sömn! :)



I dag har vi hängt ute i trädgården och haft det gött!! Jessica har klippt gräsmattan och jag har krattat! :) I kväll blir det pizza, godis och mys... och kanske en något tidigare kväll! :)

Det blev en bit!

Trotsade regnet...tog på mig regnkläder och satte regnskyddet på vagnen och stack ut på en långprmenad!



Man kommer faktiskt ganska långt på en timma och även om det kom några skurar under vägen så var det SÅ skönt att komma ut lite. Dessutom sover Lexie mycket bättre i vagnen när man är ute å går än om vi lägge henne i sängen här hemma!

Knäppgök!

Undrar om det är fler än jag som knäpper kort på sig själv och gör knasiga grimager när dom är ute i skogen och promenerar?




Inte görmånga kanske...men vad gör man inte för att roa sig själv en Fredag som denna!! :)

I morse! :)



Vår goding!

Dagens Mamma!

Jätteskön och sval klänning såhär på sommaren.....

...dessutom amningsvänlig vilket ju också är väldigt bra i mitt fall! Bara att dra ner och fram så att säga!! :)


Mammaträff!

I dag har vi haft mammorna från (vänta barn) föräldragruppen här på lunch och lite fika!! Jag hade lagat en tacogratäng och bakat en vaniljsockerkaka (med hjälp från Classes mamma) det var gott och uppskattat! TUR!! :)

Tyvärr saknades en mamma och ett barn (såklart) då lite feber spökade!!  Men det tar vi igen en annan dag!
Här kommer lite bilder!


Nu ska jag ta å tag i lite disk och sånt kuligt! :)

Ha ha... så roligt vi har det!

Pyjamasen är på och här är det dags för mini att lägga sig! :) Hon kör verkligen på dom sista strängarna/stråkarna så att säga! :)



Underbart med såna här kvällar och jag bara ÄLSKAR att skratta i hop med denna lilla PÄRLA!! ♥

Onsdag!

Lexie ligger ute på framsidan och sover... men vaknat nog snart..och jag kollar igenom lite bloggar! Ska snart ta tag i att förbereda morgondagnes lunch som jag ska bjuda några mammor på! Tänkte även ge mig på och baka en sockerkaka!!!



Annars idag så har vi inte gjort så mycket... Jag har varit och handlat lite då Lexies farmor kom hit och tog hand om henne och så har även Kippe vart här och hjälpt mig att besikta ena bilen!

Och just ja.. Jag har ju kollat på Dirty Dancing i dag också... får samma rysningar varje gång till den filmen i slutet! :)


HOT Pink!!

Det blev lite nytt på naglarna i går ändå!! :)



Läckert va! :)

Grillat!

Efter att Angelica och jag fixat naglarna stack vi över till Maxi och köpte lite ingredienser till kvällsmaten! Vi lyxade till det denna tisdag och grillade lite kött och gjorde grillspett av grönsaker!!! MUMSIGT är bara förnamnet och tack för i kväll! :)



Nu ska jag gå in till min prinsessa och lägga mig bredvid henne och bara njuta! I morgon ska vi upp tidigt då en kille från försäkringsbolaget ska komma hit på en "besiktning" kl 09:00!! "Ögera" kommer väl gå i kors på mig om jag inte lägger mig nu! :) Så God natt!!

Dagens Mia!

Ska strax köra ner Lexie till farmor så att jag kan få lite egentid!



Denna tid skall spenderas ute på Överby tillsammans med Angelica!

Kan bli en vanlig manikyr idag med tillhörande hand/arm massage... har tidigare aldrig gjort det, men guuud så skönt det verkar. Gör ju annars ENDAST naglarna där! Får se om jag hittar på något nytt motiv på klorna eller om jag ska ha kvar svenska flaggan ett tag tll?? :)

Har lite bråttom!

Lexie och jag ska strax ge oss iväg till en av våra föräldragrupper och hälsa på de mammor och barn som tillhör "vår" vårdcentral! Ska bli kul å se vad det är för några... (några vet jag dock redan).


Jaja.. Ni vet hur det är när man har tider att passa med småbarn så så mycket mer än det här hinner jag inte med nu då kläder ska på..vagn och väska packas, matas osv...!!

Ha en fin dag så hörs vi lite senare igen!

Vaccination!

I dag har lillskruttan fått sin första vaccination! Två stick i benen! Hon skötte det galant och (gall)skrek till när dom stack och kanske 30 sekunder efter! Sen dess har hon varit tyst! :)



Efter BVC gick vi ner till stan och köpte alvedon.. kan ju va bra å ha i fall febern skulle dyka upp! Man vet ju inte.. det verkar vara väldigt olika det där! Hoppas ju att hon slipper ha ont och få feber...både för hennes och min skull... Blir nog en tuff kväll/natt annars för mig! Men än så länge så länge har det gått bra då hon i stort sätt sovit sig igenom dagen! (Lillskruttan)

Väl på stan mötte jag upp med Kippe och Angelica för en liten spontanlunch vilket var mycket trevligt! Och innan jag startade min vandring (uppför) hemåt fick det bli en mjukglass som lite färdkost! Så så var det med den (nyttiga) promenaden!



Världens kortaste film...men mamma var ju tvungen att trösta!!

Älskade barn!

Jag kan inte annat än att le när jag ser detta foto! :)

Lilla lilla trollunge.... som förresten blir 3 månader i dag om det är någon som vill säga HURRA!! :)



Tiden har gått alldeles lagom fort fram tycker jag... Många säger ju att man ska ta vara på tiden för att den går så fort... och ja...det gör den..men har också alltid gjort (nu på senare da´r)!

Missförstå mig rätt nu....men jag kan ärligt säga att det är nu som det roliga börjar! Dom första veckorna går man (ju faktiskt) nästan bara där som i ett "töcken" eller finare uttryckt.... lyckorus. Man vet varken ut eller in... fram eller bak!! Allt är nytt och helt plötsligt har en helt ny människa till flyttat in!

Vår barnmorska hade rätt när hon sa att det tar tid att lära känna sitt barn... Först tänkte jag vadå tar tid? Men det gör det ju. Man ska ju faktiskt lära känna en helt ny person och det gör man ju inte på handvändning.. Inte gör jag det i alla fall!!

Jag kommer säkert också se tillbaka å säga att tiden gått ALLDELES för fort... men HEJ.. det blir ju bara mer och mer att ÄLSKA för varje dag och jag ser fram mot att se Lexie växa och utvecklas för varje dag/vecka/månad/år som går!


Nu ska utväxten bort!

Ska ta och fixa till håret lite nu och se om det går att få liiiite ljusare också! Sist jag tonade det blev det rätt mörkt..inte för att det gjorde något men nu är jag sugen på lite ljusare igen.

Hur det än går så är det ändå viktigast att utväxten försvinner! :)

Babybjörn!

Det här är en bra uppfinning det!! :) Speciellt nu när "dom" börjar vilja vara med mycket mer!

Förut var det bra för att man inte orkade gå runt å bära hela tiden + att dom ju då fick vara nära och blev lugna!!



Nu är det så kul att titta på allt att jag nog får ta och vända runt henne... så att hon får se saker och ting framifrån...för vem vill sitta å titta in i mammas tuttar (och bli läskad) liksom? :)

Sjung om Studentens lyckliga da´r!

I dag tar dom studenten här i Karlskoga och det lär bli massa folk på stan då den årliga kortegen med lastbil/vagn skall genomföras! Varje år tänker jag på min egen student och man verkligen gläds med dom som "detta" år går ur skolan för att börja vuxenlivet!! Det var ju SÅ kul!!

Dagarna efter kan ju kännas lite konstiga då man helt plötsligt ska stå på egna ben och kanske inte riktigt vet vad man ska göra!

Jag hade rätt så impulsartat, bara några månader innan studenten, tackat ja till att åka ner till Thailand och vara Au-Pair till en pojke vars pappa är Svensk (mamma Thailändsk).. så jag visste vad jag skull göra!! Jag skulle ut på en riktigt SPÄNNANDE resa i mitt liv!


Jag och min kompis "Tuk Tik" som jag tyvärr tappade kontakten med. :( (Söker med ljus och lykta emellanåt dock)


Ha ha.. min första kväll i Thailand... Väl omhändertagen blev jag men OJ vad mycket jag inte visste här...


Huset(n) på Koh Samui... jag bodde i det till vänster på bild när vi var där!


Här spenderades många timmar under mina (nästan)11 månader i Thailand!


Två av mina gamla klasskompisar kom förbi resande i några dagar... här är det jag och Susanne! :) Så kul vi hade! :)


Poolområdet där jag bodde (lite utanför) i Bangkok...Jon.. som jag tog hand om är pojken med simglasögonen längst bak! :)


Kungens födelsedag firas!! Och den FIRAS ordentligt kan jag lova! :)

Ja.. jag skulle kunne fortsätta med hur mycket bilder och berättelser som helst.. men jag tror inte Ni orkar det! ha ha.. Hur som helst så var det verkligen en RESA på min väg in i vuxenlivet!!

Jag brukar säga att jag ABSOLUT inte ångrar att jag åkte dit..men om jag vetat vad det inneburit (som blond, 18 år så långt hemifrån så länge) är jag inte riktigt säker på om jag hade gjort om det idag! För 13 år sen var ju inte Thailand direkt det det är i dag bör tilläggas!

MEN vilka minnen man får alltså... och nästan bara dom bra ploppar ju upp såklart! :)

Mina nya glajer!

Jag är en sån där som älskar solglasögon men som oftast inte passar i några!! Ändå köper jag dom! I går gjorde jag mitt senaste fynd!! (HALLÅ... 49.50:- på Kapp Ahl liksom)



Fluga eller inte fluga.. jag tyckte dom var coola... sen om jag kommer att använda dom mer än i bilen är frågan!

Jag har nämligen... lite för runda kinder....lite för smalt mellan öra till öra och en lite för liten näsa för att solglasögon ska se/sitta bra på mig!
Men va fasen... jag vill väl inte gå omkring å kisa hela sommaren! :)

Solen...vart är du?

Det går sådär med min bränna just nu! :)

Efter att ha tittat på vädret i Iphonen var jag säker på att jag skulle få sol hela denna vecka! När jag kom hit ändrade det sig! :( Det är visserligen varmt och inte helt skitdåligt... vilket ju är skönt. Men jag hade ju planerat en vecka i solbädden och ev. några sköna dopp i sjön!

I stället får man svettas runt i kvalmig värme med en halvsvettig unge på armen. Eller nä.. så jobbigt har jag det inte.. Hon gillar faktiskt att sitta i sin babysitter och titta på omgivningen vilket är väldigt praktiskt!



Som vanligt (nu för tiden) har jag inget direkt planerat idag utan dagen får ta mig som jag är! :) Nästa vecka blir det fullt ös då varenda dag är inbokad (har jag för mig)! Phuew! Så därför tänker jag inte stressa upp  mig denna vecka å göra några större utsvävningar!

Position: Halvsittande/liggandes i stol/soffa med en bok...passar mig perfekt en dag som denna känner jag!

Lexie tjötar på...

Ja.. såhär lät det i morse när jag tyckte att vi skulle sova lite till!! :)



Man ser inte så mycket i filmen då jag tänkte att jag skulle lura henne lite (då hon ju slutar direkt man tar fram kameran + att det är mörkt i rummet) och det funkade... tills jag riktar den mot henne... Ha ha.. skitunge!!

Vad är väl en bal på slottet!

I dag är det bal för studenterna här i Kga...Jag var aldrig där och tittade på "kortegen" för då blir jag så avundsjuk... :) Nejdå... men oj så roligt för dom!



Dagen idag har rullat på i en faslig fart eftersom förmiddagen nästan försvann för oss. Vi hämtade Amanda och Ida från skolan och jag gav som förslag att vi skulle åka till stan vilket tjejerna nappade på rätt fort. :) Väl där shoppade vi lite och så åt vi på "Mackedonkan"! :)

Efter det åkte jag vidare hem till mamma och Olle för att umgås lite och efter det "hem hit" till pappa och Anna-Lena för lite mat och förhoppningsvis lite sömn i natt! :)

Partynatt!!

Oj.. det är en trött Mia som sitter vid datorn nu kan jag lova! Så trött att jag inte ens minns vems blogg jag var inne på i går kväll och läste om att de varit vakna VARJE timma en natt!

Jag tänkte att: Stackars dom... och vad händer inte... Jo.. Leixie slår till på en likadan natt! Okej att hon i bland vaknat ofta... MEN INTE varje timma!! Jag trodde jag skulle avlida framåt småtimmarna när jag återigen tittade på klockan och insåg att endast en timma gått av natten IGEN!!


En alldeles för söt bebis och en alldeles för trött mamma!!

När klockan var 08:30 tänkte jag att nu får det vara nog... gick ner och gjorde i ordning lite ersättning i hopp om att hon skulle sova lite till... och lite längre... men hon var ju inte hungrig... och inte trött heller...bara pratsjuk och sprattlig!

Hur som helst så somnade vi väl av utmattning båda två till slut å vaknade strax före 11:00... Sent.. men inte utvilad och ABSOLUT inte pigg!! :)

Nu blir det en kall dusch på det här å sen ska vi hämta storkusinen (Amanda) på skolan!!

Då var vi i Karlskoga igen!

Tittar man ut över sjön är det alldeles kolsvart och då och då ser man blixten lysa till följt av en "liten" (än så länge) åsksmäll! Nu tänker jag faktiskt vara kaxig och säga att jag tycker att det är lite mysigt!! :) Tycker fortfarande att det är lite läskigt men inte på samma sätt som när jag är ensam om Ni förstår hur jag menar?

I dag har Lexie och jag hängt ute från morgon till kväll. KVALMIGT är ordet som beskriver den här dagen bäst. Man har riktigt känt hur åskan hängt i luften och faktiskt så har man hört den på håll nästan hela dagen!!



Då vi kom rätt sent i går kväll har jag inte gett mig till känna här riktigt än! Känner att jag, efter att ha haft fullt hus i ett par dagar, behöver ha lite "semester" och inte några måsten! Det blir ju gärna det annars när man kommer hem såhär till sin gamla hemstad och alla vill ses!

Hoppas Ni andra också haft en skön dag!

Resultatet!

Sådär... Nu har jag långa fina naglar igen! Känns super! Trodde det skulle kännas ovant då jag ju tog bort dom strax efter att Lexie föddes! Men nej.. känns bara bra..

Dagen till ära fick det bli svenska flaggan design..Passar ju även bra nu vid skolavslutningar..examen.. studenten mm! :)

Sveriges Nationaldag!

Flaggan på "lill boa" är hissad och idag säger vi Hurra för Sverige!



Vaknade upp av en liten åsksmäll och hörde att det börjat regna ute!! Inte så kul, men enligt väderleken så ska det bli sol under dagen så vi får hoppas på det!

Här är det fullt ös och i går hann jag varken blogga eller läsa några andra bloggar! Så tycker Ni att jag verkar frånvarande är det för att jag myser med min familj! Och senare idag sticker vi till Karlskoga!

Nu blir det frukost och sen tror jag att jag ska åka iväg och fixa mina naglar på självaste Nationaldagen!

Våran dag i dag!

Oj.. det har...och är fortfarande så varmt att jag knappt orkar göra nåt inlägg.... men jag slänger in några bilder från dagen ändå!



Sol...familj... och mys... Och snart dyker Karin och Amanda upp också!! Härligt!

Hoppas Ni haft en lika skön dag som vi!

Vi har det bra vi!!

Efter en rätt så seg natt bestämde jag mig för att vi, idag, chillar lite på altanen! Och i det här underbara vädret passar det ju perfekt. Det är bara en pool som fattas! :)



I dag kommer mina bröder hit... och med tanke på det fina vädret förmodar jag att vi ska grilla lite i kväll. Så efter att jag solat lite..käkat lite och gjort mig i ordning så får jag nog styra kosan till affären och systemet! :)


Vad hände?

  • Var det någon som sa God Morgon?
  • Var det någon som sa att det varit natt?
  • Var det någon som sa att det är Fredag?
  • Var det någon som sa att det borde vara förbjudet att väcka sin mamma MINST varannan timma på natten och mellan gångerna varje timma?
  • Var det någon som sa att jag, idag, vill ha sovmorgon?
  • Var det någon som sa att jag just nu har världens goaste unge bredvid mig i sängen! ♥

Livet som morsa är ju underbart!! ;)

I sovrummet!

Klockan är snart 21:30 och vi har nu intagit ryggläge i sängen! Det blev en rätt lång dag ute på Orust vilken gjort oss rätt trötta! Men trevligt var det!! Tack alla inblandade!



Lillan ligger och sprattlar och småstånkar lite som hon kan göra i bland när hon är övertrött! Antar att det väldigt snart är GOD NATT för hennes del! Själv ska jag bulla upp med lite kuddar och kollar på Big Brother kl 22:00 om jag är vaken!!

Ha.. jag hann inte ens skriva klart föregående rad så somnade hon... vad tog det... 2 minuter! Gött mos....och i kväll ska hon få sova med mig i sängen HELA natten!! Mys mys mys!!

Västskusten!

Om en liten stund sätter sig jag och Lexie tillsammans med svärmor i bilen och sticker till Orust! Classes kusin Joanna:s dotter (Lexies tremänning) har fyllt år så vi ska dit och gratulera lite!



Lexie har passande på sig en liten sjömansklänning i dag när vi åker ut till kusten! Å så har hon ju en pappa som är sjöman också och då är ju detta ett måste i sommar!

klänningen kommer från Lindex om någon mer är sugen! :)

Kan man se mer trött ut eller??

Man blir trött av att vara hemifrån hela dagen! :)



Dagen har gått i ett fast vi inte gjort speciellt mycket! Jag lunchade som sagt med min arbetskamrat vilket var mycket trevligt! Två timmar blev vi nästan sittandes! :)

Efter det gick jag hem till "svärisarna" som ju var lite barnvakt... och där blev jag kvar en stund! Och efter det bestämde vi oss för att åka till Classes mormor och hälsa på!

Väl hemma (runt 18:00 tiden) fick jag ju ta tag i dom vanliga rutinerna och mysa med min dotter som varit på strålande humör i kväll!

Nu har hon slocknat och jag funderar på att göra detsamma! :)

En (prat) glad Lexie!

Lexie har i dag börjat prata jätte mycket och tycker om att höra sin röst då hon om och om igen ger ifrån sig små ljud! :) Visst har hon "pratat" lite innan..men aldrig så mycket som i morse och nu på kvällen! Självklart så blir hon ju tyst så fort man tar fram mobilen och ska filma...men några ljud lyckades jag ändå få med!



Får be om ursäkt för min hemska bebisröst.. men jag tror Ni känner igen Er.. ha ha...

Paket i brevlådan!

I dag kan man nästan tro att Lexie är en liten pojke och jag kan förstå dom som undrar vad "det är för någon sort" när hon har "unisex"kläder på sig!) Eller som i det här fallet...kanske mer ett "kill linne"! :)



Hur som helst låg där ett paket i brevlådan när vi kom hem!! Och då det inte var någon adress på utan bara ett litet brev från "gammel morbror och gammel moster".... så antar jag att det är från Classes morbror och moster!

Dom måste ha varit här när vi varit borta..vilket ju var synd men vi får tacka en annan dag! Och som Ni ser på bilderna tycker Lexie att det är lika roligt att öppna paket som sin mamma! :)

Hej på Er!

Först och främst måste jag tacka för all respons gällande förra inlägget om "utveckling"! Och som jag misstänkte så är vi inte ensamma om just denna "utvecklingfas" och många kände igen sig.



Just nu så håller jag på att göra mig i ordning för att sticka in till stan och äta lunch med Anneli på jobbet! Men först ska jag lämpa av Lexie som ska få tillbringa några timmar hos farmor!

Kanske att jag hinner få lite egen tid på stan också när jag ändå är där! :) Bäst att lägga på ett kol om vi ska hinna!