Jag är inte rädd... jag kan flyga!

Nu handlar det bara om timmar kvar tills vi sitter på planet från Köpenhamn till Dubai. Kom precis hem från vår sista lilla promenad i kylan och tanken på att man i morgon går på sand i stället för snö är obeskrivlig.

Kotten, jag och Classe är laddade... Den lilla rosa är snart färdigpackad...så också handbagage... Nu är det bar sista laddningen kvar.

Sen DRAR Vi!! :) Wiiiie.....


Mot Landvetter!

Jag ska försöka blogga så mycket som jag kan, men det verkar som att internet är sviiiindyrt där nere, men hotellet har datorer i lobbyn att låna, så några inlägg ska jag allt försöka få in.  Så gör mig nu inte besviken och lämna mig i veckan bara för att jag lämnar Er kvar här i kalla Sverige!! :)

Uppdateringar kommer... I promise!!

Min prommenad i kväll...

Jag lämnade kvällens AW strax före 21.00 och tog en liten prommis hem i det mysiga vädret... (nu när det slutat snöa)


Hi hi...



Ha ha..Jag tror bebisen har fått hicka!! :)

Gravid vecka 26

 
Guuuud.. på den här bilden ser det ut som att jag snart ska föda ju!! Men så är  inte fallet!! Jag har ju typ 14 veckor kvar! :)

Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax ca 900 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna. Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Din föräldragrupp kommer förmodligen att börja om ett par veckor (om den inte redan börjat). Träffarna ger information om förlossningen och början av föräldraskapet och om ni kan delta båda två, är det allra bäst. Att vara välinformerad gör resan lättare.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer.

Källor: Vårdguiden och babycenter

Jaaa... Nu ska jag TJATA...

Men jag vet inte när jag såg såhär mycket snö sist!! Det slutar verkligen INTE att snöa!!!

I går höll alla grannarna på att skotta till kl 23.00 och hade då hållt på i över två timmar. EN granne hade även tagit med en plogbil som han körde med. Gården var i går när jag tittate ut sista gången helt slääääät. Och i morse när jag tittar ut var det lika mycket snö som innan.

Och här är vägen till jobbet!! Längs kanalen går inte ens att gå längre.. nu får jag ta mig via stan och allén för att ens kunna ta mig fram.



I går var det som sagt plogat... och det kanske inte ser så mycket ut på bilderna, men jag kan lova att det är MYCKET!

Här ligger vi och myser!!

Vi bara slappar och väntar på mat!!



Man skulle kunna säga att jag jäser.. :)

Classe är uppe i köket med Kippe och det vankas kycklinggryta med ris. Jag har det för bra här nere... undrar tro om dom behver hjälp???

Nej... jag tror inte det va!! Kom förresten just på att jag måste slå in en present som ska lämnas i helgen... dock utan vår närvaro... men fyller man år ska man få present vare sigvi är hemma eller inte. :)


Då var torsdagen snart ocskå över!



Snön håller i sig här i Trollhättan och snart kommer man inte ut längre....det spelar ingen roll hur mycket det skottas...man blir insnöad lika fort igen. Men lite kul är det att titta på alla som kämpar som galningar för att ta sig fram. Men hur har Ni det där Ni bor??

Ja, vad annars då... inte så mycket. Har ju jobbat som vanligt och dagen har gått fort. Nu är det bara morgondagen kvar innan semester. Och i morgon eftermiddag ska vi ha lite avslutningsmingel för våra anställda som slutar (30 november) och efter det blir det after work. Mias första alkoholfria AW ever hoppas vi på. Ha ha.. nejdå.. det blir nog fler (alkoholfria) såna.. det roliga är ju faktiskt att umgås med sina vänner och kollegor.

Eller säger jag så bara för att jag ska bli morsa???? :)



Dagens mamma outfit är (vanlig)Klänning CUBUS och (vanlig) kofta Åhlens!! Skönt när man kan använda lite vanliga kläder också när man är gravid.

Sweet..

I dag bjöd jag "min kille" på en liten prinsess bakelse. Den var god och Classe blev glad!! :) Jag och bebis fick en socker chock och nu är vi i "tårt koma"!!


"Buschy" eyebrows

Stack till Mie:s efter jobbet för att forma brynen och lägga i lite färg för att inte se helt död ut när man går avsminkad i Dubai.




Brynen ska ju numera vara lite "buskiga" men på ett format sätt... å ja.. det fick väl bli så då och när jag kom hem fick jag först en chock för att jag tyckte brynden blev så mörka... men så är det alltid när jag färgat dom... och dom bleks ju rätt så snabbt å brukar bli bra efter några dagar. Fransarna får jag nog ta å lägga i lite mer färg i för det fäster så jäkla dåligt på mig. Så vi säger andra gången gilt på det då! :)

Ute är det kallt och snöar.. inne är det bara kallt!

Sweet lord vad det "snöblåser" där ute. Har en liten misstanke om (nu) att detta INTE kommer att smälta bort i första taget. Det ska ju visst vara svinkallt i flera veckor framöver verkar det som.


(den blonda tiden)

Jag tycker som jag sagt tidigare att det är himla mysigt med snö, men det blir jobbigare och jobbigare att ta sig till jobbet... Nu har jag inte kanonlångt till jobbet, men man är ju inte riktigt lika smidig längre... eller, det har jag väl kanske aldrig varit, men nu börjar man mer och mer vagga fram som en jävla anka. Och ICKE plogade vägar och trottoarer gör det ju inte lättare för mig att ta mig fram.

Tredje dagen i rad som ♥ följer mig till jobbet, men hur blir det sen framöver när det bara handlar om veckor kvar till BF och han är ute på havet!! Är det ingen snö är det ju okej...men när det är sånthär snökaos kommer det förmodligen ta mig ett halvt decenium att komma till jobbet. Ha ha.. den synen vill jag inte se... En Mia, pustandes och frustandes, med en ALLDELES för trång vinterjacka där snart blixtlåset spricker på. Uhuuu... dom dagarna är jag nog inte på topp när jag kommer till jobbet!! :)

Men nu skiter jag ärligt talat i det för på lördag sticker vi ju till värmen!! Kotten sparkar av iver i skrivande stund och jag tror den längtar efter lite värme!! ♥ Fy faaan va härligt!!



Hittade ett litet "utlandskort" i arkivet... detta var i Thailand för hundra år sen som Ni kan se på datumet...men jag minns det ändå som i går. :) Det var på "min" långresa då jag hoppade på Classes båt i Australien som senare tog oss upp till Japan och sendan ner till Singapore där vi hoppade av för att till sist hamna i Thailand. Mycket lovely resa måste jag säga och många många fina minnen!! :)

 
Jag och Classe i Korea där det var kallt... och så Classe som kör båten på bild 2


Jul på båten och Classe som läser en bok i solnedgången


Grillfest och passering av ekvatorn...


Och så härliga härliga Singapore.

Jag skulle kunna hålla på i evigheter... finns hur mycket kort som helst. Tyvärr gör detta också att jag får lite dåligt samvete att jag inte gjort i ordning mina album där hemma... Framkallade ju flera hundra kort som nu bara ligger och väntar på att bli insatta. Men jag har kommit på att jag kommer ha all tid i världen när jag går hem och är mamma ledig.. Då ska jag verkligen ta tag i det.. sådär en 3 år efter... Ha ha..


Det var gott det!!



Middagen är uppäten och jag blev proppmätt och orkade inte ens äta upp. Nu blir det en dusch och sen bums i sängen!!

Men sicken lyxig tisdagmiddag måste jag säga!! ♥

Böööörger...

Jag bjuder på lite tuttar såhär på tisdagskvällen. :)



Råkade vissst glömma dra upp tröjan när jag tog kortet men skit samma det är ju faktiskt magen som ska stå i centrum!!

Måste säga att detta har varit en bra tisdag trots allt... har inte alls gått runt å surat och tyckt att dagen varit lång. Tvärtom om.. den har varit bra, vi har skrattat på jobbet och dummat oss som vanligt... och vips så var arbetsdagen över.

Nu har vi varit och handlat lite och ska ta å laga lite mat. Det blir hemmagjorda hamburgare...mycket godare så.. men det får bli Classe som sköter "kletandet" och så gör jag något annat....typ skivar lite tomat och hackar upp lite sallad :)


Snömys

Då har snön kommit igen då... men om den är här för att stanna är ju frågan. Jag gissar på att den kommer smälta bort igen... fast dom säger ju å andra sidan att det ska bli riktigt kallt här framöver och då blir den ju kvar. Det är allt lite mysigt och man får en såndär go julkänsla i hela kroppen.



Att ta sig fram och tillbaka till olika mål är väl kanske dessto krångligare när snön kommer under natten. Som tur är slipper jag ju ta bilen till jobbet, men det kan vara nog så svårt/jobbigt att gå i snöstorm. :) Men Classe var snäll i dag med och eskorterade mig så att jag kom fram hel och välbehållen till jobbet.


Pheeuw....Allt var bra..



Besöket hos vår söta barnmorska Eva gick bra i dag som tur var. :) Jag hade liiiite förhöjt blodtryck...men alla andra prover var perfekta så det var inget jag behövde oroa mig för. Men för säkerhets skull ska jag tillbaka om två veckor igen för att se så att det inte dragit iväg.  Men hon sa att det kan bli så att pulsen drar i väg när man tar trycket och med det höjs blodtrycket plus att det kan vara andra saker man oroar sig för när man är där. :)
Och då hade vi ju inte hunnit lyssna på hjärtljuden eller mätt magen.. å då är det klart att man sitter där och är lite nervös för att något inte skulle stå rätt till.

Men hjärtat slog för fullt...148 slag i minuten och man hörde det jätte väl denna gången. Så himla roligt. Och bebis växer också som den ska och jag låg inom normal kurvan. Så efter det så blev jag faktiskt lite lugnare. Min yrsel i morse var (även den) helt normal och blir det inte värre är inte det heller något som jag behöver oroa mig för. ALLT är viss normalt när man är gravid. Ha ha...

Jag hade gått ner 2 kilo sen inskrivningen vilket ju kan verka konstigt....men som sagt.. det var inte heller något negativt. :) Så länge barnet växer så får den/tar den näring i från mig när den behöver och ingen är väl gladare än jag att jag än så länge inte gått upp något.. Men peppar peppar...det kommer ju framöver.

Nä... på tal om vikt och näring så ska måste vi nog planera kvällens intag av mat för nu börjar vi allt bli lite hungriga vi två. ♥


Yr i bollen..

Mådde jätteskumt i morse... eller skumt och skumt... jag var helt enkelt svimfärdig hela morgonen hemma. Något som jag faktiskt inte kännt av tidigare. Man blir ju lite orolig så fort det är något som sticker ut från det normala och så börjar man att oroa sig i onödan.

Men efter att jag fått vila lite och Classe servat mig med lite yougurth så kom jag i alla fall iväg till jobbet. Classe följde mig såklart hela vägen, gentleman som han är, för inget får ju hänta "Mia med magen" nu! ♥

Nu har jag tagit mig en liten frukostpaus och fått i mig en smörgås också så nu känns det faktiskt bättre.

Sen passar det rätt bra att det just var i dag som detta kom för kl 11.00 ska vi till barnmorskan på kontroll. Det ska mätas, vägas och tas prover. Och skulle det nu vara något konstigt så får jag nog reda på det nu. Jag hoppas ju bara på något tillfälligt eftersom vi nu ska ut å resa på lördag! :/

Söndagsmojj...

Här ligger jag i mörkret och tittar på tv.



Har inte orkat dra upp persiennerna än och jag känner att detta blir en mys-slappar dag utan dess like. Classe ligger fortfarande och sover då han var ute i går och jag ska INTE väcka honom. Vi var vakna en sväng vid 08:00 tiden å tjöta lite... men sen somnade vi båda om igen. Gott!!

Men nu är jag är uppe... eller kanske nere...vad är jag egentligen?

Jo... Vaken fast på nedervåningen! :)


Får se hur det blir idag!

Det blir nog lite ändrade planer idag. Det har snöat hela natten och snöar fortfarande så vi har uteslutit kusten och båten helt och hållet. Känns liksom bara onödigt att sladda dit när man inte behöver. Bättre å ta det en annan dag i stället.

Göteborg och barnvagnsbesök har vi inte riktigt bestämt oss om än. De stora vägarna är ju säkert okej, men det man vet ju fan aldrig om andra har satt på sina vinterdäck eller inte. Förmodligen så har dom det, men risken finns ju att det finns nån dumbom där ute som gillar att leva farligt.

Jag vet inte vad det är, men något i min kropp bestämmer sig för att jag/vi ska vakna kl 05.40 varje morgon... så också i dag lördag. :( Var ju då tvungen att ta min trötta tunga kropp å gå ner och kisselikissa då någon tydligen tycker att det är kul å trycka på blåsan är det blir lite långtråkigt där inne i magen. :) Men jag somnade sen om och vaknade kl 08:00. Och med tanke på att jag somnade kl 22.00 i soffan i går så har jag fått rätt bra med sömn tror jag.

Sen måste jag ju bara fråga (samma som på FB) om jag är den ENDA PERSON i hela detta avlånga land som INTE GILLAR Jay i Idol?? Verkar ju som att folk avgudar honom...Själv är jag trött på hans hesa skrapiga röst å tycker det är dags att han åker hem snart. Att han sen åkte fast för knarkinnehav för några veckor sen gör det inte bättre. Ska man vara en fjortis IDOL får man fan skärpa sig!!!



Tack för mig!

Myskväll!

Gött med fredag hörrni!!

Första helgen på länge nu som Classe är hemma så jag ska bara passa på att njuuuta. I kväll blir det mysmat i form av oxfilé, klyftpotatis och i mitt fall julmust. Fint ska det vara! :) Och till detta så antar jag att det blir soffan och IDOL.

I morgon bär det av mot kusten till båten och sen vidare till Göteborg för att titta på barnvagn och kanske en och annan bilstol. Detta ligger vid Backaplan men sen blir det El Centro för mat och förmodligen en bio. Vi fick en liten genomgång av en kille i går ang. barnvagnar så nu är begreppen duo, kombi,stål, aluminium, underhållsfria däck och luft däck ett lite mindre frågetecken... men det är fortfarande inte helt självklart vad man ska välja bara för det!!

Ni som vet.. har Ni några tips???

Och förresten... vet Ni...i dag är det 111 dagar kvar till kottens nedkomst. Roligt jämt tal... annars inget speciellt. :)

Löshår!

Jag har fått lite frågor om mitt löshår och vart jag köpt/köper det. Så nu tänkte jag tala om för Er som är intresseade av att själva förlänga håret snabbt och enkelt!

Det började med att jag för kanske  3-4 år sen satte i äkta löshår på salong, med vax. Det var jättefint, var bra kvalitet och jag var helnöjd. Men det kostade dock en del och så blev håret JÄTTE sletet när man väl tog bort hårtränsarna! Så nästa gång när jag ville ha långt hår igen bestämde jag mig för att testa clip on set som man kan välja när man vill ha i och inte.... och det är nog det bästa som finns!!

Jag köper alltid 100% äkta REMY hår då det går att behandla som vilket hår som helst.. kostar ju såklart lite mer, men vill man ha ett billigare alternativ funkar ju även syntet håret. Men då går det ALLTSÅ INTE att platta, locka eller färga!!

Mitt första (blonda) löshår köpte jag i Göteborg i en butik som heter Safari. Ligger mellan Nordstan och kompassen. Jag kommer inte ihåg gatunamnet, men när man går från Nordstan mot kompassen så får man ta vänster i korsningen precis innan kompassen och hålla utkik åt höger. Då lär man inte missa det!



Mitt andra (mörka) löshår köpte jag faktiskt via nätet då jag vid det tillfället inte hade något ärnende in till Götet... och jag hade sån tur att det matchade direkt med min hårfär.  Det kan ju annars vara det som är lite krångligt när man beställer via internet.. att man får skicka tillbaka några gånger innan man får rätt färg!



Men här är adressen till den sidan: www.beautynet.se .... men sen finns det ju massa andra sidor som också säljer löshår så det är ju en smaksak. Men jag är supernöjd med mitt hår och så var det snabb leverans!!

Jag har också även köpt syntethår på Glitter när jag bara vill göra en "busig" rufsig toffs.... som nedan tex: Billigt och enkelt!!



Japp.. det var min löshårshistoria det! Hoppas Ni hittar rätt i djungeln när Ni väl bestämt Er för att förlänga håret!


Gravid vecka 25



Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. 

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

Pappa/partner

Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen. Nu är det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan. Besöken äger vanligtvis rum under arbetstid och du har kanske svårt att motivera för dig själv och kolleger att ta ledigt från jobbet vid varje besök. Men tveka inte att prioritera åtminstone några besök. Då blir din delaktighet i graviditeten naturlig. Fyra öron hör bättre än två. Vi hör olika saker och ställer olika frågor. Väl hemma kan ni prata om vad barnmorskan sa och inte sa. Engagemanget blir naturligt


En liten bok!

Jag köpte den här boken ganska så snart efter att jag fått reda på att jag var gravid. Tanken var ju att jag skulle fylla i lite i boken då och då när man kände för det. Handlingen blev inte den samma.

Jag har inte skrivit ett skit i den! :) Och mest har jag skyllt på att jag inte har någon bra penna...då jag känner att det måste vara samma stil i hela boken liksom!! Så himla töntig ursäkt. Det är väl för fan bara att ta en penna och börja skriva... Det roliga i boken är ju att det är något skrivet i den över huvud taget! Och så ska jag skriva ut lite roliga bilder och klistra in också under VÅR resa som gravid/a! ♥ (vi är ju faktiskt två om saken)



Så nu åker pennan fram så att jag börja lite i min del... och sen får Classe fortstätta i sin del! Och när denna är ifylld och klar så får vi ju köpa en sån riktig bok som är till för bebisens första år i livet.

Men denna bok är rätt rolig faktistk eftersom det handlar om just mamma och pappa!!

Karlskoga Lucia 2010

Om Ni bor i Karlskoga/Degerfors och har tidningen så tycker jag att Ni ska rösta på kandidat Nr 6, Emma Lundberg.

Det är nämligen min extramamma:s kusins barn!! Och därför hejar jag ju såklart extra mycket på henne! Sen är hon himla söt och kan sjunga också.. precis dom egenskaper en Lucia ska ha ju! :)



Snodde med mig två talonger från Kga tidning när jag var hemma i helgen så att jag och Classe  också skulle kunna rösta!

Se så... klipp nu ut en talong och rösta!!! :)

Det är nära nu...



Nu mina vänner är det snart dags för mig att sätta mig i bilen för att åka till Landvetter för att hämta hem min sjöman. 4 veckor har nu ÄNTLIGEN passerat men jag får ändå säga att denna period bara rusat iväg...Classe tycker detsamma..och så länge man känner så så är det ju toppen!

Självklart har man dagar då det känns ledsamt, tråkigt, ensam och långsamt... men veckorna går så himla fort när man har att göra hela tiden.

Det slog mig även att om dryga veckan är jag på väg till Landvetter igen... men då för gemensam semester till Dubai!!!  Herregud.. det är ju nästan så att jag glömt bort att vi ska dit och då var det inte länge sen vi bokade. Tre veckor sen bara... men det är väl därför man inte tänker på det...för att allt gick så fort när vi bokade + att Classe inte varit hemma så vi kunnat prata om det ordentligt.

Men nu jävlar ska här planeras resa!!! :)

Hurra!

Förra inlägget var visst den 1000:e inlägget jag skrev på den här bloggen!

Så hurra för det då!!


Tröttare än tröttheten själv...

...Om man nu kan vara det???

I morse kändes det i alla fall som det. Jag som ändå var så duktig i går och gick upp och la mig tidigt. Jag måste ha somnat strax efter 22:00 och tycker man ju ändå att man ska vara rätt utvilad när man vaknar. Men nej..jag måste på något sätt ha fått för mycket sömn! Ha ha.. eller så är problemet att jag vaknade vid strax efter 03:00 i natt då lillen tryckte på en liten dum blåsa....

Men på så sätt slapp jag ju denna "tryckpåblåse" panik i morses å kunde då snooza vidare. Jag tror att det kan ha varit problemet för annars MÅSTE jag ju gå upp om det inte ska hända en olycka! :) Men förhoppningsvis kommer jag under dagen känna mig mer pigg eftersom jag ändå fått 8 timmars sömn i natt. Det är få förunnat.. eller i alla fall mig förunnat! :)



Ja, här inne ligger "tryckpåblåsaren"!! :)


I´m BIG!



Idag efter jobbet vet jag inte hur kotten har legat i magen.

Jag åkte ut en sväng till Överby för att bla laga en nagel som gick av i går och när jag ändå var där kollade jag ju såklart runt lite i andra butiker också. Och när jag står i provrummet så ser jag att magen är MEGA SUPER DUPER stor och pekar åt alla håll och kanter! Något händer på kvällen alltså!!

Och i går (på tåget) såg jag också för första gången, ordentligt, hur magen rörde på sig när bebis sprattlade till där inne...det var nästan så att jag ville tala om för alla i min kupé att komma och titta. Ha ha... Och här om dagen när jag höll handen på magen så tyckte jag mig känna hur något strök längs med hela magen där innifrån.

Häftiga och underbara känslor alltså!! ♥



Nu väntar vi bara på att "pappi" ska komma hem så att han också får uppleva dessa mysiga stunder!


Lite nytt BLING BLING!



Är det något jag går i gång på så är det övertrevlig och falskfjäskig personal i butiker...Jag blir tyvärr tvärtom då och i stället nonchalerar dom totalt med deras fjäskiga kommentarer.

Vet Ni vad tjejen i butiken bla sa...(hon tjötade ju järnet hela tiden) när jag kom fram till kassan?

-Heeeeej! (vaddå hej... jag pratade ju med henne för två sekunder sen)
- Du ska inte ha ett armband till dessa också?

- Nej, det ska jag inte...

-Inget annat du skulle vilja ha? (öhööö... då hade jag väl tagit det INNAN jag ställde mig vid kassan eller)

-Nej.. inte det heller!!

Hon småpratar lite och säger att jag bla har såååå hiiimla snygga naglar, och vad snygga dessa örhängen är osv....och så kläcker fröken övertrevlig (faktiskt lite surt då hon märker att jag inte går på hennes säljtaktik....

-Tänk på att du ska ha en stor matchande ring när du bär dessa!!!

Fuck You....INGEN talar om för MISS ACCESSOAR hur man matchar olika smycken!! Om hon nu kan övertala andra att köpa upp halva butiken pga hennes falska trevlighet så FINE.. men jag SPYR på såna som henne.




Punkt Slut!!

Var det inte typ tisdag nyss?



Jag kommer ihåg att jag skulle vara så HIMLA positiv förra tisdagen men kände, i morse, att jag i dag inte riktigt har samma motivation! Samma visa varje gång.. fula kläder, INGA kläder, trötta ögon, trött kropp, stoooor mage, trasig nagel och nytvättat hår som inte vill göra som jag vill.

Men jag är ren och luktar gott i alla fall. :) Och det glada humöret finns allt där inne någonstans!

I dag skulle ju, till råga på allt, varit dagen D!!! The sailor skulle ha anlänt efter fyra veckors frånvaro! :) Men nej.. inte ens den här tisdagen kunde livas upp lite! Han flyger nämligen direkt till vårat grannland Norge för att gå en kurs. Visserligen bara tills i morgon...men ändå! Nu får jag ju vänta ÄNNU EN dag. Phu!!

Men i morgon kväll är det jag som sladdar ner till Göteborg med pärlan för att hämta upp honom. Nu kommer han inte förens 20.15 eller vad det var så jag får snällt vänta heeeela dagen lååång. Men den som väntar på nå´t gott Ni vet...


Home sweet home.



Jag är hemma i Trollhättan igen och laddar nu för en HELKVÄLL i SOFFAN!! Det tar på krafterna att åka till Karlskoga. :)

Det har vart underbart mysigt att få träffa alla och jag skulle velat vara kvar några dagar till.. men jag får vänta tills jag bli mamma ledig.. DÅ kan jag spendera några veckor "där hemma"....Ja, när Classe är borta förståds.

Fars dag!

Vaknade av ett sms kl 08:15 i morse. Gött trött! Det var ett sms från SJ som skickar deras mobilbiljetter minst 24 timmar innan avgång!! Tack för det... men sen kunde jag ju såklart inte somna om efter det vilket gjort att jag nu (kl 11:30) börjar känna mig lite trött.

Gårdagen var fullspäckad med dop för Olovia och kalas för mamma. Och idag ska vi iväg till pappa för att gratulera honom få fars dag!!

Mer än så orkar jag nog inte uppdatera just nu, men i morgon är det ju ny vecka igen och bloggen kommer i gång som vanligt med inlägg och bilder!

Ha en bra dag och glöm inte bort Era PAPPISAR idag! ♥


Det är snart dags att dra!!



Det var gott med lite lunch!!

Vi åt en riktig söndagsmiddag i dag!!! Det var skinkstek, kokt potatis, brunsås och gele eller äppelmos till. Och så var det efterrätt också!! MARÄNGSWIZZ!!! Hur ofta äter man det på lunchen!! Och hur ofta äter man sån riktig "mormors" mat nu för tiden?? Nä.. just det.. typ ALDRIG.. så det gäller att passa på när tillfällena dyker upp!!

Jag hade ju bokat tåg till Degerfors i eftermiddag men det visade sig att min (en av dom) kära kusin Kristin skulle åka bil från Göteborg. Så hon kommer och hämtar upp mig här på jobbet om en timma ungefär!! Helskönt!

Väskan är packad och kulan är med! :)



Ska bli så himla mysigt att åka hem till Karlskoga igen och träffa nära och kära!! ♥


Gravid vecka 24

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.

Pappa/partner

Nu kan du nog känna fostrets aktivitet utanpå magen. Kvinnan kan känna buffar och sparkar betydligt tidigare. Du får ha tålamod. Det är vanligt att rörelserna avtar så fort man lägger handen på magen. Man gör sig gärna en bild av hur bebisen ligger, men det är svårt att känna fram den bilden om man inte är proffs. Det kan visa sig att det du trott vara huvudet i själva verket är rumpan. Barnmorskor kan sin sak och kan visa hur barnet ligger om ni är nyfikna.

Information från vardguiden.se


Små kläder!

I dag har "lilla plupp" varit lugn där nere i magen. Visst har han/hon sparkat lite men det har varit lugnare än tidigare dagar!! Tror inte att det är något som man behöver oroa sig för och så länge man ändå känner något så är det nog lugnt. Bebis måste ju också få ha sina vilodagar!

Höll på att packa upp lite påsar som bara stått i hallen ett tag och så hittade jag två små bodysar som jag köpt tidigare. Inte dom roligaste klädesplaggen men oj så små och söta dom är.

Däremot såg jag så himla fina flick kläder idag på Lindex att jag höll på att svimma. :) Små söta rosa nyårsklänningar med släp och päls till. Jag kunde ha dött för att få köpa det. Men nu blir det ju en pojke (tror jag) så klänningar får jag köpa till Alwasalva där "hemma" i Kga i stället. :) Det fanns jätte tuffa och söta killkläder också men det är ju ändå något visst med tjejkläder (oavsett vad vi får).


Min lilla resefamilj!

Jag håller på att packa inför min lilla tripp till Karlskoga som går av stapeln i morgon kl 15:53....för då hoppar Miapiafia på tåget här i Trollhättan. Problemet är bara nu att det tyvärr blir lite trångt i den lilla trollyn. Och eftersom jag är gravid och inte orkar bära på massa "brevid" väskor, får jag helt enkelt ta den stora!! Ha ha... helt sjukt för två dagar i Karlskoga!!



Men innan den packas så måste den rengöras ser jag...den är välanvänd (mer svart än rosa)...senast till Rio...och snart får den åka till Dubai. Den är lyckligt lottat... så också jag! ♥

Se you in Charleswood!!

Lägg av va billigt!!!

Oj oj oj vilka fynd jag gjorde idag efter jobbet när jag råkade glida in Åhlens och Lindex!!

Först hittade jag denn "oversize" kofta på Åhlens!

Ordinarie pris: 399:- Rea pris: 199:-  Mitt pris: 0:- (pga 200:- i rabbatkort)

Sen hittade jag (först) denna långklänning på Lindex

Ordinarie pris: 399:- Rea pris: 249:- Mitt pris: 124,50:- då det visst var rea på rean! :)

Och inte nog med det...efter att expediten talat om för mig att man får två för en på rea:n så hittade jag även denna lilla söta klänning.

Ordinarie pris: 349:- Rea pris: 199:- Halva reapriset: 99:- Mitt pris: 0:- (då billigaste plagget blev gratis)

Alltså... Alla tre plagg till ordinarie pris hade kostat mig i runda slängar 1150:- Nu betalade jag 124.50:-

Fan va jag är bra på att shoppa i bland alltså och klänningarna får åka med till Dubai är tanken!!


Hemorrojder?

Dags för fröken Lilja att bli lite bättre på att dricka vatten tror jag. Det kan också vara en anledning till min spänningshuvudvärk jag kännt ett par dagar nu!

Vem vill ha urinvägsinfektion, förstoppning och hemorrojder liksom?? INTE jag.. så redan nu har jag baljat i mig 50cl vatten på 10 minuter... å mer ska det bli! :)

Hur känner jag igen vätskebrist och hur förebygger jag det?

Du bör dricka åtminstone 6-8 glas (c 1,7 l) vatten om dagen. En del av detta kan vara juice, men om du försöker att inte gå upp för mycket i vikt kan det vara värt att hålla i minnet att juice ofta är ganska kaloririkt. Koffeinhaltiga drykcer som kaffe, te och coladrycker räknas inte, eftersom de är urindrivande. Om du inte tycker om kranvatten, kanske du kan lägga i några citronskivor, lite lime eller några gurkskivor. Om du inte vet hur mycket du dricker, kan det vara bra att fylla en tillbringare som rymmer 1,5 liter och dricka den under dagen.

Om du planerar att resa med flyg är det värt att vara uppmärksam på ditt vätskeintag, eftersom flygplansluft är mycket torr. Varmt och fuktigt väder gör att du svettas mer, så var varse tecken på begynnande vätskebrist: torrhet i näsa och mun samt mörkgul urin.

Ett bra sätt att förebygga är att ha med dig en flaska mineralvatten, som du tar en klunk av då och då. Vatten är nödvändigt, inte bara för att undvika uttorkning, men också för att fungera som ett medium för att transportera näring till bebisen via ditt blod. Tillräckligt mycket vatten hjälper också till att förebygga mot
urinvägsinfektion, förstoppning och hemorrojder, vilka är vanliga under graviditeten. Om du har mycket vatten i kroppen är det värt att veta att ju mer vatten du dricker, desto mindre lagras i kroppen.

Information hämtat hos babycenter.com

It´s thursday if you didn´t know that!!

Idag har jag en sån där "slapparful(tors)dag"!



Inget var bra nu på morgonen. :( Men skit samma... det får bli en slappardag helt enkelt. I går kväll hände absolut NADA.... jag höll på mina nya header som kanske inte blev dom bästa, men det är ändå nåt annat än den jag haft i 100 år.

Sen pratade jag lite med ♥:at på msn och så kollade jag på Bonde Söker Fru. Det har aldrig varit ett program jag följt och jag gör det inte nu heller direkt, men är jag hemma så brukar jag oftast tjuvkika lite på det. Men My God säger jag... Det här året slår väl alla rekord i pinsamhet!!

Den ena är ju tystare än den andra... och den andra är svartsjukare än den tredje...osv.. Och så har vi "hästgnägget" Linda Isaksson... USCH.. jag är så elak nu, men hon har så STOR mun. Och lillebror.. Hon HAR större tänder än vad jag har... jag lovar!! :) Men hon är söt ändå, det är hennes stil/attityd jag inte gillar. Men underhållande är det ju! :)

Här kommer dagens (mys)outfit! Och i morgon kommer nya magbilder för v 24 så håll utkik! :)



Ny header!

Tänkte skaffa bloggen ett litet nytt utseende men jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken header jag ska välja!?!

1.


2.

3.


Någon som har nå´t förslag eller???

Tjing tjong..

 

Jag hade lite ont i huvet innan jag gick från jobbet förut men promenaden hem och den friska luften gjorde att den gick över. För några månader sen hade jag skickat ner två alvedon direkt rätt ner i magen, men nu tänker jag mig lite för och vill inte ta massa läkemedel i onödan. Så ingen är gladare än jag att den gick över av sig själv. Ja.. möjligtvis bebis då!

 

Jag tänkte på en grej på hemvägen också, nu när det är snö och allt, att om ett år kanske man går där med en liten pulka efter sig med en liten sketunge som inte fattar nåt. :) Den liksom bara sitter där som en uppstoppad liten docka med ett, förhoppningsvis, litet leende på läpparna nedstoppad i en varm och skön åkpåse och kanske lite snor under näsan. :) Vad vet jag...men det slog mig i alla fall att nästa år är vi inte ensamma längre. ♥

 

Jag kommer vara så avundsjuk på bebis i början när den får ligga nerbäddad i varma goa täcken i vagnen med bara en liten näsa som sticker upp under allt "lull lull" Guuud vad jag ska vara ute och gå och stolt visa upp att jag blivit mamma!! Inte vilken mamma som helst heller..... utan Den bästa av dom alla!! :)


I´m a chubby girl.. in a chubby world!!

Det ska ju vara I´m a Barbie girl, in a Barbie world! :)

Men Nej..hur mycket jag än önskar att jag var en Barbie så är jag inte det nu.
Möjligtvis en gravid en i så fall! Fast när gjorde dom en barbi i XL liksom??

Hur som helst hade jag nog trivts som en Barbie tror jag.. Alltid fina kläder... alltid perfetk sminkad, alltid perfekt hår,alltid en snygg kille (okej Classe du är också alltid handsome) och alltid har man en massa ROSA fina prylar. :)

Jag låter ytlig nu va!!  Ni får ta det jag skriver med en nypa salt...även om det ligger en liten flickdröm i bakhuvvet som gnager på mig!

Men vem har inte det likosm!! ♥

 


Mera snö till folket i Trollhättan!



Det är många som inte gillar att snön kommer så "tidigt" varje år, men det är ju förfasiken november nu. Och jag blir i alla fall bara glad av såna här dagar. Faktiskt så tror jag att dom flesta innerst inne tycker att det är kul med snö. Det som är mindre kul är ju slasket som ju ALLTID kommer i samband med snön  med tanke på vårat klimat här i Sverige.. och framförallt här i "nedre delen" av Svedala!

Men skit samma.... jag fick mig en härlig, pulsig och jobbig promenad till jobbet i morse!!



Ni börjar känna igen min väg tilll jobbet nu tror jag... men det är så fint när man går där så jag visar det åter igen. :)


Jag ser det snöar..

Det är riktigt snökaos här i Trollhättan idag!!



Ja fasiken vilket väder det har varit idag alltså... det har snöat hela dagen och blåååååst nåt så in i norden. Jag kom ut i morse till cykeln som stod parkerad utanför huset och tänkte att "oj..vad mysigt med lite snö" och så tog jag ett litet kort. :) Det var bara det att när jag gick runt hörnet för att öppna grinden så möttes jag av en vindpust utan dess like så att jag fick ta några steg bakåt. DÅ BLÅSER DET KAN JAG MEDDELA! Så det var bara att snällt ställa tillbaka cykeln å promenera till jobbet.

Väl på jobbet var det kaos då folk inte kunde ta sig till jobbet pga det dåliga väglaget.. en tjej som skulle utbilda några i dag var försenad.. kollegor var försenade.. en del hade inga vinterdäck... och en kollega var tvungen att hämta sin tjej som kört in i en trottoar så att hon var tvungen att besöka verksta´n!!

Ja herregud...vilken kallabalik det var. Å där satt jag i godan ro och tänkte att: Har dom ALDRIG sett snö förut... detta händer VARJE år. Och inte kom det som nån överraskning, för detta pratades det om redan i går. Men ändå är folk som paralyserade och helt skärrade över att det snöar och blåser ute liksom.

Ha ha...samma visa varje år då första riktiga snön kommer. Det värsta nu är väl att det mest är blöta snövallar på vägarna och om det fryser på blir det inte roligt för någon i morgon.. vare sig man har vinterdäck på eller ej.



Nu ska jag iväg på tjejkväll hemma hos Anneli...där blir det mat, skitsnack och filmen Sex And The City 2. Ska bara hämta upp Maria först som fortfarande har sommardäck på bilen. :)

Å jaaaa...jag ska köra försiktigt.... jag lovar!! :)

Underbara tisdag!

Jag var ju på föreläsning i går om Supermat och Livskraft och har bestämt mig för att jag ska vara extra positiv idag när det är den "där dagen" som jag gillar allra minst i veckan!! :) Andra veckor har jag använt mig av betydligt hårdare ord om denna dagen! Men i dag ska bli en bra dag!!

Ha ha.. Jag får ju tacka för kommentarerna som trillar in lite var stans just nu... det var ju inte menat som skäll, men fortsätt gärna!! Det är alltid kul att höra lite feedback eller bara en kommentar om allt och inget. Ni som bloggar vet vad jag menar. Men nu är det slut diskuterat om det... jag ska själv bli bättre på att kommentera andras bloggar...kända som okända!


På bilden längst ner till höger hänger en jacka bakom som gör att "die mage" kanske ser lite större ut än i verkligheten

Jag har även fått lite önskemål om fler magbilder... Nu syns det ju inte så bra när man har svart på sig och tar kort...(därav handen på magen) men det är bättre än inget, och jag lovar att uppdatera Er, i alla fall, varannan vecka med ett lite tydligare magkort...det hinner ju nämligen inte hända så mycket på bara en vecka. Men det där får vi se hur det blir.. ibland blir det fler..ibland mindre!!

Ha en bra tisdag nu då!

En snabbis..

Precis hemkommen från jobbet, men ska snart iväg igen. Svärmor har bjudit med mig på en föreläsning i Uddevalla. Jag kommer inte exakt ihåg själva ämnet för kvällen, men det ska bla handla om mat och hur den kan få oss att må bra på olika sätt. Det blir nog intressant. Skulle egentligen gått på vattenbox idag, men jag avbokade den å får ta det en annan dag i stället. Träna kan man ju göra alla dagar i veckan.. :) (Om man har lust)

Nu måste jag slänga i mig en macka innan jag drar...så hej så länge...

Julskum!

Var tvungen att tjuvbörja lite med julstämningen genom att köpa en påse "juleskum" ! :)



Men först ska jag ta mig en apelsin!!


Footloose!

Classe är ju inte helnöjd över mina sko inköp men jag tänker inte ljuga och gömma saker som jag vet att många andra gör inför sina sambos.. Jag visar stolt upp mina inköp och tar dom små svordomarna, att han inte får nån plats här hemma med sina grejer, med en nypa salt. ♥


Och jag höll mig faktiskt bara till ETT par skor.. och jag behövde VERKLIGEN dom här då jag behöver ett par ordentliga (låga) kängor nu i vinter med tanke på mitt tillstånd. :) Dom höga klackarna är inte att rekommendera när det blir snö ute och ABSOLUT inte med tanke på mina balans vintertid... jag kan inte alltid ha stövlar på mig.. och jag kan heller inte hålla på att gå runt i tennisskor varenda dag!!




Jag är väl inget jättefan av boots... tycker nästan att dom är lite fula... men dessa fick det bli ändå!! Varma och sköna med rejäl sula!! Fyfan va ansvarsfullt för både Mia, bebis och fötter!!


Jaha!

Man kan ju nästan tro att jag inte har några besökare alls på den här bloggen. Dock säger statistiken annorlunda!!

Det är ju inte så att det haglar in kommentarer direkt och har väl heller aldrig riktigt gjort.. och är det nå´n eller några som kommenterar, så är det alltid samma stackars folk.

Jag vill ju fortsätta blogga och jag tror många av Er vill fortsätta läsa...men man får sig ju en funderare!!

Men så länge... så skriver jag väl vidare och Ni skiter i att skriva kommentarer!!

Aiiight!!!

Jag säger bara ONEPIECE!!

Ligger "uppkrupen" i soffan med min onepiece dräkt på och den är så skön att jag nog blir kvar här ett tag!! :)




Over and out!!

Söndag morgon, 2010-11-17

Det är dumt att ta för långa sovmorgnar när man väl kan. :)

I dag vaknade jag visserligen inte riktigt lika tidigt som i går, men inte långt i från. 07:17 var det dags att förpassa sig från säng till soffa. :) Men....det är väl så när man somnar tidigt på kvällen? Jag är ju en hejare på att somna ifrån filmer och så också i går, så jag har nog fått mina timmars sömn i natt ändå.

Jag blev inte riktigt klar med min shopping i går, så kanske att jag ger mig ut lite idag också. En promenad runt spikön får det nog också bli om kroppen tillåter. :)

Bebis har precis vaknat och är på bra humör känner jag...eller varför dom nu sparkar och har sig. Och även om jag nu vaknar tidigt på morgnarna, så får jag nog vara glad så länge jag kan sova hela nätterna utan problem i alla fall. Jag har hört riktiga skräck historier om att det kan bli problem längre fram. Men det tänker vi inte nu!

Nu får det bli lite tv tittande och frukost!!


Phu!

Det där med barnvagn är ju en enda djungel!! Det finns ju hur många sorter som helst. Och det värsta är ju tyvärr att jag nog vill ha den dyraste (såklart)!!

Dyrast = Bäst!?!?

Nä, förmodligen inte... men det känns som det när det finns så mycket att välja på.



Det får helt enkelt bli ett mer seriöst letande när Classe kommer hem.

Movietajm!

Promenaden avklarad och nu blir det lite spontant film mys. Jag kom ju på att jag hyrde en film i går som ska lämnas in i kväll, så det är lika bra att kolla på den direkt!! :)

Men sen blir det shopping på hög nivå!! :)


Jag är som jag är...


Fin låt!


Vaknade kl 06:15....wohooo.... behöver nog sova middag idag tror jag. :)

Godmorgon då!!

Somnade i går kväll på soffan efter Måns Möller och vaknade till vid 00:30 tiden igen.... Kan säga att det var raka vägen till sängen då...förutom en liten förbipassering av tjottaletten. Men tro inte att jag orkade ta bort varken smink eller borsta tänder.  NO NO NO.... sängen hägrade!!

Tyvärr händer det här kanske lite för ofta när jag är trött, men hallå.....I´m not perfect!!!

Nu ska jag tvätta bort smink...borsta tänderna...tro det eller ej...gå ut å gå lite och efter det göra mig i ordning för att sedan sticka ut på lite shopping. Kom ju precis på att jag har massor att handla idag. Födelsedags presenter till mammi som fyllt år.. å så ska ju kusin Ullis och Petter ha dop för deras Olivia nästa helg, så en dop present måste också inhandlas såklart!!

Fläta VS Knut 0-1

Herregudilainen.... vad skönt med FREEEEDAG!!! Jag ska bara rå om mig själv i helgen och njuuuuuta i fulla drag. I morgon ska jag iväg och fixa naglarna igen och när jag ändå är i farten tänkte jag kolla lite på barnvagnar och bilstolar. Classe ska ju givetvis vara med och bestämma, men det skadar ju aldrig att kolla och ha några förslag.

Dagen på jobbet har varit bra...vilken den ofta är på fredagar. Fick besök av "Nillas" sambos söta dotter med kompis som ville få lite hjälp med hur man fixar till löshåret på bästa sätt.  Vi satte fast hår testerna i håret och avslutade med en snefläta som passade henne jättebra! Hoppas bara hon tyckte det själv också! :)


Själv började jag också morgonen med en fläta men blev inte riktigt nöjd, så det slutade med att det fick bli en slarvig knut i stället.

Dagen avslutades med lite fika som Palle hade fixat. Riktiga "negerbollar"(alltså Delicatobollar).... Ursäkta mitt ordval på den bakelsen.. men de kommer, oavsett hur rasistiskt det än må vara, alltid heta negerboll för mig!!! Hade nån döpt en bakelse efter vår hudton hade jag bara varit stolt!


Gravid vecka 23

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.


Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.


Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.


Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.


Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.


Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.


Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.


Hungrig...hungrigare...hungrigast!!

Kan man äta hur mycket som helst vissa dagar eller??

Idag tror jag fasiken det alltså!! För idag har min mage kurrat konstant tror jag sen kl 09:30 och sen dess(på 1½ timma) har jag hunnit stoppat i mig:

*Två hårda mackor
*En dl fil med musli
*En halv avocado
*En (stor) banan




Skulle jag rapa nu så skulle jag förmodligen kunna stoppa i mig en halv ko också!

Vart tog den där "lilla" aptiten vägen som jag startade denna graviditet med? Inte är den här någonstans i alla fall...men säg till om Ni hittar den för om det ska vara såhär i fortsättningen så kommer jag inte bara gå upp dom 0,5-1 kg i veckan fram till BF utan jag kommer svälla upp till en dubbel Mia!

JA.... ja vet.. man behöver äta mer när man är gravid, men man behöver väl inte gå runt och vara konstant hungrig för det?? Det värsta är väl att sötsugen snart sätter in också... och då blir det inte roligt. Men det är väl då man ska skylla på "det där" att man ju faktiskt äter för TVÅ!!

Tjejkväll igen...

Ligger i soffan och vilar lite och funderar på om jag ska åka ut på tjejkvällen som är ute på etage köpcemtrum eller inte. Jan Johansen (vem nu det är....typ) och Ola ska dit och uppträda och så är det 20% rabbat i alla butiker! Inte för att jag ska ha något men åker jag ut så vet jag att jag kommer komma hem med MINST en påse som jag väl då tyckte va nödvändigt att köpa. :)

 


Ja... jag har en JÄTTE-finne på hakan bara för att mina hormoner just nu leker tonåring med mig!!

 

Var ju på Gina:s tjejkväll i förra veckan å gjorde några kap.. men det var ju för att jag redan bestämt mig innan för att handla dom plaggen...nu har jag som sagt inget köpmåste!! Svårt att bestämma mig helt enkelt..men det är ju öppet till 21:00 idag, så jag har ju hela kvällen på mig. Får se lite vad lillen säger... kan ju hända att han/hon är sugen på lite nya kläder eller något annat kul till nedkomsten!! ♥

 


Hösten när den är som värst!

Inte nog med att det reganr ute... det blåser ta mig fan storm ute också. Ett riktigt innersittarväder alltså. Så konstigt väder idag... I morse verkligen ÖSregnade det ute, men sen idag så har det varit uppehåll och lite sol...och sen när jag slutade så stod det som spön i backen igen. Men det är klart...nu behöver man inte ha dåligt samvete för att man sitter inne.

Ska köra en liten röj här i lägenheten också då jag i morse körde en "dra fram så mycket jag bara kan utan att ta undan efter mig"!! :) Men det går nog fort... började lite förtr och nu är nedervåningen klar... ska bara upp å bädda, slänga lite kläder i tvättkorgen och plocka ur och i diskmaskinen också, så är allt i box!! :)

Nu är jag hungrig...som jag alltid är när jag kommer hem.. och Jessica min vän hade skrivit om spagetti och köttfärsås på FB och jag blev så sugen att jag måste laga det till middag nu! :)



Mums!

Knatte, Fnatte och Tjatte!

Hemma från jobbet igen då!

Mina två vapendragare på jobbet, Gunilla och Stefan, har svikit mig och inte dykt upp på kontoret idag.  Gunilla var töntig och var mammaledig då det visst är höstlov här i Trollhättan... och Stefan.. ja.. han skyllde på nåt möte i Oskarshamn.

Så ja.. jag fick roa mig bäst jag ville på jobbet idag (vilket gick huuur bra som helst). Vet ju att Ni läser detta....och tro nu inte att Ni var saknade bara för att jag skriver ett inlägg om Er...

Tvärtom.... det har väl aldrig varit sååå lugnt och skönt på jobbet som idag. :)



Här visar dom båda sin bästa sida! (Tror inte jag vågar visa den andra sidan)

Ses i morgon!! :)

Dagens "peppis"!!



VIKTORIOUS - When we were 10!!


Den där lilla resan vi ska ut på..

Berättade jag att det var DUBAI vi ska åka till?? :)



Det blir inte den där lååånga härliga semestern i Filipinerna som ju var tänkt....utan vio får nöja oss med Dubai! :) Ett ställe vi båda velat åka till men inte fått tummen ur. Nu passar det så bra, då flygresan inte är sååå lång, det är varmt, det finns shopping, det finns sol, det finns bad, det finns dom största shoppingmalen i världen...Ja,det finns ALLT. Verkligen allt!!

Sen är det ju en stad som man nog inte besöker i första hand när man har små barn.. så tillfället kunde ju inte bli bättre... Boracay i Fillisarna finns ju kvar och dit får vi åka om ett år när bebis växt till sig lite!! :) Det får inte bli något hinder och man måste ju passa på att resa så länge ungen åker gratis! :)


Snark..

ÄNTLIGEN är tisdagen över för den här gången (också). Jag ska ta och pallra mig upp till sängen nu, för jag är rätt så jäkla trött faktiskt.

Har varit och lämnat C70:in i ett bil garage där den nu ska få stå och värma sig till våren igen. Kändes lite vemodigt att säga hejdå till den.. men den kommer ju tillbaka. :) Hur man nu kan ha känslor för en bil!! Ha ha.. men den har vi haft mycket skoj i och mer lär det bli. Kanske inte den ultimata bilen nu när vi får barn, men nån gång ska man väl vara barnledig trots att man blivit förälder.

Det blev ingen träning för mig i dag heller... bättre lycka i morgon kanske?? Eller när Classe kommer hem så vi kan gå ut å gå lite promenader åtmindstonde. Jag vågar inte gå ut själv nu när det är så mörkt ute. :(


Sicken knasig hand det blev på kortet!!! :)

Nä.. nu lägger vi ner det här och går och lägger oss...hoppas ninjan där nere och börjar bli trött snart.... för annars lär jag inte heller somna på ett tag.

Halsbränna!!

Har ni haft det någon gång??

Jag har haft turen att i stort sett nästan aldrig haft det och har vid dom få tillfällena jag kännt att något inte står rätt till undrat om det just är halsbränna?? Svårt att veta när man inte vet hur det känns ju! :)

Nu har jag dock förstått vad halsbränna innebär och tyvärr så dyker det upp lite då och då när man är gravid. Jag brukar oftast vänta ut det av sig självt, då jag förmodligen inte haft nån ordentlig halsbränna... Men nu.. nu har jag tagit min första tablett mot halsbränna EVER!! Och den får jag tacka min kära vän Helena för... (haha.. kommer du ihåg när du gav mig dom två?)

Så nu ska jag bara vänta och se om jag slipper den där brännande känslan i halsen!! :) Och så ska jag kanske ta och köpa mig ett paket halsbrännedödande tabletter?? Nåt bra förslag??


Graviditet och halsbränna

Det är vanligt med halsbränna vid graviditet och det är inget man behöver oroa sig för. Vissa dagar känns det mer och andra mindre. Graviditetshormonerna gör att livmoderväggen blir slappare och lättare att tänja ut. Magsäcken och den övre magmunnen påverkas på samma sätt. Magsyra kan då tränga upp i matstrupen och orsaka halsbränna. När livmodern växer trycker den också mot magsäcken.


Uppdatering: Tabletten smakade skit men ändå okej... och ja... nu tror jag den har gjort sitt faktiskt!!



Ångest!

Åhåå.. att jag aldrig kan få iväg mitt arsle till det där jädrans huset 300 meter bort, byta om och börja träna??

Näää.. nu har jag i stället tänt en massa ljus och har det helt plötsligt SÅ mysigt här hemma.

Det handlar ju inte om, i dagsläget, att jag ska köra några grymma träningspass, utan sköna lugna härliga pass som är sköna för mig och min mage. Så som simning och vattengympa. Och inget kan väl vara skönare än det nu när hösten är kommen. Dessutom är det ju kvällssim måndagar och onsdagar då dom släcker ner i simhallen å bara tänder en massa ljus. Hur mysigt som helst...men nä... då får man den där baddräkts ångesten i stället... Nu har jag visserligen köpt en mamma baddräkt som jag ska använda... men man känner sig ändå som en stor fet säl.. :(

Ångesten kommer krypandes över mig och jag vet varken ut eller in....