Det var nära ögat..

I lördags, strax efter att jag och Classe hade kommit hem från en liten shopingrunda, hörde vi hur syrenerna från brandbilarna var i närheten av där vi bor. Då det ganska snart slutade att låta, tänkte vi inte så mycket på det. Men helt plötsligt upptäcker jag att det blinkar blåljus in i vår lägenhet, och utbrister att: Det är ju för faan här dom är!!

Med hjärtat i halsgropen springer vi till dörren å möts av ett 10-tal brandmän, som är i full fart in till grannen. Tankarna var många i huvet innan man förstod vad som hade hänt och att allt var bra. Phu.. Men det kunde lika gärna gått rktigt illa.

Det som hade hänt var att grannen satt upp en sån "öppen spis/kamin" på väggen. I den är det tre små koppar som man fyller med en slags gel som brinner. Efter att endast ha haft den upp i ca en timma, ger väggen vika å hela kaminen med gel och eld rasar i golvet... gelen sprider sig på golvet å så också elden såklart. Som tur var hade han en kompis i lägenheten och dom fick till slut släckt lågorna och det enda som blev förstört var golvet, väggen och så kaminen då.

Nu har man ju inte tänt en sån om man går ut en längre stund, men det hade ju räckt att han gått ner till tvätttugan.. stått och duschat.. eller vad som helst.. så hade det kunnat sluta värre.

Man får sig allt en tankeställare, trots att det nu givk bra i detta fallet.

Men tänk om man hade kommit hem och sett att hela huset varit övertänt! :(





När brandmännen väl gett sig av efter att ha kollat av allting och "blåst ur" lägenheten med en stor fläkt, så kom polisen... Men eftersom det inte handlade om något brott och att han var hemma när det hände, behövde ingenting rapporteras.  Men vilken eftermiddag!


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0