Majskrok for the first time!

Ska skriva lite mer om själva simmet... senare.... men först ska jag bara skryta lite om va duktig hon var och att vi därför i dag firade med en liten majskrok för första gången!! :)



Ha ha.. Lexie visste inte vad hon skulle göra i början när vi stoppade in den i munnen på henne och satt därför bara där som ett fån och undrade vad fasiken det var som hade hamnat där! (Fick tyvärr inte den första minen på bild...men dessa säger ungefär samma sak)

Efter ett tag tog hon tag i den.... dock fortfarande ovetandes om att den var ätbar! Ha ha.. Men försvann gjorde den!!

Antar att den smälte rätt gött i munnen ändå! :)

Lite nätshopping!!

I går gick kortet varmt i automaterna där ute.... så jag tänkte:

Varför inte fortsätta lite här hemma när jag ändå var i gång liksom!! :)




En liten prinsessa som hon är Lexie (eller så är det bara mammas önskan) så måste hon ju givetvis ha det "finaste och tuttinutigaste" i napphållare & haklappsväg...

Ett dop står ju inför dörren och då ska man vara fin... mycket fin!! Därför tyckte jag att detta skulle passa dagen till ära... Den rosa får nog (tyvärr) stanna hemma.... även om nu "mami" är svag för just den färgen! :)

Ja ja hur det nu än blir så kunde jag helt enkelt inte låta bli!!

Vill bara säga godmorgon!

Nu är klockan snart 08:30 och vi har varit vakna i cirkus en halvtimma....

....och trots att jag inte är någon morgonmänniska så tycker jag ändå om att gå upp rätt tidigt för att få ut det mesta möjliga av dagen. Å speciellt nu när classe är hemma! (sen kan det kanske kvitta)!! :)

Som vanligt låg vi kvar lite å mös med våran tjej innan det var dags att återgå till målning och lite annat piff!

I dag står även babysim på schemat å det ska bli jättespännande att se vad Lexie tycker om det. Tror hon kommer gilla det starkt... men man vet ju aldrig!?  Själv är jag väl sådär sugen på att gå till badhuset men det ska ju inte Lexie lida för! :)



Sådär... Nu ska jag göra lite frukost åt Herr målare och efter det kanske jag och Lexie tar en liten morgonpromenad i SOLEN!!! :)

Vikt och längd!

Ha ha...tackar för Era kommentarer i förra inlägget och tänkte här, efter förfrågan, lägga upp vad Lexie väger och "mäter"  i dag!!

Nu var detta ca två veckor sen, så helt exakt är det ju inte... men då det ju är många läsare som har barn runt samma datum som Lexie är det ju faktiskt lite kul att se skillnaden på dom!



Lexie ligger under "normal" kurvan på vikten (vilket jag också önskar att jag gjorde), och har alltid gjort, men hänger däremot med på längden och huvudomfånget väldigt bra. :)

I och med att hon "klättrar" på sin lilla kurva och är med i utvecklingen så är detta inget som oroar varken oss som föräldrar eller våran sköterska!

Dock hoppas man ju varje gång att hon ska ta det där kliiiivet... och ja... kanske kommer det nu när hon både äter gröt och mat med god aptit på dagarna!! :)

Sååå...vad väger Era klumpidunsar då!! *ler*

Nu och då!

Kan någon säga till min mamma att hon nu ska lägga undan denna (faktiskt på gränsen) alldeles för lilla bodyn!! Jag har haft den sen jag föddes och nu tycker i alla fall jag att det börjar strama lite! :)



Det tycker Lexie ja!!

Jag som hennes mor har lite lätt separationsångest över att behöva lägga undan kläder som hon aldrig mer kommer kunna använda!! TROTS att vi har hur mycket nya fina kläder som helst att använda!!

Men det är något speciellt med dom där första kläderna man köpte innan man ens visste vad som låg där inne i magen! Jag kommer precis i håg när jag beställde detta kitt i från näten och hur jag satt där på stolen och längtade efter den person som gömde sig i min mage! ♥

Nu är det dock dags att säga hejdå till denna mundering... dock kan lillsnärtan fortfarande ha mössan och filten som hör till..så helt hejdå behöver jag inte göra än!! Ha ha...



Sen kan jag ju vara glad över att Lexie varit en liten tunnis då jag har verkligen kunna använda alla kläder läääänge.... och vi har faktiskt nästan haft kläder i överflöd! Men hej... mamma är glad för "jag har nästan haft en ny oufit på mig varje dag i 5 månader"!!!

Men nu är det i alla fall till att säga hejdå till stl. 50 och snart vissa plagg i stl. 56... För in har nämligen stl 62 börjat flytta in!! Wohooo!! :)

Att måla med en bebis!

Det är inte lätt att måla och greja när man har en 5½ månaders bebis i huset!!



Om hon pockat på uppmärksamhet innan så är det här världsrekord tror jag!! :)

Det är som att hon märker att vi är upptagna och då måste stjäla lite uppmärksamhet från målarpenslarna! I går fick vi lite hjälp av Classes mamma som tur var men idag har hon varit med hela dagen.

Klart att det funkar... men man får hela tiden avbryta å leka lite med henne för att sedan försöka få några penseldrag gjorda!

Lexie och jag tog en promenad i morse på 7 km så att Classe skulle kunna greja lite i fred. Kanske tar vi oss en liten promenad hela familjen sen igen.... bara för att komma hemifrån lite!

Glasrummet är nu vitmålat och fint och nu har Classe även börjat med taket i vardagsrum och hall!! :) Det går undan trots en liten förvirrad bebis som inte vet om hon ska skratta eller gråta emellanåt!!

Jaja...hon är ju söt där hon ligger trots allt!

Alla är nu vakna!

Godmorgon mina vänner!

I dag var det jag som vaknade först i familjen... tror jag i alla fall!


Tätt följt av Lexie. Såklart!...Hon verkar liksom ha nåt inom sig som säger att: - När någon vaknar före mig måste jag skynda mig att vakna så att jag inte missar något och/eller råkar ge min mor eller far lite egentid såhär på morgonen!

Tänkte att jag skulle vara lite snäll, och tog med Lexie ut ur sovrummet, och låta Classe sova ut lite till men inom 15 minuter var hela familjen uppe så det hjälpte föga! (ha ha.. vilket ord)

Då alla vaknade strax efter 08:00  så får jag ändå säga att detta blev en perfekt start på dagen!

Jag kan själv!

Det gäller att man som förälder har en nypa tålamod när det ska ätas mat!!

Vid lunch går det bra att mamma eller pappa matar men när det står gröt på schemat då vill Lexie gärna själv vara med att äta (läs gegga)!

Å ja... man ska ju låta dom små utforska saker och ting och i bland får man helt enkelt bara ge efter å låta lillfisan äta själv!!



Det blir en hel del kladd som Ni ser men inget som inte lite vatten kan råda bot på!! Skurborsten till golvet och duschslangen till ungen! :)

Kräftkalas!

Då var vi hemma igen!! Kvällen har bjudit på massa goda kräftor, räkor och svärmors (alltid) goda "hittepå" paj!!



Lexie somnade gott.... men vaknade och ville inte somna om när vi åkte hem så nu ligger hon å tröttar ut sig själv i babygymmet i endast blöja!!

Mamma och pappa ska ta ett glas jordgubbs bubbel å mysa lite i soffan innan det sen är godnatt!! Ja.. å i morgon så fortsätter vi väl med projekt ommålning här hemma.

Kanske kan Ni få lite före och efter bilder om Ni vill?! :)

Mitt Hjärta!

Här har Ni en unge som i dag inte velat gjort annat än att hänga i famnen på mamma och pappa.

Det är inte lätt när man är liten och nyfiken och måste ligga/sitta för sig själv på golvet när mamma och pappa grejar runt omkring! :)

Nä... inte mycket som fallit damen i smaken i dag förutom när hon blivit buren på! :) Skitunge!!!

Nu ska vi i alla fall till Classes föräldrar på en mini kräfskiva... Eller ja.. vi ska käka lite kräftor å räkor i alla fall! :)

Tack!! Jag blir så glad!

Måste bara dela med mig av en kommentar jag fick i veckan!!

Jag blev verkligen så glad när jag läste det  och det är såna kommentarer som gör att jag vill fortsätta att dela med mig av mitt liv till Er!!

Annika har ingen blogg och jag hoppas inte (du) hon tar illa upp att jag publicerar (din) hennes kommentar då jag ju inte "hänger ut" (dig) henne på något vis..mer än med ett namn!

Hej Mia!

Jag vill mest bara säga att jag beundrar dig. Du vågar, orkar och verkar må bra av att bjuda på dig själv och din vardag. Själv är jag mamma till lilla Clara på snart 4 månader. Så fort jag känner mig lite deppig (även när jag e glad=))går jag in på din blogg och får en känsla av att YES, jag är normal, livet går upp och ner när man har blivit mamma.

Jag är ingen "bloggare" men är så himla glad att jag en gång för några månader sedan "råkade" hamna på din blogg. Du ger mig energi!! Har själv en sambo som arbetar i Stockholm på veckorna och ibland även är iväg på helgerna så ibland känns det bara som att usch nu orkar jag inte mer. Och ibland känns det bara weihaaa nu kör vi, jag e fan bäst! Sköt om dig och lilla Lexie och njut av att pappsen är hemma!

Kramar Annika


Ärligt... att någon som inte själv bloggar lägger ner tid att tala om för mig hur mycket jag "peppar" henne tycker jag är så himla gulligt!!

Så tack Annika..du gjorde min dag å många dagar därtill kan jag lova! ♥

Vi blev kvar hemma!

Jag är väldigt nära guldet nu kan man säga!! :)

Fin fin regnbåge som kom fram utanför oss för en liten stund sen då det helt plötsligt kom lite regn i det så annars fina vädret! :)



Ja.. som rubriken löd så blev vi kvar här hemma i stället för att åka ut till kusten!

Det har vart jättefint väder så det hade säkert blivit alldeles alldeles underbart där ute.. men vi kan ju åka ut när som helst så det gör inte så mycket att vi blev kvar hemma.

Vi har fått gjort en hel del i dag och det känns bra. Färg och tillbehör är nu inhandlat till både uterum, vardagsrum och tak! Vi har även hunnit med att provlegat lite sängar då vi för länge sen bestämt oss för att köpa ny!! Hittade en..men vill kolla runt lite till... det är ju inte gratis och då vill man ju att det ska bli rätt!

Lexie har varit hos farmor så vi inte har behövt släpa ut och in på henne i bilen hela dagen!! Det blir ju en del fläng när man ska handla och kolla på massa grejer!

VA?

Lexie fick nya hörselkåpor i går när vi var ute och handla!

Inte för att vi ska göra nåt speciellt... men dom är ju lika bra vid höga ljud hemma (tex: gräsklippning) som vid konserter och liknande. Sen behöver man ju inte ha henne ute när vi klipper gräset, men när jag är ensam så har jag ju ibland inget val å då känns det ändå bättre att hon har dessa på sig å slipper höra det där jobbiga ljudet!

Och så är dom alltid bra att ha i bilen när man åker någonstans då man aldrig vet vart man hamnar!


Jaha.. vad hände här nu då?


Humm.. inte vet jag... men TYST blev det! (skönt och slippa tjatet från dom där som kallar sig mina föräldrar)



MEN... är det ingen som vill prata med mig nu... HALLÅÅÅ...jag HÖÖÖR inget! Ta av mig dom här stora öronen nu tack! :)

Klockan är nu 10:00 och och vi har beslutsångest över om vi ska åka ut till kusten eller om vi ska i väg och köpa färg och börja fixa lite här hemma i stället!? Kanske inte hinner göra så mycket, men att inhandla färg och alla tillbehör tar tid nog!

Vad vi än gör så får Ni ju som vanligt uppdatering!

Babymassage och fikamys!

Classe har åkt ner till stan för att träffa några polare och ta några öl, själv har jag precis gett Lexie lite ersättning (vilket jag trodde jag skulle slippa i kväll då hon i dag fick sin första HELA portion gröt till kvällsmat)!!?

I dag har det rullat på i ett känns det som.

Det började med en promenad på 5,5km... Längre hann vi inte med då jag och Lexie skulle träffa mammorna och barnen på fika (kl 11:00) innan babymassagen började (kl 13:15).

Jaa... och efter dessa två "aktiviteter" hämtade vi upp Classe för att sedan glo på soffor och färg! Passade även på att köpa mig den där stegen från MIO, jag tjatat om, då dom hade rabatt på den just nu!! Kunde ju inte bli bättre... Så i ställer för 990:- kostade den endast 690:-!


Lexie till höger och en av hennes kompisar till vänster passade på att kramas lite innan vi började...eller försökte dom brottas kanske?

Babymassagen var mysig.

Våra barn är ju egentligen lite stora nu när vi började.... men innan sommaren startade dom inga kurser och sen blev det ju semester. Hur som helst så valde vi ändå att köra på nu till hösten å jag kan tänka mig att det var lika mysigt nu som när dm skulle varit små!

Kanske att det krävs lite mer av en som förälder då dom ju är så medvetna och nyfikna på allt... men jag måste säga att alla skötte sig exemplariskt! Lexie blev dock lite hungrig i slutet så vi fick avbryta en liten stund å käka..men sen fortsatte vi!



Jag kan också meddela att det var en trött Lexie som lämnade Öppna Förskolan i dag! :)

I morgon packar vi bilen och åker ut till kusten och båten. Om vi stannar över får vi se... beror lite på vädret!!

Sov gott allihopa!

Gårdagen!

Att vädret kan variera så från dag till dag är ju helt knäppt!

Från att ha varit huuuur fint väder som helst i förrgår till att vara ett riktigt ruskväder i går. I bland spricker det ju upp ute på kusten med inte igår.

Det är alltid mysigt att vara på kusten men när det är dåligt väder och i slutet på säsongen känns det rätt vemodigt att vara där ute.

Här kommer några bilder från gårdagen... Vi hämtade som sagt båten... och så åkte vi till Hunnebostrand och käkade på Bella Gästis! Det var mysigt i alla fall... :)


Lite dålig kvalité på mobilkorten men dom får duga...

Nu är klockan snart 09:00 och vi tänkte sticka ut på en promenad. Sen klockan 11:00 ska jag och Lexie träffa "mammorna" och efter det sticker vi alla på lite babymassage!

Sen i eftermiddag ska vi åka å titta på lite nya möbler, färg och tapeter! :)

Att pappa är hemma...

...Tycker Lexie är jättekul...

....men i morse undrade hon nog vem det var som inkräktade i vårat kök och i våran frukostrutin där mamma brukar servera gröten och INGEN annan! :)


Vem är den där killen som är i vårat kök egentligen?


Humm... något är det jag känner igen... men ska man skratta eller gråta... det är frågan!?


Äsch.. skit samma... Han ser ju rätt rolig ut trots allt så jag lägger av ett gapskratt åt honom!! :)

Lexie sken upp som en sol i går när pappa kom ut från flyget (och jag med)! Vilket hon i och för sig gör mot alla hon träffar det lilla charmtrollet.

Men som sagt... i morse var det en lite avvaktande dam som tittade efter Classe vart han än rörde sig i köket. (Självklart var jag tvungen att ta fram kameran och dokumentera) Å mata henne... Nej... det gick inget vidare... det skulle mamma göra!!

Lexie knorrar väldigt sällan över att vara hos andra.... eller att bli matat av andra.... och är egentligen heller inte speciellt mammig av sig vilket jag tycker är väldigt skönt! Men jag tror att det i morse kanske blev lite konstig då något annorlunda utspelade sig i (vår så kallade) "hemmamiljö"!

Det jag menar är att här är det ju oftast bara hon och jag som vaknar upp tillsammans när Classe varit borta... och efter en månad är det väl klart att hon, trots att hon är liten, ändå märker av att någonting är annorlunda!? Och även om jag haft folk som sovit över är det ju ingen annan än jag som tagit hand om henne på morgonen! Så lite mammig kanske hon blev i morse trots allt...

.....Men resten av dagen har inte varit några problem och Lexie och hennes pappa har busat hela dagen utan en endaste tår.

I morgon är en ny dag och då gör vi ett nytt försök (nu när hon fått umgåtts en hel dag med sin pappa).

PS. Nu ligger far och dotter i vår säng och snusar i kapp och jag måste nog gå in och njuta lite av att äntligen  ha dom tätt intill mig båda två igen! DS.

Kurragömma och lunchmöte.

Vart är mamma?




Där var hon ju!!




Hinner inte skriva nåt nu då jag blivit inkallad på ett lunchmöte på jobbet (Alla tjänstemän så inte bara jag alltså...PHU)!

Efter det åker vi ut till kusten å kör tillbaka båten till båtplatsen som varit inne för lite service!

Hörs senare...

Snart så....

Kommer Ni i håg när jag skrev det HÄR!



Det gör i alla fall jag och det var ingen rolig morgon...

Men det har gått fort... jätte fort!! Känns faktiskt inte som att det var så länge sen jag satt här i soffan och skrev ner dom där raderna!

Det värsta är väl att man snart sitter här igen med den där klumpen i magen och ännu 4 veckor har gått! Fast de tankarna måste jag försöka tränga bort nu när Classe äntligen kommer hem igen! Å det brukar ju gå bra så jag ska nog fokusera på rätt saker den här gången också!

Nedräkningen har börjat och om 2 timmar står jag där på Landvetter med öppna armar och kanske en liten tår i ögat... precis som när han åkte!! :)

Men i dag är  det glädjetårar!! ♥

En bra tisdag!

Det är inte ofta jag säger det... att det är en bra tisdag alltså (som Ni vet är det min värsta dag på veckan)!!

Men idag... I DAG är den bra!!! Den började bra... och kommer så fortsätta också....



  • Solen skiner och det är klarblå himmel ute!!
  • Vi har varit ute på morgon PW (7km)
  • Jag ska (om en timma) möta upp Anneli från jobbet och äta Thailunch med henne.
  • Och i kväll sticker jag till Landvetter och hämtar hem min sambo från de sju haven!! ♥
Jag sa ju att det var en bra tisdag!! :)

Vad säger Ni...

...Om jag säger att jag och Lexie varit ute på en mils promenad i dag?

Med lite jävlar anamma innan... sköna skor och bra musik öronen går allt! :) Å så hjälper det ju till att vädret är bra ute också!!



Jo, det här med promenader är något som jag aldrig riktigt fått kläm på (innan jag blev gravid)!! Jag tyckte rent ut sagt att det var jäkligt trist och förbannat tråkigt. Tills jag ändå dom gångerna gick ut och kände hur skönt det var. Tyvärr sporrade det mig inte nog och jag fortsatte tycka promenader var rätt tråkiga!

Sen blev jag gravid... å herre jävlar vad promenader jag skulle gå.... trodde jag!!

Herreguuud... nu när jag inte jobbade skulle jag ju kunna gå upp varje morgon å ta lååångpromenader och jag skulle ju även hinna med någon på eftermiddagen.

Det jag inte visste då var att det tar lite tid att vara mamma och att det inte alltid är så att man har orken till att gå ut även fast man borde!! Barnet bestämmer liksom med sina mat och sovrutiner i början samtidigt som man inte är så jäkla pigg och stark i kroppen efter en förlossning! (Vilket jag aldrig fick höra innan)

Nu däremot börjar jag tycka att det är lite roligt å ser det som träning.. Jag måste börja komma i form och att köra en PW ett par dagar i veckan på 5-10km känns som en bra start!!

Dagens pepplåt.... som jag blev extra taggad å köra på av idag... är denna! Högt ska den spelas också!!



Chris Brown feat. Justin Beaber - Next to You!! En riktig Mialåt så att säga... ha ha.. det tar ett tag innan den kommer i gång.. men sen jäklar! :) Skönt beat liksom!

Nu ska jag göra mig i ordning och köra ner lillskruttan till farmor så jag får lite egentid!! Skönt!!

Nyduschade!

Här steg vi upp i ottan som vanligt och efter lite mys och lek i sängen, i ett försök att trötta ut lillan och få sova lite till, fick jag till slut ge upp!!

Lexie fick ligga lite på golvet i sin "myshörna" en stund! Men nu för tiden kan jag inte lämna henne en minut knappt... hon sticker i väg på en gång. Antingen rullandes eller så ålar hon sig fram som en tusenfoting. Helt plötsligt hör man ett DUNK..och då vet man att hon rullat ut på golvet! :)

Nu ligger Lexie och sover i sin vagn efter en välbehövlig dusch då hon tidigare åt sin morgongröt själv idag! Jag säger bara SANERING av barn, mig själv och kök :)




Nu ska jag ta hand om tvätten som jag la i tidigare i morse och sen tror jag att det blir en liten förmiddagspromenad efter att Lexie vaknat och fått lite ersättning!

Vad resten av dagen har att erbjuda vet jag inte.. men nåt skoj ska vi väl hitta på! :)

Promenaden!

Det blev en tur på 7 km och vi var väl ute i ca 1h och 15 minuter!



Har börjat använda RunKeeper på mobilen!

Den räknar ut sträcken man tagit sig fram på.. vilken tid.. kalorifrbränning osv... Kaloriförbränningen säger ju inte skit då den inte är kopplad till någon utan bara räknar ut nåt slag meddeltal så det får man ta med en liten nypa salt!

Vet som sagt inte hur pålitligt sträckan å det är heller.. men det måste ju stämma någe sånär i alla fall även om den inte bli EXAKT! Som vanlgit blev det en del uppför å jag var dysvett när jag rullade in på gården med Lexie.

Gött var det hur som helst!!

Hej...jag kan vara Er slav! :)

Nu tar jag med mig den lilla skruttungen ut på en promenad!

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt och vi har inte kommit iväg någon stans ännu!



Kom ut en liten sväng förut men då kom en liten grannflicka å tjöta hål i huvve på mig och långpromenaden fick bli en kortpromenad... med grannflickan!! :) Hon hade 10000 frågor och erkände att hon var nyfiken. Hon var 8 år och kom från Grekland.

Sen san hon lite snyggt att hon hade väldigt god hand med barn och kunde tänka sig tjäna lite pengar på att passa just barn!! Ha ha.. förstod vart hon ville komma men sa att Lexie nog är lite för lite för det än...men att hon gärna fick återkommer nästa år! :)

Då sa hon att hon även gillade trädgårdsarbete.... WHAT??? 8 år och gillar trädgårdsarbete... Ja.. och diska kunde hon också kunna tänka sig göra... för att tjäna lite pengar då såklart! Berättade att vi hade diskmaskin och inte hunnit göra så mycket i trädgården än då vi ju precis flyttat in!

Då sa hon att hon hon alltid varit så nyfiken på att se hur det såg ut här inne. Hon vill alltså in... In i huset!! Men då jag ju var på väg ut å stod ute på trätrallen i fram (där hon dessutom letat sig upp) så sa jag att vi ju nu var på väg på promenad!

Hon tyckte att vi kunde gå en sväng runt kvarteret... och ja.. det gjorde vi... sen ropade hennes mamma på henne och jag gick hem, låste å har nu suttit här inne!! (Hon cirkulerar fortfarande här utanför med sin cykel)

Ha ha.. i bland är dom för roliga!!

Dove intense repair balsam!

Jag har ju som buzzador haft möjligheten att testa Dove Intense Repair Express Intensivbalsam.!



Jag har använt det varje gång jag tvättat håret och jag måste säga att det är väldigt bra om man har lite "tovigare" hår!! Typ som lockigt... eller om man haft det uppsatt och håret snott i hop sig.

Om håret fått någon bättre kvalité kan jag inte riktigt svara på då jag TYVÄRR tappar massa hår efter att jag ammat!! :(

Men just därför är detta balsam bra då det slätar ut håret vid användning och jag behöver inte slita extra mycket i det för att få ut dom små tovorna längst ut i topparna!!

Ett litet tips alltså....

Dove Intense Repair Express Intensivbalsam.


Och ja... vill Ni själva bli en Buzzador klickar Ni HÄR!


Lite nya smaker fick det bli!

Trots en tidig lördagskväll är jag i dag trött som bara den!

Somnade faktiskt redan vid 21:30 i soffan framför tv: men vaknade vid 22:00 tiden av att Lexie knorra lite i sovrummet. Gick in, stoppade in nappen och stoppade om henne å bestämde mig för att själv gå å lägga mig!!

Somnade nog på 5 minuter tror jag. Men sen var det dags för mat vid 23:00 tiden och blöjbyte, bus och lite mat igen vid 04:30 tiden för att sedan vakna vid 07:15 tiden!!

Lexie somnade en halvtimma förut å jag detsamma... fast för mig blev det inte längre än 5 minuter då Lexie vaknade precis när jag slumrat in!! TYPISKT!!

Jaja.. jag piggnar nog till snart... har ju som sagt ändå fått rätt så många timmars sömn om man jämför med andra nätter då jag gått å lagt mig betydligt senare!



Gårkvällen spenderades annar i går på Maxi stormarknad!! Ha ha... vilken lördagskväll... det hade jag väl aldrig gissat för ett år sen! Men det är så det kan bli när man är "ensam" mamma och har tråkigt!! :)

Ja.. dels behövde jag handla lite och när jag väl var där så gick jag runt å strosa lite och kollade på alla andra grejer dom har där. Det är ju som ett stort köpcenter... och det gäller att passa på när inte Classe är med.. För han gillar INTE att gå där inne å små strosa!! Hihi...

Slog till på två nya pyjamasar till Lexie.. för är det något hon har dåligt av nu är det just pyjamasar! Och så köpte vi lite mat till henne också. Hon har ju tidigare bara ätit puréer av olika slag samt smakoptioner av gröt. Men nu... nu ska lilltjejen få smaka på riktig mat (för 5-6 månader).

Ska bli spännande å se vad hon tycker om det!?



Men en fråga.... hur mycket brukar Ni era barn? En halv burk typ eller kanske bara 1/3 del... en hel känns lite väl mycket att börja med när man förut bara ätit några teskedar/matskedar.. Eller ja.. det skulle hon aldrig få i sig ändå vår lilla docka!! :)


Inbjudningar!

I veckan som var så kom våra dop inbjudningar som jag fixat i ordning! Kände nu för en paus i mitt arbete och började fixa med kuverten som sedan ska skickas iväg!



Det var inte helt självklart att det skulle bli dop från början då vi även disskuterade namngivning! Men efter lite funderande fram och tillbaka kom vi ändå fram till att vi skulle ha ett dop trots allt!

Dopet kommmer att hållas här i Trollhättan och jag hoppas ju givetvis att familjen och släkten runt om i Sverige har möjlighet att ta sig hit!

Spännande!

Kusten!

I torsdags, efter att Lexie fått sin vaccination, tog vi ju en tur ut till kusten med "farmor och farfar"!

Det blev en helt underbar dag vädermässigt och medan farfar Janne körde över vår båt till Bohus Malmön så strosade vi "tjejor" runt på smögenbryggan tills det var dags att ta färjan över och hämta  honom!



Ja, det var minst sagt en härlig dag!!

Nu ska jag passa på att hänga lite tvätt och städa undan lite här hemma! Lexie har precis blivit hämtad av farmor och då gäller det att utnyttja tiden väl! :) Helst skulle jag bara vilja ligga på soffan men det kanske jag hinner göra en stund när jag är klar och innan jag hämtar hem lillfisen igen!

Hoppas Ni också har en solig och härlig Lördag!?

Min fredagkväll!

Bestämde mig för att ta ett bad i kväll!!



Lagom tills vattnet var upptappat vaknade såklart Lexie!

Så det var bara för mig avbryta mitt mys, ge henne lite mat och nanna om henne. Som tur var så somnade hon ganska snart igen och vattnet jag tappat upp var så varmt så det var alldeles lagom när jag hoppade i!

Till detta avnjöts ett glas Herrljunga äppelcider! :)

Mys! ♥

Att träna!

Jag tror minsann det är någon som börjar "krypträna" här hemma! :)




Även om det kommer dröja ett par månader till innan hon kommer sticka i väg på alla fyra så verkar det ju i alla fall som att hon börjar förbereda sig!

Rätt var det är så rullar hon runt... skjuter upp rumpan mot luften samtidigt som benen åker in under magen... Sen ligger hon där och kämpar tills hon är alldeles slut och jag får rycka in och hjälpa henne vända om igen! ♥

Lugn dag hemma!

Måste ju tala om hur det gick med Lexie i går efter vaccinationen!



Det gick huuuur bra som helst... Hon var helt som vanligt!!

Vi åkte med svärföräldrarna ut på kusten och jag var lite orolig att hon skulle få feber och börja knorra. Men så tänkte jag att det är väl inte värre att vara där än hemma. Men jag hade ju som sagt inte behövt oror mig så hon var en liten solstråle hela dagen!!

I dag däremot har hon sovit lite mer än vanligt och gärna varit i mammas famn men dock ingen feber! Men jag ska nu erkänna att hon faktiskt fortfarande har sin pyjamas på sig!! :) Men när man är sådär lite trött och gosig så är det mysigt med pyjamas på! Dessutom har det regnat i stort sätt hela dagen här  så vi har inte kunnat gå utanför dörren!

I kväll blir det mys kväll framför tv:n! Frågan är om jag ska köpa mig lite mat eller tillaga något här hemma? :)

Vaccination nr 2!

Jaha.. då har det gjort lite ont i mamma hjärtat i dag då! ♥

Lexie har fått sitt 5 månaders vaccin och hon blev väl sådär lagom nöjd när dom stack henne.

Dock slutade det som sist... att hon slutade skrika så fort hon fick komma till mig! :) Sen sov hon en timma, åt lite gröt... å nu (3½timma efter vaccinet) är hon på topp!!



MEN... jag vet att kan komma att få äta upp detta då de flesta barn får feber och blir lite kinkiga! Hur blev Era barn?

Kanske lite taskigt att filma när hon får sprutorna men eftersom pappa inte är hemma vill jag att han också ska få uppleva lite smärta i pappahjärtat så han vet hur jag har det här hemma! :)

Närå.. men jag tycker det är lite roligt att ha samtidigt som pappa inte kunnat vara med vid någon vaccination och då får se det på film i stället!

Och självklart delar jag ju med mig till Er också!!

Om ett år så...

Vad säger Ni om jag säger att jag köpt ALLT det här (plus en pyjamas som inte är med på bild) för ENDAST 439:-



Då jag redan har HUR mycket kläder som helst till Lexie i storlekarna 56 - 68 så köpte jag på mig lite på rean till nästa sommar.

Alltså kan man säga att jag ligger steget före lite här.

"Barnmode" går ju inte direkt ur tiden som våra kläder gör och detta kommer vara lika sött nästa sommar som det varit denna sommar!! Om inte sötare bara för att det var så billigt! :)

Älskar att göra såna här klipp!!! :)

Allt detta + pyjamasen skulle egentligen ha gått på i runda slängar 1250 spänn!!

En snabbis!

Huua... det åskar ute... å inte lite heller!! :(

Lexie har precis somnat i soffan och jag ska strax i väg på information om babysimmet som börjar om några veckor!

Carolina och Viggo åkte i förmiddags och vi har haft det jätte trevligt. Vi har ju båda väldigt glada och sociala barn (!) så det har inte varit några problem för med öre! :)

I går tog vi en promenad ner till stan och fikade lite för att senare på kvällen käka lite Thaimat. Vi delade en flaska rött och satt och pratade fram till midnatt. Sen var det två trötta mammor som bestämde sig för att gå och lägga sig!!



I dag har Lexie och jag "gjort" köpcentret här i Trollhättan!

Först blev det manikyr för "mami" och Lexie tittade snällt på och undrade lite när hon får börja med såna saker! :)

Sen blev det shopping till Lexie för hela slanten. Själv fick jag nöja mig med en tröja, en kaffeburk och en teburk.... bara. :)

Visar Er våra inköp i kväll!! Jag har fyndat kan man säga!! :)

Rätsavtning!! ;)

Fick en kommentar från min far i förra inlägget...och ja.. han har kanske rätt!! :)

Om du lär dig stava vuxen rätt kanske du blir så vuxen att du börjar tycka om både te och kaffe.

Ärligt talat vet jag inte hur jag tänkte när jag stavade vuksen med K när jag vet att det stavas vuxen. Jag kommer i håg att jag tyckte att det såg lite fel ut men fortsatte bara att skriva och sen "posta" inlägget utan att korrekturläsa!!



Det här händer titt som tätt och jag får då och då kommentarer från Classe och andra( i min familj) att jag inte stavat rätt!

Ofta är det för att jag skriver så "snabbt" å mina långa naglar haqmnar (ja ni ser) på tangenter bredvid den bokstav jag egentligen ska skriva eller att orden sitter i hop på fel ställen då space knappen inte tryckts ner ordentligt!

Hade väl inte 5:a i svenska men väl en 4:a...så någon stavningskurs behöver jag väl inte gå.. dock kan jag bli bättre på att korrekturläsa och itne (ännu ett vanligt fel) använda ord som ajg (se där ja...)inte kan kan stava till!

Som Ni ser hamnar gärna bokstäverna i fel ordning och detta vet jag om och behöver bli bättre på... jag vet ju hur det stavas men när det går av bara farten är det lätt att det blir fel!

Tyvärr kommer Ni nog fortsätta se att det är lite felstavat här och där i bloggen!! :)

Nu ska jag börja göra mig i ordning för i dag kommer Carolina och hennes söta lilla Viggo och hälsar på!

Varmt och gott!

Jag är en såndär tråkig person som inte är speciellt förtjust i varken kaffe eller te!

Jag kan dricka båda dera men helst dricker jag det barnen dricker... dvs saft, dricka, juice eller vatten! Så på den fronten har jag inte riktigt blivit vuksen än!! :)



Men så i dag när jag var och handlade så blev jag grymt sugen på löste.

Sagt och gjort blev det en lien påse med underbart doftande te och nu sitter jag här uppkrupen i soffan och myser med mitt varma goda härligt te i världens största tekopp! :)

Riktigt gott.... och mysigt måste jag säga! :)

Ge mig lite energi tack!

I dag är en sån där dag då jag tycker lite extra synd om mig själv och önskar att jag hade en sambo som kom hem efter en helt vanlig dags arbete.... och rent ut sagt... löste av mig!!

Inte för att Lexie varit extra besvärlig eller något utan helt enkelt bara för att hennes mamma känner sig trött!!

T.R.Ö.T.T...och hängig!!!




Jag har packat upp alla grejer... tvättat... lekt...burit... matat... hängt tvätt... vyssjat...och tryckt i mig en alvedon i hopp om att känna mig lite piggare. Men icke... Tuppade av i soffan förut av ren utmattning när Lexie väl somnat.

Behöver jag säga att jag gärna hade sovit lite längre om det inte varit för att JAG...JAG....JAG... var tvungen att gå upp å ta hand om denna goa lilla unge som tydligen hade sovit klart... när jag för en gång skull tillät mig själv att lägga mig på soffan i stället för att greja!



Bara att bita i det sura äpplet och fortsätta greja...för i morgon får vi ju besök och då ska här vara undanplockat...en tur till affären behövs också... då vi ju varit borta i över två veckor!!

Ser dock fram mot besöket i morgon väldigt mycket!! :)

Paus!

Tar en paus i mitt stök och bök och visar Er mina fina skor som jag impuls-shoppade på ICA Maxi här om dagen för det otroligt braiga priset 49:-! :)



Visst är dom väl söta!!

Om Ni undrar vad det är för prickar jag har på foten så är den ena en liten "skönhetsfläck" och den andra en sårskorpa! :)

Då så...

... Då var dom 20 milen i bilen avklarade och vi är åter igen hemma i Trollhättan!



Borta bra men hemma bäst är ju ett uttryck många tycker stämmer!!

Jag vet inte riktigt om jag håller med där!! Jag trivs att vara på väg...att vara i väg...och att sticka i väg!! :) Därmed inte sagt att jag inte trivs hemma.. men det BEHÖVER heller inte alltid vara bästa här hemma.

Det som skulle bli 4-5 dagar i Karlskogar slutade med 16 dagar!! Å ja.. det här var väl första gången jag verkligen använt det mesta i min packning då jag ju ALLTID packar med för mycket.

Det är först nu jag förstår hur alldeles för mycket kläder och skor jag har med mig när jag åker någonstans. T.o.m Lexie har kunnat ha en ny outfit VARJE dag!! :)

Nu har vi en fullspäckad vecka framför oss med besök från Carolina och Viggo...tätt följt av information om babysim samt 5 månaders vaccination!!

Sååå....Hej måndag och ny vecka!!




Hipp hipp hurra...

.....för idag fyller (både) min pappa och svägerska år!!



Vi har käkat frukost i sängen och Lexie klädde ut sig till paket dagen till ära!!

Jag fixade min present här om dagen då jag stylade om deras fönster i tvättstugan! Det blev inte så bra kort nu när jag skulle ta, då det var så ljust ute,  och jag fick dra ner persiennen.... men ett litet smakprov ska Ni ändå få!



Sen måste jag ju även visa vad min brorsdotter (9år) hade gjort till sin mamma!!

Hon har gjutit i betong och målat helt själv!! Jag blev jätte avudnsjuk och vill också ha!! Det skulle passa så bra i vårat hem och så är det så kul när det är hemmagjort tycker jag. Speciellt av någon man känner! :)

Visst är dom fina!!!

Eftersom det är ett tag kvar tills jag fyller så ska jag lägga en beställning så att hon tjänar lite pengar och kan fortsätta hålla på med sin nya hobby!

I eftermiddag blir det kalas hos pappa och efter det lämnar nog jag och Lexie de Värmländska skogarna för den här gången!


Mia vill ha!

När Classe kommer hem ska vi börja fixa lite i huset ÄNTLIGEN!!!

Vi ska måla, tapetsera och köpa möbler!! Men jag har redan börjat... i mitt huvud!! :)

 

Ingen billig histora!! Men snygg är den!!

Vi behöver en bokhylla som vi ska ha i "bibloteket" (låter finare än vad det är..haha) och i stället för en Billy bokhylla (som alla har och som det säkert kommer att bli) vill jag ha denna!!

Får se om Lext går med på detta !? :) Ni hittar den på MIO för nedsänkt pris 3490 SEK!!



Och så vill jag ha stegar... stegar och åter stegar... Kan tänka mig en hel drös faktiskt!! :) Finns också på MIO men just dessa är faktiskt från ELLOS! Finns ju i olika utföranden och det behöver inte just vara dessa.. men I like a lot!!



Sen vill ja ha lite nytt i sovrummet också... dessa finns tyvärr bara i vanlig storlek. :( Vi använder alltid ett JÄTTE täcke  på 240x220...men det finns ju inget som säger att vi kan variera oss lite! :)

Listan kan göras lång och detta var bara några utav sakerna Mia vill ha!!

Dagens bebisoutfit!

Eftersom vi gick upp tidigt i morse antog jag att höstvädret skulle göra sig påminnt på morgonen så jag byllsa på Lexie både body och tjock tröja!



Det visade sig 30 minuter senare när solen kom fram att det var alldeles för varmt! Nu är det bara body på och vi har hängt ute på gräsmattan där vi lekt och sovit om vartannat!! :)

Nu håller jag på att svettas i hjäl och sitter inne å kollar på nån gammal Bonde Söker Fru repris!! Å herregud vad jag stör mig!! Tål inte den där smöriga skåningen Johan eller vad han nu heter..och inte vissa utav tjejerna heller för den delen....men jag behöver ju heller inte titta! :)

Tror jag tar å fixar mig lite lunch i stället!!


Nyvaken hela da´n! :)

Jag somnade klockan 04:00 i natt!!! KLOCKAN FYRA!!!



Typiskt nog hade jag lovat min storebror att köra honom till jobbet imorse... så det var bara att kliva upp i ottan och lämna honom för att sedan sticka och handla lite inför kvällen (Ja..jag stannar i dag också)!!

Jag skulle bara köpa lite färsk pasta..grönsaker å lite snacks å dricka till barnen... det slutade på 557kr!!

Vad hände där liksom??


Okej.. jag slog till å köpte avocado å lite grejs för att göra en förrätt... men ändå.. 557 pickadoller för lite fredagsmys!!  Å då drog dom dessutom av 36:- som jag hade i rabbat på COOP kortet!! 

Jag är absolut inte snål..men ändå (liite) ekonomisk (kanske inte enl Classe men)....tacka vet jag lågpriskedjorna!! :)

Hoppas Ni får en NICE fredag!

Ännu en dag har gått!

I dag har vi egentligen inte gjort många knop (fixat lite presenter och varit hos pappa och Anna-Lena) men jag känner mig ändå rätt trött!! Kanske just därför?



Vädret har varit bättre i dag så jag har, när Lexie sovit, passat på  att sola lite. Ingen "långsolning" direkt men jag slocknade i typ 20-30 minuter och DET kan bero på att Lexie i natt var klarvaken både vid kl 03:00 och 05:30!!

Och så var det det därmed platsen i sängen!? Hur kommer det sig alltid att den minsta familjemedlemmen är den som ALLTID tar störst plats?

Som tur är så sover ju Lexie annars i sin säng...resesäng..eller insats (beroende på vart vi är)... men när hon vaknar sådär på natten och inte vill somna om... brukar jag alltid ta upp henne så hon får ligga tätt intill!! Vi somnar båda gott men det slutar oftast med ett ben ner i golvet eller att jag ligger och halvbalanserar på kanten utav sängen.

Det slår aldrig fel... och det spelar heller ingen roll hur stor sängen än är! :)


Nu ska Ni få höra!!

Hur kan man bli så exalterad när man får se något för första gången!! Ja nu pratar jag ju givetvis om något som Lexie gjort för första gången!!

De må vara en tillfällighet... men ändå!! Det är stort... MYCKET STORT!! Ha ha...





Lexie har ju sedan en tid tillbaka rullat från rygg till mage men aldrig tvärtom! Jag har nog inte ens sett att hon gjort några större försök heller när jag tänker efter.. Hon har i stället kört "ostbågen" som jag kallar den å skjuter sig uppåt som en mask liksom! :)

Men så idag när vi stod och tittade på henne efter att hon vänt sig på mage...hände det....hon RULLADE runt till rygg igen.. Inte "fram och tillbaka" utan ett helt varv!! Å herregd så glad jag blev!! Jag hoppade och skuttade som en skållad gris!! 

Lexie undrade nog lite vad jag höll på med...men flinade tillbaka på sin mamma som att hon förstod att hon gjort något bra!! :)

Som sagt.. det må vara en tillfällighet men ändå så roligt att se!! Mitt lilla ♥ som i morgon blir 5 månader!!

När Lexie är arg!!!

Det är ju sällan man lägger ut kort på sitt barn när den är på sitt sämsta humör... Kanske för att man inte tänker på att man ska ta fram kameran å fota och förlänga lidandet för den lilla....men nu hade jag kameran bredvid mig och här ska Ni få se hur Lexie ser ut när hon är missnöjd på mamma!! :)


Mamma... du fattar ju ingenting... Ta bort den där jäkla kameran!!


Jag kommer (förmodligen) svälta i hjäl den här gången också...
 

Dumma Mamma...ge mig mat NU!!

Oftast vill hon (som sagt) bara tala om att hon är hungrig och blir då lite frustrerad för att jag inte förutspått det och redan tryckt in maten i munnen henne!

När hon väl får maten... låter hon som hon aldrig fått mat i hela sitt liv förut... muuummm uuummmn muummm ummnumnn.... sen går ögonen ihop i körs på henne å så tuttar hon i sig allt mellan 100-150 ml för att sedan falla i trans och somna!


Det kanske är fel att jag "skämtar om att Lexie svälter ihjäl"  då det faktiskt finns barn och vuxna som gör det.... Men därför vill jag även i detta inlägg passa på att tala om att vi skänkt ett fyrsiffrigt belopp till barnen i Afrika SOM just svälter på grund av torkan där nere! Det är hemskt... och även om man inte kan skänka stora summor så gör även en krona... tio kronor...hundra kronor... väldigt mycket i det långa loppet om alla hjälps åt!

Här har Ni en länk till Läkare utan gränser om Ni vill ge en liten slant!!

BURR BURR!

I dag vakna vi upp till rena höstvädret kändes det som!! Eller ja.. det är väl det här som är Svensk sommar tyvärr!!



Regna gjorde det också ett tag så det blev regnkläder på för barnen när dom gick ut. Själv kör jag mysbyxor...osminkat och tofs! Den osminkade sanningen så att säga!

Nu ser jag att klockan inte ens är 12:00... Herregud...och jag som redan har hunnit med att äta frukost..sovit förmiddagslur och varit ute i lekparken med Alwa och Lexie! :)



Senare i dag ska jag åka in till Helena i Degerfors och hälsa på lite!! Detta innebär ju dåååå...att  jag inte åker hem idag heller! :)


En liten promenad!

Ja, det fick det bli ner till mamma och Olle!

Gud så skönt det var att få komma ut å gå lite... har inte tagit en endaste långpromenad sen jag kom hit. Ja...inte för att detta var nån långis direkt men skönt var det.



På vägen ner ringde jag även upp min kompis Emma för att kolla om dom var hemma! Tyvärr (för mig..kul för dom) så var dom i Varberg på semestser. Så vi får försöka ses en annan gång i stället!

Nu ska jag glo lite på tv innan jag intar position raklång i sängen! Hoppas Ni haft en bra tisdag!? Tisdagar som ju annars kan vara rätt så tråkiga tycker jag!!

Hur ska vi göra?

Nu är det två veckor sen Classe åkte till sjöss och samtidigt som det har gått fort så känns det ändå som väldigt väldigt länge sen!



Lexie och jag har ju större delen av tiden varit här i Karlskoga då vi ju åkte hit på fredagen efter att Classe åkt! Tanken var ju att bara stanna över helgen för att seda åka hem igen. Men med ändrade planer så blev det ju inte så och vi bestämde oss för att stanna kvar här ett tag till!

Men nu är jag kluven!! Ska vi åka hem eller stanna kvar ett par dagar till?



Samtidigt som det är skönt att komma hem till sitt så kommer det också bli väldigt tomt, tyst och tråkigt! I alla fall första dagen hemma. Sen kommer man ju snabbt in i gamla rutiner igen. Och det är just det jag saknar lite nu även om vi egentligen har några!! :) Det jag menar är att inte behöva bo i en resväska och full bagagelucka så fort vi ska förflytta oss någonstans!

Hur som helst så stannar vi tills i morgon å så tar vi en dag i taget... (och känner jag mig rätt så blir vi säkert kvar här ett tag till)!!

Så spännande!!

Jag måste bara berätta det här då jag får såna "flashbacks" från när jag själv gick i väntans tider! :)

En utav mina gamla kompisar här i Karlskoga är precis i den situationen som jag befann mig i för ca 5 månader sen!!

Sen jag kom hit till Karlskgoa har jag tänkt på henne då jag vet att det nu snart skulle vara dags! Och ja.. det visade sig att hon gått över nästan två veckor då hon igår ringde mig för att få lite råd om hur hon skulle göra... och hur jag hade haft det innan vi åkte in till förlossningen!!

Jag har ju inte skrivit någon förlossningsberättelse här än å nu är det väl änna försent? Men hur som helst så gick jag med förvärkar i typ 3 dygn innan Lexie ville komma ut!!! Dom hemskaste dagarna i mitt liv käns det som. Eller nej.. men dom två sista dygnen var inte jätteroliga om jag säger så!!


Jag med min jättemage och min TENS maskin som hjälpte föga!!

Nu satt hon i samma sits och visste inte hur hon skulle göra... skulle hon åka in  eller inte. I bland kom värkarna jätte tätt medan dom senare kom mer sällan!! Personalen sa olika saker till henne då hon ringde vid olika tillfällen och nu kände hon att hon inte orkade mer. Och jag förstår henne... hon var nu innte på dag 4 och visste ju inte om det hänt något eller inte då dom inte kollat  henne. Hon hade fått komma in i förrgår kväll för att få en brickanyl... UTAN att dom undersökte... har ni hört på den eller!!! Har man gått i 3 dagar och haft ont vill man väl fan att nån ska kolla åse om nåt är på gång eller!! Men nej.. dom hade bara skickat hem henne igen då hon inte hade tillräckligt täta värkar!!

Jag gav förslaget att ringa å säga som det var. Att NU ORKAR JAG INTE MER!! Jag skiter i vad Ni säger..Vi kommer in NU å då vill jag ha en undersökning!!


Precis utanför förlossningen...Spänd av förväntan!!! Ca 5 timmar senare kom Lexie!

För några timmar sen fick jag ett sms där hon berättar att dom nu, äntligen, snart ska få träffa deras bäbis!! Jag blev så himla glad att ögonen började vattnas på mig inne på IKEA!! Så glad för deras skull och så glad att hon ville höra av sig till mig och berätta!!

Nu önskar jag henne all lycka till och det ska bli så spännande å få höra hur det har gått och vad det blev för en liten krabat!! ♥

IKEA!

Det blev IKEA för mig och svägerskan (tillsammans med dom två minsta) medan brorsan tog med dom andra ungarna på 3D bio.



Som vanligt kommer jag ut med mer än jag tänkt mig...dock INGA värmeljus (eller ljus över huvud taget) den här gången!! :) Men jag hittade bla. en lampa som jag funderat på ett tag som nu var nedsasatt då den ska utgång och det fanns bara EN endaste kvar!!  Så den roffa jag åt mig så fort jag kunde!!

1600 kr fattigare men oj så fint det kommer bli där hemma när jag får styla i ordning lite när jag kommer hem! :)


Efter IKEA stack vi in på Willys å handlande och nu när jag kom hem hade jag fått en kommentar från denna tjej att hon kännt igen mig där inne.. eller ja.. hon var inte riktigt säker så därför skrev hon å fråga om det var jag! Å ja.. det var det och jag vet precis vem hon var nu också efter att hon förklarat vart/när hon såg mig! :)

Det är inte första gången någon känner igen mig vilket ju är lite roligt... eller ja.. det visar ju bara på att världen är rätt så liten!! :)



Ut kom två näjda shoppingtjejer som båda fått vad dom vill ha!! :)

Nu ska jag springa till glassbilen och köpa glass till barnen...och mig! :)


Hej hopp!

Ännu en vecka har gått och jag har varit i Karlskoga MYCKET längre än vad jag planerat! Tur att man är så jävla dålig på att packa att man alltid tar med sig för mycket!! :) Fast... den finns det ju även tvättmaskin att tillgå här så jag klarar mig allt. Och om inte annat finns det ju affärer!!

Lexie går det verkligen ingen nöd på för henne har jag HUR mycket kläder som helst ,med mig, till!! :)

Jag vet inte va klockan kan ha varit men i morse när Lexie började knorra tog jag upp henne och la  henne bredvid mig i sängen och mös. Det tog nog inte lång stund innan vi båda somnade  om igen för att sedan vakna vid 08:10!!  Även om jag varit vaken två gånger i natt så känner jag mig rätt utvilad måste jag säga!

Vad som händer i dag är inte riktigt bestämt än. Men någon slags utflykt kommer det bli i alla fall!

Vad ska Ni göra?


Tråkblogg!

Ja, det är ju inte så att det öser in inlägg här nu för tiden vilket gör att denna blogg blivit lite "tråkig" kan tyckas!

Inte för att jag inte har något att skriva om... för här händer ju massor hela tiden..men jag vet inte hur roligt det är att läsa om hur jag spenderar min dagar med familjen (i solen) varendaste dag!!

Nä.. sen är det väl så också att man på något vis också släpper det här med bloggandet lite när man har "semester" Det är liksom inte prio ett även om jag tycker att det är jätte kul att blogga och uppdatera Er på olika saker!

Men det blir säkert ändring på detta när vi kommer hem till Trollhättan igen och man inte "har fullt upp" hela tiden!

Lexie växer och utvecklas mer och mer för varje dag. Det har jag inte heller skrivit något om! Jag är inte lika duktig på att uppdatera om "förstagångs" saker som många andra bloggmammor är.. utan jag slänger in nåt inlägg när det passar liksom!

Jag sa till Classe att detta inte skulle bli en blogg som bara handlade om Lexie.. Alltså...jag ville inte ha en mammablogg.. "för vem är egentligen intreserad av min unge tänkte jag"!! (vilket iofs motsatsen visat)

Jag ville ha en blogg som handlar om mig och mitt liv "som sambo till en sjöman och mamma till Lexie"! Hur vi får dagarna att gå när Classe är borta och vilka "äventyr" vi hittar på när pappi är hemma!!Därför kanske jag som sagt inte skriver om allt som händer i Lexies utveckling!!

Nu blir det ju mycket prat om vår lilla skatt trots allt men jag hoppas för Er som inte är mammor eller intresserade av barnmat..bajs..dreggel..prat...vändningar, sovrutiner osv... fortfarande tycker att det är roligt att läsa min blogg... samtidigt som att alla mammor där ute också tycker det är roligt när inläggen handlar om ex: utveckling....frågor...olika dilemman osv!! :)


Lite uppdatering!

Snart ska vi ta och packa i hop oss och sticka ner till mamma och Olle! Med mig, förutom Lexie, tar jag även Rasmus och Alwa.  Det blir grillat och så sover vi kvar där i natt!

Gårdagen bjöd på sol, bad, fika (i Kristinehamn), blommor, tacos och vin!!! Inte illa pinkat för en torsdag! :)



Blommorna var ju såklart från min kära sailor som skickat blombud på vår 8 års dag!!! ♥

Måste tyvärr erkänna att jag, i går, faktiskt inte hade en tanke på det...förens jag såg blommorna.. DÅ... förstod jag vad det var (vi har sagt att detta datum är det datmet vi blev tillsammans på även om vi träffades redan ett halvår innan)!!

 

Min digitalkamera tar inte så bra kort som sytemkameran som Ni ju förstår men här var några bilder från gårdagen i alla fall!

Har det fortfarande bra som Ni ser!


Har ni sett!!

img_9546 (MMS)

Har ni sett!!


Ännu (för mig) en tidig morgon!

Att Lexie vaknar kl 07:00-07:30 ska jag visst vara väldigt glad över ser jag i kommentarerna! :)

Det är ju bara det att jag är van med att  hon tidigare somnat om och att vi kanske (i bland) till och med har sovit till framåt kl 11:00 på förmiddagarna. Ja.. då har vi i och för sig varit lite vakna till och från mellan detta å myst i sängen.

Nu vill min lilla älskling inte mysa i sängen längre!! Hon vill UPP!! :)

I går var jag och Lexie hos pappa och Anna-Lena och hälsade på lite. Vi...eller rättare sagt jag....blev bjuden på jättegod lax som pappa tillagat!

Efter att jag smällt maten lite och Lexie somnat i vagnen stack jag ner till sjön å tog mig ett kvällsdopp!! Vattnet låg helt spegelblankt och det var verkligen ljummet (och jätteskönt) i vattnet!




Nu ska jag äta lite frukost! Karin (brorsans tjej) har gjort omelett och det ska bli sååå gott i min just nu kurrade mage!! Jag blir verkligen bortskmd!

Sen blir det kanske en liten utflykt om vädret håller i sig.


Skrattanfall!

Försöker (fortfarande) få Lexie att ta en liten "eftermiddagsnap" utan vidare bra resultat!! Det blev visst såhär i stället!! :)



Underara (skit)unge som inte vill sova!!

Kvalitén är inte så jättebra då jag typ filmar helt snett (med mobil dessutom) men man hör ändå det där helmysiga bebis skrattet å det är det är ju som att man dör av LYCKA!!

En helt vanlig onsdag!

Jag tror (tyvärr) Lexie börjat hittat sin morgonrutin!! Vilket inneär att börja sprattla vid 07:00 tiden för att sedan vilja komma upp vid 07:30!

Hennes mamma tycker att det är liiiiite för tidigt, med tanke på att hon varit upp och fixat mat två gånger under natten, men går ändå gladcligen upp och underhåller bebis!



Att göra pruttljud och bubblor är också något som hon kommit på den sista tiden... och det är ju för gulligt om det inte vore för allt dreggel som hamnar överallt! :)

Lite dreggel eller spya på axeln, armen, och/eller magen och benen... är inget man direkt bryr sig över längre! Allt går att gnugga in så att det syns mindre! Lexie däremot brukar få nya kläder om dom är allt för blöta! :)

Börjar bli lite tjatigt att alltid skriva detta *ler*.....men i dag är ännu en solig dag som vi måste spendera ute!!!


Jag blir nog kvar här...

Klockan börjar än en gång närma sig tolvslaget och det är dags för mig att go to bed så att säga!!



I dag har Lexie och jag bara chillat och tagit det lugnt! Tji fick jag för att jag klagade på värmen tidigare för efter att vi ätit lunch kom världens moln in och det började regna!! :)

Men sen kom solen fram igen och vi åkte ner till min mamma och Olle och hälsade på lite på kvällskvisten!

Som det ser ut nu så blir jag nog kvar här ett par dagar till då vi kom fram till att det, för mig, blir onödigt att åka hem endast för en natt...då Helena och dom ändrat sina planer lite. Hade de stannat hela helgen hade det sett annorlunda ut. Men nu vi kan ju tärffas här hemmai stället då hon ju bor i Degerfors... typ 8km frn Karlskoga!

Härligt att få vara hemma hos familjen... även om vi hellre varit hemma i huset med pappi!! :(


Brygghäng!

Ännu en dag i solens tecken!

Lexie ligger i skuggan och sover förmiddag och jag borde ju då passa på att ligga i solen och steka. Det är bara det att DET GÅR INTE JUST NU!! (Ligger på baksidan hos brorsan och här fläktar det NADA just nu).Håller på att krivera i värmen och så behöver jag även få lite mat i magen känner jag.

Vi är kvar i Karlskoga och stannar nog här tills i morgon eller torsdag. Kanske blir det längre.. beror lite på om min kompis Helena med familj kommer till Trollis och hälsar på eller inte.

Bjuder på lite bilder från vår dag hos pappi i går!


Hey...ska vi spela boll?


Redo för sitt första bad i sjön!!


Maaaammaaa....det är ju iskallt!! :)


Fan så god lunch!! :)


Så skönt att slippa maneter!


Undebart!!

Sådär....nu har lillfsen vaknat och jag ska få i mig lite mat! Hörs senare!


Trötter!

Jag är trött... väldigt trött!!

Kan nog räkna mina timmar på dessa tre nätter på en hand!! Vet inte vad det är men när jag ska lägga mig så blir jag helt plötsligt pigg och bara ligger å grubblar!! Lagom när jag somnat så vaknar naturligvis Lexie och så kan det pågå fram till tidig morgon då jag ger upp och hasar mig ur sängen med en aspigg dotter.

Inte nog med att hon ska ha mat fortfarande på nätterna... vi har nu börjat med napp här hemma! Både på gott och ont kan jag säga!!



Lexie har ju inte velat ta napp förut men så nu tänkte jag att jag skulle prova (det igen) då hon varit lite smågnällig vissa kvällar... och ja... hon tutta på som aldrig förr och verkade faktiskt bli lugn av det. Jättebra!!

MEN.. eftersom hon precis lärt sig att tutta på napp så åker den ju titt som tätt ut (plus att det är väldigt roligt att ta ur den själv ur munnen å titta på den för att sedan försöka få in den själv igen).. och då är det inte lika roligt!  Men men.... det är väl kanske en liten inkörningsperiod som med många andra saker!

Å på tal om att sova så har nattningen blivit lite svårare med Lexie då hon är mer och mer medveten om omgivningen och inte vill missa något.. Skrev nog detta i ett annat inlägg känns det som... men det som händer är att hon spjärnar emot som en oståge å liksom klättrar sig uppåt i sängen tills det tar stopp!! :) Hon somnar oftast ganska så fort ändå men jag tycker så synd om henne att hon inte bara kan förstå att det bästa för henne är att bara blunda, låta nappen stanna i munnen och somna in liksom! :)

Vet inte riktigt vad jag ville med detta inlägg... Jag skulle ju bara tala om att jag var trött! :)

USCH och FY och BLÄÄÄÄ!

En av de saker man inte vill ska hända ens barn... har i dag hänt!! :(

Jag tänker  faktiskt inte klandra mig själv för att vara en dålig mor för jag vet faktiskt inte hur detta gått till....men på något sätt så hade i dag en fästing satt sig på Lexie!


Suddig bild men där sitter det lilla kräket!!

Som tur var så upptäcktes den så pass tidigt att den inte hunnit sugit sig fast ordentligt och vi kunde lätt..med en pincett...plocka bort den.

Lexie var lika glad för det å sprattlade på i vanlig ordning.

Och som sagt...hur den har hamnat där vet vi inte dåvi varken vistats i högt eller lågt gräs dom senaste dagarna. Men kanske har den på något sätt hamnat i vagen å sen "vandrat".."hoppat"...eller vad fan dom nu gör.. krälat sig upp på Lexie?

Ja..Hur som helst så blir det nu till att hålla koll på "bettet" så att det inte utvecklas till något värre!!

Min lilla lilla tjej!! ♥


Hot hot gott!! :)

Oj vilken värme det är ute!!


Rasmus in action! :)

In dag blir det nog till att hänga på bryggan i solen för att då och då svalka sig med ett dopp i sjön! Lexie får sitta i sin insats å ha det gött i skuggan med sina leksaker medans morsan bättrar på brännan!

Hela denna veckan ska det vara fint väder å det känns så himla gött! Äntligen!

Ja..mer än så hinner jag nog inte skriva nu då dom andra är i full färd med att dra på sig badkläder för att gå ner de 30 "metrarna" det är ner till sjön! :)

UNDERBART är ordet!!