Noelle 4 månader....

Ja... det blir hon i morgon den 28:e och det firade vi lite, i dag,  med att ha en liten fotosession här hemma.
 
I bland får jag lite ångest....eller nää... mer dåligt samvete för att jag kommer på mig själv att inte fota Noelle lika mycket som jag fotade Lexie när hon var liten. Men det blir väl liksom så med det andra barnet som med så många andra saker antar jag. 
 
Men visst finns det många foton även på Noelle... förmodligen i överflöd och i bland är det svårt att sålla ut som bästa! :)
 
 
För typ två år sen installerades photoshop på min dator men snart där efter behövdes en uppdatering å programmet försvann. Då jag ändå inte riktigt kommit i gång med det så saknade jag det heller inte så jätte mycket. Men mer och mer ofta tänker jag nu att det skulle vara så kul att kunna och faktiskt så funderar jag nu på att ev. gå nån kvällskurs och installera programmet igen.
 
Men först tycker sambon att jag ska lära mig lite mer om kameran å det har han väl lite rätt i. Får helt enkelt leta fram instruktionsboken å börja plugga lite. :)

En helt vanlig dag...

....hemma hos oss!
 
 
Fullt ös medvetslös och roligast är ju såklart att "göma" Noelle under div. saker! :)

Jag vill också vara med...

Noelle är ju oftast en väldigt nöjd liten tjej... men den senaste tiden har vi mäkt att hon inte lika "lätt" nöjer sig med att "bara" ligga i babygymmet/soffan eller att sitta i babysittern/bumbon! Hon vill gärna vara med resten av familjen och säger ofta ifrån en kort stund efter att man lagt ner henne! :)
 
Helt okej när man är två... men detta kommer bli en tuff månad om detta fortsätter även när Classe försvinner i nästa vecka. Jag har redan känningar i axlar och rygg och förmodar att det inte kommer att bli bättre direkt!
 

 
Bärselen är ett bra komplement.... men när man ska försöka greja här hemma så är ju barnet lite i vägen även om man har händerna fria! Dessutom sover hon ju mindre och mindre på dagarna och inte alls så långa stunder som innan. Bäst sover hon i vagnen när man är ute å går (som alla ungar tror jag) men man kan ju inte vara ute å gå dagarna i ända bara för att barnen ska sova länge.  Vill dessutom inte vänja henne med det.
 
Men jag ska inte klaga... hon sover bra på nätterna och somnar oftast utan större problem omkring 19:00-20:00 tiden på kvällen. Visst blir det några nappinstopp och så men det får man ju räkna med. Men sen sover hon oftast (till skillnad från hur Lexie var i den åldern) 6-8 timmar för att vilja ha mat mellan 02:00-04:00. I bland sover hon längre...i bland kortare. Och fortfarande finns det ju nätter som är jättejobbiga då både Noelle och Lexie vaknar om vartannat! Å jobbigast är ju när Noelle vaknar runt 05:00 tiden och inte har några som helst planer på att somna om.... för när hon väl sen somnar... ja då vaknar ju Lexie!!
 
Så ja... det kommer bli en spännande månad framöver där mitt tålamod åter igen kommer sättas på prov med en trotsig Lexie som testar gränser HELA tiden.... men som ju också är världens goaste emellanåt (mestadels)! ♥

Svar på en kommentar..

Fick en kommentar i går och då avsändaren är anonym så tänkte jag att jag (i vanlig ordning) svarar här!
 
Inlägget är från i början av mars så jag funderade lite på vilken bild personen syftade på. Å när jag gick in på inlägget förstod jag vilken det var.

 
Anonym :
Ligger lillan på en tunn filt på marken???? :O
 

Jag vet inte om det är så att någon eller några tycker att jag är en dålig mamma....för titt som tätt trillar det in små lite halv "pikiga" kommenarer...eller så är det bara jag som missförstår dom!?

Hur som helst vill jag bara tala om att NEJ... jag lägger inte ner mitt lilla barn på en tunn filt när det finns tjäle i marken. (Vilket jag antar att personen menar då de andra bilderna i inlägget visar snö! )

Å för det första så är det inte en tunn filt...utan en äkta fårskinnspäls som dessutom är rätt tjock. Och för det andra så är det ju tyvärr så att, inte heller jag, har fyra armar...TYVÄRR!! Noelle satt i mitt knä större delen av tiden denna dag MEN... sen skulle jag ta lite kort å la ned henne på den fäll jag själv satt på!

Så nej... hon ligger inte på en tunn filt och heller ingen lång stund.


Kusinerna bus!

Tänk så rolig en uppblåsbar madrass kan vara! :)
 

K A L A S

I dag går första av två kalas i helgen av stapeln!! Hela tjocka släkten från Karlskoga kommer och barnens kusiner kom redan i går så här är det full fart ska Ni veta. Att städa känns ogjort om jag säger så.... Men när vi käkat frukost funderar jag på om vi inte ska skicka ut barnenså vi kan köra det sista finliret så att säga! :)
 
Även Classes familj kommer i dag och vi blir närmre 20 pers! I morgon blir vi inte fullt så många men tillsammans med barn och föräldrar från gatan kommer det bli tillräckligt kan jag lova!! Haha.. Lexies första barnkalas... ska bli kul!  :)
 

 
Nä... nu har jag inte tid att sitta här som Ni förstår och snart får jag väl skäll för att jag inte hjälper till! ;)
 
Hoppas Ni får en fin lördag!

Gång på gång...

...skriver jag att jag saknar bloggandet men varje gång blir det bara mindre och mindre bloggat! När Lexie föddes var jag väldigt flitig och besökarna var många. :) Jag har en hel del kvar men i och med Instagram försvinner vissa läsare och kommentarerna lyser, mer och mer, med sin frånvaro! Å lägger man upp att man bloggar på Instagram...ja då hamnar kommentaren oftast där i stället för på inlägget man skrivit. Ni känner igen Er va!?!? :)
 
 
Jag vet precis hur det är! Man går ofta in en snabbis på telefonen och där är det krångligt att kommentera blogginlägg och det är lättare att skriva en kort kommentar på en instagrambild eller visa sin "uppskattning" med att trycka på "gilla"!
 
Jag älskar att blogga å nånstans inom mig bor det väl en liten exhibitionist och på Instagram är det ju så himla lätt att bara klicka av ett foto och visa alla "vänner" vad man har för sig på dagarna!
 
Tror jag skrivit det förut också.... men funderar ju på att bya ut hela denna bloggen till en helt ny och med en helt annan adress. Men det känns också som ett stort projekt och eftersom jag knappt tar mig tid att blogga vet jag itne hur jag ska hinna med en NY förändig också!?
 
Babbel babbel... Nu måste vi köra i gång denna dagen då vi i helgen ska ha kalas för Lexie!!
 
Ha en fin helg alla!

Får man inte käka puppe...

....får man käka hand!
 
 
Mums!

Till mitt (mina) barn!

Den här morgonen. . .
ska jag le när jag ser ditt ansikte
och skratta när jag känner att jag vill gråta

Den här morgonen. . . 
ska jag låta dig välja vad du vill ha på dig
och säga hur fint det blev

Den här morgonen. . .
ska jag kliva över tvätten, lyfta upp dig
och ta med dig ut till lekparken

Den här morgonen. . .
ska jag låta disken ligga kvar odiskad
och låta dig lära mig hur man lägger det där pusslet

Den här kvällen. . .
ska jag dra ut telefonkontakten och låta bli att sätta på datorn
och sitta med dig på gården och blåsa bubblor

Den här kvällen. . .
ska jag inte skrika åt dig en enda gång, inte ens det minsta grymt 
när du skriker och gråter efter glassbilen 
och om den kommer förbi går jag ut och köper en glass

Den här kvällen. . .
ska jag inte oroa mig för vad du ska bli när du vuxit upp
eller fundera lite extra på varje beslut jag har tagit som rör dig

Den här kvällen. . .
kommer jag att låta dig hjälpa mig att baka kakor
och jag kommer inte att stå lutad över dig för att tillrättavisa dig

Den här kvällen. . .
kommer jag att ta oss till McDonald´s 
och köpa oss varsin Happy Meal så vi båda kan få leksakerna

Den här kvällen. . .
kommer jag att hålla dig i mina armar och berätta om hur du föddes
och hur mycket jag älskar dig

Den här kvällen. . .
kommer jag att låta dig stänka i badkaret
och lova att inte bli arg

Den här kvällen. . .
kommer jag att låta dig stanna uppe sent
medan vi sitter på verandan och räknar alla stjärnor

Den här kvällen. . .
kommer jag att sitta nära dig i timmar
och missa mina favoritprogram på TV

Den här kvällen. . .
när jag drar mina fingrar genom ditt hår medan du ber
kommer jag att tacka Gud för Den finaste gåvan som givits

Jag kommer att tänka på de mammor och pappor
som letar efter sina försvunna barn,
de mammor och pappor som besöker sina barns gravar 
i stället för deras sovrum,
de mammor och pappor som är på sjukhus för att med gränslös sorg
se sina barn lida och för sitt inre skrika att dom inte klarar mer

Och när jag kysser dig god natt kommer jag att hålla dig litet hårdare, litet längre.
Det är då jag kommer att tacka Gud för dig och inte be honom om något mer. . .
. . . utom en dag till

- FÖRFATTARE OKÄND -
 
Texten florerar runt på FB och jag tycker den är så fin och att den verkligen berör och vill därför dela med mig till Er som inte läst den!

Ingen vanlig dag..

Nä.. Just det!! Det är ju faktiskt denna lilla bustjejs födelsedag! 2 år!! Inte klokt va tiden går fort!

Kalas blir det till helgen och fler paket kommer hon få i morgon så att även pappa kan få vara med att fira vår lilla prinsessa! Vi byter dag då ju det inte spelar så stor roll för Lexie men självklart fick hon två små "ket" i morse när hon vaknade ändå!

Älskade lilla Lexie... Grattis på din födelsedag!


Snart så...

Ny vecka... och ja... i morgon kommer sambon hem! 4 veckor har gått och vi ska nu få 4 veckor tillsammans igen. Härligt!
 
Vet att jag tidigare skrivit att det gått över förväntan och jag står nog fast vid det även om det vissa dagar varit rätt jobbigt. Noelle är en väldigt nöjd liten tjej vilket ju underlättar då jag kan ge nästan alla min uppmärksamhet till Lexie när hon inte är på dagis. Och när hon väl är där så försöker jag få tid till både de dagliga sysslorna och Noelle. 
 
Än så länge så sover ju Noelle en del på dagarna och när hon är vaken så är hon oftast väldigt nöjd med att sitta i sin lilla "rymdkorg" å titta ut på allt som händer runt omkring henne. Eller ja...hon sitter liksom still där man sätter henne som Ni kan se nedan. ;) Å det är ju vid dessa tillfällen jag får passa på att städa, plocka i och ur diskmaskin, laga mat, tvätta, sortera tvätt... ja.. Ni vet. Allt sånt där som liksom inte sköter sig av sig självt! 
 
 
Helgen har gått i ett och i lördags så var jag och Noelle på playdate med fyra andra trevliga brudar. De två andra mammorna träffade jag under tiden jag gick på gravid vattengympa och vi alla tre fick en varsin liten flicka så det är kul. Vi kom dit rund 14:30 och kom inte därifrån förens klockan slagit 20:00!! Tiden går fort när man har trevligt. :)
 
 
Lexie fick då passa på att få lite extra uppmärksamhet och stå i centrum hemma hos farmor och farfar där även farbror och hans tjej var. Hon sov dessutom kvar där vilket gjorde att jag fick lite kvalitetstid med Noelle i går fm. Bestämnde mig för att inte göra något annat (fast det behövdes) än att bara ligga kvar med Noelle i sängen och titta på tv. Hur mysigt som helst. Det blir ju liksom inte så mycket av den varan med andra barnet och framförallt inte när jag är själv.
 
Men vid lunchtid fick det vara nog. Solen sken och att sitta inne en sån fin dag hade varit helt bortkastad. Så därför gjorde vi upp med Lexie och svärisarna att vi skulle ta med pulkorna och picknick och sticka ut i solen. Sagt och gjort satt vi i bilen och vid 13:00 tiden fick jag krama om min lilla Lexie igen. :)
 
 
Ett perfekt avslut på helgen!! Så härligt när man kan sitta i solen å känna hur det bränner. Och i dag när jag lämnade Lexie på dagis visade termometern 3+ ute!! Lovely!!
 
Nu ska vi bara ta oss igenom denna dagen och invänta morgondagen. Som det ser ut nu kommer jag att ta med mig tjejerna i bilen och hämta upp C på Landvetter. Lexie har ju varit med någon gång innan och jag kan tala om för Er att det är rätt känslosamt... jag får bita mig i läppen varje gång för att inte börja storböla. Hur det ska gå nu vet jag inte... amningshormoner samt en nyinsatt hormonspriral...Kommer stå där som ett vrak å känslorna kommer väl svämma över när jag får se Lexie skina upp och pappa få krama om sina flickor igen. 
 
Jag vet.. Han har ju bara varit borta i fyra veckor..... men ändå!!! Mascaran kommer säkert att rinna :(