Smörgåstårta

Precis hemkommen från Casa De Lext.

Janne ( Classes far)  fyller år i morgon och då det var planerat att Classed skulle mönstra på i morgon så fick kalaset bli idag i stället. Nu ska inte han in på i mrogn utan först på lördag som det ser ut nu. Men som Ni vet så kan det ju alltid ändra sig.

Är nu mätt, belåten och trött. Blev bjudna på smörgåstårta, mousserande vin å öl, och efter det ar det chokladkaka med glass och kaffe. Under tiden vi drack kaffe och å åt efterrätt så tittade vi på bilder från Rio. Åhåå vad man längar tillbaka när man kollar på dom.

Janne fick en kamera med tillbehör av oss, samt en ölhållare från Rio. :) Han blev mycket glad.. så också Classes mamma. :)

Nä, nu vill ögonen inte hålla sig öppna längre, så god natt på Er!



Är inte så jätte förtjust i smörgåstårta men den smakade riktigt bra faktiskt...

Helt borta...

Jaha.. då har man skaffat twitter efter påtryckningar från lillebror.. eller påtryckning å påtryckning.. Man måste ju prova och jag är väl snart inne i det jag med, men i bland känner man sig lite väl bortkommen i cyberspace.

Jag vet inte, men jag tror nu även att man kan följa min blogg här om man vill???

Humm.. funkar detta??

Nä, det gjorde det inte... kanske var tvungen att vänta ett tag innan dom identifierat min blogg??

Jahaopp.. då får jag väl ta å läsa på lite mer då om hur man gör... Men under tiden kan Ni ju gå in å registrera Er på Twitter och även följa mig där. :)

Det är inte lätt när det är svårt...


Uppdatering... Nu finns en ikon lite längre ner på sidan där man kan klicka för att följa min blogg... tror jag. *ler*


Roligt på tv!


Håkan lyckas alltid kläcka ur sig någon rolig kommentar....

Ha ha.. igår kollade vi på Wipeout för första gången. Det var ju så roligt att jag höll på att kissa på mig. Humor helt i min smak. Det är ju så kul och se när andra gör illa sig.

Vi sa det när vi var på semester att gud va skönt det är att slippa den där dumburken man sitter framför varje kväll. Men nu när man är hemma igen så är man ju fastklistrad i soffan ändå. Vi har ju missat massor av nya roliga program ju!! :)

Och i kväll är tv tablån spikad.

20.00 - Färjan
21.00 - Spålöst
21.55 - Ballar av stål

Kvällen är räddad!!

En helt vanlig måndag...fast lite tråkigare.

Då har vi varit hemma i en vecka ungefär. Nästan så att man har mer ångest nu än förra veckan måste jag erkänna. Vet inte vad det är, men det är nog lite allt möjligt som påverkar. Classe ska ju mönstra på nu på onsdag igen, och efter att spenderat två veckor tillsamman dygnet runt, så känns det nu värre än vanligt när han ska åka. :( Men men.. det brukar gå över efter ett par dagar och man får försöka att se positivt. Våren ska väl förhoppningsvis komma snart och det blir bara ljusare och ljusare. :)

Ska försöka komma igång med träningen igen också. Varför ska det vara så svårt att komma igång igen efter att man haft uppehåll.. Och  VARFÖR har man uppehåll över huvud taget?? :) Nej.. nu får det bli ordning på detta. Har ju min personliga tränare också som jag måste kontakta. Vet bara inte vem jag ska välja. Måste nästan träffa dom innan jag bestämmer mig vem som ska "puscha" mig i min träning! Det får bli projektet under de 4 veckor som Classe är borta.

Var ju i Karlskoga i helgen också en snabbis. Herre gud va mycket snö det var där. :) Fick nästan lite julkänsla. När vi kom rillbaka till Trollhättan så sken solen och det var alldeles krut torrt på marken.. Att det kan vara sån skillnad på 20 mil! :) Även om det var lite små jobbigt att åka hem till mormor, så kändes det ändå rätt ok. Och det var mysigt att träffa hela min familj.

Nä, nu ska jag ta och smörja in mina torra armar.. Varför ska man alltid bli så himla torr när man kommer hem från en utlandsresa. Känns ju som att man tappat hud så det räcker till att sy ihop en kroppsstrumpa. :)

Karlskoga

Måste säga att Amanda och jag gör oss grymt bra på kort! Detta är från i jul. :)



God morgon!

Då var man i karlskoga för typ ett dygn då! Och på dom 24 timmarna ska det hinnas med mycket.

vi kom i går efter lunch någon gång, fick ta det rätt så lugnt då det efter Mariestad började att snöa. Vägen där man svänger av mot Åtorp, Degerforss och Karlskoga var värst. Men det gick bra.

Var med Amanda på ridskolan i går ute i Botorp. Det var inte igår man vär där direkt! :) Men det var roligt och hon var jätte duktig. (kamerasladden är kvar hemma, så några bilder kan jag itne bjuda på just nu). Själv är jag ju lite allergisk.. om det är mot själva hästen .. eller om det är allt hö som flyger okring, det vet jag itne riktigt. Men jag kände av det i alla fall. Det är en sak som är säker. Nös väl konstant i en kvart tror jag i början innan allergi pillren gjort sin verkan. Slutade visserligen att nysa, men sen började jag känna i luftstrupen. Men envis som man är så ska man ju vara kvar. (Fick låna inhalatorn av brorsan när jag kom hem)

Hästen var inte färdig när vi kom, så vi var tvugna att fixa henne själva. Men vi fick lite hjälp av en som typ jobbade där, å sen gick det bra. Feiline hette hästen. Hon var snäll, men lite vrång i början.. och hon gillade INTE när man satte på sadeln! :) Jag ...JAG.. tog hästen ut från stallet och in i hagen.. Inte dåligt va. Men Amanda var framför mig och visade vägen som tur var. Sen lämnade jag banan och eleverna fick börja rida.

Efter det hade Fredrik (storebror) och Classe lagat middag till oss. Jätte gott. Inbakad fläskfile med klyftpotatis, sallad och rödvins sås. Och till det serverades det vin. När vi käkat upp gjorde vi oss i ordning för att åka å se på musikal i musikpalatset. Anna-lena (vår extramamma) är med i Öjebokören som sätter upp just den musikalen och dom var bra som alltid. I musikens värld hette den, och det var massa bra låtar som man kände igen och kunde nynna med i! 

I dag blir kanske inte lika roligt. Vi ska åka till mormors lägenhet idag för att kolla på lite saker som vi ev vill ha. Jag kommer tycka att det är jätte jobbigt, då hon ju för mig nästan känns som att hon ska vara där. Jag var ju inte hemma när det hände tyvärr, men får ta mitt adjö idag. Har köpt en liten ros som jag ska ställa i hennes lägenhet och så VET jag att hon har det bättre nu.

Efter det bär det av till pappa, Anna-Lena och Erik för att lämna blommorna som vi glömde hemma igår. Var ju meningen att "Nanna-Nena" skulle fått dom på scen igår, men nu får hon dom idag i stället. Hann ju bara träffa dom en liten stund igår, så nu får vi tillfälle att träffas lite mer idag. Kul att Erik (lillebror) är hemma också.

Sen får vi se om vi tar svängen förbi Helena när vi åker hem. Hon skulle jobbat till kl 14,00 och jag vet itne om vi är kvar då eller inte.. men tiden brukar ju rusa iväg så det är vi säkert. Men sen måste vi hem! :)

Annars så var det nog fredag den 13:e för mig igår. För allt gick nämligen helt fel. När jag skulle göra mig i ordning i går, så upptäcker jag att jag glömt min beautybox hemma. (det är någont ont i den). Inget smink, inga hårsaker.. ingen plattång.. ja osv. Okej.. fick låna lite av Karin och Amanda, så det löste sig rätt bra ändå.. Men sen.. när jag skulle klä mig.. Ja, då hade jag glömt en svart bh. Å så hade jag bara med mig två svarta toppar å en axellös klänning. Så ja.. det fick bli klänningen med en liten bolero över. :) Jaha.. och sen.. Ja, då gick min nagel av när vi hoppade in i taxin(inte speciellt snyggt)... och väl framme, då kommer jag på att vi glömt blommorna till Anna-Lena. SUCK säger jag bara...

Nä, nu är det frukost och sen snabba puckar!


Corcovado = Jesusstatyn


Här uppe hände det!

Ja, nu är det ju officiellt (efter att många uppmärksammat det i både Karlskoga tidning och i Trollhättans tidning).

Claes-Henrik och jag har förlovat oss.


För exakt en vecka sen åkte vi till Corcovado/Jesusstatyn. Vi åkte upp på eftermiddagen, då vi ville se statyn och utsikten både i dagsljus och i mörker.

Förlovningen var inget vi bestämt eller planerat innan resan men vi har en gång sagt, att när och OM vi åker till Rio så ska vi förlova oss, för länge sen. ♥ Och ja, nu var vi ju här. Hur skulle vi göra nu då, vi hade ju inga ringar eller inga planer över huvud taget. Det enda vi visste var väl att vi skulle åka upp och byta ringarna vid jesusstatyn 704 meter över havet.

Vi tittade på ringar i hos riktiga juvelerare, men hittade inget som passade damen! :) Så vi bestämde oss för att köpa en liten sovenir ring, bara för sakens skull. Så vi stoppade en försäljare på Copacabana strand och köpte oss en varsin ring. :) Dagarna gick och på torsdag förmiddag förra veckan bestämde vi oss för att åka till Corcovado på eftermiddagen. Och med i väskan låg ringarna! :)


För att ta sig upp för berget åker man antingen taxi, turistbussar eller en rälsbuss. Vi tog såklart rälsbussen. Det var en upplevelse bara det att stiga uppför och se hur utikten började komma fram mer och mer.

När vi kom upp märkte vi att vi var uppe bland molnen. Lite häftigt måste jag säga. Vi gick ut på "utsikten" å tittade ut över Rio... och vilken utsikt. Skrev ju i ett inlägg att vi varit uppe på sockertoppen.. å att det var en fantastisk utsikt bara därifårn.. Men detta var ännu bättre. :) Å själva statyn var också väldigt mäktig.. 30 meter hög är han Jesus, å har från frankrike fraktas på båt, för att sedan flygas upp på toppen med helikopter. Det var visst en gåva från frankrike har jag hört!

Ja ja.. efter någon timma när det började skymma, var det i alla fall dags att utbyta ringar. Med hela Rio i bakrunden var det rätt så häftigt faktiskt och jag ångrar inget! 

Och nu är vi alltså förlovade. :)

Dom riktiga ringarna kommer att inhandlas snart, men det får ta sin tid, för jag känner att jag inte bara vill göra något förhastat och köpa första bästa ring... Utan det får allt va en fin en som man ju faktiskt ska kunna tänka sig ha hela livet! Våra "låtsas" ringar kommer ju såklart alltid också att finnas med som ett minne från vår förlovning i Rio, 2009-03-19! ♥


Snygg klänning!

Detta kan man kalla en riktig "Mia klänning"! :)



Titta noga.. :)

Trollhättan VS Rio

Rio vinner lätt!!!



Ja... såhär tycker jag om att vara hemma i Sverige igen. En dag har gått och man vill bara vakna upp i sin hotellsäng (även om domoftast är världens hårdaste) dra iväg gardinerna.. ställa sig på ballkongen å känna värmen slå emot en. Sen gå ner och äta en framdukad frukost i kjol och linne, för att sedan ta sig ner till stranden och bara ha det gött!

Visserligen sol här och det lir man ju glad av, men när man sätter fötterna utanför dörren så fryser man ju ihjäl. Brrr.. Men men.. nu är vi hemma och får försöka glädja oss åt det.. även om det är svårt nu i början.

Skulle vilja ta en promenad efter jobbet idag, nu när det ändå är rätt så ljust här hemma och medans solen ändå är framme, men NEJ.. då har dom sett till att vi ska ha styrelsemöte idag igen med föreningen. Jag blir tokig... det är ju fan jämt. Å så ska man säkert behöva sitta där och prata om hur resan har varit osv.. Det gör jag visserligen jättegärna, men inte när det är ett sånt möte..Det finns andra forum där vi kan prata om vår resa! :)

Ja ja.. nu är jag i alla fall tillbaka.. :)

Sorg...

Sov så gott mormor!!

Tänker på dig....



Kram


Hejdå RIO...

Usch... nu är det sista inlägget här i från Rio. Känns tråkigt, men nån gång måste man ju tillbaka till verkligheten också. Vi har ju nu våren att se fram emot å sommaren. Då blir det att ta cab:en till kusten och åka ut på båtsemester. inte helt fel det heller. Tänker man så, så känns det inte lika tungt att åka hem.

Ja ja... skulle bara skriva en liten snabbis, å måste nu göra mig i ordning för avfärd.

Nu väntar ett dygn med flygresor typ.... men i morgon är vi hemma igen. Sjuikt att man ena dagen ligger å plaskar i havet.. å den andra tar på sig vinterkläder. :)

Chiao!


Ångest


Ja, nu kommer den...smygandes! Såhär är det varje gång jag varit iväg någonstans. Jag vill inte åka hem. Man lär känna ett ställe så fort och så vet man att om två dagar är vi inte kvar här, och vem vet hur länge det dröjer innan man kommer tillbaka... Om man nu ens gör det.

Men man ska ju leva i nuet och inte tänka så mycket på vad som kommer sen. jag vet att det blir bra att komma hem också, men ändå. Det är ett sånt gött liv här. :(

Jag är så tacksam och glad för att fått komma hit till Rio, och det har varit den bästa födelsedagspresent någonsin.Vi har sett så många saker, träffat och sett många nya människor, kännt värme, dofter och upplevt massa roliga saker tillsammans. Rio har allt. Samtidigt som du är mitt i staden, så kan du bara på någon minut ta dig ner till stranden och ta ett dopp.

Jag brukar ju säga att jag ska "flytta hit" efter varje resa vi åker på.. så nu blir det svårt.. för det finns många alternativ att välja på!! :)

Nej.. nu ska vi gå ner å äta frukost och sen gå ner till stranden.


Lite olika bilder...


Classe på fruktmarknad

 


En vanlig syn på stranden

 



Classe inväntar...eller rättare sagt... blir överraskad av en STOR våg som snart "bryter" sig mitt framför honom.



Hotellpoolen besöks ofta på kvällen. :)




Vår utsikt från hotellet över Copacabana

Dansa samba med mig...

Hej hej

Ett snabbt i lägg nu bara för att tala om att vi fortfarande har det bra. Då vädret är sådär, så måste vi ta vara på de soltimmar vi får. :)

i går var vi in till Centro och Lapa. var på en riktigt stor samba restaurang med liveband. vilken stämning.. Man blir glad i hela kroppen när man hör sån musik och ser riktigt duktiga samba dansare. Man kan inte sitta still.  Stället var tre våningar och huuuur stort som helst. I mitten kunde man se neråt i lokalerna och på bandet som spelade. Runt om i hela restaurangen dansade folk och vara glada. (Det är ju så man vill börja lära sig att dansa samba när man kommer hem) God mat å ett gott vin drack vi också!! Och självklart blev det lokalbussen dit, men taxi hem! :)

Nej.. som sagt.. ett snabbt inlägg!!

Ha det bra.

Centro

Hej hej!

I går blev en sen kväll. Vi blev sittandes på balkongen en stund efter stranden och efter det gick vi upp till poolen. När hungern började komma sig smygande gick vi ut för att hitta något att äta. Det blev en restaurang utefter copacabana strand. Maten här är okej, men faktiskt lite smaklös enligt mig och Classe. Men vi åt kyckling och frästa grönsaker med vitlösbröd å det var väldigt gott.

efter det blev vi strosandes längs stranden där det varje dag mellan kl 17.00-00.00 är marknad mitt mellan två körfält. :) Classe hörde att det var liv emusik lite längre vort å gick dit för att lyssna. Själv var jag kvar ltie på marknaden å kollade lite. (Ni behöver inte vara rädda för att jag gick själv.. där var det igen fara) :) Sen gick jag också bort dit å lyssnade. brevid killen som spelade och sjöng dansade en liten tjock kille. så himla söt och rolig. han körde gärnet å härmade Michel jacsson.. ha ha.. Hoppas att se han igen.

Där träffade vi på två killar från USA. Den ena killen försvann sedab iväg med en brasiliansk kille för att vad vi tror köpa knark. han kom inte mer tillbka.. men den andra killen var jättetrevlig och fick hänga med oss sa vi.ett par öl senare och klockan var 04.30. Då var det dags att säga hejdå och god natt.

vi träffar spännande människor här i Rop måste jag säga. den här killen som blev kvar med oss känner (förre president) Clinton och visade oss massa kort på dom tillsammans. Tydligen så var hans far väldigt bra kompis med honom. Se vad värden är lite. han hade även kort på honom och Angelina Jolie.. tillsammans med Clinton. Coolt!!

Nu ska vi dra in till Centro.. en annan del av staden, så nu måste jag skynda mig att göra mig i ordning.

Kram

21.30

En liten uppdatering....

I dag har det varit mulet precis hela dagen. Vilket har varit väldigt bra för våra solbrända kroppar. Tyvärr verkar det som att det kommer vara sånt här väder resten av veckan också.... Hade ju velat bränna på lite nu det sista, men Rio är ju ändå en stad där man kan se mycket annat än bara stranden,så vi får väl göra lite utflykter i stället. Brännan får vi väl jobba på en annan gång. :)

Besökte ju en favelas idag... men mer om detta kommer i morgon. Hur som helst så var det väldigt intressant!!

Bilder och mer info kommer senare.... nu blir det lite utgång i Rio natten och vi får väl se vad kvällen har att erbjuda!?!?

Favelerna...

Efter gårdagens solande så kan jag upplysa Er om att både Classe och jag ser ut som två kräftor. Och ja.. vi vet att man måste smörja in sig och vara jättenoga.. och det har vi varit.. och så även igår.

Men.. nu var det så att vi tog en annan solkräm än vad vi brukar göra,..samma solskyddsfaktor (så vi kunde ju inget ana), men den luktade ltie godare. Det skulle vi ju aldrig ha gjort. I slutet av dagnen började det bränna så in i norden och vi insåg att det kommer bli en jobbig natt med sveda och frossa. Mycket riktigt... gick omkring och åmade oss här i går kväll och ännu en kväll spenderades i bastun. Ha ha.. men inte för länge.. för då började det svida på kroppen i stället.

Aloeveran och aftersun sprayen gick varma här igår. *ler* Idag känns det lite bättre, men det har varit en pärs att vända sig om i natt. Varenda litet gruskorn i sängen har kännts som tusen nålar.

I dag är det som tur är mulet ute. Vi behöver en dag ledigt från all sol nu, så i dag tänkte vi ta en tur till favelerna (Rio's slum). Det anordnas guidade turer varje dag klockan 14.00. det finns ca 800 faveler runt omkring Rio's stad och vi ska besöka den största, Rocinha. Där bor det 150.000 personer. Ska bli intressant att se dessa kåkstgäder, men också lite otäckt. Inte just pågrund av att vi måste vara väldigt försiktiga där, utan för vad man ska tycka och känna om alla fattiga människor. Jag är ju en känslomänniska och kommer säkert att tycka att det är lite jobbigt att se denna misär. Men som sagt.. har man varit i Rio, måste man besöka en sån här kåkstad och jag kommer säkert uppskatta allt jag har, lite extra mycket, efter denna tur.

Nä, nu är det frukost som hägrar...

AJ!!


I går när vi skulle ner på stranden kunde vi inte riktigt bestämma oss vart vi skulle lägga oss. Som vanligt!! :) Så det blev till att traska ner till vattenbrynet och ta en liten promenad bortåt... Det visade sig att det blev en lång tur.. vi som bara skulle gå en liten bit. :) Och hade vi inte gått så långt som vi gjorde.. ja, då hade detta aldrig hänt.

Jag trampar på en jävla getingjävel. ursäkta mina svordommar... men det gjorde så in i h...vetes ont!! Lyfter upp foten.. och där hänger den sketna getingen och dinglar... Vad ska jag göra å handlar i panik. Viftar till den så att han flyger all världens väg... kvar i foten sitter ju taggen såklart. Vid det är laget har väl halva stranden uppmärksammat min haltande fot, då jag råkade ge av ett ltiet tjut i samband med sticket. ha ha...

Måste sätta mig ner för att se vart taggen är å se till att hela taggen kommer ut.Doktor Classe kommer till undsättning och får bort allt vad tagg heter ur min fot.

Efter det är det lite synd om mig och två brasilianare kommer fram och pratar med oss och försöker säga något. Men som vanligt kan dom ingen engelska och vi förstår typ nada. Efter en liten stund haltar jag iväg igen... nu med bultande verkande fot. :(

I dag är det bättre... man kan se det lilla sticket och det har kliat lite runt "såret" nu på morgonen...det är ingen fara...men jag tycker nog ändå att Ni kan tycka lite synd om mig! :)

Får det lov att vara en kall öl??



Ja, såhär ser det ut på kvällarna, när vi kommer ur duschen och sätter oss på balkongen. :) Just denna öl heter skol och är en av de vanligaste i Brasilien. Lite roligt med tanke på att vi säger "skål" när vi just ska skåla...








En öl på stranden är ju heller aldrig fel... Lägg märker till att Classes klocka är borta... Havet har tagit den till hans förtret. En klocka som vart med honom jorden runt flera gånger. Får lite dåligt samvete, då jag klagat så på den klockan. Å tji fick jag, för nu är det så krångligt att ta reda på vad klockan är på dagarna hela tiden.. men egentligen.. vem bryr sig om klockan när man är på semester?? :)

Gårdagen...

Lunch hemma i Sverige nu. Själva har vi precis fått i oss lite frukost och ska väl snart ta oss ner till strnden. Ser ut att bli en fin dag idag.. i alla fall nu på förmiddagen. man vet aldrig, för vädret ändrar sig fort här. I går var det sådär ltie spoldis å mulet på dagen, å när vi sen gick ner till stranden efter lunch, så fick packa ihop, då det började regna. Lite surt.. men men.

Efter att jag skrev i går, så bestämde vi oss i all fall för att göra en liten utflykt igen. Så vi tog återigen lokalbussen(varför ta taxi) lite för spänningens skull. Ha ha.. vi visste att vi skulle med en buss som som det stod Urca på.. men så mycket mer visste vi inte. men med karta och några frågor som kom vi rätt. Lätt som en plätt.

Ja, vart åkte vi då.. Jo till Pão de Acúcar...på svenska för Er som inte kan portugisiska. :) Sockertoppen.

396 meter hög är denna topp, och man tar sig upp med linabana i två etapper. Riktigt häftigt. Sockertoppen har fått sitt namn (enligt ryktet) av de tidiga portugisiska bosättarna som tyckte att den liknade högar med råsocker. Första stoppet är på 220 meter högt, och bara här var utsikten fantastisk. Tyvärr var det inte helt klart igår, då det var lite soldis, men man såg rätt bra ändå. Vi kunde se enda bort till Jesus statyn..och det är långt. Längst upp på toppen breder sig havet och Rio ut sig som en landskap på ett vykort. Även detta en upplevelse såklart! Kan ju visa med lite bilder, men det är aldrig samma sak som att uppleva dom påriktigt. Men Ni ska ändå få några smakprov.

Efter att vi vart på sockertoppen, bestämde vi oss att åka tillbaka till Copacabana för att bada och sola lite. Denna gången satte vi oss faktiskt i en taxi. :) Vi hoppade av vid en paralellgata där det var marknad. Massor med frukt,grönsaker och fisk och kött. Så där blev vi ju strosandes en liten stund. Ensamma turister som vanligt. :) Det är sällan man ser en europe här, utan de som turistar här mest är nog  Brasilianarna själva. Vilket ju vi bara tycker är kul, för hur roligt är det egentligen när man åker bort och så hör man bara massa svenskar överallt. Allt gott om Thailand, men jag tycker det är så trist att det ska va så himla mycket svenskar överallt. man åker väl bort för att komma ifrån allt hemma eller? :)

Efter en inhandlad annanas, lime och mango, så gick vi ner till stranden som vanligt. jag kan säga att jag längtat så efter det doppet i havet. Även om det är lite mulet, så finns det ju tydligen inte en vindpust här. :) så klibbig blir man.. men vad gör väl det när man vet att man när som helst kan hoppa i vattnet? Direkt på strande dyker försäljarna upp och skockas kring oss... Utlänningar... ja.. dom tar vi. Och visst.. vi har väl köpt några grejjer, men mest säger man faktiskt nej. Man skulle ju vilja köpa av alla, då dom kämpar med sina tunga frysboxar och väskor i denna värme. dessutom pulsandes i denna heta sant. Jag fattar inte hur dom orkar. Men dom måste ha världens muskler och en jädrans kondition. Som sagt.. dom sliter verkligen och tänk va många nej dom får höra hela tiden. Men man kan som sagt inte handla av alla.

När vi legat en liten stund kom molnen.. typiskt. vi som var laddade för sol... Och efter en liten stund till.. Ja, så kom regnet. Så det var bara att packa ihop och påbörja färden hem.

I går kväll var vi och åt på den kända rastaurangen Garota de Ipanema... För den äldre generationens läsare, kanske Ni känner igen sången Flickan från Ipanema. Där var på just den restaurangen som den sången blev till och är nu en av världens kändaste sånger. Trevlig restaurang med god mat och dryck. Efter den blev vi sittandes i en liten lokal pub med några bgrasilianre och hade det trevligt.

Nej, nu får jag nog sluta att tjattra.. måste ju komma ur detta hotellrum snart.

     

Hade det inte tagit så lång tid att ladda upp bilderna hade jag lagt upp fler, men nu MÅSTE vi gå till stranden.. har suttit här alldeles för länge nu.

Ps.. Classe har nu fått raka av sig sitt skägg äntligen.. som han har väntat! :) Ds.

LYCKA!!

Titta vad som stod på vårat rum efter 5 dagars väntan!!! :)



Att man kan bli så glad över en väska & en beautybox...

Copacabana


Gågatan längs Copacabana


Copacabana


Vågor...


Två bleka svenskar! :)

Frusen...

God morgon!!

Kl är snart 07.00 här och vi har precis vaknat. Man kan ju undra vart våra sovmor'nar tar vägen.. :) Men igår gick vi å la oss rätt tidigt, då jag faktiskt känd mig lite sjuk. Jag råkade ut för nåt slag värmeslag tror jag. :) För efter att vi kom hem från stranden igår, så bröjade jag att frysa... och jag kan säga.. att här fryser man inte!!! Men det gjorde jag.. både inne som ute. trött kände jag mig med.. vilket kanske inte var så konstigt eftersom vi gick upp rätt itdigt igår också + värmen. Tyckte ändå att jag drack ordentligt igår, men det kanske inte räckte.

Hur som helst så la vi oss och tog en liten siesta när vi kom hem, med förhoppning om att jag skulle känna mig piggare när jag vaknade. Men alla vet ju hur man känner när man endast tagit en lite powernap. :) Men då vi ju är på semester så får man ju göra ett försök i alla fall. Så på med bikinin och upp till poolen och in med en öl.

I poolen är det säkert 30 grader.. det är i alla fall inte så att man kan svalka sig där efter en varm dag.( Polen ligger alltså på terassen som är minst 15 våningar upp... den är heller itne megastor, å ni kan ju tänka er när solen lyser varje dag och vattnet värms upp). Men igår.. så frös både jag och Classe när vi hoppade i... skumt.

Å nu kommer jag bertätta något som jag bara för några dagar sen skrattade åt. Vi bastade!!! jag sa häromdagen att vem fan bastar i detta land. :) Jo, vi... å skönt var det också.. även om vi inte satt där så länge. Ja, det trodde jag väl aldrig. Så solsting hade jag nog fått! ha ha..

Vi gick sedan tillbaka ner till rummen å tog ännu en öl och började göra oss i ordning...Vi satte oss ute på balkonen å tittade på allt folk å all trafik, men jag kände mig tyvärr för hänging, och kl 10.30 så låg jag i sängen igen. Man får ju lite dåligt samvete när man inte går ut, eftersom att man är på semester, men det känns ändå skönt idag, för nu känner jag mig bättre.

Vi har ju ändå ett par dagar kvar här nu, så vi ska nog hinna roa oss både en och två gånger till...

Annars låg vi mest på copacabana igår. Vi tog en  promenad lite längre bort i går för att se oss lite om på stranden. det sägs att stranden är 6km lång.. men jag vet inte.. det kändes inte som det i alla fall.

Har vart ute på blkongen och vädret ser sådär ut i dag också.. växlande molnighet. Inget mig emot, då det är ganksa skönt såhär. När det inte är några moln alls, går det knappt att vistas utomhus.Men det gör ju inget om solen kommer fram lite grann i alla fall. :) Vädret igår var perfekt... lite blandat sådär.

I dag får vi väl se vad vi hittar på. Blir det mulet i eftermiddag, så tänkte vi besöka en "Favelas"...(Rio:s slumområden) Dit tar man sig absolut INTE själv, då det kan vara livsfarligt. Inte ens Rio borna själva åker dit. Favelerna är uppbyggda runt omkrong Rio:s stad och på vägen hit från flygplatsen såg vi hur många såna området som helst. Svårt att beskriva, men det är sjukt fattigt, och områdena är sktigta och trasiga.. eller hur man ska förklara det. Ja ja.. kort kommer på det också när vi nu åker dit. Guidade turer i jeepar går varje dag kl 14.00 så vi har ju ingen brådska. På schemat står även besök till sockertoppen och Jesus statyn. Hinner vi med ska vi änen ta en bår tur också till en paradis ö. Vi tar dagarna som dom kommer å så får vi se vad vi hinner med,

Nu vankas det frukostbuffe med alla härliga frukter som står uppdukade....

Hoppas att Ni har det bra där hemma??
Kram

Förbannad!

Nu börjar jag/vi bli jävligt irriterade!! Väskan har fortfarande inte kommit och det har nu gått 4 dagar. Man klarar sig inte hur länge som helst. Vet inte hur många telefonsamtal och tid vi lagt ner på detta nu!! inte kan dom prata nån engelska här i rio heller!!!! Ringde senast för en liten stund sen till Sao paolos flygoplats. Men dom fattar ingenting och kan inte ens lokalisera väskan helt plötsligt. Vart faan är den då??

Åhååå..känns som att man kommer att irritera sig på detta hela dagen idag.. men ska försöka att itne göra det. det blir ju inte bättre. Har nu fått tag på numret till Göteborg, men där är det upptaget. Får väl se om dom kan hjälpa oss på något vis!?

Nu går vi ner till stranden å pressar och inte tänker ett skit på detta mer.... :(

Praia De Ipanema!!


Ipanemas beach...


Härligt!!


Stora och roliga vågor går det också...  :) en och annan kallsup har intagits här.. ha ha..

Men.... sen kom ovädret in över berget... och ja.. vilket oväder!! Går inte att beskriva...





Maracana arena...











Det regnar...

God morgon på er.. för jag antar att Ni läser detta förs på lördagen. Här är ju klockan bara strax före åtta och vi ska nu göra oss i ordning för utgång.

I dag när vi vaknade var det mulet ute, så vi bestämde oss för att sticka iväg till ett stort shopping mall som vi läst om, Rio Sul. 400 affärer hade dom lyckats fått in där. Rätt så stort kan man säga.. Classe fick köpa sig ett par t-shirtar, då ju bagaget fortfarande inte har kommit. (varje dag säger som att det kanske kommer i morgon)... Börjar bli trött på att alla mina "skönhets" produkter fortfarande är frånvarande. har ju fått köpa lite nytt, men det är ju inte samma som det man har.. :(

Shopping centret var i alla fall väldigt fint som det ju oftast är utomlands. Många vakter och rent o snyggt precis överallt. Inte massa dammtussar i omklädningsrummen som det är hemma. :) Äventyrslystna som vi är tog vi lokalbussen till detta mall. ha ha.. första å sista gången kanske. För det första visste vi ju inte riktigt vart det var.. å för det andra visste vi inte heller vilken buss vi skulle ta. :) Men vi frågade oss fram å följde sedan kartan dit bussen åkte. helvete vad dom kör här.. Har Ni någon gång åkt lokalbuss i 110 km i timmen.. Nej.. men det har vi! 8kr kostade för oss två. Billigt.. men om det är värt att riskera liv et för vet jag inte.

På hemresan hoppade vi oxå in i en buss utan att firekt veta vad det var för något. Det stod en kille å ropade.. Copacabana.. Ipanema.. och visade oss till en minibuss.. Visade sig vara perfekt. Som en stortaxi kan man säga.. även den kostade 8 kronor. Inte varje dag man åker taxi för 8 kronor för ca 20 minuter...

vi hoppade av i Ipanema.. stranden som ligger brevid Copacabana. den är lite mindre och lite lugnare. vattnet där var mycket renare..men annars så var det inte så stor skillnad tycker jag. Efter några timmar i halvdant väder såg vi molnen komma över bergen å det var dax att packa ihop å gå hem.

nu är vi nyss nerkomna från poolen, där vi druckit en capringa.. eller hur det nu stavas. regnet öser ner å det åskar och blixtrar som bara den. Har aldrig sett något liknande. har filmat hela spektaklet och om jag hinner och fattar, så ska jag försöka länka det via youtube. Bilder kommer också, men nu ropar Classe att jag måste gå in i duschen.. för snart ska vi möta upp våra kompisar i receptionen!!

Ha en bra dag!!
Kram

WOW!!!

Har precis vaknat och tänkte berätta ltie om gårdagens fotbollsmatch. Man får så himla mycket intryck här hela tiden och man går och funderar på vad man ska skriva.. Men när man väl sätter sig och ska få ner allt på pränt så blir man helt ivrig och allt kanske låter helt förvirrat, och orden bara ramlar ut... :)

Men.....

Vilken upplevelse..(på sitt sätt).... Vi är så glada att vi åkte dit igår!! Vi velande nämligen lite fram och tillbaka innan och funderade på om vi kanske skulle åka dit någon annan dag.. men då skulle arenan vara tom, och det är ju inte riktigt samma sak. Ett alternativ var att åka på lördag igen, så en match spelades... men den var inte lika populär som denna igår. Så i sista sekund bestämde vi oss och ringde och frågade om dom kunde komma och hä mta upp oss på hotellet. Två platser fanns precis kvar, så vi hade tur.

I två minibussar drog iväg mot Maracena....

Som jag skrev i går så är det ju frktansvärt varmt här.. och igår kväll var det 31 grader ute. Då man inte riktigt vant sig vid denna värme än, så känns det som att svetten rinner om en hela tiden. Låter ju inte så trevligt, men man får ha lite papper i närheten å torka sig lite i pannan emellanåt. :) Man är Det satt redan några stycken där och vi hälsade och satte oss på våra platser. Vad vi inte visste då var att det skulle ta oss 1 timma och 45 minuter. När vi kom från flygplatsen åkte vi nämligen förbi så man kunde se stadion, och det tog ju inte så lång tid....men vi skulle också hämta upp några.. å i denna rusningstrafik får man ha tålamod. Efter några stopp var bussen till slut fullsatt...och den där air conditionen verkade vara ett minne blott. Den orkade visst inte med att vi var en fullsatt buss. Så där satt vi.. tiden gick... det blev varmare och varmare.. runt omkring oss satt (mest) brasilianska turister och till slut var deras kackel iuthärdligt. Samtidigt spelades en film upp på en tv skärm där någon stor stjärna här sjöng..Busschauffören lyckades visst hita basen och det enda som hördes var en jävla trumma hela tiden. ha ha.... Rutorna var tonade i kolsvart, så inte heller såg man speciellt mycket ut... och sist men inte minst... träsmaken i arslet var ett faktum!!

Då vi ätit en kyckling till lunch, jag och Classe, var man ju lite orolig om den skulle hitta på något bus i magen under färden. man vet ju inte riktigt alltid. Vi köpte nämligen en hel grillad kyckling frango (kyckling) och delade på, men tyckte ändå att det verkade vara ett säkert kort när vi köpte den. men när man satt där och inte kunde röra på sig och itne visste när vi komma fram, så började nog magen att känna efter ltie väl mycket.. Som tur var, va det bara falskt alarm. Men vad skulle man gjort om magen började låta som en åskmoln och man snabbt behövt hitta en toa... Ja, den tanken vill jag nog inte ens tänka på...

Men så till matchen då..vi kom fram i sista sekund, men å skulle buss nummer två inväntas och när väl den var framme.. ja... då skulle någon även springa å hjämta våra biljetter. Vid det här lagen hade jag nästan tappat tålamodet. Jag var varm, trött och irriterad efter all jävla väntan. ( som man ju egentligen inte kan göra så mycket åt, pga av trafiken). När vi stod precis i ingången hördes ett jubel som var utan dess like.. matchen hade börjat!!

Jahopp... nu började fler att bli besvikna.. men då kom han.. springandes i ett jehu. Så in igenom säkerhetsvakter och biljettkontroller och där... DÄR mitt framför oss öppnades världens stärsta arena upp för oss. Irritationen och bilfärden var ett minne blott man kunde itne göra annat än att le när man kom in där.  Vilket ställe... och vilken upplevelse. Nu var ju inte stadion fullsat.. utan  kanske 1/4 av stadion var där. Men...det är nästan som dubbla Kga och som hela Trollhätan, så det är rätt mycket folk ändå. Vi hade platser på första sektorn...och där kunde vi sätta oss vart vi ville.Classe och jag gjorde som vanligt och lämnade gruppen för att utforska lite själva. Vi hade dock ett ställe där vi skulle samlas efteråt så att alla kom hem.

Vi satte oss ganska så långt fram, och såg matchen väldigt bra faktiskt. Men  jag kan  säga att jag var mer facinerad av allt folk och allt jubel. Tiden rann iväg och jag är såååå glad att vi åkte dit.

Ja, svårt att beskriva med ord hur det var egentligen.. men alla som vart på en boforsmatch.. en färjestadmatch..eller kanske vart på Ullevi.. Ni vet ju hur den stämningen är.. å bara den kan man ju få rysningar av. Ta den och dubbla ett par gånger..Då kan man inte göra annat än att dra på smilbanden. Det är nämligen inte som hemma.. Här lever sig varenda Brasilianare in i matchen och det gapas, skriks, viftas och jublas om vartannat precis hela tiden. Ett riktigt skådespel för oss tråkiga svenskar.

Det var som ni förstått en väldigt lyckad kväll och när vi kom hem så orkade vi itne så mycket mer... värmen och solen tar ut sin rätt på kvällen, å sover man inte siesta så blir man ganska så trött. Vi kom väl i säng runt midnatt, och det är ju skönt idag, då vi redan är uppe. Kl är nu 07.40 å vi ska gå ner och äta frukost. Ska bli gott. Vilket fruktbord det står uppdukat.. bara med mina favoritfrukter... melon i olika sorter, annanas, papaya och mango mm.. det är bara att frossa..

Jaja.. om nu npgon orkat läst klart detta inlägg så återstår bara att säga..

Kram!!!

Buena Tarde...

Då satt man här vid datorn igen då. Lagom solbränd och svettig. :) Det är helt sjukt varmt här alltså. Går inte att jämföra med te.x Thailand ens. I dag har det varit 30 grader i skuggan och då kan Ni kanske tänka Er vad det är i solen.. Plus den höga luftfuktigheten. Det är så man kanppt kan ligga i solen för att det är så varmt. Men vi har ändå i dag vart nere å badat å pressat såklart.. Man får passa på.. för man vet ju aldrig med väderet här.. Även om det är hur varmt som helst så kan det ju bli dåligt å komma regna.

Gårdagen var mycket trevlig och vi åt och skrattade gott. Tyvärr så var jag å Classe rätt sletna efter ett dygns resande utan nästa någon sömn, så det blev en rätt tidig kväll ändå.. Men skönt i dag, då man vaknade utvilad å peppad på nya grejer. Och Gunilla.. vad jag vet så kommer du inte att behöva se mig i någon skvaller tidning än i alla fall. Ha ha..

I kväll ska vi åka och se på en fotbollsmatch... varför då kan man ju undra.. då ju varken jag eller Classe är speciellt inreserade av just fotboll. Men det ska jag tala om för Er att det är något som man bara måste uppleva när man är i Rio. Världens största fotbollsarena, Maracana.. som tar 200.00 personer. Det Ni. I kväll är det derby å man räknar väl med kanske dryga 50.000 bara.. Men ändå.. det är inte alla som vart på den arenan! :)


Lite bilder kommer senare, då vi inte vågat ta med kamerorna till stranden än.. utan använder oss av en engångskamer, pga stöldrisken. Classe tog lite bolder på poolen och utsikten igår.. men hans överföringskabel är såklart i väskan som fortfarande inte har kommit. Men som sagt.. bilder kommer...

Vi ringde till Air France idag å kollade med dom, då dom ju sa att vi skulle haft bagaget redan i morses.. men nu kunde dom inte lokalisera det alls...!?!? Vi frågade om ersättning och om vi fattade rätt så ersätter dom oss med 100 euro. Rätt okej ändå. Sen ska vi se om vi även kan få nåt från vår reseförsäkring via vårt försäkringsbolag. Det är ju inte gratis att inte ha några kläder mm... :)


Nä... nu ska jag hoppa in i duchen å göra mig klar... sen ska jag stå å vråla på en av världens största arenor. :)
Undara jag bara vem jag ska heja på.... Vasco elkler Botafogo???

Ha det så bra å så hörs vi snart igen.

Kram

Hello Air conditioner!!

Jorå.. vi har allt ett rum med air condition, men jag får nog ställa mig på en stol och titta på vad gradantalet står på egentligen. Sitter nyduschad på sängen med en öl i handen... Den var kall för två minuter sen.. nu är den jummen. :) Herregud.. vi har knappt vart här i ett dygn, å redan så klagar jag!

Classe är ute på lite shopping, för vi har fortfarande inte fått allt vårt bage än. Inga kläder till Classe.. förutom det han hade i hanbagaget.. å inga hårprodukter what so ever... ingen body lotion eller nåt. Som tur var så fick vi en liten nessesär på flygplatsen som kompensation.. men hur gött luktar grejerna där i eller.. *ler* Så nu som sagt är Classe ute å letar lite olika skönhetsprodukter till oss. det kommer bli dyrt för vårt försäkringsbolag detta. :)

Har idag varit nere på Copacabana å badat å solat lite.... när skuggan kom vid 17.00 tiden... (oga av alla höghus) bestämde vi oss för att gå tillbaka till hotellet och våran pool på 15:e våningen. Där träffade vi två tjejer som kommer från Brasil.. huvudstaden här i Brasilien.. och en kille som också är härifrån. Jätte trevliga. Det visade sig också att ena tjejen är nyhetsankare här i Brasilien och väldigt känd... Nu känner ju inte vi igen henne, men det är ju alltid kul att ha träffat en kändis.

Vi bestämde oss för att gå ut allihopa och äta ikväll.. så kl 20.00 ska vi träffas nere i lobbyn och så får vi väl se vad som händer. Natten är ung här fortfarande.. Vi ligger ju 4 timmar efter er, så nu är klockan bara 19.30.

När vi kom hit idag, så var inte vårat rum klart än, så vi fick gå ut en liten sväng å se oss om.. på den lilla stunden hann jag att få färg på mina axlar.. resultatet kan ni se på bilden nedan.. ha ha.. så jag kan säga att här får man akta sig ordentligt för solen. När vi sedan givk ner för att bada fick vi köpa NY solkräm.. å den verkar i alla fall ha gjort sitt.. för nu ser jag inte en enda rand mer än den linne randen som jag fick på typ en halvtimma. Sjukt vad solen tar mitt på dan.

Nu kom Classe tillbaka, så nu får jag fortsätta göra mig i ordning här i värmen.. Smink kommer knappt på tal, men jag gör ett försök å så får vi väl se hur länge det sitter kvar. :)

Okej.. ha det så bra så länge så hörs vi snart igen...

Ps.. gratis internet på rummet... gött!! Ds..



Efter ca 30 minuter i solen... ha ha... är man blek så är man...

Vi är framme...

Hej hej alla där hemma!!

nu är vi äntligen framme... så himla skönt! Har precis fått vårat rum, och ska nu ner till stranden och ta vårat första dopp!!

Allt har gått bra förutom att Classes bagage + min beautybox inte kom hit. Fastnade visst i paris.. Men dom kommer förmodligen redan i kväll, och då vi förutsatte detta, så hade vi ju lite kläder med oss i handbagaget såklart!!

Nu hinner jag inte skriva mer just nu.. men mer kommer!!

Nu vet Ni i alla fall att vi kommit fram!!

Kramar från Rio!!

Lagesrapport fran Paris!

Detta inlagg kanske blir lite svart att lasa, da det ju inte dom tre sista bokstaverna i alfabetet finns har i frankrike! :) Men det ska val anda ga att ge en liten lagesrapport.

Planet kom ivag lite forsenat fran landvetter, men piloten tog igen det ganska bra anda. Och nu ar vi har.. pa denna stora flygplats. Lite besvikan dock, da nogon lurade oss ivag till gaten det forsta dom gjorde. vi fragade tva stycken hur vi skulle gora, och dom sa att det somm finns har, finns aven vid gaterna.. typ .. butiker, restauranger och barer. Gott tankte vi.. sa vi tog en buss bort till var gate och nar vi val gatt igenom sakerhetskontrollerna fanns ingen atervando!! ha ha.. vi kan skratta at det nu.. men va fan... Vi ar pa en huuuur stor flygplats som helst...Men har... dar vi ar.. finns ingen restaurang.. ingen bar.. bara en javla massa taxfree...

Sa vi har nu suttit pa en liten liten bar.. dar vi fick kopa typ micromat och pratat med en jamnlike till Classe. (En full sjobuse) :)

Tiden for min internetvistelse ar snart slut, sa jag ger mig har... om tva timmar flyger vi vidare och nasta anhalt ar Sao Paolo, innan RIO!!

Hola!!

 


Bilderna visar... forsta olen pa landvetter.. sen i flyget och sa pa var kulinariska maltid har i Frankrike!! Ha ha.. men vi ska inte klaga.. vi har det battre an manga andra just nu.. for i morgon ar vi i Brasilien. :) ha ha.. Classe ser ut som en gangster.. inte konstigt att han blev stoppad i sakerhetskontrollen!! :)

I dag åker vi!

Jahopp, idag var det dagen D då!! Ärligt talat... vi ska verkligen åka till Brasilien idag. Känns skumt att veta att man i morgon, förmodligen, kommer att känna mjuk len sand under fötterna samtidigt som man känner den varma solen gassa. Ett dopp i havet får det ju såklart bli också. :)

Har precis ätit klart frukosten och ska nu packa det sista. Planet går ju inte förens kl 16.00 i eftremiddag, så vi åker inte härifrån Trollhättan förens vid lunch.Vvi landara sedan i Paris 18.10 för att sesan åka vidare till Sao Paolo kl 23.00. Så där har vi som jag sagt tidigare ett par timmar. Men hellre det än att vara osäker på om man ska hinna med planet eller itne. Paris flygplats är ju stor. Hoppas att man kan sova lite på planet, så resan går lite fortare... Vi mellanlandar i sao Paolo för att sedan nå slutmålet Rio. Är Ni intreserade, så är vi framme på förmiddagen.

Då börjar den riktiga resan! Eftersom vi flyger reguljärt, så har vi ingen som kommer å hämtar oss, utan måste ta oss till vårat hotell själva... Ha ha.. det kan bli spännande, för där ska vi väl bli lurade på vårat första pris kan jag tänka mig. Inte lätt å veta i början vad saker å ting kostar.. :) Och som turist så försöker dom ju alltid med en.

Som jag skrev i går, så kommer jag att skriva lägesraporter så fort jag får tillfälle... Kanske redan från Paris, då vi ju har några timmar att slå ihjäl där! Nu får vi bara hoppas på att resan dit går bra och att alla flyg håller sina tider...

So long..

Om ett par timmar...

Klockan är nu över midnatt, å vi är snart färdigpackade. Lite kvar att göra i morgon, men så är det ju alltid när man ska åka iväg. Man kan ju tyvärr inte packa ner allt dagen innan, då det är massa grejer man måste använda på morgonen. Har heller inte bestämt vad jag ska åka i.. Alltid ett problem när man åker från vinter till sommar. Lyxproblem kanske.. men ändå!!

Hoppas verkligen nu att alla allt är med. Pass, biljetter och pengar är i alla fall medså skulle man glömt något annat, så går det väl alltid att köpa.:) Får väl se om jag hinner blogga nå´t i morgon, men om inte så får ni alla ha det så himla bra här hemma i rusket. :)

Men häng kvar.. för vi tar med datorn å jag kommer blogga så mycket jag kan å orkar från Rio!!

Tja!!

Kalla kårar!

Trodde väl aldrig att jag skulle få vara med om något liknade, men jag har i helgen fått reda på något riktigt hemskt och otäckt!

Det hela handlar om mordet på Johanna Karsson, 22 år ifrån Hjo i sommras. Jag har läst, tittat på klipp ur Efterlyst och även lyssnat på ljudupptagningar och får rysningar varje gång. Jag känner inte att jag vill skriva om allt det hemska som hände denna dagen, men länkar till ett litet klipp på efterlyst. Det finns, för den som är mer intreserad, massor att läsa...Bara att söka på Google...

Vad är nu det otäcka med detta, förutom att det är ett helt brutalt mord...

Jo. Jag kännde denna personen för inte alls så länge sen.

Tänker inte gå in på hur,när och var pga vissa omständigheter, men mina närmsta kommer att få veta och Ni andra också om ni säger till!! Men jag vill som sagt  inte skriva allt för mycket om det här på bloggen. Jag hade ingen slags kärleksrelation, nätkontakt eller något liknade.. så mycket kan jag säga, men jag har pratat, kört honom i min bil och blivit hembjuden på fest till denna STÖRDA människa ett flertal gånger.

Alla människor är vi ju olika.. och även om man klär sig lite annorlunda har lite speciella tatueringar, så behöver man ju inte vara knäpp för det. Han var en väldigt "bright" kille och mycket trevlig till en början. Snart insåg man att något inte var riktigt hundra och "kontakten" avbröts! Tack och lov!!

Men efter allt jag hört och läst nu, så får jag såna riktiga "flashbacks"! Med en sån här sjuk människa kan man aldrig vara säker. Det kunde lika gärna ha varit jag... känns det som....Eller någon i min närhet....När jag ser bilderna på honom, så ser jag ju att det är han, men han ser nu ut som en helt annan människa.. en otäck en, han har hat i ögonen...och så kan jag inte beskriva honom då jag "kände" honom, men det spelar ingen roll...

Men jag har så svårt att fatta!!!!!

Har haft svårt att somna nu på nätterna och drömt mardrömmar. Jag trodde ALDRIG att jag skulle komme såhär nära en mördare!! Nu är domen klar och han sitter inne på livstid!!! Men det är ändå så himla otäckt att jag får kalla kårar så fort jag tänker på det!!!

För exakt 25 år sen....

Fick ett sms av mamma idag:

För 25 år sen var vi och såg på Carola i Nobellhallen. Kommer du ihåg det?? Kram


Ja..med risk för att låta gammal (vilket jag iofs är) så måste jag säga att: Ja, jag kommer ihåg det som igår. jag var inte många år då, men självklart så kommer jag ihåg min första konsert med min första riktiga IDOL!! :)

Undrar om Carola kommer ihåg spelningen i Karlskoga?  Inte så troligt va.. Ha ha...

Jag köpte förresten en vit halsduk med röda fransar på... å så stod det CAROLA tillsammans med hennes ansikte på! Skitsnyggt tyckte jag då!! :) Tror att den halsduken ligger i eb blå påse tillsammans med lite barbiekläder hemma i Kga om den inte blivit slängd!



Yehhe..

Näst sista arbetsdagen innan semestern är nu avklarad! Alltså..jag har bara en enda liten kort arbetsdag kvar.. å den är på måndag! :) Tänker inte göra en heldag då inte.. blir nog mest att se till att stämma av vad som behöver göras när jag är borta. Jag ligger faktikst väldigt bra till i min planering och har hunnit förbereda det mesta inför ledigheten. :)

I helgen blir det väl till att börja plocka fram sommarkläderna ur garderoben, tvätta, stryka å packa. Än har jag faktiskt inte någon resefeber.. men den kommr väl först på måndg kan jag tänka mig. Känns skumt att man ska vara ledig nu i två veckor och få åka till sol, värme och bad. Kommer inte fatta det förrens jag är där tror jag!I

I går var vi ju på Män som hatar kvinnor... Himla bra film faktiskt. Rekomenderas att gå å se om man inte redan gjot det? Det blev rätt så sent, då vi gick på 21.00 föreställningen.. den rär ju ändå 2,30 lång.. Inget som kändes.. kunde till och med vart lite längre.. :)

Classe är nu påväg hem från Lidköping.. fick lägesrapport nyss i telen.. så ikväll blir det väl till att lyssna på nya bio ljudet! :)

Nu går jag hem...

Kram

Nå'n som är sugen på godis??



Det är ju lördag i morgon.. å då är det ju okej att äta godis! :) Fast om jag skulle vilja ha några godisar härifrån är tveksamt! Ha ha...

Samsung Ht-P1200

I dag kommer ett nytt hemmabiosystem att anlända till fam Lext/Lilja:s boning. Classe ska åka och hämta det i Lidköping idag. Hoppas det blir bra!!


I like PINK!!

Classe kom hem med en ny telefon igår, och nu blev jag också sugen på en ny!! Han hade köpt Sony Eriksson C905 i silver.. men sa att han sett den i rosa i Aberdeen. Tyvärr har den färgen inte kommit till Sverige än... men det finns ju andra fina rosa mobiler..  Har ju en rosa nokia idag, men man tröttnar ju...  :)




Sony Ericsson C905




Sony Ericsson W595


Classe... du sa att du skulle köpa en till mig va???

Sjömannen är hemma...

Då var man två i hushållet igen. Himla skönt det.

Nu kan jag ringa hem och be om lunch, tvättning, städning...m.m. Och så jag slipper att bädda sängen på morgonen också! :)  

Förkylningen håller i sig.. jag mår bättre i kroppen, men nu har det verkligen satt sig i bihålorna.. eller vad man säger. Jag har inte ont, men är himla tät och snuvig på en gång... Hoppas verklgien att det går över innan vi ska flyga, för jag har hört att det kan va ett h..veteatt flyga när man är förkyld. Funderar på att ta kontakt med vår företagshälsovård och berätta om min situation... Kanske att dom kan skriva ut ett recept som jag kan ta med i fall man skulle ha oturen att bli sämre?? Jag vill ju inte bli sängliggandes på semestern TACK!

I kväll kanske vi ska gå på bio med Mattias och Veronica. Män som hatar kvinnor. Alla säger ju att den ska vara bra och jag vill verklgien se den. Har inte läst några böcker med Stig Larsson, men kanske börjar efter denna filmen.. Vem vet. Men njae.. jag är ingen bokmal jag inte. Inte som du Kecka!! :) Jag kan få mina ryck när jag har semester.. men annars tar det ett tag innan jag kravlar mig igenom en bok. Håller på att läsa boken Den vita masajen.. Den började jag med efter jul.. å jag har väl kommit halvvägs tror jag. Men jag får ju typ gå tilbaka ett kapitel varje gång, för att det går ett tag mellan gångerna.. Ha ha.. Jag är mer en tv människa tror jag. *ler*

Efter jobbet ska jag ner till salonen nedanför och plocka brynen och färga mina fransar. Känner att det behövs nu när man ska gå utan smink i 14 dagar. Har inga problem med det, men ögonen försvinner ju typ när man ingen maskara har på.. men färgar man dom så blir det fn fint! :)

Hade gjort det lite myspys utanför dörren i går när Classe kom hem. Ställde ut vår (andra) sjöman å tände en liten lyckta! :)

 

     

Nä!!


Jag har inget emot kungafamiljen på något vis, men det här med Viktorias förlovning är jag trött på nu!

Ärligt talat.. vem bryr sig???

Och nu har Kungen bett om mer pengar för att kunna finasiera bröloppet och deras "nya egna hushåll".

URSÄKTA!!

Jag får minsann spara mina egna pengar om jag behöver flytta..eller ev. kanske tom låna... som dom flesta andra Svenskar måste göra. Och ska jag gifta mig.. ja.. inte kan jag be att skattebetalarna ska betala mitt bröllop i alla fall.

Kan regeringen inte ställa upp och hjälpa SAAB (okej.. vi pratar kanske inte samma summa pengar här men..) så kan dom väl fasiken inte bara spotta ut 112 miljoner till kungafamiljen...

Nä.. detta irriterar mig faktiskt lite grann...  Deras brölopp behöver väl inte kosta miljoner.. bättre att Sverige skänker dom pengarna till bättre behövande i så fall. Onödigt att slösa så mycket pengar på en enda dag. Å som sagt.. Vem orkar bryr sig??

Jag säger inte att jag för det inte kommer att titta på bröloppet, eller bojkotta det, snarare tvärtom.. Jag sitter väl där med tårarna i ögonen som förmodligen resten av Sveriges befolkning och tycker att det är alldeles underbart. Klart att som ska gifta sig...men måste det kosta så in i h...vete mycket pengar??

Dagen med stort D!!

I dag kommer han äntligen hem... (hoppas jag)



Längtar....

God Natt

*Suck*

Inte roligt att känna sig så hängig som jag gjort idag. Känns sådär nu... har knaprat panodil zapp här nu på kvällen och jag förmodar att det hjälp mig lite grann i alla fall.. Har även druckit massor med vätska... bla brämhults nypressade apelsiner.. Så gott ju + att jag inbillar ig att det är bra med alla c-vitaminer. :)

Nu är det inte direkt något att titta på på tv, så jag tänkte gå upp å läsa lite å se om jag kan somna å vakna frisk i morgon. I alla fall vakna någerlunda kry... Sista natten ensam nu också..Ska bli så skönt när älsklingen kommer hem igen och jag slipper sova ensam och vara rädd (för alla otäcka monster som finns här).

Om han nu ens kommer hem... skulle väl vara den där spegeln igen nu då, för tydligen så är det nån slags strejk på Aberdeen's flygplats.. så man vet ju aldrig...Han kanske inte kommer hem förens på torsdag.. om ens det. :) Men vi får väl hoppas att trafiken har börjat funka igen och att han kommer hem som planerat. Om inte.. så kommer jag nog börja tro (ännu) mer på skrock!!

Fast.. jag har ju ingen lust att ha otur i 7 år bara för att en spegel råkade ramla i golvet. Men fortsätter det såhär, så kommer jag kanske ha 7 olika gångers olycka?? :)

Inte bra!

Den där spegeln som gick sönder har nog börjat med sin "olycka" nu!! Jag tycks nämligen inte bli bättre, utan snarare sämre. Jag är ännu inte helt sängliggande (tack och lov) men jag känner i kroppen att nånting är på gång. Har tagit en treo, men den hjälpte inte så mycket.. så jag får nog ta en till. Sen blir det till att gå hem och lägga sig och kurera. :(

Ska man behöva bli sjuk nu...

Ont i halsen och tråkigt väder ute.

Så var det med den energin och motivationen. Humm, känner mig inte på topp riktigt. Hoppas bara att jag slipper bli sjuk, för det har jag ingen lust med just nu! Fast å andra sidan är det väl bättre att bli sjuk nu, innan resan, än under resans gång. Det vore en verklig katastrof det.

Utvecklingssamtalet idag på jobbet gick hur bra som helst. Alla glada och nöjda! :) Så nu är det bara att fortsätta tuta och köra.

Sitter och kollar på charterhjältar på 5:an just nu, och han är ju allt bra rolig den där Bert Karlsson. Ha ha.. och så han den där charterguiden som är så himla fåfäng.Haha.. undrar hur man själv skulle framstå i en sån där serie..Hade förmodligen gjort bort mig precis hela tiden, men det hade ju då också blivit bra tv. :)

nej.. nu ska jag vila upp mig lite å hoppas på att jag vaknar pigg å kry i morgon och att inte halsontet har förvärrats.

Ha det!!

Jag kommer få ett helvete...

Åhåå.. hur många års olycka får jag nu då???



Onödigt...men jag kunde inget göra då den bara gleeeeed ner från byrån i hallen....

Usch!

Detta bådar inte gott inför våran resa... Har stått massor om saker som hänt i Brasilien nu på sistonde.Inte bra!!  Men man kan ju inte hålla på att tänka på det för då vågar man ju snart inte åka nånstans längre!

Lunch

Då var det måndag igen och det är redan lunch. Herre gud vad fort tiden går. Men den gör ju det närman har att göra. :) Tänkte jag skulle promenera hem en sväng på lunchen.. rätt skönt att komma ifrån kontoret lite på da'n. Förut åt vi ju alltid ute.. å då kom man ju ut lite grann, men vi är några stycken som tröttnat på att alltid äta ute + att det är så onödiga pengar att slänga ut på lunch varje dag. Och går vi då inte ut å äter så blir vi ju sittandes här på kontoret hela dagen. Vi har många gånger sagt att vi får gå ut å ta en liten promenad.. Men visst.. det blir ju säkert av... NEJ!! Så därför så försöker jag gå hem emellanåt. Sen när Classe är hemma, så lagar ju alltid han lunch åt mig. Å det är ju lyx.. nästan som att gå på restaurang! *ler*

På tal om honom, så kommer han hem på onsdag. Dom ligge nu till kaj i Aberdeen och ska väl, inte som det ser ut nu i alla fall, hinna ut på något mer jobb innan hemfärd. Som res rutten är nu så landar han inte förens vid 21.00 tiden på onsdagkväll.. lite sent, men ja ja.. han kommer ju hem i alla fall och jagslipper en enam natt till! :) Han skulle kolla med rederiet idag om det på nåt vis går att ändra så att han kan komma med något tidigare plan, men det är väl inget att hoppas på!?

I eftermiddag har jag PU + lönesamtal. :) Känns ju lite spännande... eller inte.. Vi får väl se vad utgången blir! :) Känns lite pirrigt.. varför vet jag inte för det är ju inget farligt.... Och vad jag vet så har jag inte gjort något dumt som jag skulle kunna få skit för! *ler* Det är ju mest bara att prata om hur året har varit osv..

Helgen har för övrigt varit väldigt bra. Var ju i Kållered i lördags å shoppade lite. Köpte en Helly Hansen seglar jacka, som jag ska ha i båten. Den hade kostat 2.400:- men nu 1.200:-... så där gjodrde jag ett riktigt kap måste jag säga. Var även inn på IKEA och köpte ett nytt innertäcke (sånt riktigt hotellfluffigt täcke), en  lampa och några doftljus!
På kvällen var vi ute och åt några stycken å sen bar det av till Stålverket!

Gårdagen spenderades mest i soffan. Kollade på vasaloppet å senare på kvällen blev det reprisen av meslodifestivalen! Hann även med en liten promenad till affären också på eftermiddagen. :)