Läggdags!

Å herregud!!
 
Har ju skrivit att vi ska försöka få Lexie att sova i sitt rum nu när killen äntligen kommit hem och efter att ha fått sova tillsammans hela familjen i nästan en vecka nu så var det då dags!!
 
 
La henne hos oss till att börja med för att sedan lyfta in henne till sitt rum. Klockan var redan sent (då hon somnat i bilen påväg hem från kusten) och senare skulle det bli. När hon väl somnat efter massa bus, stök och prat i vår säng lyfte vi upp och bar in henne till sin säng.
 
Vad händer... Jo... ungen har väl fått en liten powernap på 5 minuter å är nu piggare ään någonsin. Hon babblar på och herjar runt som aldrig förr och C och jag har svårt att hålla oss för skratt!! Till slut fick vi göra om hela proceduren och nu har vi lyckats. Strax innan midnatt blev det alltså läggdags för fröken L i dag och nu sover hon gott? i sin säng...i sitt rum!!
 
Nu hoppas jag/vi på en natt fylld med sömn, utan massa uppvak, och en rejäl sovmorgon i morgon! :)

En baksida...

Tummen upp för att vara gravid....MEN....
 
 
......tummen ner för att ha halsbränna!
 
I vanliga fall... ja, då jag inte är gravid... har jag VÄLDIGT sällan halsbränna och när jag var gravid med Lexie undrade jag lite vad det var för konstigt jag kände i "strupen". :) Förstod efter ett tag att det måste vara detta som är halsbränna!! :(
 
Tror jag provat en såndär "tablett" av en nära vän en gång och har alltså klarat mig rätt så lindrigt ändå. Men i kväll fick jag skicka iväg killen en kvart innan affären stängde (kl22:00) för att just köpa såna där halsbrännetabletter och tack gode gud för det alltså!!
 
Nu ska jag trösta mig med lite godis och sen gå å lägga mig. I morgon ska jag nämligen ut på "galenskaper" (i alla fall denna årstid) utan kille och barn!!! :)

Frukost ute!

 
Det är ju inte så att man blivit bortskämd med frukost utomhus den här sommaren men så fort man ser att solen lyser öppnar man dörren och känner om det går att sitta ute. I dag var en sån dag! :) Lite kallt när solen gick i moln kanske men man måste ju som sagt passa på!!
 
Det roliga är att när den första solen kommer på våren så dukar man upp med massa god frukost med olika sorters bröd, grönsaker, pålägg, juice, yougurh å verkligen njuter...nu tar man ut en bricka med varsin macka å ett glas mjölk och går ut liksom!!
 
Man blir bara latare och latare.... :)

Regn!!

Tittade igenom albumet på telefonen och en dag som denna längtar man extra mycket efter detta! :)

Hade massa bilder jag ville visa som för Er som inte kan följa oss via Instagram (miapiafias) men blogg.se:s app på mobilen krånglar så Ni får nöja Er med detta collage så länge!

 


Hairyscary!! ;)

 
Lexie har ju ingen jättehårväxt som Ni säkert lagt märke till i min tidigare inlägg. Dock betyder ju inte det att man inte kan ha en frisyr för det. ;)
 
Inte det snyggaste...kanske... och ibland undrar jag vad jag ska gör med den. Klippa... eller behålla?!??!
 
Jag känner nog mest för att behålla då ju Lexie verkligen utstrålar BUS... så som hennes frisyr... samtidigt som jag vill jämna till det!!
 
Sen är det ju dom där lockarna alltså..... söta men ack så hemska om Ni fråga mig som själv är självlockig!? Vad kommer det bli i framtiden? Växer det bort eller blir det mer?? Sött när dom är små... men får gärna växa bort när hon blir äldre...
 
Fast å andra sidan så tycker jag ju bara att det är hemskt på mig själv så...ja.. det får bli som det blir helt enkelt!! Nu ser det för jäkla roligt ut men samtidigt är det ju verkligen LEXIE i ett nötskal!!! ♥

Strandhäng!

 
Då var man hemkommen efter en heldag vid sjön!!
 
Ja.. hör och häpna... vi var inte till kusten i dag utan åkte till ett ställe som ligger vid Vänern i ställe!! Långgrunt, barnvänligt och fullt med folk som det är dessa semesterveckor när det är fint väder!
 
Barn som skriker, barn som kissar påfilten och barn som bajsar i vattnet... ja.. det kan få vilken förälder som helst att småflina.. i alla fall när det inte gäller ens eget/egna barn!! :) Lexie skötte sig exemplariskt utan blöja och ingen olycka alls inträffade....Så i dag var det vi som fick skratta lite åt andra föräldrar..(i smyg såklart)!! :)
 
Nu blir det hemmagjorda hamburgare som sedan ska läggas på grillen! GOTT!

Vår första dag tillsammans som familj igen!

 
Kusten, sol, båt, bad, krabbfiske, salta stänk och skrubbsår i pannan.... Precis så såg vår dag ut i går! :) Å i dag blir det något liknade... eller...det blir i alla fall bad... den saken är säker!! ;)
 
(Å "Nanna-Nena"...det är okej att "låna" sista bilden som skrivbordsunderlägg!!) ;)
 
 

Kusin- och syskonhäng!

Sällan man har tid att sätta sig och blogga såhär på morgonen men nu när Lexies kusiner är här får man ju passa på! Så skönt när hon går å drar i nån annans hand och inte bara min hela tiden. :) Kul att se att hon börjar ha mer och mer "glädje" av andra barn då hon ju snart ska börja dagis.
 
Hon är ju visserligen van med andra barn eftersom vi hängt en hel del på öppna, men jag tycker att man märker mer och mer att dom liksom märker av varandra och "leker" mer eller vill upptäcka saker tillsammans och visa saker för varandra!
 
 
Har inte hunnit ta några kort än då dom kom i går kväll men jag kan lova att det var full fart från första stund. Alla leksaker fram och baksidan såg ut som ett lekland.. eller ska jag mer säga att det såg ut som att en orkan dragit fram!? :)
 
I dag kommer även vår lillebror och hans tjej hit och hälsar på å då blir det verkligen FULLT hus. 6 vuxna och 4 barn! Tur man bor i hus ändå... men finns det hjärterum (och det finns det här i överflöd) så finns det stjärterum! ;)
 
Ett bra avslut innan sambon kommer hem måste jag säga! ♥

Var jag ute (och drack) i går?

Nä, det var jag inte jag gick å la mig kl 22:30 men i kropp och knopp känns det ändå som att jag sitter inne på en liten baksmälla trots allt!
 
Varför? - Jo, det ska jag tala om för Er!!
 
Jag vet inte vad det är, kanske är det värmen?, men dom senaste nätterna har Lexie sovit som en kratta...vilket ju jag också då blir lidandes av!! Det har varit flera nappinstopp och dessutom flera "duttningar" med välling/vatten under natten. Från att kanske ha vaknat 1-2 ggr till detta. :( Det som bara skulle bli bättre nu tänkte jag! Och inte nog med det... när hon sedan vaknar där runt 3-4 är hon gärna vaken 1 timma eller 2!! Och hur lätt är det sen för mig att somna om tror Ni!? Inte alls lätt då många tankar mal genom ens huvud och när Lexie väl somnar ja.. då börjar knyttet i magen att sparka på. Då kan man ju visserligen inte annat än att småle lite... men ändå!! LÖS AV MIG PLEACE!!
 
 
Nu tänker Ni säkert också... Men.. började inte du med att lägga Lexie i egen säng!?
 
Jo, det gjorde jag å det gick ju faktiskt över förväntan, men efter att vi kom tillbaka från Kga började ena Lexies hörntand att spöka och jag kände att jag inte orkade springa upp mitt natten hundra gånger om jag skulle överleva nästkomande dag. Plus att jag är så mörkrädd!! :) Så jag bestämde mig för att låta henne sova hos mig tills sambon kommer hem då vi gör ett nytt STENHÅRT försök!
 
Men nu har vi ingen tid att sura över detta för i dag kommer min ena bror med familj hit och stannar tills på tisdag och ja... då mina vänner kommer han ju hem!! :) Så dom här dagarna kommer inte bli några problem att gå och det ska bli så skönt att några andra kan underhålla Lexie lite så jag slipper stå för det stup i kvarten. För det är jag rätt trött på nu kan jag säga :)

Vi ångar på...

Dagarna går och mamma och Olle har både hunnit komma hit och åka hem igen!! I tre dagar var dom här och höll oss sällskap vilket varit jätte trevligt såklart!!
 
Nu är det inte många dagar kvar till sambon kommer hem men ju kortare tid det är kvar tills han kommer hem dessto mer längtar på man på något vis.
 
 
Dagarna känns längre och längre och nu gäller det bara att få helgen att gå på bästa sätt!! Sen på tisdag är det vi som sticker mot Göteborg och Landvetter för att hämta hem den efterlängtade!! Känns nästan lite overkliget att vi denna gång kommer att stå där när han kommer ut och "blödig" som jag är kommer säkert börja gråta när jag får se far och dotter tillsammans efter så lång tid från varandra! ♥

Grebbestad och Tanumsstrand!

Slänger väl in lite bilder för omväxling skull! ;)
 
 
Ännu en dag som vi spenderat ute på kusten. Men i dag åkte vi lite mer norr ut och besökte Tanumsstrand och Grebbestad.
 
På tiden då vi hade båt... :) åkte vi alltid uppåt längs kusten och besökte dessa hamnar, men nu när vi är utan får vi ta bilen i stället. Går bra det också även om jag blir för jäkla sugen på båt när jag ser vyer med hundratals båtar i solskenet!
 
Nästa år är det banne mig jag som sitter där i solen, i båten,
med ett iskallt glas champagne!! Som jag längtar!! ;)

16 månader!

Klyschigt.... jag vet!! Men herregud va tiden går fort!!
 
 
Kan inte annat än att le när jag ser dom här bilderna!! Hon ser verkligen ut som den riktiga lilla busunge hon är!!
 
Men.. dagarna består inte endast utav skratt utan även en hel del gnäll... framförallt på mornarna när mamma vill plocka undan och göra sig i ordning. Då kan jag bli tokig som hon rycker i mina ben och gnäller för att jag inte ger henne 100% uppmärksamhet! Finns inte en leksak i världen som slår mig verkar det som! ;)
 
Jaja... 16 månader (1år och 4mån) blev hon i går i alla fall lilla hjärtat!
 

Fixat hela da´n!

När jag väl är i gång är jag svår att stoppa!! Men det hade gått om jag inte fått hjälp med barnvakt på eftermiddagen!
 
Bilderna är ett lite axplock på vad jag grejat med i dag!
 
 
Ja, det har verkligen varit en dag då jag fått en hel del gjort faktiskt....dock finns det lite kvar att göra men inget som "inte kan vänta lite". :)
 
Började dagen med en liten shoppingtur där jag bla. köpte två tavlot till Lexie. Jag gillar visserligen rosa, men är lite allergisk mor tecknade prinsessor å sånt där pluttinuttigt i gälla färeger... Men så hittade jag dessa söta små hundar. :) Underbara... eller hur!? Dessutom gillar ju Lexie djur och då vi inte kommer att skaffa några själva? så får dom pryda väggarna i stället!
 
Sen bar det av till blomsterlandet för att inhandla lite nya blommor. Hem och laga mat...plocka ur och i diskmaskin. Sätta på en tvätt... hänga tvätt...och så vakna Lexie och husfriden var som bortblåst!
 
Men... så kom räddaren i nöden... farmor... och tog med Lexie på en cykeltur och under tiden hann jag klippa både fram och baksida samt plantera och rensa lite i krukorna!
 
Nu ska jag dammsuga och plocka undan lite överiga småsaker som ligger runt om i huset! Min förhoppning är att jag ska få njuta av ett fint hem en kväll i alla fall för jag kan inte förstå hur en 1 åring kan stöka ner för en så snabbt!!??
 

Båtförsäljare Lilja!

Sådär ja... då var (även denna) båten såld!! :)
 
 
Japp.. nu står vi här utan båt igen. :) Känns både bra och lite tråkigt. Skönt at få den såld så vi kan lägga all krut på att hitta den nya båten... men också lite tråkigt då det ju är det bästa som finns att kunna åka up på havet när det är fint väder!
 
Men då ju denna båten var lite liten så har vi inte haft någon större lust att sova kvar i den å det blir även lite "meckigt" att hålla på att åka fram å tillbaka varje dag så detta var nog ändå det bästa! Och blir vi sugna får vi ju låna svärföräldrarnas båt om så skulle vara! :)
 
Sen har vi ju pratat om en utlandsresa innan mini nr 2 kommer också så vi ska nog klara oss. Men detta är inte helt bestämt än!? Allt beror på väder här hemma... och även väder runt medelhavet. Det kan ju vara HEMSKT varmt runt medelhavet i augusti och det kan ju bli jobbigt för oss alla...och speciellt för Lexie och "mini i magen"! Så vi får som sagt se hur det blir.
 
Men nu är båten såld å jag hoppas att dom nya ägarna blir nöjda! :)

Kvällsmat!

Klara, färdiga.... Gå! Lexie äter smultron som om hon aldrig mer skulle få mat! Haha...


Vykort från dagen!

 
Sol och bad är vad vi har spenderat dagen med och det har varit helt underbart!
 
Och om någon undrar om vi inte har någon UV-dräkt till Lexie så är svaret NEJ! Vi kör på solskyddsfaktor, badräkt, naket, kläder, skugga och bra pigment! Om vi tänker köpa någon...JA om vi åker utomlands...annars får det nog vänta tills nästa sommar!
 
Hoppas Ni också haft en fin dag!?

Sommar och sol....utan sol! :)

Vi har haft två jättesköna dagar ute i friska luften! Tyvärr har inte solen riktigt velat bryta igenom men det har ändå varit varmt och skönt å det är huvudsaken tycker jag! Eller ja.. det är hundra gånger mycket bättre än regn i alla fall!
 
I går var vi ut till kusten med Classes bröder som varit hemma på besök! Dom var sugna på lite båtåkning och det ville ju inte Lexie missa! :) I dag har vi mest hängt ute i trädgården, varit på proemnad, tittat på djuren och fått god mat hos svärföräldrarna! Solen sprack igenom vid 17:30 tiden å efter det har det varit en helt underbar kväll här i Trollhättan!
 
Mer sånt tack!!
 
 
Det blev en svettig promenad i dag då det var väldigt kvavt ute men säkert också mycket för att jag inte motionerat på ett tag. Ska inte bara skylla på graviditetn men någonstan från v 8 till v 16var jag helt orkeslös och visste knappt hur jag skulle ta mig ur sängen vissa dagar! Motivationen har liksom inte funnits där helt enkelt.
 
Nu är det bättre men visst känner jag fortfarande av tröttheten och orköslösheten vissa dagar men då försöker jag se till att ta en tupplur när Lexie sover och försöker samtidigt släppa att det finns massor med annat att göra egentligen.
 
I morgon börjar vi på ny vecka igen och på tisdag är det halvtid..."bara" två veckor kvar tills sailor anländer! Alltid nåt! ;)

Vi blickar framåt!

 
I dag är det typ 1½ vecka sen Classe åkte ut vilket innebär 2½ vecka kvar tills han kommer hem! Vid denna stund känns det ändå rätt okej men i morse när jag vaknade kändes det som en såndär dag då jag egentligen bara ville stanna kvar i sängen och inte behöva göra någonting.
 
Men som vanligt är/var det bara att bita i det sura äpplet då ingen annan gör det åt mig! :)
 
Tandläkaren stod på tur och Lexie fick vara hos farfar lite under tiden. Två hål kom jag ut därifrån med. Super.. verkligen!!! NOT!! Två hål som jag inte kunnat göra så mycket åt sa tandläkaren då jag har väldigt svårt att komma till på dessa ställen längst inne munnen... men ändå.. surt! Tur ändå att jag har sånt friskvårdsavtal och inte behöver betala en krona! :)
 
I kväll ska vi till ett par kompisar som flyttat till hus på lite grill invigning...och innan dess ska vi även hälsa på en mammakompis och hinna köpa någon slags inflyttningspresent! Ja.. det gäller ju att ha fullt upp! :)

Ännu en dag på stranden!

 
Ännu en dag vid havet men i dag åkte vi till Uddevalla i stället som bara ligger några mil i från Trollhättan!
 
Vattnet är inte sådär jättevarmt än men eftersom jag inte är någon badkruka doppade jag mig två gånger! Avsvalkande och skönt skulle jag vilja säga.. men det får gärna bli liiite varmare. :)
 
Dagen har gått i ett då vi i morse var och hälsade på hos Lexies dagis... (jag veeet... förskola) och när vi kom hem efter badet var jag tvungen att handla, tvätta, plockan in alla varor, sätta igång en diskmaskin, söva Lexie som tog goood tid på sig i kväll och det är först nu jag sätter mig ned och slappnar av lite. Ändå finns det småsaker kvar att göra i köket ser jag!
 
Men det tar vi en annan dag för nu går jag nog å lägger mig tror jag... det är ju trots allt en dag i morgon också!!

Glömde båtnycklarna hemma!

 
Japp... ni läste rätt! Vi åkte till kusten... båtnycklarna stannade hemma å där stod vi med packning upp till knäna och flytvästar på! :)
 
Men ingen skada skedd då det finns många fina platser att besöka utan båt och som dessutom är lite barnvänligare! Vädret kunde väl ha varit lite bättre på förmiddagen men eftermiddagen går inte att klaga på! Strålande sol och 25 grader varmt.
 
Och när man gick där på Smögen bryggan och såg alla sitta och "glassa" i sina båtar med god dryck i glasen kunde jag inte annat än att bli lite avundsjuk! Men nästa år är det vår tur igen... om vi nu inte får för oss att köpa ny båt när Classe kommer hem! ;) Dock får ju jag skippa det där "goda" i glaset denna sommar! :)

Tröttfia är hemma igen! ;)

 
När jag väntade Lexie hade jag en arbetskamrat som typ VARJE dag sa till mig va trött jag såg ut! Vissa dagar var det befogat... många andra dagar INTE..... för så bra som jag mådde när jag väntade Lexie var länge sen då!
 
Hallåå... hur kul är det att få höra det varje dag när man inte är det!? Å hur som helst.. om jag nu skulle vara det kanske den personen inte behövde påpeka det varje dag. Samma sak kan det vara lite nu ... att det typ är befogat att säga till mig att jag ser trött ut bara för att jag kanske har det lite tufft emellanåt när Classe är borta!  Jag behöver inte höra att jag ser trött ut... jag behöver kanske i stället en litet peppning.
 
Jag menar inte att man inte får säga det till mig... men Ni fattar tror jag..det blir liksom tråkigt att höra att man ser ut som ett levande lik varje dag!!
 
Nu VET jag dock att jag ser för jäkla trött ut å det är jag också med all rätt! Efter en veckas flängades fram och tillbaka i Karlskoga är jag nu rätt slut! Det tar på krafterna att vara i hemmastaden också då det är många som ska besökas. Men jag gör det också så gärna för "hemma" är ju alltid hemma men familj och vänner!
 
I morgon är det jag som vaknar upp pigg som en lärka då Lexie i natt "så gärna fick sova hos farmor och farfar"!! :) Jag var inte sen till att tacka JA kan jag tala om för Er! Så nu väntar en natt med förhoppningsvis god sömn och en lugn morgon där jag bara kan få rå om mig själv!