Älskade sol!

Sånt underbart väder! Man blir ju så glad samtidigt som man vet att det fortfarande kan vända å bli skitväder igen!

Så det gäller att njuta... Å det gör vi! ;)


Maria

I dag har det verkligen kännts som vår här och redan i går bestämde vi oss för att ta en tur ut till kusten i dag.

Solen har gassat på gott och dagen till ära, då jag har namnasdag, så blev det en lunch på Bella Gästis i Hunnebostrand! :)

Dom flesta av Er känner ju igen mig som Mia eller kanske tom som MiaPiaFia.. haha..... men mitt tilltalsnamn är faktiskt Maria som ju då alltså har namnsdag i dag!Nu sover lilla loppan och vi ska kolla lite på tv. I morgon är en ny dag med nya aktiviteter.

Och förresten... Hurra till alla andra "Marior" där ute också! Tilltalsnamn eller inte... Hur många av Er som läser detta heter egentligen Maria???

Till Lexies rum!

Hittade dessa två söta "hjärtana" på rea, inne i en inredningsaffär, här i Trollhättan!!

Lite störande att det är en liten mörkare fläck på "ängla"hjärtat men med 70% rabatt på båda betalade jag inte mer än 32 kr för hela kalaset!!  Det är ju så billigt så att det är löjligtTänkte dom skulle få pryda väggen i Lexies rum! Eventuellt över hennes säng när vi nu ställer in den där?? :)

Klättra klättra klättra...

Ja, då var det dags igen att behöva "leta" efter Lexie. Vänder man ryggen, åt henne, en sekund så vet man aldrig vad hon hittar på.

I går såg det ut såhär. Jag satt med ryggen mot henne och hörde hur hon grejade och höll på, med något, men när jag sedan vände på mig så såg jag henne inte?

Vad hade hon gjort då... Jo.. krupit upp och in i sitt skötbord. Tycker Ni det är stökigt får Ni skylla på Lexie! :)Och i morse var det dags igen! :)

Tidigare har hon ju i alla fall nöjt sig med att "bara" slänga ur sakerna från lådorna... men nu måste hon tydligen ta det till en annan nivå å sätta sig i dom också!!Vågar inte ens tänka på vart jag/vi hittar henne härnäst då ingenting verkar omöjligt för denna lilla klätterapa!!

Lådan kanske inte är så svår.. men skötbordet är ju rätt så högt!! Men jag antar väl att hon bara slängde upp det ena spagettibenet efter det andra å VIPS så var hon uppe! :)

Den första, utegrillade, grillkorven!


Äntligen är den blåa färgen borta!

Jag har verkligen varit sämst på att blogga sista tiden....

.....likaså med att läsa och kommenterat andra bloggar. Skämmes! :)

Man kan ju tro att man ska få mer tid över när sambon är hemma men det blir nästan tvärtom och den här veckan har vi ju dessutom renoverat gästrummet som även kommer fungera som kontor! Nu är vi klara med väggar, lister och golv. Säng, garderob och skrivbord på plats... dock saknas det där sista piffet med något på väggarna... gardin...nya sängkläder, lite myspys osv.

Men vilken skillnad på rum! Kommer Ni ihåg?Inte dom bästa bilderna eftersom det inte är iordninggjort helt än, men nu kan man ju i alla fall gå in i rummet utan att må illa! :)

Nu ska jag göra mig i ordning för att sen ta en promenad med Lexie ut till Överby för att handla lite....killen ska givetvis med också. :) Kanske blir det nya sängkläder till gästrummet och en kik på en ny vagn till Lexie... en "resevagn"! :)

Grabbar...

.... Jag fixar det här själv från och med nu! ;)

 


Vilken morgon!

Gick å la mig sist och vaknar först! Typiskt! :)

Lexie har succesivt under natten krängt ut mig ur sängen och har nu pillat mig i håret i en halvtimma säkert. Låtsades sova och tillslut så somnade hon faktiskt om igen. YES tänkte jag... men med tanke på min osköna sovstil i sängen var det lika bra att gå upp! Jag får se det som så att jag ju nu faktiskt får lite egentid och sååå tidigt är det ju inte. Klockan har ju ändå passerat 07:00 nu!

Å vilken morgon...Tittar ut genom fönstret å ser att det är alldeles rosa ute. Fint!

Har bokat ett kettlebell pass vid lunch.... men i dag känner jag nästan för att hoppa det. Har ju tränat tre gånger denna vecka så så dåligt samvete behöver jag kanske inte ha....och för att kompensera tar jag nog ett pass på söndag då i stället.

Skulle nämligen behöva ut å göra lite ärenden. Fixa naglarna å lite sånt. :)

Vi får se vad som händer... men hur som helst så önskar jag Er en härlig fredag gott folk! ♥

Den lilla buketten!Ja... av två stora (höga) buketter med bl.a. liljor och rosor i blev det denna lilla söta bukett som jag satte i hop av de resterade blommor som blev kvar när jag slängde de "hängiga"!

Buketten satt jag i en fin gammal kristallvas efter min mormor och skänker på så vis också en extra tanke på henne, morfar, farmor och farfar när jag tittar på buketten! :) Farfar han jag visserligen aldrig att träffa men jag har ju sett han på kort och han tillhör ju liksom farmor. :)

I badhuset!

Sådär...då var badet avklarat. Skönt en regnig dag som denna! :)

Som jag trodde så var det fullt med ungar i badhuset pga sportlov men varmbassängen är ju abonnerad för oss så där var det lugnt. :)


Lexie dyker i från kanten!


Å där kom hon upp...

I dag fick vi bl.a. öva på livräddning... Eller ja...mer en förberedelse av livräddning kan man säga.

Man "slänger" bak barnet på sin rygg... håller dom i händerna och säger att dom ska "hålla fast"! Sen släpper man med förhoppning att dom ska hålla fast...men hamnar dom under vattnet (vilket är vanligt i början) är man snabbt där och fångar upp!

Kan ju låta lite otäckt men vid det här laget så har dom ju lärt sig att hålla andan...även om det blir en hel del kallsupar här och där! :) Detta gör man för att dom så småning om ska förstå att "håller man inte fast"...så åker man ner i vattnet. Till slut... när barnen är lite större så är det ju meningen att man ska kunna simma med barnet på ryggen utan att dom faller av.


I slutet av lektionen är leksakerna oftast roligare än själva övningarna! :)

Nu ska jag väcka Lexie och kolla till grabbarna! Golvet är nu uppbrutet och dom håller på att lägga in det nya! Ska bli kul att se sen när det är klart! Golvet innan var ju inte helt katastrof så gäller att man verkligen ser skillnad när det är klart. Annars känns det ju lite onödigt både i tid och pengamässigt! :)

Det går framåt...

Vi håller på för fullt här hemma... Classe och vår "handyman" Kippe håller på i "Finska rummet" och jag har försökt att plocka undan lite här i röran.Lexie körde jag ner till svärföräldrarna förut då hon promt ska hålla på att krypa in till grabbarna när hon är hemma. Svårt att hålla henne därifrån också då hon blir svin sur om hon inte får som hon vill och en grinig unge vet ju alla hur kul det är!? Så för att över huvud taget få något gjort här hemma blev hon iväg körd! :)

Men jag ska snart hämta henne för vi ska ju på babysim. Egentligen skulle det inte vara något i dag då det ju är sportlov här, men då "fröken" var sjuk en gång blev den en "ta igen dag" i dag i stället!


Som Ni ser har Lexie målarfärg på brallorna... :)

Nu ska jag arrangera om lite blommor som jag fick när jag fyllde. Två buketter ska bli en! Brukar nämligen göra det då inte alla blommor alltid "orkar" stå sig lika länge som andra! Tycker det är synd att behöva slänga en hel bukett när man kan ta till vara och få njuta lite extra av fina snittblommor!

Nu tog jag inga fina före bilder på buketterna men Ni kan få se resultatet av "plock ihop" buketten sen om Ni vill! :)


Låt mig få presentera......

..... det fulaste rummet i hela huset!! Nämligen (det som vi kallat) Finska rummet!!

Hur dom som bott här innan oss orkat bo i denna hemska färg i massa år fattar jag inte. Vi har knappt bott här ett år än, och även om det "bara" ska vara ett gästrum så håller jag på att spy varje gång jag går in där.

Men NU... nu äntligen har vi börjat ta tag i rummet och i går gick startskottet! Tyvärr blev det INTE riktigt som vi tänkt oss.

Vi trodde nämligen att det skulle va så enkelt att bara måla över med ny färg.... men när vi tog ner hyllorna (som verkar suttit i hundra år) så försvann halva tapeten och fram kom masonitskivorna.Så ja... det var bara att börja riva. Vilken inte var det enklaste med en liten Lexie som måste vara med precis överallt. Som tur var fick vi hjälp av Kippe som kom upp efter lunch och hjälpte till och nu är all tapet och alla lister nere och  i går kväll så spacklade Classe igen alla hål och ojämnheter.

I dag fortsätter vi...eller ja.. Classe... jag får ta hand om Lexie fram tills jag ska och träna kl 12:00! En tur till Uddevalla för att kolla på nytt golv kan det blli också så vi inte är helt förtjusta i det som ligger nu! :)

Så tycker Ni att jag är lite off från bloggen så vet Ni att vi har att göra. Själv ser jag fram mot allt piff och det ska bli kul att få visa Er det slutgiltiga resultatet!

Pappegojtulpaner!

"Tullipaner" i all ära.....Men man kan ju inte annat än att bara älska dessa fina pappegojtulpaner!

Ellerhur är dom vackra?

Mobilinlägg!

Är hos svärföräldrarna för att få lite mat i magen så i dag blir det ett litet kort inlägg från mobilen! :)

Dagen i dag har spenderats inomhus på grund av vädret... förutom promenaden ner till hit till stan!

I morgon blir det träff med mammorna och barnen från föräldragruppen, ett besök hos Classes mormor som fyller år och om jag hinner och inte min träningsvärk, från i går, blir värre så tänkte jag även spinna lite! En skön söndag helt enkelt!

Bjuder på en mysbild från i går då vi satt framför brasan å mös.

 


I dag är det fredag!

Sambon har varit ute och tvättat alla fönster (och det är inte ett fönster vi har) och jag har varit inne och städat och plockat undan! Nu är det bara fönsterna invändigt som är kvar... Alltså det jobbigaste... då man ju måste plocka bort allt som står just i fönstren!

Men det får bli ett senare projekt för om 20 minuter ska jag sticka å träna. Har ju kört spinning i några veckor nu men känner att jag behöver lite styrka också så i dag blir det ett kettlebell pass kl 11:30!Lexie har ju stått och gått (om hon hållit i sig) ganska länge nu och Ni är många som undrar om hon går själv än då hon ju på många kort står själv nu för tiden.

Men svaret är NEJ... Hon är en fegis som tar ett kliv för att sedan sätta sig ner och krypa i väg. Antar att hon tycker det går fortare. Hon har ju krupit sen hon var sju månader å det är möjligt att man kanske bli lite för bekväm med det då!? Vad vet jag. ;) Men vi övar.. helst skulle vi ju vilja att hon börja gå innan pappa sticker ut på havet igen.. Men vi kan ju inte tvinga fram något och hon får ta det i den takt hon känner för själv.

Antar dessutom att man tyckte det var skönt när dom kröp sen när dom väl fått fart på dom där små benen å springer i från en!! Haha..

Nä... nu måste jag göra mig i ordning. Trevlig fredag i solskenet!

Nestlé fullkornsvälling!

För några veckor sen berättade jag att jag (via Buzzador) fått möjlighet att prova på Nestlés fullkornsvälling.Paketet innehöll

  • 1 fpk 5 L 12 månaders Nestlé fullkornsvälling som tack för att jag deltar i kampanjen
  • 12 st påsar med 8 månaders mild fullkornsvälling som jag kan buzza med.

Eftersom "grodan" har en månad kvar till sin 1 års dag så vi började med att tjuva, en av, "prova på" påsarna som är från 8 månader. Lexie har ju inte varit så jätte förtjust i välling innan som jag några gånger påtalat...men sista tiden har jag blandat ungefär 50/50 av välling och ersättning vilket funkat rätt bra.

Men i går gav jag henne endast fullkornsvällingen och hon åt... hon fick inte i sig jättemycket men hon verkade ändå nöjd. Tänkte att jag skulle prova en gång till i kväll och sen dela ut resten av "prova på" paketen för att sedan testa 12 månaders om några veckor när Lexie fyllt 1!

Har Ni några erfarenheter av fullkornsvällingen från Nestlé? Gillar Era barn det... verkar dom bli mättare? Själv önskar jag att Lexie vill äta upp en hel portion välling och sova hela natten.. men det är väl för mycket begärt av denna lilla tjej! :)


Alla Hjärtans Dag!

Då jag ju alltid fyller på alla hjärtans dag så är ju inte bara jag som ska firas. Mina två vapendragare skulle ju också ha paket och självklart var Lexie klädd i "alla hjärtans dag anda"! 

Och eftersom det var mammas dag, mest, i går fick det bli "mami" tröjan och inte "papi" tröjan! :)


Lexie fick en bil och en simmande delfin att ha i badkaret... men som vanligt var leksakerna roliga i sissodär 30 sekunder och byttes snart ut mor en utav kökslådorna i stället! :)

Vad jag fick får Ni veta/se i senare inlägg! :) Men han är inte dålig min kille på att ge presenter i alla fall! det kan jag lova! ♥

Hipp Hipp Hurra Hurra Hurra Hurra!

Ja... det är fritt fram och gratulera!! :)

I förrgår blev Lexie 11 månader och i dag blir hennes mamma....betydligt fler månader. Att jag gillar att fylla år kanske Ni märker.... men antalet år jag fyller tycker jag inte är lika kul! :)
Hittills har dagen firats med frukost på sängen och kommer fortsättas att firas med Öppna Förskolan tätt följt av thailunch som efter det avslutas med en thaimassage. Är det födelsedag så är det! :)

I kväll blir det "romantisk middag" för två... öhööö.. nä just det ...vi är ju tre nu...  då det ju faktiskt också är alla ♥ dag i dag också!!

Kram till Alla läsare och hoppas Ni får en fin dag vare sig Ni tycker denna dag är BU eller BÄ! ♥

Vårviks Gård!Inte så långt i från där vi bor (ca 1 km) finns ett ställer som kallas för Vårviks Gård. Där bor det massa olika djur och här ovan ser Ni bara några få! Det är som en stor bondgård kan man säga där alla djuren (oftast) lever ute i det fria!

Det finns hästar, grisar, höns, får, getter, kossor, gäss, kaniner...en kattsluss... och ja.. många djur helt enkelt! När det är fint väder brukar vi ta med Lexie dit för att titta just på djuren. Ett perfekt litet stopp på promenaden och i går var inget undantag då vi var ute på långpromenad i det fina vädret!

I vår och sommar kan man ta med sig massäck att fika på och det bästa är att det inte kostar ett öre att gå dit! Så himla bra och jag antar att det blir många besök till våren! :) Lexie gllar djur och hon kan tom härma en kossa nu när hon ser en!! :)

Vår helg i Göteborg!

Det blev inget bloggande  fredags kväll...och heller inget  går lördag. Man är ju lte av en tidsoptimist i bland men det är bara att inse att när man är  väg så är det inte alltid man hinner eller har lust! :)

Hur som helst hade vi det JÄTTE trevligt. En helg som vi satt lite i tradition! Många fina båtar fanns det men inget (ny)köp i år. Dock fick Lexie sig ett par söta (självklart rosa) foppa tofflor som hon kan springa runt/upp/ner med i på båten i sommar. ;) Är ju en aningens lite allergisk mot dom där "tofflorna" men jag måste tyvärr erkänna att både jag och sambon har dom på båten då dom ju är så himla smidiga! :/

Men nu kommer lite bilder!
Lyckad dag som även blev en lyckad kväll!

Vi käkade på ett ställer som heter Räkan vars inrednng i stort sett består av skyltar som gästerna har skrivit. Vi har själva en skyllt som sitter uppe sen 6 år tillbaka då vi var där och firade Classes pappas födelsedag med släkten!

Under tiden vi käkade fick Classe ett mess där det visade sig att två av våra vänner var i stan så Lexie följde med farmor och farfar till hotellet och vi gick vidare till en pub för att sedan avsluta kvällen på Incontro som ligger i anslutning till Hotellet. Där mötte vi upp ännu en bekant för att slå klackarna i taket!

När vi sedan vaknade i går vankades det god hotellfrukost. Mums säger jag bara.... men oftast tar man åt sig så mycket knasigt att man ens orkar äta upp hälften! :( Sen vilade vi lite fram till utcheckningen kl 11:00 för att sedan ta en tur på stan med tillhörande shoppinglunch!

Kvällen spenderades framför Melodifestivalen och Hangover II! Haha.. vad jag skrattade...dom är ju så roliga... och att Bradley Cooper har en av huvudrollerna gör det ju inte sämre! :) Han är en riktig "heting" om Ni fråga mig!

Nä.. nu ska vi ut i det fina vädret och åka pulka!! Hoppas Ni haft en lika bra helg som vi!

Båtmässan och hotellövernattning!

Detta är ett tidsinställt inlägg då jag i dag (fredag) förmodligen inte hinner blogga något på förmiddagen för när detta inlägg publiceras är vi på väg till Göteborg.

Det blir en "mini mini" weekend med båtmässa...restaurangbesök...utgång och övernattning. Och med oss har vi Classes föräldrar som kommer agera barnvakt efter middagen! :)

Vi ska bo på hotel Gothia Towers vilket är väldigt smidigt då det ligger i anslutning till Svenska Mässan där båtmässan hålls! Gött ska det bli med hotellsäng och hotellfrukost... men även båtmässan ska bli trevlig och för att inte tala om kvällens restaurangbesök! Härligt att få lyxa till det lite (äntligen) igen!

Såhär såg det ut för ett år sen då vi bodde på Radisson Blu och Lexie låg i magen! :)Ja.. det blir våran fredag och lördag och håller Ni utkik så kommer det nog uppdatering i kväll igen med lite bilder från dagen och årets hotellrum! :)

Ska Ni hitta på något kul? Berätta i så fall!

Om att pappa har kommit hem!

Kan tänka mig att N är lite nyfikna på hur det gått nu när sambon kommit hem!? Kan säga att jag själv var väldigt spänd av förväntan för att se hur Lexie skulle reagera när hon vaknade och insåg att det nu (helt plötsligt) var en till i huset.

Som jag skrev så var ju killen lite trött i går morse och det blev jag som gick upp med Lexie... haha.. Men när han sen vaknade, och kom ut från sovrummet, var det en glad liten tjej som sken upp som en sol och sträckte sig efter pappa!Hon var inte nåt blyg! Det var som om att han aldrig varit borta och det kändes så himla skönt! Nu vet vi att hon kommer i håg pappa och det känns underbart både för honom och för mig. För mig innebär ju detta, nu, avlastning från första stund... vilken ju annars kunde ta ett par dagar om hon känt sig lite avvaktande!

Men som sagt.. allt är som innan och hon gillar verkligen sin pappa... det märker man! ♥

Vad hände?

Jaha... så satt man här ENSAM igen då...Vem är det som sover? Jo.... SAMBON!

Hallå...klockan börjar närma sig 10:00 å snart är det ju dags för Lexie att sova förmiddag! :)

En uggla i mitt öra!

Berättade ju att jag slog till på lite smycken i går och nu tänkte jag visa ett par utav dom...

Nämligen dom fina ugglorna som i dag fått pryda min öron!


Lexie uppskattar dom också...TYVÄRR! :) Men jag är inte förvånad... allt som händer är ju gött å dra i... i den åldern!

Förr hade jag ALLTID olika örhängen (har säkert 150 par)! Men sedan dottern kom till världen blir det endast vid speciella tillfällen vilket jag kan tycka är lite tråkigt då jag tycker att en sån liten accessoar, som ett örhänge, kan göra så mycket! :)

Butiken hade slutspurt innan alla vårnyheter skulle in å ta plats och 20 spänn var väl inte så farligt! :)

Vad tycker Ni?

Nu är det slut på det ensamma....

Dagen är kommen och det känns otroligt bra. I dag kommer "pappa" hem!

  • Inga fler ensamma kvällar i soffan
  • Inga mer ensamma mornar med lillan
  • Inga mer "massa måsten" hela tiden
  • Ingen mer stress när man ska göra sig i ordning
  • Inga fler ensamma nattningar och uppvak
  • Inga fler ensamma "hitta på saker"

Ja... listan kan göras lång... Väldigt lång! Tänk att bara få lämna över ett blöjbyte liksom... Bara en sån liten sak är STORT för mig ska Ni veta!

Egentligen är det knäppt (när jag tänker efter) vad mycket man gör när man är ensam och även om svärföräldrarna alltid ställer upp om jag behöver göra något, vilket betyder jättemycket, så hade det varit betydligare lättare om även min familj funnits i närheten.

Kan nog inte ens tänka va mycket lättare allt skulle vara då! :(


Häromdagen när vi var och hälsade på Melwin och hans mamma... Snorig, en aning skelögd och full koncentration! Haha..

Men nu är det såhär och nej.. vi kommer inte flytta till Karlskoga (får ofta den frågan).... även om det säkert skulle underlätta mycket för mig! Men nu är vi fler i familjen och det finns fler anledningar till att jag inte vill flytta till Kga också! Så ja.. där kommer dom där för och nackdelarna igen!

Men jag saknar att bara kunna åka hem till Pappa och Anna-Lena och till Mamma och Olle en vardagskväll..eller till min Storebror Fredrik med familj där Lexie kan bli underhållen av sina kusiner. Å när lillebror och hans tjej kommer hem till Kga så skulle vi få träffa dom också!! Att åka hem till mina barndomskompisar och fika... Ja.. jag tror Ni förstår! Att hitta på saker både på vardag och helger helt enkelt! :(

Men nu är det ju slut på allt det där i en månad  å det är ju så att man får tårar i ögonen så glad jag är! ♥

Det lilla huset!

Köpte mig ett litet "ljushus"  i dag å jag tycker att det är så fint! Sen om det ska stå där det står just nu är inte riktigt bestämt än.. men det får  i alla fall stå där så länge! :)

Vad tycks?Fick även med mig några örhängen, ett halsband och ett par träningsbyxor hem också... och smyckena visar jag kanske i morgon! :)

Annars har dagen flutit på.. Efter lunch stack Lexie och jag på en promenad (ut till Överby köpcentrum där vi som sagt shoppade lite) och när vi kom hem så var det dags för mig att åka å träna.  Jag är nyduschad och Lexie är i säng så nu blir det lite mat i magen och tv tittande.

Sen är det sista natten på läääänge! Eller ja.. i alla fall på en månad! :)

"Full i fan"!

Ja, det gäller att vara med när Lexie är i farten!! Både med kameran och reaktionsförmågan! Å eftersom att jag är tjej är ju det nemas problemas!! :)

Här kommer (bara) några av de hyss hon hittat på och döm av min förvåning när hon i går hade krupit upp i fönstret...Och då satt jag ändå i soffan..men kollade på tv:n! Helt plötsligt hörde jag ett dukande och vände mig om å där stod hon! Haha..Många pyjamas hyss som Ni kan se men det är väl också för att när vi ätit frukost så måste ju jag få plocka bort lite å det är oftast då det sker...."när ingen ser" Ni vet. Men åter igen så är det väl bäst att tala om att jag ALLTID är i närheten....och om Ni inte redan visste det så har jag även ögon i nacken! ;) Oftast i alla fall!

Burr..

Helgen lider mot sitt slut och i morgon börjar en ny vecka.... en BRA vecka! :)

Sent på tisdag kväll kommer killen hem och på onsdag morgon vaknar vi upp som en hel familj igen.

Som alltid första dagen med sambon hemma så ska jag verkligen njuuuuta av att inte behöva göra allt själv. Bara att någon byter blöja... gör i ordning frukost... att jag får göra mig i ordning i fred... Det ska bli SÅ skönt!

Man känner "vid det här laget" att man börja bli rätt så trött och att kroppen tar ut sin rätt...men man kämpar ändå in i det sista! Humöret försöker man också hålla uppe och det är ju tur att Lexie, mellan sina separationsångest stunder, ändå är ett sånt charmtroll! Och för varje dag som går gör hon mig bara mer och mer stolt som mamma!Nu ska vi bara försöka få den här dagen att gå också! Söndagar är ju sådär roliga tycker jag men vi får göra det bästa av situationen. :)

Ute är det ju tyvärr svinkallt som i övriga landet så ute kan man inte vara för länge. I går var det jättefint väder här men som sagt väldigt väldigt kallt. Men vi trotsade det, satte på oss kläder, och gick ut på en promenad med farmor på en timma. Lexie satt gött nerbäddad men det lilla ansiktet går ju inte att täcka helt och hållet och när vi kom hem var det en ännu rödare liten näsa som satt på Lexie. :) Men det blev en liten lagom promenad ner till djuren som vi inte har så långt härifrån och på Lexies läten lät det ändå som att hon uppskattade att komma ut lite trots kylan!

Senare ska Lexie ner till farmor och farfar då jag bokat ett spinningpass i eftermiddag kl 16:00... varifrån jag nu ska få den energin... just nu känns det bara som att jag skulle vilja sova ett par timmar till. Efter att ha haft några rätt så bra nätter var denna inte helt ultimat. Att sedan behöva gå upp kl 06:45 gjorde inte saken bättre. Lexie somnade i min famn förut och vaknade typ 20 minuter efter att jag lagt ner henne i sin säng... 30 minuter, totalt, tror jag hon slog till på... Hur mycket han jag göra där liksom.. inte nåt! Tänkte att jag kanske också kunde få mig lite sömn... men icke.

Nä.. att sitta här och tycka synd om sig själv blir inget bättre av så nu är det dags att ta tag i dagen på riktigt!
Tjing!

God morgon!

Morgonfrilla - Check! ;)


Flera jackor!

Jag vet!  Visade ju Er precis två vårjackor som Lexie redan har! Men vi måste ju även ha något att leka i också. Inte bara "fin jackor"! ;)

Dessa är ju huuuur söta som helst men vilken ska man välja? Tror faktiskt att jag röstar på fjärilarna men vilken tycker Ni?


Om ni också blev  sugna nu så finns dom på Cubus för en billig penning... '


Äntlgen sitter jag ner!!

Det är först nu jag riktigt sitter ner i soffan här hemma och nu är klockan 21:45!

Vi lämnade hemmet kl 09:20 i morse och kom hem igen först 16:30. Och eftersom Lexie sovit minimalt under dagen så var det bara att se till och försöka underhålla henne i två timmar vilket visserligen gick ok.. men då fick jag också verkligen lägga 100% fokus på henne.

Egentligen skulle jag ha gått på ett gympa pass vid 17:30 men då något hände med min nacke i morse fick jag avboka det då jag inte kan göra vissa rörelser utan att det ilar till i hela ryggen/halsen och nacken . Dock tyckte jag ändå att jag kunde cykla så jag bokade upp mig på ett spinningpass kl 19:45! Kan ju säga att jag var sådär sugen efter en heldag med aktiviteter... men det var ett måste för samvetet och det var skönt när det var över! :)

Farfar kom upp och höll koll på så att lillan sov under tiden.... å det gjorde hon! :)Men va har vi gjort då?

Jo.. först var vi på sångstund på frälsningsarmen... Ja.. det låter ju sådär kul kanske, men det är jätteuppskattat å verkligen JÄTTE bra. Inte alls massa "kristna" sånger som man kanske kan tro utan helt vanliga roliga barnsånger! När det var slut gick vi lite på stan för att sedan äta lunch hos svärföräldrarna. Därifrån stack vi sedan till Öppna Förskolan där vi hängde halva eftermiddagen! Å ja... vad som hände sen läste Ni ju där uppe! :)

I morgon ska vi hälsa på Linda och Melwin (från föräldragruppen) för lek och bus å sen är det HELG mina vänner!

Nu ska jag inta horisontalläge i soffan kan jag lova...eller kanske ska jag till och med slänga mig i bingen!!?


Lexie står!

Har försökt mobilblogga hela dagen...men utan resultat! Blir så trött på blogg appen ibland!

Går inte att ladda upp bilder å det var liksom det som var meningen med hela... att visa att Lexie kan stå! Men här kommer en liten video i stället!


Lexie stod själv för första gången för två veckor sen EXAKT! :) Vi var på väg till Karlskoga och hade stannat för att äta lunch. När vi var klara så skulle jag sätta ner Lexe på golvet men hon ville stå! Sagt å gjort så släppte jag henne å där stod hon!! :) Bara i några få sekunder....men hon stod själv!

Och nu.... Ja nu står hon ännu längre och det är så kul att se!! I dag har hon nog slagit rekord på rekord tror jag.. Hon står säkert i 30 sekunder å det är inte illa för att knappt ha stått 10 sek förut...å detta på bara en dag typ! :)

Nu dröjer det nog inte länge innan dom första stegen kommer också! :) men jag har lovat att inte öva för mycket då ju pappa snart kommer hem..... Å det hade ju varit kul om han fick se sin dotters första steg nu när det ändå är så nära! :)

Så Lexie... nu får du lugna ner dig. Hör du det? ;)


No fear!

Kom så välter vi tältet säger Lexie...Ja kära nån.. ingen rast ingen ro på denna lilla klätterapa. Inte är hon rädd för nåt heller vilket kan bli rätt svettigt för mamman. Att klättra ur matstolen är numera en vardag... så även att ställa sig i gå vagnen och liksom "vicka" sig fram. Och att ta sig ner från mammas och pappas säng som typ är 1 meter hög har hon också kommit på hur hon ska göra för att slå sig minimalt!!

GALEN är vad hon är! ;)

Lexie dansar!

Då Lexie just nu inte vill lämna mig och datorn i fred får det bli ett kort inlägg !!

Ska strax stoppa Lexie vagnen och gå ut på en timmes promenad. Stack ut huvet förut och herre j**lar va kallt det var! Blir att dra på sig termobrallor i dag tror jag.

Som sagt... kort inlägg... men det jämnar vi ut med ett långt videoinlägg i stället!! :) Kolla in dansen de första 30 sekundrarna! Haha..Ja.. Babblarna har ju varit en favorit sen flera månader tillbaka och det hjälper alltid att slå på detta klipp om Lexie är lite små tjurig!! :)

Annars i dag står babysim och träning på schemat... ska bli kul att gå till badhuset i dag då vi inte varit där på två veckor pga vår Kga tripp! Sist hade dom visst fått åka rutschkana på mage! Hoppas på repris i dag för att se hur Lexie tycker att det är! :)

Återkommer  eftermiddag/kväll!