Halsbränna!!

Har ni haft det någon gång??

Jag har haft turen att i stort sett nästan aldrig haft det och har vid dom få tillfällena jag kännt att något inte står rätt till undrat om det just är halsbränna?? Svårt att veta när man inte vet hur det känns ju! :)

Nu har jag dock förstått vad halsbränna innebär och tyvärr så dyker det upp lite då och då när man är gravid. Jag brukar oftast vänta ut det av sig självt, då jag förmodligen inte haft nån ordentlig halsbränna... Men nu.. nu har jag tagit min första tablett mot halsbränna EVER!! Och den får jag tacka min kära vän Helena för... (haha.. kommer du ihåg när du gav mig dom två?)

Så nu ska jag bara vänta och se om jag slipper den där brännande känslan i halsen!! :) Och så ska jag kanske ta och köpa mig ett paket halsbrännedödande tabletter?? Nåt bra förslag??


Graviditet och halsbränna

Det är vanligt med halsbränna vid graviditet och det är inget man behöver oroa sig för. Vissa dagar känns det mer och andra mindre. Graviditetshormonerna gör att livmoderväggen blir slappare och lättare att tänja ut. Magsäcken och den övre magmunnen påverkas på samma sätt. Magsyra kan då tränga upp i matstrupen och orsaka halsbränna. När livmodern växer trycker den också mot magsäcken.


Uppdatering: Tabletten smakade skit men ändå okej... och ja... nu tror jag den har gjort sitt faktiskt!!



Kommentarer
Johanna

Hej hej,,



Är själv i vecka 16 och käkar omeprazol som finns receptfritt... Jag fick det utskrivit av specialistmödravården..



2010-11-02 16:22:36
URL: http://www.4rok.se
Helena

Ha ha ha klart att jag kommer ihåg. Pepcid duo är helt klart dom bästa mot halsbränna. Jag har provat måååånga olika piller, har haft halsbränna i ca 15år.

2010-11-02 18:25:57
Jenny

Ledsen o säga det Mia, men har du fått halsbränna nu kommer det nog inte ge med sig förrän förlossningsdagen....=S Jag käkade ca 10 Novalucol (finns i storoack) om dagen...de hjälpte! Kram!

2010-11-02 20:19:15
URL: http://jennyler.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0