Gravid vecka 22

Först lite information....
Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu.
Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu.

Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.
Redan nu finns tandämnen i käkarna och det dröjer inte så länge innan bebisen är född och så småningom får sina första tänder.

Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka.
Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade) flytningar.


Svettiga och härliga i Rio 2009

Jag känner av sparkar varenda dag och kanske är det även hicka(r). När jag rör mig är det rätt så lugnt, men direkt när jag sätter eller lägger mig börjar bebis kicka som en galning :) Och det är helt underbart om än något läskigt!

Jag har ju kännt detta ett tag men det är först den senaste veckan eller två som det blivit mer kraftfulla sparkar. Jag har ju också hunnit vant mig lite men det ska bli kul att få se Classes min när han kommer hem och kan lägga händerna på magen och känna hur bebisen rör sig.

Ni som är mammor vet vad jag pratar om men jag tror inte att man kan fatta själva känslan förutom när man är mitt uppe i det!! Det är helt enkelt ren och skär lycka!!! Man kan vara på såååå dåligt humör och så vips... så vänder surheten till total glädje över det lilla livet i magen.

Jag tror jag är kär i min mage!!!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Kommentarer
Jenny

Förstår precis....Och gläds med dig! Blir lycklig jag med bara av att läsa om det. Kram!

2010-10-29 11:27:53
URL: http://jennyler.blogg.se.se
Mia

Tack Jenny... vad gullig du är!!

2010-10-29 11:29:46
URL: http://miapiafias.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0