En fråga och ett alldeles för LÅNGT och rörigt svar! :)

Nu kommer ett sånt där inlägg som jag måste skriva... läs på egen risk... för jag har en tendens att sväva ut å göra mig väldigt långrandig... men...
 
Fick för ca en vecka sen en kommentar som jag varje dag tänkt svara på...men med ett pressat
schema, som jag har som gräsänka, hinner man inte allt... men nu tänkte jag, samtidigt som jag tackar så mycket för kommentaren, i alla fall svara på den! :)
 
Kan inte du ge mig lite tips hur du pallar vara ensam så mkt, för om jag läser din blogg verkar ni inte heller ha så mkt släkt i närheten. Jag har själv två små barn, en på dryga två & en på 6 månader & min man jobbar absolut inte som din. Men han jobbar mkt nätter/kvällar & helger. vi har ingen släkt alls i närheten & jag känner mig redan nu utbränd när det ena dagisviruset efter det andra slår till. Du ser alltid så fin & utvilad ut & så hinner du blogga också.

Stort lycka till m födseln & den underbara mysperioden efteråt.
 
 
Som sagt...Tack så jättemycket för din kommentar... det är när man läser sånt här som man blir alldeles varm innombords!Ni är så många som skriver så fina saker... så som att jag alltid ser så pigg och fräch ut... och hur orkar jag dessa perioder... dessutom höggravid....att jag måste vara så stark osv.
 
Och ja... jag vill inte utnämna mig till någon superkvinna men visst måste man ha ett starkt psyke för att orka med i bland. Vare sig man har barn eller inte är det ju en påfrestning att leva med en sjöman. Det är jag nog inte ensam att skriva under på.... och våra sambos ska nog vara rätt glada att dom just träffat oss... som ändå står ut med deras frånvaro från våra liv var och varannan månad! Men jag lovar Er... även jag bryter ihop även om jag kanske inte alltid visar det.
 
I bland är jag så fruktansvärt trött och på dåligt humör att jag varken orkar duscha eller göra mig i ordning vissa dagar. Jag sktier i disken, städningen och tvätten och går runt i mysbrallor... för att några timmar senare få dåligt samvete över hur jag bara "skitigt" i allt!! :( Jag har jättesvårt att bara lägga mig i soffan när det ser ut som det gör och när jag väl gör det funderar jag på hur snabbt det blir stökigt egentligen. Lexie är ju på dagis 15 timmar i veckan och ärligt talat så är det inte så lätt att hinna med ALLT dessa timmar samtidigt som jag faktiskt nån gång även behöver få vila!! Det kommer ju liksom aldrig någon och lastar av en på kvällen och när Lexie väl somnat vill jag inte greja för mycket, så hon vaknar, samt att jag oftast bara vill lägga mig och titta på tv pga att jag inte har nån energi kvar... å ja.. lite lat kanske jag är också emellanåt..men ingen orkar hålla på som en duracellkanin hela dagarna! 
 
Fick en kommentar igår där en mamma skrev... Svälj stoltheten...
 
Lättare sagt än gjort samtidigt som jag tar det på rätt sätt och förstår vad hon menar! Men så kommer vi  till det här med släktingar runt omkring. Som personen skriver i kommentaren så har jag ju ingen här i närheten förutom Lexies farmor och farfar. Å tacka gud för dom... visserligen... men jag kan inte med att fråga dom HELA tiden och i bland är det lättare att avstå saker än att hålla på å köra Lexie fram och tillbaka hela tiden. Så OJ så mycket lättare det hade varit om även min familj bott här. Min vardag hade varit så mycket "enklare och roligare" då. Att ha fler personer att ringa hade gjort allt så mycket lättare..eller att bara få åka hem till mamma, pappa bröder och hänga lite, få lite mat serverad..Lexie kunde leka med sina kusiner...Eller att bara nån kom hem till mig och Lexie lite spontant en eftermiddag/kväll... ja Ni vet!!
 
Å kompisar... njae.. det kan jag väl inte direkt påstå att jag har så många här i Trollhättan, inflyttad som man är!! Vi har visserligen en rätt stor umgängeskrets (som vi har skitkul med när vi träffas) men det blir sällan att man träffas när Classe är borta och jag saknar ofta och mycket en riktig tjejkompis som man bara kan ringa hit eller åka hem till utan massa planering och annat. Jag klandrar ingen för alla har sina egna liv och inte många har barn. Å så är det ju det där med barnvakt... jag kan verkligen inte med att fråga svärföräldrarna HELA tiden och visst blir det en del som man får avvstå. Men så är det ju när man blir förälder... och jag är inget undantag förutom att jag kanske får avstå lite mer än andra när killen är borta!
 
Ja, nu låter jag ju som världens ensamvarg å så är det ju såklart inte... men Ni som flyttat från en stad till en annan förstår nog vad jag menar.
 
Känner jag att jag ramlar ifrån ämnet lite och svammlar alldesles för mycet men jag har ofta väldigt svårt att fatta mig kort när jag ska beskriva eller svara på ensån här fråga så jag tror vi rundara av med en liten sammanfattning!!
 
Jag kan faktiskt inte svara ordentligt på hur jag klarar detta liv... men jag är väl "rätt stark" , modig, "stryktålig",nyfiken och HÄRDAD!. Jag ger mig fan på att jag ska klara saker och ting och försöker inte att se en massa hinder på vägen. Men med sagt har jag inte gott självförtroende (tvärr)!! I bland tar jag mig vatten över huvudet och bryter även jag ihop. Jag har väldigt svårt att visa det, vilket tyder på SVAGHET... och till saken hör är att jag faktiskt är en rätt känslig person som har rätt lätt till tårar.. vare sig det är ett töntigt tv program, en fin melodi på radion eller Lexie som gör mig TOKIG vissa dagar!!. Starka berätteser (framförallt där barn far illa) och orättvisor gör mig också fruktansvär berörd!
 
Så några direkta tips har jag nog inte...förutom att ta en dag i taget och försöka uppskatta det man faktiskt har även om det kan vara svårt i dom mest jobbiga perioderna. Jag är ju verklgien inte rätt person att säga det... men försök att vila och ladda och NJUT av det då du har möjlighet. Och en sak som jag ofta brukar tänka är... att de alltid finns dom som har det värre!!
 
Jag är alltså som vem som helst av Er andra...bara något lite bättre...*ler*!!
 
Jag råkar bara ha fått ett litet monster till unge som är väldigt noga med hennes mammas närvaro (när jag väl i närheten vill säga) som inte riktigt förstått sig på det där med att sova hela nätterna och som har världens energi! Lägg sen på en (stor) familj samt vänner som bor alldels för långt bort.
 
MEN... jag har en underbar kille, en underbar dotter och ännu ett litet underverk på gång och två fantastiska svärföräldrar.  Vi bor i ett "fint" hus (som jag iofs aldrig blir nöjd med) vi har en stor fin båt, två bilar och unnar oss det där lilla extra när killen väl är hemma! Vi är spontana och gillar båda att resa och lyxa till det lite extra. Saker som vi kanske inte skulle kunna göra om vi levde ett typiskt "Svenssonliv"...vad nu det är!? *ler* Så det ska man heller inte glömma bort för allt detta är ju verklgien saker som gör att man orkar!! Tiden när han är hemma och vi alla får vara tillsammans!! ♥
 
Å ja... på tal om det så är ju faktiskt dagen kommen och i kväll startar 6 veckor tillsammans där vi även ska hinna hälsa en ny familjemedlem välkommen!! :)
 
Till sist... TACK så jättemycket för Er stöttning och alla fina kommentarer dom lever man också väldigt länge på ska Ni veta!!

Kommentarer
Maria Berndtsson

Du beskriver mig på alla punkter känner igen mig så väl. Stark samtidigt som man bryter ihop för småsaker ibland. Tror vi hade kunnat bli bra vänner. Är jobbigt det där med att flytta från familjen och skaffa vänner på ny ort. Så glad att jag har underbara svärföräldrar och svägerska i närheten för de är verkligen min livlina. Njut allt vad du kan nu av att ha familjen samlad och få den utökad. Kramar

2012-11-13 13:13:56
URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se/
Evelina Sidenbäck

Som jag alltid skriver till dig Mia så beundrar jag dig :) Du är min stöttepelare i vått o torrt o jag stöttar nu upp dig när du behöver :) Hihi... Jäklar i mig vilket bra team!

Fy tusan så skönt att ha C hemma nu igen :) hihi.. NU kommer jag bara att gå o vänta på att Hen ska kika ut hahahahaha... Sorry Mia men jag kan inte sluta skriva de o varje gång så skrattar jag till för de är så fruktansvärt fult o så tänker jag på solsidan hihihihi....

Ta hand om dig finaste. Nu har jag packat de sista för idag... har lite småplock som jag packar imorgon bitti. Vi har tänkt åka vid 06, så de blir väl en tidig kväll...om jag lyckas somna :P hjärnspöken here we come! Men imrogon ska vi bara ha en skön dag i Sthlm o sen blir de sjukhus på torsdag...

puss på dig söta <3

2012-11-13 20:40:35
URL: http://evelina84.blogg.se/
Linduz

Jag beundrar dig med som alltid. Jag tänker också mycket på hur mycket du orkar. & jag beundrar alla ensamstående föräldrar för det kan inte vara enkelt.
Vad skönt att C kommer hem idag. :)

Kramen

2012-11-13 22:03:55
URL: http://linduz.bloggplatsen.se
♥ ♥ Melissas Prinsar ♥ ♥ Tävling Pågår

härligt att läsa ditt svar =)
jag flyttade ju från Sthlm till Uddevalla när jag träffade Marcus å kände ingen! bara hans kompisar
men då jag är översocial ;) så lärde jag rätt snabbt känna massor med folk och öppna förskolan är en himla bra grej ;) där hitta ja massor med andra mammor som jag lärde känna och umgicks/umgås me än idag

precis som du skriver att de hade varit så skönt att ha SIN familj mamma pappa osv i närheten jag har min mamma 45mil bort! hon är här en gång i månaden men då ska man ju hinna så mkt! man ska försöka hinna ha egentid med Marcus samtidigt som man vill umgås med mamma..ja du fattar..
sen har vi INGEN som kan ta barnen förutom min mamma så barnvakt är inget att tala om så ska vi göra något så blir de på varsitt håll och ALDRIG tillsammans som par enbart då när min mamma är här så de är inte alltid lätt att pyssla ihop allt men på nått vänster så funkar de ändå

2012-11-14 08:20:29
URL: http://www.melissasprinsar.com/
Frusol

You go girl!!

Stor styrkekram till dig, jätte bra skrivet!
Får också frågan ofta hur man orkar mer och det är som du skriver bara att ge sig den på det så går det.

Ta ordentligt vara på dagarna nu och lycka till med bevis när den dagen kommer.

2012-11-14 21:51:10
URL: http://frusol.blogspot.com
Fröken Gredelin

Hej Mia!
Jag brukar "kika in" här hos dig och Lexie ibland även om jag är kass på att kommentera! Har dessutom läst mig till att du och jag är från samma trakter (jag är uppväxt i Degerfors), det tycker jag är lite extra roligt:) Jag känner igen mig i mycket av det du skriver, har också familjen på avstånd och kan sakna det rejält. Mina svärföräldrar bor nära men de är inte typen som någonsin skulle erbjuda sig att vara barnvakt eller höra av sig bara för att kolla om vi behöver hjälp tyvärr, extra tungt nu när jag är sjuk och vi verkligen skulle behöva hjälpen... Anyway, det jag egentligen skulle skriva: Lycka till!! Tänk vad underbart att ni snart får möta det lilla syskonet! Önskar er allt gott!

2012-11-15 10:45:53
URL: http://www.frokengredelin.blogspot.se/
Hanna

Tack för det fina (& långa) svaret, det var jag som bad om lite tips. Jag har lite andra omständigheter som gör det lite tuffare också då min far dog för 1,5 månad sen & min man drabbades av en depression. Tycker hur som helst att du är grym som pallar. Vad jobbar du med i vanliga fall? Åh, gud vad underbart att mannen är hemma nu, kan ni njuta av varann alla tre innan ni är fyra :).






2012-11-15 16:13:40
Johanna

Åh var har du köpt den helt UDNERBARA tröjan??? Den är ju så galet snygg. Säg att du köpt den den här graviditeten o inte förra (eller alra helst behöver det inte vara en gravidtröja)!

Kan du inte skriva lite om din klädstil, var du köper kläder etc för du har väldigt snygg stil! KRAM

Svar: Hej Johanna!!
Å tycker du... jag som tycker att in garderob är alldeles gräslig. Men jag försöker så gott jag kan. har knappt köpt några mammakläder utan försöker använda så mycket av de vanlig kläderna plus de från förra graviditetn.

Men sen är det jag som måste uppdatera min garderob helt klart!

Kul ändå att tycker att jag har bra klädstil! :) Tröjan är faktiskt ingen gravidtröja utan en alldeles vanlig tröja från Rut mfl! Köpte den visserligen när jag var gravid med Lexie så jag är osäker om den finns att få tag på i dag!! Men jag gillar den också... och den har varit jättebra över magen eftersom den är lite längre! :)

Kram
Mia

2012-11-20 19:39:11
Johanna

Tusen tack för svaret! Jo jag tycker verkligen att du har snygg stil, men det brukar man aldrig tycka själv =) men ta åt dig och tyck att du är bra! För det är du! Och hoppas bebis snart tittar ut till er=)

2012-12-02 19:45:14

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0