Extrakontroll på NÄL

Okej...Läs om Ni orkar... men nu kan jag berätta utan att behöva göra någon orolig!!
 
Vissa av Er vet redan att jag till och från börjat känna "den där" molnande värken i magen som man gör när "kroppen" förbereder sig på vad som komma skall. Inget konstigt med det!! Tänker inte gå in på just alla detaljer, men i går morse så började jag känna av dessa "värkar" lite mer och lite oftare... dessutom höll de på HELA dagen.
 
Men som omföderska vet man ju hur riktiga förvärkar känns och tänker att det är nog ingen fara... samtidigt som jag vet att dessa sammandragningar brukar ge med sig. Jaja.. tänkte jag... blir det inte bättre tills i morgon så ringer jag... å under tiden så läser jag på lite på internet.
 
I morse kände jag återigen samma symptom och efter att jag både hade hört och läst om att det röra sig om urinvägsinfektion ville jag ändå ta det säkra före det osäkra. UVI kan nämligen göra så att värkarbetet startar och gör man inget åt det så kan det ev. skada fostret eller betyda tidig förlossning. VILKET jag ju självklart INTE alls var/är sugen på!!
 
Så i morse ringede jag först 1177 för att inte "störa" dom på förlosningen.. Har Ni hört nåt så dumt...störa... det är klart man inte stör om man är orolig för sin gravititet...speciellt inte såhär i "slutet"....men så kände jag i alla fall. Hur som helst så blev jag ju ändå tvungen att ringa förlossningen då det ju är dom som tar hand om sånt här efter v23!
 
Berättar alla symptomer och att jag bara vill vara säker på så att allt står rätt till. Dom tycker självklart att jag ska komma in å får då en tid 08:30!!
 
 
Väl där fick vi först träffa en barnmorska som tog CTG vilket visade sig helt normalt... bebis hjärta slog på bra och rörelserna var det inte heller några fel på. Urinet visade inte heller några tecken på UVI men för säkerhets skull skulle jag ju även få träffa doktorn (och med min vanliga tur även en läkarstudent)!!
 
Det var ju skönt att hjärtat slog som det skulle på bebis men när man sitter där är man ändå lite smått nervös för vilket besked man ska få. Jag är heller inte den som ringer i första taget utan härdar nog ut in i det längsta. Dock tyckte jag kanske att det var dumt att chansa i det här fallet.
 
På doktorn får man ju ALLTID vänta och mer och mer nervös hinner man bli men tillslut så blev det även vår tur.  Fick träffa en kvinlig läkare som var jättebra och jag fick en en gång dra historian om hur allt låg till. Och döm av min förvåning när jag fick lägga mig ned för UL och jag insåg att vi skulle få se bebis en gång till. ♥ Och döm av min lycka när allt såg ut precis som det skulle!! :) UL gjordes även på livmoderhalstappen för att även där vara säkra på att inget var knasigt!!
 
Lugnet kom och jag kände mig mer och mer dum för att jag tagit upp deras tid vilket ju dom såklart inte tyckte.
 
Men summa sumarum då... Njae... som omföderska är det vanligare att sammandragningarna kommer tidigare och kan hålla i sig lite längre men i mitt fall kan det även ha att göra med att jag tydligen var full av skit!! Haha.. ja.. Ni hörde rätt och jag bjuder på det... :)
 
Som gravid kan man ju ha en tendens att bli en aningens hård i magen och jag kunde faktiskt inte svara på när jag varit på toan sist och gjort just nr 2 så i detta fall kan det vara det som orsakat mina sammandragningar!?
 
Japp så kan det va tydligen...  och man kan ju skratta åt det såhär i efterhand.  FAST jag blev även tillsagd att vila och ta det lugnt, för stress mår ingen bra av... ochsåklart  även ha uppsikt på så att inget annat händer. Och jag måste erkänna att det känns så himla skönt att vi ändå kollade upp det för nu vet vi att allt ser jättefint ut vare sig jag är full av skit eller inte! ♥

Kommentarer
Maria

Skönt att det var lugnt med allt och att bebis ville stanna kvar, hade kanske vart dålig timing att föda nu även om det har gått så pass långt att det ju inte hade varit värsta katastrofen. Och bra att du kan skratta åt att det helt enkelt var bajs som kanske var problemet :) Men vila är alltid bra så passa på rejält nu när Classe är hemma. Kram

Svar: Ja, det känns alltid skönt att få bekräftat att allt i alla fall står rätt till med barnet!!! Och visst hade det löst sig om det nu skulle vara så att bebis fått för sig att titta ut tidigare.. men att gå full tid är ju ändå att föredra!! :)
Ja.. det behöver ju inte bara vara det, så det gäller ju även att jag måste lära mig att ta det lite lugnt nu när Classe är hemma för sen vet jag inte hur det ska gå riktigt!! :) Men det löser sig.. jag får ju i alla fall 15 timmar per vecka vad mer kan man begära!! Haha.. Kram
Mia

2012-10-03 11:48:02
URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se
Josefine

Du har all rätt att vara orolig. Det är bättre att kolla en gång för mycket än att gå och vara orolig. Jag upplevde att jag var mer orolig andra graviditeten den var liksom inte som den första man kände allt mycket tydligare. Passa på att vila nu när mannen är hemma.
Kram

2012-10-03 12:24:10
URL: http://enifesojj.blogg.se
Mandy & River - I väntan på liten nr2.

Så skönt att det inte var någon fara =) alltid bra att kolla en gång för mycket även om det ofta tar emot att åka in för "minsta lilla"..

2012-10-03 14:37:22
URL: http://mandyyss.blogg.se/
Emma Josefine

hihi vilken tuuuuur att det var som det var ändå :) kram !

2012-10-03 19:29:03
URL: http://emmajosefine.com
Evelina - mamma till Lucas

Hallå där skitMia :) hihi... Jag var ju givetvis tvungen att läsa ifatt nu för jag hängde inte med alls på vad som hänt. Skönt iaf att det är bra med er...

Shit vilken flashback jag fick när jag läste detta inlägg. Glömmer aldrig när jag var i vecka 29 o fick åka i ambulans upp till Huddinge sjukhus för att Lucas höll på att komma för tidigt. Jag hade haft värkar i flera dagar väldigt intensivt (fattade ju inte de, trodde de var lite sammandragningar o att de skulle vara så). Var öppen 1,5cm när jag kom in. De hade ställt i ordning en kuvös till honom... faan va rädd jag var! Så Mia, de jag vill ha sagt är att; fy faan va skönt att du är full av skit o inget annat!

Puss på dig o magen

2012-10-03 21:34:41
URL: http://evelina84.blogg.se
Fia- mamma till Edison

Hihi! Skönt att det var som det skulle! Och hoppas du har fått varit på toa nu ;) Kram!

2012-10-03 22:53:03
URL: http://airyfairy.blogg.se/
Birgit

Vad skönt att allt var ok, att det bara var en skitsak... haha, förlåt göteborgsskämtet, kunde inte låta bli. Kul att få se bebben också! Börjar allt bli lite sugen på en liten till, jag... Så det blir kul att läsa om hur det funkar när ni blir fyra! :)

Kram kram

2012-10-04 20:45:53
URL: http://timjanoakleja.wordpress.com

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0