När kroppen skriker efter sömn!!

Jag har försökt denna gången att inte "gnälla" så mycket när sambon varit borta och jag försöker i och för sig att inte göra det allt för ofta annars heller. Jag försöker att ta en dag i taget och tänka på hur bra jag har det men även jag har mina sämre dagar som alla andra!
 
Som dom flesta av Er vet om så är vi nu inne på dom sista två dagarna innan sambon kommer hem från havet igen och jag tror att det oftast är vid den här tiden som jag börjar lyssna på min kropp. Eller hur ska jag förklara... något undermedvetet "i mig" säger att snart snart snart får du avlastning och då börjar jag på något vis att "slappna" av och känna efter!
 
Efter 4  veckor utan ordentlig sömn en enda natt...ja egentligen nästan sen Lexie föddes....så somnade jag i morses i soffan efter att jag lämnat Lexie på förskolan! Jag som bara skulle kolla på vädret för att sedan göra mig i ordning och sticka ut på massa ärenden.
 

 
Jag känner att jag behöver en lite tupplur på ca 30 minuter och tillåter mig själv att ställa timern så att jag kan vila lite men också så att jag ska vakna igen. Men denna har jag tydligen ställt om varje gång jag vaknat... å först efter 3½  timmar inser jag att jag sovit bort min "egentid" som jag så väl behöver.
 
MEN.... sömn är ju också egentid... det är ju inget jag kan göra när jag har Lexie hemma. Dock har jag tydligen väldigt svårt att förstå detta...eller svårt att unna mig det då det är så mycket annat som ska göras hela tiden!!!  
 
Nu är det ju faktiskt inte bara så att jag är trött för att jag har avbruten sömn flera gånger varje natt och jag kan INTE bara tänka på mig själv... jag är ju faktiskt i slutet av en graviditet också. Dagarna är tyngre och på nätterna så har jag svårt att somna om! Jag måste fatta detta!!
 
Att Lexie har fått börja på förskolan har underlättat massor för mig och jag är jättetacksam för mina 15 timmar som jag får... Jag måste bara lära mig att slappna av och lyssna på min kropp. Att disken får stå ett dygn... eller att tvätten får ligga några dagar är väl en vardag för dom flesta småbarnsföräldrar och när man är själv borde väl detta vara ännu mer accepterat...Men jag funderar nog alldeles för mycket på vad folk ska tänka om mig om dom kommer in här å ser att det är stökigt!
 
Nä, nu får det vara slutbabblat... nu är det bara 30 minuter innan yrvädret kommer hem igen så för att tala emot mig själv är det väl nu dags att lägga på ett kol så att jag hinner plocka undan lite, få igång en maskin tvätt och själv göra mig i ordning då vi ska över till våra "nya" grannar på lite fika senare!!

Kommentarer
Maria

Hur svårt det än är, skit i folk kan tänkas tycka. De tycker ändå sällan det och jag lovar de flesta förstår varför det är leksaker överallt och lite damm i hörnen eller disk framme. Du måste ta hand om dig och sömn är viktigt för att man ska orka vara en bra mamma. Jag var som du men efter vi fick Sonja har jag släppt en massa på det och lärt mig att det är jag som har kraven. Nu plockar jag bara undan det värsta och gör rent badrum om vi ska få gäster för det tycker jag ska vara fräscht

2012-09-17 14:44:02
URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se
Evelina - mamma till Lucas

Men Mia du gnäller inte... de måste verkligen vara skit tufft! Jag beundrar dig som jag skrivit till dig så många gånger förr. O de är säkert som du säger, du slappnar av när de närmar sig o börjar då... eller tillåter dig att lyssna på din kropp först då.

Blev så glad när jag kikade in på instagram idag o fick se bilden på väskorna :) tänk han är äntligen hemma hos er... fan va härligt!!! Ta hand om varandra <3 varmaste kramarna till dig fining

Svar: Tack snälla du och ja.. du pepprar mig med pepp och komplimanger och som du vet så är det alltid skönt att höra även om man inte alltid har lika lätt att ta åt sig. Svensk som man är!! :)
Men det jag verkligen blir glad över det är när folk, som du, blir genuint glada för ens skull!! Det betyder jättemycket för mig!!
Mia

2012-09-18 21:31:25
URL: http://evelina84.blogg.se
Mandy & River - I väntan på liten nr2.

Jag är riktigt impad av dig hur stark du är och hur du orkar! Själv är man ju helt död när fredagen kommer och då har man bara varit själv med barnet på dagarna, min sambo kommer ju ändå hem på kvällarna.. Så att vara själv i 4 veckor kan jag inte ens föreställa mig.. Unna dig sömn, det är du mer än värd.. Allt annat kan alltid vänta.. Men jag förstår dig, har lika svårt jag också att slappna av när det finns måsten.. Men man får försöka lära sig :)

2012-09-19 10:22:14
URL: http://mandyyss.blogg.se/
Karin

Tycker du e så fantastiskt duktig <3

2012-09-19 22:22:53
URL: http://karinssnurriga.devote.se

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stalker?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0